-
Δεν ξερω τα Τ001 πως ειναι αλλα τα S001 ακομα και με 300+ αλογα που εχω στο Opel GT δεν ζεσταινονται ιδιαιτερα ευκολα.
-
Έφτασα 1 λεπτό από το GT των 265 ίππων.....πραγματικά θα ήμασταν τώρα μαζί στο club. ΑΜΑΞΑΡΑ!
-
Αν και δεν ειμαι σε καποιο Club ειναι οντως αμαξαρα, αναλογα βεβαια με το τι ζητας....Απο την αλλη βεβαια κατι ο φορος πολυτελειας με το σημα, κατι η ασφαλεια (αν βαλεις μικτη) και κατι η εφορια τα εξοδα σε σχεση με το MX-5 καθε χρονο ειναι πολλαπλασια.
-
Και για αυτο ακριβώς κατέληξα στο 1.8....
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Και για αυτο ακριβώς κατέληξα στο 1.8....Τουλαχιστον καταλαβαινεις το γιατι, ξερω ατομα που αφενος αγορασαν 2λιτρα και τα πουλησαν μετα απο λιγο καιρο λογο οσων ειπα (μετα απο μηνες κυριολεκτικα) και ξερω και ατομα που εχουν μαυρα μεσανυχτα στο τι πληρωνουν οσοι εχουν 2λιτρα (και γιαυτο θεωρουν ευκολη την αποκτηση 2λιτρου).
-
καλημέρα. λέω να αλλάξω το αυτοκίνητο μου για ενα να mx-5.
Για αυτό εδώ τι λέτε; -
Οδήγησέ το...κοίταξέ το σε μηχανικό,εν πρώτοις δείχνει οκ.Μπορεί να έχει φάει τρακάρισμα,μπορεί οτιδήποτε...που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι!!
-
Ευχαριστώ πολύ. Θα το κοιτάξω.
-
Καλησπερα..
Γνωριζει καποιος ποιο ειναι το 'ευρεως' γνωστο προβλημα των 1.8 ΜΚ2.5 που αναφερεται σε αρκετα φορουμ του εξωτερικου?
Δεν μπορω να βρω ξεκαθαρη απαντηση καπου... -
Καλημερα νεος κάτοχος nbfl του 03 και ψαχνομαι για αναρτησεις. Αυτη τη στιγμη παιρνει μεγαλες γωνιες η αναρτηση και το.νιωθω πλαδαρο στο φρεναρισμα...
Σκεψεις να το χαμηλωσω και λιγο...
Τι μου προτεινετε;
Ευχαριστω
-
Κάνε μια βόλτα από τα παιδιά Lefkaditis Motorsport αν είναι κοντά σου.
Δουλευουν πολύ mx-5 και σίγουρα ξέρουν να σου προτείνουν. -
Mazda Will Restore Your First-Generation Miata
http://www.roadandtrack.com/car-culture ... storation/
-
Ας αναστήσω και εγω ενα τοπικό που θα πρέπει τουλάχιστον να εχει μια ανανέωση τον μήνα .
Φυσικά μόλις το διάβασα όλο (απο εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον)
και μια και κοιτάω και καμμιά αγγελία είδα αυτή
https://www.car.gr/25564440-mazda-mx-5-mx-5-mk2-5
και θυμήθηκα τον dimsaba που ειχε πεί γύρω στις 1000 φορές οτι στο ΝΑ και ΝΒ πρέπει οπωσδήποτε να μπαίνει roll bar , ελπίζω το παιδί που το πουλάει να μην έπαθε κάτι.
-
Πιο πολύ μου κάνει να χώθηκε κάτω από κάτι παρά να τούμπαρε. Τα καθίσματα και το style bar φαίνονται άθικτα. Βέβαια στην αγγελία λέει ότι τούμπαρε.
-
Δηλ. αυτό το νίκελ είναι 'μαϊμού' roll bar όχι κανονικό; Εγώ νόμιζα ότι τα κεφάλια την γλύτωσαν απ αυτό.
-
Όχι είναι style bar που απλά το βιδώνεις σε κάποιες υπάρχουσες βίδες, αυτές των ζωνών ή του ανεμοθραύστη. Εϊναι καθαρά για εμφάνιση. Οπότε αν τουμπάρεις θα γίνει έτσι...
Το κανονικό roll bar βιδώνεται πάνω στο σασί σε τέσσερα σημεία.
Αν τουμπάρεις θα είναι το μόνο που θα μείνει όρθιο
-
Ξαναείδα τις φωτογραφίες της αγγελίας και μάλλον τούμπαρε άλλα με πολύ λίγα χλμ και σε συνδυασμό με την ανεβασμένη κουκούλα κράτησε το βάρος γιαυτό δεν έχει σημάδια στα καθίσματα εάν είχε πιο 'βίαιη' περιστροφή θα είχε καταρρεύσει σίγουρα γιατί από τo πως είναι βιδωμένο είναι σίγουρα style bar.
Τέλος πάντων από αυτά που βλέπω μόνο NC θα κοίταζα για αγορά άλλα είναι τόσο ακριβά που αγοράζεις SLK (R170 που έχει και ESP και σκληρή οροφή) και σου μένουν ρέστα να πληρώνεις την διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας για 5,6 χρόνια πχ
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25326689/
και γράφει και Final edition στην ούγια!
-
Πάντως το μόνο κοινό σημείο των δύο (MX5 - SLK) είναι ο τύπος του αμαξώματος. Κατά τ' αλλά βρίσκονται μάλλον στον αντίποδα του ενός το άλλο.
-
Συμφωνώ ,με 4000 € παίρνεις ΝΑ ,ΝΒ δυο τρείς φορές βαμμένο και θέλει πάλι βάψιμο σαλόνι σάπιο από την υγρασία και σκουριές φτερά μαρσπιέ πορτ μπαγκάζ ...α και η κουκούλα θέλει αλλαγή για αυτό όλα τα προηγούμενα, κατά τα άλλα φυλάσσεται σε κλειστό γκαράζ και τα μηχανικά ακόμα δεν τα πιάσαμε....
Προτιμώ κλαρινογαμπρός θα εχω και ESP και σκληρή οροφή για τους βανδάλους !
Πάντα βέβαια με αυτά τα ουκ ολίγα που έχω δει μέχρι τώρα , μπορεί κάπου ,κάποτε να υπάρχει ή να εμφανιστεί και κάποιο καθαρό αυτοκίνητο από σοβαρό πωλητή.
-
Σοβαρά ΜΧ5 ΝΑ, ΝΒ υπάρχουν απλά δεν τα βρίσκεις με κάτω από 4000€ ή δεν πωλούνται ή πάνε από στόμα σε στόμα. Με τη σχετικά χαμηλή τιμή τους μπόρεσαν και το πήραν κάμποσοι πιτσιρικάδες κάγκουρες και έχει καταλήξει ένα roadster σαξόραλλο οπότε έχει γεμίσει η αγορά με πολλές σαβούρες.
Εξίσου σαβούρες όμως κυκλοφορούν και SLK 1ης γενιάς, ένα παραπάνω το ότι πολλά ήρθαν από Γερμανία και μπορεί από επάνω να αστράφτουν και από κάτω να είναι σάπια, όπως τα καλογυαλισμένα MX5 και Ζ3 της Αγγλίας.
Το μεγάλο αρνητικό στην SLK είναι η ηλεκτρική οροφή. Ακόμα και αν λειτουργεί κατά την αγορά δεν είναι καθόλου απίθανο να χαλάσει μετά. Εγώ την είχα απορρίψει γι αυτό αλλά και για τα 2000κ.ε. λόγω τελών. Τότε είχε ένα χιλιάρικο διαφορά με το ΝΒ αλλά και πολλά χιλιόμετρα παραπάνω. Από τον 1ο χρόνο με το ΜΧ5 ακόμα και τώρα λέω ευτυχώς που δεν πήρα SLK , είναι η μέρα με τη νύχτα στο οδηγικό κομμάτι, αλλά συνεχίζει να μου αρέσει και τη θεωρώ την πιο ωραία SLK.
Με το NC, ή πιο δίκαια το NC RC δε συγκρίνονται πουθενά, πολύ καλύτερο αυτοκίνητο το NC μιας και είναι πολύ πιο σύγχρονο, 10 χρόνια διαφοράς τα χωρίζουν. Από κει και πέρα το ένα τρομερό για σπορ οδήγηση και μέτριο για cruising και το άλλο καθόλου σπορ και απλά καλό σε cruising.
Mazda MX-5