-
Για αυτά τα δυο τι λένε οι ειδικοί;
https://www.car.gr/14536729-ford-fiesta ... utobesikos
-
Καλημέρα. Κοίταγα σχετικά με το νέο Focus και είχα διαβάσει ότι η πίσω ανάρτηση δεν θα είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα. Στην αρχή νόμιζα ότι θα έχει να κάνει με την έκδοση εξοπλισμού αλλά τελικά έχει να κάνει με τους κινητήρες. Είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο στο autotriti : ' Πίσω ανάρτηση: Ποιός νοιάζεται πια; ' που αφορά τις επιλογές των εταιρειών στις πίσω αναρτήσεις στα καινούρια μοντέλα. Επειδή είμαι στο κοίταγμα και η αλήθεια είναι ότι ήμουν ανάμεσα στα KIA Stonic και Fiesta, αποφάσισα να ανέβω κατηγορία στην Ford και να δω το νέο Focus.
Πίστευα ότι η ST Line, που μου αρέσει πολύ, θα ερχόταν με ανεξάρτητη πίσω αλλά τελικά θα πρέπει να πας στον 1.5 (μάλλον). Στην έκδοση με τον 1.0 στα 125 ps έρχεται με ημιάκαμπτο άξονα.Αν και σε άλλο άρθρο διάβασα το παρακάτω :
'Στην έκδοση ST-Line η ανάρτηση φυσικά είναι ανεξάρτητη με διπλά ψαλίδια και λίγο πιο σπορ ρυθμίσεις που προαιρετικά μπορεί να αλλάζουν χάρη στο σύστημα Drive Mode που αναπροσαρμόζει την οδηγική εμπειρία ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού.' Τελικά τι ισχύει ???
Άλλο ένα μείον της έκδοσης είναι ότι δεν έρχεται με διζωνικό κλιματισμό και επειδή ακόμα δεν έχω εικόνα για τις εδώ αντιπροσωπείες αλλά μόνο έξω , πχ στην Ιταλία το βάζουν σε ένα πακέτο αναβάθμισης στα 1000 €.
Έχει έρθει Ελλάδα, να το δούμε από κοντά (το έχει δει κάποιος??) και να το πάμε μια βόλτα ?? Οι τιμές είναι λίγο ανεβασμένες (καινούριο μοντέλο βλέπεις !!!!) , να δω αν θα το προμοτάρουν λίγο στην αρχή.... -
Πολλαπλοί πίσω μόνο στο 1500 βενζίνης και 2000 πετρελαίου. Αυτή η χαζομάρα που γράφουν για διπλά ψαλίδια δεν ισχύει σε καμία έκδοση! Κάποια στιγμή θα έρθει κι εδώ.
-
-
αλημέρα παιδιά.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μεταχειρισμένου του fiesta, μοντέλο 2012 ή και '13.Επειδή το γνωρίζετε το αυτοκίνητο θα ήθελα να μου πείτε την εμπειρία σας, σχετικά με την οδική συμπεριφορά, τον κινητήρα σε απόδοση και γενικά ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματσ του συγκεκριμένου μοντέλου.
Οτιδήποτε κρίνετε εσείς ότι έχει σημασία να ξέρω στο ψάξιμο που κάνω. Αν είστε ευχαριστημένοι ή αν ( εκ των υστέρων θα ήταν προτιμότερο να παίρνατε κάποιο άλλο και ποιο).
Ευχαριστώ! -
Σχετικά με την οδική συμπεριφορά, αγοράζοντας το Fiesta παίρνεις το καλύτερο σουπερμίνι της εποχής του.
Στη χρονολογία που κοιτάς είσαι στο όριο που κυκλοφόρησε ο χιλιάρης Ecoboost turbo, ο οποίος (αν σε φτάνει ο προϋπολογισμός σου) είναι καλύτερος από τον ατμοσφαιρικό 1400άρη (ο οποίος όμως δεν είναι κακός).
Όσον αφορά την αξιοπιστία, το Fiesta είναι σε ένα καλό επίπεδο.Κατά την άποψη μου, το Fiesta είναι μια πολύ καλή αγορά κι ένα εξαιρετικά ευχάριστο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Σχετικά με την οδική συμπεριφορά, αγοράζοντας το Fiesta παίρνεις το καλύτερο σουπερμίνι της εποχής του.
Στη χρονολογία που κοιτάς είσαι στο όριο που κυκλοφόρησε ο χιλιάρης Ecoboost turbo, ο οποίος (αν σε φτάνει ο προϋπολογισμός σου) είναι καλύτερος από τον ατμοσφαιρικό 1400άρη (ο οποίος όμως δεν είναι κακός).
Όσον αφορά την αξιοπιστία, το Fiesta είναι σε ένα καλό επίπεδο.Κατά την άποψη μου, το Fiesta είναι μια πολύ καλή αγορά κι ένα εξαιρετικά ευχάριστο αυτοκίνητο.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν με φτάνει ο προϋπολογισμός για τα μοντέλα με ecoboost.
Αυτά που μπορώ, είναι μοντέλα κυκλοφορίας τέλος 2012 - αρχές 2013, έχουν κινητήρα 1250cc και αποδίδουν 82 ίππους. Πως είναι αυτός ο κινητήρας σε σχέση με το αμάξωμα;
Και μιλάμε βέβαια για κάποιο ταξίδι. -
Ο χρήστης Green_Dragon έγραψε:
Αυτά που μπορώ, είναι μοντέλα κυκλοφορίας τέλος 2012 - αρχές 2013, έχουν κινητήρα 1250cc και αποδίδουν 82 ίππους. Πως είναι αυτός ο κινητήρας σε σχέση με το αμάξωμα;
Και μιλάμε βέβαια για κάποιο ταξίδι.Θα σου σύστηνα να κοιτάξεις μοντέλα με τον 1400άρη και τα 96 άλογα, που είναι σαφώς πιο δυνατός από τον 1250. Η διαφορά τιμής πρέπει να είναι πολύ μικρή και αξίζει να πας στον μεγαλύτερο κινητήρα. Αν τώρα δεν μπορείς, ακόμη κι ο μικρός θα πρέπει να είναι επαρκής.
