-
Ό,τι θέλουμε λέμε μου φαίνεται.
Στο δάσος θα σε δει κανείς να πετυχαίνεις τις μπεκάτσες; Όχι. Ενώ στο Σύνταγμα...
Αυτό συμβαίνει και με τους κοντράκηδες, θέλουν να τους βλέπουν. Κι αφού δεν μπορείς να τους βάλεις σε πίστα, υπάρχουν κι άλλα μέρη, όχι τόσο ευάερα, αλλά σίγουρα πιο ασφαλή (για εμάς). -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
3)Τον κοντρακια (που ειναι και το θεμα μας) δεν τον βαζεις σε πιστα. Δεν τον συγκινει ενδιαφερει.
Σοβαρα? Και με νοιαζει εμενα αν του αρεσει ή οχι???
Και εμενα μου αρεσει το κυνηγι, αλλα δε θα με δεις στο Συνταγμα να τουφεκαω περιστερια, στο δασος θα παω!Ελεος φιλε μου
-
Ο κύριος Πλατής έχει κάνει μια εξαιρετική πρόταση εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=8993 για την διοργάνωση μιάς 2ημερης εκδήλωσης με σκοπό την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού ...
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι απόλυτα συμβατή με την κινητοποίηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ για την δημιουργία ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ενός 400αριού (ή ίσως και παραπάνω) dragstrip στο ελληνικό (για περισσότερα και για τις τοποθετήσεις σας: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=#206408 )
Καλό το μπλά μπλά ... οι υπερευαισθησίες, ο τσαμπουκάς και οι κορώνες αλλά μήπως είναι καιρός ΟΛΟΙ όσοι ενδιαφερόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κάνουμε κάτι?
-
Για την αστυνομία/το κράτος, είναι πολύ εύκολο, αν θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο το φαινόμενο αυτό της κόντρας στους δρόμους.
Αυστηρή αστυνόμευση, εξοντωτικά πρόστιμα, φυλάκιση ίσως κτλ.
Σκεφτείτε όμως πόσοι εργάζονται, κονομάνε χοντρά ή βγάζουν το μεροκάματο τους γύρω από τις κόντρες. Τα συνεργεία που κάνουν τις βελτιώσεις, τα μαγαζιά που πουλάνε τα ειδικά εξαρτήματα και πίσω από αυτές τις εταιρείς που τα κατασκευάζουν, τα περιοδικά που ασχολούνται με το είδος της βελτίωσης κτλ. Ένας ολόκληρος κλάδος της βιομηχανίας.
Σίγουρα πολλοί θα βρεθούν να πουν πως η βελτίωση δεν σχετίζεται απόλυτα με την κόντρα.
Σωστά, αλλά όταν εγώ θα έχω σπαταλήσει για το αυτοκίνητο μου μια περιουσία (τις περισσότερες φορές οι βελτιώσεις ξεπερνούν την αρχική αξία του αυτοκινήτου κατά πολύ), τότε σίγουρα έστω και μια φορά θα θελήσω να δοκιμάσω το αποτέλεσμα κανοντας μια κόντρα.
Μια ακόμα σκέψη μου είναι ότι, για τις κόντρες μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι γονείς οι οποίοι πηγαίνουν και αγοράζουν στα παιδιά τους αυτοκίνητα με πολλά άλογα και επιπλεον χρηματοδοτούν την βελτίωση τους.
πχ. Φέρνει ο γιόκας τούμπα το GTi, τραυματίζει σοβαρά τρεις, πάει ο μπαμπάς και του αγοράζει ένα Super Turbo GGTTii και κάτι ψιλά, για να τα καταφέρει καλύτερα την επόμενη φορά...
Συγνώμη αν σας κούρασα
-
Είμαστε βολεψάκηδες τελικά, έτσι;
'Εμένα δεν μου αρέσει η πίστα, ξενερώνω. Γιαυτό θα τρέχω στη Συγγρού / Βούτα / κλπ. Και δεν υπάρχει και πρόβλημα, γιατί είμαι οδηγάρα και μπορώ να κάνω τα πάντα στο τιμόνι και τα ελέγχω όλα.'
Προσωπικό περιστατικό:
Είμαι στη Βουλιαγμένης, και συγκεκριμένα στη Βούτα, ώρα περίπου 10 το βράδυ. Κίνηση αρκετή, πηγαίναμε όμως σχεδόν κανονικά (πάνε και χρόνια τώρα). Ενώ λοιπόν είμαι στην αριστερή λωρίδα και πηγαίνω με 80 ~ 90 χλμ, με περνάει από ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένας τύπος με μηχανή πηγαίνωντας με καμιά 150αριά χλμ!!Και ερωτώ: Εντάξει, αυτός την έβγαλε καθαρή, πέρασε. Εγώ όμως, θα μπορούσα να είχα τρομάξει (φυσικά, ούτε που πρόλαβα να τον δω στον καθρέπτη), να είχα κάνει απότομη τιμονιά δεξιά, να είχα πέσει πάνω στον άλλον, να κάνουμε και οι δύο τετακέ, να πέσουν οι πίσω μας πάνω μας και οι πίσω τους πάνω τους κ.ο.κ... ποιός θα έφταιγε και ποιός θα την πλήρωνε;;; Είναι σαν τις Αμερικάνικες ταινίες που βλέπουμε να πετάγεται ο ήρωας στον δρόμο και να τσουγκράνε οι υπόλοιποι μεταξύ τους. Μόνο στις ταινίες έχει πλάκα όμως..
Και μην αρχίσει κανένας τώρα 'εγώ τρέχω ΜΟΝΟ σε ΑΔΕΙΟ δρόμο' και τέτοια, η ουσία είναι ότι όσο χεράς, ποδάς, κλπ και να είσαι, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (1).
Αλλά πρέπει να παθαίνουμε για να μαθαίνουμε, δυστυχώς.
Μιλάω και για τον εαυτό μου: Μετά την τούμπα και το 'χωραφάκι σε άριστη τοποθεσία' που 'αγόρασα', το έμαθα για τα καλά το (1).
-
Ο χρήστης STEF έγραψε:
Σωστά, αλλά όταν εγώ θα έχω σπαταλήσει για το αυτοκίνητο μου μια περιουσία (τις περισσότερες φορές οι βελτιώσεις ξεπερνούν την αρχική αξία του αυτοκινήτου κατά πολύ), τότε σίγουρα έστω και μια φορά θα θελήσω να δοκιμάσω το αποτέλεσμα κανοντας μια κόντρα.
κάτι τέτοιο είχε δηλώσει και η ΟΛ ΜΠΡΑΙΝ (υπουργός εξωτερικών ΗΠΑ επι Κλιντον)
'ποιο το νόημα να ξοδεύουμε τόσα λεφτά για πολεμικό εξοπλισμό όταν δεν τον χρησιμοποιούμε???? '
και ισοπέδωσαν την Γιουγκοσλαβία!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οσο για την εξουσια στους βλαχομπατσους, αμα τους ζησεις απο την αναποδη, θα το καταλαβεις και εσυ. Φαντασου να καθεσαι σε εναν ΔΗΜΟΣΙΟ χωρο (πχ καντινα στα Λιμανακια...) και να ερχεται ο καραγκιοζης και να σου λεει οτι αμα δεν φυγεις θα σε γραψει για αυτοσχεδιους αγωνες (ενω εισαι παρκαρισμενος) και ως εκ τουτου θα σου παρει το αμαξι (ενω δεν κανεις τιποτα) επειδη 'εχουν εντολη να διωχνουν τον κοσμο απο το σημειο', πραγμα που φυσικα ειναι παρανομο. Οι νομοι μια χαρα ειναι οπως ειναι, αλλα δεν εφαρμοζονται σωστα.
Ακριβως επειδη οι νομοι δεν εφαρμοζονται σωστα γι αυτο εχει κ τοσο κοσμο στην καντινα κ γενικοτερα στα λιμανακια. Αν εφαρμοζοντουσαν σωστα δεν θα υπηρχαν κοντρες εκει κ συνεπως ο κοσμος δεν θα περιμενε τον Α Β Γ ανερχομενο Βατανεν-Κουλανεν να περασει 'ταγμα θανατου' απο εκει!
-
Οσο υπαρχει το 'φαι' για τους οδηγους (παρκινκ στα Λιμανακια κλπ) τοσο θα μαζευονται εκει και ας τρωνε ποσες κλησεις.
Π.χ. ο Λαινοπουλος. Καποτε μαζευοντουσαν εκει οι 'γρηγοροι'.
Εγινε ο κομβος καταργηθηκε το φαναρι κ ο χωρος παρκαρισματος μικρυνε κ το μερος εσβησε...
Οσοι ανεβηκαν στα 120 εκει δεν γινεται τπτ αφου δεν υπαρχει σημειο να γινει.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν εμπενε μια μπαριερα στο πεταλο και ενα ωραιο μπαζωμα πισω δεν θα υπηρχαν θεατες... Αλλωστε τι εξηπυρετει το συγκεκριμενο παρκινκ και το πιο πανω στην καθοδο???
Αν μπει μπαριερα ομως καποια στρουμφ δεν θα εχουν τι να κανουν...Οσο αφορα τις κοντρες 'φαναριου' και οχι τις σφηνες οι οποιες ειναι κατακριτεες πειτε ποσα ατυχηματα γινανε απο ενα ανοιγμα για 400μ...
Υπαρχουν κ πιο σοβαρα σημεια να παει η αστυνομια απ οτι να κυνηγαει 5-6 σαξοραλλα στην Βουλιαγμενης..Το οτι υπαρχουν 1-2 καφροι που θετουν σε κινδυνο την ζωη αλλων δεν παει να πει οτι ολοι ειναι ετσι.. Αυτοι οι καφροι ομως δεν συλαμβανονται ποτε....
-Ασχετο> Ο καθε πεζος που δεν θελει την ζωη του και διασχιζει τον καθε δρομο σε σημεια που δεν υπαρχει διαβαση/φαναρι (εξαιρουνται τα στενα)
ε τοτε ειλικρινα δεν με νοιαζει αν σκοτωθει.Αντιθετα αν υπηρχε τροπος θα διεκδικουσα εγω αποζημιωση αφου με εθεσε σε κινδυνο... Εχουν και τα ΙΧ δικαιωματα οχι μονο οι πεζοι..- -
Επειδη ειχα την ατυχια να ειμαι αυτοπτης σε τροχαιο στην Κηφισίας στο υψος της γεφυρας μετα το Floca στο ρευμα προς Κηφισια. Πεζη περπατουσε στην κυριολεξια διασχιζοντας τον δρομο στην εξοδο της γεφυρας εκει που υπαρχει διαζωμα με καγκελο κ απο κατω διαβαση πεζων!!! Κ περασε περπατωντας μ αποτελεσμα oχημα που πηγαινε στην αριστερη λωριδα κ με την ατυχια μπροστα δεξια του να κινειται ημιφορτηγακι που του εκλεινε το οπτικο πεδιο την χτυπησε κ την σηκωσε κ 2-3 μετρα στον αερα. Εγω ημουν στην δεξια μερικα μετρα πιο πισω! Πειτε μου οτι εφταιγε ο οδηγος τωρα! Που δεν πηγαινε ουτε με 200 ουτε με 150 ουτε καν με 100!
Τελικα ευτυχως την γλυτωσε η πεζη με σπασιματα, οπως κ ο οδηγος αφου αθωωθηκε στο δικαστηριο. Κανονικα η πεζη επρεπε να του πληρωσει εκτος απο την ζημια του αυτοκινητου του κ ψυχολογο γι αυτο που περασε ο ιδιος ο οδηγος!
Ουτε συμφωνω με τα 200 στην Συγγρου αλλα θεωρω εξισου εγκληματικο το να περασει καποιος πεζος πανω απο τα διαζωματα της. Οπως εχει γινει απειρες φορες κ στην Κηφισιας (κ αλλου) στο υψος του Υγειας στην παλια Αυτοκινηση οπου αντι να πανε να περασουν απεναντι απο το φαναρι που ηταν 50 μετρα μακρυα ηθελαν να περασουν απεναντι απο το διαζωμα! Ποσα παιδια κ οχι μονο σκοτωθηκαν ετσι; Πολλα! Λοιπον μην λεμε για την νοοτροπια κ τον ταλιμπανισμο των οδηγων μονον, οταν τελικα ισως θα πρεπει να δινουμε κ για διπλωμα περπατηματος! Γιατι ουτε να περπαταμε ξερουμε καλα καλα ωστε να διαφυλαξουμε την ακεραιοτητα μας κ των συνανθρωπων μας! Δεν ειναι μονο τ αυτοκινητα!
Εχει συζητηθει πολλες φορες η απαραδεκτη νοοτροπια του Ελληνα οδηγου απεναντι στον πεζο. Αλλα δεν φταινε κ για ολα οι οδηγοι! Τουλαχιστον στις περιπτωσεις που συζηταμε! Ο πεζος δεν εχει καμια δουλεια να διασχισει δρομους ταχειας κυκλοφοριας! Ειτε με 90 τον πετυχει καποιος ειτε με 190 τ αποτελεσμα το ιδιο πανω κατω θα ειναι! Επαναλαμβανω δεν ειμαι υπερ των 190 σε Συγγρου Κηφισιας κλπ αλλα ειμαι εξισου κατα στους πεζους με τασεις αυτοκτονιας! -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Οσο αφορα τις κοντρες 'φαναριου' και οχι τις σφηνες οι οποιες ειναι κατακριτεες πειτε ποσα ατυχηματα γινανε απο ενα ανοιγμα για 400μ...Γίνανε, γίνανε και μάλιστα πολλά. Πήραν πεζούς, αυτοκίνητα και μηχανές από κάθετα στενά, σταματημένους στο επόμενο φανάρι κλπ. Σε πλήρη επιτάχυνση ένα αυτοκίνητο με ικανή για κοντρίτσα ισχύ (όχι ένα seicento 900 έτσι; ) πόσα μπορεί να πιάσει; Βγαίνει ή δεν βγαίνει εκτός ορίων ταχύτητας και μάλιστα κάνοντας κόντρα; Αν σκοτωθεί κάποιος υπό τις συνθήκες αυτές τότε ο κοντράκιας είναι ο δολοφόνος.
Ο πεζός που πηδάει το προστατευτικό στη Συγγρού είναι κι αυτός δολοφόνος. Ή καλύτερα καμικάζι επειδή κι αυτός θα σκοτωθεί. Το σκυλάκι όμως δεν ξέρει να διαβάζει, ούτε καταλαβαίνει από μπαριέρες. Αν κατεβαίνουμε με 160 και το βρούμε μπροστά μας τι θα κάνουμε;
Προσωπικά δε θα ρισκάρω τίποτα για μια κόντρα. Και αφού με καλύπτει ο νόμος έχω την απαίτηση από όλους να μην παίζουν και με την δική μου ακεραιότητα καθώς επίσης και με τη δική μου περιουσία. -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Εχει συζητηθει πολλες φορες η απαραδεκτη νοοτροπια του Ελληνα οδηγου απεναντι στον πεζο. Αλλα δεν φταινε κ για ολα οι οδηγοι! Τουλαχιστον στις περιπτωσεις που συζηταμε! Ο πεζος δεν εχει καμια δουλεια να διασχισει δρομους ταχειας κυκλοφοριας! Ειτε με 90 τον πετυχει καποιος ειτε με 190 τ αποτελεσμα το ιδιο πανω κατω θα ειναι! Επαναλαμβανω δεν ειμαι υπερ των 190 σε Συγγρου Κηφισιας κλπ αλλα ειμαι εξισου κατα στους πεζους με τασεις αυτοκτονιας!
Και ομως αυτα γίνονται,και ΑΝ θελουμε να εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και το αυτοκίνητο μας ακέραιο, δεν πρέπει ποτέ να κινούμαστε με την λογική του εχω-προτεραιότητα ή απαγορεύεται-να-περασει-απο-εδω-ο-πεζός ή εχει-στοπ-ο-άλλος.
Ο πεζός δικαιούται ηθικά (και όχι νομικα) να είναι ηλίθιος,αφελής και επιπόλαιος,ο οδηγός όχι γιατί αυτός κρατάει το όπλο.
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες,αμα σου πεταχτει ο πεζός τα 90 δεν τον σώζουν,όμως με τα 190 δεν θα προλάβεις να δεις τίποτα,και αν κανεις ελιγμό με 190 μαλλον μεγαλύτερο χαμό θα προκαλέσεις,με τα 90 εχεις καποιες πιθανότητες να την σκαπουλάρεις τουλάχιστον.Παντως ο χειρότερος δρόμος ήταν ειναι και θα είναι η Θησέως,εκεί όπου οι πεζοί συμπεριφέρονται ως δραπέτες ψυχιατρείου
-
Φίλοι μου η λύση είναι απλούστατη ... Το μέγιστο επιτρεπτό όριο ταχύτητας κατά κοκ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120χαω ... Άντε να δώσουμε και ένα μπόνους +40χαω για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ... γιατί λοιπόν δεν μαζεύεστε όλοι οι 'νομοταγείς' να υπογράψετε ένα 'ψήφισμα' που θα υποβληθεί στους αρμόδιους και θα προτείνει, την απλούστατη τεχνικά λύση, ενεργοποίησης ηλεκτρονικού κόφτη στα 160χαω για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ελληνική επικράτεια? Ισως άν μαζευτείτε αρκετοί να αποφασίσουν ότι το μέτρο πρέπει να έχει και αναδρομική ισχύ ...
Σε ότι αφορά δε την τήρηση των ορίων ταχύτητας σε 'επικίνδυνες περιοχές' και γι αυτό έχω μια πρόταση που θα σας αφήσει πιστεύω απολύτως ικανοποιημένους ... προσθήκη ειδικής επάλειψης περιορισμού πρόσφυσης στον ασφαλτοτάπητα σε συγκεκριμένες ύποπτες στροφές (πχ 'Πέταλο') ώστε οι άθλιοι και εγκληματίες κοντράκηδες να στουκάρουν 100% στην μπαριέρα μόλις υπερβούν τα ορθότατα και άκρως επιστημονικά καθορισμένα ανώτατα όρια ταχύτητας ... τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω ότι δεν χρειάζεται ούτε καν μπαριέρα ... αν κάποιος κινείτε με 30χαω στο σημείο εκείνο δεν θα βγεί ποτέ από τον δρόμο έτσι δεν είναι?
Και κάτι ακόμα ... ένα μέτρο για την αποτροπή της παράνομης εισόδου σε μονόδρομους ... εκείνα τα ειδικά 'καρφιά' που επιτρέπουν την διέλευση πρός μια μόνον κατεύθυνση ενώ σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να περάσει με ανάστροφη από την 'νόμιμη' φορά σκίζουν τα λάστιχα, τα ξέρετε? ... νομίζω ότι κακώς δεν έχουν ήδη τοποθετηθεί ... ειδικά στα πριγκιπάτα του Π.Ψυχικού και του Παπάγου θα ήταν must πιστεύω ...
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Αλλωστε τι εξηπυρετει το συγκεκριμενο παρκινκ και το πιο πανω στην καθοδοΤον κόσμο που πάει για μπάνιο. Δεν έχετε περάσει από εκει ημέρα, και ειδικά καλοκαιρινό σαββατοκύριακο;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αλλωστε τι εξηπυρετει το συγκεκριμενο παρκινκ και το πιο πανω στην καθοδο
Τον κόσμο που πάει για μπάνιο. Δεν έχετε περάσει από εκει ημέρα, και ειδικά καλοκαιρινό σαββατοκύριακο;
Και ποιος ο λόγος να μην μπει μπάρα ή πόρτα και να κλειδώνει κατά τις νυκτερινές ώρες;
Δε νομίζω να πήγαινα για μπάνιο με 2000 άτομα πάνω από το κεφάλι μου, βαβούρα, λάστιχα εξατμίσεις και τον κίνδυνο να βρεθώ καπακωμένος από κανένα Σαξόραλλο που έπαιξε μπόουλινγκ πάνω στους παρευρισκόμενους... -
Τις δικές μου τις θέσεις για τα όρια ταχύτητας τις έχω ξαναπεί άπειρες φορές, οπότε είναι περιττό να κάθομαι να τις επαναλαμβάνω. Θα επαναλάβω όμως κάτι που εγώ θεωρώ αυτονόητο, αλλά οι περισσότεροι το θεωρούν πιο δυσνόητο κι απ'τις θεωρίες του Stephen Hawking:
Όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, είτε οδηγείς είτε περπατάς, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ!
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Φίλοι μου η λύση είναι απλούστατη ... Το μέγιστο επιτρεπτό όριο ταχύτητας κατά κοκ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120χαω ... Άντε να δώσουμε και ένα μπόνους +40χαω για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ... γιατί λοιπόν δεν μαζεύεστε όλοι οι 'νομοταγείς' να υπογράψετε ένα 'ψήφισμα' που θα υποβληθεί στους αρμόδιους και θα προτείνει, την απλούστατη τεχνικά λύση, ενεργοποίησης ηλεκτρονικού κόφτη στα 160χαω για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ελληνική επικράτεια? Ισως άν μαζευτείτε αρκετοί να αποφασίσουν ότι το μέτρο πρέπει να έχει και αναδρομική ισχύ ...Σε ότι αφορά δε την τήρηση των ορίων ταχύτητας σε 'επικίνδυνες περιοχές' και γι αυτό έχω μια πρόταση που θα σας αφήσει πιστεύω απολύτως ικανοποιημένους ... προσθήκη ειδικής επάλειψης περιορισμού πρόσφυσης στον ασφαλτοτάπητα σε συγκεκριμένες ύποπτες στροφές (πχ 'Πέταλο') ώστε οι άθλιοι και εγκληματίες κοντράκηδες να στουκάρουν 100% στην μπαριέρα μόλις υπερβούν τα ορθότατα και άκρως επιστημονικά καθορισμένα ανώτατα όρια ταχύτητας ... τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω ότι δεν χρειάζεται ούτε καν μπαριέρα ... αν κάποιος κινείτε με 30χαω στο σημείο εκείνο δεν θα βγεί ποτέ από τον δρόμο έτσι δεν είναι?
Και κάτι ακόμα ... ένα μέτρο για την αποτροπή της παράνομης εισόδου σε μονόδρομους ... εκείνα τα ειδικά 'καρφιά' που επιτρέπουν την διέλευση πρός μια μόνον κατεύθυνση ενώ σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να περάσει με ανάστροφη από την 'νόμιμη' φορά σκίζουν τα λάστιχα, τα ξέρετε? ... νομίζω ότι κακώς δεν έχουν ήδη τοποθετηθεί ... ειδικά στα πριγκιπάτα του Π.Ψυχικού και του Παπάγου θα ήταν must πιστεύω ...
Μπορούν βέβαια αντίστοιχα να μαζέψουν και οι 'κοντράκηδες' υπογραφές για να υποστηρίξουν τα δικά τους. Να δημιουργηθούν επιπλέον 2 λωρίδες κυκλοφορίας στους δρόμους που τα στήνουν, μόνο γι αυτούς. Οι πιο ικανοί μπορούν να απαιτήσουν απλά μια λωρίδα, τους φτάνει μιας και προσπερνάνε και... πετόντας. Εννοείται ότι εκεί δεν θα υπάρχουν όρια ούτε καν μέσα στις πόλεις. Θα υπάρχουν όμως φανάρια ώς σημεία εκκίνησης.
Μπορεί επίσης να θεσπιστεί και μια αντίστοιχη περίοδος κυνηγιού όπου θα επιτρέπονται οι κόντρες πάσης φύσεως παντού, και τυχόν ατυχήματα θα βαραίνουν τους 'νομοταγείς'. Τα αυτοκίνητα των τελευταίων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κορίνες, μόνο όμως για την περίοδο αυτή.
Αντίστοιχα με τα περί μείωσης της πρόσφυσης σε κλειστές στροφές, θα μπορούσαν να απαιτήσουν αύξηση του δείκτη πρόσφυσης στα φανάρια για καλύτερες εκκινήσεις.
Α! και να καταργηθούν οι πίστες... Τι τους έχουμε τόσους δρόμους;;; Οι περισσότερο σκληροπυρηνικοί μπορούν να απαιτήσουν να απαγορευτούν πάσης φύσεως αυτοσχέδιοι αγώνες σε ερημικούς δρόμους. Χωρίς μάρτυρες και άλλα αυτοκίνητα ως 'φυσικά εμπόδια' δεν μετράει...
Το μέτρο για την αποτροπή παράνομης εισόδου στις περιοχές Π. Ψυχικού και Παπάγου μπορεί να μείνει αυτούσιο... μου άρεσεΌλα τα παραπάνω και με ολίγη διάθεση χιούμορ, ελπίζω από όλους...
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Όλα τα παραπάνω και με ολίγη διάθεση χιούμορ, ελπίζω από όλους...
Χιούμορ!? ... μα εγώ μιλούσα απολύτως σοβαρά ...
Πάντως μου αρέσει η πρόταση σου ... Ηδη φαντάζομαι dragsterάδικο 'christmas tree' στην 'γραμμή εκκίνησης' αντί για συμβατικά φανάρια, και ζητάδες να εποπτεύουν την βουλιαγμένης Πέμπτη βράδυ στο 'κατέβασμα μέχρι την γέφυρα' δίνοντας κλήσεις στους αργοπορούντες για 'διατάραξη αυτοσχέδιων αγώνων' & 'μη επιδεικτική οδήγηση'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
υπαρχουν τριων ειδων οδηγοι (οσον αφορα το θεμα κοντρα)
α) αυτοι που ξερουν τι κανουν και εχουν το μυαλο να προσεχουν εαυτους και αλλους
β) αυτοι που ξερουν τι κανουν αλλα το.....ξεχνανε πανω στην προσπαθεια να κερδισουν την κοντρα, αυτοι που θα πανε λιγο παραπανω απο τα ορια ελπιζωντας οτι αλλη μια φορα θα την βγαλουν καθαρη
γ) αυτοι οι καγκουρες που δεν ξερουν τι κανουν και κανουν απλως επιδειξη. Αυτοι (δυστυχως) εχουν συντομη ημερομηνια ληξης...Ναι αλλά δεν κάνουν κόντρες μόνο οι (α) αλλά όλοι Πως διασφαλίζουμε την προστασία των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου από τους (β) και (γ) ? Αν οι (α) δεν μπορούν να προστατέψουν αυτό που κάνουν από τους (β) και (γ) τότε δεν βλέπω άλλη λύση από το να μην γίνεται τίποτα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
υπαρχουν τριων ειδων οδηγοι (οσον αφορα το θεμα κοντρα)
α) αυτοι που ξερουν τι κανουν και εχουν το μυαλο να προσεχουν εαυτους και αλλους
β) αυτοι που ξερουν τι κανουν αλλα το.....ξεχνανε πανω στην προσπαθεια να κερδισουν την κοντρα, αυτοι που θα πανε λιγο παραπανω απο τα ορια ελπιζωντας οτι αλλη μια φορα θα την βγαλουν καθαρη
γ) αυτοι οι καγκουρες που δεν ξερουν τι κανουν και κανουν απλως επιδειξη. Αυτοι (δυστυχως) εχουν συντομη ημερομηνια ληξης...Ναι αλλά δεν κάνουν κόντρες μόνο οι (α) αλλά όλοι Πως διασφαλίζουμε την προστασία των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου από τους (β) και (γ) ? Αν οι (α) δεν μπορούν να προστατέψουν αυτό που κάνουν από τους (β) και (γ) τότε δεν βλέπω άλλη λύση από το να μην γίνεται τίποτα...
Συνεπώς οι (α) πρέπει να αυτο-οργανωθούν δημιουργώντας ομάδες περιφρούρησης και επίλεκτα τμήματα κρούσης που αφού εξαναγκάσουν τους κάγκουρες της κατηγορίας (γ) να παραμείνουν στις φωλιές τους θα ξεκινήσουν την προσπάθεια διαφώτισης των 'πεπλανημένων' της ομάδας (β) ... Χμμ!!! κάτι μου θυμίζει αυτό ... δε μου λές nass ... μήπως ήσουν ΚΝίτης στα νιάτα σου? Και συ δικός μας είσαι σύντροφε?
-
προσθήκη ειδικής επάλειψης περιορισμού πρόσφυσης στον ασφαλτοτάπητα
αυτό ήταν πλάκα, έτσι?
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