-
εχω δει και το 3αρι και το νεο Focus και θα ελεγα χωρις δευτερη σκεψη το 3αρι. Ποιο ποιοτικα υλικα στο εσωτερικο, ποιο ομορφο εσωτερικο... αυτα σε γενικες γραμμες σε σχεση με το Focus. Οσον αφορα τα πλαστικα, ναι μεν ειναι σκληρα... σε καμια περιπτωση δεν σημαινει ομως πως θα τριζουν. Εγω εχω στην οικογενεια μου 2 παραδειγματα τρανταχτα... ενα με σκληρα πλαστικα που εδω και χρονια δεν εχουν κανει κιχ.... και ενα νεο καρο με σουπερ μαλακα πλαστικα παντου (απο πανω ως κατω κατω) και τριζουν ολες μα ολες οι ενωσεις τους... Οποτε αυτος περι μαλακων και σκληρων θα το χαρακτηριζα ως μυθο και τιποτα αλλο....
-
Πιστευω πως περισσοτερο εχει να κανει με τη συναρμογη των υλικων κυριως. Πχ αν δειτε τις πορτες του corolla και του 3 το πλαστικο απο μεσα εφαπτεται μ την πορτα εχωντας αναμεσα ενα μαλακο υλικο σα σκληρο σφουγγαρι που κανει ολη τη δουλεια. Αντιθετα πχ στο focus το πλαστικο της πορτας με το μεταλλο εχουν αναμεσα κενο και κουνιουνται κιολας τα πλαστικα. Πραομοιο παραδειγμα το primera προ facelift. Γενικα αυτα τα υλικα στις ενωσεις ειναι που κανουν περισσοτερο τη δουλεια. Με προβληματιζει στο 3 pvw me to idio μεταξονιο του focus και μεγαλυτερο εξωτερικο μηκος καταφεραν το h/b να εχει 80 λιτρα μικροτερο πορτ-παγκαζ! Καμια 30αρια παραπανω να ειχε τουλαχιστον το εκλεινα αυριο αλλα χρειαζομαι το χωρο.
-
Από ότι είδα η έκδοση Touring Clima διαφέρει από την Touring Clima DSC S/R κατά 2.000
-
Δυστυχως το πορτ-παγκαζ του δεν ειναι ουτε τετραγωνο ουτε βολικο. Ειναι και μικρο χαλια μαυρα δηλαδη. Εδω στo corolla εχω 310 και ειναι 30 εκταοστα μικροτερο και αν και ειναι πιο τετραγωνο κτλ δεν ειναι πολυς χωρος
-
Φίλε enginekiller, χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω αλλά επειδή καταλαβαίνω ότι θα ήθελες ένα αυτοκίνητο σχετικά μικρών εξωτερικών διαστάσεων αλλά ευρύχωρο και βέβαια μεγάλο (κατά το δυνατόν) πορτ-παγκάζ, θα μπορούσες ίσως να κοιτάξεις την Mercedes A150 (η τιμή καταλόγου της είναι 18.800
-
Ψαχνω για μικρομεσαιο ωστε να εχω χωρους και στην καμπινα. Αλλο μεταξονιο 2570 κι αλλο 2640. Merc δεν εχω κοιταξει γιατι δε μου αρεσει γενικοτερα δεν νομιζω οτι εχει καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο focus και 3 ασε που φανταζομαι οτι μολις βαλω λιγο παραπανω εξοπλισμο θα εκτοξευτει η τιμη. Ευχαριστω παντως για την προταση
-
Ψάχνοντας τα μικρομεσσαία βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών...:
-
Η Corolla HB έχει πορτ-παγκάζ 310 λίτρα... μάλλον μικρό (εκτός αν έχει καλύτερο 'σχήμα' από το 3...)
-
Το Civic HB έχει μια χαρά μεταξόνιο 2.680mm και 370 λίτρα για αποσκευές, όμως σύντομα θα αντικατασταθεί... (αν περιμένεις, αναμένεται έκπηξη με το νέο Civic!), αλλά και το παλιό θα το δίνουν σε καλή τιμή...
-
Το Astra HB έχει 380 λίτρα πορτ-παγκάζ, μεταξόνιο στα 2614mm, καλό εξωτερικό μήκος 4.290mm και έχει έκπτωση (αν δεν κάνω λάθος 1350
-
-
Οντως το corolla μου εχει 310 λιτρα αλλα ειναι 'τετραγωνο' απο του 3. Civic ειναι οντως μοντελο πολλων ετων, υπο αλλαγη κιολας και δεν μπορω να περιμενω ενα χρονο και για το καινουργιο. Η οδικη συμεριφορα του astra δε μου πολυ αρεσε σε σχεση με του focus η του 3 και ο κινητηρας του στα 1.6 με χαλασε πολυ καθοτι ειναι απο τους πιο αδυναμους κιολας. Δεν παω για 1.8 και δεν ειναι θεμα τιμης. Εγω δει επισης golf και Megane και τα εχω αποριψει και αυτα. Εχω μεινει αναμεσα σε focus και 3 sedan και απλως πρεπει να αποδεχτω τη μειομενη ποιοτητα συναρμογης του εσωτερικου του focus και την μειωμενη αξιοπιστια του σε σχεση με το 3 ή να αποδεχτω το οτι το sedan δεν εχει πισω υαλοκαθαριστηρα και ειναι μεγαλο για να βρισκεις θεση να παρακαρεις. ΑΝαφερω αυτα γιατι ειναι οι μονοι βασικοι μου ενδοιασμοι και ισως θεωρουνται λεπτομεριες αλλα γιατι να μην κοιταω λεπτομεριες;
-
Φίλε enginekiller, επειδή βλέπω ότι δίνεις σημασία στη λεπτομέρεια σου πρότεινα τη Merc... Θα σου έλεγα να τη ξαναδεις, για λόγους ποιότητας... τζάμπα είναι το test drive...
Το νέο Civic μπορεί να έρθει σε λιγότερο από χρόνο στην Ελλάδα, *ακούγεται ανεπίσημα κάτι για αρχές νέου έτους * αλλά δεν είναι κανείς βέβαιος...
Από την άλλη το 3 sedan έχει πιο αρμονικό αμάξωμα από το Focus και αν του βάλεις αισθητήρες παρκαρίσματος θα βοηθάει λιγάκι στο πάρκινγκ...
-
Και να ερθει αρχες χρονου μεχρι να το παρουν να δουμε τιποτα προβληματα κτλ θα παει πασχα ποτε σχεδον χρονος και εγω θελω μεσα στο καλοκαιρι να παραγγειλω. Για Merc θα το κοιταξω ισως αλλα δεν βλεπω πως μπορει να ανταγωνιστει τα αλλα σε χωρο καμπινας και σε οδικη συμπεριφορα. Για τον ογκο του 3 δεν ειναι οτι θα δυσκολευομαι να παρακαρω αλλα οτι δε θα βρισκω ευκολα θεση για αυτο ειδικα εδω που μενω δυσκολα βρισκω για το corolla. Αισθητηρες παιζουν οπωσδηποτε παντως ειδικα για την αρχη αλλωστε τους απαιτεις για δωρο!
-
Σωστότατος!
Όσο για την Μerc, αν σε ενδιαφέρει βρήκα ένα test σε 'ηλεκτρονική μορφή' από το autotriti:
Εισαγωγή:
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... 798&admin=Οδική συμπεριφορά:
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... 529&admin=Εσωτερικό - Χώροι:
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... 530&admin= -
Ευχαριστω για τις δοκιμες που βρηκες. γενικα δεν ειχα κοιταξει ποτε την a-class μετα το απογοτοητευτικο προηγουμενο μοντελο. Ενα πραγμα που φοβαμαι για τις merc ειναι η πτωση της αξιοποιστιας τους που εχουμε διαβασει καποια προβληματα μερικων εδω καθως και οι μετρησεις της ADAC. Δε με τραβαει κι πολυ εμφανισιακα βεβαια μονο νεανικη δε φαινεται. Θα το κοιταξω καλυτερα ομως
-
Χαρά μου, αν μπορώ να βοηθήσω!
Σχετικά με το προηγούμενο μοντέλο της Α η διαφορά είναι χαόδης, από ότι λέγεται. Αν θέλεις τέσταρε το (τζάμπα!!!) και βλέπεις από πρώτο χέρι. -
Στα test drive της mazda χρησιμοποιούν μοντέλα παραγωγής μέχρι 8/2005 (με κόκκινα φώτα πίσω) ενώ τα επόμενα μοντέλα έχουν μαύρα διαφανή φώτα. Όντως το 5πορτο (2004 μοντέλο) έχει ρηχό χώρο αποσκευών (300l) καθώς κάτω από το κάλυμα έχει και δεύτερο χώρο για τα μικροαντικείμενα, αλλά και για να είναι επίπεδος ο χώρος φόρτωσης όταν πέφτουν τα πίσω καθίσματα. Στα 2005 μοντέλα δεν υπάρχει το υποπάτωμα και ο χώρος αποσκευών είναι πιο βαθύς κατα 8 περίπου εκατοστά και πλήρως εκμεταλλεύσιμος (380 l χωρίς προεξοχές για αμορτισέρ κλπ.), βέβαια όταν πέφτουν τα πίσω καθίσματα ο χώρος φόρτωσης δεν είναι επίπεδος
-
Ποιά είναι η χώρα παραγωγής των hatchback?
Επίσης παρατήρησα οτι στους πίνακες του αυτο-τρίτη έχει ταμπελάκι αλλαγή σε όλη την σειρά 3 οπότε μήπως θα γίνει κανά face-lift γι'αυτό τους έπιασε η εκπτωσο-μανία?
Σε ένα μεγάλο συγκριτικό του AMS για μικρομεσαία (πριν 1-2 χρόνια) αλλά και στην αξιολόγηση του αυτο-τρίτη, το αμάξι τρώει τρελό θάψιμο, στην λίστα είναι από τα τελευταία... Επίσης και σε 4Τ λένε για τα σκληρά -οχι καλής ποιότητας πλαστικά και για θόρυβο κύλησης...
Αντίθετα στο forum όλοι λένε καλά λόγια. Προσωπικά το μόνο που με ενοχλεί είναι το ελεινά μικρό πορτμπαγκαζ 300 λίτρα, το crash test 4* και ίσως ο θόρυβος, αν και δεν εχω ιδία άποψη. Την τιμή με την προσφορά -2.5κ δεν την θεωρώ καμιά καταπληκτική ευκαιρία, απλά το αμάξι έρχεται στην τιμή που εξαρχής θα πρεπε να πουλιέται....Δεδομένου μάλιστα οτι έχεις να επιλέξεις συγκεκριμένα χρώματα ταπετσαρίες, no-extras...Αν τώρα επίκειται και face-lift καλύτερα να το ξεχάσω.
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Ποιά είναι η χώρα παραγωγής των hatchback?Επίσης παρατήρησα οτι στους πίνακες του αυτο-τρίτη έχει ταμπελάκι αλλαγή σε όλη την σειρά 3 οπότε μήπως θα γίνει κανά face-lift γι'αυτό τους έπιασε η εκπτωσο-μανία?
Σε ένα μεγάλο συγκριτικό του AMS για μικρομεσαία (πριν 1-2 χρόνια) αλλά και στην αξιολόγηση του αυτο-τρίτη, το αμάξι τρώει τρελό θάψιμο, στην λίστα είναι από τα τελευταία... Επίσης και σε 4Τ λένε για τα σκληρά -οχι καλής ποιότητας πλαστικά και για θόρυβο κύλησης...
Αντίθετα στο forum όλοι λένε καλά λόγια. Προσωπικά το μόνο που με ενοχλεί είναι το ελεινά μικρό πορτμπαγκαζ 300 λίτρα, το crash test 4* και ίσως ο θόρυβος, αν και δεν εχω ιδία άποψη. Την τιμή με την προσφορά -2.5κ δεν την θεωρώ καμιά καταπληκτική ευκαιρία, απλά το αμάξι έρχεται στην τιμή που εξαρχής θα πρεπε να πουλιέται....Δεδομένου μάλιστα οτι έχεις να επιλέξεις συγκεκριμένα χρώματα ταπετσαρίες, no-extras...Αν τώρα επίκειται και face-lift καλύτερα να το ξεχάσω.
τι λενε ακριβως????? το εχω μεγαλη απορια??????
-
Χθες είχα την ευκαιρία να μπω και να περιεργαστώ αρκετά ένα 3 sedan.
Όντως τα πλαστικά είναι σκληρά. Αυτο δεν με ενοχλεί προσωπικά. Το κακό είναι ότι είναι ακαλαίσθητα και ευτυχώς που είναι μαύρα και έτσι σώζεται λιγάκι η κατάσταση. Από εκεί και μετά έχουμε μία χωνευτή θέση οδήγησης στυλ Α3 που εμένα με ενθουσιάζει και ένα αμιγώς υδραυλικό τιμόνι το οποίο σημαίνει (όχι από μόνο του) ότι έχουμε να κάνουμε με το καλύτερο τιμόνι της μικρομεσαίας κατηγορίας.
Αν θέλεις ένα καλό αυτοκίνητο (ήσυχο άνετο με χώρους) ναι το mazda δεν κάνει. Αν θέλεις ένα σπορ μικρομεσαίο τότε ναι πάρε το 3. Λογικά πρέπει να είναι ανώτερο ακόμα και από την 147, στην αίσθηση τουλάχιστον... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Όντως τα πλαστικά είναι σκληρά. Αυτο δεν με ενοχλεί προσωπικά. Το κακό είναι ότι είναι ακαλαίσθητα και ευτυχώς που είναι μαύρα και έτσι σώζεται λιγάκι η κατάσταση. Από εκεί και μετά έχουμε μία χωνευτή θέση οδήγησης στυλ Α3 που εμένα με ενθουσιάζει και ένα αμιγώς υδραυλικό τιμόνι το οποίο σημαίνει (όχι από μόνο του) ότι έχουμε να κάνουμε με το καλύτερο τιμόνι της μικρομεσαίας κατηγορίας.
Αν θέλεις ένα καλό αυτοκίνητο (ήσυχο άνετο με χώρους) ναι το mazda δεν κάνει. Αν θέλεις ένα σπορ μικρομεσαίο τότε ναι πάρε το 3. Λογικά πρέπει να είναι ανώτερο ακόμα και από την 147, στην αίσθηση τουλάχιστον... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν θέλεις ένα καλό αυτοκίνητο (ήσυχο άνετο με χώρους) ναι το mazda δεν κάνει. Αν θέλεις ένα σπορ μικρομεσαίο τότε ναι πάρε το 3. Λογικά πρέπει να είναι ανώτερο ακόμα και από την 147, στην αίσθηση τουλάχιστον...Που είναι ένας αλφίστα να το διαβάσει αυτό;;;
-
δεν υπαρχει face lift για το 2006 τουλαχιστον
μονο η εκδοση MPS οπως και στο 6 θα παρουσιαστειτο αυτοκινητο ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ απο ολες τις αποψεις
γκρινιες φυσικα θα υπαρχουν παντα απλα γιατι το τελειο δεν εχει κατασκευαστει ακομα...και ουτε προκειται.φυσικα γκρινιαζουν και οι μονιμως μεμψιμοιροι που σκοπιμα η οχι δηλητηριαζουν την ζωη τους αποθεωνοντας την ανθρωπινη ματαιοδοξια
περαστικα τους...αν και δεν το βλεπω
Mazda 3