-
Έχει και στον Γέρακα, πολυ κοντά στο σπίτι μου...
Αν θες μπορουμε να βρεθούμε μια μέρα και να παμε να ρωτήσουμε.
Υ.Γ: Κοννολυ εννοω...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
νίκο, ξέρεις αν μπορεί να μπει δέρμα και σε λεβιέ ταχυτήτων; σε ποιο ύψος στην εθνικής αντιστάσεως;
Ναι Τάσο,μπορούν να κάνουν τα πάντα!!Connoly είναι το μαγαζί και όταν είχα πάει είχε ενα Spitfire που το ειχε φτιάξει όλο δέρμα!Πολύ καλή δουλειά φαινόταν!!
Απο Κηφισίας προς Χαλάνδρι....περνάς τον 'Εγκέφαλο' και το φανάρι που ακολουθεί και είναι στο ύψος των McDonalds...στα 150 μέτρα στο αριστερό σου χέρι!!
ekei htan palia (tora einai h Porsche)...
-
ΤΕΛΙΚΑ:
το μαγαζί στην Αργυρούπολη λέγεται 'GT+Ar' και κάνει βελτιώσεις Alfa Romeo
Σπύρος
-
επαναφέρω το thread, γιατί έπεσε στα χέρια μου ένα 32άρι τιμονάκι momo corse, σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς το δέρμα της στεφάνης, το οποίο σε ένα-δυο σημεία έχει χάσει λίγο από το μαύρο χρώμα του. οι ραφές είναι όλες στη θέση τους, και το δέρμα έχει παντού το σωστό πάχος, επομένως ούτε λόγος να γίνεται για αλλαγή του. υπάρχει κάποιο προϊόν (της autoglym π.χ.) που βοηθάει στην επαναφορά του χρώματος; εννοείται πως αν υπάρχει καμιά λύση με λιγότερο εξωτικά (και επομένως φτηνότερα ) υλικά είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη...
-
Με γειά Τάσο!
Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις οφείλεται σε τέντωμα του δέρματος και δεν μπορεί να επανέλθει!Το έχει πάθει και το δικό μου ΜΟΜΟ στα σημεία που το κρατάω συνήθως!!
Και το κυριώτερο...πρόσεχε γιατι μπορεί κάποιο υλικό να κάνει το τιμόνι να γλυστράει!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Με γειά Τάσο!thanks νίκο!
μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, να...μην κάνω τίποτα, γιατί όντως αν κάποιο υλικό αρχίσει να κάνει το τιμόνι να γλιστράει, άντε να το ξεφορτωθείς μετά (το υλικό, όχι το τιμόνι! )
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Με γειά Τάσο!
thanks νίκο!
μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, να...μην κάνω τίποτα, γιατί όντως αν κάποιο υλικό αρχίσει να κάνει το τιμόνι να γλιστράει, άντε να το ξεφορτωθείς μετά (το υλικό, όχι το τιμόνι! )
Χώρια που μια ψυχή θα σου κάνει την ζωή πίσσα και πούπουλα!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Χώρια που μια ψυχή θα σου κάνει την ζωή πίσσα και πούπουλα!!!!
ευτυχώς, δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, το momo είναι για αυστηρά προσωπική χρήση. η συγκεκριμένη...ψυχή μια φορά οδήγησε το όχημα για το οποίο προορίζεται το τιμονάκι και απεφάνθη: 'εγώ θέλω να οδηγάω αυτοκίνητο, και όχι καρτ!'
-
Ξέρω...ξέρω!!!!
Πάντως εξήγησα στην...ψυχή,ότι όλοι οι άνδρες μόλις φύγουμε από το κατάστημα που προμηθευτήκαμε π.χ. μπάκετ καθίσματα Abarth.. ...ξεχνάμε τις τιμές!
Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τα τιμόνια!!!! -
Απόλυτα δίκαιο!!! Εκείνες δηλαδή γιατί ξεχνάνε τις τιμές αμέσως μόλις φύγουν απ'την.... Καλογήρου???
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Απόλυτα δίκαιο!!! Εκείνες δηλαδή γιατί ξεχνάνε τις τιμές αμέσως μόλις φύγουν απ'την.... Καλογήρου???Σπύρος
Αυτός είσαι!!!Σωστός!!!...Χώρια που στην Καλογήρου τι κάνουν?!!...Παπούτσια αγοράζουν!!...Κι ας έχουν άλλα 50 ζευγάρια!!!
Ενω εμείς?.....Ενα καθισματάκι (άντε 2)...ένα τιμονάκι...κάτι ζαντούλες..να καικάτι λαστιχάκια....μια εξατμισούλα....χαράς το πράγμα!!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτός είσαι!!!Σωστός!!!...Χώρια που στην Καλογήρου τι κάνουν?!!...Παπούτσια αγοράζουν!!...Κι ας έχουν άλλα 50 ζευγάρια!!!
Ενω εμείς?.....Ενα καθισματάκι (άντε 2)...ένα τιμονάκι...κάτι ζαντούλες..να καικάτι λαστιχάκια....μια εξατμισούλα....χαράς το πράγμα!!!!ένα προγραμματάκι του εγκεφαλάκου, μια αναρτισούλα, μερικά ελατηριάκια, ένα λεβγεδάκι για το κιβωτιάκι, 6 πιο καλά μπουζάκια ανά εξαμηνάκι, ένα φιλτράκι, μια βαλβολινούλα, ένα λαδάκι κάθε εξαμηνάκι, ένα AFMιτεράκι, καμιά 10αριά αισθητηράκια θερμοκρασίτσας.
ΡΕ δεν κόβεις την πλακίτσα λέω εγώ -
Δεν μιλάω σε τύπους που το αμάξι τους αμα βάζουν όπισθεν κάνει μπιπ-μπιπ-μπιπ..!!!!!
Και ναι ρε,κάνουμε επισταμένη προληπτική συντήρηση εμείς !! (που τα βρίσκω και τα λέω ο πο@@@@ς!!!)
-
Κιτ αποκατάστασης δερμάτινου μαύρου τιμονιού
https://kokkinoplitis.gr/κιτ-αποκατάστασης-δερμάτινου-μαύρου-τιμονιού_p56916.html
Γνωρίζει κανείς η έχει δοκιμάσει Κιτ επισκευής δερμάτινης για φθαρμένο τιμόνι,μήπως είναι μουφα και δεν καλύπτουν την φθορά? Είναι εύκολο να το κάνεις μόνος ?
-
@ken11 said in Αλλαγή δέρματος τιμονιού:
https://kokkinoplitis.gr/κιτ-αποκατάστασης-δερμάτινου-μαύρου-τιμονιού_p56916.html
Γνωρίζει κανείς η έχει δοκιμάσει Κιτ επισκευής δερμάτινης για φθαρμένο τιμόνι,μήπως είναι μουφα και δεν καλύπτουν την φθορά? Είναι εύκολο να το κάνεις μόνος ?
Δεν έχω ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, αλλά από την στιγμή που γράφει για "αναλυτικές οδηγίες κλπ" μου βγάζει κάτι για περίπλοκη διαδικασία!
Δεν θα το έκανα μόνος μου! -
δοκίμασε και πες μας ... Γενικά φαντάζομαι θαύματα δεν γίνονται.
-
Πιο εύκολο μου φαίνεται και πιθανόν καλύτερο αποτέλεσμα να έχει κάποιος με νέο κάλυμμα τιμονιού. Στο πρακτικερ αλλά και οι Κινέζοι έχουν αρκετά που δείχνουν όμορφα.
-
Δώσε βάση. Το fiesta mk7 που είχα είχε ημιδερμάτινο τιμόνι, δερμα μόνο δεξιά - αριστερά εκεί που πιάνουν τα χέρια και το υπόλοιπο πλαστικό. Έραψα μόνος μου ένα τέτοιο κάλυμμα γιατί το πλαστικό μέρος πάνω και κάτω είχε καεί από τον ήλιο. Αγόρασα από ebay κάλυμμα ειδικά για το συγκεκριμένο fiesta.
Βαθμός δυσκολίας θα έλεγα 8/10. Αν έχεις υπομονή και πιάνουν τα χέρια σου σε 2,5 - 3 ώρες θα έχεις ένα πολύ - πολύ καλό αποτέλεσμα. Φίλοι και γνωστοί έπαθαν πλάκα και ζητούσαν να τους παραγγείλω. Αν δε το χεις θα τα κάνεις πουτ@ν@.
Ποιοτικά θα έβαζα 3/10. Κράτησε 2 γεμάτα χρόνια, μετά άρχισαν να φεύγουν κομμάτια και να κολλάνε στα χέρια μου όταν το αμάξι έμενε για ώρα στον ήλιο. Θεωρώ ότι όλα αυτά που πωλούνται ακόμα και από ελληνικά μαγαζιά είναι chinese ίδιας ποιότητας άσχετα αν κάποια τα πουλάνε ακριβότερα.
Αν θα ξαναέβαζα; Μάλλον όχι. Ούτε κάλυμμα στο τιμόνι, θα χαρώ το δερματάκι του και όταν φθαρεί θα το πάω σε ταπετσέρη για αλκαντάρα. -
Συμφωνώ σε όσα έγραψε ο George από πάνω, Ken δες και το βίντεο αυτό από Ελλάδα https://www.youtube.com/watch?v=xNOANfvvRdE
-
Obn Works αν βάλεις στο γουγλη . Πας εκεί διαλέγεις τιμονακι που θες και στο ράβει από πάνω από το μαμα σε 1 ωρίτσα. Εκπληκτική δουλειά κάνει ο τύπος. 40-60 ευρώ ανάλογα την δυσκολία του τιμονιού και τι θα διαλέξεις . Έβαλα στο ka που όταν το πήρα ήταν φθαρμένο. 3 χρόνια μετά σαν καινούργιο είναι ακόμα ενώ περίμενα στα 2-3 χρόνια να ξανά θέλει
Αλλαγή δέρματος τιμονιού