-
Εγω παιδια ειμαι απο τους θεοτρελους! Καθε τεσσερις-πεντε μερες το πολυ λεπτομερειακο πλυσιμο και καθρισμα μεσα-εξω και πλακωμα με γυαλιστικα-συντηρητικα-καθαριστικα ουτως ωστε καθε 4 μερες να ειναι σαν καινουργιο. Και οχι τσαπατσουλικη δουλεια. Μιλαμε για 3 ωρες, πλυσιμο απο κατω, σκουπισμα με τη σκουπα εως και κατω απο το πισω καθισμα που ειναι ανακλινομενο και το χωρο της ρεζερβας... Εννοειται οτι πριν το πλυνω παω με τις παντες και μετα το πλυσιμο σαν κοτα! Ναι κι εγω στην Αθηνα μενω και περιμενω καρτερικα στο παραθυρο του σπιτιου μου ποτε θα αδειασει θεση μπροστα για να το βαλω. Ελευθερος χρονος καθολου γι'αυτο και πολλες φορες το πλενω 11-12 το βραδυ και οσο παρει. Εννοειται οτι στο τελος καθομαι στη γωνια για κανα 5λεπτο και το καμαρωνω! Και εννοειται οτι δεν δινω σε κανενα π@#$στη βενζινα δεκαρα να μου το πλυνει! Κανενας δεν πλενει το αμαξι μου! Αν ειναι να με πλυρωσει αυτος βεβαια το σκεφτομαι! Τελος τις εποχες του καλοκαιριου και της λυψειδριας φοβαμαι μη με μαχαιρωσουν!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εγω παιδια ειμαι απο τους θεοτρελους! Καθε τεσσερις-πεντε μερες το πολυ λεπτομερειακο πλυσιμο και καθρισμα μεσα-εξω και πλακωμα με γυαλιστικα-συντηρητικα-καθαριστικα ουτως ωστε καθε 4 μερες να ειναι σαν καινουργιο. Και οχι τσαπατσουλικη δουλεια. Μιλαμε για 3 ωρες, πλυσιμο απο κατω, σκουπισμα με τη σκουπα εως και κατω απο το πισω καθισμα που ειναι ανακλινομενο και το χωρο της ρεζερβας... Εννοειται οτι πριν το πλυνω παω με τις παντες και μετα το πλυσιμο σαν κοτα! Ναι κι εγω στην Αθηνα μενω και περιμενω καρτερικα στο παραθυρο του σπιτιου μου ποτε θα αδειασει θεση μπροστα για να το βαλω. Ελευθερος χρονος καθολου γι'αυτο και πολλες φορες το πλενω 11-12 το βραδυ και οσο παρει. Εννοειται οτι στο τελος καθομαι στη γωνια για κανα 5λεπτο και το καμαρωνω! Και εννοειται οτι δεν δινω σε κανενα π@#$στη βενζινα δεκαρα να μου το πλυνει! Κανενας δεν πλενει το αμαξι μου! Αν ειναι να με πλυρωσει αυτος βεβαια το σκεφτομαι! Τελος τις εποχες του καλοκαιριου και της λυψειδριας φοβαμαι μη με μαχαιρωσουν!Aληθεια απο κατω πως το πλενεις και για την απομακρυνση του νερου χρησιμοποιεις πετσι η τιποτε αλλο?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...ρούχα αγγαρείας του Π.Ν. (45 και σήμερα)...Άσχετο, αλλά έπρεπε να το 'πω. Σειρά καλός πολίτης, εγώ μετράω 8 ΚΣ! Τις ευχές μου και στους υπόλοιπους που χάθηκαν απο το forum λόγω στρατού. Καλή ανάρρωση σε όλους μας, και καλή επάνοδο.
-
Δε φανταζομαι να εννοεις την απομακρυνση του νερου απο κάτω;;; Για το στεγνωμα παντως χρησιμοποιω πετσι! Εχω γραψει και στο topic για τον καθαρισμο του αυτοκινητου! Εχεις ακουσει για καποιον αλλο τρόπο; Για πες!
