-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Πραγματικα με λυπει το αποτελεσμα της ψηφοφοριας, γιατι δειχνει οτι πολλοι πιστευετε σε αυτη τη λογικη, με αποτελεσμα να την διαιωνιζετε....Φίλε μου δεν έχεις δίκιο... Όσοι ψηφίσαμε την τελευταία επιλογή (και εγώ μέσα) δε σημαίνει ότι πιστεύουμε το ίδιο, απλά λέμε ότι (δυστυχώς) ισχύει αυτό...
Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχω δει γύρω μου ή έχω αντιμετωπίσει ελλειψη σεβασμού επειδή δεν έχω 'Μερτσεντέ' ή κανένα γιγάντιο SUV... Και μην πάτε μακριά με γκόμενες ή εργοδότες. Πόσοι σέβονται ένα ταπεινό Saxo που ανάβει φώτα στην αριστερη της εθνικής και πόσοι τσακίζονται να κάνουν ακρη βλέποντας να τους πλησιάζει μια bmw, για παράδειγμα?
Ακόμα και στους εκπρόσωπους του νόμου μετράει τι οδηγάς... 5 αυτοκίνητα στη σειρά ήμασταν την άλλη φορά στην εθνικη με 120 σε όριο 90, τα 4 οικογενειακά, εγώ με το vts, εμένα σταμάτησαν οι φίλοι μας με τα μπλε. Και στην ερώτησή μου 'γιατί εμένα' η απάντησή τους ήταν 'εσύ ήσουν ο τυχερός' !! Μη χέ@ω...
Όσο για τις γκόμενες, είμαι σίγουρος ότι μετράει τι αμάξι καβαλάς, δυστυχώς και πάλι... Και το χειρότερο είναι ότι έχουμε και εμείς αυτόν τον ρατσισμό. Έχω ακούσει γνωστό μου να λέει για φίλο μου, ότι και αυτός θα έριχνε γκόμενα σαν εκείνου, αν είχε Leon VT με δέρματα κτλ. Το θέμα είναι ότι ο φίλος με το Λεόν (ο οποίος είχε πράγματι πολύ ωραία κοπέλα) είναι και ωραίο παιδί και πολύ καλό παιδί και πάντα είχε επιτυχίες στις γυναίκες. Ο άλλος δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο, ούτε εμφανισιακά, ούτε πνευματικά θα έλεγα... Λες και θα αποκτήσει ξαφνικά χιούμορ και λέγειν με ένα χλιδάτο αμάξι...
Άσε που μου έχει τύχει και εμένα να μου γκρινιάζει πρώην ότι την χάλαγε που κάναμε ταξίδια με το μιραφιόρι που είχα τότε, αντί με το αμάξι του πατέρα μου, που είχε δέρματα και 8 ηχεία... Βέβαια με τα μυαλά που είχε, πήρε πόδι και έκανε κάμποσο καιρό να δει χαρά στα σκέλια της...
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα στο Ελλαδιστάν, που προτιμάμε να πεινάσουμε προκειμένου να πάρουμε ένα χλιδάτο αμάξι με 500 δόσεις των 1000 Ευρώ... Αυτά τα λίγα
-
Δεν ψήφισα γιατί δεν έχει την επιλογή 'το δικό μου αυτοκίνητο το θεωρώ καλό και μου φτάνει'
Πέρα από αυτό, σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί ότι το αυτοκίνητο είναι προέκταση της προσωπικότητας και του ανδρισμού, αλλά όμως θα πρέπει να αντιμετοπίζουμε αυτά τα άτομα με οίκτο γιατί όντως ζούνε ένα δράμα!
Το παλιό μου αφεντικό άλλαζε κάποτε τα πανάκριβα αυτοκίνητα σαν πουκάμισα, το 88-89 είχε μια αυτόματη μερσεντές, δε θυμάμαι τύπο, που για την εποχή εκείνη ήταν σπάνιο αυτοκίνητο. Την άλλαξε μετά από ένα μήνα γιατί 'δεν τραβάει ρε παιδί μου...'
Πορσε, φερράρι κλπ πέρασαν από τα χέρια του και μια φορά που μας είχαν καλέσει σε ένα παραλιακό σκυλάδικο δεν ήρθε γιατί είχε το αυτοκίνητο για σέρβις και ντρεπόταν να μπει σε άλλο ή σε ταξί και να εμφανιστεί έτσι!
Περιτό να πω ότι ήταν κάθε μέρα στα σκυλάδικα και υπήρχαν καθημερινές αναφορές σε εφημερίδες για τα λουλούδια που πετούσε στον ΛεΠα κλπ... Φυσικά πάντα πάρκαρε το πανάκριβο αυτοκίνητό του μπροστά στην είσοδο και αρκετές φορές πήγενε μπρος πίσω για να τον δουν!!!
Κάποια στιγμή η δουλειά πήρε την κάτω βόλτα και τα πανάκριβα αυτοκίνητα ανήκουν στο παρελθόν, αλλά φυσικά δεν πεινάει, απλα δεν μπορεί να ξοδεύει όπως πρώτα. Το αποτέλεσμα? Κλεισμένος στο σπίτι, με κάποια φενόμενα κατάθλιψης και ο λόγος ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στα γνωστά του στέκια με το 'φτηνό αυτοκινητάκι' που έχει τώρα... -
Αν σκεφτεσαι να μετοκομισεις θα προτεινα να κανονιζες τα περι επαγγελματικης αποκαταστασης πριν τα βροντιξεις στις ΗΠΑ. Αντε αμα θες νοικιασε κανα αυτοκινητο αμα αισθανεσαι οτι θα σου δωσει μεγαλυτερες πιθανοτητες. (φυσικα αν ψαχνεις για δουλεια πρεπει να εχεις η να δημιουργεις τις καλυτερες πιθανοτητες).
Απο τι αυτοκινητο να παρεις αν κατεβεις Ελλαδα ειναι αλλη ιστορια. Αν σου αρεσει το Mustang παρτο και καλοριζικο. Κατ' εμε θα περιμενα να περασει ενα δυο χρονια για να ξεκαθαρισουν τα προβληματα που μπορει να εχει.
Απο τι γυναικα θα βγαλεις αναλογα με το τουτου σου ειναι λιγακι αστειο. Εγω πχ εβγαλα την γυναικα μου οδηγωντας Χιουνται Excel του 87 αυτοματο. (ξερω ξερω τελειως φρικαλεο...). Στην πραγματικοτητα νομισε οτι δεν με ενδιαφερουν τα αυτοκινητα και αυτο το θεωρησε πλεονεκτημα. (αλλα βεβαια ειχε κανει λαθος απλως ειχα αφραγκιες).
Κατα τα αλλα καλη τυχη.
Νικος
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πρέπει να ανοιξουμε ένα θέμα με τις ατάκες που έχουν γραφτεί στο φόρουμ (βέβαια νομίζω ότι υπήρχε παλαιότερα....)έχεις το λινκ???
Σπύρος
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μακριά από μας τέτοιες γυναίκες.....Μην ανησυχείς, όπως ήρθαν σε σένα επειδή έχεις BMW 5-άρα, έτσι θα φύγουν προς αυτόν που έχει BMW 7-άρα
Προς Θεού, για να μην ακούσω τίποτα σουιςς-σουιςς δεν είναι όλες έτσι. Αλλά νομίζω πως αυτές που έρχονται λόγω του αυτοκινήτου σου δεν το έχουν σε τίποτα να φύγουν λόγω του καλύτερου αυτοκινήτου κάποιου άλλου. Ετσι και αλλιώς και πριν από σένα με κάποιο άλλο αυτοκίνητο κυκλοφορούσαν
(Οπου 'αυτοκίνητο' βάλτε 'ταξίδια, ρούχα' και γενικά 'χρήμα')
-
Η πλακα ειναι η εξης.
Αυτη η λογικη ειναι ηληθια γιατι
1)Πολλες φορες παμφτωχοι ανθρωποι εχουνε καλα αμαξια, και περνανε καλα καποιες βραδιες μεχρι να το ανακαλυψουν οι γκομενιτσες...
2)Πολλες φορες τα λεφτα δεν εχουνε αμαξια καλα γιατι δεν χρειαζονται! (ξερω μονοκατοικιες στην πολιτεια με αλτο... )
3)Πολλες φορες καποιος ο οποιος ειναι 20-22 και εχει τα λεφτα του μπαμπα, στα 30 μπορει να πειναει, και καποιος ο οποιος εχει στα 22 εξελ αυτοματο μπορει στα 30 να εχει 7αρα -
ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΦΥΓΕΙ Η ΓΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ......
-
δεν θα έγραφα τίποτα αλλά νομίζω πως τα λόγια του nass συμπυκνώνουν την ουσία του θέματος σε λίγες λέξεις
πάντως αν οποιοσδήποτε μπορεί να μείνει στο εξωτερικό αυτή την στιγμή καλό είναι να το κάνει..κατα την ταπεινή μου γνώμη αυτή η κοινωνία διέρχεται μια βαθειά κρίση αξιών...ας διαμαρτύρονται όλοι για την ακρίβεια..προς το παρόν η φτήνεια είναι σε αφθονία
το όλο θέμα μου έφερε στο μυαλό κάποια ταξίδια στη Ρουμανία πριν αρκετά χρόνια..όπου κυριολεκτικά εκεί έβλεπες πως είχε βάση η ατάκα του Κλυν..'με μια Kolynos βγαζεις γκόμενα'..εδώ απλά ανεβάσαμε την ταρίφα
τι άλλο να πει κανείς..Λευτεριά στην Τσετσενία και το Γιώργο Μοναστηριώτη.. ως εκεί είμαστε..τα άλλα μας συνθήματα ξεθώριασαν
καληνύχτα
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Προσωπική εμπειρία: εάν περιμένεις το καλό αμάξι για να βγείς με ωραία γυναίκα...είσαι χαμένος απο χέρι. Ιδίως εάν είσαι 18-30. Τα κατάφερα μια χαρά με Peugeot 104/304 με μερικά ψόφια άλογα κάτω απο το καπώ .Ωστόσο, όταν επέστρεψα εν Ελλάδι με SLK (αγορασμένη με το μισθό μου και όχι χαριν μπαμπά/χρηματιστηρίου/τζοκερ/κτλ) απογοητεύτηκα πόση επιτυχία 'είχα' στις γυναίκες. Στις 'γκόμενες' γινόταν χαμός. Αλλά και στις υποτιθέμενες 'σοβαρές'/'καριέρας'/'υπεράνω' το αυτοκίνητο άνοιγε πόρτες (και οχι μόνο). Το θέμα είναι να είσαι αρκετά ώριμος για να ξέρεις οτι η 'επιτυχία' οφείλεται στο όχημα σε πολύ μεγάλο βαθμό .
Κατα τ'άλλα...είμαι υπέρ του καλού αυτοκινήτου. Μου αρέσει η ασφάλεια, η δύναμη και η ποιότητα. Και επειδή μου αρέσει η οδήγηση, θεωρώ την κατοχή ενος 'καλού' αυτοκινήτου όχι τόσο μεγάλη πολυτέλεια.
Αυτο που λές είναι πολύ σοφό. Το καλο αυτοκίνητο σου δίνει μια 'καλή' αρχή για γυναίκες, καριέρα και άλλες κοινωνικές δραστηριότητεσ. Τώρα άμα είσαι 'χλέμπουρας' και τα σκατώσεις μην τα ριχνουμε όλλα στο αμάξι.
Μιλάω γενικά τώρα.....
Αυτό που βλέπω είναι οτι πραγματικά το καλο αμάξι στην Ελληνική κοινωνία κάνει την διαφορά.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Aυτο που με παρα3ενευει ειναι το 8εμα της δουλειας. Μεσα απο συζητησεις που ειχα, εχω παρει την ιδεα οτι το καλο αυτοκινητο ειναι μαλλον κακο παρα καλο στα πρωτα βηματα της καριερας σου. Κ αυτο γιατι αν δει ο εργοδοτης σου οτι εχεις Porsche, εστω κ φτηνη μεταχειρισμενη 944, 8α σκεφτει οτι 'αυτος εχει χρηματα, δε χρειαζεται τη δουλεια μου'(well, περιπου). Εκτος του οτι ειναι λιιιιιγο προκλητικο για τους υπολοιπους συναδελφους, πραγμα που οπως κ να το κανουμε δε βοη8αει μες στη δουλεια..Οσο για τις γυναικες, παντου υπαρχει ενας μυ8ος!
Σε αυτό έχεις δίκιο. Αλλά για παράδειγμα καποιός ο οποίος γυρίζει απο εξωτερικό με 10 χρόνια δουλειά και ένα καλο αμάξι. Δεν θα πάει να πιάσει δουλειά με αρχικό μισθό. Θα πάει για το Interview και θα ζητήσει έναν καλό μισθό για να συντηρήσει....το Χ5
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Οπου 'αυτοκίνητο' βάλτε 'ταξίδια, ρούχα' και γενικά 'χρήμα')
Σωστά, ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις με δουλειά, τα αποκτάς με 'χορηγία' γάμο κλπ
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αν σκεφτεσαι να μετοκομισεις θα προτεινα να κανονιζες τα περι επαγγελματικης αποκαταστασης πριν τα βροντιξεις στις ΗΠΑ. Αντε αμα θες νοικιασε κανα αυτοκινητο αμα αισθανεσαι οτι θα σου δωσει μεγαλυτερες πιθανοτητες. (φυσικα αν ψαχνεις για δουλεια πρεπει να εχεις η να δημιουργεις τις καλυτερες πιθανοτητες).Απο τι αυτοκινητο να παρεις αν κατεβεις Ελλαδα ειναι αλλη ιστορια. Αν σου αρεσει το Mustang παρτο και καλοριζικο. Κατ' εμε θα περιμενα να περασει ενα δυο χρονια για να ξεκαθαρισουν τα προβληματα που μπορει να εχει.
Απο τι γυναικα θα βγαλεις αναλογα με το τουτου σου ειναι λιγακι αστειο. Εγω πχ εβγαλα την γυναικα μου οδηγωντας Χιουνται Excel του 87 αυτοματο. (ξερω ξερω τελειως φρικαλεο...). Στην πραγματικοτητα νομισε οτι δεν με ενδιαφερουν τα αυτοκινητα και αυτο το θεωρησε πλεονεκτημα. (αλλα βεβαια ειχε κανει λαθος απλως ειχα αφραγκιες).
Κατα τα αλλα καλη τυχη.
Νικος
Νίκο
Έχει δικιο αλλα τι άλλο μπορώ να κάνω? Δυστηχώς η κρίση είναι παγκόσμια και πολλά πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Αλλα τη λύση μπορώ να έχω άμα απο την μία δεν μπορώ να αγοράσω σπιτι στην Αμερική κάτω απο $400.000 και απο την άλλη το δολλάριο έχει φτάσει 1.32 έναντι του Ευρώ...και ευτυχώς το σπιτι μου στην Αθήνα είναι σχεδόν έτοιμο.
Όταν φτάσει η ώρα να την κάνω για Ελλάδα με βλεπώ να φέρνω αμάξι και έπιπλα....για το σπίτι.
...Ας είναι καλα ο.....ακατανόμαστος (Bush)
-
Αυτό το κοινωνικό φαινόμενο δεν είναι ούτε καινούριο αλλά ούτε και θα σταματήσει ποτέ γιατί απλά ο άνθρωπος ήταν είναι και θα είναι υλιστής, πλεονέκτης, επιδειξιμανής κλπ κλπ.
Ότι ισχύει για τα αυτοκίνητα ισχύει και για ένα σωρό άλλα αντικείμενα. Το ίδιο ψάρωμα με μια slk θα πέσει και με ένα rolex, ή από γκόμενα ή από πελάτη / συνεργάτη.Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν ούτε από εμένα ούτε από κάποιους άλλους που δεν συμμερίζονται αυτή την νοοτροπία, γιατί απλά είμαστε και θα ήμαστε η μειοψηφία.
