-
αυτο βεβαια διπλωματικα δε λεει απολτυτως τπτ...μη σου πω οτι εννοει και το αντιθετο..
-
Η Ελλάδα θέτει θέμα αναρμοδιότητας του ΔΔ της Χάγης
18/3/2010 11:40:32 πμ
Θέμα αναρμοδιότητας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την κρίση επί της προσφυγής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας θέτει η Αθήνα, στο απαντητικό της υπόμνημα, που κατετέθη στο Δικαστήριο. Το ζήτημα αποκαλύφθηκε με ανακοίνωση του Δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι τα υπομνήματα των δύο χωρών παραμένουν εμπιστευτικά. Το Διεθνές Δικαστήριο θα εξετάσει το ζήτημα αλλά και την ένσταση αναρμοδιότητας που θέτει η Ελλάδα μετά την εκπνοή της προθεσμίας που έχει τεθεί στις δύο πλευρές για την κατάθεση απαντητικού και ανταπαντητικού υπομνήματος. Η σχετική προθεσμία λήγει την 27η Οκτωβρίου. -
Από το site του CNN ένα ΗΛΙΘΙΟ quiz για το τι γνωρίζουμε για την Μακεδονία... φυσικά δεν εννοεί την Ελληνική, αλλά την FYROM !!!!!!
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europ ... =allsearch
-
Ο χρήστης Rafina έγραψε:
Από το site του CNN ένα ΗΛΙΘΙΟ quiz για το τι γνωρίζουμε για την Μακεδονία... φυσικά δεν εννοεί την Ελληνική, αλλά την FYROM !!!!!!http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europ ... =allsearch
ε εννοει τη χωρα μακεδονια, οχι την ελληνικη επαρχια.
problem, officer?
lolαυτοπροσδιορισμος; what is this?
-
Οι Σλοβενοι και οι ΦΥΡΟΜ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_341985
Ουτε ενα εκατοστο πισω.
Νικος
-
Άντε να πω κι εγώ την παπαριά μου και σε αυτό το τοπικό...
Οι χώρες έχουν θεωρητικά το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Από την άλλη αυτό αμφισβητείτε από άλλες χώρες/έθνη που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα σε αυτόν τον προσδιορισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία που όταν η Αγγλία (Ηνωμένο Βασίλειο) θέλησε να εισέλθει στην τότε ΕΟΚ, προέβαλε αρνησικυρία (veto) ως προς το όνομα Great Britain καθώς αυτό παρέπεμπε στην Γαλλική Βρετάνη. Έτσι οι Άγγλοι εισήλθαν με το προσωνύμιο United Kingdom (i.e. U.K. of Great Britain and the Northern Ireland). Το αυτό θα μπορούσε να συμβεί και με τα Σκόπια (sic) που ενώ βρίσκονται μέν σε έδαφος που αποτελούσε μέρος της αρχαίας Μακεδονίας, προσπαθούν να καπιλευθούν την ιστορική σημασία αυτού χωρίς φυλετικά να έχουν ουδεμία σχέση. Όμως η Ελλάς δεν διαθέτει την πολιτική πυγμή και αν θέλετε την διπλωματική ισχύ να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Τι μένει; Η στρατιωτική ισχύς που είναι πολλαπλάσια αυτή των βορείων γειτόνων. Φυσικά και δεν θα μας άφηναν οι σύμμαχοι να προβούμε σε μια τέτοια κίνηση αλλά ούτε ίσως και η κοινή μας γνώμη. Πάντως για τις 33 και 34 ΕΜΑ (Πολύκαστρο) είναι υπόθεση 3 ημερών η κατάληψη του κρατιδίου. The turkish way...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Οι Σλοβενοι και οι ΦΥΡΟΜhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_341985
Ουτε ενα εκατοστο πισω.
