-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
[]http://photos.evo.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_848/car_photo_424390_25.jpg[/]
ο φιλος μουΜήπως πήγαινε για εδώ: ==> viewtopic.php?f=13&t=30136&start=5490
-
Xρόνια σας πολλά ποπ Μόνο που είσαι o/f.
-
Ο popolaros μάλλον αναφερότανε στα σχόλια του 'φίλου' του για το ΜΧ5... γι'αυτό και η φωτο?
-
Ο χρήστης xenos στο θέμα των ελαστικών έγραψε:
Βέβαια, έχω και αλλαγές στην ευθυγράμμιση.
Αναφέρσου στο αντίστοιχο μξ τόπικ!
Παρουσιάζομαι στην μεσημβρινή αναφορά του Λόχου, κύριε Διοικητά, για να αναφέρω την ολοκλήρωση διαδικασιών ευθυγράμμισης την προηγούμενη Πέμπτη. Οι τιμές που έθεσα είναι εμπρός 1 μοίρα αρνητικό κάμπερ (από 0), κάστερ 6,5 και απόκλιση 0,2. Πίσω 1,5 μοίρα αρνητικό κάμπερ και σύγκλιση 0,1.
Η διαφορά είναι ότι ο κώλος δείχνει να έχει στρώσει πολύ και χρειάζεται υπερβολή στο γκάζι για να φύγει σε καλή άσφαλτο. Σε μάπα, πλέον ελέγχεται ευκολότερα. Λόγω κάμπερ πίσω έχει σταθεροποιηθεί το πίσω μέρος αρκετά κατά τη διάρκεια της στροφής. Το τιμόνι έχει γίνει πιο ζωντανό, προφανώς λόγω απόκλισης.
-
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Παρουσιάζομαι στην μεσημβρινή αναφορά του Λόχου, κύριε Διοικητά, για να αναφέρω την ολοκλήρωση διαδικασιών ευθυγράμμισης την προηγούμενη Πέμπτη.
Ανάπαυση παιδί μου.
Οι τιμές που έθεσα είναι εμπρός 1 μοίρα αρνητικό κάμπερ (από 0),
Πήρε 1? Μπράβο στο μάστορα.
και απόκλιση 0,2.
Διάβασες το μάθημά σου βλέπω!
Πίσω 1,5 μοίρα αρνητικό κάμπερ και σύγκλιση 0,1.
Καλά είναι για αρχή αλλά γιατί τόσο λίγη σύγκλιση πίσω?
Η διαφορά είναι ότι ο κώλος δείχνει να έχει στρώσει πολύ και χρειάζεται υπερβολή στο γκάζι για να φύγει σε καλή άσφαλτο. Σε μάπα, πλέον ελέγχεται ευκολότερα. Λόγω κάμπερ πίσω έχει σταθεροποιηθεί το πίσω μέρος αρκετά κατά τη διάρκεια της στροφής. Το τιμόνι έχει γίνει πιο ζωντανό, προφανώς λόγω απόκλισης.
-
Πίσω έβαλα κάμπερ, οπότε κέρδισα θεωρητικά σε πρόσφυση πάνω στη στροφή. Με τη μικρή (αναλογικά) σύγκλιση πίσω κερδίζω λίγο σε ζωντάνια στο πίσω μέρος. Απόκλιση πίσω δεν είμαι τρελός να δοκιμάσω, αλλά δεν ήθελα και το ακλόνητο της Παπαρήγα. Στο κάτω-κάτω μαθαίνω, οπότε θα δούμε πώς θα πάει με αυτές τις τιμές και αναλόγως θα αλλάξουν/παραμείνουν τα πράγματα.
Για το κάμπερ μπροστά που φτάνει οριακά στη -1ο, προφανώς 'πούλησε' κάστερ για να κερδίσω εκεί. Με την επαναφορά του τιμονιού δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, οπότε το 6,5ο μου φτάνει και περισσεύει. Διάβαζα ότι έχουν πετάξει μέχρι και 8αρια κάστερ...αλλά τουλάχιστον ήταν χαμηλωμένοι.
Θα περιμένω πάντως πριν εκδώσω πορίσματα να νιώσω πρώτα τα λάστιχα, γιατί η αλλαγή ελαστικών και ευθυγράμμισης έκατσε πολύπλοκη.
-
βλεπει κανεις με miata family guy?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βλεπει κανεις με miata family guy? -
δε μου βγαινει η φωτο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βλεπει κανεις με miata family guy? -
Επιτελους καποιος με χιουμορ
*oh come on! its not a sports car ! how does it even kill a kid ? what.. you hit it over the head with it? *
-
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον επιχειρήμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού
Κάποιοι έχουν επιχειρήσει να μεταμοσχεύσουν μοτεράκι από Hayabusa σε Miata πρώτης γενιάς.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο 1.8 στο Μκ1 ζυγίζει 135 κιλά, ενώ το μοτέρ από Hayabusa, χωρίς σασμάν, μόλις 61.5.
-
Ατύχησε ο φίλος σου... οι καθρέπτες σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα πάνε πακέτο. Μπορεί να βάλει ιμιτασιόν αλλά δεν θα είναι σαν τον μαμα.
-
110€ + κάτι ψιλά κάνει...
Τζάμπα είναι..
Περισσότερο χρεώνει ο Σ για το σώμα μόνο του καθρέπτη σε mitsu.
90χιλ δραχμές, είχα πληρώσει για τον καθρέπτη του Υ.. -
200€ του ζήτησαν;;;
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
110€ + κάτι ψιλά κάνει...
Τζάμπα είναι..
Περισσότερο χρεώνει ο Σ για το σώμα μόνο του καθρέπτη σε mitsu.
90χιλ δραχμές, είχα πληρώσει για τον καθρέπτη του Υ..Άρα 90 ευρώ θα του χρεώσουν τα εργατικά. Πολλά μου φαίνονται, τεσπα σας ευχαριστώ.
Ο Κυρ80 μιλάει για το Μκ3. Μπορεί του φίλου σου να έχει άλλη τιμή αν δεν είναι Μκ3.
-
Και να σκεφτείς ότι 2 βδομάδες πριν χάρισα έναν καθρέπτη από ΝΒ που είχε μία τρύπα στο καπάκι. Η βάση, ο καθρέπτης κι ο μηχανισμός ήταν άθικτα. Πες όμως και για ποια γενιά Miata ενδιαφέρεται.
-
Τα νέα νούμερα της ευθυγράμμισης:
Νέες τιμές:
μπροστά:
camber: -1.5 / -1.5 (μοίρες)
caster: +6.5 (κάπου εκεί)
toe: -0.2 / -0.2 mmπίσω:
camber: -1.5 / -1.5 (μοίρες)
toe: +0.4 / +0.4 mmΠολύ καλά τα αποτελέσματα.
-
Γυρνάει εύκολα με αυτά τα νούμερα;
Mazda MX-5