-
Στα 28-29000 που θα κοστίζει το μικρό, απλώς θα σβήσει κάθε ανταγωνιστή. Ποιος θα πάει μετά να αγοράσει Civic Type-R ή τη GT 1.8; Ακόμα και αυτοκίνητα κύρους, όπως η 316 Ci, νομίζω ότι θα χάσουν αγοραστές. Ειδικά αν το παραγγείλεις με τις 18άρες, οπότε δε θα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αν έχει το μικρό ή το μεγάλο
-
Στα 28-29000 που θα κοστίζει το μικρό, απλώς θα σβήσει κάθε ανταγωνιστή. Ποιος θα πάει μετά να αγοράσει Civic Type-R ή τη GT 1.8; Ακόμα και αυτοκίνητα κύρους, όπως η 316 Ci, νομίζω ότι θα χάσουν αγοραστές. Ειδικά αν το παραγγείλεις με τις 18άρες, οπότε δε θα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αν έχει το μικρό ή το μεγάλο
-
Οδηγησα το μεγαλο και εχεις την εντυπωση οτι εχει 100 ιππους λιγωτερους απο οτι το δινει!Ηταν ολοκαινουργιο ομως, αν παιζει κανενα ρολο αυτο!Η μηχανη ζοριζοταν μετα τις 6,500 στροφες!Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν η συμπεριφορα του πισω μερους!Χοροπηδουσε και αλλαζε, η τουλαχιστον σου εδινε αυτην την εντυπωση, τροχια, φυσικα μιλαμε ανεπαισθητα, αλλα δεν το ζορισα κιολας!Δεν εχει την κατευθηντικοτητα ενος καλου μπροστοκινητου!Λιγακι ανακριβες τιμονι!
Σπυρος
ΥΓ:Εγω θα επαιρνα την Αλφα, καμμια συγκριση σε ποιοτητα κυλισεως και γενικα συνδιασμος μηχανη-κιβωτιο-μεταδωση! -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Οδηγησα το μεγαλο και εχεις την εντυπωση οτι εχει 100 ιππους λιγωτερους απο οτι το δινει!Ηταν ολοκαινουργιο ομως, αν παιζει κανενα ρολο αυτο!Η μηχανη ζοριζοταν μετα τις 6,500 στροφες!Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν η συμπεριφορα του πισω μερους!Χοροπηδουσε και αλλαζε, η τουλαχιστον σου εδινε αυτην την εντυπωση, τροχια, φυσικα μιλαμε ανεπαισθητα, αλλα δεν το ζορισα κιολας!Δεν εχει την κατευθηντικοτητα ενος καλου μπροστοκινητου!Λιγακι ανακριβες τιμονι!
Σπυρος
ΥΓ:Εγω θα επαιρνα την Αλφα, καμμια συγκριση σε ποιοτητα κυλισεως και γενικα συνδιασμος μηχανη-κιβωτιο-μεταδωση!Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα επέλεγες την Alfa Romeo
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Όσοι μάλιστα είχαν και την τύχη να συζήσουν με Μ5 σίγουρα θα εξεπλάγησαν και αυτοί με το γεγονός ότι έπρεπε και αυτοί περιοδικά να προσθέτουν λάδι.Ακριβώς,ειδικά για τα πρώτα 15.000 χλμ. ανά 1000χλμ, χρειάζεται να συμπληρωθεί ένα λίτρο λάδι. Αυτό το αναφέρουν κάτοχοι Μ5.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Στα 28-29000 που θα κοστίζει το μικρό, απλώς θα σβήσει κάθε ανταγωνιστή. Ποιος θα πάει μετά να αγοράσει Civic Type-R ή τη GT 1.8; Ακόμα και αυτοκίνητα κύρους, όπως η 316 Ci, νομίζω ότι θα χάσουν αγοραστές.Εγώ θα ήμουν ένας απο αυτούς που θα αγόραζαν το Type-R πάντως.
Ειδικά αν το παραγγείλεις με τις 18άρες, οπότε δε θα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αν έχει το μικρό ή το μεγάλο
Απο ότι ξέρω και το RX-8 των 192 ίππων θα έχει στο στάνταρ εξοπλισμό τις 18άρες.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Όσοι μάλιστα είχαν και την τύχη να συζήσουν με Μ5 σίγουρα θα εξεπλάγησαν και αυτοί με το γεγονός ότι έπρεπε και αυτοί περιοδικά να προσθέτουν λάδι.
Ακριβώς,ειδικά για τα πρώτα 15.000 χλμ. ανά 1000χλμ, χρειάζεται να συμπληρωθεί ένα λίτρο λάδι. Αυτό το αναφέρουν κάτοχοι Μ5.
Ναι, ναι, είναι αλήθεια. Το είχα παρατηρήσει και γω. Ωπ, λάθος, νόμιζα ότι είπες 'κάτοχοι Μ(Χ)5'
-
Συμφωνα με το τελευταιο τευχος των 4Τ το μοτερ του Μαζντα αντεξε 24ωρες με τερμα γκαζι χωρις προβλημα. Ειναι νομιζω ενα ενδιαφερον σημειο για την αξιοπιστια του μοτερ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Συμφωνα με το τελευταιο τευχος των 4Τ το μοτερ του Μαζντα αντεξε 24ωρες με τερμα γκαζι χωρις προβλημα. Ειναι νομιζω ενα ενδιαφερον σημειο για την αξιοπιστια του μοτερ.Μην βγάζεις απο αυτό συμπέρασμα. Κάθε είδους χρήση όπως αυτή έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
-
Διαφορετικά και πολύ καλά αυτοκίνητα και τα δυο...
Πάντως αν τελικά πουλήσω την 147 θα πάρω το RX-8! -
Καλημέρα.
Αν και έχω ALFA, έχω και στα χέρια μου ένα RX-7 του 84. Με πίκρα παραδέχομαι ότι θα έπαιρνα το RX-8.
-
Σε επίπεδο GT 3,2 - RX8 240 θα προτιμούσα την άλφα. Δεν πρέπει συνολικά να είναι καλύτερη, αλλά σε τέτοιες αποφάσεις μιλάει η καρδιά πιο πολύ
Αν πάμε σε μικρότερα κυβικά της Άλφα όμως σε σύκριση με το ρο-χι 190, τότε ούτε η καρδιά δεν θα με έκανε να ψηφίσω Άλφα.... Όπως έγραψε και κάποιος σε άλλο τόπικ, το 190 πραγματικά 'κλέβει εκκλησίες' με αυτά που δίνει και στην τιμή που τα δίνει, κι εγώ απ'τη μεριά μου θα συμπλήρωνα 'θα κλείσει σπίτια' Πολύ απλά δεν υπάρχει ισάξιό του ή κάτι που να το πλησιάζει σε αυτήν την τιμή.
ψήφος? πουθενά, το σκορ για μένα (και για τους παραπάνω λόγους) είναι 1-1.
Σπύρος
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Στα 28-29000 που θα κοστίζει το μικρό, απλώς θα σβήσει κάθε ανταγωνιστή. Ποιος θα πάει μετά να αγοράσει Civic Type-R ή τη GT 1.8; Ακόμα και αυτοκίνητα κύρους, όπως η 316 Ci, νομίζω ότι θα χάσουν αγοραστές.
Εγώ θα ήμουν ένας απο αυτούς που θα αγόραζαν το Type-R πάντως.
Και εγώ Μην ξεχνάμε πως είναι παντού ταχύτερο από το 'μικρό' RX-8 (και πιθανότατα και από το 'μεγάλο') και αυτό μετράει για πολλούς. Χώρια που μάλλον (χωρίς να οδηγήσει το RX-8) πρέπει να είναι και 'ευκολότερο' στο να πηγαίνει γρήγορα.
Οσο για το θέμα 'διασκέδαση', ε, δεν είναι μόνο τα παντιλίκια διασκέδαση. Και το να πηγαίνεις με γραμμές και ακρίβεια είναι διασκεδαστικό. Περί ορέξεως βέβαια, κολοκυθόπιτα.
Επειδή πάντως το θέμα μας δεν είναι το Type-R, να πω πως προτιμώ το Mazda για ένα και μόνο λόγο: είναι ένα ειδικά για το σκοπό αυτό ('πολυ-μουρ' σε συνδυασμό με οδηγική ευχαρίστηση) σχεδιασμένο αυτοκίνητο και όχι μία 147 με άλλα (πανέμορφα, το παραδέχομαι) 'ρούχα'
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Η σύγκριση υφίσταται μέχρι στιγμής στις εκδόσεις RX-8 με 231 άλογα και στην GT 3.2Γιατί η σύγκριση σε αυτό το επίπεδο, όπου η Αλφα υπερτερεί εμφανώς σε επιδόσεις έναντι του Μάζντα - λόγω ροπής; Γιατί όχι σύγκριση του 'μικρού' Μάζντα με την 'μικρή' Άλφα (1.8 Progression);; Μήπως επειδή δεν μπορεί να γίνει αυτή η σύγκριση;
Το μικρό Μάζντα, αντικειμενικά, κλέβει εκκλησίες...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στα 28-29000 που θα κοστίζει το μικρό, απλώς θα σβήσει κάθε ανταγωνιστή. Ποιος θα πάει μετά να αγοράσει Civic Type-R ή τη GT 1.8; Ακόμα και αυτοκίνητα κύρους, όπως η 316 Ci, νομίζω ότι θα χάσουν αγοραστές.
Εγώ θα ήμουν ένας απο αυτούς που θα αγόραζαν το Type-R πάντως.
Και εγώ Μην ξεχνάμε πως είναι παντού ταχύτερο από το 'μικρό' RX-8 (και πιθανότατα και από το 'μεγάλο') και αυτό μετράει για πολλούς. Χώρια που μάλλον (χωρίς να οδηγήσει το RX-8) πρέπει να είναι και 'ευκολότερο' στο να πηγαίνει γρήγορα.
Οσο για το θέμα 'διασκέδαση', ε, δεν είναι μόνο τα παντιλίκια διασκέδαση. Και το να πηγαίνεις με γραμμές και ακρίβεια είναι διασκεδαστικό. Περί ορέξεως βέβαια, κολοκυθόπιτα.
Επειδή πάντως το θέμα μας δεν είναι το Type-R, να πω πως προτιμώ το Mazda για ένα και μόνο λόγο: είναι ένα ειδικά για το σκοπό αυτό ('πολυ-μουρ' σε συνδυασμό με οδηγική ευχαρίστηση) σχεδιασμένο αυτοκίνητο και όχι μία 147 με άλλα (πανέμορφα, το παραδέχομαι) 'ρούχα'
Σίγουρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά όπως και να το κάνουμε, το Mazda είναι ασυγκρίτως πιο όμορφο από το Honda, είναι πισωκίνητο (και μάλιστα, από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην πιάτσα), έχει καλύτερο εξοπλισμό και κρατάει επίσης πολύ καλά όταν οδηγηθεί με γραμμές. Μόνο αν κάποιος το αγοράζει με 15 εγγυητές και την ψυχή στο στόμα, έχει νόημα να αγοράσει το Civic (επειδή έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι δε θα πάθει ποτέ τίποτα, επειδή καίει λιγότερο καύσιμο και λάδι). Αν και πάλι, το RX8 έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας. Φίλος ζήτησε πριν κάνα μήνα τη συμβουλή μου και του πρότεινα Civic. Αύριο το παραλαμβάνει και μετά το ντόρο με το μικρό RX, νιώθω ότι το έκαψα το παλικάρι.
-
Προσωπικά επιλέγω RX-8, παρότι ομολογώ ότι με μεγάλα ζαντολάστιχα η Alfa είναι πολύ όμορφο αμάξι (όπως οι περισσότερες Alfa άλλωστε).
Δεν μπορείτε όμως να με πείσετε σε καμία περίπτωση ότι μπορεί η έντονα μπροστόβαρη 3.2 να έχει καλύτερο κράτημα απο το RX-8 που έχει καλύτερη κατανομή βάρους αλλά και χαμηλότερο κέντρο βάρους.
Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε οι μηχανικοί της Mazda να έχουν μαύρα μεσάνυχτα (και δεν νομίζω ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα)...Σε επίπεδο επιδόσεων δεν έχω να σχολιάσω κάτι δεδομένου ότι οι επιδόσεις του High Power είναι υπερεπαρκείς...
Αυτό που θέλω να επιβεβειώσω είναι το εξής:
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Χοροπηδουσε και αλλαζε, η τουλαχιστον σου εδινε αυτην την εντυπωση, τροχια, φυσικα μιλαμε ανεπαισθητα, αλλα δεν το ζορισα κιολας!Μία μέρα ακολουθούσα ένα RX-8 με το ταπεινό almera για να δω πως πάει. Ο ιδιοκτήτης του δεν το γκάζωνε τέρμα και έτσι μπορούσα να το ακολουθήσω στην κίνηση. Σε μία κακοτεχνία (μεγάλο κυματισμό) του δρόμου, με 140km/h περίπου, το πίσω μέρος του RX-8 ταλαντώθηκε σημαντικά (πολύ περισσότερο από του Almera με τα μαμά αμορτισέρ ελατήρια). Έτσι πιστεύω τον φίλο alfasud.
Απλα το αμάξι θέλει μία τετράδα (αρκετά) σκληρότερο αμορτισέρ...Δεν εχει την κατευθηντικοτητα ενος καλου μπροστοκινητου!Λιγακι ανακριβες τιμονι!
Κανένα πισωκίνητο δεν έχει την κατευθυντικότητα των προσθιοκίνητων. Όλοι όσοι κατείχαν κάποια στιγμή πισωκίνητο το γνωρίζουν αυτό. Τα πλεονεκτήματα της καθεμίας διάταξης τα συνηθίζεις και τα επιλέγεις.Μην τα μπερδεύουμε... Η προηγούμενη 520 ήταν λιγότερο ευθύβολη από το Almera στα 170 τηρουμένων των αναλογιών. Και μιλάμε και αυτοκίνητα που δεν συγκρίνονται.
Απλά όπου κερδίζεις χάνεις.Εγώ ως παλιός κάτοχος του RX-2 (με παλινδρομικό όμως. 616 το έλεγαν) επιλέγω δαγκωτό RX-8.
-
To μικρό RX8 φοράει τον ίδιο κινητήρα με αυτό των 231 ίππων...?
Τι επεμβάσεις έκαναν και μείωσαν την ισχύ στους 192 ίππους? -
Νομίζω οτι η έκδοση με τους 192 ίππους κυκλοφορούσε από την αρχή σε ΗΠΑ και Καναδά.
Στο ερώτημα τώρα...
Μεταξύ RX-8 και Gt η καρδία ( και η λογική μου ) λέει Gt με τον καλό 3.2 και ας είναι πισωκίνητο το Mazda. -
Και τα δύο είναι φανταστικά αυτοκίνητα. Σαν ομορφιά, με το χέρι στην καρδιά θα έλεγα Άλφα. Όμως το RX8 είναι μια κατηγορία μόνο του. Και είναι κ πιο σπορ απο την Άλφα. Και πιο διασκεδαστικό, και πισωκίνητο. Η Άλφα με έχει βιδώσει με τα -μη απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά της. Περιμένω πολύ περισσότερα από μια φίρμα σαν την Άλφα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To μικρό RX8 φοράει τον ίδιο κινητήρα με αυτό των 231 ίππων...?
Τι επεμβάσεις έκαναν και μείωσαν την ισχύ στους 192 ίππους?Οι ρότορες μόνο είναι ίδιοι. Οι θυρίδες , τα μπεκ , τα μπουζί , η εισαγωγή , η εξαγωγή και το κιβώτιο είναι διαφορετικά.
Περισσότερα
http://www.mazda.gr/rx8_home/renesis/re ... tation.htm
http://www.mazda.gr/rx8_home/text.html
Alfa GT - Mazda RX8