Νικος
κάποια στιγμή, και οταν καταλάβουμε οτι το πρόβλημα είναι κυρίως ελληνοκομπλεξικό, το θέμα θα λυθεί εύκολα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άντε να πω κι εγώ την παπαριά μου και σε αυτό το τοπικό...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία που όταν η Αγγλία (Ηνωμένο Βασίλειο) θέλησε να εισέλθει στην τότε ΕΟΚ, προέβαλε αρνησικυρία (veto) ως προς το όνομα Great Britain καθώς αυτό παρέπεμπε στην Γαλλική Βρετάνη. Έτσι οι Άγγλοι εισήλθαν με το προσωνύμιο United Kingdom (i.e. U.K. of Great Britain and the Northern Ireland).αυτό που αναφέρεις είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα urban legend
-
Άιντε πάλι
Από τις σελίδες 18 και 21 του πάροντος :
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Επίσης, το παράδειγμα που αναφέρεις με τις ονομασίες είναι σκοπίμως διαστρεβλωμένο. Η Αγγλία όταν ήταν να εισέλθει στην Ε.Ο.Κ. / Ε.Ε. ή όπως αλλιώς τη λέγανε κατά καιρούς, πέρασε από την αντίρρηση της Γαλλίας για είσοδο με το όνομα GB γιατί πολύ απλά περιελάμβανε το συνθετικό Βρετανία / Βρετάνη που είναι περιοχή της Γαλλίας = υπήρχε φόβος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Γιατί, λοιπόν, δεν αποδέχεσαι τη στάση αυτή της Γαλλίας αφού θέλεις να της μοιάσεις και να συγκρίνεσαι με αυτή; Ακόμα και οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι τα κάνουν αυτά και μάλιστα στη σύγχρονη ιστορία. Πόσο μάλλον τα υπόλοιπα κράτη. Πόλεμοι έχουν γίνει για μικρότερες αιτίες, και συγκρούσεις άπειρες στην παγκόσμια ιστορία, μόνο και μόνο για την πιθανότητα να συμβεί κάποια παρερμηνεία στο μέλλον.
Θα είχες την καλωσύνη να μου πεις από που ψάρεψες αυτή την πληροφορία? Την ελέγχω ως εξαιρετικά ανακριβή. Έχω ασχοληθεί ΠΑΡΑ πολύ και με γαλλική ιστορία (με ιδαίτερη έμφαση στην 5η Δημοκρατία του De Gaulle από το 1958 και έπειτα) και με ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο και για πρώτη φορά το ακούω αυτό...Θα ήθελα μερικές αξιόπιστες αναφορές σε γεγονότα, περιστατικά (press conference, δηλώσεις, ψηφίσματα του Γαλλικού ή Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου etc) που το θεμελιώνουν ή έστω σε κάποιο διδακτορικό, εγχειρίδιο, μελέτη, άρθρο...(άρθρα από το 'Καρφί' του Κακαουνάκη αποκλείονται)
Είναι γνωστό ότι ο De Gaulle έθεσε veto 2 φορές στην είσοδο της GB στην ΕΟΚ το 1963 και το 1967 για λόγους παντελώς άσχετους από αυτούς που αναφέρεις...Έχουν γραφτεί τόννοι σελίδων για την πολιτική του De Gaulle απέναντι στην GB και την ΕΟΚ, έχουν υπεραναλυθεί όλα τα σχετικά θέματα αλλά εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναφορά στα περί ονόματος...Αν θες μπορώ να σου αναλύσω εκτενώς όλους τους λόγους των veto όπως αυτοί περιγράφονται σε εκτενέστατη βιβλιογραφία...Επίσης αν επιμένεις μπορώ να παραθέσω πάρα πολύ υλικό (και διαδικτυακό )όπου η απουσία αναφορών στα περί ονόματος GB είναι λαμπρότατη...Σε κάθε περίπτωση η GB εισήλθε στην ΕΟΚ...
Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω το διδακτορικό της Agnes Tachin : 'La Grande-Bretagne dans l imaginaire des Francais. Opinions, representations, de 1958 a 1969' που υποστηρίχτηκε στη Σορβόννη στο τέλος του 2004 και στο οποίο δεν έχω βρει καμία αναφορά στα περί ονόματος.Η φράση σου :'Γιατί, λοιπόν, δεν αποδέχεσαι τη στάση αυτή της Γαλλίας αφού θέλεις να της μοιάσεις και να συγκρίνεσαι με αυτή; Ακόμα και οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι τα κάνουν αυτά και μάλιστα στη σύγχρονη ιστορία.' δεν είναι ορθή, στηρίζεται σε λανθασμένα στοιχεία και συνεπώς νομίζω ότι πρέπει να τη διαγράψεις από την επιχειρηματολογία σου...
Αν όχι περιμένω αξιόπιστα στοιχεία...Θα το ξαναπώ : τα περί Μεγάλης Βρετανίας και βέτο της Γαλλίας λόγω ονόματος και γαλλικής Βρεττάνης είναι ΜΥΘΟΣ...Δεν αναφέρονται πουθενά στην σχετική βιβλιογραφία...Δυστυχώς είμαι στη 'δύσκολη' θέση να πρέπει να αποδείξω ότι αυτό το οποίο ισχυρίζεσαι δεν υφίσταται : αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σου δώσω να διαβάσεις πολλές χιλιάδες σελίδες σχετικά με το βέτο της Γαλλίας για να διαπιστώσεις απλά ότι ουδεμία αναφορά γίνεται στα περί ονόματος Μ. Βρετανίας και γαλλικής Βρεττάνης...Ειλικρινά στο λέω είναι urban legend, δεν θα το βρεις σε καμία σχετική μελέτη...Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ήταν γεμάτα όλα τα βιβλία, διδακτορικά, άρθρα κτλ με αναφορές ενώ εγώ δεν έχω βρει ΚΑΜΙΑ και πίστεψέ με σε παρακαλώ : έχω διαβάσει πολύ και σε 4 διαφορετικές γλώσσες.
1)Επίσης εδώ http://www.ena.lu/europe/1969-1979-cris ... s-1972.htm είναι η συνθήκη προσχώρησης της Μ. Βρετανίας που υπεγράφη στις 22 Ιανουαρίου 1972 : το όνομα είναι 'Royaume-Uni de Grande-Bretagne et de l'Irlande du Nord'. δηλ. Ηνωμένο Βασίλειο της Μ. Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας. Ούτε καν λοιπόν αυτό δεν είναι αληθές : ο όρος Μ. Βρετανία υπάρχει παντού στις Συνθήκες...Ως συμβαλλόμενο κράτος αναφέρεται πάντα ως Ηνωμένο Βασίλειο της Μ. Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας....Πάει περίπατο πάραυτα αυτό το απίστευο μύθευμα, θα έπρεπε όποιος το υποστηρίζει να ξεκινήσει από τα βασικά...Και όμως θα συνεχίσω
- Το High Channel και ο Χούντας αποτελούν τον ντελβέ της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας και το γεγονός ότι αναφέρθηκε κάτι τέτοιο στην εκπομπή του Χούντα μόνο προς επίρρωσιν αυτών που λέω είναι παρά το αντίθετο...Την εφημερίδα 'Μακεδονία' δεν τη γνωρίζω για να την κρίνω αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι ψάχνει απελπισμένα για επιχειρήματα : εν προκειμένω ο δημοσιογράφος ψώνισε από σβέρκο αφού λέει κάτι το οποίο δεν υφίσταται...Άλλωστε δεν το στηρίζει πουθενά,το θεωρεί δεδομένο : το είπε ποτέ ο De Gaulle? που? πότε? το αναφέρει στα Memoires του? Αν το έβγαλες εσύ από την κοιλιά σου ή ο κάθε δημοσιογράφος δεν έχει και πολύ σημασία...Που το στηρίζουν? Πρέπει να μας δώσουν τις πηγές τους από που προκύπτει ότι η Γαλλία είχε τέτοιες 'αντιρρήσεις' και τις εξωτερίκευσε...
3)Όποιος επιθυμεί ας δοκιμάσει με λέξεις κλειδιά (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά κοκ) να βρει στα search engines πληροφορίες για το θέμα veto της Γαλλίας κατά της υποψηφιότητας της Μ. Βρετανίας για ένταξη στην ΕΟΚ. Δεν νομίζω ότι θα βρει τίποτα περί ονόματος Μ. Βρετανίας...
Είναι κρίμα να κυκλοφορεί ένα τόσο γελοίο ψέμμα. Mην δίνεις σημασία σε τόσο χαμηλού επιπέδου τηλεοπτικές εκπομπές : μπορείς να είσαι σχεδόν βέβαιος ότι θα ακούσεις αντιεπιστημονικές προπαγανδιστικές μπούρδες...Ας είμαστε λίγο πιο εκλεκτικοί ως προς τις πηγές της γνώσης που αντλούμε και ας μην πέφτουμε θύματα ανθρώπων στους οποίους δεν θα δίναμε ούτε την αποθήκη μας να την ξαραχνιάσουν...
