-
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Επιλεκτικά σημαίνει ότι μπορεί να μπλοκάρει το κεντρικό διαφορικο και σου δίνει τη δυνατότητα τα μπλοκάρεις και το πίσω. Δηλαδή να πηγαίνει ίσο ποσοστό ροπής στον δεξί και τον αριστερό τροχό. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι το κάνει και στον μπροστινό άξονα αυτό...
Αυτό που περιγράφεις είναι 100% μπλοκέ διαφορικά. Τέτοια διαφορικά, εργοστασιακά και μάλιστα τρία έχο μόνο το G που εμπλέκουν αυτόνομα, το αντίστοιχο στρατιωτικό που τα εμπλέκει ταυτόχρονα (εάν θυμάμαι καλά) και κάποια μοντέλα της JEEP που έχουν το λεγόμενο κάρο. Αυτό που μπορεί να έχει το VW είναι LSD ή torsen που δεν προσφέρουν κάτι στις εκτός δρόμου εξορμήσεις παρά μόνο στην γρήγορη οδήγηση.
Όπως πολύ σωστά γράφεις το σύστημα που περιγράφω υπάρχει στα Mercedes G Klass δε ξέρω αν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις πάντως στην G500 υπάρχει.
Δες όμως τι ανακάλυψα στο site της VolkswagenΗ πνευματική ανάρτηση CDC, προσδίδει στο Touareg εξαιρετικές offroad δυνατότητες. Ο οδηγός, απλά με την χρήση ενός διακόπτη, μπορεί να μεταβάλει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος σε 6 επίπεδα, από 160 έως και 300 mm. Με την χρήση επίσης ενός διακόπτη, πραγματοποιείται η επιλογή του υποπολλαπλασιαστή σχέσεων (κοντό διαφορικό), και** το μπλοκάρισμα του κεντρικού ή του πίσω διαφορικού**, ώστε το Touareg να σας οδηγήσει σε απάτητα μονοπάτια, πέρα από κάθε τι συνηθησμένο.
Οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα μπλοκαρίσματος του μπροστινού διαφορικού αλλά των υπολοίπων δύο. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα άυξησης της απόστασης από το έδαφος το tuareg είναι ένα τζιπ τελικά που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα καθαρόαιμα με μόνο μειονέκτημα την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Πόσοι όμως κάτοχοι όχι μόνο του Tuareg αλλά και ακόμα περισσότερο σκληροπυρηνικών τζιπ θα θέσουν τα αυτοκίνητά τους σε τέτοια δοκιμασία που θα του χρειαστεί η μεγάλη δυνατότητα άρθρωσης της πίσω ανάρτησης?
Άλλωστε εφόσον υπάρχει η δυνατότητα μπλοκαρίσματος του πίσω διαφορικού, μπορεί να μην ειναι και τόσο απαραίτητη τελικά.
Επιμένω λοιπόν ότι το Τuareg είναι μαζί με την Cayenne τα απόλυτα εκτός δρόμου SUV γιατί συνδυάζουν άνετη κίνηση στο δρόμο μαζί με κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες...
Το θέμα είναι άλλο και το έχουμε αναφέρει και πιο πάνω... Ποιος θα κάνει βόλτα με 70-100Κ Ευρώ στα κατσάβραχα???Υ.Γ. Δείτε και τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά:
[list:1wp18cgy]ΜΕΓ. ΥΨΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΝΕΡΟ [mm] 580
ΓΩΝΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ (ΕΜΠΡΟΣ) 33.2°
ΓΩΝΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ (ΠΙΣΩ) 33.6°
ΓΩΝΙΑ ΡΑΜΠΑΣ 27.2°
ΑΝΑΡΗΧΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ 45°
ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ [mm] 300
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΤΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΩΣ 5 km/h (ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) [mm] 160
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΩΣ125 km/h (ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) [mm] 215
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΩΣ 70 km/h (ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) [mm] 240
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΩΣ 20 km/h (ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) [mm] 300
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΑΠΟ 125 km/h (ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) [mm] 190
ΥΨΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΑΠΟ 180 km/h (ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) [mm] 180[/list:u:1wp18cgy] -
Και βεβαια το Τουαρεγκ ειναι ικανοτατο τετρακινητο απλα ειναι το φαρδυτερο της κατηγοριας αρα και δυσκινητο σε κλειστες οφροουντ καταστασεις και δεν φορα σωστα λαστιχα,,,,αρα με καλο ελαστικο ειναι τρομερο!!Ασχετα απο τα ηλεκτρονικα του βοηθηματα που του δινουν ξεχωριστες δυνατοτητες εκτος νερου!!Η απλη εκδοση με καλα λαστιχα ειναι πολυ εκτος!! εκδοση!!σε πολλα τερρεν!!
Οι πιο καλες επιλογες σημερα θα ελεγα ειναι το Τουαρεγκ και το Λαντ Κρουζερ!!
Αυριο το LR3 και το L/C και μετα το Τουαρεγκ. -
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LR3 TI AMAΞΙ? ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑ TOUAREG
-
Φίλε meco, ωραία όλα αυτά που γράφει στο site της η VW, αλλά κι εγώ εάν προσπαθούσα να σε πίσω να σπρώξεις 70 - 100Κ € (δεν ξέρω πόσο κάνει) θα σου έλεγα τα ίδια και περισσότερα.
Η ουσία είναι μία:
Touareg = SUV
LC = Καθαρόαιμο 4Χ4Συμπέρασμα: Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα
Αγαπητέ πρωταθλητή (Sebastian Loeb) LR = Land Rover. Προφανώς ο iperodigos αναφέρεται στο LR Discovery III
-
Προσπαθώ να μπω στο πνεύμα της κουβέντας και να καταλάβω τι συζητάτε για να απαντήσω, καθώς έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα, μερικά και από αυτά που λέτε σε αυτό το thread, οπότε έχω άποψη, αλλά δεν καταλαβαίνω, εκτός δρόμου ή εκτός ασφάλτου είναι το θέμα μας?
Ξέρετε, έχει μια μικρή διαφορά... -
Μην βάζετε τόσο εύκολα ταμπέλες, δεν έχω οδηγήσει το Tuareg αλλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του θα μπορούσε πιθανώς να είναι εφάμιλλο του LC ακόμα και σε πολύ σκληρό offroading.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μην βάζετε τόσο εύκολα ταμπέλες, δεν έχω οδηγήσει το Tuareg αλλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του θα μπορούσε πιθανώς να είναι εφάμιλλο του LC ακόμα και σε πολύ σκληρό offroading.ΙΚΕ, το αμάξι φωνάζει από μόνο του τι είναι. Τα είδαμε και σε εκδρομή της Εκάλης που μόλις έβλεπαν λάσπη κόλλαγαν Και μην μου πεις για λάστιχα, γιατί με τα νούμερα που φοράει...
Είναι σαν να συγκρίνουμε το Niva με το Jimny
-
Η ουσία είναι μία:
Touareg = SUV
LC = Καθαρόαιμο 4Χ4Συμπέρασμα: Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα
Μάλλον δεν μπορώ να σε πείσω.
Για μένα πάντως δεν απέχουν και τόσο πολύ και σε πληροφορώ ότι είμαι πολύ περισσότερο toyota-κιας και ας οδηγώ Golf...
Όχι τίποτα άλλο, να μη νομίζεις οτι είμαι κολλήμένος με τη VW και για αυτό γράφω ότι γράφω. -
To V6 TDI υπήρχε στην αγορά ή είναι καινούργιο φρούτο?
-
**Touareg: **ο καλύτερος συνδυασμός on/off road δυνατοτήτων
(σε ό,τι κυκλοφορεί σήμερα, πιστεύω).
Land Cruiser: Άρχοντας στο χώμα, όχι όμως και στο συνδυασμό.Μούρη/πολυτέλεια/ποιότητα/πρεστίζ------>Τοuareg.
Ιδίοις όμμασι
-
Δηλαδή;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δηλαδή;
Αστείο προς τον ΙΚΕ είναι, που είναι κάτοχος Jimny ενώ εγώ κάτοχος Niva
ΥΓ Νωρίς το θυμήθηκες
-
Και επειδη η συζητηση εγινε για το 2.5 TDI TOYAREG αναφερω οτι η ροπη του ειναι 408!!!!! στις 2000!!!!στροφες ενω του LANDCRUISER ειναι 389 στις 3200στροφες.................θελει κανεις να αναθεωρησει την αποψη του μεταξυ των 2 4χ4....
-
Το μόνο σοβαρό **προς το παρόν ** πρόβλημα
των Tuareg είναι η έλλειψη ελαστικών με προφίλ MUD μιας και το 2,5 TDI φοράει 235/65-17 και το V10 255/55-18 πράγμα που τα καθιστά σχεδόν ανίκανα μόλις αντιμετωπίσουν λάσπες με τα καθαρά ασφάλτινα που είναι εφοδιασμένα.
Όταν και άν οι λαστιχοεταιρείες αρχίσουν να παράγουν και τέτοια, μάλλον δέν θα έχουν αντίπαλο στην κατηγορία τους πάντα.... -
Ναι, μόνο που η σύγκριση που κάνεις είναι λίγο άδικη(συγκρίνεις βενζινοκίνητο με diesel).
Πιο λογική είναι η σύγκριση με το Diesel LC το οποίο βγάζει 410 στις 1800-2600. -
Ο χρήστης Johnkok έγραψε:
Ναι, μόνο που η σύγκριση που κάνεις είναι λίγο άδικη(συγκρίνεις βενζινοκίνητο με diesel).
Πιο λογική είναι η σύγκριση με το Diesel LC το οποίο βγάζει 410 στις 1800-2600.Αρα ισοδυναμα και με σωστα λαστιχα και τα 2 κορυφαια.......και δεν μιλαμε για μαντ τερεν αλλα και ολτερεν δεν θα τα σταματαει τιποτα.....(τροπος του λεγειν δηλαδη)
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
Και επειδη η συζητηση εγινε για το 2.5 TDI TOYAREG αναφερω οτι η ροπη του ειναι 408!!!!! στις 2000!!!!στροφες ενω του LANDCRUISER ειναι 389 στις 3200στροφες.................θελει κανεις να αναθεωρησει την αποψη του μεταξυ των 2 4χ4....Όχι βέβαια και σου εξήγησε ο Johnkok γιατί
Μην λέμε τα ίδια. Καλό, χρυσό και άγιο το VW αλλά δεν είναι όχημα για εκτός δρόμου εξορμήσεις αλλά SUV. Δεν λέω ότι είναι κακό, απλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
-
Και επειδη η συζητηση εγινε για το 2.5 TDI TOYAREG αναφερω οτι η ροπη του ειναι 408!!!!! στις 2000!!!!στροφες ενω του LANDCRUISER ειναι 389 στις 3200στροφες.................θελει κανεις να αναθεωρησει την αποψη του μεταξυ των 2 4χ4....
Όχι βέβαια και σου εξήγησε ο Johnkok γιατί
Μην λέμε τα ίδια. Καλό, χρυσό και άγιο το VW αλλά δεν είναι όχημα για εκτός δρόμου εξορμήσεις αλλά SUV. Δεν λέω ότι είναι κακό, απλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Μα και εγω πιο πανω ειπα πως προτιμω το LR3, μετα το ΤΟΥΑΡΕΓΚ λογω ομορφιας ,,και μετα το Λαντ Κρουζερ λογω δυνατου συνολου...
-
Όχι βέβαια και σου εξήγησε ο Johnkok γιατί
Έχεις πάει μαζί του σε βουνά, σε ποτάμια, σε..........?
Πάει παντού, πιστεύω.
Εν μέρει, χάνει στον καθαρόαιμο χαρακτήρα του LC,
αλλά από την άλλη, κατά τη γνώμη μου,
το τελευταίο Land Cruiser έχει SUV-οποιηθεί,
ότι θετικό κι αν συνεπάγεται απ' αυτό... -
Όλα τα 4χ4 (SUV και μη) πάνε παντού, ιδίως αν δεν τα έχεις πληρώσει από την τσέπη σου!
VW Touareg.Ικανό τζιπ ?