-
Αυτό απευθύνεται σε εμάς τους 'φανατικούς' της αυτοκίνησης που, παρασυρμένοι απο φυλλάδες σαν τους 4Τ και τις προκλητικές διαφημίσεις των κυριακάτικων εφημερίδων, αγοράζουμε αυτοκίνητα...άνω των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Έχουμε σύζυγο ή και παιδιά και ψάχνουμε το δίπορτο η τους 200 ίππους στις 18' ζάντες μας
Απευθύνεται σε εμάς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αν και γνωρίζουμε καλά οτι είναι υποχρέωση μας να χρηματοδοτούμε την αγορά 'ακριβών' τετράτροχων απο τους ελεύθερους επαγγελματίες, πολιτευτές, διασημότητες κτλ. μεσω της φορολόγησής μας
Προσωπικά, επειδή σποραδικά (κάθε πεντάλεπτο) κάνω πονηρές σκέψεις για δυνατό διθέσιο (ενώ θα έπρεπε να σκέφτομαι για αργό τετραθέσιο), ενίοτε βασανίζομαι απο τύψεις...
Μήπως δεν θα'πρεπε?
-
Αυτό απευθύνεται σε εμάς τους 'φανατικούς' της αυτοκίνησης που, παρασυρμένοι απο φυλλάδες σαν τους 4Τ και τις προκλητικές διαφημίσεις των κυριακάτικων εφημερίδων, αγοράζουμε αυτοκίνητα...άνω των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Έχουμε σύζυγο ή και παιδιά και ψάχνουμε το δίπορτο η τους 200 ίππους στις 18' ζάντες μας
Απευθύνεται σε εμάς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αν και γνωρίζουμε καλά οτι είναι υποχρέωση μας να χρηματοδοτούμε την αγορά 'ακριβών' τετράτροχων απο τους ελεύθερους επαγγελματίες, πολιτευτές, διασημότητες κτλ. μεσω της φορολόγησής μας
Προσωπικά, επειδή σποραδικά (κάθε πεντάλεπτο) κάνω πονηρές σκέψεις για δυνατό διθέσιο (ενώ θα έπρεπε να σκέφτομαι για αργό τετραθέσιο), ενίοτε βασανίζομαι απο τύψεις...
Μήπως δεν θα'πρεπε?
-
Μήπως δεν θα'πρεπε?
-
Σε έχουν επηρρεάσει τα σχόλια του ΚΚ, έτσι;
Ε λοιπόν όχι!
Ποιος είναι εκείνος που θα σου υποδείξει πώς να ξοδέξεις τα λεφτά σου; Μαζί τα βγάζετε;!
Αν θέλεις να έχεις καλό αυτοκίνητο και είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάποιες θυσίες γι'αυτο χωρίς όμως να επιδεινώσεις τη ζωή κάποιου άλλου (οικογένειας, γονέων) με γεια σου με χαρά σου! Σε αυτό το θέμα διαφωνώ κάθετα με τον ΚΚ και κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε καν να δημοσιεύσει τις ενοχές του γιατί τα γραφόμενά του επηρρεάζουν όλους τους αναγνώστες του και το ξέρει.
Με αυτή τη λογική πρέπει να ντρεπόμαστε να κυκλοφορούμε με ένα ακριβό ρούχο, έστω κι αν είναι το μοναδικό ακριβό ρούχο που έχουμε γιατί χρειάστηκε μισός μισθός να το αγοράσουμε! Μιζέρια δηλαδή!
Συγγνώμη για το έντονο ύφος μου αλλά (χωρίς να υποννοώ ότι ο ΚΚ είχε τέτοιο σκοπό, εδώ είναι κι αυτός θύμα) πιστεύω ότι η πρόκληση ενοχών είναι ο πιο ποταπός τρόπος για να αναγκάσεις έναν άνθρωπο να κάνει αυτό που θέλεις και κάθε τέτοια προσπάθεια με αηδιάζει.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σε έχουν επηρρεάσει τα σχόλια του ΚΚ, έτσι;Ε λοιπόν όχι!
Ποιος είναι εκείνος που θα σου υποδείξει πώς να ξοδέξεις τα λεφτά σου; Μαζί τα βγάζετε;!
Αν θέλεις να έχεις καλό αυτοκίνητο και είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάποιες θυσίες γι'αυτο χωρίς όμως να επιδεινώσεις τη ζωή κάποιου άλλου (οικογένειας, γονέων) με γεια σου με χαρά σου! Σε αυτό το θέμα διαφωνώ κάθετα με τον ΚΚ και κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε καν να δημοσιεύσει τις ενοχές του γιατί τα γραφόμενά του επηρρεάζουν όλους τους αναγνώστες του και το ξέρει.
Με αυτή τη λογική πρέπει να ντρεπόμαστε να κυκλοφορούμε με ένα ακριβό ρούχο, έστω κι αν είναι το μοναδικό ακριβό ρούχο που έχουμε γιατί χρειάστηκε μισός μισθός να το αγοράσουμε! Μιζέρια δηλαδή!
Συγγνώμη για το έντονο ύφος μου αλλά (χωρίς να υποννοώ ότι ο ΚΚ είχε τέτοιο σκοπό, εδώ είναι κι αυτός θύμα) πιστεύω ότι η πρόκληση ενοχών είναι ο πιο ποταπός τρόπος για να αναγκάσεις έναν άνθρωπο να κάνει αυτό που θέλεις και κάθε τέτοια προσπάθεια με αηδιάζει.
Καλά ντε, δεν είπα οτι δεν κοιμάμαι κιόλας τα βράδυα!
Να δώ τι θα πουν και οι άλλοι...
-
Κοίταξε, σε κάθε έντυπο δημοσιεύονται διαφημίσεις για εστιατόρια των 100 ευρώ/κεφάλι ή για κουστούμια των 1.000 ευρώ. Αν ένας μισθωτός κάνει τέτοιες δαπάνες, κακό του κεφαλιού του. Κι αν εμφανιστεί στο γραφείο με την κουστουμιά των 1000 ευρώ για να πουλήσει μούρη εις βάρος των 'κακοντυμένων' συναδέλφων του, μάλλον ειρωνεία θα εισπράξει.
Ομοίως και με τα αυτοκίνητα. Αν δω μισθωτό των 1000 ευρώ/μήνα με mercedes θα μπήξω τα γέλια και θα τον θεωρήσω ηλίθιο. Πάρε ένα Lacetti-Accent-Fusion ή ένα ΤΟ ΠΟΛΥ Astra-Corolla και κράτα τα λεφτά σου για το σπίτι σου και τους λογαριασμούς σου. Άσε το θέμα της ασφάλισης και συντήρησης - καταλήγουν μερικοί να πληρώνουν ακριβότερα τα λάδια του αυτοκινήτου από το λάδι της σαλάτας των παιδιών τους. -
o καθε ανθρωπος για εμενα, μπορει να κατατασει τις προτεραιοτητες του ΜΟΝΟΣ του. Ειναι θεμιτο κατα τη γνωμη μου να υπαρχει διαφημιση, αλλα ο καθε ενας, πρεπει να δρα αναλογα με τις προτεραιοτητες που εχει, και οχι με το τι λεει η διαφημιση...
Δηλ αν καποιος μας πει οτι αγορασε ακριβοτερο αμαξι γιατι το ειδε στη διαφημιση και τωρα δεν εχει να φαει/ντυθει/πληρωσει ενοικιο, σορρυ αλλα ειναι ηλιθιο το ατομο! δεν του φταιει καμμια διαφημιση, του φταιει το κλουβιο του κεφαλι.Για να πω και το παραδειγμα, Οικογενοιακως, εχουμε καλο εισοδημα σχετικα, εχουμε 1 ανετο σπιτι στην αθηνα, εξοχικο και μια χαρα... Για αμαξι ομως δεν δινουμε τρελα λεφτα... Με σεατ του 95 κυκλοφορω.
Ξερω ανθρωπο στο ενοικιο, με δανειο για μερσεντε! Δηλ η διαφημιση φταει η οτι εινε βλακας? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάρε ένα Lacetti-Accent-Fusion ή ένα ΤΟ ΠΟΛΥ Astra-Corolla...Ή ένα Jazz ρε παιδί μου!
Πάντως, εν μέρει δικαιολογώ τον ΚΚ. Μην ξεχνάτε τον όρο 'κεφαλογυρισόμετρο' που πλέον είναι κλασσικός. Δεν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που το κινητό ήταν είδος 'κύρους' αλλά και καγκουριάς.
Αυτό που περνάει σε μένα είναι το γεγονός οτι ο μέσος Έλληνας, χωρίς απαραίτητα να κάνει αυτό που του αρέσει, μπορεί να ξοδεύει (σπαταλάει) χρήματα για τη ματαιοδοξία του. Δεν δημιουργεί απαραίτητα ενοχές. Προσπαθεί μάλλον να θέσει έναν προβληματισμό σχετικά με το πόσο επιρρεπής είναι ο (νεο)Έλληνας στην σπατάλη, τελικά, ο οποίος προβληματισμός σε βάθος φτάνει ακόμα και μέχρι το τι τρώμε ή το πού ζούμε.
-
Παιδιά πάνω απ'όλα πρέπει να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με μέτρο. Είναι δύσκολο βέβαια, όλοι είναι συνεννοημένοι να 'μας τα πάρουν'!!
Κι'εγώ κάνω πονηρές - έως πολύ πονηρές - σκέψεις όλη την ώρα!
Αλλά, εντελώς ψυχρά, πιστεύω ότι δεν αξίζει με τίποτα να δώσεις σε οποιαδήποτε φάση πάνω από ένα 30άρι (Κ ευρώ) για να το κυκλοφορείς στους (Ελληνικούς ) δρόμους..
Βαγγέλης.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Αλλά, εντελώς ψυχρά, πιστεύω ότι δεν αξίζει με τίποτα να δώσεις σε οποιαδήποτε φάση πάνω από ένα 30άρι (Κ ευρώ) για να το κυκλοφορείς στους (Ελληνικούς ) δρόμους..
Ωραία...τώρα νοιώθω χάλια!
-
Αφού νιώθετε έτσι βρε παιδιά ρίξτε και μια ματιά από το OPEL - FORUM και προσπαθείστε να με βοηθήσετε να γλιτώσω από τις δικές μου 'ενοχές'.
Μέχρι τώρα μόνο ο manosk μου έχει απαντήσει και τον ευχαριστώ γι΄αυτό. -
Για να το δούμε το θέμα και από την άλλη πλευρά, ο κάθε διαφημιστής πριν δημοσιεύσει, κάνει πρώτα έρευνα αγοράς. Τώρα αν αυτή δείξει ότι υπάρχει απήχηση για το τάδε πανάκριβο διθέσιο τότε από τη μεριά του καλά κάνει και κεντρίζει κι άλλο τον κόσμο. Κάνει κι αυτός τη δουλειά του.
Το target group το αποτελούμε εμείς. Εμείς αν θέλετε ρυθμίζουμε κατά κάποιον τρόπο το τι αυτοκίνητο θα διαφημίζεται. Όλα δείχνουν ότι οι διαφημίσεις των Mercedes με εξόφληση σε 5-6 χρόνια και πρώτη δόση στους επόμενους ολυμπιακούς ταιριάζουν και χωράνε στον τόπο μας αλλιώς δε θα υπήρχαν.
Το ότι πήρα εγώ το Corolla 1.4 πχ δε σημαίνει ότι δεν μπορούσα να πάρω Alfa 156. Το ότι ο άλλος όμως πήρε όμως την 320 μπορεί κάλιστα να σημαίνει ότι δε θα ξανααγοράσει ρούχο μέχρι να ξεχρεώσει και καλύτερα να μην την ακουμπήσει πουθενα...
Ο καθένας μας πάλι ώς λάτρης της αυτοκίνησης (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) έχει τα όνειρά του. Αν μπορούσα θα αγόραζα ένα διθέσιο έχοντας βέβαια και το οικογενειακό για να βολεύομαι. Θα το κάνω όταν νιώσω ότι αυτό δεν θα έχει αποτελέσματα εις βάρος της οικογένειάς μου. Έτσι το σκέφτομαι εγώ. Κάποιος άλλος μπορεί να το σκέφτεται διαφορετικά. Ο καθένας αναλαμβάνει τα δικά του έξοδα, και τις δικές του ευθύνες απέναντι στους δικούς του ανθρώπους. -
Οπως αναφερθηκε κ παραπανω δεν φταιει κανεις κ καμια διαφημιση αν ο αλλος παει ν απλωσει τα κουλα του εκει που δεν φτανει η τσεπη του.
Σιγουρα οι επιθετικες μαρκετιστικες πολιτικες το κανουν να φαινεται πιο ευκολο χωρις ομως ΤΕΛΙΚΑ να ειναι, (στις περισσοτερες περιπτωσεις τουλαχιστον), αλλα την τελικη αποφαση την εχουμε εμεις οι ιδιοι. Ολα ειναι κ θεμα νοοτροπιας. Αν καποιου προτεραιοτητα ειναι ν αγορασει ενα αυτοκινητο πολυ ακριβο κ καλο χωρις ομως να εχει λυσει καλα το προβλημα της στεγης του δικαιωμα του. Δεν ειμαι συμφωνος αλλα δικαιωμα του.
Σιγουρα κ οι τραπεζες με τα δανεια κ τις καρτες εκμεταλευονται πολλων τις επιθυμιες κ τα ονειρα υποσχομενοι να τους τα κανουν αληθινα βραχυπροθεσμα αλλα οταν ερχεται η ωρα να πληρωθουν τους βαζουν στο χερι, μακροπροθεσμα, αναγκαζοντας τους να δουλευουν για να πληρωνουν μια τραπεζα. Το σιχαινομαι αυτο γιατι εχει μπει πολυ στο ελληνικο νοικοκυριο (κ στο ευρωπαϊκο βεβαια για να μαστε δικαιοι).Προσωπικα πιστευω οτι ως εκει που φτανει η τσεπη αντε κ λιγο παραπανω ωστε να ειναι καποιος σε θεση ν ανταποκριθει. Κ βεβαια εννοηται σε συνδυασμο με τις υποχρεωσεις κ αναγκες του καθενος. Αλλες εχει ο ανυπαντρος, αλλες ο παντρεμενος χωρις παιδι, αλλες ο οικογενειαρχης με 2 παιδακια που τον αναγκαζουν σε συνεχη αιμοραγια της τσεπης του προκειμενου να τους διασφαλισει οτι καλυτερο μπορει στην ζωη τους.
-
Αν αφησουμε ομως στην ακρη την αγορα ακριβου αυτοκινητου για «κυρος» κλπ. και το δουμε πιο πρακτικα; Τελικα αξιζει να δωσεις πανω απο 20000-25000 (maximum) για αγορα αυτοκινητου για τους Ελληνικους δρομους και συνθηκες; Κι ας εχεις πολλα παραπανω. Με αυτα που βλεπω γυρω μου δε νομιζω…
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν αφησουμε ομως στην ακρη την αγορα ακριβου αυτοκινητου για «κυρος» κλπ. και το δουμε πιο πρακτικα; Τελικα αξιζει να δωσεις πανω απο 20000-25000 (maximum) για αγορα αυτοκινητου για τους Ελληνικους δρομους και συνθηκες; Κι ας εχεις πολλα παραπανω. Με αυτα που βλεπω γυρω μου δε νομιζω…Αλλά, εντελώς ψυχρά, πιστεύω ότι δεν αξίζει με τίποτα να δώσεις σε οποιαδήποτε φάση πάνω από ένα 30άρι (Κ ευρώ) για να το κυκλοφορείς στους (Ελληνικούς ) δρόμους..
Βαγγέλης.
Γιατι το λετε αυτο? Γιατι να μην αξιζει να παρεις ενα ακριβοτερο αμαξι το οποιο θα ειναι τεχνολογικα πιο εξελιγμενο το οποιο θα σου παρεχει μεγαλυτερη ασφαλεια στους δρομους;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Αλλά, εντελώς ψυχρά, πιστεύω ότι δεν αξίζει με τίποτα να δώσεις σε οποιαδήποτε φάση πάνω από ένα 30άρι (Κ ευρώ) για να το κυκλοφορείς στους (Ελληνικούς :evil: ) δρόμους..
Δεν ξέρω εάν θα έφτανα μέχρι εδώ, αλλά σίγουρα έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές ότι δεν αξίζει να έχεις πολύ ακριβό αυτοκίνητο στην Ελλάδα.
Πραγματικά τα λυπάμαι τα καημένα πολυτελή αυτοκίνητα που πρέπει να κάνουν σλάλομ στους ελληνικούς καρόδρομους για να μην καταχτυπούν.
Έχω καταλήξει προ πολλού στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα ούτε οι πλούσιοι δεν περνάνε καλά (τουλάχιστον όσο θα έπρεπε βάσει εισοδήματος). Τι να το κάνω να μένω σε δυόροφη μονοκατοικία στον Διόνυσο αν είναι να τρώω 2 ώρες να φτάσω στην δουλειά μου κάθε μέρα και δύο να επιστρέψω μέσα στην κίνηση σε δρόμους με μία λωρίδα και όλο λακούβες;
-
Εχω δει να κυκλοφορούν σε νησιά πχ Χίο,supercars,τι ακριβώς κανουν εκεί και τι ασφάλεια προσφέρει ένα γιγαντιαίο super-λάστιχο που μόλις βρει ελληνική άσφαλτο χάνει πρόσφυση;
Παντως το θέμα για μένα ειναι γενικότερο και δεν πρέπει να εστιαστεί μόνο στα αυτοκινητα.Όι εκκλησίες γεμίζουν στην ελλάδα,αλλα το φιλανθρωπικο μας πνεύμα είναι περιορισμένο και απέχει έτη φωτός από την λογική του δίνω-ότι-μου-περισσεύει που πρεσβεύει η βίβλος.Παίρνουμε σπιτι,εξοχικό,τρίτο αυτοκίνητο,σκάφος,και μετά δίνουμε και 5 ευρω στον ερυθρο σταυρό.Γύρω μας ανεργία,ναρκωτικά,διαφθορά,και να μην μιλήσω για χωρες του τρίτου κόσμου.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Έχω καταλήξει προ πολλού στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα ούτε οι πλούσιοι δεν περνάνε καλά (τουλάχιστον όσο θα έπρεπε βάσει εισοδήματος). Τι να το κάνω να μένω σε δυόροφη μονοκατοικία στον Διόνυσο αν είναι να τρώω 2 ώρες να φτάσω στην δουλειά μου κάθε μέρα και δύο να επιστρέψω μέσα στην κίνηση σε δρόμους με μία λωρίδα και όλο λακούβες;
ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα...ξερω πλουσιους στην αλεξ/πολη που περνανε περιφημα!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν αφησουμε ομως στην ακρη την αγορα ακριβου αυτοκινητου για «κυρος» κλπ. και το δουμε πιο πρακτικα; Τελικα αξιζει να δωσεις πανω απο 20000-25000 (maximum) για αγορα αυτοκινητου για τους Ελληνικους δρομους και συνθηκες; Κι ας εχεις πολλα παραπανω. Με αυτα που βλεπω γυρω μου δε νομιζω…E3artate apo to eisodima sou. Gia mesaia eisodimata 25k euro einai to orio kata tin gnwmi mou. Proswpika pisteuw oti katw apo ta 20k eurw den mporeis na pareis ena megalo/poiotiko ama3wma me analogo kinitira (isws me e3airesi tou Mondeo meta tis meiwseis timwn).
Tora gia autous pou pernoun ta Boxster kai ta Cayenne. Dika tous einai ta lefta, as ta kanoun oti 8eloun. Den mporeis na ypodi3eis se enan agnwsto ti na kanei stin zwi tou. Kai oute einai kati to e3wpragmatiko auta ta autokinita pou 8a prepei na ais8anesai enoxes pou ta odigeis. E3otika autokinita einai h Modena, ta Lambo kai ta paromia. To mono aparadekto einai oi bouleutes na psifizoun tzamba autokinita gia ton euato tous.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Δεν ξέρω εάν θα έφτανα μέχρι εδώ, αλλά σίγουρα έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές ότι δεν αξίζει να έχεις πολύ ακριβό αυτοκίνητο στην Ελλάδα.
Πραγματικά τα λυπάμαι τα καημένα πολυτελή αυτοκίνητα που πρέπει να κάνουν σλάλομ στους ελληνικούς καρόδρομους για να μην καταχτυπούν.
Swsto auto gia tous dromous an kai tora logo Attikis odou kai metro ta pragmata exoun beltiw8ei.
Ase pou stin A8ina nai men den exeis dromous alla exeis kalokairi 10 mines to xrono.
Pantws oute kai sto e3wteriko ta pragmata einai rodina giati gia ta akriba kai e3wtika autokinita zitane treles asfaleies. Px BMW na exei 50% parapanw asfaleia apo ena Nissan idias timis klp.
Ανευθυνότης η αγορα "ακριβου"?-φιλοσοφικό ερώτημα