-
Συγνώμη, τόσο φοβερό και τρομερό είναι να βγεί εκείνο το καπάκι;;;;;;
Δεν είναι το καπάκι αυτό καθε αυτό αλλά πρακτικές φινιρίσματος που πια ούτε σε Κορεάτικες κλπ εταιρίες δεν συναντάμε. Φυσικά και νιώθω τυχερός που δεν ήταν κάποια σοβαρή ζημιά ...απλά είναι μια ηλίθια κατασκευή που δεν συμβαδίζει με την υπόλοιπη εικόνα του αυτοκινήτου. Αν δείς σε κάποιο Golf 5 την ποιότητα του πλαστικού αυτού θα καταλάβεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-Επίσης,έχω προσθέσει μέχρι τώρα 2 λίτρα λάδι στο μοτέρ ενω δεν ακούγεται το παραμικρό τρίξιμο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
0,3 λίτρα δηλαδή ανά 1000 χλμ. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι όσοι καίνε λάδια το παθαίνουν επειδή ανεβάζουν πολλές στροφές (αν δεν πρόβλημα με τη μηχανή). Εσύ λες ότι κινείσαι λίγο και χαλαρά εντός πόλης. Το θεωρώ απαράδεκτο για αυτοκίνητο αυτής της κλάσης.
Καλα σοβαρολογειτε??
Στο βιβλιο του κατασκευαστη γραφει οτι ειναι φυσιολογικη καταναλωση το μισο λιτρο στα 1000 χιλιομετρα. Ειδικα για τα χλμ του στρωσιματος δικαιολογειται υψηλοτερη καταναλωση.
Κι εμενα ο VAGιτικος κινητηρας εκαψε 1 λιτρο στην αρχη πολυ γρηγορα. Τωρα εχει σταθεροποιηθει εντελως και δεν καιει καθολου. -
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
Ακόμη κι αν τα στοιχεία από το reliabilityindex μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα (χμμ...), η VW βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά την αξιοπιστία....η Fiat και η Αlfa που βρίσκονται;
Επίσης, αφού το 'Golf-killer' Bravo είναι πραγματικά τόσο σκυλί, γιατί έχει εξαφανιστεί από τους δρόμους;
δεν το βλεπεις ποια γιατι ηταν το ποιο αποτυχημενο μοντελο απο εμπορικης πλευρας της φιατ....για πεσμας για το στιλο,πουντο,τσινκουετσεντο,σειτσεντο,κλπ....
Μηπως θελεις να σου πω για την αξιοπιστια της 156????????????
Αστο καλυτερα γιατι τοσες ωρες που εχω περασει στον Τολια στο Γερακα με αυτα που εχω δει τι να μου πει το site......κανεις δεν μιλησε οτι η 156 ειναι τερας αξιοποιστιας.αντιθετος με τα γερμανικα εχουμε βαρεθει να ακουμε χιλια 2 δεν χαλανε,δεν σπανε,ειναι ετσι,ειναι αλλιως και διαφορες αλλες μπουρδες...
τουλαχιστον η 156 εχει και 2 συγγεκριμενα καλα που μπορουν να σε κανουν να ξεχασεις τα πολλα κουσουρια που εχει...
γιατι εχει κουσουρακια,μικρα αλλα εχει.... -
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
-Επίσης,έχω προσθέσει μέχρι τώρα 2 λίτρα λάδι στο μοτέρ ενω δεν ακούγεται το παραμικρό τρίξιμο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
0,3 λίτρα δηλαδή ανά 1000 χλμ. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι όσοι καίνε λάδια το παθαίνουν επειδή ανεβάζουν πολλές στροφές (αν δεν πρόβλημα με τη μηχανή). Εσύ λες ότι κινείσαι λίγο και χαλαρά εντός πόλης. Το θεωρώ απαράδεκτο για αυτοκίνητο αυτής της κλάσης.
Καλα σοβαρολογειτε??
Στο βιβλιο του κατασκευαστη γραφει οτι ειναι φυσιολογικη καταναλωση το μισο λιτρο στα 1000 χιλιομετρα. Ειδικα για τα χλμ του στρωσιματος δικαιολογειται υψηλοτερη καταναλωση.
