-
Φίλοι μου καλημέρα,
Ενδιαφέρομαι για τo καινούργιo Focus ST ή το Focus Active 1.5 με 150 HP
Είμαστε οικογένεια 5 ατόμων, από χώρους, οκ μας ικανοποιεί... άλλωστε το μπάτζετ μας δεν επιτρέπει κάτι άλλο.
Δεν θα ήθελα να μπούμε στη διαδικασία των προτάσεων για άλλα αυτοκίνητα (μόνο με την Corolla 1.2 κονταροχτυπιέται το Focus σε αυτό που ζητάμε).
Θα ήθελα απόψεις περί αξιοπιστίας, τραβήγματος κινητήρα, εσωτερικών τριγμών, σκουριάς, τέτοια θέματα.
Αν το έχετε το όχημα, ακόμη καλύτερα!
Σας ευχαριστώ.
Υ.Γ. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο με τρομάζει κάπως..... είναι αξιόπιστο;
Φίλε, το μπάτζετ σας δεν επιτρέπει κάτι άλλο από , Κόρολα, Φόκους, Βιτάρα ή είναι κι άλλα αυτοκίνητα που δεν επιτρέπει κάτι άλλο;
-
καλησπέρα σε όλους.σκέφτομαι να πάρω ένα focus 1,6 mk2 απο το 2007 και μετα.θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας αν είναι σχετικά αξιόπιστο. επίσης με ενδιαφέρει το κόστος των service αλλα και το κόστος ανταλλακτικών.θέλω να του βάλω και αέριο και να το κρατήσω αρκετά χρόνια. αξίζει τον κόπο η υπάρχουν καλύτερες λύσεις; θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μπορούσατε να μοιραστείτε την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας για το αμάξι μαζί μου
-
Είχα το Focus Ghia του 2008. Για 70.000 χλμ περίπου με αέριο. Το μόνο που μου έβγαλε είναι το κλασσικό για Ford αντλία καυσίμου. Τα έξοδα συντήρησης αρκετά χαμηλά καθώς μέχρι το προτελευταίο σέρβις πήγαινα αντιπροσωπεία. Ποτέ δεν με προβλημάτισε το κόστος. Αν κάνεις βέβαια συντήρηση εκτός θα δεις ότι το κόστος το λες και αρκετά χαμηλό. Αν σου λέει κάτι αυτό,αναπολώ ακόμα διαδρομές με στροφιλίκια που έκανα με αυτό το αυτοκίνητο. Μετά από 8 χρόνια και δεν έτριζε σχεδόν τίποτα. Εξαιρετική επιλογή.
-
Μια χαρά ήταν τα focus εκείνης της γενιάς με το συγκεκριμένο κινητήρα και απολύτως αξιόπιστα. Αν βρεις κάποιο καλό, πάρτο!
-
Θα ηθελα την αποψη σας σχετικα με το Ford Focus του 2005,1.600cc 115 hp....
Βγαζει προβληματα;
Το προτεινετε σε νεο οδηγο;
Ευχαριστω
-
Μια χαρά αυτοκίνητο είναι! Εξαιρετικό στο δρόμο για την εποχή του (και όχι μόνο) και γενικά αξιόπιστο.
Βέβαια σαν αυτοκίνητο σχεδόν 15ετίας θέλει λίγη τύχη στην επιλογή του... Τι εννοώ με αυτό; Ότι όλο και κάποιο πρόβλημα θα σου βγάλει, οπότε το θέμα είναι να πετύχεις κάποιο καλοσυντηρημένο το οποίο δεν θα σου βγάλει κάτι πέραν των αναμενόμενων λόγω ηλικίας.
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο το Focus 2 με τα 115. Το είχα αντικατάστασης για μερικές μέρες και έμπαινα σε στροφές με χιλιόμετρα που μετά τα σκεφτόμουν και αναρρωτιόμουν πως το έκανε αυτό ένα μικρομεσαίο... Επίσης φανταστικό το μοτέρ πάνω από τις 4000 ΣΑΛ!!!
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο το Focus 2 με τα 115. Το είχα αντικατάστασης για μερικές μέρες και έμπαινα σε στροφές με χιλιόμετρα που μετά τα σκεφτόμουν και αναρρωτιόμουν πως το έκανε αυτό ένα μικρομεσαίο... Επίσης φανταστικό το μοτέρ πάνω από τις 4000 ΣΑΛ!!!
Συμφωνώ μαζί σου σχεδόν σε όλα, εκτός από την εκτίμηση σου για τον κινητήρα. Μετριομέτριος γενικά, καλός μόνο στο μεσαίο φάσμα στροφών από 3.000 ως 5.000. Κολακεύεται από το κοντό κιβώτιο, αλλά (αποτέλεσμα και αυτού) κάνει θόρυβο και καίει.
Κάτοχος του για 3,5 χρόνια...
-
Έδινε πολύ θετικά μέχρι τον κόφτη. Μόνο ο 1600 της Alfa ήταν καλύτερος ψηλά.
-
Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.
Εντελώς ψόφιος ο 100άρης του Μk1!!! Οι 1800 και 2000 ήταν αλλης γενιάς. Ο μεν 1800 του Focus Mk1 ήταν της Ford, ο δε 1800 και 2000 των Mondeo ήταν ο MZR της Mazda.
O 1600 115 ήταν υπέροχος μπροστά στον προηγούμενο 100άρη. Έφτανα στα ίδια σημεία με 10-15 χ.α.ω. περισσότερα με τον 115άρη. Αυτά όλα μετρημένα με GPS.
-
Διαφωνώ, αλλά τι να κάνουμε...
Ο 1.6 Ti-VCT (115 ίππων) ήταν μάλλον αποτυχία για τη Ford, εν αντιθέσει με τον προκάτοχο του 1.6 Zetec (100 ίππων) ο οποίος αν και πιο αδύναμος είχε σαφώς καλύτερη ποιότητα λειτουργίας. Πολύ καλύτεροι των προαναφερθέντων ήταν βεβαια οι 1.8 και 2.0 Duratec (125 kai 145 ίππων αντίστοιχα).
Διευκρινιζω ότι αυτή ήταν η εμπειρία μου έχοντας οδηγήσει όλα αυτά τα μοτέρ, ως κάτοχος Focus mkI 1.6-100, Focus mkII 1.6-115, C-Max 1.8-125 και με δύο φίλους με Focus mkII 2.0-145.
Εν ολίγοις και ανεξαρτήτως ιπποδύναμης, ο 1.6 Ti-VCT των 115 ίππων ήταν ο χειρότερος των 4 αυτών περίπου σύγχρονων κινητήρων της Ford.
-
Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.
Εντελώς ψόφιος ο 100άρης του Μk1!!! Οι 1800 και 2000 ήταν αλλης γενιάς. Ο μεν 1800 του Focus Mk1 ήταν της Ford, ο δε 1800 και 2000 των Mondeo ήταν ο MZR της Mazda.
O 1600 115 ήταν υπέροχος μπροστά στον προηγούμενο 100άρη. Έφτανα στα ίδια σημεία με 10-15 χ.α.ω. περισσότερα με τον 115άρη. Αυτά όλα μετρημένα με GPS.
Μόλις τόνισα στο προηγούμενο ποστ μου το** 'ανεξαρτήτως ιπποδύναμης'**, το οποίο προφανώς δεν πρόσεξες. Το ξαναλέω λοιπόν για να στο ξεκαθαρίσω: Με δεδομένη την διαφορετική ιπποδύναμη του κάθε κινητήρα, ο 1.6 με τα 115 άλογα ήταν ο χειρότερος σε χαρακτηριστικά λειτουργίας από τους 4 προαναφερθέντες κινητήρες (και δεν μιλάω για 1.8 και 2.0 Zetec της πρώτης γενιάς Focus, τους οποίους αυθαίρετα ανακάτεψες). Επίσης οι 1.8 και 2.0 του Focus mk2 ήταν απολύτως σύγχρονοι του 1.6 Ti-VCT.
Τέλος για να σου δώσω να καταλάβεις το μέγεθος της αποτυχίας του 1.6 Ti-VCT, θα σου πω ότι απέτυχε στη βασική επιδίωξη που τέθηκε για τη σχεδίαση του, την μείωση της κατανάλωσης. Ενδεικτικά θα σου πω ότι έκαιγε τα ίδια και παραπάνω (στην εθνική) από τον σημαντικά πιο δυνατό (και ευχάριστο) 1.8 Duratec.
-
γεια σας παιδια ειμαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου καπου στα 10000-11000 χιλιαρικα
Συγγνώμη που ρωτάω κατι διαφορετικό απο το Mk4 απλα στην αναζητηση που βγαζει 400 σελιδες και δεν μπορω να βρω το παλιο θεμα. Επειδη στις επιλογές μου ειναι το ford της προηγουμένης γενιάς με τον 1600 150 άλογα ειχε βγαλει αρκετα θεματα ο συγκεκριμενος?κατι διαβασα για ανακλήσεις?
ειναι και λιγο δυσευρεστο το μοντελο αυτο μιας και ειναι λιγες οι αγγελιες με χρονολογια κυριως 2011. -
Ποιος εχει κανει αναβαθμιση το Ford Sync στο Fiesta 1.0 mk 7.5 επιτυχως? Πηγαινω στη σελιδα ford.gr,sync update,βαζω το VIN,μου βγαζει update ενα zip SYNC1.1_768935024_Update,εχω φορμαρισμενο USB σε FAT32,αλλα δεν ξερω γιατι,δεν εβλεπε αρχεια οταν το συνδεσα στο αυτοκινητο, ενω εκανα unzip το αρχειο μεσα στο USB,δεν συνεχισα την διαδικασια για να μην γινει καποια βλακεια και δεν εχω ουτε ραδιο ουτε τπτ μετα.
Oι οδηγιες ειναι σχετικα απλες και οι εξης:
Η διαδικασία ενημέρωσης USB δεν πρέπει να διακοπεί και ο κινητήρας πρέπει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει μια συνεχή παροχή ενέργειας καθ' όλη τη διάρκεια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης, μπορεί να διαγραφούν ρυθμίσεις για συσκευές σύζευξης Bluetooth και μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε πάλι σύζευξη των φορητών συσκευών σας.
Χρόνος κατά προσέγγιση έως την ενημέρωση: 20 λεπτά
Μέγεθος αρχείου: 769MB
Κάντε λήψη του αρχείου στον υπολογιστή σας και προετοιμάστε τη μονάδα USB flash ως εξής:
-
Βεβαιωθείτε ότι ο USB δίσκος σας διαθέτει χωρητικότητα τουλάχιστον 2 GB.
-
Μορφοποιήστε τη μονάδα USB flash, πριν την ενημέρωση, σε μορφή FAT/FAT32 (όχι exFAT/NTFS)
.........................................
-
Συνδέστε τη μονάδα USB flash που περιέχει τα αρχεία ενημέρωσης, στη θύρα USB του οχήματός σας
-
Πατήστε το 'Μενού' και επιλέξτε 'SYNC-Ρυθμίσεις' με το κουμπί OK
-
Πατήστε το κάτω βέλος για να μεταβείτε στην 'Εγκατάσταση SYNC' και επιλέξτε την
-
Εμφανίζεται το μήνυμα 'Ξεκινά η εγκατάσταση SYNC'
-
Επιλέξτε 'Ναι' με το αριστερό προγραμματιζόμενο πλήκτρο
-
Εμφανίζεται το μήνυμα 'Εγκατάσταση αρχείου SYNC' και μετά το μήνυμα 'Εκτελείται επανεκκίνηση του SYNC'
-
Θα ακούσετε ένα φωνητικό μήνυμα που δηλώνει ότι η εγκατάσταση είναι σε εξέλιξη.
-
Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί το μενού 'SYNC-Ρυθμίσεις' για τα επόμενα 20 λεπτά. Μην πατήσετε κάποιο κουμπί και μην απενεργοποιήσετε το όχημα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
-
Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα ακούσετε ένα φωνητικό μήνυμα. Αυτό δηλώνει ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε και θα εκτελεστεί επανεκκίνηση του συστήματος.
-
Τότε εμφανίζεται το μήνυμα 'Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε' και θα χρειαστούν περίπου δύο λεπτά ύστερα από αυτό, προκειμένου το σύστημα να συνεχίσει την κανονική λειτουργία του
Btw,ξανακατεβασα το αρχειο σημερα και κανοντας unzip βγαζει και error στην αποσυμπιεση.
-
-
Καλησπερα σε ολους στην ομαδα και καλως σας βρηκα!
Εχω ενα Fiesta diesel του 2014 και μεχρι τωρα πηγαινα για σερβις μονο σε αντιπροσωπειες για να μην εχω θεματα με την εγγυηση. Επειδη τωρα τελειωσε η εγγυηση και σε γενικες γραμμες δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος εχετε να μου προτεινετε καποιο συνεργειο εκτος απο αντιπροσωπειες για ford που να εχει τεχνογνωσια και καλες τιμες;
Μενω Ανω Λιοσια και δουλευω Καλλιθεα οποτε θα με βολευε καποιο συνεργειο στα δυτικα προαστια ή κοντα Καλλιθεα ή εστω να εχει μετρό εκει κοντα.
Καλη συνεχεια σε ολους
-
Καλησπερα σε ολους στην ομαδα και καλως σας βρηκα!
Εχω ενα Fiesta diesel του 2014 και μεχρι τωρα πηγαινα για σερβις μονο σε αντιπροσωπειες για να μην εχω θεματα με την εγγυηση. Επειδη τωρα τελειωσε η εγγυηση και σε γενικες γραμμες δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος εχετε να μου προτεινετε καποιο συνεργειο εκτος απο αντιπροσωπειες για ford που να εχει τεχνογνωσια και καλες τιμες;
Μενω Ανω Λιοσια και δουλευω Καλλιθεα οποτε θα με βολευε καποιο συνεργειο στα δυτικα προαστια ή κοντα Καλλιθεα ή εστω να εχει μετρό εκει κοντα.
Καλη συνεχεια σε ολους
Τα PSA τα πηγαίνω κυρίως στα επίσημα γιατί έχω πολύ καλή συνεργασία κ εμπιστοσύνη για δεκαετίες. Κυρίως Omega τώρα, το Peugeot από εκεί που το πήρα, ακόμη δεν έχουμε συνεργαστεί, θα δω..
Focus που είχα, κ B max τώρα, τα πηγαίνω εδώ.
https://m.facebook.com/porfyrisservice/?locale2=el_GR
Πολύ ευχαριστημένος γι'αυτό κ δεν έχω αλλάξει επίσης για δεκαετία. Σκέφτομαι να πάω κ το C3 από την επόμενη φορά. Είναι κ κάποιο μέτρο κοντά, Αγ Ιωάννης ή Ν. κόσμος (είναι ανάμεσα νομίζω).
Μια χαρά άνθρωπος, συνεργάσιμος, εμπειρία αλλά είναι κ σχετικά νέος, με έχει βοηθήσει με φθηνές λύσεις και όχι περιττά έξοδα.
-
Γνωριζει κανεις αν το spoiler(αεροτομη) του Fiesta ST η του Sport 2013-2015,μπορει να τοποθετηθει σε Titanium 2013 version,η θελει αλλες τρυπες για να κουμπωσει?
-
Γνωριζει κανεις αν το spoiler(αεροτομη) του Fiesta ST η του Sport 2013-2015,μπορει να τοποθετηθει σε Titanium 2013 version,η θελει αλλες τρυπες για να κουμπωσει?
Αφου δεν απανταει κανεις,θα κανω quote τον εαυτο μου...Στο https://www.fordownersclub.com/forums,βρηκα thread,οπου αναφερουν οτι,χρειαζεται επεκταση για το καλωδιο του stop και ενα hose για το πιτσιλιστηρι για να ειναι ενταξει το spoiler απο Sport/ST εκδοση για να περαστει σε αλλες versions,ειναι ευκολη η τοποθετηση,δλδ χρειαζεται fitting kit με λιγα λογια,το οποιο μονο αν αγορασεις spoiler απο επισημο αντιπροσωπο περιλαμβανεται,αλλιως πρεπει να βρεις πατεντα να κανεις τις επεκτασεις.
Το αλλο προβλημα ειναι,στα updates των SYNC 2,ισως και 3,ενω κατεβαζεις το αρχειο,το κανεις unzip,αυτο εμφανιζεται ως κατεστραμμενο και υποψιαζομαι πως ειναι επιτηδες για να πας σε αντιπροσωπεια και να στο χρεωσουν να στο βαλουν αυτοι.
-
Δεν είναι κατεστραμμένο το αρχείο αν το κατεβάζεις από σερβερ της Ford. Κάντο extract με 7zip.
Αν έχεις Mac, το unzip τους είναι τραγικό. Βρες ένα windows pc και βάλε 7zip
Επίσης παίζει ρόλο σε τι format έχεις το στικάκι. Ακολούθα σωστά τις οδηγίες.
-
Δεν είναι κατεστραμμένο το αρχείο αν το κατεβάζεις από σερβερ της Ford. Κάντο extract με 7zip.
Αν έχεις Mac, το unzip τους είναι τραγικό. Βρες ένα windows pc και βάλε 7zip
Επίσης παίζει ρόλο σε τι format έχεις το στικάκι. Ακολούθα σωστά τις οδηγίες.
Μπα,τζιφος,κατεβαζω το αρχειο απο το ford.gr,βαζοντας το VIN σου βγαζει αν υπαρχει update για το sync,κατεβαζεις το αρχειο Zip,εχω φορμαρει 2-3 διαφορετικα USB στικακια σε FAT32,εχω κανει unzip με Winrar,7zip,Express Zip,ειτε στο pc και μετα copy paste στο στικ,ειτε απευθειας στο στικ.
Συνδεση στο αυτοκινητο με αναμμενο κινητηρα οπως λεει στις οδηγιες,sync settings-> install file,Sync is rebooting,installation failed,τις επομενες φορες file not found.
Πραγματικα,για μια διαδικασια τοσο απλη,θα επρεπε να μην υπαρχει προβλημα να κανεις update το Sync,δεν ξερω τι φταιει,αλλα και στο Sync 3 στη διαδικασια αναβαθμισης,κατοχοι Ford,αναφερουν οτι δεν μπορουν να κανουν το update,ενω ακολουθουν ολες τις οδηγιες.Οχι οτι καιγομαι κιολας,αλλα για να υπαρχει update,ολο και καποιο bug θα διορθωνει.
Οσο για το Spoiler,αυτο που ειπα πιο πανω,πρεπει να βρω fitting kit γιατι το καλωδιο του stop δεν θα φτανει να κουμπωσει με την μακρυτερη αεροτομη,και καποιο wire για το πισω πιτσιλιστηρι.
FORD FORUM