-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
IMHO ειναι μετατροπη παντως......Πώς δεν είναι μετατροπή. Αφού αλλάζεις την πίεσης υπερπλήρωσης!!!!
Μετατροπάρα είναι, όχι μετατροπή!!!
Παλιά που δεν υπήρχαν τα προγράμματα αρκούσε ένα κατσαβίδι να ξεβιδώσεις λιγάκι μία βίδα και ανέβαινες με τη μία 10-20-30 άλογα (μέχρι να πάρεις το μοτέρ στο χέρι). Το ότι γίνεται με απλό τρόπο και δεν αλλάζεις στην ουσία κάτι στον κινητήρα δεν σημαίνει ότι δεν είναι μετατροπή. -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
ΧΜΜΜcelica ts 1.8 ατμοσφαιρα απειραχτη
ibiza fr 1.8 τουρμπο 150hp απειραχτο
ibiza cupra 1.8 τουρμπο 180hp με προγραμμα
ibiza fr 1.8 210hpκαι στις 3 περιπτωσεις το ιβιζα μενει πισω...εκτος απο το 210 που παει κοπια...
mad max
celica ts απειραχτη? μπροστα??? απο 150αρι/180αρι με προγραμμα?
φιλε μου οι 'πειραγμενες' μενουνε πισω καμια κολωνα απο 150αρι με προγραμα,
και μαλιστα με πολυ παραπανω κιλα απο το ibiza..
εκτος αν τη celica οδηγουσε ο γιουχα κανκουνεν και το 1.8τ καννας παπας της ενοριας...nass.
σου ειπα εγω να βαλεις Τ3 στο gti ή στον 20 vt? εγω μιλαω για εργοστασιακες λυσεις.και επισης, οτι ειναι ΕΞΩ απο τον κινητηρα ειναι περιφεριακο.
πχ και η εξατμιση και η εισαγωγη και οι λ σενσορες ειναι απαραιτητοι για να δουλεψει το μοτερ, αλλα ειναι εξω απο τη μηχανη και ειναι και αυτα περιεφεριακες μοναδες.
ομως παρολα αυτα ειναι απαραιτητες μοναδες οπως ολοι ξερουμε.ειναι 'τετριμμενη βελτιωση' η αλλαγη σε μαμα κινητηρα τουρμπο με ενα αλλο τουρμπο της ιδιας κατασκευαστριας εταιρειας,
το οποιο μπαινει α-κρι-βως στη θεση του παλιου και δεν αλλαζεις ουτε βιδα ουτε κολλαρο..
η δε αλλαγη αυτη, ειναι εργοστασιακα μελετημενη και εγγυημενη και το αποτελεσμα της ειναι πιστοποιημενο με Tuv και επαναλειψιμο οσες φορες θελεις.οσο για το charger.. τα μπιελοπιστονα ειναι απο το εργοστασιο μελετημενα για να αντεξουνε τον κομπρεσορα? τα μπεκ θα ψεκαζουνε αρκετα? το προγραμμα ειναι εγγυημενο ή παιζεις μπαλα με την τυχη σου?
εγω πιστευω οτι πλεον στη σημερινη εποχη, μπορει να θεωρησει κανεις τετριμμενη ακομα και την μετατροπη ενος κινητηρα απο ατμοσφαιρα σε τουρμπο (το παραδειγμα σου)
ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ υπαρχουνε εργοστασιακες προδιαγραφες για να γινει τετοιο πραγμα. (πχ μπιελοπιστονα 1.8t 150ps => εργοστασιακη αντοχη 280ps και 300ps αναλογα τον κωδικο μοτερ)
και εργοστασιακη λυση με εγγυηση και ολα τα pedigrees και τις πιστοποιησεις.και δεν ειναι δυνατον ρε παιδια να ειστε ολοι τιγκα στην τεχνολογια, στα κινητα με καμερες και bluetooth και οτι σκ@τ@ τεχνολογικα gadgets κουβαλαει ο καθενας ,
και απο την αλλη να τσινατε για εναν απλο επαναπρογραμματισμο της eprom..
για ονομα του θεου δηλαδη.....
τα vag turbo ερχονται 'φιμωμενα' και 'κλειστα' για λογους φορολογησης, ρυπων, ηχου, διαφοροποιησης μοντελων, κλιμακας πωλησεων, κλπ κλπ κλπ.οποιος θελει, τα 'ελευθερωνει'. οποιος δεν θελει, τα κραταει μαμα.
οι επιλογες ειναι εκει.τεσπα. ρητορικη απαντηση..
η ουσια ρε παιδια με τα τουρμπο ειναι οτι τα παιρνεις, απο την αρχη εισαι ευχαριστημενος,
και οποτε και οταν γουσταρεις να κανεις ενα δωρακι στον εαυτο σου, μπορεις και το κανεις αξιοπιστα και ακοπα.
ειτε +50 αλογα, ειτε +100.
αυτο ειναι το ζουμι.και εδω αντι να πουμε 'ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ' καθομαστε και λεμε 'μα στα μεγαρα το ctr κανει πιο γρηγορο γυρο'
ειπαμε. το gti ειναι πιο γρηγορο, και εν δυναμη ΠΟΛΥ πιο γρηγορο.
τελεια και παυλα.αυτο δεν μειωνει καθολου το εξαιρετικο και με πολλες χαρες για τον οδηγο - ctr -, το οποιο ειναι (εστω και μετα απο τοσα χρονια) η επιτομη της ατμοσφαιρας.
meco
μην συγκρινεις τα ασυγκριτα...
αλλο τοτε αλλο τωρα..
και πιο παλια ακομα τα αυτοκινητα ειχανε ξυλινες ροδες. το ιδιο ειναι με σημερα?
αν νομιζεις οτι η δουλεια των επισημων οικων του σημερα, μοιαζει με τον κυρ-γιαννη με το κατσαβιδι του χτες, εχεις χασει καννα-δυο επισοδεια... -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ΧΜΜΜ
celica ts 1.8 ατμοσφαιρα απειραχτη
ibiza fr 1.8 210hpκαι στις 3 περιπτωσεις το ιβιζα μενει πισω...εκτος απο το 210 που παει κοπια...
mad max
**celica ts απειραχτη? μπροστα??? απο 150αρι/180αρι με προγραμμα?
εκτος αν τη celica οδηγουσε ο γιουχα κανκουνεν και το 1.8τ καννας παπας της ενοριας... **nass.
σου ειπα εγω να βαλεις Τ3 στο gti ή στον 20 vt? εγω μιλαω για εργοστασιακες λυσεις.και επισης, οτι ειναι ΕΞΩ απο τον κινητηρα ειναι περιφεριακο.
πχ και η εξατμιση και η εισαγωγη και οι λ σενσορες ειναι απαραιτητοι για να δουλεψει το μοτερ, αλλα ειναι εξω απο τη μηχανη και ειναι και αυτα περιεφεριακες μοναδες.
ομως παρολα αυτα ειναι απαραιτητες μοναδες οπως ολοι ξερουμε.ειναι 'τετριμμενη βελτιωση' η αλλαγη σε μαμα κινητηρα τουρμπο με ενα αλλο τουρμπο της ιδιας κατασκευαστριας εταιρειας,
το οποιο μπαινει α-κρι-βως στη θεση του παλιου και δεν αλλαζεις ουτε βιδα ουτε κολλαρο..
η δε αλλαγη αυτη, ειναι εργοστασιακα μελετημενη και εγγυημενη και το αποτελεσμα της ειναι πιστοποιημενο με Tuv και επαναλειψιμο οσες φορες θελεις.οσο για το charger.. τα μπιελοπιστονα ειναι απο το εργοστασιο μελετημενα για να αντεξουνε τον κομπρεσορα? τα μπεκ θα ψεκαζουνε αρκετα? το προγραμμα ειναι εγγυημενο ή παιζεις μπαλα με την τυχη σου?
εγω πιστευω οτι πλεον στη σημερινη εποχη, μπορει να θεωρησει κανεις τετριμμενη ακομα και την μετατροπη ενος κινητηρα απο ατμοσφαιρα σε τουρμπο (το παραδειγμα σου)
ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ υπαρχουνε εργοστασιακες προδιαγραφες για να γινει τετοιο πραγμα. (πχ μπιελοπιστονα 1.8t 150ps => εργοστασιακη αντοχη 280ps και 300ps αναλογα τον κωδικο μοτερ)
και εργοστασιακη λυση με εγγυηση και ολα τα pedigrees και τις πιστοποιησεις.και δεν ειναι δυνατον ρε παιδια να ειστε ολοι τιγκα στην τεχνολογια, στα κινητα με καμερες και bluetooth και οτι σκ@τ@ τεχνολογικα gadgets κουβαλαει ο καθενας ,
και απο την αλλη να τσινατε για εναν απλο επαναπρογραμματισμο της eprom..
για ονομα του θεου δηλαδη.....
τα vag turbo ερχονται 'φιμωμενα' και 'κλειστα' για λογους φορολογησης, ρυπων, ηχου, διαφοροποιησης μοντελων, κλιμακας πωλησεων, κλπ κλπ κλπ.οποιος θελει, τα 'ελευθερωνει'. οποιος δεν θελει, τα κραταει μαμα.
οι επιλογες ειναι εκει.τεσπα. ρητορικη απαντηση..
η ουσια ρε παιδια με τα τουρμπο ειναι οτι τα παιρνεις, απο την αρχη εισαι ευχαριστημενος,
και οποτε και οταν γουσταρεις να κανεις ενα δωρακι στον εαυτο σου, μπορεις και το κανεις αξιοπιστα και ακοπα.
ειτε +50 αλογα, ειτε +100.
αυτο ειναι το ζουμι.και εδω αντι να πουμε 'ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ' καθομαστε και λεμε 'μα στα μεγαρα το ctr κανει πιο γρηγορο γυρο'
ειπαμε. το gti ειναι πιο γρηγορο, και εν δυναμη ΠΟΛΥ πιο γρηγορο.
τελεια και παυλα.αυτο δεν μειωνει καθολου το εξαιρετικο και με πολλες χαρες για τον οδηγο - ctr -, το οποιο ειναι (εστω και μετα απο τοσα χρονια) η επιτομη της ατμοσφαιρας.
meco
αλλο τοτε αλλο τωρα..
και πιο παλια ακομα τα αυτοκινητα ειχανε ξυλινες ροδες. το ιδιο ειναι με σημερα?
αν νομιζεις οτι η δουλεια των επισημων οικων του σημερα, μοιαζει με τον κυρ-γιαννη με το κατσαβιδι του χτες, εχεις χασει καννα-δυο επισοδεια...δυστυχως απο οτι φαινεται αντι να κατσεις να διαβασει την ουσια στο προηγουμενο ποστ μου εσυ «κολλησες» μονο σε αυτο που εκανες quote...
καλως η κακος τα πραγματα εγιναν οπως τα ανεφερα παραπανω....
δυστυχως το κολλημα σου δεν σε αφηνει να δεις....
οσο για το οτι μαμα ts τρωει κολωνα απο 150αρι με προγραμμα...το αφηνω απλα ασχολιαστο...οπως ασχολιαστο 8α αφησω οτιδηποτε γραψεις απο δω και περα....δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανεναν...μιλησα με σκηνικα που εχω βιώσει και εχω και μαρτυρες και εσυ μιλας με θεωρια....
ειδου η ροδος.....
ελα με ιβιζα εως 200 αλογα στην (και καλα «κρυφη») να δουμε ποιος μενει πισω.....
ΑΑΑ by the way η προκληση ειναι ρητορικη... [/b]
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ΧΜΜΜ
mad max
εκτος αν τη celica οδηγουσε ο γιουχα κανκουνεν και το 1.8τ καννας παπας της ενοριας...(πολύ) οφτόπικ, αλλά ακόμα και Lancia HF turbo με πάνω από 200 ίππους, δυσκολεύεται σε άνοιγμα με Celica TS, θα ρίξουνε 'κολώνες' τα ίμπιζα???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΧΜΜΜ
mad max
εκτος αν τη celica οδηγουσε ο γιουχα κανκουνεν και το 1.8τ καννας παπας της ενοριας...(πολύ) οφτόπικ, αλλά ακόμα και Lancia HF turbo με πάνω από 200 ίππους, δυσκολεύεται σε άνοιγμα με Celica TS, θα ρίξουνε 'κολώνες' τα ίμπιζα???
έχουνε πρόγραμμα λέμε!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
meco
αλλο τοτε αλλο τωρα..
αν νομιζεις οτι η δουλεια των επισημων οικων του σημερα, μοιαζει με τον κυρ-γιαννη με το κατσαβιδι του χτες, εχεις χασει καννα-δυο επισοδεια...Oπωσδήποτε και δε διαβεβαιώ ότι δεν έχω χάσει ούτε 'κύκλους' ούτε επεισόδια της πετυχημένης σειράς που λέγεται βελτίωση. Απλά θέλω να σου δείξω ότι επειδή μία επέμβαση στον κινητήρα είναι απλή αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μετατροπή! Αυτή είναι εμένα η ένστασή μου. Στο impreza wrx που με μία εξάτμιση έπαιρνες 10-15 άλογα, δεν ήταν μετατροπή αυτό???
-
max
εστιασα σε αυτο που μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση...οσο για το αν καποιος ζηλευει την 'ανοθευτη δυναμη' της ατμοσφαιρας,
οταν μιλας για μικρα σε κυβισμο συνολα, προφανως αστειευσαι...
τα συχρονα τουρμπο φιλε μου εχουνε δυναμη παντου και παντα..
αυτο που λες εσυ 'ανοθευτο', εγω πχ το λεω 'ελλειπές'οσο για τη ζηλια του ηχου στις εννιαρες.... αν το αυτοκινητο σου ειναι γενικης χρησης και οχι μονο για κοντρες,
ο πολυς θορυβος ειναι καποια στιγμη κουραστικος...αλλα στο δικο σου πλαισιο 'ηχητικης ευχαριστησης' απο το θορυβο, μπορω να σου παραθεσω τον ηχο απο το σκισιμο της τουρμπινας, τον ηχο της σκαστρας, την wastegate, το χοντρο γουργουρητο της ροπης κλπ κλπ.
εγω προσωπικα, ειμαι κατα του θορυβου, και οτι εχω κανει στο αμαξι εχει πολυ περιορισμενα decibel.οσο για τη βουτα, τη μαυρη και την κρυφη...... εδω γελαμε...
-
γενικα να υπενθυμισω οτι γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος....
δεν αποτελει σχολιο...
-
O καθενας μας αντιλαμβανεται διαφορετικα τον ορο μετατροπη. Ο Πετραν λεει οτι μετατροπη δεν ειναι να χρησιμοποιησεις υλικα που εχουν δοκιμαστει ή εγκριθει απο τον κατασκευαστη, ενω αλλοι λενε οτι ακομη και τακακια να αλλαξεις ειναι μετατροπη.
Για μενα δεν εχουν σημασια ολα αυτα!
Το θεμα ειναι εαν οι αλλαγες που θα κανεις ειναι μεσα στα πλαισια του αυτοκινητου, δεν επηρρεαζουν την αξιοπιστια του και βελτιωνουν καποια σημεια του αυτοκινητου σφαιρικα.
Εαν οι αλλαγες αυτες ειναι συμφωνες με τα παραπανω τι σημασια εχει αν θα χαρακτηριστουν μετατροπες ή οχι?
Εαν εχω ενα ταπεινο 1400 και θελω να βαλω μια καλυτερη αναρτηση ή ενα σετ απο καλυτερους δισκους (σε λογικα πλαισια και τα 2, οχι υπερβολες) δε μπορω να καταλαβω, που ειναι το κακο??
Αντιθετα, εχω βελτιωσει στα σημεια το αυτοκινητο μου και πλεον ειναι πιο καλοστημενο και ασφαλες!Το ιδιο και με το μοτερ. Αν βαλω ενα ΦΠE μεσα στα πλαισια ασφαλειας του κατασκευαστη, τα οποια μαλιστα ειναι δοκιμασμενα και εγκεκριμενα απο τον κατασκευαστη μου, που ειναι το προβλημα?
Αν μαλιστα συνδιασω και τις 2 μετατροπες (ή 'μετατροπες') εχω ενα αυτοκινητο που πλεον ειναι πιο γρηγορο, πιο ευχαριστο και πιο ασφαλες απο αυτο που βγαινει απο το εργοστασιο!
Το υποτιθεμενο λοιπον αυτοκινητο εχει πλεον μετατροπες, ΑΛΛΑ ειναι μεσα στα πλαισια του κατασκευαστη, δεν εχει επηρρεαστει η αξιοπιστια του, περναει τις προδιαγραφες ρυπων ΚΑΙ ταυτοχρονα ειναι πιο ευχαριστο και ασφαλες!
Μετα απο αυτα, μου ειναι αδιαφορο αν καποιος μου το λεει 'μετατροπη' ή οχι!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το προγραμμα στα τουρμπο δεν μπορω να το θεωρησω μετατροπη.Φιλοσοφικο ερωτημα: Πρεπει να φαινεται κατι 'δια γυμνου οφθαλμου' για να ειναι μετατροπη;... Ειναι 'μετατροπη' το overclocking στους υπολογιστες; Δεν κοστιζει τιποτα και δε φαινεται (αν δε βαλουμε π.χ. και μεγαλυτερο ανεμιστηρα)...
Υ.Γ. (@Petran) Σ'ευχαριστω κι εσενα για την εξηγηση περι 'σταδιων' αν κι εχω κι αλλες αγνωστες λεξεις, π.χ. 'κολωνες' (οχι της ΔΕΗ! )
εγω εδω και 65 σελιδες εχω πει οτι ειναι αδικο για τα ατμοσφαιρικα να συγκρινονται με τουρμπο παρομοιου κυβισμου...
Δεκτον, αλλα ως γνωστον το τουρμπο δε βγαζει τη δυναμη τοσο προοδευτκα οσο η ατμοσφαιρα, προκαλωντας σου συχνα προβληματα προσφυσης, και δευτερον σου *** αναποδα την καταναλωση (μιλαω εκ πειρας, κι εχω και μονο 1600 κυβικα!).
Να γυρισω στο GTi και την πιστα (το πιο ενδιαφερον πεδιο μαχης κατα την αποψη μου)... Το καλοστημενο GTi με τα 6.5 κιλα/ιππο και τα σχεδον 30 κιλα ροπης κανει ιδιο ακριβως χρονο στα Μεγαρα με το ατμοσφαιρικο C2 VTS '1ou σταδιου' (ΦΠΕ, φρενα, αμορτισερ) του 0-100-0 των 4Τ, το οποιο εχει 8.5 κιλα/ιππο, τη μιση ροπη, και μια σχεση λιγοτερη στο κιβωτιο. Ενδιαφερον;
Οσο για το TypeR (εντελως υποθετικα), θα το προτιμουσατε με εναν 1.8-20VT; Πιστευετε οτι θα εστριβε πιο γρηγορα; nass;...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
το προγραμμα στα τουρμπο δεν μπορω να το θεωρησω μετατροπη.
Φιλοσοφικο ερωτημα: Πρεπει να φαινεται κατι 'δια γυμνου οφθαλμου' για να ειναι μετατροπη;... Ειναι 'μετατροπη' το overclocking στους υπολογιστες; Δεν κοστιζει τιποτα και δε φαινεται (αν δε βαλουμε π.χ. και μεγαλυτερο ανεμιστηρα)...
Υ.Γ. (@Petran) Σ'ευχαριστω κι εσενα για την εξηγηση περι 'σταδιων' αν κι εχω κι αλλες αγνωστες λεξεις, π.χ. 'κολωνες' (οχι της ΔΕΗ! )
εγω εδω και 65 σελιδες εχω πει οτι ειναι αδικο για τα ατμοσφαιρικα να συγκρινονται με τουρμπο παρομοιου κυβισμου...
Δεκτον, αλλα ως γνωστον το τουρμπο δε βγαζει τη δυναμη τοσο προοδευτκα οσο η ατμοσφαιρα, προκαλωντας σου συχνα προβληματα προσφυσης, και δευτερον σου *** αναποδα την καταναλωση (μιλαω εκ πειρας, κι εχω και μονο 1600 κυβικα!).
Να γυρισω στο GTi και την πιστα (το πιο ενδιαφερον πεδιο μαχης κατα την αποψη μου)... Το καλοστημενο GTi με τα 6.5 κιλα/ιππο και τα σχεδον 30 κιλα ροπης κανει ιδιο ακριβως χρονο στα Μεγαρα με το ατμοσφαιρικο C2 VTS '1ou σταδιου' (ΦΠΕ, φρενα, αμορτισερ) του 0-100-0 των 4Τ, το οποιο εχει 8.5 κιλα/ιππο, τη μιση ροπη, και μια σχεση λιγοτερη στο κιβωτιο. Ενδιαφερον;
Οσο για το TypeR (εντελως υποθετικα), θα το προτιμουσατε με εναν 1.8-20VT; Πιστευετε οτι θα εστριβε πιο γρηγορα; nass;...
Εγώ λέω Σε καμία περίπτωση.
-
παιδια καλως ή κακως τα μεγαρα δεν ειναι ring...
michel- κολωνα ειναι 5-6 κενα (κενο- μηκος αυτοκινητου)
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
παιδια καλως ή κακως τα μεγαρα δεν ειναι ring...Ενδιαφέρουσα διαπίστωση
Και τι σχέση έχει με την κουβέντα μας ? Είναι στο 'ring (ή σε οποιαδήποτε άλλη πίστα) ταχύτερο το GTI από το TypeR ?
Το CupraR με τον 1.8Τ με τα 225 (συν άλλα καλούδια όπως διαφορετικά ψαλίδια και μεγαλύτερα φρένα) είναι αργότερο από το TypeR στη συγκεκριμένη πίστα
Αλλά έτσι και αλλιώς η ερώτηση είναι τελείως υποθετική και δεν μπορώ να απαντήσω. To TypeR, όπως και το GTI, είναι καλοστημένα αυτοκίνητα σαν 'πακέτο' και το να αλλάξεις κινητήρα + κιβώτιο (απαραίτητο συστατικό) αλλάζει δραστικά την ισορροπία του 'πακέτου'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και τι σχέση έχει με την κουβέντα μας ? Είναι στο 'ring (ή σε οποιαδήποτε άλλη πίστα) ταχύτερο το GTI από το TypeR ?Στο ring ειναι πολυ πιθανο το GTI να ειναι μπροστα.Δεν το εχω δει ουτε εχω ακουσει κατι.Λογω μορφολογιας της πιστας πιστευω πως το GTI θα ειναι μπροστα.
Παντως θα ξαναπω πως δεν καταλαβαινω γιατι για ορισμενους η πιστα ειναι το απολυτο κριτηριο για το πιο αυτοκινητο ειναι πιο γρηγορο.Θυμαμαι καποτε ειχαν ενα τεστ (ελληνικο περιδικο δε θυμαμαι ποιο) και το SKYLINE GTR VSPEC ειχε μεινει πισω απο πολλα αυτοκινητα που αν τα πετυχαινε στο δρομο θα τα περναγε απο πανω.Μεχρι και η μικροτερη εκδοση του ιδιου (οχι VSPEC) ειχε κανει καλυτερο χρονο απο το 'καλο'.
Δε λεω πως η πιστα δεν ειναι κριτηριο αλλα δεν ειναι το μονο.Και σαφως το αποτελεσμα μπορει να αλλαζει απο πιστα σε πιστα.Και μη μου πεις φιλε nass οτι εχεις δει αποτελεσμα απο πιστα μεταξυ GTI-TYPE R εκτος απο 2-3 το πολυ. -
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Και τι σχέση έχει με την κουβέντα μας ? Είναι στο 'ring (ή σε οποιαδήποτε άλλη πίστα) ταχύτερο το GTI από το TypeR ?
Στο ring ειναι πολυ πιθανο το GTI να ειναι μπροστα.Δεν το εχω δει ουτε εχω ακουσει κατι.Λογω μορφολογιας της πιστας πιστευω πως το GTI θα ειναι μπροστα.
Παντως θα ξαναπω πως δεν καταλαβαινω γιατι για ορισμενους η πιστα ειναι το απολυτο κριτηριο για το πιο αυτοκινητο ειναι πιο γρηγορο.Θυμαμαι καποτε ειχαν ενα τεστ (ελληνικο περιδικο δε θυμαμαι ποιο) και το SKYLINE GTR VSPEC ειχε μεινει πισω απο πολλα αυτοκινητα που αν τα πετυχαινε στο δρομο θα τα περναγε απο πανω.Μεχρι και η μικροτερη εκδοση του ιδιου (οχι VSPEC) ειχε κανει καλυτερο χρονο απο το 'καλο'.
Δε λεω πως η πιστα δεν ειναι κριτηριο αλλα δεν ειναι το μονο.Και σαφως το αποτελεσμα μπορει να αλλαζει απο πιστα σε πιστα.Και μη μου πεις φιλε nass οτι εχεις δει αποτελεσμα απο πιστα μεταξυ GTI-TYPE R εκτος απο 2-3 το πολυ.Απόλυτο κριτήριο δεν είναι, είναι όμως μια πολύ καλή ένδειξη. Για την ακρίβεια, είναι η καλύτερη που έχουμε, διότι εξασφαλίζει σταθερές συνθήκες μέτρησης και επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων. Γιαυτό και οι χρόνοι από πίστες (πχ. γύρος Μεγάρων, Σερρών, 'Ring) δημοσιεύονται παντού ως συγκρίσιμα δεδομένα.
Φυσικά και δεν είναι θέσφατο και δεν εγγυάται αντίστοιχα αποτελέσματα στο δρόμο. Από εκεί όμως μέχρι να την αγνοούμε (ιδίως όταν δε μας βολεύει ) έχει μεγάλη διαφορά.
Εσύ έχεις δει αποτελέσματα από πίστα όπου το TypeR είναι πίσω από το GTI ?
Προσωπικά αμφιβάλλω πάρα πολύ πως θα δεις τέτοια αποτελέσματα (πέρα ίσως από τυχόν εξαιρέσεις) επειδή:
ο Το TypeR έχει πιο πισταδόρικο μοτέρ-κιβώτιο (στην πίστα μετράει η ισχύς και όχι η ροπή, σε αντίθεση με το δρόμο)
ο Το TypeR έχει πιο πισταδόρικο-απόλυτο στήσιμο
ο Το TypeR είναι ελαφρύτεροΕσύ γιατί θεωρείς πως σε μία πίστα σαν το 'Ring το GTI θα είναι μπροστά ? (με δεδομένα τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα (ΙΜΗΟ) θετικά του TypeR στην πίστα)
Εγώ πάντως δέχομαι πως σε μια άγνωστη ορεινή διαδρομή το GTI μάλλον θα είναι ταχύτερο, λόγω ροπής κυρίως. Εσένα πάλι δεν σου 'κάθεται' το αποτέλεσμα στις πίστες. Ε, τι να κάνουμε, δεν μπορεί το αυτοκίνητο του καθενός μας να είναι ταχύτερο παντού
-
Honda Civic TypeR
Testing Date 11/2001
Engine 1998 cccm, 4 Zyl , 16 V
Power 200 PS (147 KW) @ 7400/min
Torque 196 Nm @ 5900/min
Transmission 0 (6)
Weight 1246 Kg
Weight / BhP 6,23 Kg / PS
0 - 100 Km/h 7 s
0 - 200 Km/h 28,4 s
0 - 200-0 Km/h 33,8 s
Top Speed 235 Km/h
80 - 120 Km/h 4.Gear 7 s
100 - 0 Km/h hot 37,4 m , 10,3 m/s
Transverse Acceleration 1,1 g
Slalom Course 36 / 110m 124 / 126 Km/h
Round Time Nuerburgring 8.47 min
Round Time Hockenheim 1.20,9 min -
Ρε γμτ.....Δεν εχει το Gti πουθενα(παρα μονο το 4 με τον 1,8Τ)
Ενδιαφερον παρουσιαζει το MeganeRs trophy που στο site αυτο κανει καλυτερους χρονους απο το TypeR και στο Nirburgring αλλα και στο Hockenheim....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ενδιαφερον παρουσιαζει το MeganeRs trophy που στο site αυτο κανει καλυτερους χρονους απο το TypeR και στο Nirburgring αλλα και στο Hockenheim....
ναι ναι, αναψε φωτιες τωρα εσυ!!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά αμφιβάλλω πάρα πολύ πως θα δεις τέτοια αποτελέσματα (πέρα ίσως από τυχόν εξαιρέσεις) επειδή:
ο Το TypeR έχει πιο πισταδόρικο μοτέρ-κιβώτιο (στην πίστα μετράει η ισχύς και όχι η ροπή, σε αντίθεση με το δρόμο)
ο Το TypeR έχει πιο πισταδόρικο-απόλυτο στήσιμο
ο Το TypeR είναι ελαφρύτερο
Εσύ γιατί θεωρείς πως σε μία πίστα σαν το 'Ring το GTI θα είναι μπροστά ? (με δεδομένα τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα (ΙΜΗΟ) θετικά του TypeR στην πίστα)
Εγώ πάντως δέχομαι πως σε μια άγνωστη ορεινή διαδρομή το GTI μάλλον θα είναι ταχύτερο, λόγω ροπής κυρίως. Εσένα πάλι δεν σου 'κάθεται' το αποτέλεσμα στις πίστες. Ε, τι να κάνουμε, δεν μπορεί το αυτοκίνητο του καθενός μας να είναι ταχύτερο παντούO nass έχει δίκιο. Πάντως υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να υπάρχει μία πίστα κάπου στον κόσμο που να βολεύεται καλύτερα το Golf. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό.
Το μόνο που είναι βέβαιο σε αυτή την αντιπαράθεση είναι ότι σε κατηφορική διαδρομή όπου εκεί φαίνεται κυρίως το πόσο καλό στήσιμο έχει ένα αυτοκίνητο (και εκεί πρέπει να τα δοκιμάζουμε όταν συζητάμε για στρίψιμο-σύμφωνοι βοηθάνε το βάρος και τα φρένα, αλλά ένα σπορ αυτοκίνητο και ελαφρύ πρέπει να είναι και καλά φρένα να έχει) το ΤypeR θα είναι μπροστά. Τελεία και παύλα. -
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Στο ring ειναι πολυ πιθανο το GTI να ειναι μπροστα.Δεν το εχω δει ουτε εχω ακουσει κατι.Λογω μορφολογιας της πιστας πιστευω πως το GTI θα ειναι μπροστα.
Δε λεω πως η πιστα δεν ειναι κριτηριο αλλα δεν ειναι το μονο.Και σαφως το αποτελεσμα μπορει να αλλαζει απο πιστα σε πιστα.Και μη μου πεις φιλε nass οτι εχεις δει αποτελεσμα απο πιστα μεταξυ GTI-TYPE R εκτος απο 2-3 το πολυ.Τπ τεστ που αναφερεις εχει γινει απ'το αγγλικο EVO και αφορουσε 4κινητα αυτοκινητα σε βρεγμενη πιστα...οποτε δεν νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπευτικο κατα την γνωμη μου... Επισης, το VSPEC εκανε καλυτερο χρονο κατα 0.4sec...
Η πιστα δοκιμων παντως (MIRA), ειναι κλειστη πιστα, και αυτο φαινετε και απ'τα αυτοκινητα που διακριθηκαν στο εν λογο τεστ...
Τελος να πω οτι δεν περιμενα και πολλα περισσοτερα απ'το skyline σε βρεγμενη-στενη πιστα...ειναι και 1560κιλα + οδηγος...μιλαμε δηλαδη για υπερβαρο
ΥΓ: Σχολιο αρθρογραφου...τα πορισματα μας στην πιστα δεν ισχυουν απαραιτητα στον δρομο, εκει η φιλικη συμπεριφορα και οι προοδευτικες αντιδρασεις εχουν πρωτευοντα λογο...αναφερομενος παντα σε βρεγμενη πιστα...
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......