-
Και πανω απο 8.
Μα γενικα οπως ξαναείπα η ford δε διακρίνεται για την οικονομια. Ο,τι συγκριτικό και να δεις, ο,τι αρθρο, στα περισσοτερα αναφερεται μεγαλυτερη καταναλωση σε σχεση με τον ανταγωνισμό.
Ψάξε και διαβασε στα φόρουμ , δες γενικα τι λενε ιδιοκτήτες. Και εδω αν πας καποιες σελιδες πισω θα δεις αναφορές για υψηλές καταναλώσεις.Κι ο,τι και να αναφερουν οι αλλοι, εγω το ξερω απο πρωτο χερι. Focus καινουρια 1.5D 95 αλογα καίνε ΠΟΛΥ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Και πανω απο 8.Μα γενικα οπως ξαναείπα η ford δε διακρίνεται για την οικονομια. Ο,τι συγκριτικό και να δεις, ο,τι αρθρο, στα περισσοτερα αναφερεται μεγαλυτερη καταναλωση σε σχεση με τον ανταγωνισμό.
Ψάξε και διαβασε στα φόρουμ , δες γενικα τι λενε ιδιοκτήτες. Και εδω αν πας καποιες σελιδες πισω θα δεις αναφορές για υψηλές καταναλώσεις.Κι ο,τι και να αναφερουν οι αλλοι, εγω το ξερω απο πρωτο χερι. Focus καινουρια 1.5D 95 αλογα καίνε ΠΟΛΥ.
Ωραία, τώρα καταμπερδευτηκα. Είπαμε να μην πάρουμε το 1.0 ecoboost γιατί καίει όπως είπε ενα παλικάρι 8 λίτρα εντός πόλης, αλλά αν είναι και το πετρέλαιο να καίει τόσα πιο το όφελος να δώσω τα 600 παραπάνω; εθνική κινουμαι σπάνια. Τρελοκομειο η υπόθεση.
-
Τα αυτοκίνητα τα έχεις κάνει test drive;
Το ρωτάω γιατί ενώ εμάς μας είχε ενθουσιάσει το Focus 1.0 με τα 125 άλογα, όταν δοκιμάσαμε το 1.5 diesel (μιας και κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα) το απορρίψαμε γιατί σου έδινε μια βαριά αίσθηση στον δρόμο και κυρίως επειδή έκανε πάρα πολύ θόρυβο κατά την διαδικασία της επιτάχυνσης.
Αν καίει και πολύ το diesel, τότε ίσως η επιλογή του ενός λίτρου βενζίνης να είναι καλύτερη. Ήταν εξαιρετικός στο σκάφος του Focus, οπότε υποψιάζομαι πως στο Fiesta θα είναι ακόμη καλύτερος.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τα αυτοκίνητα τα έχεις κάνει test drive;Το ρωτάω γιατί ενώ εμάς μας είχε ενθουσιάσει το Focus 1.0 με τα 125 άλογα, όταν δοκιμάσαμε το 1.5 diesel (μιας και κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα) το απορρίψαμε γιατί σου έδινε μια βαριά αίσθηση στον δρόμο και κυρίως επειδή έκανε πάρα πολύ θόρυβο κατά την διαδικασία της επιτάχυνσης.
Αν καίει και πολύ το diesel, τότε ίσως η επιλογή του ενός λίτρου βενζίνης να είναι καλύτερη. Ήταν εξαιρετικός στο σκάφος του Focus, οπότε υποψιάζομαι πως στο Fiesta θα είναι ακόμη καλύτερος.
Έχω κάνει μόνο το 1.0, με τα 100 άλογα ομως. Μου φάνηκε εξαιρετικό στην οδήγηση αλλά στη συνέχεια δελεαστικα από την πολύ μικρή διαφορά στη τιμή με το diesel, οπότε σκέφτηκα οτι οκ σίγουρα δεν θα είναι τόσο απολαυστικό όσο το 1000αρι αλλά τουλάχιστον θα κάνω οικονομία. Αν καίει 8 το ecoboost, το diesel θα καίει 5 σκεφτηκα. Οπότε ενα 600αρι το χρονο θα μου μένει στην τσεπη με βαση τα χλμ που κάνω.
Βέβαια αν οι διαφορές είναι τόσο μικρές δεν τίθεται λόγος επιλογής του diesel. -
Δε μπορει το 1.5d να καιει 8 λιτρα.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Δε μπορει το 1.5d να καιει 8 λιτρα.Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το παιδί λεει μαλλον για το χιλιάρι ecoboost.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Τα 120 αλογα του TDCI,τι μεση καταναλωση εχουν στο δρομο και σε συγκριση με τον μικρο με τα 95 αλογα
η ακομα και με τον παλαιοτερο στα 1.6 κυβικα,τι ντιζελ χρησιμοποιειται στα εταιρικα,δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο,τετοια αποκλιση καταναλωσης σε καινουριο ντιζελ κινητηρα δεν εχω παρατηρησει ποτε χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα να επηρεαζει.Απο εκει και περα εχει ειπωθει κατα καιρους οτι λογω του βαρους που εχει ο ντιζελ 'χαλαει' καπως την οδικη συμπεριφορα του fiesta και το μπροστινο μερος του.
Ο χρήστης Yiannis145 έγραψε:
Αν καίει 8 το ecoboost, το diesel θα καίει 5 σκεφτηκα. Οπότε ενα 600αρι το χρονο θα μου μένει στην τσεπη με βαση τα χλμ που κάνω.Σωστα και λογικα το σκεφτηκες,αυτο λεει η λογικη για οποιοδηποτε ντιζελ σε συγκριση με μια βενζινη,αντε οχι 5,αντε να καιει 6 υπο πιεση,8 ομως δεν δικαιολογειται απο καμια πλευρα.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Δε μπορει το 1.5d να καιει 8 λιτρα.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το παιδί λεει μαλλον για το χιλιάρι ecoboost.
Sent from my iPad using Tapatalk
Αν δεις 2 σελιδες πισω κάποιος αναφερει οτι σε focus ο 1.5d καιει 8+ .
-
Δεν ξερω παιδια τι να πω, αν δε πιστευετε και φωτο να εβγαζα δε θα σας επειθα καποιος θα σκεφτοταν οτι ειναι σε πολλη κινηση, οτι ηταν στιγμιαιο κλπ. Ισως αν καποιος το χει τοσο απορια ή καιγεται για αγορα, να το κλεισει για ενα test drive να δει τι γραφει.
Το πιθανοτερο ειναι ο μεγαλος 1.5αρης να ειναι οικονομικοτερος αφου τα 95 ειναι πραγματικα λιγα για το αμαξωμα. -
Ισως σε αυτους που τους καιει τοσο να ειναι μονο σε πολυ κινηση αλλιως ειναι κουφο
-
Για να καταλάβω, η σωστή μέτρηση κατανάλωσης οταν παίρνεις ενα αμαξι για test drive πως γίνεται; ρωτάω γιατί δεν ειχα τέτοιο όργανο στο πρωην αμάξι μου. Μηδενιζεις κάποιο μετρητη, κάνεις το test drive και μετα βλέπεις μέση κατανάλωση της απόστασης που έκανες στο μετρητή αυτό ;
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ισως σε αυτους που τους καιει τοσο να ειναι μονο σε πολυ κινηση αλλιως ειναι κουφοΜιλαμε και για διαδρομές λαγονησι Σαρωνίδα... Τα παιδια ειναι πωλητές και αρκετοι απο αυτους βγαινουν πιο εξω , αλλοι πανε σε νησια.. Θα δω περνώντας τα χλμ ποσο θα πεσει η καταναλωση .
Παντα βασιζόμενοι στην ένδειξη ΟΜΩΣ σε σχεση με τα Astra που ειχαν, ο δικος μου φιλος ας πουμε θελει και γεμισμα αρκετα πιο συχνα σε ΙΔΙΑ δρομολόγια.
-
Στο honnest john, βγάζει για το Focus τον 1.0 με τα 125 να καίει 6.6lt/100Km, ενώ ο 1.5TDCi 5.1lt/100Km. Αν ισχύουν αυτές οι τιμές, 1.5lt/100Km δεν είναι και λίγο, ειδικά αν λάβουμε και την διαφορά τιμής που έχει αυτή την στιγμή η βενζίνη με το πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στο honnest john, βγάζει για το Focus τον 1.0 με τα 125 να καίει 6.6lt/100Km, ενώ ο 1.5TDCi 5.1lt/100Km. Αν ισχύουν αυτές οι τιμές, 1.5lt/100Km δεν είναι και λίγο, ειδικά αν λάβουμε και την διαφορά τιμής που έχει αυτή την στιγμή η βενζίνη με το πετρέλαιο.Το sprimonitor για το TDCI 95hp δίνει 5,46 και για το 120hp 5.47 L/100Km
Για το 1.0 των 125 hp δίνει 6.71 L/Km -
Συνεπώς μια χαρά οικονομικό είναι το diesel.. Συν ότι οι καταναλώσεις συγκλίνουν στα δύο παραπάνω sites..
-
Αυτά τα νούμερα τα δίνει εντός πόλης για το focus; αν είναι έτσι το fiesta λογικά θα καίει ακόμα λιγότερο λόγω μικρότερου βάρους.
Επίσης όσοι έχετε diesel και κινείστε εντός πόλης, με τα φίλτρα κλπ είχατε ποτέ θέμα; έχω καταντήσει γραφικος να ρωταω ολους τους ταξιτζηδες για τις αντλιες και τα φιλτρα, μέχρι στιγμής ολοι μου λένε οτι δεν έχουν προβλήματα. -
Αυτά τα νούμερα τα δίνει εντός πόλης για το focus; αν είναι έτσι το fiesta λογικά θα καίει ακόμα λιγότερο λόγω μικρότερου βάρους.
Επίσης όσοι έχετε diesel και κινείστε εντός πόλης, με τα φίλτρα κλπ είχατε ποτέ θέμα; έχω καταντήσει γραφικος να ρωταω ολους τους ταξιτζηδες για τις αντλιες και τα φιλτρα, μέχρι στιγμής ολοι μου λένε οτι δεν έχουν προβλήματα.Αυτά τα νούμερα κατανάλωσης, τουλάχιστον στο spritmonitor, τα δηλώνουν οι χρήστες. Είναι ο μέσος όρος όλων των χρηστών για γενική χρήση του αυτοκινήτου. Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αφού αν βάλεις το αυτοκίνητο που έχεις και ξέρεις θα δεις ότι δίνει την σωστή κατανάλωση.
Όσο για τους ταξιτζήδες που λες θα σου έλεγα να μην τους ρωτάς. Ξέρεις ότι το φίλτρο DPF μπορεί να βγει και με το κατάλληλο πρόγραμμα που θα περαστεί να μην 'βλέπει' ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου πρόβλημα. Εννοείται με τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία μας. Κάποιος που το έβγαλε τι περιμένεις να σου πει; -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Επίσης όσοι έχετε diesel και κινείστε εντός πόλης, με τα φίλτρα κλπ είχατε ποτέ θέμα; έχω καταντήσει γραφικος να ρωταω ολους τους ταξιτζηδες για τις αντλιες και τα φιλτρα, μέχρι στιγμής ολοι μου λένε οτι δεν έχουν προβλήματα.Αυτά τα νούμερα κατανάλωσης, τουλάχιστον στο spritmonitor, τα δηλώνουν οι χρήστες. Είναι ο μέσος όρος όλων των χρηστών για γενική χρήση του αυτοκινήτου. Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αφού αν βάλεις το αυτοκίνητο που έχεις και ξέρεις θα δεις ότι δίνει την σωστή κατανάλωση.
Όσο για τους ταξιτζήδες που λες θα σου έλεγα να μην τους ρωτάς. Ξέρεις ότι το φίλτρο DPF μπορεί να βγει και με το κατάλληλο πρόγραμμα που θα περαστεί να μην 'βλέπει' ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου πρόβλημα. Εννοείται με τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία μας. Κάποιος που το έβγαλε τι περιμένεις να σου πει;Χμμ δεν το ήξερα αυτό, καλά και πως περνάνε κτεο;
-
Όσο για τους ταξιτζήδες που λες θα σου έλεγα να μην τους ρωτάς. Ξέρεις ότι το φίλτρο DPF μπορεί να βγει και με το κατάλληλο πρόγραμμα που θα περαστεί να μην 'βλέπει' ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου πρόβλημα. Εννοείται με τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία μας. Κάποιος που το έβγαλε τι περιμένεις να σου πει;Χμμ δεν το ήξερα αυτό, καλά και πως περνάνε κτεο;
Δεν ξέρω, τι να σου πω. Προφανώς θα υπάρχει τρόπος. Αν τα καυσαέρια είναι μέσα στα όρια... Πετρελαιοκίνητο δεν έχω πάντως, τώρα κοιτάζω να πάρω.
-
Στο κτεο δεν μετράνε τα καυσαέρια που κρατάει το dpf...
FORD FORUM