-
Αυτο ξεπερασε και τα Βολβο
Τουλαχιστον αυτα παιρνουν φωτια οταν τρεχουν!
Σπυρος -
Ελπίζω πως ήταν μεμονωμένο περιστατικό και όχι κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα του Golf V. Επειδή μιλάμε για Αγγλία κατά πάσα πιθανότητα θα αποζημιωθεί και με το παραπάνω από τη VW για να αποφευχθεί η κακή δημοσιότητα. Τώρα αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα...
-
Μεταπωλητική αξία σε πέντε χρόνια:
Αlfa 147: 'μην το σκέφτεσαι... '
Golf V: σχετικά καλή.Απλώς η γνώμη μου βέβαια (και αρκετών ειδικών)
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Golf (Το νέο, τρομάρα του. ) 2.0λτ ενός πολύ καλού φίλου στην Ουαλία. 2 μηνών... Είναι στο ποτάμι για ψάρεμα με το αίσθημα..... μετα απο δυο ώρες ξαπλώσε στην κουβέρτα με θέα προς το αμάξι για να ξεκουραστεί.... Εκεί που απολαμβάνει την 'θέα' ξαφνικά ακούει ένα 'ΦΛΟΥΜΠ!!' και η μηχανή του γκολφ άρπαξε φωτιά!!!Αυτό κι αν έβαλε φωτιά στην άσφαλτο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Golf (Το νέο, τρομάρα του. ) 2.0λτ ενός πολύ καλού φίλου στην Ουαλία. 2 μηνών... Είναι στο ποτάμι για ψάρεμα με το αίσθημα..... μετα απο δυο ώρες ξαπλώσε στην κουβέρτα με θέα προς το αμάξι για να ξεκουραστεί.... Εκεί που απολαμβάνει την 'θέα' ξαφνικά ακούει ένα 'ΦΛΟΥΜΠ!!' και η μηχανή του γκολφ άρπαξε φωτιά!!!
Αυτό κι αν έβαλε φωτιά στην άσφαλτο.
Δίπλα σε ποτάμι ήταν όχι σε άσφαλτο
Πολύ καυτό πρέπει να ήταν το ψάρι πάντως
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μεταπωλητική αξία σε πέντε χρόνια:Αlfa 147: 'μην το σκέφτεσαι... '
Με την 147 τουλάχιστον θα έχει αυτοκίνητο να πουλήσει!
Golf (Το νέο, τρομάρα του. ) 2.0λτ ενός πολύ καλού φίλου στην Ουαλία. 2 μηνών... Είναι στο ποτάμι για ψάρεμα με το αίσθημα..... μετα απο δυο ώρες ξαπλώσε στην κουβέρτα με θέα προς το αμάξι για να ξεκουραστεί.... Εκεί που απολαμβάνει την 'θέα' ξαφνικά ακούει ένα 'ΦΛΟΥΜΠ!!' και η μηχανή του γκολφ άρπαξε φωτιά!!! Έτρεξε να πάρει τον πυροσβεστήρα απο το πορτ-παγκάζ αλλά οι κλειδαριές δεν άνοιγαν με τίποτα!!! Το αποτέλεσμα ήταν να καεί όλο το αμάξι και αυτός να μείνει με το πουλ... εεε με το καλάμι στο χέρι!
Θα τον ρωτήσω αν έχει φωτογραφίες να σας τις δείξω!
Απ΄οτι μου είπε, θα πάει στα δικαστήρια την VW....Τώρα πήρε ένα Μεγκάν....
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Είναι ένα αργό 1400άρι,σαφώς υπερτιμημένο,αλλά όχι βέβαια και τόσο άδικα διότι δεν είναι στο επίπεδο π.χ. ενός Χιουντάι Άξεντ.Είναι πολύ καλύτερο απο το Χιουντάι Άξεντ σε όλους τους τομείς (πλην κινητήρα) και γι'αυτό άλλωστε πληρώνεις και πολύ ακριβότερα.Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα προσόντα του Golf,πληρώνεις λιγότερα και παίρνεις Άξεντ...!
Τέλος,δεν θέλω να παρεξηγηθώ οτι λέμε είναι σε φιλικό επίπεδο ...Φυσικα και μιλαμε φιλικα...τι εχουμε να χωρισουμε. Το golf πραγματι υπερεχει σχεδον σε ολους τους τομεις του accent, οπως κρατημα, παθητικη/ενεργητικη ασφαλεια, αλλα εκτος απο τον κινητηρα (και τις επιδοσεις που συνεπαγεται) στον οποιο συμφωνεις οτι υπερεχει, επετρεψε μου να προσθεσω οτι υπερεχει και σε αξιοπιστια/εγγυηση/after sales service.
Μπορει να τα κοροιδευουμε τα hyundai και καλα κανουμε εν μερει, αλλα η αξιοπιστια τους πλησιαζει τα ιαπωνεζικα (ειναι και κοντα γεωγραφικα οι κορεατες heh) η εγγυηση τους ειναι επαρκεστατη (5 χρονια) και η εξυπηρετηση τους πολυ καλη. Το λεω ως κατοχος accent για 7 χρονια (οχι πλεον). Ειπαμε το αμαξι σε επιδοσεις/κρατηματα/εμφανηση/ποιοτητα ηταν για τον πουτσο, αλλασε αξιοπιστια βγηκε αριστο και με το συμπαθειο αλλα δεν ειναι απλα φτηνοτερο....αγοραζεις σχεδον 2 accent με τα λεφτα που κανει το golf....αν ηταν 2-3 χιλιαδες ευρω η διαφορα ενταξει το συζητουσαμε...
-
Τα Hyundai (όχι όλοι οι Κορεάτες όμως) ακολουθούν κατά πόδας τις Ιαπωνικές κατασκευές σε αξιοπιστία. Και έπονται οι υπόλοιποι ευρωπαίοι και λοιποί...
Σκεφτείτε μόνο αυτό: Παρ'όλο που πωλούνται περισσότερα Accent απ'ότι Golf (και άρα αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα προβληματικό Accent στην αγορά), έχει σαφώς λιγότερες και πιο ασήμαντες βλάβες από το Golf. Να μην μιλήσουμε για κόστη, αντιπροσώπους κλπ.
Έχει ξεπεράσει την έννοια του 'τίμιου' αυτοκινήτου πλέον το Hyundai και σε λίγο θα αισθανόμαστε οτι τους κλέβουμε κιόλας (τους Κορεάτες)!
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Έχει ξεπεράσει την έννοια του 'τίμιου' αυτοκινήτου πλέον το Hyundai και σε λίγο θα αισθανόμαστε οτι τους κλέβουμε κιόλας (τους Κορεάτες)!Α Γεια σου! πραγματικα παρακαλαω να βγαλει εκεινο το πανεμορφο coupe-cabriolet η hyundai που ειχε παρουσιασει σε εκθεση για να τους 'κλεψω' αλλη μια φορα
-
Εγώ τους έκλεψα μια φορά (accent 3θυρο όσο κομπλέ γινόταν για το μοντέλο με 9.179 ευρώ πριν 3 χρόνια). Φτάνει (?).
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μεταπωλητική αξία σε πέντε χρόνια:Αlfa 147: 'μην το σκέφτεσαι... '
η δική μου γνώμη: καλύτερα να βγάζεις γούστα με το αμαξάκι σου αυτά τα 5 χρόνια, παρά συμβιβαστείς με τη μετριότητα για να το πουλήσεις ακριβότερα
Σπύρος
[/b] -
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Α Γεια σου! πραγματικα παρακαλαω να βγαλει εκεινο το πανεμορφο coupe-cabriolet η hyundai που ειχε παρουσιασει σε εκθεση για να τους 'κλεψω' αλλη μια φοραΚαλομελέτα και έρχεται...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Α Γεια σου! πραγματικα παρακαλαω να βγαλει εκεινο το πανεμορφο coupe-cabriolet η hyundai που ειχε παρουσιασει σε εκθεση για να τους 'κλεψω' αλλη μια φορα
Καλομελέτα και έρχεται...
Σόρι για το οφτόπικ έχουμε link με φωτό?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Α Γεια σου! πραγματικα παρακαλαω να βγαλει εκεινο το πανεμορφο coupe-cabriolet η hyundai που ειχε παρουσιασει σε εκθεση για να τους 'κλεψω' αλλη μια φορα
Καλομελέτα και έρχεται...
Σόρι για το οφτόπικ έχουμε link με φωτό?
Εχω κανει ενα σχετικο thread στα νεα μοντελα, ριξε μια ματια....εχει και ενα link με καποιο site που εχει photos...
