-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάντως με την Α μπορούσα να ξεκινήσω για μια μικρή βόλτα και καφέ πρωϊ Σαββάτου από το Μαρούσι και να με βρει το μεσημέρι να τρώω το ψαράκι μου στο Ναύπλιο. Τέτοιο αυτοκίνητο ήταν...Κάνει, λόγω δουλειάς, χιλιόμετρα πολλά βέβαια το αδελφάκι και ίσως εκεί να το ευχαριστιεται! Πάντως όλο στα συνεργεία είναι, άσε που τον έχει αφήσει σε άσχετα μέρη (θυμάμαι τον είχε αφήσει στην Ολυμπία και ήταν το αμάξι Πύργο για 2-3 εβδομάδες μέχρι να ξαναπάει να το πάρει και να πληρώσει τα κερατιάτικα που του έβγαλε)
-
Οδηγω 147 από το 2002. Το αμαξι είναι στοκ και εχει κανει 100000 χμ. Το πλαισιο δεν εχει καλη ακαμψια αλλα τα αλλα που γραφεις μαλλον οφείλονται στο συγκεκριμενο αμαξι που το εχουν κοψει/ραψει. Στον δρομο είναι πολύ καλο ακομα και μεχρι τα 200 χμω, πολύ σταθερο με λιγο θορυβο στο ταξιδι (χαμηλοτερο θορυβο από πολλα αλλα της εποχης του), πολύ καλα φρενα και καλη θεση οδηγησης (με καποιες εργονομικες ατελειες όχι κατι το φοβερο όμως). Γενικα το αμαξι εχει βγαλει την ακριβη τιμη αγορας του και παραμενει ευχαριστο στην οδηγηση ακομα και σημερα. Να σημειωσω ότι αν δεν το πιεζεις πολύ η καταναλωση μειωνεται αρκετα αλλα πρεπει να περιοριστείς σε χαμηλες ταχύτητες γιατι εχει πολύ κοντο κιβωτιο.
-
Ενας νομος της αγορας λεει οτι οταν αυξανεται η ποσοστητα μειωνεται η ποιοτητα. Λογικο. Εκτος αυτου ομως ειναι και το θεμα του κοστους παραγωγης. Δεν ξερω τι γινεται με τις αυτοκινητοβιομηχανιες, αλλα στις μηχανες, τα παλια made in japan ηταν ακριβοτερα, αλλα ειχαν αλλη ποιοτητα στα πλαστικα κυριως. Δεν θολωναν ευκολα, δεν ετριζαν.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ορκισμένος αλφίστι μας προέκυψε ο αδελφός μου που έχει από 2007 μία 147 (έχει βάλει και υγραέριο πλεόν γιατί έκαιγε πολύ), σε βαθμό τσουρεκοπριξίματος κιόλας...
Ε, μια φορά την οδήγησα και δη Αττική Οδό, που την άνοιξα κιόλας, και τρόμαξα.... μου φάνηκε ετοιμόρροπη, καμία στιβαρότητα στο πλαίσιο, θόρυβος, κακή θέση οδήγησης και πολύ καθετα το τιμόνι! Γενικώς με φόβησε και απορώ πως του αρέσει... αλλά και πάλι αυτό είναι η προσωπική μου άποψη!!Η 147 ήταν το πιο καλοστημένο μικρομεσαίο της εποχής της με τα Focus και 306/Xsara να ακολουθούν. Ακλόνητη στην ευθεία, 200άριζε για πλάκα όπως λέει και ο Σπύρος στην Θήβα. Στην Υλίκη όμως δεν χρειαζόταν να σηκώσεις και έστριβε όπως έρχονταν.
Οπότε δύο τινά:
- Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πρόβλημα. Είναι γνωστό ότι οι 147/156 θέλουν αλλαγή ψαλιδιών γύρω στα 100.000 χλμ, ανάλογα και με την χρήση. Επίσης μπορεί να είχε τελειωμένα αμορτισέρ.
- Το γρήγορο τιμόνι και η κοφτερή αντίδραση του πλαισίου (το καλύτερο turn in σε μικρομεσαίο εκείνης της εποχής) σε φόβισαν καθώς μάλλον είσαι συνηθισμένος σε πλεούμενα. Ειρήσθω εν παρόδω, το κάθετα τοποθετημένο τιμόνι είναι κάτι που αναζητούν όλοι οι σβέλτοι οδηγοί...
-
Ααααχχ πώς φαίνεται ο 'μάστορας'!!
Respect to Zeus! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Respect to Zeus!Βρε respect εννοείται.. αλλά αυτό είναι το στυλ του Zeus...
Δεν είναι όμως όλοι Zeus, υπάρχουν και πολλοί icemen και The-Emperors κοκ με άλλα στυλ οδήγησης και συνήθειες!
Το να είναι το τιμόνι κάθετα παραπέμπει σε κάρτ και όχι σε επιβατικό κατά τη δική μου άποψη! Οτι είναι καλό για εσένα δεν σημαίνει ότι θα είναι καλό και για εμένα!!
Τέσπα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και πραγματικά να βοηθάμε εδώ μέσα και όχι απλά να επαναλαμβάνουμε τις απόψεις (ή και αγκυλώσεις) μας και την κοσμοθεωρία μας (βγάζοντας ίσως και σκάρτο ότι δεν καθεται σωστά σε αυτό που πιστεύουμε), θα πρέπει να είμαστε πιο στρογγυλοί στις συμβουλές μας και στα συμπερασματά μας!
Τουλάχιστον εγώ φιλτράρω κάθε άποψη που διαβάζω βάσει και των συνηθειών του καθενός, δεν είναι τυχαίο πως μετά από κάθε άποψη για νέο αυτοκίνητο ρωτάω τι οδηγούσε (και τι γενικά έχει οδηγήσει) ο reviewer πριν ..... -
Το να είναι το τιμόνι κάθετα παραπέμπει σε κάρτ και όχι σε επιβατικό κατά τη δική μου άποψη!Μήπως εννοείς οριζόντια; Γιατί στα καρτ οριζοντιωμένο το έχουν...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το να είναι το τιμόνι κάθετα παραπέμπει σε κάρτ και όχι σε επιβατικό κατά τη δική μου άποψη!
Μήπως εννοείς οριζόντια; Γιατί στα καρτ οριζοντιωμένο το έχουν...
Κάθετα στα πόδια....
-
Εάν έμαθες να οδηγείς ένα ΤΟΥΟΤΑ μπορείς να πας σε ΒΜW και να αισθανθείς πολύ ευχαριστα. Εάν πας από BMW σε ΤΟΥΟΤΑ θα πρέπει να αναρωτηθείς τι πήγε στραβά στην ζωή σου...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εάν έμαθες να οδηγείς ένα ΤΟΥΟΤΑ μπορείς να πας σε ΒΜW και να αισθανθείς πολύ ευχαριστα. Εάν πας από BMW σε ΤΟΥΟΤΑ θα πρέπει να αναρωτηθείς τι πήγε στραβά στην ζωή σου...Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
Πήγα από ΤΟΥΟΤΑ και δη RAV4 σε ΝΙΣΣΑΝ QQ και αναρωτιέμαι όντως τι πήγε στραβά -
Ημουν σίγουρος πως αυτό θα έγραφες. Ομως αδικεις τον εαυτό σου φίλε Στέφανε. Το ποιοτικοτερο downsize έκανες. Στο forum ενας φίλος είχε γράψει πως αφησε το cx7 για να πάει σε έναν από τους ανταγωνιστές του qq. Εκείνον πραγματικά τον συμπόνεσα που αποχωρίστηκε το mazda στο downsize. Εσένα πάλι όχι! Θέλω να πω πως με τα δεδομενα των προτάσεων της τότε αγοράς και ανεξάρτητα εάν δεν σου βγήκε η χημεία έπραξες αρκούντως σοφά - ορθολογιστικά.
-
Το να είναι το τιμόνι κάθετα παραπέμπει σε κάρτ και όχι σε επιβατικό κατά τη δική μου άποψη!
Μήπως εννοείς οριζόντια; Γιατί στα καρτ οριζοντιωμένο το έχουν...
Κάθετα στα πόδια....
Εμ εδώ είναι η παρεξήγηση. Ο άξονας αναφοράς είναι πάντα το έδαφος. Για αυτό λέμε π.χ. διαμήκης κινητήρας κλπ. Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Το θυμάμαι κάθετο το τιμόνι της 147. Μήπως ήταν ρυθμισμένο πολύ ψηλά;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εμ εδώ είναι η παρεξήγηση. Ο άξονας αναφοράς είναι πάντα το έδαφος. Για αυτό λέμε π.χ. διαμήκης κινητήρας κλπ. Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Το θυμάμαι κάθετο το τιμόνι της 147. Μήπως ήταν ρυθμισμένο πολύ ψηλά;
Δεν θυμάμαι και πολλά από εκείνον τον εφιάλτη της 147, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίζει και αυτό το off topic (θα μας σκισει ο Manker )
Ημουν σίγουρος πως αυτό θα έγραφες. Ομως αδικεις τον εαυτό σου φίλε Στέφανε. Το ποιοτικοτερο downsize έκανες. Στο forum ενας φίλος είχε γράψει πως αφησε το cx7 για να πάει σε έναν από τους ανταγωνιστές του qq. Εκείνον πραγματικά τον συμπόνεσα που αποχωρίστηκε το mazda στο downsize. Εσένα πάλι όχι! Θέλω να πω πως με τα δεδομενα των προτάσεων της τότε αγοράς και ανεξάρτητα εάν δεν σου βγήκε η χημεία έπραξες αρκούντως σοφά - ορθολογιστικά.
Πιο προβλέψιμος και από την εφορία ειμαι ο άτιμος!
Ορθολογικά δικιο έχεις, φαίνεται (ακόμα) η καλύτερη επιλογή, ίσως τελικά είναι το downsize per se που 'χάλασε' τη χημεία..... -
Respect to Zeus!Βρε respect εννοείται.. αλλά αυτό είναι το στυλ του Zeus...
Δεν είναι όμως όλοι Zeus, υπάρχουν και πολλοί icemen και The-Emperors κοκ με άλλα στυλ οδήγησης και συνήθειες!
Το να είναι το τιμόνι κάθετα παραπέμπει σε κάρτ και όχι σε επιβατικό κατά τη δική μου άποψη! Οτι είναι καλό για εσένα δεν σημαίνει ότι θα είναι καλό και για εμένα!!
Τέσπα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και πραγματικά να βοηθάμε εδώ μέσα και όχι απλά να επαναλαμβάνουμε τις απόψεις (ή και αγκυλώσεις) μας και την κοσμοθεωρία μας (βγάζοντας ίσως και σκάρτο ότι δεν καθεται σωστά σε αυτό που πιστεύουμε), θα πρέπει να είμαστε πιο στρογγυλοί στις συμβουλές μας και στα συμπερασματά μας!
Τουλάχιστον εγώ φιλτράρω κάθε άποψη που διαβάζω βάσει και των συνηθειών του καθενός, δεν είναι τυχαίο πως μετά από κάθε άποψη για νέο αυτοκίνητο ρωτάω τι οδηγούσε (και τι γενικά έχει οδηγήσει) ο reviewer πριν .....Δεν εχει να κανει με το στυλ του οδηγου. Εχει να κανει με τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου. Τα Toyota δεν ειναι για σπορ οδηγηση. Ειναι για ποιο νορμαλ μετακινησεις, για οχι τοσο ανησυχους οδηγους. Και σπορ στυλ οδηγησης να εχεις, θα απογοητευτεις στα περισσοτερα μοντελα της toyota. Η Alfa Romeo εχει σπορ χαρακτηριστικα. Κινητηρα σπιρτοζικο, τιμονι γρηγορο, καλο κρατημα, σπορ στησιμο. Δεν ειναι παντα θεματα αγκυλωσεων, που καποιοι εχουν και οτι τους πεις, παπαγαλιζουν μια μαρκα για ολα. Επιδοσεις, αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης, τα παντα ολα για αυτους τα εχει μια μαρκα. Μια εταιρια. Ενταξει. Καθε εταιρια ή καποιες εταιριες οπως η Alfa Romeo εχει μια παραδοση, με σπορ μοντελα. Μπορει να μην εχει παραδοση στην αξιοπιστια. Η Toyota εχει στην αξιοπιστια. Αυτο δεν ειναι θεμα αγκυλωσης.
-
SBR +1
Για την ιστορία το ΤΟΥΟΤΑ που είχα εγώ έμοιαζε με αυτό:
https://www.autouncle.de/de/gebrauchtwa ... -automatikΜετά από 350000χλμ το αποχωρίστηκα και με την αγορά και εμπλοκή με άλλες μάρκες έμαθα επιτέλους πολλά μερη (χαχαχαχα...ααααχ) - ανταλλακτικά και αναλώσιμα που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο και που η corolla μου δεν τα ζήτησε ποτέ!
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Δεν εχει να κανει με το στυλ του οδηγου. Εχει να κανει με τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου. Τα Toyota δεν ειναι για σπορ οδηγηση. Ειναι για ποιο νορμαλ μετακινησεις, για οχι τοσο ανησυχους οδηγους. Και σπορ στυλ οδηγησης να εχεις, θα απογοητευτεις στα περισσοτερα μοντελα της toyota. Η Alfa Romeo εχει σπορ χαρακτηριστικα. Κινητηρα σπιρτοζικο, τιμονι γρηγορο, καλο κρατημα, σπορ στησιμο. Δεν ειναι παντα θεματα αγκυλωσεων, που καποιοι εχουν και οτι τους πεις, παπαγαλιζουν μια μαρκα για ολα. Επιδοσεις, αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης, τα παντα ολα για αυτους τα εχει μια μαρκα. Μια εταιρια. Ενταξει. Καθε εταιρια ή καποιες εταιριες οπως η Alfa Romeo εχει μια παραδοση, με σπορ μοντελα. Μπορει να μην εχει παραδοση στην αξιοπιστια. Η Toyota εχει στην αξιοπιστια. Αυτο δεν ειναι θεμα αγκυλωσης.
Steve δεν διαφωνούμε! Απλά δεν είναι σώνει και καλά καλύτερα αυτοκίνητα όσα έχουν τα Χ χαρακτηριστικά, ή για να είμαι ακριβέστερος, δεν είναι για κάθε οδηγό καλύτερο το Χ αυτοκίνητο...
-
Υπαρχει και η αντιθετη αποψη για εμενα που λεει οτι ενα αμαξι πρεπει να ειναι πανω απ ολα ασφαλες και να κανει οτι του λες και να σε προστατευει και απο τις ιδιες σου τις κακοτοπιες. Σημαντικοτερο χαρακτηριστικο απο την οδικη συμπεριφορα δεν υπαρχει θεωρω. Αν αυτο συνδυαζεται με αλλα πραγματα και μαζι την αξιοπιστια τοτε χαρας ευαγγελια!
-
Δεν εχει να κανει με το στυλ του οδηγου. Εχει να κανει με τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου. Τα Toyota δεν ειναι για σπορ οδηγηση. Ειναι για ποιο νορμαλ μετακινησεις, για οχι τοσο ανησυχους οδηγους. Και σπορ στυλ οδηγησης να εχεις, θα απογοητευτεις στα περισσοτερα μοντελα της toyota. Η Alfa Romeo εχει σπορ χαρακτηριστικα. Κινητηρα σπιρτοζικο, τιμονι γρηγορο, καλο κρατημα, σπορ στησιμο. Δεν ειναι παντα θεματα αγκυλωσεων, που καποιοι εχουν και οτι τους πεις, παπαγαλιζουν μια μαρκα για ολα. Επιδοσεις, αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης, τα παντα ολα για αυτους τα εχει μια μαρκα. Μια εταιρια. Ενταξει. Καθε εταιρια ή καποιες εταιριες οπως η Alfa Romeo εχει μια παραδοση, με σπορ μοντελα. Μπορει να μην εχει παραδοση στην αξιοπιστια. Η Toyota εχει στην αξιοπιστια. Αυτο δεν ειναι θεμα αγκυλωσης.
Steve δεν διαφωνούμε! Απλά δεν είναι σώνει και καλά καλύτερα αυτοκίνητα όσα έχουν τα Χ χαρακτηριστικά, ή για να είμαι ακριβέστερος, δεν είναι για κάθε οδηγό καλύτερο το Χ αυτοκίνητο...
ice το 'καλυτερο' ειναι υποκειμενικο. Συμφωνω πως επηδει καποια αυτοκινητα εχουν τα x καρακτηριστικα δεν σημαινει οτι ειναι τα καλυτερα. Το καθενα στον τομεα του. Δλδ, ποια ειναι καλυτερα; Τα ακριβα πολυτελη ή τα ακριβα σπορ; Ποια ειναι καλυτερη; Μια Jaguar ή μια Ferrari; Ειναι εντελως διαφορετικα αυτοκινητα. Αλλα χαρακτηριστικα εχει το ενα και αλλα το ετερο.
SBR +1
Για την ιστορία το ΤΟΥΟΤΑ που είχα εγώ έμοιαζε με αυτό:
https://www.autouncle.de/de/gebrauchtwa ... -automatikΜετά από 350000χλμ το αποχωρίστηκα και με την αγορά και εμπλοκή με άλλες μάρκες έμαθα επιτέλους πολλά μερη (χαχαχαχα...ααααχ) - ανταλλακτικά και αναλώσιμα που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο και που η corolla μου δεν τα ζήτησε ποτέ!
Το πιστευω Σπυρο, γιατι εχω γνωστους που εχουν το συγκεκριμενο μοντελο (αν λεμε το ιδιο, γιατι το site που εβαλες δεν ανοιγει) και δεν εχουν παραπονο. Δυο το εχουν, στα 1400 κυβικα, τα αγορασαν καινουργια και προβλημα κανενα. Εχω γνωστο με carina με καμια 300.000χλμ και μονο τα προβλεπομενα εχει κανει. Εμενα οι προτεραιοτητες ειναι αλλες, χωρις ομως να σημαινει οτι η toyota δεν ειναι καλη εταιρια. Εχει τα συν και τα πλην της για τα δικα μου δεδομενα. Το βασικο της συν ειναι η αξιοπιστια της για εμενα. Μαλλον την ποιο κατω corolla ειχες:
http://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fbestsellingcarsblog.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F03%2Ftoyota-corolla-greece-2005.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fbestsellingcarsblog.com%2F2006%2F01%2Fgreece-2003-2005-toyota-corolla-reigns%2F&h=604&w=960&tbnid=N3O9HitjxOxk4M%3A&docid=6EoaIwXAZuCQSM&ei=rMKPVoHpH4KfadHuucgJ&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=3357&page=4&start=32&ndsp=13&ved=0ahUKEwiB7_PhsZrKAhWCTxoKHVF3DpkQrQMIpwEwJQ
Νονε ετσι ειναι. Το βασικο στοιχειο για να θεωρηθει ενα αμαξι καλο ειναι η παθητικη ασφαλεια. Αυτη πρεπει να ειναι το βασικο που πρεπει να κοιταει καποιος οταν αγοραζει ενα αμαξι. -
Προσωπικά θα έβαζα την ενεργητική ασφάλεια πάνω από την παθητική.
-
Ακριβως. Συμφωνω με τον Zeus στην παραπανω κουβεντα. Πλεον αφου εφτασαν σε ενα τοπ σημειο την παθητικη ασφαλεια, τωρα εχουν ριξει ολο το βαρος στην ενεργητικη. Και η αληθεια ειναι οτι εχουν κανει τεραστια βηματα μπροστα.. Εχουν βγαλει συστηματα που ουτε καν μπορουσαμε να τα σκεφτουμε πριν μερικα χρονια και τωρα πλεον υπαρχουν στον βασικο εξοπλισμο των περισσοτερων αυτοκινητων.
Ομως και παλι η αληθεια να λεγεται. Για να θεωρηθει ενα αμαξι καλυτερο πρεπει να εχει καποια χαρακτηριστικα. Κιολας πρεπει να ειναι και καλυτερα των ανταγωνιστων του. Συμφωνω οτι το καθε αυτοκινητο εχει το δικο του προσανατολισμο αλλα Δεν μπορει πχ να θεωρησει καποιος ενα Toyota καλυτερο αυτοκινητο επειδη υπερεχει μονο στην αξιοπιστια. Το Toyota μονο στην τσεπη ειναι καλυτερο..ΥΓ. Sorry που επεμβαινω στην (σχετικα) κουβεντα σας..
TOYOTA FORUM