-
Οπα ξεχαστηκα! Για να το πλυνω απο κατω εχω παρει πιεστικο και γονατιζω ή ξαπλωνω διπλα στο αμαξι και βαζω το πιεστικο απο κατω! Καμια φορα επειδη εχει μια ραμπα για παρκινγκ πιο διπλα το ανεβαζω απο εκει πανω στο πεζοδρομιο για λιγο και ετσι βολευει γιατι εχει περισσοτερο κενο απο κατω! Τι να το κανεις ομως; 500 μετρα κανεις και γινεται κ@#%$%! Μου αρεσει ομως να ξερω οτι ειναι πεντακαθαρο!
-
εσωτερικα ειναι παντα σχετικα καθαρο.......εξωτερικα δεν με πολυαπασχολει και μονο οταν εχει παραγινει το κακο [η βρωμα δλδ] και υπαρχει προβλεψη για καλο γενικα καιρο αποφασιζω να το παω στο πλυντηριο.
-
οσοι μενετε κοντα στη λεωφορο Λαυριου θα ξερετε τιν πικρα τησ απο τα νερα !!!!! 2 φορες την εβδομαδα.
-
Από μέσα καθαρό, από έξω όχι τόσο. Και εγώ δεν θέλω να μπαίνει ο άλλος μέσα και να το καθαρίζει αλλά στην Αθήνα δεν είναι εύκολο να το καθαρίσω. Αν είχα δικό μου πάρκιν, κάθε βδομάδα λεπτομεριακό καθάρισμα. Τι να κάνουμε, η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.
-
Μία φορά την εβδομάδα πλύσιμο!!Μέσα έξω!Και μια φορά τον χρόνο καθάρισμα του κινητήρα με πινέλο και βενζίνη να φύγουν οι βρώμες!!!
Το μεγάλο μου όμως κόλλημα είναι το παρμπρίζ!!!Εχω πετσί μέσα στην καμπίνα και κάθε 2 μέρες το βρεχω και καθαρίζω το τζάμι!!!
-
Βασικα και εγω ολα τα τζαμια τα προσεχω συνεχως! Εστω και λιγη σκονη να εχουν τα καθαριζω! Μου εχει συμβει το εξης περιστατικο: ξεκιναω για ταξιδι Θεσσαλονικι-Αθηνα και για το πρωτο 20 λεπτο βρεχει απιστευτη λασπη σαν και αυτη που εριξε προχτες! Σε ολη την υπολοιπη διαδρομη ψιλοβρεχε που και που με αποτελεσμα τα πλαινα τζαμια να εχουν γεμισει απιστευτη λασπη. Φτανοντας λοιπον σε Αθηνα Και πηγαινοντας να στριψω σε ενα στενο κοιταω δεξια μου και το φως του ηλιου θαμπωνε τελειως το δεξι λασπωμενο τζαμι με αποτελεσμα να μη βλέπω ενα ολοκληρο λεωφορειο που ερχοταν και ευτυχως μου κορναρε! Και ετσι παρολο που ειμαι ψειρας στο καθαρισμα σκεφτομαι ποσα τετοια θα εχω γλυτωσει μεχρι τωρα με το να ειμαι σχολαστικος και να μην το αφηνω σαν μερικους μες την μπιχλα!
-
....και να μην το αφηνω σαν μερικους μες την μπιχλα!Α ρέ!!!
Νεολαία σού λέει ύστερα!!!
Βρέ σύ,άσε λίγη λασπίτσα βρε,νά φυτρώσει κανένα φυτό,να πολλαπλασιαστεί τό πράσινο σ'αυτόν τόν έρμο τόν πλανήτη βρέ!!! -
Οπα ξεχαστηκα! Για να το πλυνω απο κατω εχω παρει πιεστικο και γονατιζω ή ξαπλωνω διπλα στο αμαξι και βαζω το πιεστικο απο κατω! Καμια φορα επειδη εχει μια ραμπα για παρκινγκ πιο διπλα το ανεβαζω απο εκει πανω στο πεζοδρομιο για λιγο και ετσι βολευει γιατι εχει περισσοτερο κενο απο κατω! Τι να το κανεις ομως; 500 μετρα κανεις και γινεται κ@#%$%! Μου αρεσει ομως να ξερω οτι ειναι πεντακαθαρο!Εισαι αρχηγος!