-
Απ΄ ότι καταλαβαίνω γερμανική ποιότητα της VW, είναι η ποιότητα του εσωτερικού, λαμαρίνας, στιβαρότητα πλαισίου. Ποιότητα στα μηχανικά μέρη δεν ξέρω αν υπάρχει, αλλά αξιοπιστία μηχανικών μερών δεν υφίσταται.
-
Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΩΣ ΑΛΦΑ 156 ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ...
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!
ΑΛΦΑ 147 ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΩΣ ΑΛΦΑ 156 ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ...ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!
ΑΛΦΑ 147** ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ**
Πάντα θα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις...διότι δίνεις μια περιουσία και απλά και μόνο ένα όνομα ή μια ιδεολογία δεν μπορεί να ισοπεδώνει τυχόν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα κάποιου μοντέλου...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μεταπωλητική αξία σε πέντε χρόνια:
Αlfa 147: 'μην το σκέφτεσαι... '
η δική μου γνώμη: καλύτερα να βγάζεις γούστα με το αμαξάκι σου αυτά τα 5 χρόνια, παρά συμβιβαστείς με τη μετριότητα για να το πουλήσεις ακριβότερα
Σπύρος
[/b]Περί γούστου...
Ως κάτοχος/οδηγός τριών (3) Golf (το δικό μου 2.0GTi MKIII, της μητέρας μου 1.4ΜΚΙΙΙ και της φίλης μου 1.6ΜKIV) μπορώ να πώ ότι απο ποιότητα...μια χαρά. Και όταν ήλθε η ώρα να πωληθούν, το σήμα έπαιξε ρόλο!
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Γιατι συγνωμη, υπαρχει εμπαθεια με τα Tipo? Στην οικογενοια εχουμε ενα Tipo απο το τελος του 1991 και εχουμε κανει 220.000 χλμ.. Και προβληματα... μετα απο 13 χρονια ξεκουμπωσαν τα καλωδια του βεντιλατερ (τα οποια επειδη ηταν σε προσβασιμη θεση τα ξανακουμπωσαμε ευκολα) και ενα καμμενο φλας το οποιο κοστισε 2000δρχ. Ποια ιταλικη αναξιοπιστια????
Η Fiat το ξέρει αυτό?????
Υποψιάζομαι πως το ξέρει...
4 Τίπο περάσαν από τα χέρια μας, με αμελητέα προβλήματα, σαφώς λιγότερα από όσα μας έβγαλαν αργότερα τα VW Group που αγοράσαμε...
Με κανένα δεν ξεπεράσαμε τα 5 χρόνια ή 75.000 χιλιόμετρα, αλλά ομοίως με κανένα VW Group δεν τα ξεπεράσαμε...Μόνο κακό των Τίπο ήταν πως δεν έριχνες γκόμενα τόσο εύκολα όσο με τα Γκόλφ. Βέβαια αν την έριχνες η πλάτη του καθίσματος ανακλινόταν κυριολεκτικά σε μισό δευτερόλεπτο!!
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Οσοι μιλανε για αναξιοπιστο αυτοκινητο ας μας πουνε τι προβληματα ειχαν στα IV εκτος απ τους γρυλους των παραθυρων στα διπορτα.Αυτό που είπα είναι πως το Γκολφ είναι αναξιόπιστο σε σχέση με τα Τίπο που είχαμε παλιότερα...
Αγοράζουμε το αυτοκίνητο.
Μετά από ένα μήνα (1000 χμ) σταματάει να δουλεύει το κοντέρ και οι χιλιομετρητές.
Αλλαγή στην εγγύηση, αλλά 2-3 μήνες μετά (μέχρι τότε, και αφού το αμάξι ήταν καινούριο και δεν ήξερα να υπολογίζω την ταχύτητα βάση στροφομέτρου, απλά πήγαινα με την μύτη, όσο πάνε οι άλλοι, και την αίσθηση...) Αλλάζουν αισθητήρα στο σασμάν, ταμπλώ και ιμομπιλάιζερ (από ό,τι είπαν...)Μέσα στους πρώτους μήνες (το πήραμε χειμώνα και πριν πιάσει καλοκαίρι) οι εμπρός πόρτες αρχίζουν να τρίζουν όπως το Τίπο δεν έτριξε ποτέ. Μέχρι το καλοκαίρι αρχίζουν και οι πίσω. Στο σέρβις το αναφέρουμε και διορθώνεται για κανά μήνα. Ομοίως σε όλα τα επόμενα σέρβις, και τρίζει αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.
Την πρώτη φορά που πατάει σε χωματόδρομο (μέτριας σκληρότητας) και αργά - προσεκτικά αρχίζει να κάνει σαν τριζόνι η εμπρός αριστερή ανάρτηση. Στο σέρβις (που ήταν προγραμματισμένο από πριν) δεν βρέθηκε τίποτα. Κάθε φορά που πατάει χώμα το αυτό.
Πολύ σύντομα μετά την επιδιόρθωση του κοντέρ εντός εγγύησης, αρνείται να πάρει μπρος στην μητέρα μου, μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή στα όρια της πόλης. Αφού για 5 λεπτά δεν έπαιρνε (ή έπαιρνε και έσβηνε), το άφησε να τσουλήσει μέχρι έναν πιο κεντρικό δρόμο να καλέσει βοήθεια. Εκεί ξαναδοκιμάζει και πήρε μπροστά. Άλλα 3-4 πρωινά που έπρεπε να πάει σε δουλειές πήρε ταξί για τον ίδιο λόγο. Το πρόβλημα παρουσιάζεται ΜΟΝΟ με το δικό της κλειδί, το οποίο είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που μας παρέδωσε η Φολκσβάγκεν (τους ενοχλούσαμε για 6 μήνες, 2 φορές μας έδωσαν άσχετο κλειδί, την 2η κρατήσαμε το άσχετο για ενθύμιο γαϊδουριάς. Μήτρα που αναφέρει το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη δεν πήραμε ποτέ, ούτε κωδικό ιμομπιλάιζερ!!! 'Πάλι καλά' που χάλασε και αλλάχτηκε και πήραμε του καινούριου...)
Στα 3 χρόνια απλά σταματάει να δουλεύει, αφήνοντας τον πατέρα μου στην μέση της Κηφισίας. Ευτυχώς ήμουν κοντά με το δικό μου αυτοκίνητο, του το άφησα να φύγει και έμεινα με το Γκολφ. Μετά από λίγο πήρε μπρος, το πήγα γραμμή στο συνεργείο όπου για άλλη μια φορά δεν βρήκαν τίποτα...
Τώρα, 4,5 ετών αμάξι πλέον αρχίζει να κοπανάει και να τρίζει ο γρύλλος του παραθύρου του οδηγού (5 ΠΟΡΤΕΣ, ΟΧΙ 3!!!!). Γνωρίζοντας το πρόβλημα παραγγέλνουμε αμεσως (Ιούνιο) καινούριο γρύλλο. Σήμερα έχουμε Σεπτέμβριο και ο γρύλλος ΘΑ έρθει το συντομότερο δυνατόν ( ). Μάλλον περιμένουν να σπάσει, να θρυμματιστεί το τζάμι να μας τα αρπάξουν διπλά...
Το αυτοκίνητο δεν έχει τρακάρει ποτέ, έχει ζοριστεί απείρως λιγότερο από οποιοδήποτε αυτοκίνητο είχαμε στο παρελθόν (οι γονείς μου έπαψαν να οδηγούν πολύ πολύ, εγώ έπαψα να τους πίνω το αίμα, άσε που είχα δικό μου πλέον...).
Και τελος, ολα αυτα συν την κορυφαια ποιοτητα κατασκευης μας αθροιζουν μια αξιοζηλευτη αξια μεταπωλησης (η αξια μεταπωλησης ειναι παραγοντας πολλων παραμετρων)
Πρώτη και βασική το ότι είναι 'μόδα'. Δεν παίζει ρόλο αν υπάρχουν καλύτερα αμάξια με τα ίδια λεφτά, ή ίδια αμάξια με λιγότερα λεφτά, αφού είναι μόδα πουλάει. Και αφού πουλάει μεταπωλεί αντίστοιχα.
Από την άλλη οι γυναίκες κάτι ξέρουν:
'Για να έχει Γκολφ έχει λεφτά. Σκέψου, κόστος αγοράς, κόστος συντήρησης... Από την άλλη είναι κακόγουστος, οπότε έχω ελπίδες μαζί του!!'
(με το τελευταίο μην παρεξηγηθείτε, το έβαλα για πλάκα )
Alfa 147 vs golf 1.6 fsi