-
Και τα ακριβα που να τα βρουνε; Με το ντουφεκι κυνηγανε τα αυτοκινητα, δεν επιλεγουν! Σουπερμινι βρηκανε; Ε με αυτα θα πανε πιστα...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
...σωστα τα λεει ΙΜΗΟ ο dimsabas, και καμποσες απο τις ιδεες του θα μπορουσαν να αποτελεσουν και παραδειγμα και για τους 4τροχους.
Βεβαια απο την αλλη, υπαρχουν και προφανεις λογοι, που δεν υπαρχουν συγκριτικα πχ μτχ με καινουργιων, και επιλογη περισσοτερο οδοιπορικων ενος πχ supermini, αντι πολλων σε πιστα, και ο κυριοτερος ειναι οι χορηγοι, οι διαφημισεις, οι εισαγωγεις, οι οποιοι -ως αναγκαιο 'κακο'- καθοριζουν λιγο-πολυ τον συγκεκριμενο τροπο παρουσιασης/δοκιμων.Για να ειμαστε ακριβοδικαιοι, και οι 4τροχοι ενιοτε κανουν ατυπες συγκρισεις, οπως πχ στο τρεχον τευχος, το αφιερωμα
στον 'παλαιο vs νεο', και συγκεκριμενα την GT86 vs AE86.
Σε προηγουμενο τευχος επισης ειχαμε Peugeot 205 Rallye vs Simca Rally, δυο hot-hatch του παρελθοντος.
Επισης υπαρχουν οδοιπορικα, απλα ισως οχι τοσο εστιασμενα στα χαρακτηριστικα του εκαστοτε αυτοκινητου, αλλα με μια γενικοτερη, πιο Lifestyle διαθεση.Προσωπικα ΑΛΛΟΥ πιστευω οτι βρισκονται σε επιπεδο υλης τα προβληματα, που εχει το περιοδικο. Αυτα εχουν κυριως να κανουν με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ της υλης και την ελλειψη αναλυσης σε τομεις-λεπτομερειες για τις οποιες ΞΕΧΩΡΙΖΕ το εν λογω περιοδικο, εμαθε παραλληλα μια και βαλε τουλαχιστον γενια αναγνωστων, και που στην συνεχεια αναζητουσε -δυστυχως τον τελευταιο καιρο ματαια- το παραδοσιακα ανησυχο, και παραλληλα σημαντικο μεριδιο του αναγνωστικου κοινου των 4τροχων.
Συγκεκριμενα, δεν παρεχονται αναλυτικες πληροφοριες, παντα, και οποτε χρειαζεται, σε δοκιμες ή συγκριτικα, που τουλαχιστον αφορουν πιο σπορτιφ εστω κατασκευες. Δεν υπαρχει δηλαδη η εξιδικευμενη αναλυση σε επιπεδο οδικης συμπεριφορας, που να αποσαφηνιζει επαρκως και επακριβως τι συμβαινει, ΜΕ, και ΧΩΡΙΣ την επεμβαση ηλεκτρονκων, οπου και οποτε αυτα μπορουν να απενεργοποιηθουν, ειτε μερικως , ειτε πληρως.
Παραδειγματα πολλα. Τελευταιο πχ που δημιουργει και δικαιολογημενα ερωτηματικα, ειναι στο τρεχον τευχος. Δεν μπορει στο συγκριτικο με fiesta 1.0 125 vs Polo GT, να αναγραφεται ξεκαθαρα (σελ 66) οτι το ESP του fiesta, -στην 3θυρη εκδοση sport μαλιστα της δοκιμης- ΔΕΝ απενεργοποιειται, και σε αμεσως επομενο συγκριτικο με τα 10 supermini στα 1200κ.εκ, στην σελιδα 70, να αναφερεται οτι 'Στο fiesta to ΕSP βγαινει εκτος απο τα μενου της κεντρικης οθονης, ενω αν δεν φορεσετε ζωνη, μουσικη δεν εχει.' Αφου εχει ηδη διατυπωθει ξεκαθαρα σε προηγουμενο συγκριτικο οτι ΔΕΝ απενεργοποιειται, και μαλλον ουσιαστικα μεσω του μενου απενεργοποιειται το αντισπιν, κατι εντελως διαφορετικο ομως, απο αυτο που γραφει...Δεν θα αναφερθω εκτενως στα σχεδον συνεχομενα λαθη , 'δαιμων τυπογραφειου' που ξεκινουν απο λαθη στις κλιμακωσεις σχεσεων, μετα σε -οκ αυτο ειναι το λιγοτερο- ορθογραφικα λαθη, τυπου αντι Α200 σε Β ΜAX στον πινακα καταναλωσης (τευχος 507 Δεκεμβριος 2012 , σελιδα 105) , αλλα και σε λαθος-παραλειψη αναγραφης σε οτι αφορα τις διαστασεις τροχων στην 118i η οποια στην εκδοση δοκιμης -με m-pack- ουσιαστικα φοραει αλλη διασταση στους εμπρος και αλλη στους πισω τροχους. Ενδεχομενη δικαιολογια, αναγραφης της βασικης διαστασης τροχων της 118i επισης δεν ισχυει, απο την στιγμη που διατιθεται με 16αρηδες τροχους και οχι διαστασης 225/45/17 οπως και τελικα αναγραφεται.
Με την ευκαιρια του συγκριτικου, υπαρχει και αλλο ενα θεμα -περα απο την παντελη απουσια αναφορας σχετικα με την λειτουργια των ηλεκτρονικων και στα δυο μοντελα, πως συμπεριφερονται δηλαδη, οταν αυτα ειναι σε On/off λειτουργια, και εαν απενεργοποιουνται και πληρως, και στην 118i αλλα και στην A200- και αυτο εχει να κανει με την παραθεση του ανταγωνισμου επιγραμματικα, στην κατηγορια, οπου και αναφερονται το Α3 sportback 1.8 TFSI, το Lexus CT200H, και το Volvo V40 T4.
Δικαιολογημενα, ακομα και στην περιπτωση του volvo, αναφερεται οτι σε οδηγοκεντρικα χαρακτηριστικα δεν φτανει στα επιπεδα της Bmw και Μercedes. Αυτο ομως, ενω ενδεχομενως μπορει να ειπωθει αναφορικα και με παλαιοτερα συγκριτικα, στις απλες εκδοσεις των αυτοκινητων της volvo vs των απλων εκδοσεων της σειρας 1 και Mercedes A, τις οποιες εχει δοκιμασει το περιοδικο, μπορει με την ιδια σιγουρια να τις πει και για ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΠΟΡΤΙΦ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ εκδοσεις, οπως την R-Design -με εξτρα και παλι την σπορ αναρτηση- για το V40, ή εστω με το Dynamic pack που προσφερει πιο σκληρη αναρτηση και φαρδυτερους τροχους 17ιντσων?
Γιατι στο συγκριτικο 118i vs A200, εχουν επιστρατευτει εκδοσεις με πακετα 'm' και 'ΑMG' αντιστοιχα, τα οποια εχουν ξεκαθαρες διαφοροποιησεις ως προς τον οδηγοκεντρικο χαρακτηρα, εναντι των πιο απλων εκδοσεων.
Πως μπορει λοιπον το περιοδικο, με συνοπτικες διαδικασιες -χωρις ουσιαστικα ΚΑΝ να εχει συγκρινει αντιστοιχες εκδοσεις- , να βγαζει συμπερασμα για ενα μοντελο, του οποιου να μην εχουν δοκιμασει την αντιστοιχη πιο σπορτιφ εξοπλιστικα εκδοση?Ακομα και εαν δεν υπηρχε διαθεσιμη αυτη η εκδοση, (που πραγματι ειναι πολυ πιθανο να μην υπηρχε) , το συγκεκριμενο περιοδικο, με την εμπειρια 40 ετων στο χωρο, δεν θα επρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, να αναφερει ΕΣΤΩ οτι υπαρχει διαθεσιμη και η εκδοση του V40 με ενα πακετο πιο σφιχτης αναρτηση και φαρδυτερων τροχων, αλλα μαζι και δυνατοτητα παραμετροποιησης
της αισθησης βαρους του τιμονιου, στοιχεια που ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να αλλαζουν την οδικη συμπεριφορα του προς το καλυτερο?
Μπορει βεβαια και οχι, ΑΛΛΑ , ενας υποψηφιος αγοραστης της κατηγοριας, δεν δικαιουται να το γνωριζει αυτο?, ειδικα και απο την στιγμη που το σχετικο συγκριτικο, παρουσιαζει μια 118i με m-pack και μια Α200 με AMG pack, και οχι τις πιο απλες -σε οδικα χαρακτηριστικα- εκδοσεις? -
από dimsabas » 13/03/13 12:24
Ωραία, για πείτε μου τι ποσοστό ήταν τα ασθενικά σουπερμίνι στο σύνολο των αυτοκινήτων στα td που έχετε πάει στα Μέγαρα; 1%; 0,5%; Οπότε, έχει νόημα να παλεύει το Drive να απευθυνθεί σε αυτό το ποσοστό των πωρωμένων και να αφήνει παραπονεμένους τους υπόλοιπους;Έρχεσαι στα λόγια μου.
Το νόημα για το κάθε περιοδικό είναι αλλού, ότι με 100 ευρά βενζίνα και 50 είσοδο θα γεμίσει με άλλες δυο τρεις σελίδες ύλη, κανά δυο σελίδες φωτό, θα πουλήσει και μούρη και προβολή, και θα 'πιάσει' ένα επιπλέον 0.005% του κοινού που ενδιαφέρεται γι' αυτά.
Ο ταλαίπωρος μέσος αναγνώστης πρέπει να είναι αρκετά νηφάλιος και συγκεντρωμένος για να καταλάβει το αυτονόητο, ότι δηλαδής αυτός ανήκει στο υπόλοιπο 99.995%, που η πίστα απλά δεν τον αφορά.
Γράψτε ρε και για το ριγκ, αλλά αφού πρώτα έχετε εξαντλήσει όλα τα άλλα καθημερινά θέματα του αυτοκινήτου, και ας φαίνονται πεζά για σας. -
καλως ή κακως, ελαχιστοι πλεον ενδιαφερονται για το αν το 1400αρι τους κανει καλο χρονο στα Μεγαρα.
ετσι και αλλιως το θεμα 'πιστα' ειχε υπερεκτιμηθει στα Ελληνικα περιοδικα. Υπαρχουν αλλα θεματα που ενδιαφερουν περισσοτερο.
-
*Κώστας Καββαθάς: «Αθωώθηκα για τα χρέη»
Ο γνωστός εκδότης συνελήφθη χθες στο σπίτι του
0 Κώστας Καββαθάς: «Αθωώθηκα για τα χρέη» Από το Αυτόφωρο δικάστηκε ο 74χρονος εκδότης Κώστας Καββαθάς ο οποίος συνελήφθη χθες στο Κορωπί για χρέη άνω των 11 εκ. προς στο Δημόσιο Ο ίδιος δήλωσε σήμερα στο newpost ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το χρέος ύψους 11.163.740,59 ευρώ δεν ήταν δικής του ευθύνης: «Αθωώθηκα πριν από μια ώρα από το δικαστήριο, Με έπιασαν χθες το βράδυ στο Κορωπί στο σπίτι μου. Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», δήλωσε ο Κώστας Καββαθάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, στις «Τεχνικές Εκδόσεις», που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα («ναυαρχίδα το περιοδικό «4 Τροχοί»), ο Κώστας Καβαθάς και η σύζυγός του διατηρούν ένα ποσοστό μετοχών περί του 33%. Βασικός μέτοχος είναι ο Αντώνης Λυμπέρης. Πηγή: http://www.lifo.gr* -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
*Κώστας Καββαθάς: «Αθωώθηκα για τα χρέη»Ο γνωστός εκδότης συνελήφθη χθες στο σπίτι του
0 Κώστας Καββαθάς: «Αθωώθηκα για τα χρέη» Από το Αυτόφωρο δικάστηκε ο 74χρονος εκδότης Κώστας Καββαθάς ο οποίος συνελήφθη χθες στο Κορωπί για χρέη άνω των 11 εκ. προς στο Δημόσιο Ο ίδιος δήλωσε σήμερα στο newpost ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το χρέος ύψους 11.163.740,59 ευρώ δεν ήταν δικής του ευθύνης: «Αθωώθηκα πριν από μια ώρα από το δικαστήριο, Με έπιασαν χθες το βράδυ στο Κορωπί στο σπίτι μου. Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», δήλωσε ο Κώστας Καββαθάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, στις «Τεχνικές Εκδόσεις», που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα («ναυαρχίδα το περιοδικό «4 Τροχοί»), ο Κώστας Καβαθάς και η σύζυγός του διατηρούν ένα ποσοστό μετοχών περί του 33%. Βασικός μέτοχος είναι ο Αντώνης Λυμπέρης. Πηγή: http://www.lifo.gr*viewtopic.php?f=13&t=53489
-
Το πρωτο τευχος του περιοδικου ανεβηκε σε πριβε τρακερ!!!
-
Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ: viewtopic.php?f=9&t=49204
-
Το τεύχος Απριλίου το έχουν στα περίπτερα ή από αύριο?
-
γαμώτ
όσον αφορά το πρώτο τεύχος, για ένα μικρό φεγγάρι το είχαν στο σάιτ των 4Τ το pdf για download. Μου το πλάσαρε φίλος. Το έχω και χαζεύω τις διαφημίσεις της εποχής.
-
Ακόμα το έχουν: http://www.4troxoi.gr/files/File/Videos/4troxoiteuxos1.pdf
-
Μόλις πήρα το νέο τεύχος, ΕΝ ΛΕΥΚΩ is back
-
σήμερα θα το πάρω και εγώ
-
-
εγώ δεν το ξεκίνησα ακόμα...τελειώνω του προηγούμενου μήνα πρώτα και μετά
-
Ελπίζω να μην ήταν αυτό το τελευταίο τεύχος των 4Τ
-
Σε συνέχιση της συζήτησης στο http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2781052#p2781052:
Προ ολίγου ο ΣΧ εκδήλωσε (σε e-Mail) την πρόθεση συνέχισης λειτουργίας του 4T Forum ασχέτως εξελίξεων στις ΤΕ (που ευχόμαστε να είναι θετικές). Οπότε τα νέα είναι ελπιδοφόρα και παρακαλούμε για την υπομονή σας. [Mod]
-
Aπό την εμπειρία που έχω στο ζήτημα, το να εχεις φόρουμ είναι πάρα πολύ απλό, το να έχεις μεγάλο και γρήγορο φόρουμ ίσως κομματάκι δυσκολότερο. Από χρηματικής πάντα άποψης. Βέβαια υπάρχουν πολλοί είτε εδώ μεσα είτε γενικώς που το να συντηρήσουν οικονομικώς ένα τέτοιο φόρουμ τους φαίνεται παντελώς αμελητέο, όπως επίσης είναι αμελητέο και να βαλουν 20-50-100 άτομα ρεφενέ ποσά της τάξης των 10 ευρώ ετησίως μαξιμουμ. Για dedicated server, 24/7 υποστήριξη κλπ. Το θέμα είναι ποιος το κάνει, το (κυριότερο) ΓΙΑΤΙ να το κάνει και αν το κάνει ένας τι θα γίνει αμα του τη βιδώσει και κατεβάσει τα πάντα (κι αυτό μου έχει τύχει).
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Ακόμα το έχουν: http://www.4troxoi.gr/files/File/Videos/4troxoiteuxos1.pdfτοσο κοντα σαν χρονολογια, αλλα τοσο μακρυα σαν τεχνολογια....
καποια απο τα παρουσιαζομενα αυτοκινητα ηταν συντροφοι στα χιλιομετρα των αδειων και ταλαιπωρημενων δρομων της εποχης....θυμαμαι τη νοτιο κρητη με ενα κιτρινο corola, την χαλκιδικη με το ford.....
μπορει οι συνθηκες και η διαθεση να ηταν οι αιτιες για να μην αγοραζω πλεον το περιοδικο...εκεινη ομως η επιπεδου παρανοιας προσμονη για το επομενο τευχος και το διαβασμα καθε τυπωμενης κουκιδας ειναι κατι που δεν θα ξεχαστει...
δεν ξερω για σημερα αλλα στις παρεες μου των προηγουμενων δεκαετιων το 4τροχοι ηταν το κορανι μας.....ευχομαι να περασει οσο πιο ανωδυνα γινεται η κριση για ολους μας. και οι ΤΕ να συνεχισουν να προσφερουν γνωσεις, ενημερωση και διασκεδαση μεσα απο τα καταξιωμενα περιοδικα τους.
ολο αυτο το μερακι, η ψυχη η ιδια των στελεχων αυτων των εντυπων δεν χανεται γιατι ετσι κι αλλιως ολος ο ειδικος τυπος της αυτοκινησης απο καπου εκει μεσα ξεκινησε..... -
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Ακόμα το έχουν: http://www.4troxoi.gr/files/File/Videos/4troxoiteuxos1.pdfΠαιδιά ξέρετε αν υπάρχουν αλλά τέτοια παλιά τεύχη?
Έχουν τρομερό ενδιαφέρων!!
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό