-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
[Η Αμερική είναι η μόνη χώρα]...που πέρασε από το βαρβαρισμό στον εκφυλισμό, χωρίς το σύνηθες διάλειμμα του πολιτισμού.
Τάδε έφη Oscar Wilde.
Σιγουρα; Γιατι εχω την εντυπωση οτι το ειχε πει καποιος Γαλλος πολιτικος αλλα επιφυλασομαι. Θα ψαξω κ θα επανελθω!
Εδώ, μαζί με άλλα δικά του.
-
Τα ιδια και τα ιδια.......
μας χαλαει η δυναμη του αλλου....γιατί απλά εμείς δεν την εχουμε!!!αν την ειχαμε θα καναμε τον Κινέζο...
Α, και κατι αλλο,εγω δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με τον αμερικανικο τροπο ζωης, ουτος η αλλως σε 20 χρονια ετσι θα ειναι η Ευρωπη, οπως συνηθως γινεται, ΑΛΛΑ καντε ολοι μια χαρη στον κοσμο και μην βγαλετε προεδρο ξανα τον ιδιο ηλιθιο, ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
-
Πάντως η συζήτηση είναι γενικώς και ειδικώς σε άλλο επίπεδο από ότι παλιότερα!
βέβαια δεν συμμετέχουν και όλοι όσοι συμμετείχαν τότε!Αλλά σίγουρα είναι αλλοιώτικα!Πιο καλά!Νίκο (titsataki) συμφωνούμε το ξέρεις! Αλλά αυτή η βεβαιότητα περί του δίκαιου της γνώμης μας είναι κάτι που αφορά γενικότερα τον κάθε άνθρωπο,άρα θα το βλεπαμε και σε αυτό το Φόρουμ! (δεν αναφέρομαι στον TRAVELLER αλλά γενικά!)
Το μυστικό είναι αυτό που είπε ο GFON!!Και η ουσία ο λόγος των Αθηναίων προς τους Μήλιους!Που ακόμα και αυτό είδαμε ότι μπορούμε να το καταλάβουμε με διαφορετικούς τρόπους!Ανάλογα με το πως βλέπει ο καθένας τον κόσμο και την ένταξη του σε αυτόν!
Και βέβαια σε σχέση με τις παραστάσεις και την εμπειρία που έχει!!Ωραίες είναι αυτές οι κουβέντες!Με κάνουν να θέλω να ανοίξω τον υπολογιστή ακόμα και τα ξημερώματα!!!Γουστάρω!!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω τη στάση μας στο Forum απέναντι σε ανθρώπους από τις ΗΠΑ, οι οποίοι εκφράζουν μια άποψη και μια στάση ζωής διαφορετική από εμάςΕρχεται ο gavriil1, έχει την άποψη και την κοσμοθεωρία του, βέβαια εκφράζεται πολλές φορές με (όχι άμεσα υβριστικό αλλά) προκλητικό και ανάρμοστο τρόπο, του 'την πέφτει' το μισό Forum
Ερχεται ο dimitrios2004, ο οποίος σημειωτέον, παρότι Αμερικανός, μιλάει και γράφει Ελληνικά καλύτερα από τους περισσότερούς μας (δεν είδα να σχολιάστηκε αυτό, παρότι έχει τη σημασία του ), και με ένα ήρεμο και προσηνή τρόπο (σε καμία περίπτωση 'ωρυόμενος'), τοποθετείται με αρκετή τεκμηρίωση στις απόψεις του. Αποτέλεσμα: πάλι του 'την πέφτουν' κάποιοι (*), ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, με τρόπο που δεν 'την έχουν πέσει' σε ανθρώπους που έχουν φερθεί πολύ προσβλητικά και υβριστικά στο Forum.
(*) Φίλε TRAVELLER δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά στη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Forum
Μα τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε πως δεν μπορεί κάθε τι που έρχεται από τις ΗΠΑ να αποτελεί 'κόκκινο πανί' και να εγείρει αντανακλαστικές αντιδράσεις ? Πως δεν μπορεί πάντοτε εμείς να έχουμε δίκιο και οι άλλοι άδικο (τι διαφορά έχει άραγε αυτό από το 'όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας' ? ) αλλά είναι δυνατόν τα νομίσματα να έχουν 2 όψεις και όλες οι πλευρές να έχουν δίκιο από την πλευρά τους ? Πως δεν μπορεί να 'την πέφτουμε' σε ανθρώπους που μας κάνουν την τιμή (όπως και όλοι μας στο Forum) να μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις τους, επειδή τυχαίνει να κατάγονται από τις ΗΠΑ ? Πως δεν μπορεί να τους ζητάμε, με σχεδόν προσωπικό τόνο, να απολογηθούν για όλα τα κρίματα της κυβέρνησής τους και να τους εξαναγκάζουμε σε αμυντική στάση απέναντι στη χώρα που διάλεξαν να ζήσουν ? Πως, εν τέλει, δεν έχουμε δικαίωμα να διώχνουμε με αυτή μας τη συμπεριφορά, ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή την παρέα ?
Εχω βαρεθεί πια αυτή την κατάσταση. Αν έχουμε αυτοκινητιστικά επιχειρήματα, ας τα παραθέσουμε. Φτάνει όμως πια με την σε κάθε σχετική ευκαιρία επί παντός επιστητού και εφ΄ όλης της ύλης αντιπαράθεση...
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
ΞΕΡΕΙΣ DIMITRIOS2004 ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΤΟ RESEARCH ΑΣΤΟ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ APPLIED ΤΟΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΗΓΕΣ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙΤΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ(ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 'ΚΑΝΩ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ'- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ;;;:o ΣΩΩΩΠΑ!)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΒΡΕ NASS!ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΦΑΩ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η ΝΑ ΕΧΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ!;ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΔΩ;ΠΟΤΕ!ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΛΟΙΠΟΝ!ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΙΟΙ ΕΤΣΙ;!ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ(ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;; ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;; )ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΡΕΛΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ .ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΕΝΤΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΘΑ ΠΩ:'ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ' ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΩΣ Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΝΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ RESEARCH.ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.'ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ...'
Ο ΝΩΟΝ ΝΩΕΙΤΩ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ 'ΦΤΑΙΜΕ' ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΟΠΟΤΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ 'ΦΤΑΕΙ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ.ΟΔΗΓΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;ΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΑΠΌΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΙΚΩΝ;ΑΠΌΤΙ ΞΕΡΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠ'ΕΞΩ ΤΑ ΘΗΡΙΩΔΗ 4Χ4. ΤΑ ΠΙΟ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΠΙΕΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ;ΜΠΑ!ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΤΖΙΠ V8 ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ GPS,MP3,DVD...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΠΗ..Σ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ. ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟΤΕ Η ΙΔΙΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ (ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΙΣΩΣ;;;)ΚΥΒΙΣΜΟΥΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ..ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ. -
Ο χρήστης svradelis έγραψε:
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.Σε παρακαλώ μη γράφεις με κεφαλαία, μας βγαίνουν τα μάτια να τα διαβάσουμε! Αν βαριέσαι να βάζεις τόνους απλά μην τους βάζεις.
Ευχαριστώ.
-
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ 'ΦΤΑΙΜΕ' ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΟΠΟΤΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ 'ΦΤΑΕΙ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;Και που ξέρεις αν ο dimitrios2004 και ο titsataki και ο οποιοσδήποτε άλλος δεν τα κάνει όλα αυτά που λες ? Που ξέρεις πως ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο 'μέσος Αμερικανός' και με ποιό δικαίωμα απευθύνεσαι σε αυτόν για να 'τ΄ ακούσει' ? Με ποιό δικαίωμα ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ για τη συμπεριφορά του ?
Δηλαδή αν αρχίσει να σου τη λέει ο dimitrios2004 'και εσύ svradelis που πετάς σκουπίδια στις παραλίες και τους δρόμους, που χτίζεις αυθαίρετα, που λαδώνεις και ρουσφετώνεις, που ... που ... που ...' δεν θα τσαντιστείς, δεν θα πεις 'μα εγώ δεν τα κάνω αυτά' ? 'Κολοκύθια' θα σου απαντήσει 'αφού είσαι μέσος Ελληνας'
Αυτό είναι το νόημα της προηγούμενης δημοσίευσής μου, την οποία τελείως ακατάλληλα έκανες quote, πως 'βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ΄ έξι' και 'τ΄ ακούνε' άνθρωποι που έχουν την καλή διάθεση να συζητήσουν μαζί μας και εμείς μαζί τους. Μια τέτοια συμπεριφορά προσβάλλει πρώτ΄ απ΄ όλα αυτό το Forum που μας φιλοξενεί.
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Αφού οι περισσότεροι θα το έχετε ήδη δει στους σινεμάδες ... ας το πάρουμε ως παράδειγμα … για το fahrenheit 9/11 λέω … που όταν πήγα να το δώ, ο μισός κινηματογράφος ήταν γεμάτος Κνιτάκια, θολο-κουλτουριάρες της φιλοσοφικής με παχύ μουστάκι, και κάτι τελειωμένες φάτσες του αναρχοαυτόνομου και πάλε ποτέ κραταιού “μαύρου” μπλοκTo fahrenheit 9/11 ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους παγκοσμίως παρόλο που ήταν μια καταγγελτική ταινία, στρεφόμενη απροκάλυπτα κατά του εν ενεργεία πρόεδρου των ΗΠΑ ... αμφισβητώντας άμεσα την επίσημη εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της χώρας … Η παραγωγή έγινε στις ΗΠΑ, χρηματοδοτήθηκε από την Disney και παρόλα τα προβλήματα διανομής που αρχικά αντιμετώπισε, προωθήθηκε από Καναδική εταιρεία στην Αμερικανική αγορά αλλά και παγκοσμίως … Και όλα αυτά μολονότι η ταινία είναι σαφώς “στρατευμένη”, έχοντας ύφος και προσέγγιση που αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας ...
Αυτό για μένα ονομάζεται ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που διατηρεί – ακόμα - σημαντικές αντιστάσεις … ακόμα και σε τομείς που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το ζήτημα της εκλογής του επόμενου κυβερνήτη της χώρας …
O Moore γυρίζει ταινία γελοιοποιώντας εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να “κατεβάσει τους διακόπτες” … όπως τα δικά μας λαμόγια κάνουν στους Έλληνες δημοσιογράφους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι (πχ Τριανταφυλλόπουλος στον ALPHA) … και μην μου πει κανείς για την υπαναχώρηση της Disney, την Miramax, το υπερβολικό R rating κτλ … χαίρω πολύ … ο Moore προφανώς κυνηγήθηκε … η ταινία όμως προβλήθηκε χωρίς περικοπές παντού …
Φαντάζεστε αν έβγαινε ένα αντίστοιχο ντοκυμονταίρ στην Ελλάδα με παραπλήσια καυτό θέμα (πχ “Ο εθνικός προμηθευτής”) τι θα γινόταν?
Υ.Γ. Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit ... ontroversyΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΩ.
1)ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:'ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ'
2)ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, ΑΜΠΟΥ ΓΚΡΑΙΜΠ:ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ
3)ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ MOORE 'ΗΛΙΘΙΟΙ ΛΕΥΚΟΙ' ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ 'ΕΥΚΟΛΑ' ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΔΟΘΗΚΕ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ! ΓΙΑ ΠΑΝΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; DIMITRIOS2004 ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΒΑΣ Η ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΡΑΒΑ, ΕΙΣΑΙ ΜΑΥΡΟΣ Η ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ε; ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΟΔΗΓΑΝΕ ΤΟ 4ΛΙΤΡΟ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ Η ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ(ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΝΟΩ);ΠΟΣΟΙ ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ;ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΤΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ 'ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ', ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ 'AND JUSTICE FOR ALL...' ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΜΟΥ. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ 'ΦΤΑΙΜΕ' ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΟΠΟΤΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ 'ΦΤΑΕΙ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
Και που ξέρεις αν ο dimitrios2004 και ο titsataki και ο οποιοσδήποτε άλλος δεν τα κάνει όλα αυτά που λες ? Που ξέρεις πως ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο 'μέσος Αμερικανός' και με ποιό δικαίωμα απευθύνεσαι σε αυτόν για να 'τ΄ ακούσει' ? Με ποιό δικαίωμα ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ για τη συμπεριφορά του ?
Νομίζω οτι οι απόψεις φάνηκαν πιο πριν. Απόψεις του στιλ 'με μεγάλα αυτοκίνητα ταξιδεύεις πιο άνετα...'. Κάτι που να λέει 'ρε παιδιά έχετε δίκιο ξεφύγαμε...' δεν άκουσα. Και με πύραυλο ταξιδεύεις πιο γρήγορα μήπως να τελειώσουμε όλα τα καύσιμα και να πνίξουμε τον πλανήτη για να φτάνουμε πιο γρήγορα;Εσύ πάλι απο που ξέρεις ότι δεν είναι ο μέσος αμερικάνος;
Δηλαδή αν αρχίσει να σου τη λέει ο dimitrios2004 'και εσύ svradelis που πετάς σκουπίδια στις παραλίες και τους δρόμους, που χτίζεις αυθαίρετα, που λαδώνεις και ρουσφετώνεις, που ... που ... που ...' δεν θα τσαντιστείς, δεν θα πεις 'μα εγώ δεν τα κάνω αυτά' ? 'Κολοκύθια' θα σου απαντήσει 'αφού είσαι μέσος Ελληνας'
Ποιός σου είπε ότι εγώ δεν ντρέπομαι για τα χάλια μας;Θα τσατιστώ στο μέρος που ακούω αναλήθειες. Για το υπόλοιπο θα ντραπώ. Για αυτήν τη ντροπή και το φιλότιμο δεν άκουσα λέξη μέχρι στιγμής...
Αυτό είναι το νόημα της προηγούμενης δημοσίευσής μου, την οποία τελείως ακατάλληλα έκανες quote, πως 'βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ΄ έξι' και 'τ΄ ακούνε' άνθρωποι που έχουν την καλή διάθεση να συζητήσουν μαζί μας και εμείς μαζί τους. Μια τέτοια συμπεριφορά προσβάλλει πρώτ΄ απ΄ όλα αυτό το Forum που μας φιλοξενεί.
Δεν συνηθίζω να απαντάω με την λογική του 'βρήκαμε παπά...' ούτε έβρισα.Επιχειρήματα παρέθεσα και γεγονότα.Συζητάω και περιμένω αντίλογο.Μίλα με επιχειρήματα και μην με κατηγορείς παίζοντας το προστάτηςκαι κριτής συμπεριφορών.Ο dimitrios2004 είδα και σε άλλα forum ότι είναι και ώριμος και έξυπνος, οπότε δεν χρειάζεται προστάτη. Μάλλον εσύ προσβάλλεις υποτιμώντας τη δυνατότητα των άλλων να υπερασπιστούν την άποψή τους χωρίς βοήθεια.
-
Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά μου φαίνεται οτι δείχνουμε την ευαισθησία μας για το περιβάλον και την ηθική μας ανωτερότητα έναντι των Αμερικάνων 'εκ του ασφαλούς'. Ας είχαμε και στην Ελλάδα την οικονομική δυνατότητα να πάρουμε μεγαλύτερα αυτοκίνητα και τότε πραγματικά θα παραδεχόμουν όποιον αγόραζε ένα 1400άρι supermini.
Επίσης, πολλοί κατηγόρησαν τις ΗΠΑ επειδή δεν υπέγραψαν το πρωτόκολο του Κυότο. Έχετε διαβάσει το κείμενο του πρωτοκόλλου? Μήπως θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και σε τελική ανάλυση δέν θα λύσει το πρόβλημα της μόλυνσης?
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Εδώ, μαζί με άλλα δικά του.
Χμ, σαν να εχεις δικιο.. Ή λαθος ηταν η πηγη μου ή το μπερδευω με κατι αλλο. Ελπιζω να το ξαναβρω για μια ανασκοπηση..
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά μου φαίνεται οτι δείχνουμε την ευαισθησία μας για το περιβάλον και την ηθική μας ανωτερότητα έναντι των Αμερικάνων 'εκ του ασφαλούς'. Ας είχαμε και στην Ελλάδα την οικονομική δυνατότητα να πάρουμε μεγαλύτερα αυτοκίνητα και τότε πραγματικά θα παραδεχόμουν όποιον αγόραζε ένα 1400άρι supermini.Επίσης, πολλοί κατηγόρησαν τις ΗΠΑ επειδή δεν υπέγραψαν το πρωτόκολο του Κυότο. Έχετε διαβάσει το κείμενο του πρωτοκόλλου? Μήπως θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και σε τελική ανάλυση δέν θα λύσει το πρόβλημα της μόλυνσης?
Σε αυτό έχεις δίκιο. Μπορεί και εμείς αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να το κάναμε. Εγώ πάντως πιστεύω πως όχι (ως ένα σημείο). Αυτό το βασίζω στην διαφορετική δομή που έχουν οι πόλεις μας καθώς και σε κοινωνικούς λόγους...
Μην ξεχνάς όμως σε πολλές πόλεις στην Αμερική έχει δοθεί προτεραίοτητα στο αυτοκίνητο, έναντι των Μ.Μ.Μ., λόγω πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων. Δηλαδή το φαινόμενο της υπερβολής στην αυτοκίνηση αναπτύχθηκε με τις ευλογίες των κυβερνήσεων.Όσο για το πρωτόκολλο του Κυότο δεν το έχω διαβάσει. Αλλά δεν μπορεί να το έχουν υπογράψει τόσες βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και να είναι μούφα. Ο Κλίντον το υπέγραψε αν θυμάστε. Ο Μπους αποχώρησε από αυτό. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (αν συμπεριλάβουμε και υπ' όψη ότι τα περισσότερα στελέχη του, αλλά και ο ίδιος, είναι πρώην στελέχη μολυσμαντικών εταιριών) ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να το έκανε επειδή διέβλεψε ότι το πρωτόκολλο είναι προβληματικό.
Απο 'κει και πέρα συμφωνώ (όπως θα καταλάβατε) σε πολύ μεγάλο ποσοστό με τους 'αντιαμερικανούς' (svradelis, traveller κ.τ.λ.) της παρέας, χωρίς να παραβλέπω ότι σε αρκετούς τομείς οι Αμερικανοί είναι έτη φωτός μπροστά.
Το γεγονός όμως αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την αντιμετώπισή μου (και νομίζω όλων των παιδιών) προς τους 'Αμερικανούς' της παρέας... -
.............ΚΑΙ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ......δυσανάγνωστα τα κεφαλαία σου, αλλά με αυτό γέλασα ΠΑΡΑ πολύ
Σπύρος
-
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
ΞΕΡΕΙΣ DIMITRIOS2004 ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. TΟ RESEARCH ΑΣΤΟ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ APPLIED ΤΟΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΗΓΕΣ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙΤΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ(ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 'ΚΑΝΩ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ'- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ** ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ** ;;;:o ΣΩΩΩΠΑ!)
....
ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΛΟΙΠΟΝ!ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΙΟΙ ΕΤΣΙ;!ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ(ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;; ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;; )ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΡΕΛΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ .ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΕΝΤΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΘΑ ΠΩ:'ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ' ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΩΣ Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΝΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ RESEARCH.ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.'ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ...'
Ο ΝΩΟΝ ΝΩΕΙΤΩ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ 'ΦΤΑΙΜΕ' ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΟΠΟΤΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ 'ΦΤΑΕΙ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ.**ΟΔΗΓΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;**ΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΑΠΌΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΙΚΩΝ;ΑΠΌΤΙ ΞΕΡΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠ'ΕΞΩ ΤΑ ΘΗΡΙΩΔΗ 4Χ4. ΤΑ ΠΙΟ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΠΙΕΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ;ΜΠΑ!ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΤΖΙΠ V8 ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ GPS,MP3,DVD...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΠΗ..Σ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ. ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟΤΕ Η ΙΔΙΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ (ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΙΣΩΣ;;;)**ΚΥΒΙΣΜΟΥΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ **ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ..ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ.Αγαπητέ μου svradelis,
έχω κάνει bold μερικά σημεία στο κείμενο σου.
Αναγράφεις οτι δεν ψηφίστηκε κανένας νόμος για μείωση καυσαερίων. Όμως η USA είναι απο τις χώρες με τα αυστηρότερα emission tests. Πολύ αυστηρότερα απο την Ελλάδα. Γιατί δεν αναρωτιόμαστε γιατι δεν ψηφίζονται αντίστοιχα αυστηροί νόμοι στην Ευρώπη.
Γράφεις να σου μιλήσω οταν το research (έρευνα) θα γίνει applied και να το αφήσω σαν επιχήρημα. Επίσης παρακάτω προσθέτεις οτι είναι ανούσιο εκτός απο ανεφάρμοστο. Άν η γνώμη σου είναι οτι η επιστημονική έρευνα είναι ανούσια ειλικρινά τότε δεν έχω κάποιο επιχείρημα να σε πίσω για το αντίθετο. Άν όμως πιστεύεις οτι δεν εφαρμόζεται, τότε μάλλον δεν κοιτάς τον κόσμο γύρω σου και την εξέλιξη του. Ακόμα και τα αυτοκίνητα μόνο να δείς, σύγκρινε ένα αυτοκίνητο 20 χρονών και ένα σημερίνο και πόσο μολύνουν. Δεν είναι αποτέλεσμα έρευνας αυτό; Θα μπορούσα να σου γράψω σελίδες με εφαρμογές της έρευνας, αλλά απόψεις ανούσιας έρευνας και έρευνας που δεν εφαρμόζεται δείχνουν οτι μάλλον δεν έχεις αναζητήσει αρκετά τι σημαίνει έρευνα, πόσα εκ $ ξοδεύονται για αυτήν και πόσο συχνά τη συναντάς κάθε μέρα στη ζωή σου.
Αναφέρεσαι στον μέσο Αμερικάνο οτι καταναλώνει με τερατώδη αυτοκίνητα απίστευτα μεγάλες ποσότητες καυσίμων. Άν μιλάμε για τον μέσο Αμερικάνο, αυτός οδηγεί αυτοκίνητα με 2500-3500cc. Το Τοyota Camry , Honda Accord θα τα έλεγα μέσα Αμερικάνικα αυτοκίνητα. Άν λοιπόν μιλάμε για τον μέσο Αμερικάνο, η άποψη μου είναι οτι δεν καταναλώνει τις απίστευτες ποσότητες καυσίμων που νομίζεις. Άν όμως θέλεις να εστιάσουμε στη μερίδα των καταναλωτών που αγοράζουν 5,6λτ, εγώ ρωτάω γιατί να μην εστιάσουμε και στους πολλούς που υπάρχουν εδώ που αγοράζουν 1.6λτ, 1.8λτ ; (px Corolla που είναι απο τα πιο εμπορικά μοντέλα) Ένα αυτοκίνητο με 5λτ μπορεί να κάνει εδώ όσο ένα με 1800λτ και όμως αρκετοί προτιμούν τα 1.8λτ. Τι δείχνει αυτό κατα τη γνώμη σου;
Λές οι μεγάλες αποστάσεις δεν είναι δικαιολογίες. Για εμένα είναι. Είναι γεγονός οτι κάνουμε μεγάλες αποστάσεις. Ανέκαθεν υπήρχε η λογική της αποκέντρωσης εδώ , ώστε οι πολίτες να αγοράζουν φθηνές και μεγάλες κατοικίες εκτός πόλης. Λογική με την οποία είμαι σύμφωνος.
Γράφεις τι έκανε ο μέσος Αμερικάνος για να αλλάξει την κατάσταση. Πέρα απο τις εκλογές τι άλλο μπορεί να κάνει ο μέσος πολίτης για να αλλάξει μία κατάσταση; Και όταν λές μέσος Αμερικάνος σε πιό ποσοστό επι του συνόλου πεύτει; Ο μέσος πολίτης οποιασδήποτε χώρας τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει πολιτικές αποφάσεις με τις οποίες δεν είναι σύμφωνος;
Γράφεις να κρατήσουμε τα καλά μας εντός των συνόρων. Θεωρείς σωστή την άποψη σου να μήν προσπαθείς να αποκτήσεις τα καλά απο τις άλλες χώρες;
Αναφέρεσαι στα όπλα του Ιρακ που δεν βρέθηκαν. Που θέλεις να καταλήξεις με αύτο για τον μέσο Αμερικάνο; Κάνοντας την υπόθεση οτι διαβάζεις τα news μας απο εδώ , σίγουρα τότε θα διάβασες για παράδειγμα στο cnn πολλές φορές να έχουν τίτλους : που είναι τα όπλα επιτέλους; Σίγουρα θα είδες πολλές συνεντεύξεις για το θέμα αυτό στην τηλεόραση και να καταδικάζουν την πολιτική που ακολουθούμε. Δεν κατάλαβα που θέλεις να καταλήξεις με το θέμα των όπλων.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΩ.
1)ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:'ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ'
2)ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, ΑΜΠΟΥ ΓΚΡΑΙΜΠ:ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ
3)ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ MOORE 'ΗΛΙΘΙΟΙ ΛΕΥΚΟΙ' ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ 'ΕΥΚΟΛΑ' ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΔΟΘΗΚΕ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ! ΓΙΑ ΠΑΝΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; DIMITRIOS2004 ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΒΑΣ Η ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΡΑΒΑ, ΕΙΣΑΙ ΜΑΥΡΟΣ Η ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ε; ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΟΔΗΓΑΝΕ ΤΟ 4ΛΙΤΡΟ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ Η ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ(ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΝΟΩ);ΠΟΣΟΙ ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ;ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΤΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ 'ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ', ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ 'AND JUSTICE FOR ALL...' ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΜΟΥ.H Αμερική είναι απο τις χώρες όπου ευκολότερα απο τις περισσότερες άλλες μπορείς να αναζητήσεις το δίκιο σου όταν αυτό καταπατείται.
Για το βιβλίο τι να σχολιάσω πέρα του αποτελέσματος; Σε μία δημοκρατική κοινωνία όλοι μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους και αυτό γίνεται. Συμβαίνει το ίδιο και στην Ευρώπη όμως;
Όσο για το ερώτημα που μου θέτεις , μπορώ να κάνω την εικασία ότι δεν έχεις έρθει ποτέ USA. Ρωτάς πόσοι μαύροι, ινδιάνοι, άραβες οδηγούνε 4λτ Jeep. Σου απαντώ λοιπόν , όποιος απο αυτούς θέλει να οδηγήσει οδηγάει (νόμιμα και όχι παράνομα όπως 'υποθέτεις') Ένα αυτοκίνητο 4λτ εδώ είναι πιο φθηνό απο πολλά με 2λτ. Κυκλοφόρησε στους δρόμους να δείς πολλούς αφρικαν-αμέρικανς να οδηγούνε ακριβά αυτοκίνητα. Πολλούς μετανάστες. Ήταν λάθος σου επιλογή το αυτοκίνητο ειδικά.
Ρωτάς πόσοι σπουδάζουν απο αυτούς. Μα ειδικά αν ανήκεις σε μειονότητα έχεις περισσότερα κίνητρα απο το κράτος να σπουδάσεις. Τα πανεπιστήμια σε κάνουν πιο εύκολα δεκτό. Πράγματι είναι λιγότεροι αυτοί που σπουδάζουν, αλλά αυτό οφείλεται σε άλλους λόγους, και όχι στο άν είναι εφικτό.
Τέλςο όσον αφορά τα δικαιώματα απαντάω οτι (ναι) έχεις τα ίδια δικαιώματα. Και μάλιστα άν ανήκεις σε μειωνότητα έχεις περισσότερα πολλές φορές.Δεν θυμάμαι άν απάντησα σε όλα τα ερωτήματά σου, ελπίζω πάντως να μήν αμέλησα κάποιο.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Kλείνοντας χωρίς να έχω τη διάθεση να παραστήσω τον γλωσσομαθή , ένα τυπογραφικό λάθος που είδα πολλές φορές.
Το σωστό είναι να λέτε (ΣΤΗΝ Αμερική ) και όχι ΣΤΟ Αμέρικα.
Απευθύνεστε σε Έλληνες και όχι ΣΤΟ Αμερικάνο τουρίστα. -
Για το πρωτόκολλο του Κυότο έχω να πω τούτο: Και τι έγινε που το υπέγραψε η Ελλάδα; Σύμφωνα με το πρωτόκολλο έπρεπε να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων κατά 5%. Αντ' αυτού τις αυξήσαμε κατά 25%. Αν είναι να το τηρούμε έτσι, φέρτε μου κι εμένα να υπογράψω! Η υπογραφή αν δεν μετουσιώνεται σε πράξη είναι άκυρη, ιδιαίτερα όταν η βίαιη επιβολή της είναι ανεφάρμοστη.
Όσο για τα emission test ένθεν κι εκείθεν, όλοι σας ξεχνάτε ότι μιλάνε για περιεκτικότητα επί του όγκου των καυσαερίων. Δηλαδή, αν το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση έχει και περισσότερα καυσαέρια ποσοτικά, άσχετα αν το ποσοστό είναι το ίδιο και κάτω από τα όρια.
Μόνο η Μεγάλη Βρεττανία τόλμησε να χρησιμοποιήσει τις εκπομπές καυσαερίων ως μέτρο φορολόγησης των αυτοκινήτων. Μήπως μας έδωσε το καλό παράδειγμα;
Όσο για τους μεγαλύτερους κινητήρες και τα μεγαλύτερα αμάξια, έχουν απόλυτο δίκιο οι αμερικάνοι: ας ήταν τόσο φθηνά τα τουτού και τα καύσιμα και στην Ελλάδα, και να σου πω αν θα αγόραζα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, κι ας μην παίρνω αμερικάνικους μισθούς! Εντάξει, θα κοίταγα να έχει και λογική κατανάλωση, ακριβώς όπως κοιτάω και τα ψυγεία και τα πλυντήρια, αλλά βρε αδελφέ όπως και να το κάνουμε είναι άνεση το μεγάλο αμάξι!
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Ρωτάς πόσοι σπουδάζουν απο αυτούς. Μα ειδικά αν ανήκεις σε μειονότητα έχεις περισσότερα κίνητρα απο το κράτος να σπουδάσεις. Τα πανεπιστήμια σε κάνουν πιο εύκολα δεκτό. Πράγματι είναι λιγότεροι αυτοί που σπουδάζουν, αλλά αυτό οφείλεται σε άλλους λόγους, και όχι στο άν είναι εφικτό.
Τέλςο όσον αφορά τα δικαιώματα απαντάω οτι (ναι) έχεις τα ίδια δικαιώματα. Και μάλιστα άν ανήκεις σε μειωνότητα έχεις περισσότερα πολλές φορές.Αυτό το έχουμε δει και σε ταινίες (μην μας κοροϊδέψεις τώρα, για τους περισσότερους είναι η μόνη πηγή πληροφόρησης για τη ζωή στην Αμερική ) και εμένα προσωπικά μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση. Το θεωρώ μια περίεργη μορφή ρατσισμού υπέρ των μειονοτήτων και εμένα (που είμαι λευκός καυκάσιος) θα με ενοχλούσε αν συνέβαινε στη χώρα μου. Πώς το δικαιολογεί το κράτος εκεί;
Α, και κάτι ακόμα: ισχύει ότι πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ πώς φέρεσαι στις γυναίκες γιατί σε 'χαστουκίζουν' με μια μήνυση σεξουαλικής παρενόχλησης για πλάκα -και την κερδίζουν κιόλας; Συγκεκριμένα έχει ειπωθεί η φράση 'ποτέ μη μπεις μόνος σου με μία γυναίκα σε ασανσέρ'. Τόσο άσχημα είναι;
-
Το ερώτημα 'τι μπορεί να κάνει ο μέσος πολίτης για την χώρα του' είναι άτοπο. Δεν μιλάω για την Αμερική, αλλά για κάθε χώρα. Είναι και αυτό ένα παραμύθι που το φάγαμε στην μάπα.
Μπορεί να ενημερώνεται, να ενημερώνει και να έχει μια υπεύθυνη στάση ζωής (η υπεύθυνη στάση ζωής δεν έχει να κάνει μόνο με το αυτοκίνητο). Ούτε ριζικές επαναστάσεις, ούτε τίποτα. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει.
Αν η κυβέρνησή μου θέλει να κάνει μια παρανομία ή μια παλιανθρωπιά, να το κάνει άλλά ΟΧΙ με την δική μου συμμετοχή!!! Συμμετοχή είναι και η αδιαφορία!!! Ειδικά όταν αυτή η αδιαφορία έχει και ιδεολογικό περίβλημα!!! Το κάνουν πολλοί για να είναι ύσηχοι...
Αν μπορώ να μάθω στοιχεία γι' αυτήν την παλιανθρωπιά, θα το κάνω. Αν μπορώ να ενημερώσω 15 ανθρώπους γύρω μου για το θέμα, θα το κάνω.
Τα προϊόντα της παλιανθρωπιάς δεν θα τα καταναλώσω.
Αν γίνει μια διαδήλωση γι' αυτήν την παλιανθρωπιά θα συμμετάσχω...Από κάτι τέτοια αλλάζει ο κόσμος.
Μην ξεχνάτε πως η κοινωνία είναι ένα χαοτικό σύστημα, που σημαίνει ότι η παραμικρή μεταβολή στις αρχικές συνθήκες του συστήματος (η συνειδητοποίηση ενός και μόνο ανθρώπου), μπορούν να αλλάξουν ΑΡΔΗΝ την πορεία του!!! Το λένε και οι φυσικοί!!! -
Θα μου επιτρέψετε, να αναφερθώ σε μια προσωπική μου εμπειρία, σχετικά με τον μέσο Αμερικανό και τον τρόπο με τον μας βλέπει.
Τον Γενάρη του 2001 επισκέφθηκα τις ΗΠΑ (σε μια μικρή πολιτεία στα βόρεια, το RHODE ISLAND), όπου κι έμεινα για δύο εβδομάδες για δουλειά.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που γνώρισα (μέσους Αμερικανούς) μου έκαναν ερωτήσεις με σαφώς ειρωνικό έως και απαξιωτικό υφός σχετικά με το θέμα της χρήσης ουρανίου στη Βοσνία.
Μου έλεγαν : ' Μα καλά, πολύ ευαίσθητοι δεν είστε εσείς οι Ευρωπαίοι, τι σας φοβίζει τόσο ? Μην είστε τόσο κότες...... '
Ποιός μιλάει... Οι ίδιοι άνθρωποι όταν τους συνάντησα πριν ένα χρόνο, στην Αγγλία μου έλεγαν πόσο ανησυχούσαν για την ασφάλεια ΜΟΥ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (οι ίδιοι φυσικά δεν θα έρχονταν). Μιλούσαν με τέτοια σιγουριά για τα άσχημα που θα συμβούν, λες και είχαν συμβόλαιο με εξωγήινους εισβολείς να καταλάβουν την Αθήνα!
-
Αφήστε κατά μέρος το Κυότο, νομίζω ότι ο δείκτης CAFE είναι κάπως πιο σωστό μέτρο προς συζήτηση, μια που είναι νομοθεσία των ΗΠΑ και μόνο, οπότε μπορείτε να βγάλετε κάπως ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Και εγώ το έχω ακούσει αυτό σχετικά με τα διεκδικήσιμα δικαιώματα. Όπως εμείς οι νέο-Έλληνες είμαστε υπερβολικοί στον ωχαδελφισμό, έτσι και οι Αμερικάνοι είναι υπερβολικοί σε τέτοια θέματα. Χαρακτηριστικό γεγονός, η αποζημίωση κυρίας που έβαλε τη γάτα της στα μικροκύματα για να στεγνώσει...και πλήρωσε η εταιρία που δεν έγραφε σχετική απαγόρευση στις οδηγίες χρήσης!!!
Όλοι φταίμε για τα σκατά στον κόσμο μας...πολιτικοί (ναι, κάτι σας είπα τώρα!) και πολίτες (...και εγώ και εσείς και οι Αμερικανοί και όλοι)...Έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα, είναι να προσεύχεσαι μην είσαι εσύ το επόμενο θύμα...
-
Ο χρήστης STEF έγραψε:
Οι ίδιοι άνθρωποι όταν τους συνάντησα πριν ένα χρόνο, στην Αγγλία μου έλεγαν πόσο ανησυχούσαν για την ασφάλεια ΜΟΥ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (οι ίδιοι φυσικά δεν θα έρχονταν).Και ο θείος μου από το σικάγο δεν ήρθε για τους ολυμπιακούς, γιατί φοβόταν την κίνηση και το καυσαέριο και -λίγο- τους τρομοκράτες... Φαντάσου τώρα οι άλλοι!
-
Καλά η τρομοκρατία είναι από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα του καιρού μας!!!
Όταν διώκτης και διωκόμενος ταυτίζονται, είναι πολύ δύσκολο ο διώκτης να συλλάβει τον διωκόμενο!!!
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)