Κι εμενα ο VAGιτικος κινητηρας εκαψε 1 λιτρο στην αρχη πολυ γρηγορα. Τωρα εχει σταθεροποιηθει εντελως και δεν καιει καθολου.ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ θεωρώ απαράδεκτο. Δηλαδή να σου λένε ότι ο νέος κινητήρας που τόσο έχει διαφημιστεί καίει λάδια κι αυτό είναι φυσιολογικό (ενώ ταυτόχρονα θέλει μόνο ακριβή βενζίνη με πολλά οκτάνια, σου δίνουν εγγύηση μόλις 2 ετών και έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά και service).
Θα δεχόμουν κάτι τέτοιο μόνο αν επρόκειτο για κάτι ξεχωριστό, κάτι με κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία (μακράν μπροστά από τους ανταγωνιστές). Όχι για 90τόσους ίππους και όχι κορυφαία αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλα σοβαρολογειτε??
Κι εμενα ο VAGιτικος κινητηρας εκαψε 1 λιτρο στην αρχη πολυ γρηγορα. Τωρα εχει σταθεροποιηθει εντελως και δεν καιει καθολου.ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ θεωρώ απαράδεκτο. Δηλαδή να σου λένε ότι ο νέος κινητήρας που τόσο έχει διαφημιστεί καίει λάδια κι αυτό είναι φυσιολογικό (ενώ ταυτόχρονα θέλει μόνο ακριβή βενζίνη με πολλά οκτάνια, σου δίνουν εγγύηση μόλις 2 ετών και έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά και service).
Θα δεχόμουν κάτι τέτοιο μόνο αν επρόκειτο για κάτι ξεχωριστό, κάτι με κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία (μακράν μπροστά από τους ανταγωνιστές). Όχι για 90τόσους ίππους και όχι κορυφαία αξιοπιστία.
Ετσι ειναι στην VW...σου πουλανε το αυτοκινητο, και οταν παρατηρησεις οτι καιει παραπανω λαδακι....πας να διαμαρτυρηθεις και σου λενε 'Φυσιολογικο ειναι....το γραφει και στο βιβλιο του κατασκευαστη....'
Και ποιος το κοιταει το βιβλιο του κατασκευαστη οταν αγοραζει το αυτοκινητο? Κανεις....δηλαδη αμα στο βιβλιο γραφει οτι ειναι φυσιολογικο να καιει μεχρι 10 λιτρα την εβαψες...Αυτη ειναι η VW και η εξυπηρετηση της..... Μια κουβεντα θα πω, μακαρι οσοι εχουν VW να μην βρεθουν ποτε στην αναγκη της αντιπροσωπιας...(αν και δυσκολο το βλεπω)
Προςωπικα εχω 3 εμπειριες απο Golf3 , 4 , και 5 (θειος , νονα, φιλος)
Τα πρωτα 2 ηταν ολο προβληματα...και μαλιστα σοβαροτατα....το πενταρι ειναι καινουριο ακομα....και εχει βγαλει μονο μπαταρια σαν προβλημα...αλλα ειναι νωρις ακομα (4 μηνες)....θα δουμε...
-
Το Γκόλφ 5 για τα χρήματα που κοστίζει έχει απαράδεκτη ποιότητα. Για παράδειγμα, το Μάζντα 3 υστερεί σε φινίρισμα αλλά ρε παιδιά, όσο σχεδόν ζητούν για το Γκολφ 1.6 (με φουλ εξοπλισμό) κάνει το Μάζντα το 2.0!!! Και τελικά έχεις ΚΑΙ χειρότερη ποιότητα/αξιοπιστία...
-
Νομιζω οτι το προβλημα που αντιμετωπιζει ο φιλος μας με το Golf μπορει να συμβει στον καθε ενα μας.
Αυτο ομως που σιγουρα μπορω να συμπερανω εγω ειναι οτι το Golf ειναι αντικειμενικα ενα παρα πολυ καλο αυτοκινητο και μια παρα πολυ καλη επιλογη για την κατηγορεια, αλλα δεν ειναι ουτε κορυφη ουτε σημειο αναφορας. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Νομιζω οτι το προβλημα που αντιμετωπιζει ο φιλος μας με το Golf μπορει να συμβει στον καθε ενα μας.