Αν το κάνεις μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ σου και να αποκτήσεις οντότητα μέσα από ένα ακριβό αυτοκίνητο, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Από την άλλη αν συζητάμε επαγγελματικά, και έχεις όφελος πουλώντας μόστρα, άσχετα με το τι πιστεύεις ο ίδιος, τότε το πράγμα αλλάζει. Απλά παίζεις με τους νόμους του παιχνιδιού.Η πείρα μου πάντως μου έχει δείξει ότι η πολύ επίδειξη είναι δίκοπο μαχαίρι, τουλάχιστον επαγγελματικά, γιατί κάποιοι θα υποθέσουν ότι βγάζεις λεφτά εις βάρος τους, ασχέτως πραγματικότητας. Όσο ηλίθιο και αν ακούγεται πιστέψτε με ισχύει και αυτό. Υπάρχουν και οι κολλημένοι.
Όσο για τις γκόμενες αυτές και αν είναι άξιες της μοίρας τους.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Αν σκεφτεσαι να μετοκομισεις θα προτεινα να κανονιζες τα περι επαγγελματικης αποκαταστασης πριν τα βροντιξεις στις ΗΠΑ. Αντε αμα θες νοικιασε κανα αυτοκινητο αμα αισθανεσαι οτι θα σου δωσει μεγαλυτερες πιθανοτητες. (φυσικα αν ψαχνεις για δουλεια πρεπει να εχεις η να δημιουργεις τις καλυτερες πιθανοτητες).
Απο τι αυτοκινητο να παρεις αν κατεβεις Ελλαδα ειναι αλλη ιστορια. Αν σου αρεσει το Mustang παρτο και καλοριζικο. Κατ' εμε θα περιμενα να περασει ενα δυο χρονια για να ξεκαθαρισουν τα προβληματα που μπορει να εχει.
Κατα τα αλλα καλη τυχη.
Νικος
Νίκο
Έχει δικιο αλλα τι άλλο μπορώ να κάνω? Δυστηχώς η κρίση είναι παγκόσμια και πολλά πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Αλλα τη λύση μπορώ να έχω άμα απο την μία δεν μπορώ να αγοράσω σπιτι στην Αμερική κάτω απο $400.000 και απο την άλλη το δολλάριο έχει φτάσει 1.32 έναντι του Ευρώ...και ευτυχώς το σπιτι μου στην Αθήνα είναι σχεδόν έτοιμο.
Όταν φτάσει η ώρα να την κάνω για Ελλάδα με βλεπώ να φέρνω αμάξι και έπιπλα....για το σπίτι.
ειμαι σιγουρος οτι δεν θα σας πω τιποτα νεο αφου και σεις θα εχετε αναλογα παραδειγματα αλλα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις και απο αμερικη αλλα και αλλου που ηρθαν με μετοικεσια και μετα απο λιγο τα μαζεψαν και γυρισαν πισω και ξεκινησαν απο την αρχη.
εαν δεν ειναι κανεις συνταξιουχος ή αν δεν εχει εξασφαλισμενη την εργασια γυριζοντας στην Ελλαδα τις περισσοτερες φορες το μετανοιωνει.
τωρα για το θεμα του τοπικ πιστευω οτι για τους περισσοτερους τουλαχιστον το αυτοκινητο ειναι ενας ακομη τροπος για να επιβεβαιωσουν το κοινωνικο τους status και καλα κανουν.....το να εχει κανεις λεφτα και να το ''δειχνει'' ειναι θεμιτο και φυσιολογικο.
το να μην εχει ομως λεφτα [με την εννοια του ευκαταστατου] και να εχει οικογενεια κλπ και να στερειται για να παρει ενα αυτοκινητο που δεν το ''σηκωνει'' η τσεπη του μονο και μονο για να ''δειξει'' οτι και αυτος καποιος ειναι πεφτοντας θυμα των ωραιων διαφημισεων και των δεκαδων δοσεων των αντιπροσωπειων τελικα τον κανουν δυστυχη αφου ειναι πολυ πιθανο να βρεθει αναμεσα στους δεκαδες χιλιαδες ''κατοχους'' κατασχεμενων ενω και οι οικογενεια του υποφερει απο αυτην του την επιθυμια.
απο την αλλη βεβαια αλλοι οι οποιοι δεν εχουν υποχρεωσεις οπως οικογενεια κλπ χωρις να ειναι πλουσιοι και θελουν να παρουν ενα καλο και μουρατο αυτοκινητο ειτε γιατι τους αρεσει ειτε γιατι θα εχουν καλυτερη προσεγγιση στο 'ασθενες'' φιλο ειτε γιατι ετσι θα αισθανθουν καλυτερα ''ανεβαζοντας'' τις μετοχες τους γενικοτερα καλα κανουν αρκει να μην φτασουν στο σημειο να περνούν με δανεικα μεχρι να το ξοφλησουν ........δεν αξιζει τον κοπο νομιζω.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι δεν θα σας πω τιποτα νεο αφου και σεις θα εχετε αναλογα παραδειγματα αλλα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις και απο αμερικη αλλα και αλλου που ηρθαν με μετοικεσια και μετα απο λιγο τα μαζεψαν και γυρισαν πισω και ξεκινησαν απο την αρχη.
η αλλαγή κλίματος έστω και για λίγο κανει μεγάλο καλό πολλές φορές....
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
η αλλαγή κλίματος έστω και για λίγο κανει μεγάλο καλό πολλές φορές....
Πολύ σωστή κουβέντα Αγη!!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Κατα τα αλλα καλη τυχη.
Νικος
Νίκο
εαν δεν ειναι κανεις συνταξιουχος ή αν δεν εχει εξασφαλισμενη την εργασια γυριζοντας στην Ελλαδα τις περισσοτερες φορες το μετανοιωνει.
τωρα για το θεμα του τοπικ πιστευω οτι για τους περισσοτερους τουλαχιστον το αυτοκινητο ειναι ενας ακομη τροπος για να επιβεβαιωσουν το κοινωνικο τους status και καλα κανουν.....το να εχει κανεις λεφτα και να το ''δειχνει'' ειναι θεμιτο και φυσιολογικο.
το να μην εχει ομως λεφτα [με την εννοια του ευκαταστατου] και να εχει οικογενεια κλπ και να στερειται για να παρει ενα αυτοκινητο που δεν το ''σηκωνει'' η τσεπη του μονο και μονο για να ''δειξει'' οτι και αυτος καποιος ειναι πεφτοντας θυμα των ωραιων διαφημισεων και των δεκαδων δοσεων των αντιπροσωπειων τελικα τον κανουν δυστυχη αφου ειναι πολυ πιθανο να βρεθει αναμεσα στους δεκαδες χιλιαδες ''κατοχους'' κατασχεμενων ενω και οι οικογενεια του υποφερει απο αυτην του την επιθυμια.
απο την αλλη βεβαια αλλοι οι οποιοι δεν εχουν υποχρεωσεις οπως οικογενεια κλπ χωρις να ειναι πλουσιοι και θελουν να παρουν ενα καλο και μουρατο αυτοκινητο ειτε γιατι τους αρεσει ειτε γιατι θα εχουν καλυτερη προσεγγιση στο 'ασθενες'' φιλο ειτε γιατι ετσι θα αισθανθουν καλυτερα ''ανεβαζοντας'' τις μετοχες τους γενικοτερα καλα κανουν αρκει να μην φτασουν στο σημειο να περνούν με δανεικα μεχρι να το ξοφλησουν ........δεν αξιζει τον κοπο νομιζω.
Αυτο που έχω παρατηρήσει είναι οτι όσοι συνομήλικοι μου γύρισαν Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια δεν το μετάνιωσαν. Μιλάμε βέβαια για άτομα χωρίς γυναίκα-παιδιά και υποχρεώσεις. Όσοι βέβαια είναι γεννημένοι Αμερική και νομίζουν οτι η Ελλάδα είναι όπως είναι το καλοκαίρι τότε τα βρίσκουνε δύσκολα και ξαναγυρνάνε Αμερική-η Καναδά πχ με την ουρά στα σκέλια.
Για να θεωρείσαι 'πραγματικός' Ελληνας πρέπει να έχεις γεννηθεί Έλληνας η να έχεις ζήσει Ελλάδα απο μικρή ηλικία και τότε μόνο έχεις πυγμένο μυαλό και μπορείς να εκτημήσης την Ελλάδα για αυτό που είναι.
Για μένα τα πράγματα είναι πιο ρεαλιστικά στην Ελλάδα οπού αμα ξέρεις τι κάνεις μπορείς να κάνεις καλή κατάσταση, απο την Αμερική οπού ο κάθε μετανάστης που δεν έχει στον ήλιο μοίρα έρχεται να ζήσει το Αμερικάνικο 'όνειρο'....το οποίο φένεται οτι φτάνει στο τέλος του.
Στην Αμερική η κουτσή και η τραβή Μαρία έχει πάρει Χ5 και Μερσεντέ.....τουλάχιστον στην Ελλάδα βλέπεις πιο 'μετρημένα' πράγματα.
Το να έχεις 'καλό' αμάξι στην Αμερική έχει χάσει την αξία του
-
Το να έχεις 'καλό' αμάξι στην Αμερική έχει χάσει την αξία τουκι εδώ προς αυτήν την κατεύθυνση οδεύουμε..... σε λίγα χρόνια οι περισσότεροι έλληνες 'καλό' αμάξι θα έχουν.... σπίτι μπορεί να μην έχουν, αλλά η ρόδα, ρόδα
(ας είν' καλά οι τράπεζες)
Σπύρος
-
Αλλα τη λύση μπορώ να έχω άμα απο την μία δεν μπορώ να αγοράσω σπιτι στην Αμερική κάτω απο $400.000
γιατι τα κουτια στην αθηνα κανουν λιγοτερα? και με μισθους των 500 ευρω.
η δικη μου συμβουλη ειναι για δουλεια α) δημοσιο αν εχεις μεσο
β)δικη σου αν υπαρχει οικογενειακη παραδοση
γ)πολυεθνικη αν εχεις κονε πολιτικο
ελληνικη εταιρεια και εργοδοτης ειναι ανεκδοτο
ιντρακομ ας πουμε ενα παραδειγμα διασημη για το καψιμο εγκεφαλων.
αλλο εκτος της δικης μου περιπτωσης , φιλος αυστριακος παντρεμενος με ελληνιδα ερχεται σε επαφη με ελληνικη εταιρεια και του λενε οτι τον θελουν αφηνει την ωραια του δουλεια στην πορσε και μετακομιζουν .
παει εκει και του λενε γιατι σου ειχαμε πει οτι θα σε παρουμε?τεζα ο αυστριακος -
Το να έχεις 'καλό' αμάξι στην Αμερική έχει χάσει την αξία τουΕάν υπήρχε μια περίπτωση στην Αμερική να μην υφίσταται η έννοια της ματαιοδοξίας τότε θα συμφωνούσα μαζί σου. Αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοιο μέρος πουθενά στον κόσμο επέτρεψε μου να διαφωνήσω, ειδικά για Αμερική.
Όταν λέμε ότι το να έχεις καλό αμάξι έχει χάσει την αξία του, είναι σαν να μηδενίζουμε την ανθρώπινη φύση. Δεν υπάρχει κοινωνία που να μην αρέσκεται στον εντυπωσιασμό. Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις και διαφοροποιήσεις αλλά και πάντα θα υπάρχει η γενική τάση για εντυπωσιασμό.
Αν στην Αμερική η κλίμακα είναι ψιλά και οι X5 ή οι ML είναι μπανάλ δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και με τις Ferrari π.χ. Το μόνο που αλλάζει είναι η αρίθμηση και όχι o μετρητής.
Πόσο απαραίτητο είναι το "καλό" αμάξι στην κοινωνί