-
Εγώ δεν καταλαβαίνω άλλο πράγμα:
επιστρέφω από το εξοχικό μου αργά το Σάββατο μέσω παραλιακής και ξαφνικά βλέπω τον 'γνώστη που μπαίνει με τις μπάντες στο πέταλο ή αλλού' να τινάζεται πάνω από την προστατευτική νησίδα και να έρχεται με το 'έστω στοιχειωδώς σοβαρό και γρήγορο' αυτοκίνητό του πάνω σ'εμένα και στη συνεπιβαίνουσα οικογένειά μου.Δεν θα πληρώσω εγώ τις κ@... του κάθε 'εραστή της γρήγορης οδήγησης' που δεν βολεύεται στις πίστες. Suicide is painless, ας το κάνει μακρυά από εμένα.
-
Ναι αλλα δεν καταλαβενετε ενα πραγμα....
Η γη ειναι στρογγυλη, γυρναει γυρω απο τον ηλιο, στους δρομους γινονται κοντρες...
Λαθος, παρανομο, δωστε του οτι χαρακτηρισμο θελετε, αλλα ειναι πραγματικοτητα, και ποτε δεν θα εκλειψει (αφου δεν εχει εκλειψει σε Αγγλια+Αμερικη οπου εχουν ΚΑΙ πιστες ΚΑΙ αστυνομευση). Ετσι ειναι τα πραγματα. Σας αρεσουν δεν σας αρεσουν οι κοντρες στον δρομο, that's life...Το μονο που ζηταω εγω ειναι να σταματησετε την πιπιλα της πιστας γιατι στην Ελλαδα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ειτε λογω διαθεσιμοτητας ειτε 'διαθεσης' των υπευθυνων.
Οσο για το
....Suicide is painless, ας το κάνει μακρυά από εμένα....
μου θυμιζει τους κατοικους εκεινου του χωριου στο Μεσολογγι που περσι φωναζαν για το οτι η λιμνη τους εχει γεμισει σκουπιδια και φετος φωναζουν και κλεινουν δρομους για να μην γινει ΧΥΤΑ κοντα στο χωριο τους...
-
Επειδή η πίστα των Μεγάρων είναι σκέτη κοροιδία, μήπως η λύση είναι αγώνες τύπου auto-cross? Βρίσκουμε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο, σχηματίζουμε τη διαδρομή με πορτοκαλί κώνους, βάζουμε όργανα χρονομέτρησης και....τρέχουμε! Το κάθε αυτοκίνητο κάνει μόνο του τη διαδρομή, οπότε δέν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
-
Γράφοντας χωρίς να ξέρω άν είμαι on ή off topic !!! , θα προσπαθήσω , με την αδύναμη γραφίδα μου να αποτυπώσω τις σκέψεις του μικρού και -ίσως - στενού μου μυαλού :
Κόντρα , κοντράκηδες ......
Αγώνας , αγωνιζόμενοι......Βίοι παράλληλοι . Τελεία και παύλα .
Όσοι δεν καταλαβαίνουν πως αυτά τα δύο πράγματα είναι συγκοινωνούντα
δοχεία , απατούνται οικτρά .Η γρήγορη ή/και αγωνιστική οδήγηση έχει γίνει must (εκ των ούκ ανευ) απο όλα τα 'αυτοκινηστικά' περιοδικά , και απο τους 4Τροχούς -μόνο που έκαναν και Safetrack , και 'Γινε' , και 'Σεμινάρια Αγωνιστικής Συνοδήγησης ' , και ... και.. και .
Η βελτίωση ενός καθημερινού αυτοκινήτου είναι εφικτή , μέσα σε κάποια όρια , τα οποία ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. (αρκεί αυτό να γίνεται απο γνώστες του αντικειμένου , και πάντα κάτω απο τις απαιτούμενες προδιαγραφές και προϋποθέσεις ).Η διάθεση , ο πόθος για την γρήγορη οδήγηση , σε συνδυασμό με την ευκολία κατοχής /δυνατότητας οδήγησης ενός γρήγορου αυτοκινήτου ,
έχει δημιουργήσει , και είναι φυσικό και δημιουργικό , μία στρατιά ανθρώπων που είναι εν δυνάμει οδηγοί αγώνων.Μόνο που η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι λάθος ενημερωμένοι για το κόστος ενος αυτοκινήτου και συμμετοχής σε κάποιον αγώνα, και την μορφή αγώνα που μπορούν να δοκιμάσουν την αγωνιστική τους εμπλοκή .
Πιστεύω , πως η γνωστοποίηση, και μόνον, των παραβόλων συμμετοχής σε επίσημους αγώνες ( απο 155 ευρώ για Rally Sprint έως 3000 ευρώ για το Acropollis)
καθώς και των εξόδων του κάθε αγώνα ( απο τα δεκάδες ευρώ μιάς Δεξιοτεχνίας μέχρι τα εκατοντάδες μιάς Ανάβασης και τα χιλιάδες ενός Ραλλύ ) σίγουρα είναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ παράγοντας.Ομως , είναι προτιμότερο να κάνεις κόντρα στα 'Λιμανάκια' , ή να είσαι ο τελευταίος τερματίσας του Ραλλύ Σπρίντ Γεροπλάτανου (ΔΕΝ υπάρχει !) ??
Διάλεξε : στα Λιμανάκια θα σε δούνε τα γκομενάκια , οι κολλητοί και
ίσως θα σε γράψουν οι μπάτσοι και οι εφημερίδες (για ...
ατύχημα): στον (υποθετικό) Γεροπλάτανο , θα σε δουνε μόνον οι ΘΕΑΤΕΣ του Αγώνα , αλλά, απο το μπάκετ ΕΣΥ θα είσαι ο ΜΑΓΚΑΣ , όσο γρήγορα ή σιγά πήγαινες !!!!!!
Διάλεξε : Στα όποια λιμανάκια (είναι σκόπιμο το πεζό 'λ'), όπου ανά την Ελλάδα , και υπάρχουν πολλά τέτοια , ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , και προς ευπορισμό ορισμένων ,
ή στους όποιους επίσημους αγώνες ??? (σαν τον υποθετικό Γεροπλάτανο)
(έστω προς ευπορισμό της ΕΛΠΑ και των Λεσχών !)Αποστόλης.
-
Dog80
Το ζήτημα είναι ΟΤΙ κι αν οδηγούν να γνωρίζουν ΤΙ κάνουν και ΠΩΣ το κάνουν. Η διαφορά του γνώστη από τον άσχετο είναι ότι ο πρώτος αναλαμβάνει υπολογισμένο ρίσκο ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε μερική ή πλήρη άγνοια. Επίσης η διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλύτερα την όποια κατάσταση κρίσης προκύψει από τον δεύτερο … εκθέτοντας έτσι σε συγκριτικά πολύ μικρότερο κίνδυνο τον εαυτό του αλλά και τους άλλους.
Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα τώρα … τα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας και το στήσιμο του καθενός είναι εκείνο που διαφοροποιεί τον βαθμό επικινδυνότητας τους. Προσωπικά θα ένιωθα πολύ ασφαλέστερα αν στο αντίθετο από το ρεύμα που εγώ κινούμε, είχαν στηθεί μια E36 M3 τούμπανο και ένα Sti 330, απ ότι αν είχαν στηθεί ένα PuntoGT τούμπανο και ένα Uno με τουρμπίνα από airbus (θεωρώντας ότι οι οδηγοί είναι ισάξιοι και στις δύο περιπτώσεις) …
Manosk
Τυπικά και ουσιαστικά έχεις δίκιο … συνεπώς δεν έχω κάτι να αντιτείνω χωρίς κίνδυνο να γελοιοποιηθώ … υποθέτω ότι το να ανέχεται κανείς τις ιδιαιτερότητες και ενίοτε τις υπερβολές των γύρω του, είναι το κόστος που καλείτε να καταβάλει ως μέλος της οργανωμένης κοινότητας που ανήκει …Ασκήσεις ανοχής δηλαδή … Για σένα που δικαίως θέλεις να κινείσαι με ασφάλεια … και για μένα που γουστάρω να τρέχω, ενοχλούμε από τους αργούς της αριστερή λωρίδας και υφίσταμαι τα αυθαίρετα όρια ταχύτητας και τις σχετικές κυρώσεις …
Πάντως αν υπήρχε μια πραγματικά καλά οργανωμένη και εξοπλισμένη πίστα, πλήρως διαθέσιμη στους ιδιώτες, ηλεκτροφωτισμένη και ανοιχτή μέχρι αργά το βράδυ, με γρήγορη πρόσβαση από την Αθήνα (δηλαδή ένα Πάρκο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να ΓΙΝΟΥΝ και ΔΕΝ είναι τα Μέγαρα), νομίζω ότι η “επιθετικότητα” στους δρόμους από πλευράς των “γρήγορων” θα έπεφτε κατακόρυφα … το ίδιο και τα καγκουρο-ατυχήματα. Αυτό βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, δέν είναι δουλειά των 4Τ ούτε των ΤΕ να το κάνουν ... δουλειά του κράτους είναι ... και όλων εμάς ...
-
Apostolis:
Μονο που η συζητηση δεν γινεται μονο για τα Λιμανακια που οντως τωρα τελευταια εχει γινει πασαρελα* αλλα γενικα για τις κοντρες στον δρομο.
- Μηπως και η πλατεια της Πολιτειας κλπ κλπ (μιλαω για πλατειες και drift της εποχης του 80) πασαρελα δεν ηταν? Εκει ομως εβρισκες του σημερινους παλιους ή 'εν αποστρατεια' οδηγους αγωνων με τα τοτε πισωκινητα να ζωγραφιζουν. Εκεινες οι εποχες γιατι ειναι 'ρομαντικες' και 'ιστορικα' τα σημεια συναντησης?
Manosk:
Ουδεποτε εννουσα οτι δεν εχεις δικιο να μην θες κοντρες στους δρομους και να απαιτεις να μπορεις να κινηθεις με ασφαλεια, απλα διατυπωνω κατι που μερικοι δεν καταλαβαινετε, οτι οι κοντρες ειναι μερος της καθημερινης ζωης ειτε εισαι στην Ελλαδα ειτε στην Αγγλια, Αμερικη, Αυστραλια, Ιαπωνια (καλα εκει να δειτε...) -
Αποστόλη ... Φίλε έγραψες ... Μόνο που τα κόστη για την οποιαδήποτε εμπλοκή είτε σε αγώνες ταχύτητας είτε σε αναβάσεις, είναι απαγορευτικά υψηλά για τους περισσότερους από εμάς. Επίσης ο κίνδυνος ατυχήματος με σημαντικές υλικές ζημιές για τα αυτοκίνητα και αντίστοιχα υψηλό κόστος επισκευής, είναι εξαιρετικά και απαράδεκτα υψηλός.
Ο μόνος οικονομικά και τεχνικά εφικτός τρόπος προσέλκυσης των 'ενθουσιωδών οδηγών' είναι οι αγώνες autocross όπως έγραψε ο dog80, τα αμιγώς ερασιτεχνικά events τύπου face2face (σωστά οργανωμένα όμως) και ίσως κάποια mini dragsters 400άρια αποκλειστικά προορισμένα για βολτάδικα αυτοκίνητα.
Βέβαια η ΕΛΠΑ και οι περισσότερες λέσχες δεν διανοούνται να ασχοληθούν με αυτά ... σιγά μην ασχοληθούν τώρα με τους κουλούς και τους κάγκουρες ...
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Μόνο που τα κόστη για την οποιαδήποτε εμπλοκή είτε σε αγώνες ταχύτητας είτε σε αναβάσεις, είναι απαγορευτικά υψηλά για τους περισσότερους από εμάς. Επίσης ο κίνδυνος ατυχήματος με σημαντικές υλικές ζημιές για τα αυτοκίνητα και αντίστοιχα υψηλό κόστος επισκευής, είναι εξαιρετικά και απαράδεκτα υψηλός.Εχεις ακουστα για το Peugeot junior cup και το Micra cup; Στο δευτερο αν κερδιζεις βγαινει και χαρτζιλικι
Α και προς κ. Χανιμπαλ, φετος το 106 cup ειχε σε 3 διπλους αγωνες μονο μια επαφη (αν δε κανω λαθος) και αυτη πταισμα (μια πορτα ζημια).
Επικινδυνες οι γενικευσεις
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Εχεις ακουστα για το Peugeot junior cup και το Micra cup; Στο δευτερο αν κερδιζεις βγαινει και χαρτζιλικιΝα σου πώ την αλήθεια δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, είχα μιλήσει όμως περυσι με έναν από τους συμμετέχοντες στο micra cup (νομίζω 'gastone') στο περιθώριο του 'γίνε' των 4Τ, και τα κόστη που μου είχε αναφέρει ήταν πέρα από τις δυνατότητες μου.
Επίσης μια και αναφερόμαστε σε κόντρες ... Για να απαρνηθεί ο κοντράκιας την φύση του και να περιορίσει τις καγκουριές στο δημόσιο δρόμο πρέπει να μπεί στην πίστα ή σε κάποια ανταγωνιστική εκδήλωση με το 'δικό του' αυτοκίνητο ... Με αυτό να βγάλει τα απωθημένα του, με αυτό να αναμετρηθεί με τον ανταγωνισμό και με αυτό να γυρίσει σπίτι ... διαφορετικά η καλύτερη και φθηνότερη λύση θα ήταν το karting ...
-
Γιατί να μη μένω κοντά στις Σέρρες...
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Α και προς κ. Χανιμπαλ, φετος το 106 cup ειχε σε 3 διπλους αγωνες μονο μια επαφη (αν δε κανω λαθος) και αυτη πταισμα (μια πορτα ζημια).
Milas gia ton prwto agwna.....
Para8etw loipon zhmies sto amaksi poy trexe o kyrios sfetsidhs...
Htan sto sygkekrimeno 2 portes, ena pisw aristero ftero poy xreiazotane antikatastash, ena tzami odhgoy, ligo patomataki sto pisw aristera, kai kati edores ston pisw profylaktyra..... :
To phga kai to efera to 106 sta megara kai kserw.... -
Δεν καταλαβαίνω για ποιο κόστος πίστας ή πιθανής ερασιτεχνικής εμπλοκής μιλάμε, από τη στιγμή που στην 'πασαρέλα' όπου και αν στήνεται αυτή, τα περισσότερα οχήματα που 'παρελαύνουν' διαθέτουν πχ. ηχοσυστήματα και body-kit εκατομμυρίων δρχ.
Γιάννης
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επειδή η πίστα των Μεγάρων είναι σκέτη κοροιδία, μήπως η λύση είναι αγώνες τύπου auto-cross? Βρίσκουμε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο, σχηματίζουμε τη διαδρομή με πορτοκαλί κώνους, βάζουμε όργανα χρονομέτρησης και....τρέχουμε! Το κάθε αυτοκίνητο κάνει μόνο του τη διαδρομή, οπότε δέν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.Πολυ ενδιαφερουσα ιδεα αλλα θελει τρεξιμο, οργανωση, χρονο κ χρημα. Ποιος το αναλαμβανει(ς ); Αν κανει καποιος την αρχη εγω ειμαι μεσα!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επειδή η πίστα των Μεγάρων είναι σκέτη κοροιδία, μήπως η λύση είναι αγώνες τύπου auto-cross? Βρίσκουμε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο, σχηματίζουμε τη διαδρομή με πορτοκαλί κώνους, βάζουμε όργανα χρονομέτρησης και....τρέχουμε! Το κάθε αυτοκίνητο κάνει μόνο του τη διαδρομή, οπότε δέν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.Αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του αυτοσχέδιου αγώνα και είναι σοβαρή παράβαση του ΚΟΚ
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Milas gia ton prwto agwna.....
Para8etw loipon zhmies sto amaksi poy trexe o kyrios sfetsidhs...