Αυτο ομως που σιγουρα μπορω να συμπερανω εγω ειναι οτι το Golf ειναι αντικειμενικα ενα παρα πολυ καλο αυτοκινητο και μια παρα πολυ καλη επιλογη για την κατηγορεια, αλλα δεν ειναι ουτε κορυφη ουτε σημειο αναφορας.από που το συμπεραίνεις αυτό ωρέ???
καλή επιλογή ένα αυτοκίνητο που φυσιολογικά καίει μισό λίτρο λάδι στα χίλια χιλιόμετρα??? Δηλαδή από αλλαγή σε αλλαγή το'χει κάψει όλο έτσι? Για όνομα πια. Και το χειρότερο? Αυτό το αυτοκίνητο που καίει πιο πολύ λάδι από φριτέζα φαστφουντάδικου κοστίζει έως και 1,5 φορά ακριβότερα από τον ανταγωνισμό. Έλεος! Όχι άλλο κάρβουνο ρεεεεεεεεεεεεεεε
δηλαδή αν το γκολφ είναι αξιόπιστο (ναι, το κάψιμο λαδιού ΕΙΝΑΙ θέμα αξιοπιστίας), το γιαπώνικο κάρο μου με τα 998 καυτά κυβικά του που δεν έχει κάψει ΣΤΑΓΟΝΑ από την μέρα που αγοράστηκε κι ας δουλεύει 120.000 χμ. με 6,000 στροφές τι είναι???
Σπύρος
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Εχω το Γκόλφ 5 1,4 75ΗΡ απο τον Ιανουάριο του 2004.
Κινουμαι σχεδόν κατ'αποκλειστικότητα εντός Λαμίας με το αυτοκίνητο αυτό και κάνω γύρω στα 5 χλμ ημερησίως σε χαμηλές ταχύτητες-σταμάτα ξεκίνα- έχοντας διανύσει συνολικά 6500 χλμ.
Οι φθορές μέχρι τώρα είναι:
-Ελλατωματικά μάκτρα καθαριστήρων.Αλλάχθηκαν στην εγγύηση.
-Σπασμένη κλειδαριά 5ης πόρτας με αποτέλεσμα να μην κλείνει καθόλου η πόρτα αυτή.Αντικαταστάθηκε στα πλαίσια εγγύησης εντός 24 ώρου.
-Ξεφλουδισμένες εσωτερικές χειρολαβές μπροστινών πορτών.
-Ξεκολλημένο ύφασμα στον καπλαμά του οδηγού (ήταν απο την πρώτη μέρα έτσι).Εντός των ημερών αναμένεται ο καπλαμάς,ενω θα αντικατασταθούν και οι χειρολαβές.Ολα στην εγγύηση.10 μήνες τους πήρε να βρουν καπλαμά???
2 ολόκληρα λίτρα??? απ'το Σούνιο θα το είχα πετάξει....
Δεδομένης της νεότητας του μοντέλου,αλλά και της ταχύτητας αντικατάστασης απο το τοπικό σέρβις,οι βλάβες κρίνονται ανεκτές απο τη μεριά μου.
Σκεπτόμενος όμως τη φήμη του συγκεκριμένου μοντέλου δεν περίμενα,έστω και αυτα τα μικρά προβλήματα...
Ελπίζω να μείνω ως εδώ...ειλικρινά και χωρίς ίχνος ειρωνίας, στη θέση σου θα είχα βάλει αγγελία να το στείλω αρκετό καιρό πριν... Αλήθεια, όταν οδηγάς τη Laguna και μετά μπαίνεις στο Γκολφ δε σου έρχεται να κλάψεις? (τονίζω ξανά, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΙΡΩΝΙΑΣ)
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτο ομως που σιγουρα μπορω να συμπερανω εγω ειναι οτι το Golf ειναι αντικειμενικα ενα παρα πολυ καλο αυτοκινητο και μια παρα πολυ καλη επιλογη για την κατηγορεια, αλλα δεν ειναι ουτε κορυφη ουτε σημειο αναφορας.από που το συμπεραίνεις αυτό ωρέ???
