-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Ποιά είναι η χώρα παραγωγής των hatchback?made in japan(και τα hatchback και τα sedan)
Επίσης παρατήρησα οτι στους πίνακες του αυτο-τρίτη έχει ταμπελάκι αλλαγή σε όλη την σειρά 3 οπότε μήπως θα γίνει κανά face-lift γι'αυτό τους έπιασε η εκπτωσο-μανία?
Δεν πρόκειται να υπάρξει facelift σύντομα.
Σε ένα μεγάλο συγκριτικό του AMS για μικρομεσαία (πριν 1-2 χρόνια) αλλά και στην αξιολόγηση του αυτο-τρίτη, το αμάξι τρώει τρελό θάψιμο, στην λίστα είναι από τα τελευταία... Επίσης και σε 4Τ λένε για τα σκληρά -οχι καλής ποιότητας πλαστικά και για θόρυβο κύλησης...
Αν διαβάσεις τις συγκριτικές δοκιμές που έχουν κάνει οι 4Τ και το drive θα διαπιστώσεις πως το 3άρι συγκαταλέγεται στα κορυφαία μικρομεσαία μαζί με τα golf και focus δίνοντας μια έμφαση στην πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά.
Αντίθετα στο forum όλοι λένε καλά λόγια. Προσωπικά το μόνο που με ενοχλεί είναι το ελεινά μικρό πορτμπαγκαζ 300 λίτρα, το crash test 4* και ίσως ο θόρυβος, αν και δεν εχω ιδία άποψη. Την τιμή με την προσφορά -2.5κ δεν την θεωρώ καμιά καταπληκτική ευκαιρία, απλά το αμάξι έρχεται στην τιμή που εξαρχής θα πρεπε να πουλιέται....Δεδομένου μάλιστα οτι έχεις να επιλέξεις συγκεκριμένα χρώματα ταπετσαρίες, no-extras...Αν τώρα επίκειται και face-lift καλύτερα να το ξεχάσω.
Δεν έχει γίνει δοκιμή(crash test) απο το euro-ncap για το mazda3 αλλά αν λάβουμε υπόψιν τις επιδόσεις των focus,s40(5αστέρια) που έχουν το ίδιο πάτωμα μάλλον μια χαρά θα τα πηγαίνει.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι να κάνεις ένα test drive στα μοντέλα που ενδιαφέρεσαι για να βρείς αυτό που σου ταιριάζει.
-
Ο χρήστης panasonic έγραψε:
φυσικα γκρινιαζουν και οι μονιμως μεμψιμοιροι που σκοπιμα η οχι δηλητηριαζουν την ζωη τους αποθεωνοντας την ανθρωπινη ματαιοδοξια
περαστικα τους...αν και δεν το βλεπω
μην γίνεσαι ισοπεδωτικός!
ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες στην αγορά αυτοκινήτου.
Σε άλλον αρέσει το «στρίψιμο» σε άλλον η ποιότητα κύλισης και κατασκευής.Και οι δύο έχουν δίκιο.
-
Α κάτι ακόμα, το τιμόνι ρυθμίζεται μόνο στο ύψος και όχι μέσα έξω...Για τον θόρυβο δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα απο test drive, πού θα το πάω 120-140 να καταλάβω τι παίζει στο ταξίδι....Ακόμα και αττική οδό είναι παραπλανητικό αφού το οδόστρωμα είναι πολύ καλύτερο από τις εθνικές οδούς
Κάποιο λινκ να ανεβάσω 2 φωτό που σκάναρα από το μέγα συγκριτικό AMS?
-
-
-
Οχι οτι τα απόλυτα νούμερα στην βαθμολογία παίζουνε ρόλο, αλλά κάτι παρόμοιο βγάζει και το αυτοτρίτη.
Στο accompanying text του συγκριτικού η γενική ιδέα είναι οτι καλά στρίβει αλλά μέχρι εκεί..Ακόμα και φρένα έχει καλύτερα το Γκόλφ...Άνεση-χώροι-ποιότητα υλικών κάτω του μετρίου και επιδόσεις στον μέσο όρο.Σημείωση το φόκους είναι το προηγούμενο μοντέλο, και το 3 είναι πριν αλλάξουν τα φώτα πίσω σε μαύρα.
-
Ακόμα και φρένα έχει καλύτερα το Γκόλφ...Σημείωση το φόκους είναι το προηγούμενο μοντέλο, και το 3 είναι πριν αλλάξουν τα φώτα πίσω σε μαύρα.
Είναι δύσκολο να έχει κάποιο αυτοκίνητο καλύτερα φρένα από το Golf. Kαι σε επίπεδο αίσθησης και αντοχής και απόλυτης επίδοσης. Από την εποχή του golf III πάντα θυμάμαι να το γράφουν στα 'υπερ' του: 'Φρένα'
Μην πάμε βέβαια και στο άλλο άκρο και θάψουμε το 3.
Αυτή τη στιγμή, οδηγικά είναι το καλυτερο μικρομεσαίο. -
ειμαι σιγουρος οτι το μαζντα εχει πολυ καλυτερα φρενα ...... ΕΙΔΙΚΑ σε αποδοση.........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι το μαζντα εχει πολυ καλυτερα φρενα ...... ΕΙΔΙΚΑ σε αποδοση.........Tι, σε σχέση με το golf??? Στo 120->0 μπορεί. Από εκεί και μετά όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες...
Ενδεικτικά το focus με ταμπουρα έχει καλύτερο 120->0 από το golf. Φυσικά όμως και δεν έχει καλύτερα φρένα. Με το που θα τα πιέσεις χάνουν και σε απόδοση και σε αίσθηση.
Τέσπα επειδή δεν είσαι κολλημένος, σε γενικές γραμμές ξέρεις τι λες και δεν είσαι εγκάθετος κανενός, θα λάβω υπόψη μου τη παρατήρησή σου. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι το μαζντα εχει πολυ καλυτερα φρενα ...... ΕΙΔΙΚΑ σε αποδοση.........
Tι, σε σχέση με το golf??? Στo 120->0 μπορεί. Από εκεί και μετά όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες...
Ενδεικτικά το focus με ταμπουρα έχει καλύτερο 120->0 από το golf. Φυσικά όμως και δεν έχει καλύτερα φρένα. Με το που θα τα πιέσεις χάνουν και σε απόδοση και σε αίσθηση.
Τέσπα επειδή δεν είσαι κολλημένος, σε γενικές γραμμές ξέρεις τι λες και δεν είσαι εγκάθετος κανενός, θα λάβω υπόψη μου τη παρατήρησή σου.Δεν ξερω για το 3αρι αλλα το προηγουμενο golf που ειχα οδηγησει ειχε πολυ καλα φρενα!!
Μου εκανε εντυπωση ποσο δυνατα ηταν...αν και προσωπικα θα τα ηθελα λιιιγο πιο προοδευτικα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν ξερω για το 3αρι αλλα το προηγουμενο golf που ειχα οδηγησει ειχε πολυ καλα φρενα!!
Μου εκανε εντυπωση ποσο δυνατα ηταν...αν και προσωπικα θα τα ηθελα λιιιγο πιο προοδευτικα.Δεν είχε απλά καλά. Είχε τα καλύτερα...
Η προοδευτικότητα που λες είναι θέμα συνήθειας. Σκέψου ότι εγώ επιτύγχανα προοδευτικό φρενάρισμα ακόμα και με το αριστερό πόδι... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν ξερω για το 3αρι αλλα το προηγουμενο golf που ειχα οδηγησει ειχε πολυ καλα φρενα!!
Μου εκανε εντυπωση ποσο δυνατα ηταν...αν και προσωπικα θα τα ηθελα λιιιγο πιο προοδευτικα.Δεν είχε απλά καλά. Είχε τα καλύτερα...
Η προοδευτικότητα που λες είναι θέμα συνήθειας. Σκέψου ότι εγώ επιτύγχανα προοδευτικό φρενάρισμα ακόμα και με το αριστερό πόδι...Το επιβεβαιωνω πολυ καλα φρενα....και αν τα συνηθισεις, πραγματικα τα χαιρεσε.. αν κιολας σε σκληρη χρηση δεν μειωνεται σημαντικα η αποδοση τους τοτε αξιζουν πολλα μπραβο στους Γερμανους.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το επιβεβαιωνω πολυ καλα φρενα....και αν τα συνηθισεις, πραγματικα τα χαιρεσε.. αν κιολας σε σκληρη χρηση δεν μειωνεται σημαντικα η αποδοση τους τοτε αξιζουν πολλα μπραβο στους Γερμανους.
Μια φορά σε ένα κυνηγητό σε κατάβαση τα έκανα να καπνίζουν (κυριολεκτικά) χωρίς να χάσουν ιδιαίτερα ούτε σε απόδοση, ούτε σε αίσθηση...
Δίσκους άλλαξα πριν από ενάμιση μήνα στα 117Κ χιλιόμετρα γιατί είχαν φθαρεί, αλλά παρόλα αυτά δεν είχαν στραβώσει ούτε στο ελάχιστο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τέσπα επειδή δεν είσαι κολλημένος...ο popolaros με το 3αρι;;;; οοοοοοοοοχι ποτεεεεεε!!!
Οσο για τα φρενα του golf επιβεβαιωνω και για το ΙΙΙ οτι παρολο που καθε μερα τα 'εκαιγα' με ειχαν σωσει πολλες φορες και παρολο που ειχα ενα προβληματακι με την τρομπα δισκοπλακες αλλαξα στα 120Κ χαλαρα...
-
Ρε παιδιά μήπως τελικά είμαστε λίγο υπερβολικοί με το κράξιμο VW-Golf? Εντάξει τα 1.4 είναι για τα κλάματα αλλά το 1.6 φαίνεται οκ από επιδόσεις...Σε θρέντς που έχω διαβάσει πολύς λόγος γίνεται οτι ο FSΙ καίει λάδια, τα παράθυρα πέφτουν (νομίζω στην προηγούμενη γενιά, υπάρχει εμπειρία από την τωρινή) και ξεφλουδίζουνε τα μαλακά υλικά του εσωτερικού...Επειδή έχω δεί όλη την γκάμα των μικρομεσαίων ως υποψήφιος αγοραστής (και ΠΑΡΑ πολυ αναποφάσιστος) το Golf μου αρέσει εμφανισιακά στο εξωτερικό, το ταμπλώ είναι απο αδιάφορο ως μπλιάχ, οι χώροι καλοί, το sporline φαίνεται να έχει καλύτερη άνεση στην ανάρτηση από το 3, αρα ? Για τα φρένα οι μετρήσεις στο συγκριτικο AMS το βγάζουν λίγο καλυτερο απο το 3...Με προβληματίζει η αξιοπιστία (αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις στην ευρώπη καίει λάδια και δεν μπορεί να το διορθώσει) τα ακριβά service (διαπιστωμένο 1η αλλαγή λαδιών 100+ευρώ, στο ομόσταυλο Α3 146) και η ακριβή βενζίνη....
Αλήθεια το golf παράγεται γερμανία ή πολωνία και δεν συμμαζεύεται?
Εντάξει προφανώς δεν βρίσκεις το τέλειο και πρέπει να συμβιβαστείς. Αλλά δύσκολο θα ήταν να βγεί μια 147 με αξιοπιστία mazda, 350lt αποσκευές και 5* crash test -
Ρε παιδιά μήπως τελικά είμαστε λίγο υπερβολικοί με το κράξιμο VW-Golf? Εντάξει τα 1.4 είναι για τα κλάματα αλλά το 1.6 φαίνεται οκ από επιδόσεις...Σε θρέντς που έχω διαβάσει πολύς λόγος γίνεται οτι ο FSΙ καίει λάδια, τα παράθυρα πέφτουν (νομίζω στην προηγούμενη γενιά, υπάρχει εμπειρία από την τωρινή) και ξεφλουδίζουνε τα μαλακά υλικά του εσωτερικού...Επειδή έχω δεί όλη την γκάμα των μικρομεσαίων ως υποψήφιος αγοραστής (και ΠΑΡΑ πολυ αναποφάσιστος) το Golf μου αρέσει εμφανισιακά στο εξωτερικό, το ταμπλώ είναι απο αδιάφορο ως μπλιάχ, οι χώροι καλοί, το sporline φαίνεται να έχει καλύτερη άνεση στην ανάρτηση από το 3, αρα ? Για τα φρένα οι μετρήσεις στο συγκριτικο AMS το βγάζουν λίγο καλυτερο απο το 3...Με προβληματίζει η αξιοπιστία (αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις στην ευρώπη καίει λάδια και δεν μπορεί να το διορθώσει) τα ακριβά service (διαπιστωμένο 1η αλλαγή λαδιών 100+ευρώ, στο ομόσταυλο Α3 146) και η ακριβή βενζίνη....
Αλήθεια το golf παράγεται γερμανία ή πολωνία και δεν συμμαζεύεται?
Εντάξει προφανώς δεν βρίσκεις το τέλειο και πρέπει να συμβιβαστείς. Αλλά δύσκολο θα ήταν να βγεί μια 147 με αξιοπιστία mazda, 350lt αποσκευές και 5* crash testάντε πάλι η '1η' αλλαγή λαδιών που αναφέρθηκε ήταν ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ! (πόσες φορές θα το γράψουμε; ) αφού αλλάχθηκαν τελικά λάδια στα 15, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ long life!
κι ο μύθος με τη βενζίνη καλά κρατεί επίσης, ακόμα και τα ατμοσφαρικά παίρνουν απλή αμόλυβδη.
το κάψιμο ή η κατανάλωση λαδιών είναι πολύ μεγάλο θέμα κι υπάρχουν τα αντίστοιχα θέματα στα τεχνικά.
Βέλγιο, Γερμανία & Πολωνία φτιάχνεται
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
άντε πάλι η '1η' αλλαγή λαδιών που αναφέρθηκε ήταν ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ! (πόσες φορές θα το γράψουμε; ) αφού αλλάχθηκαν τελικά λάδια στα 15, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ long life!
κι ο μύθος με τη βενζίνη καλά κρατεί επίσης, ακόμα και τα ατμοσφαρικά παίρνουν απλή αμόλυβδη.
το κάψιμο ή η κατανάλωση λαδιών είναι πολύ μεγάλο θέμα κι υπάρχουν τα αντίστοιχα θέματα στα τεχνικά.
Βέλγιο, Γερμανία & Πολωνία φτιάχνεται
Συγνώμη αλλά τα 50+ευρώ εργατικά δηλαδή είναι οκ?!
Τι σημαίνει ακόμα και τα ατμοσφαιρικά παίρνουν απλή αμόλυβδη??????
Αν είναι να βάζω 95ΡΟΝ και έχει 20% μειωμένη απόδοση και βουλώσει το σύστημα ψεκασμού να το βράσω.
Κατανάλωση λαδιού μόνο τα δίχρονα κάνουνε (εκτός και αν οι FSI είναι κανά πρωτοποριακό project wartburg-VW ) -
Συγνώμη αλλά τα 50+ευρώ εργατικά δηλαδή είναι οκ?!
Τι σημαίνει ακόμα και τα ατμοσφαιρικά παίρνουν απλή αμόλυβδη??????
Αν είναι να βάζω 95ΡΟΝ και έχει 20% μειωμένη απόδοση και βουλώσει το σύστημα ψεκασμού να το βράσω.
Κατανάλωση λαδιού μόνο τα δίχρονα κάνουνε (εκτός και αν οι FSI είναι κανά πρωτοποριακό project wartburg-VW )δεν ήξερα ότι για ν'αλλάξεις ΛΑΔΙΑ μόνο πρέπει να πας σε εξουσιοδοτημένο -και μην πει κανείς τίποτα για εγγύηση-
20% μειωμένη απόδοση; σίγουρα;
μόνο τα δίχρονα καίνε λάδι;
οκ.-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
δεν ήξερα ότι για ν'αλλάξεις ΛΑΔΙΑ μόνο πρέπει να πας σε εξουσιοδοτημένο -και μην πει κανείς τίποτα για εγγύηση-Αν πας για σερβις 20κ ας πούμε τι τους λες? Μην μου αλλάξεις λάδια γιατί άλλαξα στον βενζινά μου? Εμένα όταν ήταν το μίκρα μου στην εγγύηση τσακώθηκα με εξουσιοδοτημένο γιατί με απειλούσε οτι αν έβαζε τα visco 7000 15-50 που του πήγα θα έχανα την εγγύηση, ενώ τα άθλια Pentosin 20-50 SG που ήθελε να μου βάλει ήταν καλύτερα.....Έκλεισε όμως το μαγαζί του και άνοιξε μια σκόντα στην θέση του ένας πιο μαγκάκος
Τώρα υπάρχει κάποιος να μας πει πόσο χρεώνει η μαζντα την αλλαγή λαδιών και φίλτρου (μονο εργασία)? Στην νισσάν είναι 12 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Στην ρενώ σχεδόν διπλάσια.....20% μειωμένη απόδοση; σίγουρα;
καλά άντε 10% το θέμα είναι οτι το αμάξι δεν πάει μία (διαπιστωμένο σε ibiza+fabia)
[/quote]μόνο τα δίχρονα καίνε λάδι;
οκ.-Please enlighten me...
-
Αν πας για σερβις 20κ ας πούμε τι τους λες? Μην μου αλλάξεις λάδια γιατί άλλαξα στον βενζινά μου? Εμένα όταν ήταν το μίκρα μου στην εγγύηση τσακώθηκα με εξουσιοδοτημένο γιατί με απειλούσε οτι αν έβαζε τα visco 7000 15-50 που του πήγα θα έχανα την εγγύηση, ενώ τα άθλια Pentosin 20-50 SG που ήθελε να μου βάλει ήταν καλύτερα.....Έκλεισε όμως το μαγαζί του και άνοιξε μια σκόντα στην θέση του ένας πιο μαγκάκος
Τώρα υπάρχει κάποιος να μας πει πόσο χρεώνει η μαζντα την αλλαγή λαδιών και φίλτρου (μονο εργασία)? Στην νισσάν είναι 12 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Στην ρενώ σχεδόν διπλάσια.....ότι θέλω θα του πω κι ότι λάδια θέλω θα του βάλω, αρκεί να είναι των προδιαγραφών του κατασκευαστή -ανεξαρτήτως μάρκας. Σε απείλησε κι όλας; Το ότι έκλεισε δεν σου λέει κάτι;
Στο πόσο χρεώνει η Mazda -κι η κάθε Mazda- δεν υπάρχει απάντηση! Την εργασία την καθορίζει το κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Ελεύθερη αγορά έχουμε
καλά άντε 10% το θέμα είναι οτι το αμάξι δεν πάει μία (διαπιστωμένο σε ibiza+fabia)
επειδή είχα Fabia, θες να πεις ότι με 95άρα βενζίνη είχε 90 άλογα και με 100άρα 100; (το 10% πτώση) Διαπιστωμένο κι όλας; Σε συγκριτική βενζίνων που έκαναν οι 4Τ, οι διαφορές ήταν ελάχιστες.
Please enlighten me...
Υπάρχουν τόπικ στα τεχνικά θέματα
Mazda 3