-
Μην ξεχνατε οτι τα γιαπωνεζικα επιβαρυνονται με βαρβατο τελωνείο,μην συγκρίνετε με ΗΠΑ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μην ξεχνατε οτι τα γιαπωνεζικα επιβαρυνονται με βαρβατο τελωνείο,μην συγκρίνετε με ΗΠΑ.Δεν είναι τόσο το τελωνείο όσο το μέγεθος της αγοράς. Πώς να συγκριθεί μία αγορά 250Μ κατοίκων με μία 10Μ. Είναι σαν να πουλάει ο χονδρέμπορος σε super market και σε μπακάλικο. Το super market καταφέρνει και αγοράζει με χαμηλότερες τιμές το ίδιο προϊόν, σε σχέση με ένα mini market γιατί πολύ απλά αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες.
-
Nαι αλλά εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα και όχι... πορτοκάλια
Η τιμή της μονάδας θα έπρεπε να είναι σταθερή. Μόνο τα μεταφορικά ίσως να μειώνονταν. Ακόμη όμως και αν τα τοποθετήσουμε στα 3000ευρώ δεν δικαιολογούνται με κανέναν τρόπο οι διαφορές. Το μόνο σοβαρό επιχείρημα είναι οι δασμοί. Γνωρίζει κανένας ποιες είναι οι κλίμακες δασμολόγησης? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για να ξέρουμε τελικά τί πληρώνουμε και σε ποιον!EDIT: Υπάρχει σχετικό θέμα http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7134&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
εχω ακουσει οτι EVO Viii στην αμερικη κοστιζει 25,000 δολαρια
-
Δεν είναι το ίδιο με το Ευρωπαικό, έχει απλούστερα διαφορικά νομίζω
-
Όντως, είναι διαφορετική έκδοση η αμερικάνικη! Αλλά, πάλι, τέτοια διαφορά;;;
Για το 350Ζ έχω ουρλιάξει επανειλημμένως!!!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Nαι αλλά εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα και όχι... πορτοκάλια
Η τιμή της μονάδας θα έπρεπε να είναι σταθερή. Μόνο τα μεταφορικά ίσως να μειώνονταν. Ακόμη όμως και αν τα τοποθετήσουμε στα 3000ευρώ δεν δικαιολογούνται με κανέναν τρόπο οι διαφορές. Το μόνο σοβαρό επιχείρημα είναι οι δασμοί. Γνωρίζει κανένας ποιες είναι οι κλίμακες δασμολόγησης? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για να ξέρουμε τελικά τί πληρώνουμε και σε ποιον!EDIT: Υπάρχει σχετικό θέμα http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7134&postdays=0&postorder=asc&start=0
Είτε πορτοκάλια, είτε αυτοκίνητα, είτε παπούτσια, είναι εμπόριο. Προσφορά και ζήτηση. Με διαφορετικές τιμές πουλάει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία στη κάθε χώρα. Αν θυμάστε το Saxo VTS το πρώτο πρώτο, πουλιόταν εδώ σημαντικά φθηνότερα σε σχέση με τη Γαλλία και όχι φυσικά λόγω δασμών και φόρων και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Ήταν καθαρά διαφορά στην εργοστασιακή τιμή.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για το 350Ζ έχω ουρλιάξει επανειλημμένως!!!Ααααααχχχχ...
Ποιος μας ακούει όμως...
Άτιμη κοινωνία...
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Τι να τους κάνουμε τους δημισογράφους?! Πήγαινε στις 31/12 που κυκλοφορούσε η δραχμή κοίταξε την τιμή οποιουδήποτε Ιαπωνικού αυτοκινήτου και κοίταξε την ισοτιμία δραχμής-γιέν. Πήγαινε τώρα και κοίταξε την τιμή του ίδιου μοντέλου και κοίταξε την ισοτημία ευρω-γιέν. Αυτό που θα δείς είναι ότι η διαφορά κέρδους είναι 20-30%!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιάυτό και η προσφορά στο RX8 με -4900€. Και πάλι κέρδος βγάζουν και με 4900 κάτω. ηλαδή για ένα ΡΧ8 και για κάθε Ιαπωνικό ίδιας αξίας πληρώνουμε κερατιάτικα στον κάθε αντιπρόσωπο πάνω απο 6000-7000€ δηλαδή άλλο ένα Fiat Panda. Έλεος!!!Αυτό είναι αισχοκέρδια φίλοι μου και όχι οι πατάτες στις λαικές αγορές.
