-
Το αστείο είναι ότι η Alfa romeo που έχουμε παρόλο που ειναι παλιότερης τεχνολογίας τα 2 πρώτα χρόνια είχε βγάλει πολύ λιγότερα προβλήματα από το cosraki μου. Έφτασε να είναι 12 ετών τώρα και κανένα από τα 4 ηλεκτρικά παράθυρα (!) δε χτυπάει
Γερμανική τεχνολογία σου λέει μετά
Πάντως γενικά είμαι ευχαριστιμένος παρά τα, ευτυχώς , μικροπροβλήματα -
θέλω να αλλάξω τα λάδια σε 1.4 twinport corsaki.Eχω 11.350χιλιόμετρα με τα πρώτα τα μάμά τα λάδια.Η αντιπροσωπεία προτείνει αλλαγή στα 30.000 χιλιόμετρα΄αλλά εγώ σκέφτομαι στα 12.000 να τα αλλάξω.Τι λάδια να βάλω??Δεν εμπιστεύομαι πολύ τα λάδια των αντιπροσωπειών ούτε την εργασία που γίνεται εκεί μέσα.Γνωρίζετε κανένα αξιόπιστο συνεργείο στη Θεσσαλονίκη που δουλεύει με ΟΠΕΛ ή οποιδήποτε άλλο?Για τιο ΜΑΓΟΠΟΥΛΟ τι λέτε?Από λάδια?SHELL,MOTUL??????GIA CORSAKI 5W40?
-
Μπορώ να συνδυάσω ΚΟΝΙ κίτρινα ρυθμιζόμενα με μαμά ελατήρια του σπορτ 1.4 2005?Πόσο περίπου πάει το ΚΟΝΙ?
-
Εγω στην αρχη ειχα συνδυασει τα εγοστασιακα αμορτισερ με ελατηρια H&R 3.5 ποντων.Στη συνεχεια εβαλα 17αρες με τον ιδιο συνδυασμο.Μετα απο λιγο εβγαλα τα ελατηρια(εβρισκαν οι τροχοι στους θολους)και εβαλα τα μαμα με κονι κιτρινα ρυθμιζομενα.Που θελω να καταλληξω?Οτι ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος πιστευω για το κορσακι.Στριβει ωραια χωρις να κοπαναει υπερβολικα,ασε που εχεις τη δυνατοτητα να παιξεις με την σκληροτητα σε 10 διαφορετικες θεσεις αναλογα με τα κεφια σου(εμπρος και πισω)!Τα εβαλα πριν ενα χρονο περιπου,480 ευρω
-
Ο χρήστης punto GT170 έγραψε:
Εγω στην αρχη ειχα συνδυασει τα εγοστασιακα αμορτισερ με ελατηρια H&R 3.5 ποντων.Στη συνεχεια εβαλα 17αρες με τον ιδιο συνδυασμο.Μετα απο λιγο εβγαλα τα ελατηρια(εβρισκαν οι τροχοι στους θολους)και εβαλα τα μαμα με κονι κιτρινα ρυθμιζομενα.Που θελω να καταλληξω?Οτι ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος πιστευω για το κορσακι.Στριβει ωραια χωρις να κοπαναει υπερβολικα,ασε που εχεις τη δυνατοτητα να παιξεις με την σκληροτητα σε 10 διαφορετικες θεσεις αναλογα με τα κεφια σου(εμπρος και πισω)!Τα εβαλα πριν ενα χρονο περιπου,480 ευρωχωρίς να ξερω δεν ηταν υπερβολη οι 17αρες σε κορσάκι;;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
χωρίς να ξερω δεν ηταν υπερβολη οι 17αρες σε κορσάκι;;;Aφού ξέρεις την απάντηση!
-
Και εμενα το clio 2 μου κοπαναει και τριζει σαν τρελο, και ετσι εκανε προτου αλλάξω αμορτισερ ελατηρια. Δεν μπορω να καταλάβω γιατι κοπανει τοσο, λες και κανει παρτυ ολο το μπροστινο συστημα. Τα ραλλακι που ειχα ηταν πολύ πιο δεμενο και ποιοτικο (αληθεια λεω).
Νομίζω οτι ΟΛΑ τα και νουρια αυτοκινητα ειναι πολυ πιο προχειρα συναρμολογημενα, και οτι παρατηρουναι μεγάλες διαφορες απο παραγωγη σε παραγωγη το ιδιο μοντελο.
-
Πριν βαλω τις 17αρες, επειδη δεν ειμαι ασχετος με το αθλημα,πιστευα οτι θα εκανα μεγαλη βλακεια.Ειχα αναγκη ομως να ξεδωσω καπου και να καλμαρει ο πονος μου απο την πωληση της μεγαλης μου αγαπης(πουντο).Ε λοιπον δεν το εχω μετανοιωσει καθολου.Το αυτοκινητο δεν κουνιεται με τιποτα.Μπαινω με οσα,λεω τωρα θα μου φυγει και δεν καταλαβαινει τιποτα!Οσο για τις επιδοσεις?Εχω βαλει με μαμα κορσα(απο θεμα ζαντων)και πηγαιναμε φτερο.Οσο για την εμφανιση δεν λεω τιποτα!
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την καδένα... το αυτοκίνητο κάνει σαν diesel!Επίσης το αυτοκίνητο χτυπάει σε λακούβες - σαμαράκια και εμπρός και πίσω. Από εμπρός ακούγεται σαν μέταλλα που γδέρνονται και από πίσω χτύπημα. Όταν το πήγα στην Opel μου είπαν ότι τερματίζει η ανάρτηση αλλά το κάνει και σε πολύ μικρά σαμαράκια.
Άλλο πρόβλημα είναι αυτό με τα παράθυρα. Στην αρχή χτυπούσαν όταν ήταν λίγο κατεβασμένα τώρα έχουν φτάσει να χτυπάνε και κλειστά . Θα είναι η 5η φορά που θα το πάω για τα παράθυρα στην αντιπροσωπεία
Τις τελευταίες μέρες έχω τρελαθεί. Τρέχω κάθε λίγες μέρες συνεργείο για τα χτυπήματα και προσπαθούν να με πείσουν ότι όλοι αυτοί οι ήχοι είναι φυσιολογικοί. ΄
Ο ήχος από μπροστά μου λένε ότι είναι απο τα ζανφόρ (τα οποία μου άλλαξαν μέσα στην εγγύηση πριν 20 μέρες για τον ίδιο λόγο!) και ότι φταίει το κρύο!!!!!!!!!!
(Διάλογος με μγχανικό:
-Τι είναι αυτός ο θόρυβος?
-Τίποτα τα ζανφόρ χτυπάνε γιατί έχει κρύο.
-Και στη Γερμανία που έχει πάνω από το μισό χρόνο τέτοιες θερμοκρασίες τι κάνουν?
-Δεν έχω κάνει Γερμανία.Τι να του πεις αυτού του ανθρώπου μετά?????? )
Για τον ήχο πίσω τον ακούσαμε με τον μηχανικό της αντιπροσωπίας και χωρίς να μου προσδιορίσει ακριβώς τι είναι μού είπε 'Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα φτιαχτεί!'
Την καδένα μου την άλλαξαν και αυτήν πριν 20 μέρες και κάνει πάλι τον ίδιο θόρυβο .
Το χειρότερο είναι ότι την ίδια μέρα στο ένα συνεργείο της ίδιας αντιπροσωπίας μου είπαν ότι ο θόρυβος είναι φυσιολογικός και στο άλλο την ώρα που το κάναμε βόλτα με τον μηχανικό μου είπε: ' τι είναι αυτός ο θόρυβος? Να κλείσεις ραντεβού αμέσως να το δούμε!!!!!!!!!!!'
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την καδένα... το αυτοκίνητο κάνει σαν diesel!Επίσης το αυτοκίνητο χτυπάει σε λακούβες - σαμαράκια και εμπρός και πίσω. Από εμπρός ακούγεται σαν μέταλλα που γδέρνονται και από πίσω χτύπημα. Όταν το πήγα στην Opel μου είπαν ότι τερματίζει η ανάρτηση αλλά το κάνει και σε πολύ μικρά σαμαράκια.
Άλλο πρόβλημα είναι αυτό με τα παράθυρα. Στην αρχή χτυπούσαν όταν ήταν λίγο κατεβασμένα τώρα έχουν φτάσει να χτυπάνε και κλειστά . Θα είναι η 5η φορά που θα το πάω για τα παράθυρα στην αντιπροσωπεία
Τις τελευταίες μέρες έχω τρελαθεί. Τρέχω κάθε λίγες μέρες συνεργείο για τα χτυπήματα και προσπαθούν να με πείσουν ότι όλοι αυτοί οι ήχοι είναι φυσιολογικοί. ΄
Ο ήχος από μπροστά μου λένε ότι είναι απο τα ζανφόρ (τα οποία μου άλλαξαν μέσα στην εγγύηση πριν 20 μέρες για τον ίδιο λόγο!) και ότι φταίει το κρύο!!!!!!!!!!
(Διάλογος με μγχανικό:
-Τι είναι αυτός ο θόρυβος?
-Τίποτα τα ζανφόρ χτυπάνε γιατί έχει κρύο.
-Και στη Γερμανία που έχει πάνω από το μισό χρόνο τέτοιες θερμοκρασίες τι κάνουν?
-Δεν έχω κάνει Γερμανία.Τι να του πεις αυτού του ανθρώπου μετά?????? )
Για τον ήχο πίσω τον ακούσαμε με τον μηχανικό της αντιπροσωπίας και χωρίς να μου προσδιορίσει ακριβώς τι είναι μού είπε 'Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα φτιαχτεί!'
Την καδένα μου την άλλαξαν και αυτήν πριν 20 μέρες και κάνει πάλι τον ίδιο θόρυβο .
Το χειρότερο είναι ότι την ίδια μέρα στο ένα συνεργείο της ίδιας αντιπροσωπίας μου είπαν ότι ο θόρυβος είναι φυσιολογικός και στο άλλο την ώρα που το κάναμε βόλτα με τον μηχανικό μου είπε: ' τι είναι αυτός ο θόρυβος? Να κλείσεις ραντεβού αμέσως να το δούμε!!!!!!!!!!!'
Έχει κάποιος άλλος τα ίδια προβλήματα και αν ναι επιδιορθώθηκαν?
-
Πιθανώς να μην υπάρχει πιο 'τρίζειν' κορσάκι από το δικό μου.
Όλα έχουν την ερμηνεία τους όμως μιας και σε λακούβες σαμαράκια κλπ. όταν βιάζομαι δεν το λυπάμαι καθόλου.
Ενδεικτικά να πω ότι πέρα από τα κλασσικά η εμπρός ανάρτηση στην αρχή κάθε ανωμαλίας κάνει ένα υπόκωφο 'μπουπ' σαν όλο το σύστημα αρχικά να μετακινείται λίγο-σαν κάτι να μην έχει βιθωθεί καλά και να κουνιέται ολόκληρο.
Το τελευταίο είναι τα πίσω ελατήρια που συχνά ακούγονται να τρίζουν κατά τις κινήσεις τους!Προσωπικά πιστεύω πως, αν αντέχεις, δεν αξίζει να ασχοληθείς μιας και συνήθως πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη φασαρία για να βρεθεί, αν βρεθεί, λύση. Η δική μου λύση είναι να έχω πάντα μουσική και γενικά το ξεχνάω.
Αν πάλι κάποιος δεν τους αντέχει...μπελάς που τον βρήκε! -
ανένα σποιλεράκι ρε μάγκες για το Κορσάκι για πίσω που θα βρούμε???Ενα φιλετάκι διακριτικό ψάχνω χωρίς σήτες και υπερβολές.Εχω δει ένα steinmetz με εξάτμιση στο κέντρο αλλά άκουσα οτι κάνει 500 ευρωπαικά.
-
και αλλα 850 η εξατμιση
-
Κάτι με 300 ευρωπαικά με βάψιμο και τοποθέτηση γίνεται να βρούμε κάτι?Εστω και από μη επώνυμο πλαστκατζή αρκεί να κάνει καλή δουλίτσα.Βέβαια στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος.Στην Αθήνα τι παίζει?
-
Μόλς έμαθα οτι το σποιλεράκι της στεινμετζ κάνει 220(δεν ξέρω αν είναι βαμμένο) και 450 Ε το τελικό.ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
-
Πριν 3 ημερες παρελαβα το κορσακι μου απο την αντιπροσωπεια οπου το ειχα παει με σκοπο να περιορισω τα τριξιματα στις πορτες και το καθισμα του οδηγου.Μπορω να πω οτι η κατασταση βελτιωθηκε αρκετα χωρις ομως να εχουν εξαλειφθει εντελως οι ενοχλητικοι θορυβοι.Α,αλλαξα και ενα καμενο προβολακι ομιχλης.Το καλυτερο ειναι οτι μου ειπαν πως αν τους παω το αυτοκινητο παλι εκει σε αυτη την μορφη(φιλτροχοανη,εξατμιση,αναρτηση 17αρες κτλ)θα μου ακυρωσουν την εγγυηση.Λες και τα υπολοιπα κορσα που δεν ειναι πειραγμενα σε αυτους τους τομεις ειναι βραχοι!Αρε καραμητρο!
opel corsa