καλή επιλογή ένα αυτοκίνητο που φυσιολογικά καίει μισό λίτρο λάδι στα χίλια χιλιόμετρα??? Δηλαδή από αλλαγή σε αλλαγή το'χει κάψει όλο έτσι? Για όνομα πια. Και το χειρότερο? Αυτό το αυτοκίνητο που καίει πιο πολύ λάδι από φριτέζα φαστφουντάδικου κοστίζει έως και 1,5 φορά ακριβότερα από τον ανταγωνισμό. Έλεος! Όχι άλλο κάρβουνο ρεεεεεεεεεεεεεεε
δηλαδή αν το γκολφ είναι αξιόπιστο (ναι, το κάψιμο λαδιού ΕΙΝΑΙ θέμα αξιοπιστίας), το γιαπώνικο κάρο μου με τα 998 καυτά κυβικά του που δεν έχει κάψει ΣΤΑΓΟΝΑ από την μέρα που αγοράστηκε κι ας δουλεύει 120.000 χμ. με 6,000 στροφές τι είναι???
Σπύρος
Αυτο με το λαδι ισχυει για ολα τα Golf; Αν ναι τοτε πως ειναι δυνατον να ειναι τοσο εμπορικο; Ειναι που του εχει βγει το ονομα;
Ειπαμε ρε παιδια το να σου βγει προβληματικο το αμαξι η οχι ειναι και λιγο τυχη ανεξαρτητα απο το τι μαρκα ειναι. -
Γιατί οι περισσότεροι νομίζεις ξέρουν τι έχουν κάτω από το καπό τους..?
Μην κρίνεις από τα παιδιά εδώ μέσα φίλε μου. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μην κρίνεις από τα παιδιά εδώ μέσα φίλε μου.Το περιεργο ξερεις ποιο ειναι ρε φιλε; Πως ειναι δυνατον η συντριπτικη πλειοψηφια των περιοδικων (για να μη πω ολα) να εχουν το Golf σα Θεο;;;!!!
-
Τα πλαστικά που ξεφλουδίζονται είναι θέμα αξιοπιστίας.
Τώρα αν καίει λάδι τι μας ενδιαφέρει. Εγώ ούτε που τα βλέπω τα λάδια.
Δε πα να καίει και 500 λίτρα... αν δεν έχω πρόβλημα τι με ενδιαφέρει.
Το να καίει λάδι αφού το προβλέπει ο κατασκευαστής δεν είναι πρόβλημα.
Αν δεν αρέσει σε κάποιον, απλά δεν το αγοράζει. -
Συγνώμη που το λέω αλλά αν καίει 500 ml στην χιλιάδα αυτό σημαίνει οτι σε 7000 χλμ θα έχεις έναν κολλημένο κινητήρα. Γιατί πες μου ποιός μέσος αγοραστής ελέγχει τα λάδια της μηχανής? Εδώ δεν ελέγχουν την πίεση από τα λάστιχα και μετά λένε οτι το αμάξι δεν κρατάει, δεν φρενάρει και άλλες τέτοιες αρλούμπες οταν τα λάστιχα τους είναι ξεφούσκωτα...Επίσης γιατί άμα ένα Ιταλικό-Γαλλικό-Ιαπωνικό ( εκεί να δείς φασαρία ) καίει λάδια λέμε 'πώ τι αναξίοπιστο, χάλια' αλλα για τα Γερμανικά είναι απλά φυσιολογικό φαινόμενο. Και στο δικό μου βιβλίο γράφει οτι 'μια πολύ μικρή κατανάλωση λαδιού είναι φυσιολογική' αλλά μέχρις στιγμής δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι ούτε καν στο στρώσιμο...
Για τα πλαστικά το έχω ξαναπεί το ξεφλούδισμα και το ξεχαρβάλωμα των επενδύσεων μετα τα 'χαμένα παράθυρα' τείνει να γίνει χαρακτηριστικό όλων των 'VW που διακρίνονται για τα ποιοτικά και άψογα φινιρισμένα υλικά στο εσωτερικό τους'.
Και όλα αυτά όταν είσαι ο πιο ακριβός στην αγορά... -
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Τα πλαστικά που ξεφλουδίζονται είναι θέμα αξιοπιστίας.
Τώρα αν καίει λάδι τι μας ενδιαφέρει. Εγώ ούτε που τα βλέπω τα λάδια.
Δε πα να καίει και 500 λίτρα... αν δεν έχω πρόβλημα τι με ενδιαφέρει.
Το να καίει λάδι αφού το προβλέπει ο κατασκευαστής δεν είναι πρόβλημα.
Αν δεν αρέσει σε κάποιον, απλά δεν το αγοράζει.τι μας ενδιαφέρει αν καίει λαδάκι??? 'Αν δεν έχω πρόβλημα' γράφεις... Με το μοτέρ σου να καίει μισό λίτρο στα χίλια χιλιόμετρα και αν δεν κοιτάς ποτέ τα λάδια όπως λες, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και πολύ φοβάμαι για σένα ότι αυτό θα συμβεί λίγο μετά τη λήξη της εγγύησης....
Σπύρος
-
Εγώ ξέρω οτι έχει λαμπάκι. Αν δεν ανάψει το λαμπάκι δεν παθαίνει τίποτα.
Δε λέω να μην υπηρετούμε τα αμάξια, αλλά όχι και να είμαστε δούλοι τους. -
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Δε λέω να μην υπηρετούμε τα αμάξια, αλλά όχι και να είμαστε δούλοι τους.Αν αρχίσει ο κινητήρας να κάνει κόλπα λόγω υπερθέρμανσης σε κανένα ταξίδι, τότε θα γίνεις δούλος του κάθε τοπικού άρχοντα...εεε...εξουσιοδοτημένου της VW ήθελα να πω.
Σε περίπτωση μάλιστα που είσαι εκτός εγγύησης και πάθει τίποτα η μηχανή, τότε πόσο καιρό θα πρέπει να δουλεύεις για να βγάλεις τη ζημιά; Πάλι δούλος του αυτοκινήτου θα καταντήσεις. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μην κρίνεις από τα παιδιά εδώ μέσα φίλε μου.Το περιεργο ξερεις ποιο ειναι ρε φιλε; Πως ειναι δυνατον η συντριπτικη πλειοψηφια των περιοδικων (για να μη πω ολα) να εχουν το Golf σα Θεο;;;!!!
Δεν είναι και τόσο περίεργο, γιατί συνήθως το κρίνουν μέσα σε μία βδομάδα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ούτε το κόστος αγοράς, ούτε το κόστος συντήρησης
Σε σχέση με το 3 νομίζω πως δεν δικαιολογεί την υψηλότερη διαφορά τιμής, ούτε στα 1.600 ούτε στα 2.000
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δε λέω να μην υπηρετούμε τα αμάξια, αλλά όχι και να είμαστε δούλοι τους.Αν αρχίσει ο κινητήρας να κάνει κόλπα λόγω υπερθέρμανσης σε κανένα ταξίδι, τότε θα γίνεις δούλος του κάθε τοπικού άρχοντα...εεε...εξουσιοδοτημένου της VW ήθελα να πω.
Σε περίπτωση μάλιστα που είσαι εκτός εγγύησης και πάθει τίποτα η μηχανή, τότε πόσο καιρό θα πρέπει να δουλεύεις για να βγάλεις τη ζημιά; Πάλι δούλος του αυτοκινήτου θα καταντήσεις.Το συμπέρασμα είναι οτι τότε θα έχω πάρει λάθος αμάξι.
Τα παραπάνω τα είπα λίγο μεταξύ σοβαρού αστείου.
Η αλήθεια είναι οτι με τόσες έγνοιες που έχει κάποιος στο κεφάλι του αμελεί πολλές φορές να δεί τα λάδια. Αν ανάψει το λαμπάκι και πάω να τα αλλάξω μετά απο λίγα χιλιόμετρα θα πάθει τίποτα η μηχανή;
Δεν ξέρω αλλά εγώ δεν τον πολυσέβομαι τον κινητήρα μου. Με 75 άλογα και κόφτη στις 5800 τι να πάθει το ρημάδι. Ούτως η άλλως για πέταμα είναι.
-
Λίγο άσχετο, αλλά και το manual του Santa Fe λέει οτι φυσιολογική κατανάλωση είναι εώς 1 λίτρο/1000 χιλιόμετρα.
VW Golf V ....ποιότητα κατασκευής ????