-
Xerei kaneis ti pezetai stis periptoseis pou 8eleis na fereis ena amaxi san syllektiko. Apo oti xero gia na bgaleis pinakies FILPA, E.O.O.E h Klasikes ELPA to amaxi prepei:
- Na mhn einai taxinomhmeno
- Ama to amaxi einai eidh taxinomhmeno na parado8oune oi pinakides kai na apotaxinomh8ei.
Apo palaiothta ypaxoun 2 periptoseis:
a) Klasiko amaxi (20xronia kai pano)
b) Antika (30 xronia kai pano)Kanv kanena la8os?
Sorry gia ta Greeklish ala to PC poy grafo den exei Ellhnika Fonts
-
Ο χρήστης focusRS έγραψε:
Εμένα πάντως έφερε γνωστός μου BMW 330 8/03 με 18άρες, full extra, με θερμαινόμενα καθίσματα, navigation κλπ... με € 25.000 τελικ΄τιμή με ελληνικές πινακίδες και άδεια στο όνομά του. Πήγαμε στην BMW και δώσαμε τον αριθμό πλαισίου ώστε να δούμε μήπως παίζει κάτι και τρέχουμε αλλά τελικά όλα είναι νόμιμα...! Τι θέλω να πω.. ότι όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει ο άνθρωπος...Ποιος ειναι φιλε να παρουμε και εμεις?
εχει μαγαζι να παμε να δουμε....
Εχει αρχισει και μ' αρεσει το topic... (εχει αλογα τρελά εδω...)
-
Ενας φιλος παντως που εφερε χθες απο Γερμανια 330ci individual την πληρωσε 23000€ και για να βαλει Ελληνικες πινακιδες θελει 7000-8000€ ακομα.Ο φιλος που πηρε το 330 ειναι αρκετα ψαγμενος και η τιμη που το πηρε θεωρειτε καλη.
-
Απορία περί εισαγωγής μεταχειρισμένου από το εξωτερικό:
Οικογενειακοί μας φίλοι που ζουν κι εργάζονται στην Αγγλία έχουν σπίτι στην Αίγινα όπου και περνάνε μέρος των διακοπών τους (και γενικά έρχονται όποτε μπορούν). Σκέφτονται να φέρουν ένα 'σαραβαλάκι' που έχουν στην Αγγλία (15ετίας) να το αφήσουν μόνιμα στο νησί. Γνωρίζει κανείς ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία που θα πρέπει ν'ακολουθήσουν (& τι πρέπει να κάνουν με πινακίδες κλπ)?
-
Ο χρήστης focusRS έγραψε:
Έχω πολλά παραδείγματα να σας δώσω απο τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Απλά δεν γνωρίζω κατα πόσο θα ήθελε εκείνος. Πάντως μιλάμε για τραγικές διαφορές. Πάνω κάτω, είναι οι τιμές που βλέπουμε στο internet (Μ5 του 2002 με 35.000 π.χ..!!). Όσα αυτοκίνητα έχουν πάρει φίλοι μου απο αυτόν, είναι μια χαρά και απο τα χαρτιά τους αλλά και απο θέμα τρακαρίσματος κλπ. Τι να πω! Δεν ξέρω πως τα φέρνει τόσο φθηνα...Περίπου τόσο πάνε οι M5 στη Γερμανία. ΄Ασχετο αλλά μια φορά ένας γνωστός είχε δεί στην Πολωνία να πωλήται Lamborghini Diablo VT pre-facelift για 30000 ευρώ... Ή κλεμμένη θα ήταν ή ψεύτικη ή η καλύτερη ευκαιρία του αιώνα
-
Δεν ειναι το θεμα ποσο θα το παρεις στη Γερμανια αλλα ποσο θα σε κοπανησουν στο τελωνειο. Και μην ακουτε αυτα περι χαμηλων τιμολογιων κτλ. Τα λαμογια εδω εχουν δικες τους λιστες με τιμες για καθε μοντελο + τα εξτρα που φοραει. Παντου μπαινει φορος και πρεπει να τον πληρωσεις αν θες να εισαι 100% νομιμος και οχι να λες οτι εφερες Cayenne & Hummer και τα εκτελωνισες σαν αγροτικα (εχει γινει κ αυτο)...
-
Δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο, αλλά ακούγεται ενδιαφέρον...
Μέσω της νόμιμης οδού ισχύει τίποτα για μείωση του τέλους ταξινόμησης μεταχειρισμένων από ΕΕ;
-
Από κάποιον γνωστό μου - δεν το ξέρω και πολύ καλά τον τύπο, φίλος φίλου είναι - που ασχολείται με εισαγωγές και πωλήσεις μεταχειρισμένων από Γερμανία/εξωτερικό έχω ακούσει - από τον ίδιο- ότι κάνει το εξής. Αγοράζει σε χαμηλή/εξευτελιστική τιμή κάποιο τρακαρισμένο/άχρηστο από Ελλάδα, ενώ φέρνει από Γερμανία ένα ίδιο μοντέλο (όχι απαραίτητα ίδιου χρώματος/κυβισμού/χρονιάς). Στη συνέχεια βάζει τις ελληνικές πινακίδες στο 'Γερμανικό' δηλώντας ταυτόχρονα την υποτιθέμενη αλλαγή χρώματος/κινητήρα στο υπουργείο μεταφορών ενώ ταυτόχρονα 'φροντίζει' και τον αριθμό πλαισίου ....και ούτε γάτα ούτε ζημιά (πάντα σύμφωνα με τον ίδιο). Περιτό να πω ότι ο τύπος είναι ψιλο-λαμόγιο, και ότι το 'κόλπο' δεν το εφαρμόζει μόνο σε ακριβά αυτοκίνητα αλλά και σε πιο προσιτά.
Κρατάω πάντως μια επιφύλαξη στα λεγόμενα του γιατί όπως προανέφερα ο τύπος δεν είναι και πολύ σόϊ....
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Από κάποιον γνωστό μου - δεν το ξέρω και πολύ καλά τον τύπο, φίλος φίλου είναι - που ασχολείται με εισαγωγές και πωλήσεις μεταχειρισμένων από Γερμανία/εξωτερικό έχω ακούσει - από τον ίδιο- ότι κάνει το εξής. Αγοράζει σε χαμηλή/εξευτελιστική τιμή κάποιο τρακαρισμένο/άχρηστο από Ελλάδα, ενώ φέρνει από Γερμανία ένα ίδιο μοντέλο (όχι απαραίτητα ίδιου χρώματος/κυβισμού/χρονιάς). Στη συνέχεια βάζει τις ελληνικές πινακίδες στο 'Γερμανικό' δηλώντας ταυτόχρονα την υποτιθέμενη αλλαγή χρώματος/κινητήρα στο υπουργείο μεταφορών ενώ ταυτόχρονα 'φροντίζει' και τον αριθμό πλαισίου ....και ούτε γάτα ούτε ζημιά (πάντα σύμφωνα με τον ίδιο). Περιτό να πω ότι ο τύπος είναι ψιλο-λαμόγιο, και ότι το 'κόλπο' δεν το εφαρμόζει μόνο σε ακριβά αυτοκίνητα αλλά και σε πιο προσιτά.Κρατάω πάντως μια επιφύλαξη στα λεγόμενα του γιατί όπως προανέφερα ο τύπος δεν είναι και πολύ σόϊ....
Αρκετά συχνό φαινόμενο, αλλά καθόλου μα καθόλου νόμιμο....
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Από κάποιον γνωστό μου - δεν το ξέρω και πολύ καλά τον τύπο, φίλος φίλου είναι - που ασχολείται με εισαγωγές και πωλήσεις μεταχειρισμένων από Γερμανία/εξωτερικό έχω ακούσει - από τον ίδιο- ότι κάνει το εξής. Αγοράζει σε χαμηλή/εξευτελιστική τιμή κάποιο τρακαρισμένο/άχρηστο από Ελλάδα, ενώ φέρνει από Γερμανία ένα ίδιο μοντέλο (όχι απαραίτητα ίδιου χρώματος/κυβισμού/χρονιάς). Στη συνέχεια βάζει τις ελληνικές πινακίδες στο 'Γερμανικό' δηλώντας ταυτόχρονα την υποτιθέμενη αλλαγή χρώματος/κινητήρα στο υπουργείο μεταφορών ενώ ταυτόχρονα 'φροντίζει' και τον αριθμό πλαισίου ....και ούτε γάτα ούτε ζημιά (πάντα σύμφωνα με τον ίδιο). Περιτό να πω ότι ο τύπος είναι ψιλο-λαμόγιο, και ότι το 'κόλπο' δεν το εφαρμόζει μόνο σε ακριβά αυτοκίνητα αλλά και σε πιο προσιτά.Κρατάω πάντως μια επιφύλαξη στα λεγόμενα του γιατί όπως προανέφερα ο τύπος δεν είναι και πολύ σόϊ....
Ο κλασσικός πολυμήχανος Έλληνας επι το έργον!
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Έχω πολλά παραδείγματα να σας δώσω απο τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Απλά δεν γνωρίζω κατα πόσο θα ήθελε εκείνος. Πάντως μιλάμε για τραγικές διαφορές. Πάνω κάτω, είναι οι τιμές που βλέπουμε στο internet (Μ5 του 2002 με 35.000 π.χ..!!). Όσα αυτοκίνητα έχουν πάρει φίλοι μου απο αυτόν, είναι μια χαρά και απο τα χαρτιά τους αλλά και απο θέμα τρακαρίσματος κλπ. Τι να πω! Δεν ξέρω πως τα φέρνει τόσο φθηνα...
Περίπου τόσο πάνε οι M5 στη Γερμανία. ΄Ασχετο αλλά μια φορά ένας γνωστός είχε δεί στην Πολωνία να πωλήται Lamborghini Diablo VT pre-facelift για 30000 ευρώ... Ή κλεμμένη θα ήταν ή ψεύτικη ή η καλύτερη ευκαιρία του αιώνα
Και κλεμμενη να ηταν...
-
'Οποιος ενδιαφέρεται για .....φθηνή Diablo υπάρχει μια σπάνια Roadster μάλιστα από τις τελευταίες που βγήκαν του '99 ή 2000 στον ΟΔΔΥ για όποιον παρακολούθησε τις τελευταίες μέρες 'ρεπορτάζ' του καναλιού 9 σχετικά με τις λαμογιές που παίζουν εκεί. Προτείνεται να πάρετε και 2-3 φουσκωτούς μαζί για την διαδικασία της δημοπρασίας ...........
ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ AUTO ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