-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
να σας δώσω άλλο ένα παράδειγμα...
στην έκθεση της Φρανκφούρτης αφιερώνει 11 σελίδες...αφαιρούμε τις διαφημιστικές καταχωρήσεις και μένουν 8.
Στην αρχή λοιπόν αφού εξυμνεί την vw για ότι είναι και εχει πετύχει αλλά και την κυρίαρχη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γενικά, αναφέρει ότι η κοσμοκαρ για φέτος ανελαβε τα έξοδα για να πάει στην έκθεση. Στο ίδιο άρθρο αναφέρει ότι κατάφερε να φέρει όλη την συντακτική ομάδα του περιοδικού με έξοδα των φιατ, οπελ,πορσε και κάποια άλλη που δεν θυμάμαι αφού δεν έχω μπροστά μου το περιοδικό την στιγμή που γράφω...
Αφιερώνει λοιπόν αρχικά ένα μεγάλο μέρος στα concept του vag και το up.
Στην διπλανη σελίδα από τα παραπάνω έχουμε συνέντευξη κάποιου από την όπελ και αξιοπρόσεκτη αναφορά στην φίατ! Δηλαδή αυτοί που συνεισφέρανε για το ταξίδι είχανε και την παραπάνω προβολή!Σαν ανταμοιβή...όποιος έχει το περιοδικό καταλαβαίνει!
Εντάξει έγραψε καλά λόγια και για το i30! (Aν θέλει ας κάνει και αλλιώς εδώ...η χιουντάι στην Ελλάδα έχει δυνατό μερίδιο και ακόμα μεγαλύτερο στην διαφημιστική πίτα )
Το νέο σιβικ (*) πάντως το αγνόησε επιδεικτικά στην αρχική περιγραφή...μάλλον δεν το θεωρεί highlight της έκθεσης όπως για παράδειγμα το πειραματικό διθέσιο πόλης της audi!
Η συνοπτική αναφορά που υπάρχει προς το τέλος μάλλον δεν γράφτηκε από τον ίδιο.(*) Βεβαια δεν μπορώ να τον αδικήσω σε αυτό...εδώ και εμείς οι Χοντάκηδες δεν τρελαθήκαμε με δαύτο
Ξαναδιάβασε με προσοχή
Το κείμενό μου είναι αυτό με το ΙΝ και Αου. Το άλλο κείμενο είναι γραμμένο από όποιον έχει την ευθύνη της έκθεσης αλλά το συνυπογράφω και αν θέλεις μου λες πως θα πήγαινε όλο το επιτελείο του περιοδικού στην έκθεση το 2011. Αυτοί που μας καλούν μας δίνουν και την παραπάνω πληροφορία. Είναι ψέματα; Γράφουμε αηδίες για ένα εισητήριο; Τόσο αλήτες μας θεωρείς;
Αδικη λάσπη, που εξελίσεται κάκιστα σε σχέση με το σχόλιό σου για τη Χιουντάι. Μας άρεσε γμτ και ψάξε βρες τα μερίδια μιάς ετειρείας που καταρρέει στην Ελληνική αγορά σε όλα τα επίπεδα.
ΣΧ -
θα συμφωνήσω σε όλα.
μόνο με την ορθογραφία θα διαφωνήσω. θέλει λίγη δουλίτσα (ακόμα?!)
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Το κείμενό μου είναι αυτό με το ΙΝ και Αου.Διεγράφη προσβλητική απάντηση. Λίγη ευγένεια δεν θα έβλαπτε, πόσο δε μάλλον προς αυτόν που φιλοξενεί όλους μας. Αλλο ένα 'πληκτρολογικό' λάθος και άλλο η γαϊδουριά [Mod]
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Kαλησπέρα!Σας διαβάζουμε και μάλιστα με τα 1000 και μη ξεχνάτε εμείς το φτιάξαμε το 4ΤF για εσάς.
Αν δε με καταλαβαίνετε, πάω πάσο. Κάποια εποχή μάλιστα δεν έγραφα. Τώρα όσο ακόμα είμαι εδώ-εκεί, αναρωτιέμαι να γράφω ή να μη γράφω? Υπόσχομαι να γίνω κατανοητός πάντως και το γράφω με σεβασμό!
Τώρα επί της ουσίας. Πήγα στη Φρανκφούρτη για πρώτη φορά στη ζωή μου προσκεκλημένος της VW και έπαθα την πλάκα μου με το 4ο Ράιχ που αντιμετώπισα και το σημείωσα. Τρόμαξα! Από την άλλη, σε σχέση με το προίόν και σε σχέση με το τι ψηφίζω. Ψυχραιμία. Ψήφισα Πολο όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι οπότε και βγήκε αυτοκίνητο της χρονιάς και ερωτώ όλους εσάς τι θα ψηφίζατε εκείνη τη χρονιά; Μακάρι να έχετε δοκιμάσει Πόλο και να σας απογοήτευσε, οπότε καταλήξατε ότι τα παίρνω.
Κάποτε τα έπαιρνα από τη Νισαν, μετά από τη Σέατ για να τρέχω. Γιατί τόση αδικία ρε γαμώτο; Οποιος μπορεί να αποδείξει ότι χαιδεύαμε ότι είχε σχέση με την αγωνιστική μου πορεία, τότε μα τον θεό τα βροντάω αύριο! Το ίδιο γιατί χαιδεύουμε τις εταιρείες που μας δίνουν την περισσσότερη διαφ΄'ημιση και πάντως δεν είναι η VW. Κρίμα που πιστεύετε πως δεν έχω καρδιά και γνώσεις και απλά κτυπάω τα πλήκτρα με βάση τα θέλω και τα πρέπει του εμπορικού τμήματος! (το ξέρετε; Η BMW και η Σιτροέν, όπως και η Σουζούκι και η Σουμπαρού και άλλοι, δεν μας γνωρίζουν εμπορικά, αλλά εμείς τη δουλειά μας...).
Μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή να ναλύσουμε από που τα παίρνω-ουμε και γιατί, αναμένω να δοκιμάσετε UP και να τα ξαναπούμε επί της ουσίας. Επαθα την πλάκα μου με το πως κυλάει εκεί στους Γερμανικούς δρόμους και το σημείωσα. Οδηγείστε και αν δεν λάμψει στα χέρια σας, γράψτε Στράτη είσαι απατεώνας, ρε. Μας δουελεύεις! (έχω ένα ακόμα κακό ελέττωμα ως γραφιάς. Ποτέ δεν διαβάζω το πρες κιτ και σπάνια δίνω σημασία στις εποίσημες συνεντεύξεις Τύπου).
Από την άλλη τώρα, Στεναχωριέμαι που ο Κουνίτης, ο Χαρπίδης, ο Λεμάνης, ο Τσαντίλης και τα άλλα παιδιά σήμερα στους 4Τ όπως η ΕΞ, ο Πάνος και ο Μανώλης και βέβαια ο ΜΣ σας απογοητεύουν και κάνετε συγκρίσεις με το παρελθόν. Επιτρέψτε μου να έχω την άλλη άποψη. Αυτή από μέσα και διαφωνούμε ριζικά.
Πυροβολάτε εμένα επειδή γεννήθηκα (αυτά τα περί αγωνιστικής ιστορίας δεν ε΄χουν σημασία, ούτε είμαι παλαίμαχος, ακόμα μπορώ να στρίψω δημοσιογραφικά όσο και όπως το απαιτούν οι συνθήκες), αλλά αφήστε ήσυχους τους συνεργάτες μας.
Με αρνητικά γενικόλογα δημιουργούνται εντυπώσεις που μας αδικούν. Αν μας πιάσετε φάουλ, βαράτε μέχρι το πρωί.
Ακούμε, διαβάζουμε, σεβόμαστε διορθώνουμε...καλό βράδι Αγαπητοί και με την ευκαιρία γράψτε μας ποιά συμβατικά αυτοκίνητα θέλετε να δοκιμάστε, σχεδιάστε τις δοκιμασίες εν λευκώ και πάμε να κάνουμε κουβέντα όπου θέλετε και όποτε θέλετε, live και in action.
Στη διαθεσή σας,
Με εκτίμηση και σεβασμό που μακάρι να εξελιχθεί σε αμοιβαίος,
ΣΧ
ΥΓ. Ο κος Καββαθάς δεν έγραψε για 3ο μήνα. Ολοι, εσείς και ακόμα περισσότερο εμείς, θέλουμε να ξαναπυροβολήσει. Μακάρι και πάντως, εκείνος διαχειρίζεται τα περί της επόμενης ημέρας και εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα του υποδείξουμε πως θα προχωρήσει, αλλά και πως θα ενημερώσει την όποια ή την άλλη απόφασή του! (ΣΧ: εκ του πονηρού, όσο δεν λέει, δεν γράφει Τίτλοι Τέλους και αφού είναι υγιέστατος πιστεύουμε πως θα ξαναπατήσει πλήκτρα)...
Καλημερα σας.
Ειμαι ενας απο τους χρηστες μεταξυ αλλων, που σας διαβαζω αδιαλειπτα απο το 1989.