Htan sto sygkekrimeno 2 portes, ena pisw aristero ftero poy xreiazotane antikatastash, ena tzami odhgoy, ligo patomataki sto pisw aristera, kai kati edores ston pisw profylaktyra..... :
To phga kai to efera to 106 sta megara kai kserw....Από όσο άκουσα όμως ο Ριζικάρης που τον χτύπησε του την πλήρωσε την ζημιά στο ακέραιο, έτσι; Οπότε δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του Σφετσίδη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επειδή η πίστα των Μεγάρων είναι σκέτη κοροιδία, μήπως η λύση είναι αγώνες τύπου auto-cross? Βρίσκουμε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο, σχηματίζουμε τη διαδρομή με πορτοκαλί κώνους, βάζουμε όργανα χρονομέτρησης και....τρέχουμε! Το κάθε αυτοκίνητο κάνει μόνο του τη διαδρομή, οπότε δέν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του αυτοσχέδιου αγώνα και είναι σοβαρή παράβαση του ΚΟΚ
Αν αυτό γίνει σε ιδιόκτητο χώρο με άδεια του ιδιοκτήτη εξακολουθεί να είναι παράνομο, ή θεωρείται πως είναι 'πίστα';
(από την μία μου φαίνεται τραβηγμένο να είναι παράνομο σε ιδιωτικό χώρο, από την άλλη τραβηγμένο να είναι νόμιμο να κάνει ο καθένας 'πίστες' κατά το δοκούν... Πραγματικά δεν έχω ιδέα... ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του αυτοσχέδιου αγώνα και είναι σοβαρή παράβαση του ΚΟΚ
Μπορεί να γίνει και σε μεγάλο πάκρινγκ ... δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο βέβαια ... Οι εγγλέζοι πάντως το κάνουν σε εγκατελειμένα αεροδρόμια και πίστες ...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν αυτό γίνει σε ιδιόκτητο χώρο με άδεια του ιδιοκτήτη εξακολουθεί να είναι παράνομο, ή θεωρείται πως είναι 'πίστα';
(από την μία μου φαίνεται τραβηγμένο να είναι παράνομο σε ιδιωτικό χώρο, από την άλλη τραβηγμένο να είναι νόμιμο να κάνει ο καθένας 'πίστες' κατά το δοκούν... Πραγματικά δεν έχω ιδέα... )Μα καταρχην δεν θα ειναι ανοικτο στο ευρυ κοινο! Μπορει η αστυνομια να μου κανει ελεγχο μεσα στο χωρο ΜΟΥ; Κ στην τελικη ας παει πρωτα να διορθωσει τα αλλα στραβα στους δημοσιους δρομους (που για μενα ειναι απειρως πιο επικινδυνος απο τον κοντρακια ο ασυνειδητος πχ που εχει κανει τη βεσπα οικογενειακο κ παει τρικαβαλο με τη γυναικα κ το παιδι πανω οδηγωντας με το φανελακι το μινερβα κ τη σαγιοναρα) κ μετα ας ερθει να βαλει κ σε μενα χερι που θα κανω με τους φιλους μου ανωριμοτητες μεσα σε ενα οικοπεδο!
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
(από την μία μου φαίνεται τραβηγμένο να είναι παράνομο σε ιδιωτικό χώρο, από την άλλη τραβηγμένο να είναι νόμιμο να κάνει ο καθένας 'πίστες' κατά το δοκούν... Πραγματικά δεν έχω ιδέα... )Μα καταρχην δεν θα ειναι ανοικτο στο ευρυ κοινο! Μπορει η αστυνομια να μου κανει ελεγχο μεσα στο χωρο ΜΟΥ; Κ στην τελικη ας παει πρωτα να διορθωσει τα αλλα στραβα στους δημοσιους δρομους (που για μενα ειναι απειρως πιο επικινδυνος απο τον κοντρακια ο ασυνειδητος πχ που εχει κανει τη βεσπα οικογενειακο κ παει τρικαβαλο με τη γυναικα κ το παιδι πανω οδηγωντας με το φανελακι το μινερβα κ τη σαγιοναρα) κ μετα ας ερθει να βαλει κ σε μενα χερι που θα κανω με τους φιλους μου ανωριμοτητες μεσα σε ενα οικοπεδο!
Σου εύχομαι μόνο να μην είναι το σπίτι σου κοντά σε αυτό το οικόπεδο γιατί σίγουρα θα χάσεις τον ύπνο σου....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σου εύχομαι μόνο να μην είναι το σπίτι σου κοντά σε αυτό το οικόπεδο γιατί σίγουρα θα χάσεις τον ύπνο σου....Μπα, δεν τρεχει τπτ, ηδη ειναι αρκετα κοντα σε πιστα MX!
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