-
@shadow: για κάποιο καιρό είχα και τα δύο και έπρεπε να διαλέξω ένα.
Το MR2 μου το έδινε ο συνάδελφος που έφυγε εξωτερικό για 18k.. (πολύ πιο φτηνά απο το Μιάτα που πήρα, δηλαδή θα εβγαζα και κέρδος αν έδινα το ΜΧ5 και κρατούσα το MR2)
Τελικά αν ζήσεις και με τα δύο αυτοκίνητα μπορείς να καταλάβεις την επιλογή μου και να διαλέξεις ένα, αυτό που πιστεύεις οτι είναι αυτο που σου χαρίζει την μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.. προς Θεού δεν λέω οτι το MR2 δεν ειναι καλό , ισα-ίσα, αλλά στα σημεία κερδιζεί την καρδιά σου το Μιάτα.
Οπως επίσης και την πίσωκούνα την νιώθεις πιο έντονα με το ΜΧ-5, πάντα θέλοντας να πιστεύω οτι ειμαι έστω και ένα κλίκ παραπάνω απο μέτριος οδηγός ή αλλιώς μου λέει ψέμματα η μάνα μου και οι φίλοι μουΑυτά που γράφω μόνο όποιος έχει πάρει ενα ΜΧ-5 μπορεί να τα καταλάβει..
Απο το τι γράφουν οι δημοσιογράφοι προσωπικά ψιλό βερεσε το έχω (τα συμφέροντα ειδικά στην Ελλάδα ειναι το κάτι άλλο) γιατι 2-3 φίλους που έχω που είναι η δουλειά τους δεν τους θεωρώ οτι ειναι καλύτεροι ή χειρότεροι απο μένα να κρίνουν ενα αυτοκίνητο. Γιαυτό και δεν εκφέρω γνώμη για το NC ακόμη καθώς δεν το έχω οδηγήσει. Αλλά κάτι μου λέει οτι θα έχει βάλει τον πύχη τουλάχιστον 2 κλίκ παραπάνω απο πρίν..Αλλωστε αν διαβάσεις στο φόρουμ μας τα παιδιά που το έχουν πρωτοπάρει και το τι γράφουν δεν είναι τυχαίο οτι ολοι γράφουν το ίδιο, πράγμα εντυπωσιακό!
Στο Autocross που διοργανώσαμε πρόπερσυ, δυο απο τα καλά μέλη του MR2 Club με πόλυ φτιαγμένα-στημενα MR2 έκαναν χρόνο 31.5' ενώ εγώ με το προηγούμενο ταπεινό 1.6 μου, εντελώς μαμά χωρίς μπλοκέ και χωρίς να το έχω ελαφρώσει (ρεζέρβες, πυροσβεστήρες, αρκετά καυσιμα) γύρισα στα 33'. Αρα καταλαβένει κάποιος που θα βρίσκουμουν με το 1.8 τώρα και πάλι στόκ που είμαι με το μπλοκέ (χωρίς χαμηλώματα κτλ).
Οποιος δεν γνωρίζει τι εστί AutoX, είναι μικρή διαδρομη με κορίνες, τεχνικής φύσεως, με S-akia, 360, και αρκετές στροφές μέχρι 100χ/ω.Οσο για racing pedigree του Miata, σε πληροφορώ οτι στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού (οπου είναι και η μεγαλύτερη αγορά για τα δυο αυτά αυτοκίνητα) δεν είναι τυχαίο που το Miata έχει σαρώσει τιτλους σε κατηγορίες stock και μάλιστα σε αυτοκίνητα στα χαρτιά αρκετά γρηγορότερα όπως και το MR2. Να μην πούμε για τον τεράστια θεσμό racing με Miata στο SCCA. Tα ΜR2 δεν έχουν τύχει ουτε το 1/5 αυτής της αποδοχής και ούτε πρόκειται (μιλάγε για αγωνιζόμενους).
Επίσης δεν είναι τυχαίο αυτο το τεράστιο Miata community ανα την υφήλιο, το οποίο πρέπει να είναι απο τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο για ένα μοντέλο αυτοκινήτου. Αυτα τα λίγα, ελπίζω να μην κούρασαΠροσπάθησε να δανειστείς με κάποιον φίλο να οδηγήσεις ενα MR2 και μετά ευχαρίστως να οδηγήθει το δικό μου ίσως σε κάποιο trackday.
