-
Ουπς, πρόβλημα:
Τα λάστιχα στο κάτω μέρος των παραθύρων έχουν αρχίσει να δείχνουν πολύ άσχημα. Έχουν γίνει κάπως καφέ και υποθέτω ότι ξεραίνονται! Δεν κατηγορώ τη Ford, έτσι; Φαντάζομαι ο ήλιος δεν τους φέρεται όπως πρέπει.
Λύση υπάρχει;;;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ουπς, πρόβλημα:Τα λάστιχα στο κάτω μέρος των παραθύρων έχουν αρχίσει να δείχνουν πολύ άσχημα. Έχουν γίνει κάπως καφέ και υποθέτω ότι ξεραίνονται! Δεν κατηγορώ τη Ford, έτσι; Φαντάζομαι ο ήλιος δεν τους φέρεται όπως πρέπει.
Λύση υπάρχει;;;
Δοκιμασες να περασεις τις τσιμουχες με συντηρητικο για πλαστικα και τσιμουχες; Εχω δοκιμασει της armorall και της sonax(περισσοτερο) πολυ καλα. Παρε τουλαχιστον καποιο που να εχει μεσα σιλικονη.
-
Απόψε δοκίμασα να του βάλω λίγο Armor All, να δω πώς θα πάει. Στο επόμενο πλύσιμο θα το σκίσω! Θα έχετε νέα!
Ευχαριστώ killer!
-
Χθες πήρα το fiesta από το συνεργείο. Είχε ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα εδώ και καιρό και τα αμάξι δεν τράβαγε καθόλου.
Αποτέλεσμα: ο σένσορας είχε δείξει νοθευμένη βενζίνη.
Δε φταίει φυσικά η Ford γι' αυτό.
Και για να μην την πατήσει κανείς άλλος Θεσσαλονικιός, τις δύο τελευταίες φορές είχα γεμίσει από τη μεγάλη BP, αυτή που έχει και self service, μετά το φανάρι του αεροδρομίου.Το κακό είναι ότι το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν γεμάτο και έχω να κάνω ταξίδι από δευτέρα.
-
Μα καλα ειδαν οτι μπορει να ειναι νοθευμενη η βενζινη δεν στο αδειασαν;;;;;;;;;;;;;;;
-
Σήμερα καθάριζα από μέσα το αμάξι. Και τι πρόσεξα; Ότι το πίσω κάθισμα (πίσω απ' τον οδηγό) δεν κατεβαίνει! Πρώτη φορά πάω να το κάνω, οπότε δεν μπορεί να το χάλασα εγώ. Από βδομάδα θα το πάω και θα σας πω την αντίδρασή τους.
Άντε να δούμε αν θα τελειώσουν ποτέ τα προβλήματα των Fiesta...
-
Μηπως θελει καμια ειδικη διαδικασια να κατεβει; Μηπως πρεπει να βγει το κατω μερος πρωτα εξω και μετα να γυρει η πλατη; Η μηπως πρεπει να συρθει τιποτα πρωτα; Δεν ξερω ιδεες δινω!
Παιδια που εχει Κοντελη πλησιεστερα στον Πειραια να παω να ρωτησω για το δωρεαν 10ετες σερβις γιατι ισως χρειαστει; Ξερετε με τι ορους ισχυει(σε συγκεκριμενα συνεργεια και οχι σε ολα τα εξουσιοδοτημενα...;);Υπαρχει αντιπροσωπεια στον Πειραια; Καποιος φιλος μου μου ειπε οτι εχει ενα φιλο στην ΚΑΡΑ CAR στον Πειραια τι γνωμη εχετε; Επισης πλησιεστερα συνεργεια στον Πειραια;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μηπως θελει καμια ειδικη διαδικασια να κατεβει; Μηπως πρεπει να βγει το κατω μερος πρωτα εξω και μετα να γυρει η πλατη; Η μηπως πρεπει να συρθει τιποτα πρωτα; Δεν ξερω ιδεες δινω!Παιδια που εχει Κοντελη πλησιεστερα στον Πειραια να παω να ρωτησω για το δωρεαν 10ετες σερβις γιατι ισως χρειαστει; Ξερετε με τι ορους ισχυει(σε συγκεκριμενα συνεργεια και οχι σε ολα τα εξουσιοδοτημενα...;);Υπαρχει αντιπροσωπεια στον Πειραια; Καποιος φιλος μου μου ειπε οτι εχει ενα φιλο στην ΚΑΡΑ CAR στον Πειραια τι γνωμη εχετε; Επισης πλησιεστερα συνεργεια στον Πειραια;
Όχι, όχι. Δεν το απελευθερώνει το άγκιστρο του μεντεσέ από μέσα. Το έχω κάνει στο παλιό αμάξι, γίνεται κανονικά. Στο καινούριο απλώς... ΔΕΝ γίνεται!
-
Μετά από πολύ καιρό ξαναμπήκα στο forum και ομολογώ πως έμεινα έκπληκτος από την κίνηση του ford forum (το τελευταίο πράγμα που θυμόμουν ήταν η απεγνωσμένη δήλωση του Νάσου:καταποντιστήκαμε!!!).
Κι εγώ είχα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα και με το δικό μου fiesta -που τα είχαμε συζητήσει και παλιότερα- αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω (επιτροχάδην) άρχισα να νιώθω μάλλον .....τυχερός. Γιατι ρε παίδες τα είδα όλα: τριγμοί,τριγμοι,τριγμοί, σκουριά (!) κλπ.
Χωρίς να αμφισβητώ τα όσα λέτε θα πω τα εξής:-
Τριγμοί υπάρχουν αλλά στο δικό μου αυτοκίνητο, εξαλείφθηκαν σχεδόν όλοι ήδη από το πρώτο service. Συγκεκριμένα αλλάχτηκαν τα εξωτερικά φτεράκια στις δεξιές πόρτες. Ταυτόχρονα με μια 'πατέντα' (θυμάσαι το σφουγγάρι Νάσο; ) 'σφήνωσα' τον σωλήνα του δεξιού αεραγωγού και ησύχασα από τον μοναδικό τριγμό του ταμπλό (για τον οποίο στο συνεργείο θέλαν να λύσουν ολόκληρο το ταμπλό). Απο 'κεί και πέρα, κάποιοι ψιλοί τριγμοί μπορεί να ακούγονται που και που αλλά πιστεύω πως το 50άρι προφίλ παίζει κι αυτό τον ρόλο του.... Α! και προσοχή στις πίσω ζώνες: όταν η πόρπη δεν είναι στην θήκη της, 'κοπανάει'.
-
Σκουριά: πράγματι εντοπίζεται στα ημιαξόνια και είναι το μοναδικό πράγμα που ακόμη με εκνευρίζει στο αυτοκίνητο. Στο συνεργείο με καθησύχασαν (τουλάχιστον προσπάθησαν) λέγοντας πως είναι μασίφ και πως όταν η διάβρωση θα φτάσει στο εσωτερικό το ημιαξόνιο μάλλον θα χρησιμοποιείται ως βέργα για τριανταφυλλιές . Απο κεί και πέρα, αυτό που είδα σε μιά φωτογραφία παραπάνω, υπήρχε σε κάποια σημεία και στο δικό μου: σας διαβεβαιώ πως τώρα όχι μόνο δεν επεκτάθηκε αλλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ κιόλας. Δεν ξέρω τι είναι, πάντως δεν είναι σκουριά
Κλείνοντας, πιστεύω πως καλό είναι να έχουμε αυξημένες απαιτήσεις από το αυτοκίνητο μας αλλά ας μην ξεχνάμε πως το fiesta είναι ένα supermini με οδηγικά χαρακτηριστικά αρκετά πάνω από τον Μ.Ο της κατηγορίας και ποιότητα στον M.O αυτής. Δεν μπορεί να είναι παντού άψογο. Ψιλοτριγμούς έχουν και τα Ibiza δυο φίλων που ποιοτικά (αναφέρομαι κυρίως στο εσωτερικό) είναι καλύτερο. Το Corsa που είχα έμπαζε νερά από την πρώτη μέρα. Ένας άλλος φίλος με Corolla (και μιλάμε για μια κατηγόρία πάνω) ανακάλυψε πως αγόρασε αυτοκίνητο με στραβό πίσω άξονα και αν το ψάξουμε ο καθένας από μας θα είναι γνώστης πολλών παρόμοιων περιστατικών.
Ίσως τελικά το κακό με την ποιότητα να είναι γενικό και να σχετίζεται με το ότι οι περισσότεροι (και σίγουρα όλοι οι κατασκευαστές) τα αντιμετωπίζουμε ως αναλώσιμο είδος. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης: πιστεύετε πως οι τύποι που έχουν το αμάξι τους παρκαρισμένο πάνω στο επόμενο ή που γδέρνουν φτερό και πόρτα πάνω στα κάθε είδους κιγκλιδώματα και φεύγουν χωρίς να ρίξουν ούτε μια ματιά, θα νοιαστούν για τους τριγμούς που έρχονται κάπου ανάμεσα στον αεραγωγό και το ηχοσύστημα;
-
-
[quote='s_t5678']
- Σκουριά: πράγματι εντοπίζεται στα ημιαξόνια και είναι το μοναδικό πράγμα που ακόμη με εκνευρίζει στο αυτοκίνητο. Στο συνεργείο με καθησύχασαν (τουλάχιστον προσπάθησαν) λέγοντας πως είναι μασίφ και πως όταν η διάβρωση θα φτάσει στο εσωτερικό το ημιαξόνιο μάλλον θα χρησιμοποιείται ως βέργα για τριανταφυλλιές . Απο κεί και πέρα, αυτό που είδα σε μιά φωτογραφία παραπάνω, υπήρχε σε κάποια σημεία και στο δικό μου: σας διαβεβαιώ πως τώρα όχι μόνο δεν επεκτάθηκε αλλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ κιόλας. Δεν ξέρω τι είναι, πάντως δεν είναι σκουριά
Μηπως αναφερεσαι στις δικες μου φωτο!!!! Αν ναι τοτε εισαι τυχερος γιατι εγω τις καθαρισα και παρουσιαστηκαν παλι και τωρα ειναι ακομα χειροτερες!!!! Σημερα πηγα στην αντιπροσωπεια ,θα πω αργοτερα το γιατι, χαζευα το fiesta s και γελαγα γιατι οταν σηκωσα τα λαστιχα στις μπροστινες πορτες ειχαν σκουριες και οταν μου εκανε παρατηρηση ο πωλητης που ξηλωνω το αμαξι του τις εδειξα και το βουλωσε επισης σηκωσα και τα λαστιχα σε ενα πενταπορτο (στις πισω πορτες )ειχε σκουριες ακριβως οπως το δικο μου !!!!! Δυστηχως το κινητο μου δεν εχει καμερα να φωτογραφισω!!!!! Και τωρα ο λογος που πηγα στην αντιπροσωπεια:
ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!! ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΗΣ γιατι fiesta δεν ξαναπαιρνω μετα απο αυτο που ειδα σημερα και αρα πρεπει να δωσω 5000 ε παραπανω για το φοκους mondeo μου ειπαν οτι δεν υπαρχει αλλο , και αρα πρεπει να παρω κατι που δεν μου αρεσει και δεν το ηθελα γιατι με αυτα τα λεφτα επαιρνα το mazda 3 που γουσταρα ,συν οτι λεφτα δεν εχω και θα δανειστω απο τον πατερα μου, συν οτι ποιος μου λεει οτι και αυτο δεν θα ειναι μαπα οπως το προηγουμενο και τοτε θα κλαιω 18.500ε και οχι 13.700ε που εκλαιγα μεχρι σημερα!!!!! Και τωρα το ερωτημα εσεις θα παιρνατε παλι fiesta με τεραστιες πιθανοτητες να εμφανιστει το ιδιο προβλημα η θα παιρνατε το focus που πρως το παρον δεν εχει ακουστει κατι για σκουριες (αλλα προβληματα εχει ford ειναι) -
Μπράβο Αναστάσιε!!!
Είναι σίγουρα καλή είδηση ότι δέχθηκαν να σου αλλάξουν το Fiesta!!! To ερώτημα είναι ότι αν μπορείς να τους δώσεις διαφορά για να πάρεις απαυθείες μεγαλύτερο Ford; Η΄ θα σου δώσουν by default ένα νέο Fiesta;;; -
Μα πως τα καταφερες να στο αλλαξουνε; Πες το μας κι εμας μηπως το χρειαστουμε! Μπραβο σου παντως που τα καταφερες και πιστευω πως απο το να το πουλαγες σε χαληλοτερη τιμη ειναι σαν να το πουλας στην τιμη που το πηρες εστω κι αν παρεις παλι ford οχι ομως και fiesta! Τωρα για το αν εχουν εμφανιστει σκουριες στα focus 2 περιμενουμε τον ειδικο για να το ανακαλυψει . Καλη επιτυχια παντως στην αγορα σου!
-
Οσο για το τι θα διαλεγα αναμεσα στο mazda 3 και στο focus δεν ξερω αν θα διαλεγα το 3. Ημουνα κι εγω υπερ του καθως ειναι πολυ καλο και εχει κλεισει καιρο στην αγορα χωρις προβληματα που και να ειχε κατι ψιλα θα διορθωθηκαν. Επισης καλυτερη τιμη με πισω δισκοφρενα στανταρ. Επελεξα ομως focus γιατι ειναι πιο μικρο απο το 3 σενταν(δε θα το επαιρνα hatchack επειδη δε μάρεσει και επειδη εχει πολυ μικρο πορτ-παγκαζ) ενω το 3 παραειναι μεγαλο για την Αθηνα τουλαχιστον. Επισης τελευταια φορα που οδηγησα το 3 ειδα πολλα κομματια να τριζουν(κεντρικη κονσολα, καπακι πανω απο το καντραν...) και μου την εσπασε λιγο.
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Και τωρα ο λογος που πηγα στην αντιπροσωπεια:
ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!! ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΗΣ γιατι fiesta δεν ξαναπαιρνω μετα απο αυτο που ειδα σημερα και αρα πρεπει να δωσω 5000 ε παραπανω για το φοκους mondeo μου ειπαν οτι δεν υπαρχει αλλο , και αρα πρεπει να παρω κατι που δεν μου αρεσει και δεν το ηθελα γιατι με αυτα τα λεφτα επαιρνα το mazda 3 που γουσταρα ,συν οτι λεφτα δεν εχω και θα δανειστω απο τον πατερα μου, συν οτι ποιος μου λεει οτι και αυτο δεν θα ειναι μαπα οπως το προηγουμενο και τοτε θα κλαιω 18.500ε και οχι 13.700ε που εκλαιγα μεχρι σημερα!!!!! Και τωρα το ερωτημα εσεις θα παιρνατε παλι fiesta με τεραστιες πιθανοτητες να εμφανιστει το ιδιο προβλημα η θα παιρνατε το focus που πρως το παρον δεν εχει ακουστει κατι για σκουριες (αλλα προβληματα εχει ford ειναι)Μπράβο! Αφού τους έπεισες...
Προσωπικά θα έπαιρνα πάλι φιέστα, αλλά ST...
-
Αναστασιε,θερμα συγχαρητηρια!!!Περιμενω να μας πεις λεπτομερως πως τα καταφερες!!!Οσο για το να ξαναπαρεις Φιεστα,νομιζω οτι δε θα επρεπε να το συζητας καν!!!Επισης,επειδη εγω πολυ φοβαμαι οτι και το Φοκους θα βγαλει προβληματα,θα σου ελεγα να τους πρηξεις να σου δωσουν τα λεφτα σου πισω ( εστω και μειωμενα κατα ενα ποσο) ή αλλιως ψαξε μηπως μπορεις να βρεις καποιον που θελει να αγορασει καποιο Φορντ ,να το αγορασεις εσυ για αυτον με καποιον τροπο και να σου δωσει αυτος τα λεφτα σου. Το Corolla ξεκινα απο 13.500
-
Παιδια ευχαριστω !!!!! Το προβλημα ειναι οτι και το s στην αντιπροσωπεια (δειγμα) και το 5d που ξηλωσα τα λαστιχα ειχαν σκουριες αρα αδυνατον να μου αρνηθουν να παρω κατι μεγαλυτερο!!!! τα λεφτα δεν μου τα δινουν πισω γιατι δεν τους υποχρεωνει κανενας νομος το εψαξα πολυ αρα κατι διαφορετικο απο ford αποκλειεται φιεστα οχι με τιποτα αφου κατα τυχη ειχαν και τα δυο σκουρια που ειχαν εκει αρα γιατι να μην εχουν και τα αλλα. Αρα παω για φοκους μονο που σκεφτομαι αν θα δωσω τα 1000ε για πισω δισκοφρενα
Οσο για την διαδικασια περιμετε να τελειωσει και να θα βγει στον αερα , αν καποιος εχει χοντρο προβλημα ας στειλει μυν με το τηλ του -
Αναστάσιε, δεν είχα δεί τις δικές σου φωτογραφίες. Είχα δεί μόνο αυτή από το αυτοκίνητο αντικατάστασης του Νάσου. Παραδέχομαι πως εσύ είχες σοβαρότερο πρόβλημα. Τόσο σοβαρό που με το τέλος της εξεταστικής θα ξαναψάξω το δικό μου εξονυχιστικά . Πάντως το οτι πέτυχες αντικατάσταση είναι σημαντικό: μπράβο! . Αν μπορείς να πας σε focus, καν'το (όχι γιατί είμαι σίγουρος πως θα ξαναπέσεις σε τέτοια περίπτωση αλλά γιατί όπως και να το κάνουμε το focus είναι κάποια κλικ παραπάνω)
-
Αλλάζω λάδια στο αμάξι αυτές τις μέρες. Είχα ζητήσει συμβουλές παλαιότερα, σχετικά με το με τι λάδι να αντικαταστήσω το Motorcraft. Ο φίλος mousatos μου είχε προτείνει το BP Visco 5000 5W40 (και τον ευχαριστώ πολύ). Έχει κανείς άλλος να προτείνει κάτι καλύτερο ή να εμπιστευτώ τους Βρετανούς;
Ευχαριστώ!
-
Καλα λογια εχω ακουσει και για της shell οπως επισης ομως εχω ακουσει οτι τα λαδια της ford ειναι η καλυτερη επιλογη για τα ford ακομα και απο λαδια που αντικειμενικα θεωρουνται καλυτερα δεν ειχαν τοσο καλα αποτελεσματα σε ενα ford οσο αυτα που βαζει η ιδια η εταιρεια.
-
Συμφωνω enginekiller
FORD FORUM