Μόνο που οι πατάτες είναι απαραίτητες (και γενικά η διατροφή), ενώ το RX-8 δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, ούτε θα πάθει τίποτα κανείς αν δεν αγοράσει RX-8, αντίθετα με το αν δεν φάει.
Επίσης δεν σε υποχρεώνει κανείς να το αγοράσεις. Αν κρίνεις πως σε κλέβουν στη Mazda αγόρασε κάτι άλλο (BMW σειρά 1 πχ με 115 αλογάκια στην ίδια τιμή, ή καμία καλά εξοπλισμένη δίλιτρη GT γύρω στα 36Κ, αφού ούτε αυτές οι εταιρείες κλέβουν )
Το ίδιο ισχύει και για τα Type R & S2000. Στο εξωτερικό είναι πολύ φτηνότερα, αλλά βρες μου ανταγωνιστικό μοντέλο ακόμα και στα ευρώ που κοστίζουν. Για να πεις ότι φτάνεις το S2000 πρέπει ν'αγοράσεις τρίλιτρη Ζ4 ή Boxster, ενώ το Type R σε λίγο θα αποκτήσει -μάλλον- σοβαρο ανταγωνιστή στα ίδια ευρώ (Golf GTI). Με τιμές Αγγλίας (22.500 ευρώ ) φυσικά ΟΥΤΕ αυτό έχει ανταγωνιστή
Αν δεν έχεις σοβαρό ανταγωνισμό κάνεις ότι θες
Το RX-8 καλώς ή κακώς δεν έχει άμεσο ανταγωνιστή όποια έκδοση και αν επιλέξεις
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Είτε πορτοκάλια, είτε αυτοκίνητα, είτε παπούτσια, είναι εμπόριο. Προσφορά και ζήτηση. Με διαφορετικές τιμές πουλάει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία στη κάθε χώρα. Αν θυμάστε το Saxo VTS το πρώτο πρώτο, πουλιόταν εδώ σημαντικά φθηνότερα σε σχέση με τη Γαλλία και όχι φυσικά λόγω δασμών και φόρων και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Ήταν καθαρά διαφορά στην εργοστασιακή τιμή.Καμία σχέση τα αυτοκίνητα Μιχάλη με τα προϊόντα που λές. Τα παπούτσια και τα πορτοκάλια είναι προϊόντα που όταν αγοράζονται σε μεγάλες ποσότητες μεταπωλούνται αργότερα σε μικρότερη τιμή ή στην ίδια για να κερδίσει περισσότερο ο μεταπωλητής. Τα αυτοκίνητα δεν έχουν μεταπωλητή. Οι αντιπροσωπίες κερδίζουν ελάχιστα απο την πώληση των αυτοκινήτων. Απο το service βγάζουν τα κέρδη. **Η εργοστασιακή τιμή είναι ίδια **για όλα τα αυτοκίνητα και η τελική τιμή εξαρτάται απο τους φόρους κάθε χώρας αλλά και πόσο τελικά θέλει να πουλήσει το αυτοκίνητο η κάθε εταιρία σε κάθε χώρα. Συνήθως πουλάνε ακριβότερα σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο ώστε να έχουν το περιθώριο να πουλήσουν φθηνότερα σε χώρες όπως η Ελλάδα,η Πορτογαλία κ.λ.π.
Επίσης,για να μιλήσουμε με παραδείγματα, η e46 κόστιζε το 2002 στην BMW λίγο περισσότερο από 15.000 Ευρώ όσο δηλαδή και το Mondeo στη Ford. Η τελική τιμή όμως των δύο αυτών μοντέλων είναι εντελώς διαφορετική και η BMW δεν είνα ιαπωνική εταιρία. -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Οι αντιπροσωπίες κερδίζουν ελάχιστα απο την πώληση των αυτοκινήτων. Απο το service βγάζουν τα κέρδη. **Η εργοστασιακή τιμή είναι ίδια **για όλα τα αυτοκίνητα και η τελική τιμή εξαρτάται απο τους φόρους κάθε χώρας αλλά και πόσο τελικά θέλει να πουλήσει το αυτοκίνητο η κάθε εταιρία σε κάθε χώρα. Συνήθως πουλάνε ακριβότερα σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο ώστε να έχουν το περιθώριο να πουλήσουν φθηνότερα σε χώρες όπως η Ελλάδα,η Πορτογαλία κ.λ.π.Λυπάμαι Παύλο αλλά όλα όσα λες είναι λάθος.
Οι αντιπροσωπίες κερδίζουν πολλά με την πώληση κάποιου αυτοκινήτου.
Αυτό φαίνεται από την ευκολία που προσφέρουν άτοκες δόσεις. Λογάριασε μόνο πόσο είναι οι τόκοι για 20'000Ευρώ και 50μήνες και θα πάρεις μία ιδέα. Αυτό για την jeep.
Επίσης σκέψου ότι το forester 2.0XT ξεκίνησε από τα 40'200 Ευρώ και τώρα στοιχίζει 35'900 με 36 άτοκες δόσεις. Επιμένεις ακόμα ότι οι αντιπροσωπίες δε βγάζουν αρκετά??
Η εργοστασιακή τιμή Παύλο ΔΕΝ είναι ίδια για όλα τα αυτοκίνητα. ΑΛΛΑΖΕΙ από χώρα σε χώρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυριότεροι από αυτούς είναι οι δασμοί. Πριν από μερικά χρόνια που είχαμε υπέρογκη φορολογία στα αυτοκίνητα, όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα αγοράζονταν από τις ελληνικές αντιπροσωπίες σε ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ τιμές σε σχέση με αυτές χωρών που είχαν μία λογικότερη φορολογία. Ο λόγος είναι απλούστατος. Αν αγόραζαν στην ίδια τιμή, μετά τους δασμούς η τιμή θα έφτανε σε ακόμα δυσθεώρητα ύψη. Αυτή είναι και η αιτία, που ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ οι τιμές των αυτοκίνήτων στην Ελλάδα ήταν οι ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ στην Ευρώπη. Μετά τους φόρους όμως γινόταν οι ακριβότερες. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οι αντιπροσωπίες κερδίζουν ελάχιστα απο την πώληση των αυτοκινήτων. Απο το service βγάζουν τα κέρδη. **Η εργοστασιακή τιμή είναι ίδια **για όλα τα αυτοκίνητα και η τελική τιμή εξαρτάται απο τους φόρους κάθε χώρας αλλά και πόσο τελικά θέλει να πουλήσει το αυτοκίνητο η κάθε εταιρία σε κάθε χώρα. Συνήθως πουλάνε ακριβότερα σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο ώστε να έχουν το περιθώριο να πουλήσουν φθηνότερα σε χώρες όπως η Ελλάδα,η Πορτογαλία κ.λ.π.
Λυπάμαι Παύλο αλλά όλα όσα λες είναι λάθος.
Αυτό φαίνεται από την ευκολία που προσφέρουν άτοκες δόσεις. Λογάριασε μόνο πόσο είναι οι τόκοι για 20'000Ευρώ και 50μήνες και θα πάρεις μία ιδέα. Αυτό για την jeep.
Επίσης σκέψου ότι το forester 2.0XT ξεκίνησε από τα 40'200 Ευρώ και τώρα στοιχίζει 35'900 με 36 άτοκες δόσεις. Επιμένεις ακόμα ότι οι αντιπροσωπίες δε βγάζουν αρκετά??
Η εργοστασιακή τιμή Παύλο ΔΕΝ είναι ίδια για όλα τα αυτοκίνητα. ΑΛΛΑΖΕΙ από χώρα σε χώρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυριότεροι από αυτούς είναι οι δασμοί. Πριν από μερικά χρόνια που είχαμε υπέρογκη φορολογία στα αυτοκίνητα, όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα αγοράζονταν από τις ελληνικές αντιπροσωπίες σε ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ τιμές σε σχέση με αυτές χωρών που είχαν μία λογικότερη φορολογία. Ο λόγος είναι απλούστατος. Αν αγόραζαν στην ίδια τιμή, μετά τους δασμούς η τιμή θα έφτανε σε ακόμα δυσθεώρητα ύψη. Αυτή είναι και η αιτία, που ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ οι τιμές των αυτοκίνήτων στην Ελλάδα ήταν οι ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ στην Ευρώπη. Μετά τους φόρους όμως γινόταν οι ακριβότερες.Συμφωνώ οτι βγάζουν πολλά οι αντιπροσωπίες.
Πχ το αυτοκίνητο που αγόρασα έχει τιμή καταλόγου 33.000 ευρώ και το πήρα 27.000 εκμεταλευόμενος έκπτωση που γίνεται σε στελέχη της αντιπροσωπίας(και μου την έδωσε). Απο εκεί βγάλτε συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Λυπάμαι Παύλο αλλά όλα όσα λες είναι λάθος.
Επίσης σκέψου ότι το forester 2.0XT ξεκίνησε από τα 40'200 Ευρώ και τώρα στοιχίζει 35'900 με 36 άτοκες δόσεις. Επιμένεις ακόμα ότι οι αντιπροσωπίες δε βγάζουν αρκετά??Μιχάλη λυπάμαι αλλά τα έχεις μπερδέψει για τα καλά. Ρώτα σε μια αντιπροσωπία τι ποσοστό της τελικής τιμής αντιστοιχεί σε κάθε αυτοκίνητο. Όσο πιο ακριβό είναι το αυτοκίνητο φυσικά και αυξάνεται η προμήθεια αλλά είναι ελάχιστες οι αντιπροσωπίες που βασίζονται σε ακριβά και μόνο μοντέλα. Μιλάω γιατί γνωρίζω απο άτομα που δουλεύουν σε δύο διαφορετικές αντιπροσωπίες το τι γίνεται και όχι γιατί το εικάζω. Τα κύρια έσοδα προέρχονται καθαρά απο τα service. Οι εκπτώσεις που λές οτι γίνονται ,γίνονται απο την εισαγωγική εταιρία και όχι απο την εκάστοτε αντιπροσωπία.
Η εργοστασιακή τιμή Παύλο ΔΕΝ είναι ίδια για όλα τα αυτοκίνητα. ΑΛΛΑΖΕΙ από χώρα σε χώρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυριότεροι από αυτούς είναι οι δασμοί. Πριν από μερικά χρόνια που είχαμε υπέρογκη φορολογία στα αυτοκίνητα, όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα αγοράζονταν από τις ελληνικές αντιπροσωπίες σε ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ τιμές σε σχέση με αυτές χωρών που είχαν μία λογικότερη φορολογία. Ο λόγος είναι απλούστατος. Αν αγόραζαν στην ίδια τιμή, μετά τους δασμούς η τιμή θα έφτανε σε ακόμα δυσθεώρητα ύψη. Αυτή είναι και η αιτία, που ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ οι τιμές των αυτοκίνήτων στην Ελλάδα ήταν οι ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ στην Ευρώπη. Μετά τους φόρους όμως γινόταν οι ακριβότερες.