(αρκεί να έχεις κάποια εμπειρία μην το ξεκολλάμε απο καμια κολώνα)
Με μια πρόταση, το Μιατα σου μιλάει συνεχώς εναντιθέση με το MR2..Ελπίζω να μην κούρασα, αυτα προς το παρών και ότι άλλο θέλετε, εδώ είμαι
-
Στην Ελλάδα τουλάχιστον, το Limited φοράει μπλοκέ και Bilstein. Μην το ξανακουβεντιάσουμε.
Όσο για τις συγκρίσεις ΜΧ5 με MR2, μπορείς να γράψεις τη γνώμη σου στα παρακάτω, όχι εδώ
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... ht=mr2+mx5
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... sc&start=0 -
Sokos, σε ευχαριστω για την αναλυτικη απαντηση, και ηδη εχω μπει σε λιστα αναμονης για οδηγηση του νεου ΜΧ5.
Απο τη στιγμη που ουτε που σκεφτομουν το τωρινο και κατεληξα να ειμαι σε διλλημα, νομιζω λεει πολλα για το νεο αυτο ΜΧ5.
Παντως ειμαι σε αναμονη, αν και ακομα η ζυγαρια κλινει προς το MR2.Dimsabas, συγνωμη για την αστοχη τοποθετηση των θεματων εδω. Αν θελει καποιος Mod ας τα μεταφερει σε ενα νεο θεμα. Ευχαριστω.
-
-
Ποστάρω και ένα παλιότερο δικό μου πόνημα. Αφού το σκίσαμε που το σκίσαμε το topic
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Είχα την τύχη να οδηγήσω για μία ολόκληρη (αξέχαστη) βραδιά ένα από τα πρώτα MR2 που πάτησαν τους τροχούς τους επί ελληνικού εδάφους, πίσω το Μάιο του 2000. Ομολογώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει ποτέ. Κάποιους μήνες αργότερα οδήγησα και ένα ΜΧ 1.8, το γνωστό δημοσιογραφικό (BRG με μπεζ δερμάτινα καθίσματα και την πινακίδα 2000-είχε συμμετάσχει και σε video-clip της Πέγκυς Ζήνα). Το MR2 μου είχε αρέσει πολύ περισσότερο, αν και για αυτό ευθύνεται και η μικρής διάρκειας οδήγηση του ΜΧ, αλλά και τα εξαιρετικά φθαρμένα του ελαστικά, που δεν επέτρεπαν σε έναν αμύητο να εξερευνήσει τις δυνατότητες αυτού του σπάνιου αυτοκινήτου. Τέσσερα χρόνια μετά, η αναζήτηση φθηνού, αξιόπιστου και παιχνιδιάρικου roadster έφερε ένα ΜΧ 1990 στο γκαράζ μου. Κόλλησα και κάπως έτσι, σήμερα έχω καταλήξει με ένα 1.8. Το έχω ερωτευτεί και δε θα το άλλαζα με τίποτα (μη λες μεγάλες κουβέντες...). Πάντα όμως παραμένει το ερώτημα, αν έκανα καλά και το επέλεξα, τη στιγμή που με αντίστοιχα χρήματα μπορούσε να αποκτήσω ένα μεταχειρισμένο MR2. Αυτό θα ήταν το λογικό αφού μου είχε κάνει τόσο καλύτερη εντύπωση στο παρελθόν.
Θυμάμαι όμως το πόσο απότομο ήταν το κεντρομήχανο και ότι κατάφερε να με τρομάξει μία από τις ελάχιστες φορές που ξεθάρρεψα εκείνη τη βραδιά μαζί του. Απαιτούσε να ξεχάσεις ό,τι ήξερες για την οδήγηση και να αρχίσεις πάλι από την αρχή. Μαζί του. Σίγουρα η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο και η περίεργη-δύστροπη συμπεριφορά του, που σε ξανακάθιζε στα θρανία, έδιναν έναν πιο εξωτικό αέρα στη συγκεκριμένη κατασκευή. Θυμάμαι ότι η θέση οδήγησης με βόλευε πολύ περισσότερο, ότι ο αέρας δε με ενοχλούσε ακόμα και στα πολλά χιλιόμετρα. Το τιμόνι του ήταν καταπληκτικό. Τέτοια αμεσότητα δεν έχω ξαναβιώσει. Η διόρθωση της ολίσθησης γινόταν τηλεπαθητικά, με τους καρπούς και μόνο, σε αντίθεση με το ΜΧ. Ήξερα όμως ότι αν τα αντανακλαστικά μου αργούσαν και δεν το μάζευα αμέσως, τότε η σβούρα ήταν σίγουρη.
Όσο περισσότερο εμβαθύνω στις δυνατότητες του ΜΧ, τόσο περισσότερο θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Βιώνοντας τη φιλικότητα του πλαισίου που σου επιτρέπει να κινείσαι με παράλογες για δημόσιο δρόμο γωνίες, δε μπορείς παρά να απορήσεις με το MR2. Αφού δεν κατασκευάστηκε για να τρελάνει τα χρονόμετρα, έπρεπε να είναι τόσο απόλυτο; Δεν είναι κανένα πανάκριβο supercar, είναι ένα προσιτό αυτοκίνητο, που μπορούν να αποκτήσουν και άνθρωποι που το χρησιμοποιούν απλώς για να μετακινούνται. Μου θυμίζει κάτι από 106 Rallye. Αγωνιστική αίσθηση για τους πολλούς, ακόμα και αν γκρεμοτσακίζονται επειδή δεν έχουν το οδηγικό υπόβαθρο.
Έπειτα, είναι το θέμα της εμφάνισης. Αν και υποκειμενικό, πιστεύω ότι το ΜΧ έχει ένα πολύ πιο αρμονικό και όμορφο σχήμα από το MR2. Αλλά βέβαια, γούστα είναι αυτά.
Και βέβαια, είναι πολύ πιο πρακτικό, μπορείς να κάνεις και ένα ταξιδάκι.
Τελικά, μάλλον στάθηκα τυχερός. Το MR2 είναι το αυτοκίνητο που θα σε τρελάνει αν το οδηγήσεις για μία νύχτα, που θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου. Αλλά το ΜΧ είναι αυτό που θα θες στο γκαράζ σου, που θα σε κάνει βασιλιά της πλαγιολίσθησης, που θα γεμίσει με αναμνήσεις το άλμπουμ της μνήμης σου.
Ψήφος στο ΜΧ λοιπόν. Η αξία του ηττημένου δίνει κύρος στο νικητή! -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
καταρχήν ειναι λάθος τόπικ για MR2 εδώΚατα δεύτερον το MR2 το παρατάει η Toyota, αν δείτε πόσα μοτέρ έχουν σκάσει U ll reconsider...
Οσο για οδηγική ευχαριστηση, οδηγησε και τα δύο και έλα πές μας..
Και οταν λέμε οδήγησε, πραγματικά οδηγησε.. π.χ Ιτέα-Ναυπακτο..
Τα έχω κάνει και με τα δυο αρκετές φορές και πιθανότατα το MR2 να είναι ελαφρώς πιο γρήγορο, αλλα η αίσθηση του ΜΧ-5 ειναι μακράν η καλύτερη..
Άλλο reference το ΤopGearΠοσα μοτερ εχουν σκασει?
Γι'αυτο το ''παραταει'' η ΤΟΥΟΤΑ??
Οσο για την καραμελα της ''οδηγικης ευχαριστησης'' δεν χρειαζεται να σχολιασω.... Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει για το αμαξι του....Μακαρι ο φιλος μας να μπορουσε να οδηγησει και τα 2 για ενα διαστημα, και σιγουρα θα εβγαζε πολυ πιο χρησιμα συμπερασματα απο τις οποιες συμβουλες απο το φορουμ.....
Το θεμα δεν ειναι παντως η οποια συγκριση και αναρωτιεμαι γιατι θα πρεπει να μπαινουμε διαρκως σε αυτη....Αλλα βλεπω δυστυχως να γραφονται τα απιστευτα. Επειδη 8-10 ατομα απο το φορουμ ειναι ιδιοκτητες ΜΧ5 και αντιστοιχα 2-3 MR2, δεν το κανουν αυτοματως το καλυτερο αμαξι...Αλλα δυστυχως το πολυ μπλα μπλα και η πλυση εγκεφαλου παντα πιανει.....
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
καταρχήν ειναι λάθος τόπικ για MR2 εδώ
Κατα δεύτερον το MR2 το παρατάει η Toyota, αν δείτε πόσα μοτέρ έχουν σκάσει U ll reconsider...
Τα έχω κάνει και με τα δυο αρκετές φορές και πιθανότατα το MR2 να είναι ελαφρώς πιο γρήγορο, αλλα η αίσθηση του ΜΧ-5 ειναι μακράν η καλύτερη..
Οσο για την καραμελα της ''οδηγικης ευχαριστησης'' δεν χρειαζεται να σχολιασω.... Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει για το αμαξι του....Μακαρι ο φιλος μας να μπορουσε να οδηγησει και τα 2 για ενα διαστημα, και σιγουρα θα εβγαζε πολυ πιο χρησιμα συμπερασματα απο τις οποιες συμβουλες απο το φορουμ.....
Το θεμα δεν ειναι παντως η οποια συγκριση και αναρωτιεμαι γιατι θα πρεπει να μπαινουμε διαρκως σε αυτη....Αλλα βλεπω δυστυχως να γραφονται τα απιστευτα. Επειδη 8-10 ατομα απο το φορουμ ειναι ιδιοκτητες ΜΧ5 και αντιστοιχα 2-3 MR2, δεν το κανουν αυτοματως το καλυτερο αμαξι...Αλλα δυστυχως το πολυ μπλα μπλα και η πλυση εγκεφαλου παντα πιανει.....
Συμφωνώ απόλυτα, αν κ από την αντίθετη πλευρά.
Εύγε που δεν ξεκίνησες μια κόντρα παρόμοια με αυτές που έχουν ήδη αναλυθεί σε μεγάλο βαθμό στα τοπικς που έδωσε o dimsabasΑπό'κει και πέρα.
Έχω απορία αν το ΜΧ-5 θα'ναι κλειδωμένο στην εκθεση αυτοκινήτου
(όχι ότι με νοιάζει αφού το έχω δει, αλλά λέμε..) -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
καταρχήν ειναι λάθος τόπικ για MR2 εδώ
Κατα δεύτερον το MR2 το παρατάει η Toyota, αν δείτε πόσα μοτέρ έχουν σκάσει U ll reconsider...
Μα καλά πριν ποστάρεις διαβά**ζεις ή δεν διαβάζεις τι έχω γράψει βρέ φιλε Γιάννη? Τι πλύση εγκεφάλου και αηδίες? Το οτι το αγόραστικό κοινο προτιμάει με διαφορά το ΜΧ-5 αυτό πρέπει να σου λέει κάτι. Βλ.πωλήσεις..
Αλλα οπως έχει πεί κάποιος οι γνώμες ειναι σαν τις κ@λ@τρυπιδες, όλοι έχουμε απο μίαΣου λέω το ΜR2 το έχω ζήσει 2 μήνες (με αρκετά χιλιόμετρα) μαζί με το ΜΧ-5 και είχα την επιλόγη να κρατήσω ένα.. ;)**
Δεν το βγάλαμε άχρηστο ίσα-ίσα, μαζί με το ΜΧ-5 είναι απο τις δυο επιλογές ενος real sportscar/roadster αφηνοντας τον ανταγωνισμό πολύ πίσω (με εξαίρεση την Ζ4 αλλα εκεί ανεβαίνεις πολύ σε χρήμα), αλλά στο handling οπως και να θες είναι πιο φιλικό και παιχνιδιάρικο το ΜΧ-5.
Αν ήθελα απολυτο handling και αγωνιστικές καταβολές ουτε που θα το σκεφτόμουν για MR2 καθώς το Elise θα κέρδιζε κατα κράτος, ειδικά τώρα που 2ο χέρι τα βρίσκεις σε λογικές τιμές.Ξέρω και εδω στην Ελλάδα αλλα και στο αμερικάνικο MR2 φόρουμ πολλά μοτέρ MR2 που έχουν σκάσει, ένα απο αυτά ειναι αυτο που τελικά δεν κράτησα και το πήρε ο κολλήτος μου και έτσι το ξέρω πολυ καλά απο πρώτο χέρι!
Μάλιστα αλλάχτηκε ολη η κυλινδροκεφαλή, έγινε τέλειο στρώσιμο και μετα έκαιγε λάδια. Μιλάμε ΠΟΛΛΑ λάδια! Τελικά με τα πολλά πηγαινε έλα και δοκιμές με πιο παχια λάδια στον Γιαννίτσα του άλλαξαν 3η φορά μοτέρ..
Και το αμάξι δεν έχει κάνει ουτε 60.000χλμ... -
Δεν μπαινω καν στη διαδικασια της συγκρισης των 2 αυτοκινητων, καθενας αγοραζει αναλογα με τις προτεραιοτητες και το γουστο του. Ομως μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο πουλετε για μοτερ MR2 που σκανε....δηλαδη δεν εχω ξανακουσει τετοια προιστορια σε μοτερ Toyota , και επισης μου κανει εντυπωση το ΙΔΙΟ μοτερ να σκαει στο MR2 και οχι στην Celica.....ή μηπως και σε εκεινες σκανε?
Δεν αμφισβητω την ιστορια του φιλου σου, αλλα σε τετοια θεματα μετραει ενα ικανο δειγμα 1000 ατομων τουλαχιστων για να βγει συμπερασμα και οχι ενος...
-
Φίλε γαύρε είμαι σίγουρος οτι όσο παράξενο φάνηκε εσένα, αλλο τόσο φάνηκε και σε μένα.. Δυστυχώς δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλα συμβαίνει σε αρκετά MR2 και οχι σε 1 στα 1000, αλλα πολυ συχνότερα. Το αληθινό νουμερο δεν το ξέρουμε γιατί τέτοιο πράμα αμαυρώνει άσχημα το image που έχει φτιάξει με τόσο κόπο η Toyota. Αρκεί μια ματιά στο MR2 forum στην Αμερική να καταλάβεις. (η δυναμή του ιντερνετ)
Ακούγονται διάφορες δικαιολογίες ως προς το τι πταίει, (οταν το ζορίζεις η τρόμπα λαδιού δεν ανταποκρίνετε στις απαιτήσεις για λίπανση ή επειδη ειναι στο κέντρο το μοτέρ δεν εχει μελετηθεί να ψυχετε καλά και σκάει καταλύτης και ανεβάζει κεραμικό πάνω στο μοτέρ.. τουλάχιστον στο δικό μας μοτέρ οταν το ανοιξαν είχε κεραμικό μέσα )
Περισσότερα ας μας διαφωτίσουν τα παιδιά απο το MR-2 Club καθώς γνωρίζω οτι έχουν συμβεί αυτα τα ατυχή γεγονότα..
-
Τις πταίει λοιπόν;
-
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=41499
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_news.asp?CATEGORY_id=27&NEWS_DATA_ID=41499εις ανώτερα
-
Γιατί σας φαίνονται ακριβές?
Εναρμονισμένες με το υπάρχον είναι,και μην ξεχνάμε τον λίγο καλύτερο εξοπλισμό στα δίλιτρα και τα +200 κ.εκ.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Γιατί σας φαίνονται ακριβές?Εναρμονισμένες με το υπάρχον είναι,και μην ξεχνάμε τον λίγο καλύτερο εξοπλισμό στα δίλιτρα και τα +200 κ.εκ.
Κι εμένα λογικές μου φάνηκαν. Βέβαια, η βασική έκδοση δεν έχει ούτε αλουμινίου, αλλά τέσπα...
Μπλοκέ ποιες εκδόσεις έχουν? Όλες οι δίλιτρες?
-
Nαι, μόνο οι δίλιτρες εκδόσεις θα έχουν μπλοκέ απ'όσο γνωρίζω, γενικά πάντως τις τιμές τις βρίσκω φυσιολογικές με εξαίρεση τη τελείως άκυρη βασική έκδοση που θα φοράει τάσια...!
-
Ο αναλυτικός τιμοκατάλογος:
http://www.mazda.gr/mx5_2005_tim.htm -
'Ο εξοπλισμός στην έκδοση Base περιλαμβάνει ABS, αερόσακους οδηγού, συνοδηγού και πλευρικούς, σύστημα ακύρωσης λειτουργίας αερόσακου, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, ράδιο CD, 4 ηχεία, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, φινιρίσματα χρωμίου στον πίνακα οργάνων και κάλυμμα οροφής από βινύλιο.'
ΜΧ-5 με τάσια.. οκ! έγινε!
Για a/c ούτε λόγος βέβαια!!Έχει στο βασικό εξοπλισμό όλες αυτές τις π1πες και δεν έχει a/c!!!!
Eίναι μ@λάκες!!!! Σοβαρά! -
Η mazda μετά απο 23 χρόνια κερδίζει ξανά τον τίτλο 'Japan car of the year' με το νέο MX-5.
-
Άμα η βασική έκδοση των 23.000 είχε και ζάντες θα ήταν τέλεια.
Τώρα με τάσια,ντροπή δεν είναι;
Mazda MX-5