-
Mπράβο Koutsan
Για τις αναπαραγωγές της παπαριάς περί Μεγάλης Βρεττανίας- Γαλλικής Βρεττάνης και τα όχι του Ντε Γκωλ, βασικά υπεύθυνοι είναι ο μαιντανός Καρατζαφιόζης, ο Αντωνάκης (τέως ΥΠΕΞ, τέως διαχειριστής μυστικών κονδυλίων,πάντα μακεδονομάχος) και κάτι τύποι επιπέδου Σαράντου Καργάκου που αν θυμάστε είχε και μόνιμη στήλη στους 4Τ, παρέα με άλλα φρούτα που μάζευε τότε ο Καββαθάς.
Άλλο λινκ για όποιον θέλει να διαβάσει για την συγκεκριμένη περίπτωση εδώ.
http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2008/03/blog-post_8719.htmlΔεν θα το παίξω συμβουλάτορας κανενός, αλλά νομίζω πως κανείς δεν θέλει να τον λένε κορόιδο.
Πριν λοιπόν υιοθετήσετε την οποιαδήποτε άποψη ως σωστή, ψάξτε το λίγο παραπάνω και κυρίως ψάξτε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι βασικά υπεύθυνοι για την διασπορά τέτοιων πραγμάτων.Αυτοί δεν είναι άλλοι από κάποια άρρωστα εθνίκια, που στην κανονική ζωή θα μάζευαν μόνο φάπες.
Κατέφυγαν λοιπόν στην πολιτική και στο εμπόριο πατριωτισμού διότι ήταν παντελώς άχρηστοι για να ασχοληθούν με μια κανονική δουλειά. Και το μόνο που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν, δεν είναι τίποτα άλλο από την πώληση τσάμπα μαγκιάς και πατριωτισμού, διαδίδωντας όποια αρρωστημένη μαλακία χαιδεύει το εντός του κρανίου τους κενό. -
άστο ρε κουτσάν λίγο να γελάσουμε
είπα να το ποστάρω χτες το βράδυ, αλλά μετά λέω, κάτσε να δούμε τί θα γραφτεί πάλι, μπορεί να κάνει κανένα ντού ο pipinos
έχεις δώσει καλύτερα στοιχεία εδώ πάντως
viewtopic.php?f=13&t=9383&p=1193699&hilit=Great+Britain#p1193699
-
Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας
Προς συμφωνία με Σκόπια
Με όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη»Κοντά σε συμφωνία για το θέμα του ονόματος βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές καταλήγουν στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», υπό την πιεστική παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Η εν λόγω ονομασία φέρεται να καλύπτει την ελληνική απαίτηση περί γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ από την άλλη πλευρά χρησιμοποιείται ευρέως και από τους πολίτες της γειτονικής χώρας.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_404443
-
Να που κάνω το ντου, λοιπόν. Πληρωμένος πάντως για να φέρνω μηχανήματα στην Ελλάδα δεν είμαι... λέω εγώ δικά μου τώρα... που τα ξέρουμε εγώ και ο rx8.
Ακόμα πάντως περιμένω την απάντηση γιατί την ίδια άποψη υιοθέτησε άγγλος διπλωμάτης της εποχής, καθηγητής παν/μιου στην Ελλάδα. Αν κι αυτός πιστεύει σε urban legend, τότε, το ΥΠΕΞ της Αγγλίας έχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει τέτοιο προσωπικό.
Ευχαριστώ.
-
το Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη είναι αποτυχία πάντως
πως μεταφράζεται αλήθεια?
Republic of Macedonia from Bardar?
Republic of Bardar Macedonia?
Republic of Macedonia (Bardar edition)? -
bardonian macedony?
-
Βαρδαρης, λεγεται ο αξιος ποταμος. Δε δημιουργειται προβλημα με αυτο τον προσδιορισμο, δεδομενου οτι το ποταμι αυτο καταληγει στη Θεσσαλονικη????
-
Macedonia me to bardon?
-
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
bardonian macedony?Barbarian Macedony??
-
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας