-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
...Γρηγορη βαριεμαι να γραφω ατερμονες συζητησεις για το μετριο τιμονι των σκαραβαιων,καθως και την επιτουτου στρογγυλοποιηση των 4 τροχων στα κουσουρια των 911 επι 20ετιας.Εαν σου πεσει κανενας στο χερι,ελα να το συζητησουμε λαιβ.Εκει θα την καταλαβεις αμεσως την διαφορα.
..εχω απαντησει με π.μ...
-
Οταν 'τοποθετεισαι', ειτε αρεσεις ειτε δεν αρεσεις. Προφανως ο ΣΧ ειχε και κακες στιγμες, οπως ολοι μας. Δεν τον γνωριζω προσωπικα και δεν εχω κανενα συμφερον να τον υπερσπιστω/καταδικασω.
Θα κανω ομως το δικηγορο του διαβολου στο θεμα 'απεργης' με το εξης στοιχειο:
Νοικιαζω σπιτι απο εναν πρωην εργαζομενο του Απεργη. Οχι...'δεξι χερι', αλλα εργαζομενο στο συνεργειο του. Καποια φορα λοιπον τον τρακαρε (ενω οδηγουσε τη Ferrari του) μια κοπελα με ενα Micra. Οχι μονο διατηρησε την ψυχραιμια του (ενω η κοπελα 'εχασε την μπαλα' απο την τρομαρα της), αλλα της εφτιαξε και το αυτοκινητο της, αν και εφταιγε*. Τι θελω να πω με αυτο; Οτι ναι μεν μπορει ο ΣΧ με 'τα συμβολαια βρετανικων προδιαγραφων' να το παρακανε στα καλα λογια, αλλα σιγουρα ουτε αυτος ουτε κανεις θα μπορουσε να υποψιαστει το πως θα εξελισσοταν η ιστορια του. Οπως κανεις μας το 2007 που πληρωνε 'κυριος' τις υποχρεωσεις του προς ολους οτι θα βρισκοταν το 2013 να 'χρωστα' καπου (εφορια, ΔΕΚΟ, νοικι, κατι τελως παντων) για να μπορει να βγαζει το μηνα...Στο θεμα 'φορουμ' εχει γινει ενα αλλο λαθος απο το περιοδικο, απο την αποψη οτι ναι μεν 'το παραφησε ελευθερο', επιτρεποντας να κυριαρχουν σε αυτο ανθρωποι που κανουν 'καλυτερο αναποδο πληκτρολογιο παρα αναποδο τιμονι' αλλα ταυτοχρονα δεν πολυλαβαινει υποψη (ετσι φαινεται) τις παρατηρησεις/αγωνιες των μελων για το περιοδικο. Τωρα που 'κλεινει' (μακαρι να εχουμε καλα νεα επ'αυτου), στο φορουμ βρισκεται και ο σφυγμος του και απο εδω αν κλεισει ως εντυπο θα ξεπηδησει η ηλεκτρονικη εκδοχη...
Τωρα στο , οποιοδηποτε supercar μιλα απευθειας στην καρδια του καθενος μας και πιστευω πως οποιοδηποτε περιοδικο με οποιοδηποτε καλο/κακο σχολιο δεν μπορει να επηρρεασει πανω απο 20% την τελικη μας επιλογη. Δεν προκειται για καθημερινα οχηματα. Ο 'σκαραβαιος που γηρασκει αει διδασκομενος' εχει τους οπαδους του, οι Ιταλιδες 'που ειναι ωραιες να τις βλεπεις αλλα οχι να τις εχεις' τους δικους τους κοκ...
*Ο ιδιος βεβαια πουλησε και επισκευασμενη Cayenne η οποια επεσε απο τη νταλικα...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
οποιοδηποτε supercar μιλα απευθειας στην καρδια του καθενος μας και πιστευω πως οποιοδηποτε περιοδικο με οποιοδηποτε καλο/κακο σχολιο δεν μπορει να επηρρεασει πανω απο 20% την τελικη μας επιλογηΜα δε διαβάζαμε στα περιοδικά τις δοκιμές των υπεραυτοκινήτων για να αποφασίσουμε ποιο θα αγοράσουμε, αλλά για να σχηματίσουμε γνώμη επειδή είμαστε πωρωμένοι. Αλλά και πέρα από αυτό, είναι απαράδεκτο να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τις αρλούμπες ενός περιοδικού με βάση ότι τελικά ΔΕ θα επηρέαζε τη γνώμη των αγοραστών. Το περιοδικό ΔΕΝ πρέπει να λέει αρλούμπες, τόσο απλά.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
αν τον γνωρίζεις προσωπικά ο σχολιασμός δεν τιμά ούτε τον αναφερομενο ούτε τον υπογραφοντα....
εάν τον γνωριζεις (οπως κι εγω) από αγωνες, εκδηλωσεις, άρθρα είναι ατοπες υπερβολές που δεν ταιριάζουν ούτε στο τοπικ αλλα ούτε και στο φορουμΦίλε vice χωρίς καμμία ειρωνία τι ταιριάζει στο φόρουμ?ούτε έβρισα ούτε χαρακτήρισα απλά είπα τη γνώμη μου και κάποια γεγονότα.Οταν διαφωνείς με κάποιον ακόμα και αν διαφωνείς ριζικά αυτό δε σημαίνει ότι όσα λέει ο άλλος είναι άτοπα.Εγώ δηλαδή δεν έχω διακίωμα να κρίνω αλλά αυτός εχεί?(έχει ασκήσει άπειρη κριτική μέσα από το περιοδικό χωρίς μάλιστα να μπορούμε να διαβάσουμε-ακούσουμε τον αντίλογο).Εφόσων κρίνεις θα κριθείς και εσύ αγαπητε.Γιατί δηλαδή ο εν λόγω κύριος πρέπει να είναι στο απυρόβλητο?Τι ταιριάζει δηλαδή στο φόρουμ?ύμνοι και έπαινοι για τους δημοσιογράφους που απαρτίζουν το περιοδικό?τότε το φόρουμ χάνει κάθε λόγο ύπαρξης !!
-
Ναι μωρέ, μη σκας και μην απολογείσαι. Μια χαρά τα έγραψες. Αυτό σημαίνει φόρουμ, να γράφει ο καθένας τη γνώμη του για ό,τι επιθυμεί.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
αν τον γνωρίζεις προσωπικά ο σχολιασμός δεν τιμά ούτε τον αναφερομενο ούτε τον υπογραφοντα....
εάν τον γνωριζεις (οπως κι εγω) από αγωνες, εκδηλωσεις, άρθρα είναι ατοπες υπερβολές που δεν ταιριάζουν ούτε στο τοπικ αλλα ούτε και στο φορουμΦίλε vice χωρίς καμμία ειρωνία τι ταιριάζει στο φόρουμ?ούτε έβρισα ούτε χαρακτήρισα απλά είπα τη γνώμη μου και κάποια γεγονότα.Οταν διαφωνείς με κάποιον ακόμα και αν διαφωνείς ριζικά αυτό δε σημαίνει ότι όσα λέει ο άλλος είναι άτοπα.Εγώ δηλαδή δεν έχω διακίωμα να κρίνω αλλά αυτός εχεί?(έχει ασκήσει άπειρη κριτική μέσα από το περιοδικό χωρίς μάλιστα να μπορούμε να διαβάσουμε-ακούσουμε τον αντίλογο).Εφόσων κρίνεις θα κριθείς και εσύ αγαπητε.Γιατί δηλαδή ο εν λόγω κύριος πρέπει να είναι στο απυρόβλητο?Τι ταιριάζει δηλαδή στο φόρουμ?ύμνοι και έπαινοι για τους δημοσιογράφους που απαρτίζουν το περιοδικό?τότε το φόρουμ χάνει κάθε λόγο ύπαρξης !!
Ακριβως αυτα δε καταλαβαινουν πολλοι εδω μεσα.
-
εαν το θεωρειτε αναγκαιο προτεινω την δημιουργια τοπικού με τιτλο 'τις πταιει? βλ. ΣΧ...'
εδώ ας περιοριστουμε σε προτασεις.... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
οποιοδηποτε supercar μιλα απευθειας στην καρδια του καθενος μας και πιστευω πως οποιοδηποτε περιοδικο με οποιοδηποτε καλο/κακο σχολιο δεν μπορει να επηρρεασει πανω απο 20% την τελικη μας επιλογη
Μα δε διαβάζαμε στα περιοδικά τις δοκιμές των υπεραυτοκινήτων για να αποφασίσουμε ποιο θα αγοράσουμε, αλλά για να σχηματίσουμε γνώμη επειδή είμαστε πωρωμένοι. Αλλά και πέρα από αυτό, είναι απαράδεκτο να προαθούμε να δικαιολογήσουμε τις αρλούμπες ενός περιοδικού με βάση ότι τελικά ΔΕ θα επηρέαζε τη γνώμη των αγοραστών. Το περιοδικό ΔΕΝ πρέπει να λέει αρλούμπες, τόσο απλά.
Αγαπητε μου συναδελφε δεν το εγραψα αυτο για να δικαιολογησω το περιοδικο, απλα αλλο πραγμα το σχολιο για μια δοκιμη αυτοκινητων 'της σειρας' οπου ειναι βαρυνουσας σημασιας το τελικο σχολιο γιατι μιλαμε για καθημερινα εργαλεια μετακινησης (και λιγο διασκεδασης) και αλλο για supercars, τα οποια στο φιναλε 'χτιζουν' το ονομα τους με τα χρονια, ο βαθμος αποδοχης τους ειναι πιο 'οικουμενικος' και βασιζεται σε πιο θεμελιωδεις παραγοντες απο 'ψεγαδια' feedback ή εργονομιας. Μη σας πω οτι 'τα ζηταμε' για να λεμε οτι το 'δαμαζουμε' και δεν μας 'παει'. Αρλουμπες παντως για το καθετι ειναι καταδικαστεες.
Οι 4τροχοι -για να μη ξεχνιομαστε- δεν ειναι και...ΠΑΣΟΚ, με καπετανιο τον ΚΚ και υπαρχο τον ΣΧ που 'ριξαν το καραβι στα βραχια'. Αλλο να φευγει λιγο η ροτα και αλλο να το πηγαινεις ντουγρου στον υφαλο. Εδω εχουμε να κανουμε με ενα μεγαλομετοχο (Λυμπερης) που φαλιρησε και τραβηξε στον πατο και τις ΤΕ. Οι 4Τ εχασαν σε κυκλοφορια οπως ολος ο κλαδος αλλα παραμενουν πρωτοι και με τρελη διαφορα στις πωλησεις. Αν ο Λυμπερης δεν χρεοκοπουσε, τιποτα δε θα συνεβαινε κατα πασα πιθανοτητα ή τελος παντων θα ηταν πιο ελεγχομενα τα πραγματα διχως να απειλειται η υπαρξη του περιοδικου. -
Θα πρότεινα να σταματήσει κάποια στιγμή το λαικό δικαστήριο και ... αδιάφορη και αποφασή του.
Μήπως να υπήρχαν απαντήσεις, συζήτηση ή ερωτήματα σε πιο ουσιώδη όπως:Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει από μέσα τι πληροφοριακό και νομικό χρειάζεται και πόσα € χρειάζεται, ας κάνει τον κόπο να το γράψει.
Τα άστοχα σχόλια για ανέργους, προτεραιότητες και λοιπά ας τα αφήσουμε πίσω μας. Δεν θέλει κλάψες και αντιπαραθέσεις, σχέδιο απάντησης προς όλους θέλει.
Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα, λες Καββαθάς και όλοι καταλαβαίνουν ότι μιλάς για αυτοκίνηση στην Ελλάδα, ένα φόρουμ που έχει γίνει παραπάνω από μανία σε τόσο κόσμο, με χρήσιμα πράγματα και ξοδεύετε χρόνο στο facebook;
Φαίνεται ποιος βλέπει μακριά και ποιος όχι. -
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η απόφαση του λαϊκού δικαστηρίου έχει σημασία, γιατί ο λαός αγόραζε και στήριζε το περιοδικό. Από τη στιγμή που ο λαός ΔΕΝ ήταν ευχαριστημένος από το περιοδικό και το επισήμανε πολλάκις στο φόρουμ αλλά οι ψηλά ιθύνοντες του περιοδικού νόμιζαν ότι είναι ο Πάπας (ίσως και λίγο παραπάνω), αναμενόμενα βούλιαξε με κρότο. Οπότε, αφού ο λαός πλερώνει και συντηρεί, έχει σημασία η γνώμη του.
-
Γνωστά ... Πίκρες, παράπονα και 'παιδικά τραύματα'. Όλοι πέρασαν από εδώ και τα είπαν.
Στη συνέχεια όμως έχει ενδιαφέρον ο σωφρονισμός και όχι η τιμωρία ...
-
Αυτή τη στιγμή το τεχνικό κομμάτι (server hosting + κίνηση) του 4T Forum στοιχίζει περίπου €2500-3000 το χρόνο.
Επιπλέον αυτών το κομάτι της συντήρησης (backup, αναβαθμίσεις, επίλυση προβλημάτων κτλ.).Για να πάρετε μια ιδέα των οικονομικών μεγεθών, όχι για να ανοίξει αδιέξοδη συζήτηση 'εγώ το κάνω για 50% λιγότερα' κτλ.
-
αφου θελετε προτασεις η δικη μου ειναι ηλεκτρονικη online εκδοση του περιοδικου και μονο.ισως και με συνδρομη........και οταν και αν τα πραγματα καλυτερευσουν συζηταμε και για εντυπη ξανα μορφη.......
-
+1 στον kgrod!
Απο εκει και πέρα, θα θέσω ενα ακομα ποιο καιριο ερώτημα απο αυτο του Funkoπαππα. Αν ολα στραβώσουν, και ας πουμε οτι προχωράμε σε ενα νέο φορουμ... ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ?
Τα του hosting ειναι το φτηνο της υπόθεσης (εννοειτε πως δεν μιλώ για hosting σε Ελλάδα)... Επίσης αυτος που θα αναλάβει την οποια διαχείριση, πέραν οτι κατα προτιμηση θα πρεπει να τυγχανει αποδοχής, θα ειναι πιθανα και υπευθυνος για αυτά που γράφονται... νομικη ευθυνη εννοω. Ποιος θα δεχτεί?
Το πράγμα ειναι αρκετά ποιο πολυπλοκο απο οσο φαντάζεστε...
-
Γι αυτό έγινε η κρούση στον ΣΧ αλλά και στην Τεχνόπολις απο τον nass.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
To τελευταίο δεν ξεπερνιέται με τους όρους χρήσης λέγοντας ότι ο καθείς είναι υπεύθυνος των δημοσιεύσεών του και ότι ο πάροχος της πλατφόρμας δε φέρει ουδεμία ευθύνη?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γι αυτό έγινε η κρούση στον ΣΧ αλλά και στην Τεχνόπολις απο τον nass.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
ποτε εγινε αυτο μιραγκε? Μιλαμε για τωρα ή για παλιοτερα?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
+1 στον kgrod!Απο εκει και πέρα, θα θέσω ενα ακομα ποιο καιριο ερώτημα απο αυτο του Funkoπαππα. Αν ολα στραβώσουν, και ας πουμε οτι προχωράμε σε ενα νέο φορουμ... ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ?
Τα του hosting ειναι το φτηνο της υπόθεσης (εννοειτε πως δεν μιλώ για hosting σε Ελλάδα)... Επίσης αυτος που θα αναλάβει την οποια διαχείριση, πέραν οτι κατα προτιμηση θα πρεπει να τυγχανει αποδοχής, θα ειναι πιθανα και υπευθυνος για αυτά που γράφονται... νομικη ευθυνη εννοω. Ποιος θα δεχτεί?
Που ακριβως εγκειται η πολυπλοκοτητα?
Αν οι 4Τ μεταλλαχτουν σε ενα ηλεκτρονικο περιοδικο στο οποιο θα γινονται τεστ, θα γραφονται ξερω εγω τεχνικα κειμενα, θα μπαινουν διαφημισεις κλπ. και θα το βλεπει ο κοσμος, με μηνιαια συνδρομη ας πουμε η και χωρις, οι συντακτες θα εχουν την ευθυνη των γραπτων τους οσον αφορα την άποψη τους για τα αυτοκινητα όπως ειχαν παντα, και τερμα πανω ο ιδιοκτητης της εταιριας.
Στην τελικη αν ο συντακτης corsair εγραφε οτι 'το τιμονι του ΧΧΧ ειναι ασαφες και δε μου αρεσε' τι γινοταν παλια? ετρωγε μηνυση? Το πολυ πολυ οι διαφοροι να λενε στο φορουμ 'μα τι λεει ο ασχετος, εγω το εκανα τεστ ντραιβ και μια χαρα ηταν' οπως γινοταν τοσα χρονια τωρα.Αν μου πεις για νομικα καθεστωτα εταιριας και δικαιωματων χρησης trademarks κλπ, αυτα τα λυνουν οι δικηγοροι.
To τελευταίο δεν ξεπερνιέται με τους όρους χρήσης λέγοντας ότι ο καθείς είναι υπεύθυνος των δημοσιεύσεών του και ότι ο πάροχος της πλατφόρμας δε φέρει ουδεμία ευθύνη?
Ετσι καταλαβαινω και εγω οτι ισχυει. ειδικα οταν μιλαμε για το φορουμ που γραφει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.
-
Καλο μηνα, πρωτη φορα που δεν θα αναζητησω το περιοδικο σε καποιο περιπτερο...
Μακαρι εστω και ηλεκτρονικα, να συνεχιστει αυτη η 'φλογα' που μας εκανε παρεα τοσα χρονια και μας ταξιδευε...Για το forum σιγουρα θα ηθελα και αυτο να συνεχιστει, -και νομιζω ειναι πιο απλο, εφικτο να γινει- προσφερει πολλες πληροφοριες σε παρα πολλους χρηστες, ειναι ενα χρησιμοτατο εργαλειο, περα απο μεσο ψυχαγωγησης...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
+1 στον kgrod!
Απο εκει και πέρα, θα θέσω ενα ακομα ποιο καιριο ερώτημα απο αυτο του Funkoπαππα. Αν ολα στραβώσουν, και ας πουμε οτι προχωράμε σε ενα νέο φορουμ... ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ?
Που ακριβως εγκειται η πολυπλοκοτητα?
Αν οι 4Τ μεταλλαχτουν σε ενα ηλεκτρονικο περιοδικο στο οποιο θα γινονται τεστ, θα γραφονται ξερω εγω τεχνικα κειμενα, θα μπαινουν διαφημισεις κλπ. και θα το βλεπει ο κοσμος, με μηνιαια συνδρομη ας πουμε η και χωρις, οι συντακτες θα εχουν την ευθυνη των γραπτων τους οσον αφορα την άποψη τους για τα αυτοκινητα όπως ειχαν παντα, και τερμα πανω ο ιδιοκτητης της εταιριας.
Στην τελικη αν ο συντακτης corsair εγραφε οτι 'το τιμονι του ΧΧΧ ειναι ασαφες και δε μου αρεσε' τι γινοταν παλια? ετρωγε μηνυση? Το πολυ πολυ οι διαφοροι να λενε στο φορουμ 'μα τι λεει ο ασχετος, εγω το εκανα τεστ ντραιβ και μια χαρα ηταν' οπως γινοταν τοσα χρονια τωρα.Αν μου πεις για νομικα καθεστωτα εταιριας και δικαιωματων χρησης trademarks κλπ, αυτα τα λυνουν οι δικηγοροι.
Ετσι καταλαβαινω και εγω οτι ισχυει. ειδικα οταν μιλαμε για το φορουμ που γραφει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.
Είπα... ΑΝ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ! Τι δεν καταλαβαινεις?! Αν ολα στραβώσουν --> no 4Τ.... on η off line...
Επίσης το νομικο ζήτημα δεν ειναι τοσο απλό οσο φαντάζεσαι. Δεν θες, αυριο μεθαυριο να πάρεις την ευθύνη ενός φορουμ και να σε κυνηγάει η κα. Βακαλάου επειδή ο Γρηγόρης την ειπε Milf κλπ... To disclaimer δεν νομιζω πως καλύπτει ιδιαίτερα... η τεσπα δε σε γλυτώνει απο μπελάδες/τρεξιματα.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό