-
Με αυτά που διαβάζω εδώ θα αρχίσω να απορώ για τον εαυτό μου..
Kαταρχήν έχω την Corolla hatchback προ facelift.α) για τις αναρτήσεις...
Πρώτο θεωρώ ότι οι αναρτήσεις δεν είναι μαλακές. Ούτε βέβαια υπερβολικά σκληρές αλλά τόσοι και τόσοι που έχουν μπεί μου λένε ότι δεν τους φαίνεται και τόση μαλακή.
anyway... εμένα δεν με πειράζουν καθόλου.. και ποτέ δεν το έχω νιώσει να 'πλέει'.β) για το 'στρίψιμο'
Επίσης τόσες ορεινές διαδρομές έχω πάει, τόσα στροφιλίκια έχω κάνει σεφ γρήγορους ρυθμούς, τόσα ταξιδάκια και παντοτε στρίβω με μεγάλη ευχαρίστηση και απόλαυση.
Θα μου πείτε 'δεν έχεις δει ίσως το a ή το b αυτοκινητο να δεις πως στρίβει.'
Ίσως, δεν λέω αν σκάσεις 30 και παραπάνω χιλιάρικα και αγοράσεις ένα καθαρόαιμο σπορ αμάξι θα νιώσεις διαφορετικά αλλα το ίδιο διαφορετικά θα νιώσει και η ... τσέπη σου..
Απλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι μου φαίνονται αρκετά υπερβολικές οι απόψεις και οι κατηγορίες εναντίων της Corolla (για το Avensis που αναφέρθηκε δεν ξέρω, δεν έχω μπεί καν μέσα) και στην άτυπη κατηγορία των μεσαιών - μικρομεσαίων εξακολουθώ να μην βλέπω την τρομακτικά διαφορά με άλλα αμάξια.Μάλλον θα πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει ο όρος 'στρίψιμο'.
Μήπως διαβάζετε πολλά περιοδικά και σας έχουν επηρεάσει :-))))) -
Εγω επειδη εχω corolla και μαλιστα μετα το facelift μπορω να σου πω πως δε συγκρινετε το στριψιμο του με αλλα της κατηγοριας του και οχι με αλλα των 30Κ οπως λες. για οδηγησε Mazda 3, Focus και C4 που εχω και θα καταλαβεις οτι η διαφορα ειναι κατι παραπανω απο αισθητη. Πλεον δεν χρησιμοποιω το Corolla λογω του C4. Και μην πεςι για τιμη γιατι το 1.6 πηρα και ητνα πιο γτηνο απο corolla 1.4. Δε λεμε βεβαια πως το αυτοκινητο ειναι επικινδυνο ετσι; Επισης στους αλλους τομεις, οπως ποιοτητα συναρμογης, αξιοπιστια, καταναλωση, κινητηρας κτλ ειναι μια χαρα αλλα στο στριψιμο δειχνει τα χρονια του. Να δουμε οταν θα βγει το επομενο συντομα...
-
Το τι γραφετε εδω μεσα μην τα περνεται ολα τις μετρητης......
Οταν καποιος λεει 'το ταδε αμαξι δεν στριβει' μην νομιζεται οτι οταν βλεπεις στροφη θα σκοτωθεις... ή 'οτι δεν εχει φρενα' ηρθε το τελος σου.
Η ταση υπερβολης ειναι διαχυτη μεσα στην αναγκη να πει κατι καποιος....
Τα corolla τα βλεπω στο δρομο να πηγαινουν 'σφαιρα'...χωρις κανενα προβλημα στις στροφες...και για το καθισμα προφανως δεν εχετε οδηγησει clio I να δειτε τι παει να πει ασχημη θεση οδηγησης... .
Παντως με το avensis εχω σταθερες μεγαλες ταχυτητες χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια και το σημειο που σε αποθαρυνει να τις διατηρησεις ειναι οι κλισεις σε συνεχομενες σοβαρες στροφες ....καποιον αλλο μπορει αυτο να μην τον ενοχλει...
Παντως οσες φορες και αν το πηγα στο οριο, ΠΟΤΕ δεν εκανε κατι που δεν περιμενα ...και το δικο μου δεν εχει ESP % VCS.
-
Συμφωνώ κι εγώ εδώ. Οι διαφορές είναι μικρές και οι απόψεις προσωπικές.
Αισθάνομαι ανετότατα όταν πάω γρήγορα στις στροφές με το Corolla και μου εμπνέει μια χαρά εμπυστοσύνη να το πιέσω.
Ούτε αυτό όμως, ούτε το C4 ή κάποιο άλλο της κατηγορίας είναι φτιαγμένα για οριακές καταστάσεις. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πού να είχες και σωστές πιέσεις στα λάστιχα δηλαδή Γιαννάκο.... άκου εκεί 32 παντού!και που τις αλλαξα δεν ειδα και διαφορες....
EVERVILLE : μια απλη και ακρως φιλικη συμβουλη : δες και πως στριβουν τα αλλα
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
δεν εννοώ μαμά....που ανεφερες : αν δεν σε παω βολτα με ενα κορολλα που δεν στριβει....
-
Καλημέρα σε ολους τους Toyotaκηδες και καλώς σας βρήκα!
Κατα πασα πιθανότητα συντομα θα προστεθεί στην οικογένεια ενα yaris 1.5 χρονου ελαφρως μεταχειρισμένο (16000km), 1300 κυβικα.
Η τιμη ειναι 7000 ευρω. Εγω την βρισκω καλη, εσεις τι λετε?
Θα ηταν ευπροσδεκτες οποιεσδηποτε εντυπωσεις απο κατοχους ή οσους εχουν εμπειριες.. Σημειωνω οτι ειναι το 1ο Ιαπωνικο αυτοκινητο που θα μπει στην οικογενεια εδω και 25 χρονια (μεχρι τωρα ειχαμε μονο Ευρωπαϊκα).
Απο συνηθη προβληματα που εμφανιζει τι θα πρεπει να προσεξω?
Απο καταναλωση τι να περιμενω?
Υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω τη χωρα κατασκευης του (νομιζω καποια φτιαχνονται Γαλλια και καποια Ιαπωνια) απο το VIN?Ευχαριστω προκαταβολικα
-
για να λες οτι ειναι 1,5 χρονου, λογικα ειναι το facelift αρα ειναι made in france......
για το αμαξι δεν χρειαζεται να προσεξεις τιποτε , απλα παρτο....
καταναλωση ελαχιστη....more information , more details http://www.yarisclub.gr
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
για να λες οτι ειναι 1,5 χρονου, λογικα ειναι το facelift αρα ειναι made in france......για το αμαξι δεν χρειαζεται να προσεξεις τιποτε , απλα παρτο....
καταναλωση ελαχιστη....more information , more details http://www.yarisclub.gr
popolaros, ευχαριστώ.
Όλα τα facelift φτιαχνονται Γαλλία?
Το έχεις οδηγήσει? Η ουρα του ειναι νευρικη? Απο φρενα τι λεει?
-
δεν θα ελεγα νευρικη απλα το pitch του ειναι εντονο.... δηλαδη το βυθισμα του μπροστινου μερους μπροστα...... με αποτελεσμα να ελαφραινει αισθητα το πισω μερος...... (και ναι αυτο ισως να θελει λιγη προσοχη αν πηγαινεις γρηγορα)
τα φρενα του ειναι δυνατα παρολα αυτα.....
απο οσο μπορω να γνωριζω (δεν πιστευω να κανω λαθος ) ναι ολα τα facelift ειναι γαλλικα........ αλλα δεν νομιζω οτι αυτο θα σε κοψει και απο την αγορα του.......
-
δεν θα ελεγα νευρικη απλα το pitch του ειναι εντονο.... δηλαδη το βυθισμα του μπροστινου μερους μπροστα...... με αποτελεσμα να ελαφραινει αισθητα το πισω μερος...... (και ναι αυτο ισως να θελει λιγη προσοχη αν πηγαινεις γρηγορα)τα φρενα του ειναι δυνατα παρολα αυτα.....
απο οσο μπορω να γνωριζω (δεν πιστευω να κανω λαθος ) ναι ολα τα facelift ειναι γαλλικα........ αλλα δεν νομιζω οτι αυτο θα σε κοψει και απο την αγορα του.......
Thanks again.
Το σχολιο σου για τα φρενα με ευχαριστει ιδιαιτερα...
Θα προτιμουσα να ηταν made in Japan αλλα φυσικα αυτο δεν θα μας αποτρεψει απο την αγορα.
Ψυχολογικο ειναι περισσοτερο το θεμα μαλλον. -
Ο κινητήρας που φοράει το Aygo είναι ο ίδιος με αυτόν που φοράει το 1000άρι Yaris.Σωστά;Στο test drive που έκανα και στα δύο μου φάνηκε ότι αυτός του Yaris είναι πιό ομαλός και γενικά πιό πολιτισμένος.Ήταν αίσθησή μου ή μπορεί να έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις;(Το test drive έγινε πρίν διαβάσω το τελευταίο τεύχος των τεσσάρων τροχών όπου ο ΣΧ κάνει μια παραπλήσια διαπίστωση,οπότε δεν ήμουν επηρεασμένος)
-
Πιθανόν να υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις αλλά φαντάζομαι το Yaris θα έχει και διαφορετική ηχομόνωση σε σχέση με το Aygo.
-
Ποπολάρε για μία ακόμη φορά ρέστα στο άρθρο.
Πολύ καλό.Σκέφτεται ο θείος μου να πάρει το Αβένσις.
Ανήκει στο συνομωταξία των Τογιοταίων, οπότε πάει πάλι καρφωτός για Τογιότα.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη επιλογή, στην κατηγορία του Αβένσις που να υιοθετεί τις ίδιες αξίες: άνεση, ευθεία, ποιότητα, χώροι, δύναμη.
Πλην του Passat.Mondeo και 6άρι αποκλείονται ως σπορ.
Ίσως φαίνεται περίεργο σε εμάς, αλλά υπάρχουν άνθρωποι, που δεν επιθυμούν με τίποτα την ακριβή σπορ συμπεριφορά και τις άμεσες αντιδράσεις. -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Ο κινητήρας που φοράει το Aygo είναι ο ίδιος με αυτόν που φοράει το 1000άρι Yaris.Σωστά;Oxι ακριβώς. Ο κινητήρας του Aygo είναι τρικύλινδρος και αυτό έχει σα συνέπεια να είναι πιο τραχύς και θορυβώδης.
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
Ο κινητήρας που φοράει το Aygo είναι ο ίδιος με αυτόν που φοράει το 1000άρι Yaris.Σωστά;
Oxι ακριβώς. Ο κινητήρας του Aygo είναι τρικύλινδρος και αυτό έχει σα συνέπεια να είναι πιο τραχύς και θορυβώδης.
ο ιδιος ειναι.........
τωρα αν εχουν μικροδιαφορες θα ειναι πολυ λιγες..... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ποπολάρε για μία ακόμη φορά ρέστα στο άρθρο.
Πολύ καλό.Σκέφτεται ο θείος μου να πάρει το Αβένσις.
Ανήκει στο συνομωταξία των Τογιοταίων, οπότε πάει πάλι καρφωτός για Τογιότα.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη επιλογή, στην κατηγορία του Αβένσις που να υιοθετεί τις ίδιες αξίες: άνεση, ευθεία, ποιότητα, χώροι, δύναμη.
Πλην του Passat.Mondeo και 6άρι αποκλείονται ως σπορ.
Ίσως φαίνεται περίεργο σε εμάς, αλλά υπάρχουν άνθρωποι, που δεν επιθυμούν με τίποτα την ακριβή σπορ συμπεριφορά και τις άμεσες αντιδράσεις.thanks αγγελε.....
μπορει καλιστα να δει το πασατ στα 2,000 που βγαινει κοντα στην ιδια τιμη
αλλα ειναι παραπανω τα τελη κυκλοφοριας και φυσικα τα της VW services..... -
Ο κινητήρας που φοράει το Aygo είναι ο ίδιος με αυτόν που φοράει το 1000άρι Yaris.Σωστά;
Oxι ακριβώς. Ο κινητήρας του Aygo είναι τρικύλινδρος και αυτό έχει σα συνέπεια να είναι πιο τραχύς και θορυβώδης.
ο ιδιος ειναι.........
τωρα αν εχουν μικροδιαφορες θα ειναι πολυ λιγες.....Ο οποίος είναι ο τρικύλινδρος της Daihatsu που φοράει και το νέο Sirion;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
ο ιδιος ειναι.........
τωρα αν εχουν μικροδιαφορες θα ειναι πολυ λιγες.....Ο οποίος είναι ο τρικύλινδρος της Daihatsu που φοράει και το νέο Sirion;
δεν ξερω , αλλα ναι , πολυ πιθανον.......
-
Εεεε sorry
Μπερδεύτηκα με το παλιό.
TOYOTA FORUM