-
Αφορμή για την ψηφοφορία τι άλλο από το (πολυ)αναμενόμενο C2 VTS.
Αν κρίνω από την ετυμηγορία των 4Τ, πρόκειται για άλλη μία 'απογοήτευση'
Τελικά τι προτιμάμε;
Να θυμήσω μερικά μοντέλα της δεκαετίας του 90, εποχή που ήταν και η πρώτη 'έκρηξη' αυτοκινήτων στην Ελλάδα, λόγω απόσυρσης
Swift GTi
Uno Turbo/Punto GT
Delta (HF/Deltona)
Fiat Coupe
Daihatsu Charade GTti
106 XSi/Rallye (8V & 16V)
AX GTI
Saxo VTS
Civic CRX/VTI
Sunny GTi/GTiR
323 GTX/GTRΣίγουρα υπάρχουν και άλλα (δεκτές προσθήκες φυσικά) απλώς αυτά ήταν τα πιο προσιτά, για να μην ξεχνάμε και το 'τεκμηριωμένο' καθεστώς που υπήρχε τότε
Και τώρα τι;;;
Ignis Sport: δεν νομίζω να μοιάζει πολύ στο Swift
Punto HGT: απόλυτη... ουδετερότητα ως αδιαφορία
Delta & Coupe: πονεμένη ιστορία
YRV Turbo γρήγορο μεν, αλλά οδηγικά... Το Sirion που βγάζει τα ίδια άλογα με το GTti, σβέλτο μεν, γρήγορο όχι
C2 VTS:
107 ή 1007 GTi: (μάλλον) ότι και παραπάνω
Type R: κάτι πάει κι έρχεται
Almera Challenge: καμία σχέση
3 MPS: πότε;; (και αν) -
Τελικά τι προτιμάμε;
Να θυμήσω μερικά μοντέλα της δεκαετίας του 90, εποχή που ήταν και η πρώτη 'έκρηξη' αυτοκινήτων στην Ελλάδα, λόγω απόσυρσης
Swift GTi
Uno Turbo/Punto GT
Delta (HF/Deltona)
Fiat Coupe
Daihatsu Charade GTti
AX GTI
Saxo VTS
Civic CRX/VTI
Sunny GTi/GTiR
323 GTX/GTRΣίγουρα υπάρχουν και άλλα (δεκτές προσθήκες φυσικά) απλώς αυτά ήταν τα πιο προσιτά, για να μην ξεχνάμε και το 'τεκμηριωμένο' καθεστώς που υπήρχε τότε
Και τώρα τι;;;
YRV Turbo γρήγορο μεν, αλλά οδηγικά... Το Sirion που βγάζει τα ίδια άλογα με το GTti, σβέλτο μεν, γρήγορο όχι
C2 VTS:
Τελικά τι προτιμάμε;
Swift GTi
Uno Turbo/Punto GT
Delta (HF/Deltona)
Fiat Coupe
Daihatsu Charade GTti
AX GTI
Saxo VTS
Civic CRX/VTI
Sunny GTi/GTiR
Και τώρα τι;;;
C2 VTS:
Civic Type-R
Subaru Imprezza WRX / Sti κλπ
Mitsubishi Evo
Toyota MR2
mazda MX-5
mazda RX-8Η μόνη κατηγορία που πάσχει είναι τα μικρά λόγω -κυρίως- βάρους αλλα αυτό το πρόβλημα είναι γενικότερο
-
205 rallye,gti 1.6,gti 1.9
Τα υπόλοιπα για μένα είναι υποκατάστατα -
Ο χρήστης bug έγραψε:
205 rallye,gti 1.6,gti 1.9
Τα υπόλοιπα για μένα είναι υποκατάσταταΣωστά, όπως και 309/306 GTi. Αντ' αυτών 'πολυμορφικό' 307
-
'80ς γιά μένα παίδες.
Καρμπυρατερίσια εποχή,χωρίς ηλεκτρονικά κόλπα.
Ασκόνες,Μάντες,Σιέρρες,Αλφα 75άρες!!!!
ΑΑΑΑΧ!!!
Περασμένα μεγαλεία,καί διηγώντας τά νά κλαίς!!! -
Για μένα clio williams αλλά και απλό 1.8 με τους 137 ίππους, crx και vti(αλλά μόνο για ευθείες διότι δεν έστριβαν ), όλα τα 205 rallye, gti 1.6 και 1.9, mazda 323 gtx, toyota celica carlos sainz, mazda mx5, nissan 200sx, toyota mr2, corrado g60, renault 5 gt (turbo).
Τα έγραψα όπως μου έρχονταν στο μυαλό......
-
Το πρώτο αμάξι που οδήγησα σε δημόσιο δρόμο ήταν της δεκαετίας του '80.
Γενικά η δεκαετία μου αρέσει πολύ, μουσική, ψεύτικα εφφέ σε διαστημικές ταινίες, σχεδίαση τίγκα στις δραματικές ακμές, φασαριόζικα - ζόρικα αμάξια!!!Τώρα το σκουτεράκι που πήρα ('86) είναι όλο γωνίες, ανακλινόμενο φως, ψηφιακό κοντέρ, όλα που ήταν τότε στην μόδα!!!
'80's ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!!
-
80s δαγκωτό ..... μην πω και 70s
Alfa Romeo Veloce , GTa , spider , Sud / Sprint
BMW 2002 ti
...
205 rally - GTi
Clio Williams
Deltona -
Ξεχασατε το Renault 5 GT turbo....
Να προσθεσω και το Alpine 5αρι για τους λατρεις των αρχων του 80.. -
Από ότι βλεπω παιδια οι περισσοτεροι ειμαστε 30-35+
Αλλιως δεν εξηγητε τετοια αγαπη για την δεκαετια του 80
Και εγω λοιπον μια που ειμαι στο + δαγκωτο 80s -
εγω παντως ψηφιζω MINI COOPER S (το παλιο εννοειται...) αισθηση καρτ, και αρκετα γκαζια! Παρκαρισμα παντου, τα παντα!
-
Εγω είμαι 25 και νομίζω είναι λάθος να αναπολούμαι τα παλιά, ωραίο το 205T16 αλλα και τώρα υπάρχουν πολλά καλά αυτοκίνητα και στο μέλλον θα έρθουν και άλλα καλύτερα, μην είστε γκρινιάρηδες!
-
Ψηφίζω 00s με προσωπικό μου κριτήριο τη λογική.
Με βάση το συναίσθημα θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω
Με εκτίμηση ,
Δημήτρης -
80’s Forever!!!!!!!!!!!!
Τότε τα αμάξια είχαν ψυχή. Uno, AX, Starlet, Swift,κτλ. Τι να λέμε τώρα...
Τώρα τι υπάρχει;; Ένα Ignis (όποιος προλάβει πρόλαβε γιατί την άνοιξη έρχεται το Swift που θα είναι μαμμόθρεφτο σαν το C2 vts) και ένα SportKa, -
Εννοείτε '00...
Σιγά τα αυτοκινητα του '80 & '90 ..... ειναι δυνατόν να μιλαμε για τεχνολογία και να αναπωλουμε παλαιοτερα χρόνια???Μου θυμίζει τη γιαγια μου που οταν βλεπει τη νεολαια, εκφραζεται οτι η σημερινη γενια δεν ειναι οπως ηταν η δική της......... και εγώ λεω ευτυχός... το ιδιο ισχύει και για τα αυτοκινητα , ευτυχός!!!!
-
Σε αυτη τη κατηγορια, 90's κ γω με ιδιαιτερη αδυναμια στο starlet GT turbo. (αληθεια, γιατι ενω ειναι η κατηγορια με τις περισσοτερες ψηφους κανεις δεν την υποστηριζει ανοικτα; ) Γιατι αν ανεβουμε σκαλοπατι οπως ειπε κ ο ΙΚΕ υπαρχουν κ σημερα αξιολογα κ αποτελεσματικα οπλα βαρεως πυροβολικου! Ikar στις σημερινες χειροβομβιδες νομιζω ξεχασες τα Ibiza FR κ 206 RC (αν κ περισσοτερα κυβικα κ πολυ περισσοτερα ευρα αλλα αφου αναφερεις το TYPE-R..) κ στις.. χθεσινες το polo G40 αλλα ας μην το κανουμε θεμα. ΙΚΕ αν καταλαβα καλα ο προσανατολισμος του τοπικ ειναι σχετικα μικρες διαστασεις κ λιγα κυβικα σε συνδυασμο καλων επιδοσεων κ οχι ομορφιας ή εστω οδηγικης ευχαριστησης, οποτε MX-5 πιο πολυ κ MR2 λιγοτερο που κολλανε; Οχι οτι σερνονται αλλα δεν ειναι κ εκρηκτικες οι επιδοσεις τους. Μηπως παρερμηνευσα εγω το θεμα;
-
Early 90s γιατί κατα τη γνώμη μου αποτελεί τη χρησή τομή. Τότε άρχισε να μεταφέρεται μαζικά η τεχνολογία στα καθημερινά αυτοκίνητα χωρίς τους παροξυσμούς και τις ακρότητες που ακολούθησαν (10 αερόσακοι, ESP,DCS,ESPS etc), με αποτέλεσμα 1600άρια που κοντεύουν τους 2 τόνους και supermini tvn 1200κιλών.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Σε αυτη τη κατηγορια, 90's κ γω με ιδιαιτερη αδυναμια στο starlet GT turbo. (αληθεια, γιατι ενω ειναι η κατηγορια με τις περισσοτερες ψηφους κανεις δεν την υποστηριζει ανοικτα; ) Γιατι αν ανεβουμε σκαλοπατι οπως ειπε κ ο ΙΚΕ υπαρχουν κ σημερα αξιολογα κ αποτελεσματικα οπλα βαρεως πυροβολικου! Ikar στις σημερινες χειροβομβιδες νομιζω ξεχασες τα Ibiza FR κ 206 RC (αν κ περισσοτερα κυβικα κ πολυ περισσοτερα ευρα αλλα αφου αναφερεις το TYPE-R..) κ στις.. χθεσινες το polo G40 αλλα ας μην το κανουμε θεμα. ΙΚΕ αν καταλαβα καλα ο προσανατολισμος του τοπικ ειναι σχετικα μικρες διαστασεις κ λιγα κυβικα σε συνδυασμο καλων επιδοσεων κ οχι ομορφιας ή εστω οδηγικης ευχαριστησης, οποτε MX-5 πιο πολυ κ MR2 λιγοτερο που κολλανε; Οχι οτι σερνονται αλλα δεν ειναι κ εκρηκτικες οι επιδοσεις τους. Μηπως παρερμηνευσα εγω το θεμα;Το γραψα άλλωστε ότι υπάρχουν ελλείψεις, όλο και κάτι θα μου διέφυγε, γι' αυτό και ευπρόσδεκτες οι προσθήκες.
όχι δεν έχασες την ουσία του τόπικ, που είναι η 'εξέλιξη' των νέων μοντέλων σε σχέση με τα παλιά -όπου υπάρχουν- και τα σχετικά 'προσιτά' μοντέλα.
90's vs 00's