-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Δεν έχω αγοράσει αυτοκίνητο που να μην είχα τουλάχιστον +20% από τις επίσημες καταναλώσειςΔεν νομίζω να 'ΥΠΑΡΧΕΙ' αμάξι με κατανάλωση μικρότερη από +20% από τις επίσημες καταναλώσεις χαχα
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν έχω αγοράσει αυτοκίνητο που να μην είχα τουλάχιστον +20% από τις επίσημες καταναλώσεις
Δεν νομίζω να 'ΥΠΑΡΧΕΙ' αμάξι με κατανάλωση μικρότερη από +20% από τις επίσημες καταναλώσεις χαχα
Keyword is 'τουλάχιστον'
π.χ. μιας και είμαστε στο Ford thread, στο Fiesta έχω μεικτή (πρακτικά είναι μόνο πόλης) 9.5-9.6, τη στιγμή που η επίσημη αστική είναι 4.3 Δηλαδή είμαι στο 230% Παρομοίως με τη C5, μεικτό μου βγάζει 9.7 αντί για το εργοστασιακό 6.7, ήτοι 140%
Απλά το έχω πάρει απόφαση, και γελάω όταν ακούω τέτοιες ερωτήσεις/απορίες....
-
Και εγω με το fiesta 9 εχω αστική καταναλωση.
-
Ενω εγω με το golf και οπως θελω παω και μικροτερα απο εσας νουμερα εχω [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν έχω αγοράσει αυτοκίνητο που να μην είχα τουλάχιστον +20% από τις επίσημες καταναλώσεις
Δεν νομίζω να 'ΥΠΑΡΧΕΙ' αμάξι με κατανάλωση μικρότερη από +20% από τις επίσημες καταναλώσεις χαχα
Λυπάμαι που θα θα σας διαψευσω, αλλά το Μίκρα Κ12 1.400 στην πόλη μου καίει 6,4 trip, άντε να είναι 6,9 πραγματικά, ενώ ο κατασκευαστής δίνει 7,9. Σε επαρχιακό δρόμο πέφτουμε στο ταληράκι χωρίς πίεση.
-
Παλιά όταν είμασταν πιτσιρικάδες 18-19, και το μόνο που πληρώναμε από το αμάξι της οικογένειας ήταν η βενζίνη (και αν), κάναμε κόντρα με τον κολλητό ποιος καίει τα περισσότερα σε ταξίδια. Θυμάμαι τότε να πηγαίνουμε Πάτρα με το Mitsubishi colt 1.3 και να έχω μόνιμη 4η ~1000 στροφές πριν τους κόφτες και καλά για να είναι πάντα έτοιμο για προσπέραση, σε όλη τη διαδρομή. Ούτε που θυμάμαι τι καίγαμε τότε. Σκυλί μαύρο το colt 99'. κιχ δεν έκανε.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ενω εγω με το golf και οπως θελω παω και μικροτερα απο εσας νουμερα εχω [emoji14]Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αστική καταναλωση ποσο έχεις και που μένεις;
-
Εγω παλι με προσπαθεια πετυχαινω και μικροτερες καταναλωσεις απο τις εργοστασιακες.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλησπέρα στο forum..
Πήρα ένα focus ecoboost, 1l/125 το 2015. Όλα καλά όλα ωραία, αλλά η μέση κατανάλωση στα 15χιλ χλμ είναι 6,5l/100km. Περίμενα λιγότερα λόγω των λίγων κυβικών.
Έχει βάλει κανείς lpg σε αυτόν τον κινητήρα;;; Θεωρητικά πάντα, παίζει αυτό το σενάριο χωρίς σοβαρά προβλήματα στο αυτοκίνητο;;;Πλάκα μας κανεις;
Καλά ρε παιδιά, μια κουβέντα είπα.. Απλά το είδα να το έχουν βάλει σε fiesta κι είπα μήπως..
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Εγω παλι με προσπαθεια πετυχαινω και μικροτερες καταναλωσεις απο τις εργοστασιακες.Το τερματισες το παραμυθι.......αντε καληνυχτα!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εγω παλι με προσπαθεια πετυχαινω και μικροτερες καταναλωσεις απο τις εργοστασιακες.
Το τερματισες το παραμυθι.......αντε καληνυχτα!
Σιγά τι πεφτεις να τον φας τον άνθρωπο.
Μπορεί το με προσπάθεια να εννοεί οτι βγαίνει έξω απο το αυτοκινητο και το σπρώχνει. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το τερματισες το παραμυθι.......αντε καληνυχτα!
Σιγά τι πεφτεις να τον φας τον άνθρωπο.
Μπορεί το με προσπάθεια να εννοεί οτι βγαίνει έξω απο το αυτοκινητο και το σπρώχνει.Προφανως και κανω λιγο πλακα ουτε καν θυμαμαι τις εργοστασιακες του αυτοκινητου μου. [emoji14] Το αμαξι μου απο τοτε που το πηρα εχει μεσο ορο 6.7 λιτρα(στο computer στα 5800 km) και ειναι Diesel. Προφανως ειναι πολυ εκτος οριων αλλα και εγω ειμαι πολυ εκτος οριων οδηγος (κατα τη διαρκεια των δοκιμων δεν υπαρχει κινδυνος να τραυματιστει αμαχος πληθυσμος [emoji12]), οποτε ειναι απολυτα λογικο. Συν οτι τα 2500 τα εχει κανει αλλος με πολυ ηρεμους ρυθμους. Αν βαλω cruise στα 110-120 (που σημαινει με 6η κατι ελαχιστα πανω απο 2000 στροφες) τότε το trip γραφει απο 2,7 μεχρι 3,4 λιτρα σε σχετικη ευθεια ή πολυ μικρη κλιση.
Και επειδη μπορει η μετρηση του Trip να λεει ανακριβειες εχω βγαλει 1340 χιλιομετρα με 60 λιτρα ντεποζιτο χωρις να αναψει λαμπακι. (οδηγουσε ο πατερας μου, αλλα ημουν μεσα) Το λαμπακι ειναι 50-100 χιλιομετρα ακομα (δε θυμαμαι τι λεει το Manual) .Επομενως ειμαι στα 1400 χιλιομετρα περιπου . Αρα καταναλωση καπου στα 4.3 λιτρα τα 100 χιλιομετρα με ταχυτητες μεσαιας λωριδας μεχρι 130 χλμ/ωρα. -
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
7,35-7,8 lt πώς σας φαίνεται για Sierra 2.0 DOHC ;Μηδενική κατανάλωση. Εγώ στο αουρις έχω 8.
Να το χαίρεσαι το sierranickthetrib from tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
7,35-7,8 lt πώς σας φαίνεται για Sierra 2.0 DOHC ;
Μηδενική κατανάλωση. Εγώ στο αουρις έχω 8.
Να το χαίρεσαι το sierranickthetrib from tapatalk
Ευχαριστω!
-
Αντε να αρχισουν βαζουν τιποτε 8αρια κιβωτια,να πηγαινεις με 8η και 1800 στροφες σε καμια εθνικη,με αυτοματο και cruise και τεμπελη στο τιμονι.
Αντε να δουμε,το νεο fiesta με 6αρι κιβωτιο θα καιει κατιτις λιγοτερο η μαντολες,αντε να δουμε.
-
kalhspera paidia. eimai neo melos kai psaxnomai na agorasw ena autokinhto. prwta apola kitaw gia metaxeirismeno mexri 6-7 xiliarika. kai exw kolhsei sto fiesta. diavasa pws h diafora 1.6 me 1.4 sthn katanalwsh dn einai kai megalh. alla ford dn eixame kai oute exei kapoios apthn oikogeneia opote dn kserw katholou poso aksiopista einai kai thelw vohtheia. an exete kamia allh idea gia allo autokinhta sta idia peripou xrhmata kai stis idies analogies na m proteinete. euxaristw
-
Καλωσόρισες στο forum!
Γράφε ελληνικά παρακαλώ, όχι greeklish! -
ενταξει Λεωνιδα.
-
Παρόμοια αυτοκίνητα με 6-7Κ€ υπάρχουν εκατοντάδες, με πάνω από 40-50 μοντέλα. Ποιες είναι οι ανάγκες σου, τι θα κάνεις με το αυτοκίνητο, σε ποια περιοχή, τι άλλα κριτήρια έχεις κλπ κλπ ?
Πάντως το 1400αρι ΜΚ7 με τα 100 άλογα είναι ωραίο, άνετο, γρήγορο, οικονομικό, και δεν έχει βγάλει τίποτα σοβαρό, θα το κοίταγα σίγουρα....
-
Καλησπέρα σ όλους. Απέκτησα πριν από ένα χρόνο περίπου ένα ford fiesta 1.4 του 2007.
Απ το καλοκαίρι που μας πέρασε μου εμφάνιζε κάποιο πρόβλημα η κλειδαριά της πίσω πόρτας του οδηγού. Συγκεκριμένα ενώ έκλεινε κανονικά στο καντραν εμφανιζόταν ότι η πόρτα είναι ανοιχτή με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κλειδώσω το αυτοκίνητο. Ανοίγοντας και κλείνοντας την πόρτα μερικές φορές το λαμπάκι έσβηνε.
Τελικά όμως το πρόβλημα επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα πριν δυο εβδομάδες να αναγκαστώ να αλλάξω την κλειδαριά. Όλα καλά μέχρι που, πριν από μερικές μέρες μου ξαναεμφάνισε το πρόβλημα, χωρίς να μπορώ να καταλάβω αυτή την φορά πια πόρτα είναι. Ξαφνικά εκεί που οδηγώ μπορεί να μου ανάψει το λαμπάκι ότι μια πόρτα είναι ανοιχτή. Το πήγα στην αντιπροσωπία της ford και αφου το βάλανε στο διαγνωστικό μου είπανε ( χωρίς μεγάλη σιγουριά ) πως μάλλον είναι η πόρτα του συνοδηγού, οπότε να αλλάξω κι αυτή την κλειδαριά.
Είχε κανείς σας παρόμοιο πρόβλημα ? Θα ήθελα την γνώμη σας δεν ξέρω τι να κάνω να την αλλάξω ή να το πάω και σε κανέναν άλλο μάστορα να το δει...
FORD FORUM