Απλως μου ειπαν οτι το πετσι μελλοντικα αφηνει γρατσουνιες και μου προτειναν να χρησιμοποιω πανακι microfiber η πετσετα prozelask που ειναι αυτη τι στιγμη οτι καλυτερο για το στεγνωμα του αυτοκινητου.Που θα την βρεις δεν ξερω!
-
Το δικό μου το έχω βρώμικο συνειδητά! Νομίζω ότι του πάει πιο πολύ! Ένα μπλε σκούρο opel corsa sport είναι!
-
Οσοι στο ειπαν ισως ειχαν δικιο! Στο δικο μου βλεπω καποιες γρατσουνιες οταν γυαλιζει κατα τοπους απ'τον ηλιο αλλα: 1) Το σφουγγαρι που το πλενεις ή οι βουρτες του πλυντηριου ειμαι σιγουρος οτι κανουν πολυ περισσοτερες και 2) εχεις ιδεα ποσες γρατσουνιες γινονται οταν φυσαει εστω και ελαχιστα απο τη σκονη και τα πετραδακια και τη λασπη που πετανε οι ροδες στο αμαξωμα; Για να μην αναφερω τη φθορα απο τη βροχη που κοντευει να γινει οξινη και ειναι γεματη λασπη. Ολα αυτα κανουν 100 φορες περισσοτερες γρατσουνιες απο το πετσι! Αλλωστε αν δεις το δικο μου ειναι 12 χρονων, το πλενω συνεχεια, για καποια περιοδο το επλενα με σκουπα(!) (τη βουταγα κανονικα στη σαπουναδα!), το καλοκαιρι το εχω στο χωριο οπου δεν εχει ουτε ενα ασφαλτοστρωμενο δρομο, δεν εχει κερωθει ποτε και αυτες οι γρατσουνιες φαινονται μονο στις περιοχες που πεφτει πολυ το φως του ηλιου και γυαλιζει στιγμιαια. Για να μην αναφερω οτι μονο εγω ο σχολαστικος τις βλεπω! Ειδικα τωρα που τα χρωματα ειναι πολυ ανωτερα και τα αμαξαι κερωμενα μην το φοβασαι καθολου! Ξεπετσιασε το! Οταν θα δεις τις γρατσουνιες σε 20 χρονια θα εχεις πολυ σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθεις!
-
Το τουτού που οδηγάω είναι πολύ βρώμικο.Πλένεται κάθε χριστούγεννα-πάσχα-καλοκαίρι που πηγαίνω στο σπίτι και το οδηγάω.Ευτυχώς η μάνα μου το κρατάει καθαρό από μέσα και σώζεται η κατάσταση.Πάντως σε κάτι εσοχές που έχει ο πίσω προφυλακτήρας του punto 'κάθεται' τοσο πολύ χώμα που το χρώμα (ανθρακί) δε φαίνεται....
-
Οσοι στο ειπαν ισως ειχαν δικιο! Στο δικο μου βλεπω καποιες γρατσουνιες οταν γυαλιζει κατα τοπους απ'τον ηλιο αλλα: 1) Το σφουγγαρι που το πλενεις ή οι βουρτες του πλυντηριου ειμαι σιγουρος οτι κανουν πολυ περισσοτερες και 2) εχεις ιδεα ποσες γρατσουνιες γινονται οταν φυσαει εστω και ελαχιστα απο τη σκονη και τα πετραδακια και τη λασπη που πετανε οι ροδες στο αμαξωμα; Για να μην αναφερω τη φθορα απο τη βροχη που κοντευει να γινει οξινη και ειναι γεματη λασπη. Ολα αυτα κανουν 100 φορες περισσοτερες γρατσουνιες απο το πετσι! Αλλωστε αν δεις το δικο μου ειναι 12 χρονων, το πλενω συνεχεια, για καποια περιοδο το επλενα με σκουπα(!) (τη βουταγα κανονικα στη σαπουναδα!), το καλοκαιρι το εχω στο χωριο οπου δεν εχει ουτε ενα ασφαλτοστρωμενο δρομο, δεν εχει κερωθει ποτε και αυτες οι γρατσουνιες φαινονται μονο στις περιοχες που πεφτει πολυ το φως του ηλιου και γυαλιζει στιγμιαια. Για να μην αναφερω οτι μονο εγω ο σχολαστικος τις βλεπω! Ειδικα τωρα που τα χρωματα ειναι πολυ ανωτερα και τα αμαξαι κερωμενα μην το φοβασαι καθολου! Ξεπετσιασε το! Οταν θα δεις τις γρατσουνιες σε 20 χρονια θα εχεις πολυ σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθεις!Nα σου πω την αληθεια οταν πεφτει ο ηλιος εχω παρατηρησει καποιες μεμονωμενες-επιφανειακες που φενονται μονο με μεγενθυτικο αλλα δεν παυει σε μαυρο χρωμα να ειναι εκνευριστηκες!Εσενα τι χρωμα ειναι?
-
Εγώ το πλένω συχνά. Σχεδόν μία φορά την εβδομάδα. Δεν μπορώ να το βλέπω βρώμικο το καημένο. Τώρα ειδικά που είχα λίγο τρέξιμο με τη δουλειά αυτή την εβδομάδα και δεν έχω προλάβει να το πλύνω μετά τη χωμάτινη βροχή, πολύ στενοχωριέμαι. Βέβαια δεν ψήφισα ότι λάμπει πάντα, αλλά ότι είναι γενικά καθαρό. Ομοίως και μέσα. Πάντως είναι γεγονός ότι κ εγώ φοβάμαι ότι θα του χαλάσω το χρώμα με το πολύ τρίψε-τρίψε... Α, να πω ότι λειτουργώ τους υαλοκαθαριστήρες ΜΟΝΟ όταν είναι αρκετά βρεγμένα τα τζάμια και δεν θα τρίβεται το χώμα πάνω τους. Για να αποφύγω γρατζουνιές. Είμαι της άποψης ότι ούτως ή άλλως κάποιες φθορές θα γίνουν. Ας μην του προκαλώ κι εγώ άλλες συνειδητά.
(Ερώτηση άσχετη... Στο ντεποζιτάκι για το νερό των υαλοκαθαριστήρων, έχει απ την εταιρία κάποιο καθαριστικό που μυρίζει συμπαθητικά. Τι είναι αυτό; Αν βάλω ΑΖΑΧ πειράζει; Δεν θα κρατάει και πιο καθαρές τις σωλήνες και τα ακροφύσια; )
-
ασπρο αλλα σου λεω μην το σκεφτεσαι. Και μονο που το κυκλοφορεις φθειρεται περισσοτερο απ'οτι οταν το σκουπιζεις!
-
Kαι μέσα και έξω συνήθως δράμα!
Και τασάκι πάντα τιγκαρισμένο!!Τί καλά που ήταν όταν το είχα κόψει..... -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
... Στο ντεποζιτάκι για το νερό των υαλοκαθαριστήρων, έχει απ την εταιρία κάποιο καθαριστικό που μυρίζει συμπαθητικά. Τι είναι αυτό; Αν βάλω ΑΖΑΧ πειράζει; Δεν θα κρατάει και πιο καθαρές τις σωλήνες και τα ακροφύσια; )...Υπάρχει ειδικό υγρό, συνήθως χρώματος μπλε, το οποίο είναι καθαριστικό αλλά και αντιψυκτικό για το χειμώνα. Βέβαια το βάζουμε σε αναλογία με το νερό και όχι μόνο του. Και ψωνίζουμε στο supermarket και όχι στα αξεσουαράδικα, τα οποία είναι αρκετά ακριβότερα.
Το νερό, πάντα απεσταγμένο, για να μην βουλώνουν σωληνάκια και μπεκ από τα άλατα.
Πόσο... βρώμικο αυτοκίνητο οδηγείτε???