-
(1)**Δεν χωνεύονται με τίποτα τα τραπεζοκαθίσματα του Φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης **
http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/163524
*Δεν κάνεις τη συναυλία πάνω στο πράσινο, δεν καταστρεφεις το πράσινο με τα φορτηγά σου, δεν ψηνεις πάνω στο πράσινο, δεν βάζεις εκατοντάδες ανθρώπους να ποδοπατησουν το πράσινο, δεν εξαφανιζονται τα δέντρα που φυτεψε ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας πριν από 6 μήνες.
Τα ίδια και χειρότερα θα ακούγονταν φυσικά αν επρόκειτο για εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, γιατί το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά διακομματικό. *(2)Δοθείσης ευκαιρίας λόγω εξωτερικών εργασιών επισκέφτηκα το Αβέρωφ που είναι αγκυροβολημένο μπροστά στο Κίτσεν. Η είσοδος είναι από τις 9 το πρωί και κοστίζει 3 ευρώ, καθότι είναι μουσείο ουσιαστικά. Εξαιρετικό, αν και σε κάποια σημεία κολλούσε ακόμα η μπογιά. Να σκεφτείτε μέσα έχει ακόμα και σύγχρονο ασανσέρ, όχι βέβαια για το κοινό. Δεν επιτρεπόταν να πας στις μηχανές, που ούτως ή άλλως δεν λειτουργούν. Η ξενάγηση που κάνουν οι 2 ναύτες είναι περίπου μια ώρα κι είναι χορταστική ακόμα και για όσους ξέρουν 10 πράγματα για το πλοίο. Εντυπωσιακή η διαφορά στους χώρους ενδιαίτησης ναυτών και αξιωματικών, όσο αναμενόμενη κι αν είναι. Οι ναύτες έπρεπε να κλείνουν τις αιώρες που κοιμόντουσαν για να κατεβούν τα τραπέζια που ήταν πτυσσόμενα στο ταβάνι, ώστε να γευματίσουν. Παντού έχει προθήκες με προσωπικά αντικείμενα και κειμήλια,ακόμα και συσκευές της εποχής. Όποιος μπορεί να διαθέσει λίγο χρόνο αξίζει να πάει.
-
Τραγική η κατάσταση σήμερα στο κέντρο αλλά το κυρίως πρόβλημα ήταν οι πεζοί. Δε θυμάμαι άλλη φορά να πετάγονται από παντού σε πολύ μικρή απόσταση από τα αυτοκίνητα.
Πρώτη φορά μου φάνηκε ότι ταρίφας έχει δίκιο καθώς πετάχτηκαν ακριβώς μπροστά του. Έχει χαζέψει ο κόσμος τελείως και εντός αυτοκινήτου και εκτός... -
Δεν θα το έθετα έτσι. Πάντα στη Θεσσαλονίκη οι πεζοί είχαν τάσεις αυτοκτονίας, το αντίθετο μάλλον, τα τελευταία χρόνια είχε περιοριστεί κάπως το φαινόμενο, ίσως έπεσες στην περίπτωση ; Αναμένω με απέχθεια τις γιορτές των Χριστουγέννων, γιατί για άλλη μια φορά η Τσιμισκή θα κλείσει από τα ζώα που θα τριπλοπαρκάρουν για να κάνουν τις αγορές τους και θα αφήνουν 1,5 λωρίδες
Δεν ελπίζω ότι η αστυνομία ή πολύ περισσότερο η δημοτική αστυνομία θα κάνουν κάτι, και κανένας εισαγγελέας δεν ασχολείται με την ταλαιπωρία όσων απλά διέρχονται από το δρόμο. Ας είναι καλά ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης...
Απλά θα αποφεύγω το κέντρο για 15-20 μέρες. Να δούμε αν όταν ανοίξει το μετρό θα συνεχίσουν το ίδιο χαβά. -
Χθες λόγω της μέρας έπρεπε να πάω επίσκεψη σε εορτάζοντα στην Αγίας Σοφίας. Ψάχνοντας για πάρκινγκ λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κάποιοι απλά δεν θέλουν να δουλέψουν. Μια τέτοια μέρα,με τόσο κόσμο στο κέντρο ειναι τουλάχιστον γελοίο τα επί πληρωμή πάρκινγκ να κλείνουν στις 10 (!!) ή κάποια άλλα να είναι τελείως κλειστά! Ευτυχώς μετά από 20 λεπτά βρήκα να παρκάρω, αλλά το όλο θέμα είναι απλά γελοίο.
-
Δεν νομίζω ότι έχει μπεί στη συνείδηση των κατοίκων Θεσσαλονίκης το πάρκινγκ γενικά. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα με το μετρό, αλλιώς οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στους σταθμούς θα πάρουν τ' όπλο τους... Ήδη κάποιοι σταθμεύουν κλείνοντας θέσεις στάθμευσης ή πεζόδρομους που οδηγούν σε θέσεις στάθμευσης κατοικιών. Βέβαια έχω δει και φαινόμενα κάποιοι ντόπιοι να θεωρούν ότι έχουν καβάντζα το χώρο μπροστά στο σπίτι/κατάστημά τους.
Όσο ο κάθε δήμαρχος δεν αφήνει την αστυνομία, δημοτική η κανονική, να κάνει τα νόμιμα, δηλαδή να παίρνει με γερανό τουλάχιστον τα οχήματα στις λεωφορειολωρίδες και λεωφόρους, γιατί λέει θα επηρεαστεί η εμπορική κίνηση, δεν υπάρχει λύση. -
Η θεσσαλονικη εχει πολυ διαφορετική δόμηση. Υπαρχει συνεχής και πυκνη δόμηση που κυμαινεται απο 4οροφες μεχρι 8οροφες και δεν υπαρχουν κενοι χωροι ή αραιοκατοικημενες που θα μπορουν οι οδηγοι να αφηνουν τα αυτοκινητα τους για να παρουν το μετρο. Σε ολο το πολεδομικο συγκροτημα και ιδιαιτερα στις περιοχες οπου θα δημιουργηθουν στασεις μετρο το προβλημα σταθμευσης ειναι ηδη πολυ μεγαλο. Αυτο ειναι αποτρεπτικο για καποιον απο μια αλλη περιοχη να ερθει να σταθμεύσει για να παρει το μετρο.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν θα χαρακτήριζα την Καλαμαριά πυκνοκατοικημένη, τουλάχιστον σχετικά κοντά στο μετρό. Αντίστοιχα στην Αθήνα πολλοί σταθμοί είναι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, και έχουν φτιάξει παρκινγκ γιατί πήζει ο τόπος στο αυτοκίνητο. Θα πρέπει να αλλάξουν οι διαδρομές του ΟΑΣΘ για να πηγαίνει κανείς με το λεωφορείο στο μετρό.
Έχοντας πάει πολύ πρόσφατα στην Αθήνα, έπαθα σοκ που δεν σταθμεύουν σε 2 και 3 σειρές σε κεντρικές λεωφόρους, όπως η Τσιμισκή εδώ. Υπάρχουν κάποιοι που σταθμεύουν τοπικά σε μονή γραμμή (παράνομα), και αυτό άρχισε μόλις έπαψε η αστυνομία να τα μαζεύει με το γερανό. Είναι νομίζω θέμα αστυνόμευσης. Αν απαγορευόταν αυστηρά η στάση/στάθεμυση τουλάχιστον στις κεντρικές αρτηρίες (Εγνατία, Νίκης, Τσιμισκή), θα είχαμε καλύτερη ροή.
Δεν θέλω να πω ότι και στην Αθήνα δεν σταθμεύουν παράνομα (όποιος έχει πάει από Παγκράτι ξέρει) αλλά στις κεντρικές δεν υπάρχει το χάος που υπάρχει εδώ. -
Εχουμε καμια γνωμη για τον συγκεκριμένο ταπετσέρη κυρίως στην ποιότητα των δερμάτινων καθισμάτων;
-
Εδώ στην περιοχή έχει πολύ καλό όνομα. Δεν έχω πάει εγώ ή κάποιος γνωστός μου, ο πατέρας μου είχε κάνει μια ερώτηση προ διετίας για αλλαγή του ουρανού που κρέμασε σε κάποια σημεία. Γενικά εδώ γύρω αν ρωτήσεις συνεργιατζήδες κτλ σε αυτόν σε στέλνουν.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εχουμε καμια γνωμη για τον συγκεκριμένο ταπετσέρη κυρίως στην ποιότητα των δερμάτινων καθισμάτων;Έχω κάνει τιμόνι και ουρανό, ότι καλύτερο υπάρχει στην Θεσσαλονικη με τιμές +20-30% αν θέλεις ποιότητα μονόδρομος
-
Εννοείς 20-30% παραπάνω από τους άλλους; Εννοείται ότι θέλω ποιότητα και να γίνει σωστή αντιγραφή του εργοστασιακού.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εννοείς 20-30% παραπάνω από τους άλλους; Εννοείται ότι θέλω ποιότητα και να γίνει σωστή αντιγραφή του εργοστασιακού.Ναι, αν περάσεις από εκει θα δεις και την δουλειά του και τα αυτοκίνητα που δουλεύει.
-
Δεν βλέπω να το έχουμε γράψει, αλλά εδώ και λίγο καιρό έχει δοθεί σε κυκλοφορία η γέφυρα στον κόμβο σταυρούπολης, δλδ επιτέλους και για την πόλη μας ένας πραγματικός ανισόπεδος κόμβος. Βέβαια έχει ακόμη αρκετές εργασίες στην είσοδο και έξοδο του κόμβου από την πλευρά της εσωτερικής περιφερειακής, όπως φυσικά ακόμα περισσότερο στη διαδρομή με κατευθυνση Καλοχώρι αλλά γίνεται πολλή δουλειά.
-
Δουλεια γινεται αλλα οχι και πολυ γρηγορα , με ρυθμους σαλιγκαρου θα ελεγα οτι πανε !!! 4 χρονια τωρα εχουν κανει εργοταξιο το δυτικο μερος της περιφερειακης και ακομη να τελειωσουν και συνεχιζουν ακομη να ταλαιπωρούν του κατοικους της περιοχης. Αν θυμαμαι καλα λεγανε για μια διετια περασαν 4 και ειμαστε στη μεση του εργου ... Οι πυραμιδες πιο γρηγορα κατασκευάστηκαν. Εδω και 6μηνες περιπου εχει τελειωσει το υπογειο τμημα στην μαιανδρου και ακομη δεν το εδωσαν σε κυκλοφορια και συνοστιζεται ο κοσμος σε μια λωριδα, τι εργασιες απομένουν για να δωθει σε κυκλοφορια? Μηπως τιποτα εκλογες για να κοψουν για 100στη φορα κορδελα???
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άνω Πόλη...
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι....είδα κι εγώ πολλά τουρκικά τουρκικά αυτοκίνητα στη πόλη μας.....
-
Η βλακεία είναι ανίκητη...
-
Εεεεε? Να μπήκε περιφερειακό για κέντρο από Επταπυργιου, να περασε Πορταρα και δεν βρέθηκε ένας να του πει ότι δεν ... η έστω ότι είναι μεγάλο ζώο σαν το όχημα του?!
-
Πολύ φοβάμαι ότι θα τον έμπλεξε κανένα GPS...
Απαγορευτικά δεν έχει σε εκείνα τα σημεία; -
Η σήμανση στην περιφερειακή είναι ανεπαρκής το λιγότερο, για να μην πω πλημμελής. Όπως και η σχεδίαση εισόδων και εξόδων, οι λωρίδες επιτάχυνσης κ.λ.π. Πιθανόν να μην ήξερε που πήγαινε, του το έβγαλε το GPS και κόλλησε.
Να μιλήσω για την 'έξοχη' σύνδεση της περιφερειακής με την εγνατία όπως έρχεται από Καβάλα ; Ή για κάτι όμορφες εισόδους σε Κωσταντινουπολίτικα, Πυλαία και αλλού ;
Άντε να μας ανοίξουν και τα διόδια στην περιφερειακή να πήξει η εσωτερική ακόμη περισσότερο...
Posts προς Θεσσαλονικείς