-
καλησπέρα και από εμένα... ονομάζομαι Βαγγελης (το ψευδόνυμο ανήκει στον αδερφό μου) και είμαι πρώην κάτοχος corsa B. εγώ γράω σαν vagmag
Για τον φίλο με τις 17άρες¨: μάλλον φταίει το offset , αν όντως είναι λάθος. Στο δικό μου (Corsa B) έβρισκαν ακόμα και οι 15άρες λόγω offset. Προσοχή λοιπόν.
Φρενοιστορίες...
Οι δίσκοι πίσω είναι μία καλή λύση-αναβάθμιση, αλλά θα υπάρξει αισθητή διαφορά , μόνο σε παρατεταμένη χρήση (βλ. κατάβαση βουνού ή χρήση πίστας), αφού θα κουράζουν λιγότερο τα μροστινά.
Για μπροστά , λυσεις του τύπου, ίδιας διαμέτρου δίσκοι, αλλά τρυπητοί (μακριά) ή χαρακτόι και ακριβ΄λα τακάκια με σωληνάκια...τις θεωρώ απλά πέταμα χρημάτων. Ίσως να βοηθήσουν οι δίσκοι μεγαλύτερης διαμέτρου, αλλά σίγουρα πιο αποδοτική λύση, είναι η αντικατάσταση των μπροστινών δαγκάνων με διίστονες. Και οι τετραπίστονες θα είναι καλές αλλά συνήθως ξεφεύγουν στην τιμή, χρεάζονται μεγάλη ζ΄ντα και δεν τις κρίνω απαραίτητες για τις επιδόσεις και το βάρος του αυτοκίνητου.
Αν το Astra ή κάποιο άλλο μοντέλο φοράει διπίστονα, και είναι συμβατα (το πιο πιθανό), είναι το ιδανικό, μιας και θα μπορέσετε να τα βρείτε μτχσνα. Οι δαγκάνες δεν παθαίνουν τίποτα με το πέρασμα του χρόνου.Για κάποιον φίλο που ρώτησεσχετικά με την εισαγωγή dbilas...
Από προσωπική εμεπιρία μιας και φορούσα τα πράγματα του Dbilas για 2 απροβλημάτιστα χρόνια.....
Κάνει δουλειά αλλά όχι μόνη της. Σε κάποιο περιοδικό μάλιστα είχε παρουσίαση του αυτοκίνητου μόνο με την εισαγωγή...και ήταν απαράδεκτο. Έχανε ακόμα και απο το εργοστασιακο, μιας και έχασε ροπή χαμηλά. Αυτό που κέρδισε στα ψηλά ήταν πολύ λίγο.
Εγώ το είχα στο κάρο μου (δεν ήταν τότε twinport, αλλά απλός ecotek), μαζί με τους εκκεντροφόρους και επαναπρογραμματισμο.
Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικο. Το αυτοκίνητο στρόφαρε μέχρι τις 8200. Δούλευε περίπου όπως τα τωρινά (χαμηλά ψόφιο, μεσσαίες-ψηλές καλό), αλλά μετά τις 5500 τρελενόταν. Τρίτες και τεάρτες ήμουν πιο γρήγορος από saxoralla και φίλε puntogt170, τρίτες και τετάρτς άνοιγμα με gt φίλου (1η γενιάς με τα πολλά αλόγατακια), πηγαίναμε μαζί....
Όσο για την αξιοπιστία?? Έκανα τη μετατροπή στα 50.000 περίπου και το κράτησα μέχρι τα 110.000 οπότε και το πούλησα.Χωρίς παραξήγηση και πάντα φιλικά φίλε puntogt170, αλλά πήρες corsa, γιατι το άλλο ήταν πολυέξοδο...αν συνεχίσεις έτσι ...το βλέπω το κορίτσι στο ράφι.
Αλλά έχεις μέσα σου τον ιό της μεταροπής.... και αυτό εκτός από το ότι κοστίζει, δεν αλλάζει ότι αυτοκίνητο και να αγοράσεις..Πάντως πολύ σωστά σκέφτεστε και χαίρομαι...
Πρώτα στησιμο και φρένα
και μετά κινητήρας.... ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Να είστε καλά και να χαίρεστε τα εργαλεία σας.
Συγνωμη για το μεγάλο post -
Θα μπορουσες να μου πεις τιμη για το πακετο βελτιωσης και που το εβαλες?Ψηνομαι πολυ!
-
Παρόλο που έχω συζητήσει το θέμα στο topic Opel Corsa C frena θα το συνεχίσω εδώ μιας και φαίνεται ότι το topic αυτό θα είναι το βασικό για Corsa C. Προχώρησα στην αλλαγή εμπρός δίσκων-τακακίων. Οι δίσκοι είναι χαρακτοί της TAR-OX και τα τακάκια κανονικά της PAGID. Δεν βρέθηκαν τακάκια tar-ox ή ferodο όπως επίσης δεν βρέθηκαν και ενισχυμένα PAGID. Επειδή ακούστηκαν πολλά για πεταμένα λεφτά να θυμίσω ότι το σετ της GM (δίσκοι + τακάκια) κοστίζει 160+65(Lucas)+40(εργ) δηλ 265€. Το σετ που έβαλα κόστισε 220+40+30(εργ) δηλαδή 290€. Η διαφορά δεν κρίνεται σημαντική ενω ελπίζω να καλυφθεί (χωρίς να με πολυενδιαφέρει) από την μικρότερη φθορά τόσο σε τακάκι αλλά περισσότερο σε δίσκο. Η απόδοση είναι ελαφρώς καλύτερη (προοδευτικότερο φρενάρισμα) ενώ λείπει και η μαυρίλα.
Έχει κανείς προχωρήσει σε αλλαγή διάστασης από 185/55/15 σε 195/50/15 στο Corsa C. Αν ναι ποιό λάστιχο και ποιές οι εντυπώσεις ;
-
[quote='Asenna']Παρόλο που έχω συζητήσει το θέμα στο topic Opel Corsa C frena θα το συνεχίσω εδώ μιας και φαίνεται ότι το topic αυτό θα είναι το βασικό για Corsa C. Προχώρησα στην αλλαγή εμπρός δίσκων-τακακίων. Οι δίσκοι είναι χαρακτοί της TAR-OX και τα τακάκια κανονικά της PAGID. Δεν βρέθηκαν τακάκια tar-ox ή ferodο όπως επίσης δεν βρέθηκαν και ενισχυμένα PAGID. Επειδή ακούστηκαν πολλά για πεταμένα λεφτά να θυμίσω ότι το σετ της GM (δίσκοι + τακάκια) κοστίζει 160+65(Lucas)+40(εργ) δηλ 265€. Το σετ που έβαλα κόστισε 220+40+30(εργ) δηλαδή 290€. Η διαφορά δεν κρίνεται σημαντική ενω ελπίζω να καλυφθεί (χωρίς να με πολυενδιαφέρει) από την μικρότερη φθορά τόσο σε τακάκι αλλά περισσότερο σε δίσκο. Η απόδοση είναι ελαφρώς καλύτερη (προοδευτικότερο φρενάρισμα) ενώ λείπει και η μαυρίλα.
Έχει κανείς προχωρήσει σε αλλαγή διάστασης από 185/55/15 σε 195/50/15 στο Corsa C. Αν ναι ποιό λάστιχο και ποιές οι εντυπώσεις ;[/quote
καλησπέρα παιδιά,
έχω ένα corsa c 1200/02' στο οποίο έχω βάλει ζάντα της opel με λάστιχο 195/50/15(από 185/55/15) michelin pilot exalto I.Χωρίς να έχασε εμφανώς σε επιδόσεις εν κινήσει δείχνει λίγο πιο αργό από σταση με πρωτη ταχύτητα λόγω ηλεκτρονικού γκαζιού.Γενικά μικρή βελτίωση σε κράτημα αλλά μεγάλη σε φρενάρισμα.
Επίσης πριν μια εβδομάδα έβαλα το sport kit της KW.Έγινε πιο σφικτό χωρις να κοπανάει και τρομακτική βελτίωση στο κράτημα.Επίσης είναι πανέμορφο με τι τρίποντο χαμήλωμα αν και θέλει προσοχή γιατί βρίσκει. -
Καλημέρα,
Έχω να αναφέρω ένα πρόβλημα μήπως και κάποιος συνφορουμίτης το έχει αντιμετωπίσει ή ακούσει. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα βουητό συνδυαζόμενο με έναν θόρυβο σαν ταλάντωση (βουητό + περιοδικός θόρυβος). Συμβαίνει με και χωρίς σχέση στο κιβώτιο και αυξάνεται με την ταχύτητα. Από κάποια ταχύτητα και πάνω παραμένει μόνο το βουητό. Η εξήγηση από το συνεργείο (επίσημο) είναι ότι προέρχεται από τα λάστιχα. Περίμενα λοιπόν μέχρι να τα αλλάξω. Το πρόβλημα (;) παραμένει. Από όσο θυμάμαι πάντως ο θόρυβος ξεκίνησε από τότε που αλλάχτηκε η κρεμαγιέρα. Επίσης, παρατηρείται αύξηση του περιοδικού θορύβου όταν το αυτοκίνητο στρίβει (π.χ σε μια καμπή με 100 χλμ). Επειδή είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα οποιαδήποτε σκέψη είναι ευπρόσδεκτη. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο το σήκωσα, ελέχθηκαν ρουλεμάν και γενικότερα έγινε ένας καλός οπτικός έλεγχος (εκτός εξουσιοδοτημένου).
-
Εντελώς ενημερωτικά υπάρχει το http://www.opel-club.gr/index.php
-
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
Προχώρησα στην αλλαγή εμπρός δίσκων-τακακίων. Οι δίσκοι είναι χαρακτοί της TAR-OX και τα τακάκια κανονικά της PAGID.Θα μπορούσες να μου πεις - έστω με pm - που έβαλες τους δίσκους;
Ευχαριστώ. -
Check pm
-
Στο δικό μου corsa ύστερα από μόνο 1800χλμ άρχισαν να παρατηρούνται τριγμοί (όχι μέσα στην καμπίνα) όταν πέρναγα με πολύ λίγα χιλιομετρα πάνω από συνεχείς ανωμαλίες. Η πρώτη σκέψη και δική μου αλλά και των μηχανικών ήταν κρεμαγιέρα. Ύστερα από μία επίσκεψη σήμερα σε εξουσιοδητημένο συνεργείο αλλάχτηκαν δύο μπαρίτσες της ζαμφόρ και όλα έφτιαξαν, το αμάξι δεν κάνει τσικ τώρα. Γι'αυτό ψάξτε το λίγο καλύτερα και μην προβαίνετε σε αλλαγή της κρεμαγιέρας τσάμπα.
Επίσης άκουσα ότι το πρόβλημα στην κρεμαγιέρα προκαλείται από την αστοχεία ενός μικρού δακτυλιδιού. Έχει ψάξει κανείς εάν μπορεί να βρεθεί στην αγορά τέτοιο δακτυλίδι από διαφορετικό υλικό??? -
Όταν πήρα το Corsa sport 1.4 στην αντιπροσωπία μου είχαν πει ότι έχει ρυθμιζόμενης σκληρότητας πίσω ανάρτηση. Ισχύει αυτό? Πως μπορώ να τη ρυθμίσω?
Ακόμη, ισχύει ότι τα Corsa 1.4 έχον πίσω άξονα ίδιο με αυτόν του Astra? -
Για ρυθμιζόμενη ανάρτηση δεν έχω ακούσει κάτι. Αλλά το ότι το 1.4 έχει διαφορετική ανάρτηση πίσω από τα 1.0 και 1.2 είναι σίγουρο. Νομίζω έχει του astra.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Για ρυθμιζόμενη ανάρτηση δεν έχω ακούσει κάτι. Αλλά το ότι το 1.4 έχει διαφορετική ανάρτηση πίσω από τα 1.0 και 1.2 είναι σίγουρο. Νομίζω έχει του astra.οταν λεμε διαφορετική αναρτηση εννοουμε κα ελατηρια ή μονο αμορτισερ;; σε λιγο καιρο θα αλλαξω αμορτισερ... μπορω να βαλω του 1400 με τα ελατηρια του 1000?θα δω διαφορες;;;
-
Όταν λέω διαφορετική αναρτήση δεν εννοώ μόνο αμορτισέρ ελατήρια αλλά ολόκληρο τον πίσω άξονα! Θα το ψάξω για να είμαι 100% σίγουρος και θα επανέλθω!
-
Όντως το 1400 έχει διαφορετικής σχεδίασης ημιάκαμπτο άξονα πίσω.1 kai 1,2 lt έχουν μια βελτιωμένη του προηγούμενου corsa,ενώ 1,4 και 1,8 lt έχουν του προηγούμενου astra
-
Ο χρήστης opelcorsa12 έγραψε:
Όντως το 1400 έχει διαφορετικής σχεδίασης ημιάκαμπτο άξονα πίσω.1 kai 1,2 lt έχουν μια βελτιωμένη του προηγούμενου corsa,ενώ 1,4 και 1,8 lt έχουν του προηγούμενου astra...Που νομίζω παραμένει παραμένει ο ίδιος και στο σημερινό μοντέλο!
Πότε θα βάλει η Opel άραγε πολλαπλούς συνδέσμους πίσω? (και διπλά ψαλίδια μπροστά! ) -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πότε θα βάλει η Opel άραγε πολλαπλούς συνδέσμους πίσω? (και διπλά ψαλίδια μπροστά! )Πάλι καλά που πρόλαβα να πάρω Corsa πριν το κάνει!
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
Πότε θα βάλει η Opel άραγε πολλαπλούς συνδέσμους πίσω? (και διπλά ψαλίδια μπροστά! )
Πάλι καλά που πρόλαβα να πάρω Corsa πριν το κάνει!
-
Γειά σας παιδιά. Έχω ένα corsa twinport 1,4 me 27000 km. Έχω κάνει πολλά ταξίδια ( πάνω από 13000-14000 km ) και είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ευχαρηστιμένος. Για τις τελικές που λέτε μου έχει γράψει το κοντέρ 203-204 και έδινε και άλλο αλλά είχα στροφή (4 άτομα και αποσκευές full). Πρέπει να ηταν ελαφρώς κατηφορικό το σημείο αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Πάντως έχω κάνει πολύωρο ταξίδι με σταθερά χιλιόμετρα 175-200 (μαλακία λίγο για λόγους ασφαλείας ). Έχω photo του κοντερ μου με 200...!
-
Εγω με το 1000αρι έχω δεί 190+ (!!!!) σε ελαφριά κατηφόρα, ενα τσακ πριν τον κόφτη...
Εϊμασταν 2 ατομα μέσα... Αλλά σε νορμάλ συνθήκες (ευθεία χωρις ανεμο) βλεπω 175-180...
Οχι και άσχημα για 1000αρι ε;
-
204χλμ/ώρα?? Εγώ δεν έχω δει παραπάνω από 195 σε κατηφόρα με το corsa (1.4) μου με δύο άτομα.
opel corsa