καλησπέρα και από εμένα... ονομάζομαι Βαγγελης (το ψευδόνυμο ανήκει στον αδερφό μου) και είμαι πρώην κάτοχος corsa B. εγώ γράω σαν vagmag
Για τον φίλο με τις 17άρες¨: μάλλον φταίει το offset , αν όντως είναι λάθος. Στο δικό μου (Corsa B) έβρισκαν ακόμα και οι 15άρες λόγω offset. Προσοχή λοιπόν.
Φρενοιστορίες...
Οι δίσκοι πίσω είναι μία καλή λύση-αναβάθμιση, αλλά θα υπάρξει αισθητή διαφορά , μόνο σε παρατεταμένη χρήση (βλ. κατάβαση βουνού ή χρήση πίστας), αφού θα κουράζουν λιγότερο τα μροστινά.
Για μπροστά , λυσεις του τύπου, ίδιας διαμέτρου δίσκοι, αλλά τρυπητοί (μακριά) ή χαρακτόι και ακριβ΄λα τακάκια με σωληνάκια...τις θεωρώ απλά πέταμα χρημάτων. Ίσως να βοηθήσουν οι δίσκοι μεγαλύτερης διαμέτρου, αλλά σίγουρα πιο αποδοτική λύση, είναι η αντικατάσταση των μπροστινών δαγκάνων με διίστονες. Και οι τετραπίστονες θα είναι καλές αλλά συνήθως ξεφεύγουν στην τιμή, χρεάζονται μεγάλη ζ΄ντα και δεν τις κρίνω απαραίτητες για τις επιδόσεις και το βάρος του αυτοκίνητου.
Αν το Astra ή κάποιο άλλο μοντέλο φοράει διπίστονα, και είναι συμβατα (το πιο πιθανό), είναι το ιδανικό, μιας και θα μπορέσετε να τα βρείτε μτχσνα. Οι δαγκάνες δεν παθαίνουν τίποτα με το πέρασμα του χρόνου.
Για κάποιον φίλο που ρώτησεσχετικά με την εισαγωγή dbilas...
Από προσωπική εμεπιρία μιας και φορούσα τα πράγματα του Dbilas για 2 απροβλημάτιστα χρόνια.....
Κάνει δουλειά αλλά όχι μόνη της. Σε κάποιο περιοδικό μάλιστα είχε παρουσίαση του αυτοκίνητου μόνο με την εισαγωγή...και ήταν απαράδεκτο. Έχανε ακόμα και απο το εργοστασιακο, μιας και έχασε ροπή χαμηλά. Αυτό που κέρδισε στα ψηλά ήταν πολύ λίγο.
Εγώ το είχα στο κάρο μου (δεν ήταν τότε twinport, αλλά απλός ecotek), μαζί με τους εκκεντροφόρους και επαναπρογραμματισμο.
Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικο. Το αυτοκίνητο στρόφαρε μέχρι τις 8200. Δούλευε περίπου όπως τα τωρινά (χαμηλά ψόφιο, μεσσαίες-ψηλές καλό), αλλά μετά τις 5500 τρελενόταν. Τρίτες και τεάρτες ήμουν πιο γρήγορος από saxoralla και φίλε puntogt170, τρίτες και τετάρτς άνοιγμα με gt φίλου (1η γενιάς με τα πολλά αλόγατακια), πηγαίναμε μαζί....
Όσο για την αξιοπιστία?? Έκανα τη μετατροπή στα 50.000 περίπου και το κράτησα μέχρι τα 110.000 οπότε και το πούλησα.
Χωρίς παραξήγηση και πάντα φιλικά φίλε puntogt170, αλλά πήρες corsa, γιατι το άλλο ήταν πολυέξοδο...αν συνεχίσεις έτσι ...το βλέπω το κορίτσι στο ράφι.
Αλλά έχεις μέσα σου τον ιό της μεταροπής.... και αυτό εκτός από το ότι κοστίζει, δεν αλλάζει ότι αυτοκίνητο και να αγοράσεις..
Πάντως πολύ σωστά σκέφτεστε και χαίρομαι...
Πρώτα στησιμο και φρένα
και μετά κινητήρας.... ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Να είστε καλά και να χαίρεστε τα εργαλεία σας.
Συγνωμη για το μεγάλο post