Δηλαδή στη γραμμή παραγωγής της VW το Golf σου στοίχιζε λιγότερο στην VW απο ότι το απο πίσω π.χ. που θα πήγαινε σε κάποιον στην Ιταλία. Όταν λέμε εργοστασιακή εννοούμε εργοστασιακή και όχι δε ξέρω και εγώ πως το εννοείς εσύ. Η τιμή είναι ίδια για όλες τις μονάδες και όπως είπα και πιο πρίν η τελική τιμή είναι αυτή που διαφοροποιείται. Μη μπερδεύεις την τιμή προ φόρων με την εργοστασιακή.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Μιχάλη λυπάμαι αλλά τα έχεις μπερδέψει για τα καλά. Ρώτα σε μια αντιπροσωπία τι ποσοστό της τελικής τιμής αντιστοιχεί σε κάθε αυτοκίνητο. Όσο πιο ακριβό είναι το αυτοκίνητο φυσικά και αυξάνεται η προμήθεια αλλά είναι ελάχιστες οι αντιπροσωπίες που βασίζονται σε ακριβά και μόνο μοντέλα. Μιλάω γιατί γνωρίζω απο άτομα που δουλεύουν σε δύο διαφορετικές αντιπροσωπίες το τι γίνεται και όχι γιατί το εικάζω. Τα κύρια έσοδα προέρχονται καθαρά απο τα service. Οι εκπτώσεις που λές οτι γίνονται ,γίνονται απο την εισαγωγική εταιρία και όχι απο την εκάστοτε αντιπροσωπία.
Ok.Mάλλον μπέρδεψες/α τον όρο εισαγωγέας με αντιπροσωπία. Στην ουσία στον εισαγωγέα αναφερόμουν εγώ. Πάντως ακόμα και έτσι υπάρχει μεγάλο περιθώριο κέρδους και στον εισαγωγέα και στις αντιπροσωπίες.
Δηλαδή στη γραμμή παραγωγής της VW το Golf σου στοίχιζε λιγότερο στην VW απο ότι το απο πίσω π.χ. που θα πήγαινε σε κάποιον στην Ιταλία. Όταν λέμε εργοστασιακή εννοούμε εργοστασιακή και όχι δε ξέρω και εγώ πως το εννοείς εσύ. Η τιμή είναι ίδια για όλες τις μονάδες και όπως είπα και πιο πρίν η τελική τιμή είναι αυτή που διαφοροποιείται. Μη μπερδεύεις την τιμή προ φόρων με την εργοστασιακή.
Παύλο ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ και ελπίζω τώρα να το καταλάβεις!!!!
Με άλλη τιμή πουλάει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία στον εισαγωγέα της στην Ελλάδα, με άλλη στον εισαγωγέα της στην Ισπανία κ.ο.κ. Μιλάμε για τιμές ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΜΩΝ, δηλαδή για εργοστασιακές τιμές!!! Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι απόλυτα σίγουρος. -
Άλλο το κόστος κατασκευής για το εργοστάσιο (προφανώς σταθερό) και άλλο η τιμή εργοστασίου, πόσο το πουλάει δηλαδή το εργοστάσιο...
Από όσο ισχυρίζονται οι αντιπρόσωποι το κέρδος για αυτούς είναι μικρό, τα μεγάλα περιθώρια τα έχει και ο εισαγωγέας και νομίζω αυτός είναι που αποφασίζει και προσφέρει 4000 ευρώ έκπτωση ή 60 άτοκες (και τα χάνει από το περιθώριό κέρδους του)
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν άλλες τιμές εργοστασίου στους διάφορους εισαγωγείς-χώρες, δεν νομίζω όμως να υπάρχουν τρελές διακυμάνσεις, τουλάχιστον σε μαζικής παραγωγής μοντέλα.
Υπάρχει όμως τρόπος να ενημερωθούμε για τις τιμές εργοστασίου και τις κλίμακες δασμολόγησης???Στην Αμερική υπάρχει η τιμή 'invoice' που είναι πιο χαμηλή από την προτεινόμενη τιμή πώλησης του αυτοκινήτου, γνωρίζει κανείς σε τί αντιστοιχεί?Το ότι Mondeo και 3series κοστίζουν το ίδιο είναι τ ρ α γ ι κ ό.
Να υποθέσω ότι στην Ford ξύνονται ή ότι υπάρχει τέτοια διαπλοκή που η BMW ενώ μπορεί να εξαφανίσει την Ford δεν το κάνει ώστε να συνεχίσουν να μας τα τρώνε (και οι 2) χοντρά???
Συγνώμη για το ύφος αλλά νομίζω πως επιβάλλεται. Είχα ανοίξει θέμα( http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=9506&highlight= )για τη (μη) χρήση αλουμινίου και άλλων 'ακριβών' υλικών στα αυτοκίνητα.
Η εύκολη απάντηση είναι πως 'άμα υπήρχε πραγματικό όφελος είναι δυνατόν η χρήση τους να μην είχε προχωρήσει?'. Πλέον κάτι τέτοιο φαίνεται επικίνδυνα αφελές... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τι να τους κάνουμε τους δημισογράφους?! Πήγαινε στις 31/12 που κυκλοφορούσε η δραχμή κοίταξε την τιμή οποιουδήποτε Ιαπωνικού αυτοκινήτου και κοίταξε την ισοτιμία δραχμής-γιέν. Πήγαινε τώρα και κοίταξε την τιμή του ίδιου μοντέλου και κοίταξε την ισοτημία ευρω-γιέν. Αυτό που θα δείς είναι ότι η διαφορά κέρδους είναι 20-30%!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιάυτό και η προσφορά στο RX8 με -4900€. Και πάλι κέρδος βγάζουν και με 4900 κάτω. ηλαδή για ένα ΡΧ8 και για κάθε Ιαπωνικό ίδιας αξίας πληρώνουμε κερατιάτικα στον κάθε αντιπρόσωπο πάνω απο 6000-7000€ δηλαδή άλλο ένα Fiat Panda. Έλεος!!!Αυτό είναι αισχοκέρδια φίλοι μου και όχι οι πατάτες στις λαικές αγορές.
Μόνο που οι πατάτες είναι απαραίτητες (και γενικά η διατροφή), ενώ το RX-8 δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, ούτε θα πάθει τίποτα κανείς αν δεν αγοράσει RX-8, αντίθετα με το αν δεν φάει.
Επίσης δεν σε υποχρεώνει κανείς να το αγοράσεις. Αν κρίνεις πως σε κλέβουν στη Mazda αγόρασε κάτι άλλο (BMW σειρά 1 πχ με 115 αλογάκια στην ίδια τιμή, ή καμία καλά εξοπλισμένη δίλιτρη GT γύρω στα 36Κ, αφού ούτε αυτές οι εταιρείες κλέβουν )
Το ίδιο ισχύει και για τα Type R & S2000. Στο εξωτερικό είναι πολύ φτηνότερα, αλλά βρες μου ανταγωνιστικό μοντέλο ακόμα και στα ευρώ που κοστίζουν. Για να πεις ότι φτάνεις το S2000 πρέπει ν'αγοράσεις τρίλιτρη Ζ4 ή Boxster, ενώ το Type R σε λίγο θα αποκτήσει -μάλλον- σοβαρο ανταγωνιστή στα ίδια ευρώ (Golf GTI). Με τιμές Αγγλίας (22.500 ευρώ ) φυσικά ΟΥΤΕ αυτό έχει ανταγωνιστή
Αν δεν έχεις σοβαρό ανταγωνισμό κάνεις ότι θες
Το RX-8 καλώς ή κακώς δεν έχει άμεσο ανταγωνιστή όποια έκδοση και αν επιλέξεις
Στίς πρώτες 3 σειρές αναφέρω έναν απλό τρόπο για να επιχειρηματολογήσω για τα παρακάτω γραφόμενα μου και αναφέρομαι γενικά σε όλα τα ιαπωνικά μοντέλα και για το κέρδος που βγάζουν απο την διαφορά τιμής οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
Το ίδιο δεν ισχύει για το νόμισμα της Γερμανίας ούτε της Ιταλίας για το οποίο αναφέρεις συγκριτικά μοντέλα οπότε δεν υπαρχει κανένα νόημα σε αυτό που αναφέρεις. Το θέμα δεν είναι τι ζητάει η καθε εταιρία του εξωτερικού.
Το θέμα είναι η αισχοκέρδια που γίνετε σε βάρος του πολίτη απο Ελληνικές εταιρίες. Αυτό που σου αναφέρω με την ισοτιμία είναι κάτι πραγματικό και όχι θεωρίες και εξορκισμοί του στυλ, πάρε αυτό και πάρε εκείνο...Τώρα σχετικά με το ότι δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός και κάνει ότι θέλει μου φαίνετε λίγο υπεροπτικό και ταυτισμένο με τα μυαλά των της Ελληνικής Mazda που μάλλον κάτι πρέπει να καβάλησε απο τις καλές πωλήσεις του 6. Και αν κάνει μείωσει της τάξεως των 5000 ευρώ για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό που δεν υπάρχει κατα τα λεγόμενα σου, τότε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι ο κακός τους εαυτός με τις αποφάσεις και τις τιμολογήσεις τους και αυτό ο κόσμος το βλέπει, ειδικά ο κόσμος που αγόρασε το εκτός συναγωνισμού RX8 με τα μύρια όσα προβλήματα δύχρονης νοοτροπίας κινητήρα και τώρα βλέπει ότι για να το πουλήσει σε ένα χρόνο έχει χάσει + 5000 απο την αξία του. Αυτό δεν είναι σοβαρό πράγμα και χαλάει όλο το brand της κάθε εταιρίας
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Στίς πρώτες 3 σειρές αναφέρω έναν απλό τρόπο για να επιχειρηματολογήσω για τα παρακάτω γραφόμενα μου και αναφέρομαι γενικά σε όλα τα ιαπωνικά μοντέλα και για το κέρδος που βγάζουν απο την διαφορά τιμής οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
Το ίδιο δεν ισχύει για το νόμισμα της Γερμανίας ούτε της Ιταλίας για το οποίο αναφέρεις συγκριτικά μοντέλα οπότε δεν υπαρχει κανένα νόημα σε αυτό που αναφέρεις. Το θέμα δεν είναι τι ζητάει η καθε εταιρία του εξωτερικού.
Το θέμα είναι η αισχοκέρδια που γίνετε σε βάρος του πολίτη απο Ελληνικές εταιρίες. Αυτό που σου αναφέρω με την ισοτιμία είναι κάτι πραγματικό και όχι θεωρίες και εξορκισμοί του στυλ, πάρε αυτό και πάρε εκείνο...Τώρα σχετικά με το ότι δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός και κάνει ότι θέλει μου φαίνετε λίγο υπεροπτικό και ταυτισμένο με τα μυαλά των της Ελληνικής Mazda που μάλλον κάτι πρέπει να καβάλησε απο τις καλές πωλήσεις του 6. Και αν κάνει μείωσει της τάξεως των 5000 ευρώ για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό που δεν υπάρχει κατα τα λεγόμενα σου, τότε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι ο κακός τους εαυτός με τις αποφάσεις και τις τιμολογήσεις τους και αυτό ο κόσμος το βλέπει, ειδικά ο κόσμος που αγόρασε το εκτός συναγωνισμού RX8 με τα μύρια όσα προβλήματα δύχρονης νοοτροπίας κινητήρα και τώρα βλέπει ότι για να το πουλήσει σε ένα χρόνο έχει χάσει + 5000 απο την αξία του. Αυτό δεν είναι σοβαρό πράγμα και χαλάει όλο το brand της κάθε εταιρίας
Μόνο που οι ευρωπαϊκές θυγατρικές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, τιμολογούν τους κατά τόπους εισαγωγείς/θυγατρικές σε ευρώ πλέον. Και η Toyota Hellas και η ΕΛΜΑ τιμολογούνται σε ευρώ, από τις TMMC και Mazda Europe ανστίχοιχα (όπως και οι υπόλοιπες).
Δεν είναι απαραίτητο, ούτε υποχρεωτικό η ευρωπαϊκή θυγατρική να τιμολογήσει με λιγότερα ευρώ τον εγχώριο εισαγωγέα λόγω διαφοράς ισοτιμίας.
Η προσφορά των 4Κ για το δυνατό RX-8 αφορά δύο συγκεκριμένα χρώματα και μέχρι 31-12. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του RX-8 είναι η άλλη έκδοσή του, γι' αυτό και άργησε τόσο πολύ η ΕΛΜΑ να φέρει το 'αδύναμο'
Επαναλαμβάνω, δεν σε υποχρεώνει κανείς να το αγοράσεις!
-
Επειδή δεν μπορώ να μιλάω και να σκέφτομαι άλλο για δασμούς (διάβαζα μέχρι τώρα Διεθνές Εμπόριο) θα σταθώ μόνο στο γεγονός της πτώσης της τιμής του RX-8. Μεγάλο λάθος της Mazda Ελλάδος, γιατί αν στα επόμενα μοντέλα, όλοι αναμένουν ξανά τέτοια μείωση ενώ δεν είναι προγραμματισμένη, θα έχει παταγώδη αποτυχία, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες. Εδώ ολόκληρο Golf με ιστορία 30 χρόνων και έγινε πολύ late-bloomer, φανταστείτε την mazda που στην Ελλάδα δεν έχει πια και την τεράστια brand loyalty. Και περαιτέρω μείωση της brand loyalty (τώρα που άρχισε να ανθίζει μάλιστα) σημαίνει χάσιμο χρημάτων. Στεγνά.
Και αν ήμουν ένας από τους ευτυχείς (κατά τ' άλλα) κατόχους που το αγόρασαν 40.000 και τώρα πωλείται 4-5000€ κάτω, πολύ θα το σκεφτόμουν να πήγαινα για ένα ματσάκι με τους εισαγωγείς!!!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εχω ακουσει οτι EVO Viii στην αμερικη κοστιζει 25,000 δολαριαto basiko oxtari einai gyrw sta $30000 syn 7-9% forous gyrw sta $32000 kai auti den einai timi katalogou alla perilambanei kapoia ekptwsi pou sou kanei o dealer.
to basiko 350Z 3ekinaei apo $26-27000 syn forous (7-9%) alla einai gymno apo e3oplismo, exei 17ares, den exei Brembos klp.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μόνο που οι ευρωπαϊκές θυγατρικές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, τιμολογούν τους κατά τόπους εισαγωγείς/θυγατρικές σε ευρώ πλέον. Και η Toyota Hellas και η ΕΛΜΑ τιμολογούνται σε ευρώ, από τις TMMC και Mazda Europe ανστίχοιχα (όπως και οι υπόλοιπες).
Δεν είναι απαραίτητο, ούτε υποχρεωτικό η ευρωπαϊκή θυγατρική να τιμολογήσει με λιγότερα ευρώ τον εγχώριο εισαγωγέα λόγω διαφοράς ισοτιμίας.
Η προσφορά των 4Κ για το δυνατό RX-8 αφορά δύο συγκεκριμένα χρώματα και μέχρι 31-12. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του RX-8 είναι η άλλη έκδοσή του, γι' αυτό και άργησε τόσο πολύ η ΕΛΜΑ να φέρει το 'αδύναμο'
Επαναλαμβάνω, δεν σε υποχρεώνει κανείς να το αγοράσεις!
Και επειδή δεν με υποχρεώνει κανείς να το αγοράσω δεν πρέπει να έχω άποψη για το ζήτημα? Απορώ γιατί το επαναλαμβάνεις!
Μπαίνεις σε ένα μαγαζί και ρωτάς για μια τηλεόραση, την κοιτάζεις και στην συζήτηση και αφού προσπαθεί να σε πείσει ο υπάλληλος ότι είναι η καλύτερη στην καλύτερη τιμή (η δουλειά του έιναι) και βλέπει ότι δεν σε πείθει στό τέλος σου λέει άμα σου αρέσει, σου είπα εγώ να την αγοράσεις! Τι θα έλεγες για τον υπάλληλο? (Μην το πείς γιατί υπάρχει λογοκρισία )
Το φόρουμ είναι τόπος συζήτησης και έκφρασης της άποψης του κάθε μέλους και όχι έκθεση αυτοκινήτου. (Μήπως μπερδεύτηκες λίγο!) Οπότε και θα λέω αυτό που πιστεύω έστω και αν δεν το αγοράσω.
Mazda RX-8 με 28.900 Ευρώ !!!