Γράφοντας χωρίς να ξέρω άν είμαι on ή off topic !!! , θα προσπαθήσω , με την αδύναμη γραφίδα μου να αποτυπώσω τις σκέψεις του μικρού και -ίσως - στενού μου μυαλού :
Κόντρα , κοντράκηδες ......
Αγώνας , αγωνιζόμενοι......
Βίοι παράλληλοι . Τελεία και παύλα .
Όσοι δεν καταλαβαίνουν πως αυτά τα δύο πράγματα είναι συγκοινωνούντα
δοχεία , απατούνται οικτρά .
Η γρήγορη ή/και αγωνιστική οδήγηση έχει γίνει must (εκ των ούκ ανευ) απο όλα τα 'αυτοκινηστικά' περιοδικά , και απο τους 4Τροχούς -μόνο που έκαναν και Safetrack , και 'Γινε' , και 'Σεμινάρια Αγωνιστικής Συνοδήγησης ' , και ... και.. και .
Η βελτίωση ενός καθημερινού αυτοκινήτου είναι εφικτή , μέσα σε κάποια όρια , τα οποία ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. (αρκεί αυτό να γίνεται απο γνώστες του αντικειμένου , και πάντα κάτω απο τις απαιτούμενες προδιαγραφές και προϋποθέσεις ).
Η διάθεση , ο πόθος για την γρήγορη οδήγηση , σε συνδυασμό με την ευκολία κατοχής /δυνατότητας οδήγησης ενός γρήγορου αυτοκινήτου ,
έχει δημιουργήσει , και είναι φυσικό και δημιουργικό , μία στρατιά ανθρώπων που είναι εν δυνάμει οδηγοί αγώνων.
Μόνο που η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι λάθος ενημερωμένοι για το κόστος ενος αυτοκινήτου και συμμετοχής σε κάποιον αγώνα, και την μορφή αγώνα που μπορούν να δοκιμάσουν την αγωνιστική τους εμπλοκή .
Πιστεύω , πως η γνωστοποίηση, και μόνον, των παραβόλων συμμετοχής σε επίσημους αγώνες ( απο 155 ευρώ για Rally Sprint έως 3000 ευρώ για το Acropollis)
καθώς και των εξόδων του κάθε αγώνα ( απο τα δεκάδες ευρώ μιάς Δεξιοτεχνίας μέχρι τα εκατοντάδες μιάς Ανάβασης και τα χιλιάδες ενός Ραλλύ ) σίγουρα είναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ παράγοντας.
Ομως , είναι προτιμότερο να κάνεις κόντρα στα 'Λιμανάκια' , ή να είσαι ο τελευταίος τερματίσας του Ραλλύ Σπρίντ Γεροπλάτανου (ΔΕΝ υπάρχει !) ??
Διάλεξε : στα Λιμανάκια θα σε δούνε τα γκομενάκια , οι κολλητοί και
ίσως θα σε γράψουν οι μπάτσοι και οι εφημερίδες (για ...
ατύχημα)
: στον (υποθετικό) Γεροπλάτανο , θα σε δουνε μόνον
οι ΘΕΑΤΕΣ του Αγώνα , αλλά, απο το μπάκετ ΕΣΥ θα είσαι
ο ΜΑΓΚΑΣ , όσο γρήγορα ή σιγά πήγαινες !!!!!!
Διάλεξε : Στα όποια λιμανάκια (είναι σκόπιμο το πεζό 'λ'), όπου ανά την Ελλάδα , και υπάρχουν πολλά τέτοια , ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , και προς ευπορισμό ορισμένων ,
ή στους όποιους επίσημους αγώνες ??? (σαν τον υποθετικό Γεροπλάτανο)
(έστω προς ευπορισμό της ΕΛΠΑ και των Λεσχών !)
Αποστόλης.