-
Και μιλάμε βέβαια για κάποιο ταξίδι.Θα σου σύστηνα να κοιτάξεις μοντέλα με τον 1400άρη και τα 96 άλογα, που είναι σαφώς πιο δυνατός από τον 1250. Η διαφορά τιμής πρέπει να είναι πολύ μικρή και αξίζει να πας στον μεγαλύτερο κινητήρα. Αν τώρα δεν μπορείς, ακόμη κι ο μικρός θα πρέπει να είναι επαρκής.
Παιδιά, ρίξτε μιά ματιά σε αυτή την αγγελία:
https://www.car.gr/14657722-ford-fiesta-titanium
Μου έκανε εντύπωση η χαμηλή τιμή σχετικά με άλλα ανάλογα και πήρα τηλέφωνο,
Είναι ιδιώτης όπως το έχει δηλώσει
Είναι δεύτερο χέρι και στις παρατηρήσεις γράφει ότι δεν λειτουργούν οι αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, λόγω ενός μικρού τρακαρίσματος με μηχανή που όμως δεν είχε λέει σημαντική ζημιά...Τι λέει η εμπειρία και η διαίσθησή σας;;; Αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω ή να προσπεράσω;
-
Δεν λειτουργούν οι αερόσακοι και ρωτάς στα σοβαρά αν αξίζει να ασχοληθείς;;;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν λειτουργούν οι αερόσακοι και ρωτάς στα σοβαρά αν αξίζει να ασχοληθείς;;;Η ερώτηση έγινε με την σκέψη ότι θα τοποθετηθούν καινούργιοι άμεσα.
Ο προβληματισμός είναι τι είδους χτύπημα ήταν αυτό που προκάλεσε το άνοιγμα των αερόσακκων και με βάση αυτό αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. -
Το συγκεκριμένο δεν θα το κοιτούσα καν μόνο και μόνο λόγω ορθογραφίας....
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Το συγκεκριμένο δεν θα το κοιτούσα καν μόνο και μόνο λόγω ορθογραφίας....χαχαχ.....εντάξει, υπερβάλεις λίγο
-
Μπορεί όντως να ανοίξουν οι αερόσακοι με ένα μικρό χτύπημα μπροστά, που δεν θα επηρεάσει τη δομή του αυτοκινήτου. Όμως ειδικά ο αερόσακος του συνοδηγού όταν ανοίγει καταστρέφει το ταμπλό του αυτοκινήτου. Οπότε θέλεις αλλαγή με άλλο και καλό συνεργείο για να στο κάνει. Υπολόγισε ένα κόστος περί το 1,5 χιλιάρικο τουλάχιστον για αερόσακους, ταμπλό (μεταχειρισμένα εννοείται) και εργασία. Επίσης θέλουν έλεγχο και οι ζώνες.
Πάνω από όλα, έλεγχος από φαναρτζή, αν όντως ήταν τόσο μικρό το χτύπημα. Επίσης ζήτα φωτογραφίες πριν την επισκευή. Τέλος, αν αποδειχτεί ότι ήταν τόσο μικρό το χτύπημα, ζήτα προσφορά για την αντικατάσταση ταμπλό, αερόσακων και ίσως ζωνών και δες αν σε συμφέρει. Μάλλον θα δεις ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς...
-
Πολύ τεκμηριωμένη και χρήσιμη η απάντησή σου harisma23....σε ευχαριστώ πολύ!
-
Οι αερόσακοι δεν φαίνεται να έχουν ανοίξει. Και η εμπρός πινακίδα είναι ελάχιστα φθαρμένη... Οπότε μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
-
Η γυναίκα μου σε σταμάτα ξεκίνα στη Βουλιαγμένης αφαιρέθηκε και κοπάνισε τον μπροστινό της. Αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού άνοιξαν, το αμάξι μπροστά δεν είχε ούτε γρατζουνιά (Toyota aygo). Όταν το πήγαμε στην toyota έξυναν το κεφάλι τους, δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως είχε γίνει. Άρα δεν είναι απίθανο.
-
Μάλλον θα δεις ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς...Συμφωνώ.
Και μόνο για την αμφιβολία και τα ίσως που αφήνει εξαρχής η έως και αστεία αγγελία θα την προσπερνούσα την περίπτωση. -
η ορθογραφία , οι αερόσακοι , ο Ασπρόπυργος , τα χωράφια στις φωτογραφίες … αν δε το προσπεράσεις πάρε και κανα δυο φίλους μαζί όταν πας να το δεις...
-
Ο χρήστης Green_Dragon έγραψε:
Δεν λειτουργούν οι αερόσακοι και ρωτάς στα σοβαρά αν αξίζει να ασχοληθείς;;;
Η ερώτηση έγινε με την σκέψη ότι θα τοποθετηθούν καινούργιοι άμεσα.
Ο προβληματισμός είναι τι είδους χτύπημα ήταν αυτό που προκάλεσε το άνοιγμα των αερόσακκων και με βάση αυτό αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος.Όπως είπε και ο harisma23, αντικατάσταση αερόσακων, ταμπλώ, αισθητήρων κλπ είναι μερικά χιλιάρικα υπόθεση...
FORD FORUM