Σιγουρα εχουν αλλαξει οι εποχες, η τεχνολογια, ο ανταγωνισμος, -μεταξυ αυτοκινητοβιομηχανιων, και οχι μονον- τρεχει με μεγαλυτερες ταχυτητες, οποτε και τα θεματα που πρεπει να καλυφθουν απο την πλευρα σας ειναι περισσοτερα, και προς σχεδον πασα κατευθυνση.
Προσωπικα, αν και στις αρχες, ειχα καποια θεματακια κατανοησης απο τον τροπο γραφης σας, καποια στιγμη 'συντονιστηκα', και συνηθισα. Ποτε ομως απο την πλευρα μου τουλαχιστον δεν πιστεψα, οτι εσεις λειτουργειτε με τοσο ρηχο τροπο στον χωρο, οπως καποιοι αλλοι χρηστες αφησαν να εννοηθει.
Επι της ουσιας, η γκρινια, για την γενικοτερη ποιοτητα υλης του περιοδικου, μπορει να ξεκιναει απο ασημαντες(?) λεπτομερειες
(πχ τις μετριες επιδοσεις απο σταση της Mito QV , Giulietta 170, σε σχεση και με τον Ευρωπαικο ειδικο τυπο, ποτε δεν τις καταλαβαμε, ειδικα απο ενα περιοδικο που φημιζεται χρονια τωρα για εγκυρες μετρησεις, και εαν τελικα μετρηθηκαν στην θεση N του D.N.A, θα επρεπε να εχει σημειωθει στο αντιστοιχο αρθρο), να προχωραει σε τοποθετησεις συντακτων, αντιφατικες ή και ακυρες - στην συγκριτικη τετραδα δοκιμης Mito QV, DS3 THP, Abarth Punto Evo, και Cooper S, να αναγραφεται στα θετικα για την Mito το συστημα διευθυνσης, εχοντας απεναντι το Mini, με ενα τιμονι για σεμιναριο...-
(ειχα κανει παλαιοτερα την επισημανση, αλλα απαντηση απο καποιον, δεν...
viewtopic.php?f=5&t=8262&p=2036564&hilit=%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CF%82#p2036564 )
και να συνεχιζει για την ελλειψη καποιου αναλυτικου πινακα επιδοσεων, σε καποια ιδιαιτερα ενδιαφεροντα αυτοκινητα σε οδηγικο επιπεδο (πχ Mito QV oταν δοκιμαστηκε στην πιστα Μεγαρων, συντομη δοκιμη του Scirocco 160 μετα απο την συγκριτικη του 2λιτρου Scirocco με το 2λιτρο επισης ΤΤ).
Το σημαντικοτερο βεβαια κατα την γνωμη μου, ειναι η απουσια, σε αρκετα αρθρα, του 'βαθους' της πληροφορησης, σχετικα με την οδικη συμπεριφορα ενος αυτοκινητου, ή συγκριτικου.
Σιγουρα ξαναθυμομαστε ωραιες εποχες, σε καποιο αρθρο του N.K (πχ 458 Italia, ΚΤΜ ΧΒΟW), σε καποια συγκριτικα που καλουνται να πουν τις αποψεις τους νεοι αγωνιζομενοι, και σε καποια συγκριτικα που γινονται σε μια απο τις δυο πιστες μας,
πχ Scirocco R vs Megane RS, ή και σε 'ψαγμενες' διαδρομες, αλλα απο την αλλη, σε καποια αρθρα ενιοτε νιωθεις οτι το παθος, λειπει σε εντονο, σε ενοχλητικο ισως βαθμο, ειδικα σε σχεση με αυτα που μας εχετε συνηθισει και παλαιοτερα.
Τελος, σιγουρα η ελλειψη καταγραφης εντυπωσεων απο τον πνευματικο πατερα του περιοδικου Κ.Κ, ειναι αισθητη, και κυριως φερνει στενοχωρια, τουλαχιστον, για οσους απο εμας μεγαλωσαμε αναζητωντας τα καιρια, και ενιοτε προφητικα σχολια του.
Ευχομαι πραγματικα, παρολες τις δυκολιες της εποχης, του χωρου, και της -προσωρινης ελπιζω- απουσιας του ιδρυτη, το περιοδικο, να βρει τον ρυθμο και το γενικοτερο παθος, σε επιπεδο καταγραφης εντυπωσεων δοκιμαστικων-συγκριτικων τεστ.
Καλη συνεχεια. -
Κύριε Χατζηπαναγιώτου αρχικά θα σας γράψω ότι χαίρομαι που μας διαβάζετε αλλά ακόμα περισσότερο που απαντήσατε σε όσα έγραψα. Είμαι αναγνώστης -δίχως να έχω χάσει τεύχος έκτοτε- από το 1988 στα 13 μου χρόνια! Με το περιοδικό αυτό γαλουχήθηκα αυτοκινητιστικά, επηρεάστηκα από τα γραφόμενα των προσωπικοτήτων που κατά καιρούς έγραψαν σ' αυτό, μεγάλωσα μαζί του παρόλο που δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με το αυτοκίνητο συνολικά. Υπό αυτό το πρίσμα και επειδή ειλικρινά το πονάω στο βαθμό που μου αναλογεί ως σταθερός αναγνώστης προχωρώ ενίοτε σε κριτική αυστηρή και μη. Νομίζω ότι σας είναι χρήσιμο το feedback από εμάς αφού σ' εμάς απευθύνεστε με αυτό.
Προσωπικά δεν θα σχολιάσω την ορθογραφία σας, ως ομοιοπαθής...δυστυχώς η γενιά μου λειτουργεί πλέον με ...εικονικό δεξί κλικ ακόμα και όταν γράφει στο χαρτί. Η ευκολία του ηλεκτρονικού ορθογραφικού ελέγχου βλέπετε...
Ας προχωρήσω λοιπόν σε όσα γράφτηκαν -και επειδή η δική μου δημοσίευση ουσιαστικά σας ώθησε να το κάνετε- να απαντήσω σε όσα από αυτά με αφορούν!
Αρχικά οφείλω να αναγνωρίσω ότι εκείνος που φανερά γράφει τους χορηγούς του για να μπορέσει να πάει στην έκθεση θεωρεί ότι δεν κάνει κάτι μεμπτό. Οι καιροί είναι δύσκολοι οπότε κάθε βοήθεια είναι θεμιτή. Σας ρωτάω όμως το εξής: με την ίδια διάθεση πλέον θα κρίνετε τα προϊόντα των εταιρειών αυτών σε σχέση με κάποια άλλη αντιπροσωπία που για δικούς της λόγους δεν επιθυμεί να σας βοηθήσει; Αν ναι τότε ν' ανακαλέσω! Αν όχι όμως εσείς θα το παραδεχόσασταν; Από την άλλη ακόμα και αν εσείς είστε απόλυτα αντικειμενικός θεωρείτε ότι οι προθέσεις των εταιρειών που σας φιλοξένησαν είναι ανάλογες;
Οι προβληματισμοί είναι εύλογοι για έναν τακτικό αναγνώστη και προφανώς δεν δημιουργήθηκαν από τα άρθρα του τελευταίου τεύχους! Διακρίνω -και δεν είμαι ο μόνος πιστέψτε με- μια στροφή προς τα γερμανικά αυτοκίνητα με παράλληλη έυνοια σε πολλές συγκριτικές δοκιμές αυτών την οποία ενίοτε δικαιολογώ ενίοτε όχι! Βλέποντας και την προέλευση των περισσότερων διαφημιστικών καταχωρήσεων προβληματίζομαι και κάνω υποθέσεις. Εδώ όμως θέλω να εστιάσω...
οι υποθέσεις μου προφανώς δεν είναι αποδείξεις...ως εκ τούτου δεν σας θεωρώ αλήτη (λαθεμένο σχόλιο που δεν γράφτηκε από μένα) ούτε παλαίμαχο! Αυτό το ανακαλώ δημοσίως διότι το έγραψα με άλλη διάθεση! απλά δεν είστε πλέον ενεργός οδηγός αγώνων! Δεν προσέβαλα τις οδηγικές σας ικανότητες...τουναντίον τις σέβομαι. Σε αυτά κατηγορούμαι άδικα! Επίσης έγραψα ότι δεν κρίνω(δεν δύναμαι και δεν δικαούμαι) τον άνθρωπο αλλά τον εκπρόσωπο, την κεφαλή του περιοδικού. Το κάνω από ενδιαφέρον για το περιοδικό που διαβάζω...αν δεν το έκανα θα μπορούσα απλά να σταματήσω την ανάγνωση του. Τώρα για την σύγκριση με το παρελθόν...τι να σας κάνουμε είναι βαριά η φανέλα του περιοδικού! Οι σύγχρονοι συντάκτες έχουν ως μέτρο σύγκρισης τα ιερά ...'τέρατα' του παρελθόντος! Να σας μιλήσω ενδεικτικά για προσωπικούς μου φίλους σαν τον πρόσφατα εκλιπόντα Δημήτρη Πρωτονοτάριο;
Ελπίζω λοιπόν να έγινε κατανοητό το πνεύμα γραφής μου αλλά και η συμμετοχή σας στο παρόν thread να μην ήταν εξαίρεση αλλά κανόνας!
Η διάθεση μου παραμένει φιλική γι' αυτό και απάντησα! Θα χαρώ να ξανά 'ανταλλάξουμε απόψεις ακόμα και αν διαφωνούμε όπως σήμερα! Χαίρομαι για το ακούμε, διαβάζουμε, βελτιώνουμε! Προσθέστε και το δεχόμαστε κριτική για τα παραπάνω και θα συμφωνήσω 100%!Υ.Γ. Και μένα μου άρεσε το i30, το ομολογώ, όμως απορώ εκεί δεν σας πείραξε που δεν έχει τούρμπο; Ο ατμοσφαιρικός ανταγωνισμός έχει πολλάκις σχολιαστεί αρνητικά για αυτό!
Υ.Γ.2 Σας παρακαλώ να μην ξαναγράψετε περί 4ου ράιχ έστω και για χάρη αστεϊσμού ή έμφασης...κάποιοι από εμάς είμαστε γόνοι οικογενειών που γνώρισαν το προηγούμενο...μακριά από εμάς -και εσάς φυσικά- επομένως τέτοια ατυχή παραδείγματα. Κανείς δεν αμφισβητεί το μέγεθος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς και τις προοπτικές της αλλά περί τέταρτου ραιχ!
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
ΥΓ. Ο κος Καββαθάς δεν έγραψε για 3ο μήνα. Ολοι, εσείς και ακόμα περισσότερο εμείς, θέλουμε να ξαναπυροβολήσει. Μακάρι και πάντως, εκείνος διαχειρίζεται τα περί της επόμενης ημέρας και εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα του υποδείξουμε πως θα προχωρήσει, αλλά και πως θα ενημερώσει την όποια ή την άλλη απόφασή του! (ΣΧ: εκ του πονηρού, όσο δεν λέει, δεν γράφει Τίτλοι Τέλους και αφού είναι υγιέστατος πιστεύουμε πως θα ξαναπατήσει πλήκτρα)...
Μακάρι να επανέλθει ο Κ.Κ. Από το στόμα σας και στου 'δάσκαλου' το αυτί!
-
Τα περισσότερα τεύχη του 2011 ήταν 'από τα παλιά' , γι'αυτό χρησιμοποίησα τα εισαγωγικά . Γι'αυτό το λόγο σέβομαι αυτούς το κατάφεραν και ειδικά αυτούς που συμπαθώ. Θα είναι κρίμα να γίνουν βήματα προς τα κάτω.
-
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!
-
Δεδομένης της αντιπαράθεσης στο φορουμ για την κορβετα, πιστεύω ένα άρθρο απ τους σπεσιαλιστες θα ήταν πολυ ενδιαφερον
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
....και με την ευκαιρία γράψτε μας ποια συμβατικά αυτοκίνητα θέλετε να δοκιμάστε, σχεδιάστε τις δοκιμασίες εν λευκώ και πάμε να κάνουμε κουβέντα όπου θέλετε και όποτε θέλετε, live και in action.....
Αυτό μάλιστα!!
-
δεν ανοίγετε ένα ξεχωριστό τόπικ γι αυτό?
θα ήθελα σύγκριση c5 με hydractive και συμβατική
-
θα ήθελα σύγκριση c5 με hydractive και συμβατική
Επιβάλλεται. Χωρίς ναι μεν αλλά. Στο φινάλε αν δεν διατίθενται, (ξανα)ζητείστε αμάξια από το ευρύ αναγνωστικό κοινό σας, το έχετε κάνει και στο παρελθόν.
-
Καλησπερα στην παρεα.
Μια ευχαριστη εκπληξη ηταν για μενα η απαντηση του κ.Χατζηπαναγιωτου. Ημουν αυτος που εγραψε για το δυσνοητο και γεματο υποννοούμενα στυλ γραφης του. Μακαρι η υπόσχεση περι αλλαγης υφους να τηρηθει.
Και βεβαια υποπτευομαστε ότι μας διαβαζετε. Αλοιμονο. Κομματι του περιοδικου είναι αυτό το φορουμ. Δεν ειμαι όμως σιγουρος αν μας «ακούτε»-λαμβανετε σοβαρα υποψη.
Τωρα, οσον αφορα για την κριτικη στους αλλους συναδερφους, δε νομιζω ότι είναι κακοπροαίρετη. Κι ουτε εχω δεν να εκτεινεται η κριτικη αυτή σε μεγαλο βαθμο. Νομιζω ότι θα κανει καλο στο περιοδικο. Εγω θα ηθελα να αναφερω την αποψη μου για ορισμενους.
Χαρπίδης: Αδιαφορος. Κανενα παθος-κεφι στην γραφη του. Διεκπεραιωτικος περισσοτερο.
Κουνιτης: Ζωντανος, παραστατικος, αναγλυφος. Ξεχωριζει. Όχι μονο στις δοκιμες αυτοκινητων, αλλα και σε διαφορετικα ειδη στηλων (βλ.τεχνολογια, σατιρα, οδοιπορικα κλπ).
Παπαθεου: Τυπικος. Τιποτα περισσοτερο, τιποτε λιγοτερο.
Τσαδαρης (αν και γραφει περιστασιακα): Aν και πρωην αγωνιζομενος, αν και ανθρωπος που θα επρεπε να εχει μια πιο ιδιαίτερη σχεση με το αυτοκινητο, εντούτοις φαινεται πως κανει «αγγαρεια» κατά την δοκιμη ενός αυτοκινητου. Κανενα παθος. Εκφρασεις του στυλ «Η αδιαφορη αισθητικα bmw” (αναφερομενος στην e36 coupe!), η «αποδοκιμασια» του για το type-r ep3 (με την εννοια ότι ποτε δεν καταλαβε τον ντορο γι’αυτό το αυτοκινητο), η γνωστη του απεχθεια για τις 911, ακομη αντηχουν στα αυτια μου κι αρκετων αλλων. Μαλλον εκτος τοπου και χρονου.
Για τους υπολοιπους δεν υπαρχουν πολλα στοιχεια προς αξιολογηση. Σαμπως υπογραφουν και πουθενα?
Κατι που μ’ ενοχλει αφανταστα στο περιοδικο είναι όταν σε ένα οδοιπορικο δεν υπαρχουν χαρτες που να περιγραφουν την πορεια του ταξιδιου. Ελεος. Αραδιασμα από ονοματα πολεων, χωριων, περιγραφη τη τοποθεσιας τους αναφερομενοι οι συντακτες σχετικα με αλλα σημεια, αλλα πουθενα αυτά αποτυπωμενα στον χαρτη! Και στα ελαχιστα οδοιπορικα που φαινεται καποιος χαρτης, αυτος είναι «δειγμα».
Λίγο ή πολύ τα σχόλια των παιδιών περί διεκπεραιωτικων δοκιμων, περι δοκιμων με μια – δυο σειρες οσον αφορα το νευραλγικο τομεα της οδ.συμπεριφορας ενός αυτοκινητου τα ενστερνιζομαι κι εγω.
Επισης…στους «καλούς» καιρους, η κυκλοφορια του περιοδικου ηταν σε μονιμη βαση. Μετα…μετατραπηκε σε…αναγνωσιμοτητα. Δηλ. πολ/ζω την κυκλοφορια του περιοδικου με ένα συνηθως αυθαίρετο νουμερο (επειδη αρθρογραφουν κι αλλοι ασχετοι ολοτελα με το αυτοκινητο και αρα το περιοδικο διαβαζεται κι από πολλούς αλλους) και βγαζω ένα εντυπωσιακο νουμερο. Τωρα..τιποτα. Ουτε αναγνωσιμοτητα, αν και για μενα ο καθαρος αριθμος της κυκλοφοριας του περιοδικου είναι ο καλυτερος δεικτης.
Θα επανελθω με περισσοτερα στοιχεια προς διερευνηση.
-
-εγώ θα ήθελα τεστ φρεναρίσματος ελαστικών με 40.000 vs καινούργιου στο ίδιο αμαξι για να δούμε πόσο χάνει σε απόδοση.
-ακόμα, να παύσουν τα τεστ της μισή σελίδας, αλλά κ όταν αυτά γινονται να υπάρχει πλήρης πίνακας επιδόσεων. για αμάξια με μεγάλο ενδιαφέρον όπως το 156αρι ραλύ, το 1800αρι λεον δεν εχουν μπει οι επιδόσεις τους
-συγκριτικά στην κατηγορία πασατ-αβενσις εχουν να γίνουν πολλά χρόνια
-αναλυτικές συγκριτικές μετρήσεις κατανάλωσης σε αστικές-περιαστικες διαδρομές, όπως έχετε στο τελευταίο τεύχος για τα suv, είναι πολύ χρήσιμες
-κόστος χρήσης κ συντήρησης του κάθε αυτοκινήτου για την πενταετία ή τα πρώτα 100.000χλμ (ή κάτι τέτοιο)
-αφιέρωμα για τις εγγυήσεις των αυτοκινήτων κ τί καλύπτουν επιτέλους αυτές
-αφιέρωμα για το χωρο του καρτ ως χόμπυ, μια κ το θεωρω πολύ καλό σχολείο με λογικότατο κόστος
-να μην βγαίνουν συμπεράσματα στα τεστ μόνο για τα αμάξια που δοκιμάζονται αλλά να υπάρχει κ το box του ανταγωνισμού (που κάποιες φορές το κανετε)
-ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. για να βλέπουμε με μια ματια τί παίζει με το κάθε κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών, αλλά και να μην υπάρχουν αμφιβολίες αν έχει 'πειραχτεί' το κάθε τουρμάκι που δοκιμάζεται από τον εκάστοτε αντιπρόσωπο
-εκδηλώσεις του περιοδικού με συνοδήγηση με τους συντάκτες του περιοδικού αλλά αν είναι δυνατόν ακόμα κ αγωνιστικών αυτοκινήτων. Τί στο καλό, κ οι αγωνιζόμενοι δεν θέλουν/μπορούν να κάνουν 30 γύρους στα μέγαρα προβάλοντας τα προτζεκτ τους? με έστω συμβολικά δωράκια ή κ καθόλου αφού όντως οι εποχές είναι δύσκολες.
-Μη μας τα πρήζετε άλλο ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ σε κάθε δοκιμή με το αφτερ σειλ κ την αξιοπιστία της τογιότα. Κ που ξέρετε το άφτερ σειλ των άλλων, την αξιοπιστία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων που δοκιμάζονται σε βάθος 10ετίας. Απορώ δηλαδή πώς την παλεύουν οι λοιποί της ΕΕ που δεν ψωνίζουν τογιότα
-Αμάν πια με το στρογγύλεμα στα τεστ που κάνετε για κάποια αμάξια. Χαρακτηριστικα το καινούργιο μικρα που 'θα φέρει ανακαταξεις στην κατηγορία' Χωρίς να έχετε το θάρρος να πείτε ευθέως πως είναι χειρότερο από το προηγούμενο ΣΕ ΟΛΑ κ έτη φωτός πίσω από ένα ίμπιζα, ένα 207 κτλ κ απλά είναι 1000ευρώ φθηνότερο από αυτά (που δεν είναι αν βάλεις κάτω τις εκπτώσεις που κάνει η φιατ, η σεατ κ οι λοιποί)
-το σκόντα οκταβια είναι σταθερά στο τοπ 5 των πωλήσεων, αλλά δε το βάζετε σε καμιά συγκριτική δοκιμή. Γενικότερα γίνεται αυτό με αμάξια που σας 'ενθουσιάζουν' όταν δοκιμάζονται κ μετά 'ξεχνιούνται'
υγ. +1 για τους χάρτες όταν κάνετε κάποιο οδοιπορικό που λέει ο φίλος πιο πριν -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
-ακόμα, να παύσουν τα τεστ της μισή σελίδας, αλλά κ όταν αυτά γινονται να υπάρχει πλήρης πίνακας επιδόσεων. για αμάξια με μεγάλο ενδιαφέρον όπως το 156αρι ραλύ, το 1800αρι λεον δεν εχουν μπει οι επιδόσεις τους
Προσωπικά πάντως μ' αρέσουν αυτά τα σύντομα τεστ...
Για τις επιδόσεις (ρεπρίζ), το μόνο μου θέμα είναι ότι αλλού αναφέρεται το 80-110, αλλού το 80-120, αλλού το 70-100, κτλ... Ας υπάρχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς...
Αυτό που μου λείπει πολύ είναι οι δοκιμές διαρκείας. Στο άσχετο εμφανίζονται αρθράκια για το Χ αμάξι που το είχατε για δοκιμή, αλλά κανείς δεν έμαθε πότε το πήρατε, τις εντυπώσεις σας κατά τη συμβίωση, ενώ δεν έχω διαβάσει κακό σχόλιο για αμάξι (σε δοκιμή μακράς διαρκείας πάντα, αν και γενικότερα τα αρνητικά σχόλια είναι πολύ στρογγυλεμένα...). Θα ήθελα να μένουν αμάξια στα χέρια σας για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα (πχ έτος) και να βλέπουμε πως είναι η συμβίωση μήνα-μήνα...
Τα τεχνικά θέματα μου λείπουν επίσης (θυμάμαι κάποτε έπιαναν σελίδες επί σελίδων...) και ιδίως τώρα που εξαφανίστηκε το ignition - r&d μου λείπουν ακόμα περισσότερο... Ίσως είμαι μόνος βέβαια...
Επίσης, δεν μπορώ να χωνέψω πως το φόκους δεν έχει καταθαφτεί για την τραγική υποβάθμιση της κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς στην κατηγορία του, μιας και το σπορ που οδήγησα ήταν απλά πανάθλιο σε ότι είχε να κάνει με το στρίψιμο, ενώ το mk1-2 ήταν απλά κορυφαίο!
Γενικά, ξανατονίζω ότι το στρογγύλεμα που γίνεται γενικά έχει αρχίσει να μου τη δίνει... Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση του περιοδικού (ιδίως τώρα που δεν είναι ανεξάρτητο και τα διαφημιστικά έσοδα έχουν κατακρημνιστεί), αλλά δεν παύει να μου τη δίνει.
Τέλος, είναι εμφανής η βελτίωση σε σχέση με τα χαμηλά που είχε πιάσει το περιοδικό πριν 2-3 χρόνια (και δεν το λέω για να φανώ ευγενικός) , αλλά πιστεύω υπάρχει ακόμα δρόμος. Α, μην το ξεχάσω! Ιδέα μου είναι ή το περιοδικό μικραίνει συνεχώς;;;
-
Μια διευκρίνηση , ο markvag από πάνω είναι εξαίρετος οδηγός .
-
Εδώ με τα ρούχα εργασίας μου...
-
Α για αυτό μένεις πάντα πίσω όταν πάμε βόλτες... γέρασες καημένε μου!
-
Aν και το θεωρω μαλλον απιθανο, να εισακουστουν, ποσο μαλλον εκπηρωθουν, ολα αυτα τα 'αιτηματα' που αναφερουμε γενικως, με την ευκαιρια, και αφου δοθηκε το πρασινο φως απο τον Σ.Χ, περαν καποιων προσωπικων διαπιστωσεων, τοποθετησεων, για την εξελιξη του περιοδικου, την τελευταια εικοσαετια τουλαχιστον που εγω το παρακολουθω, θα επιθυμουσα με την σειρα μου, να δω/διαβασω τα εξης:
Ενα συγκριτικο με σπορτιφ μικρομεσαια, του στυλ, Citroen C4 Coupe THP vs Astra GTC 180ps vs Scirocco 160.
Τα συγκεκριμενα, δεν τα αναφερω τυχαια, καθως, σε ολοκληρωμενη δοκιμη-συγκριτικο, απο τους 4τροχους τουλαχιστον δεν τα εχουμε δει-διαβασει.
Το υπαρχον Astra GTC βεβαια, σαφως και ειναι 'μπαγιατικο' πλεον, αλλα τοσο καιρο, θα μπορουσε μαζι με τα αλλα δυο να μπει σε ενα ενδιαφερον συγκριτικο.
Γενικοτερα, νομιζω οτι χρειαζονται τετοια συγκριτικα/δοκιμες, που αφορουν προσιτες κατασκευες με -τηρουμενων των αναλογιων- ενδιαφεροντα οδηγικα χαρακτηριστικα. Οχι οτι δεν γινονται φυσικα, αλλα τυχον ελλειψεις οπως στο παραδειγμα παραπανω, θεωρω οτι ειναι αισθητες...
Επισης, πιο συγκεκριμενα, θα ειχε ενδιαφερον, μια δοκιμη, ή συντομο ρεπορταζ-διαπιστωση περι των νεων ρυθμισεων/ηλεκτρονικων στα σπορτιφ VAG, scirocco 160/210/R, Golf GTI/R απο τα μοντελα ΜΥ2012 και μετα, οπου και οι δηλωσεις/δελτια τυπου(?) , για πληρως απενεργοποιουμενο ESP.
Tελος, κατι που το ειχα προτεινει και με π.μ στον Σπυρο Λεμανη, (με το θεμα υγειας που ειχε αληθεια, ολα καλα?)
θα ηταν ιδιαιτερα ευχαριστο, εως και ανατρεπτικο(?), να βλεπαμε -οπως αλλοτε με την φωτο εξωφυλλου μιας F40 και διπλα της μια bimota...- ενα ατυπο συγκριτικο μεταξυ του ικανοτατου...καταδιωκτικου GT-R με γνωστο Ιαπωνικο Superbike, σε μια απο τις δυο γνωστες μας πιστες ή καποια γνωστη (κλειστη) διαδρομη... -
Εγώ πάντως παρατήρησα ότι 5 μέρες τώρα ο Σ.Χ. δεν ξαναμπήκε στο φόρουμ. Ίσως ο άνθρωπος είναι πολυάσχολος και δεν ευκαιρεί να το κάνει, ίσως απλά να μην νοιάζεται και τόσο για τις απαντήσεις μας αφού έγραψε το point του όταν ένιωσε ότι προσβάλλεται!
Μακάρι πάντως η συμμετοχή του εδώ να μην ήταν εξαίρεση αλλά να γίνει κανόνας! Από την άλλη καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να μπαίνει η συντακτική ομάδα του περιοδικού και κυρίως ο Σ.Χ σε προσωπικό διάλογο με τον καθένα μας! Προφανώς λοιπόν και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όλων μας. Μπορεί όμως τουλάχιστον να μας διαβάζει και να επιβεβαιώνει ότι το κάνει! Για να δουμε...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό