-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Καπου μπερδευεστε μου φαινεται. Αποστολη του τυπου δεν ειναι ουτε τα συσσιτια (!) που εγραψε καποιος φιλος παραπανω, ουτε τα κουπονια για το σουπερμαρκετ. Οι 4Τ και οι ΤΕ κινηθηκαν για πολλα χρονια σε ενα ασυνηθιστα υψηλο για τον ελληνικο τυπο επιπεδο: Ειχαν μια αναγνωρισμενη στο χωρο τους διεθνη παρουσια, παρειχαν πληροφορηση που δεν βρισκαμε απο αλλου (προ ιντερνετ), φιλοξενησαν διακεκριμενους αρθρογραφους με πληρη ελευθερια εκφρασης, βοηθησαν νεους σχεδιαστες και οδηγους αγωνων, παρουσιασαν καποιες ιδεες για την αναπτυξη της αυτοκινησης στη χωρα, συνεβαλαν στην ιδεα της οδικης ασφαλειας, δημιουργησαν (αποτυχημενα εμπορικα) περιοδικα σε τομεις ανυπαρκτους στην Ελλαδα. Ο δε ΚΚ αποτελεσε εναν προφητη του κακου που ερχοταν, στρεφομενος εναντιον της ιδιας της αγορας που στηριζε το περιοδικο του και των εταιριων του χωρου για τις υπερβολες, που ολοι βλεπαμε, αλλα μονο αυτος κατεκρινε. Ο θαυμασμος του για τα ακριβα μηχανηματα (αυτοκινητα. αεροπλανα, μοροσικλετες) ηταν παντα απο πλευρας τεχνολογιας και ποτε απο πλευρα επιδειξης. Τη στιγμη πχ που εκθειαζε πανακριβα αγωνιστικα αυτοκινητα, εκραζε τα ποσα που ξοδευονταν για τις παρουσιασεις των νεων μοντελων και για εξοπλισμο πολυτελειας.
Δεν λεω οτι εσωσαν τη χωρα. Δεν παραβλεπω τα πολλα λαθη (επιχειρηματικα, ασυνεπεια λογων/εργων καποιες φορες, υπερβολες οπως το 'κομματι του συγχρονου ελληνικου πολιτισμου', συνεργασιες με λαμογια τυπου Αναστασιαδη, Ρουμελιωτη, καλυψη φιλων τυπου Απεργη-Μοσχου κλπ).
Λεω απλα οτι ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ του, δεν βρισκω αλλον δημοσιογραφο/εκδοτη, που να εκανε τοσα πραγματα απο μονος του και να προσφερε πληροφορηση, γνωσεις και διευρυνση οριζοντων στους νεους, εστω με τον δικο του, ψυχαναγκαστικο και γκρινιαρικο τροπο.
Αν μου ονομασετε αλλους ανθρωπους του τυπου με μεγαλυτερη προσφορα, ειμαι ετοιμος να ανακαλεσω. Μεχρι τοτε, για μενα ειναι ο καλυτερος στη δουλεια του (συγκριτικα, που γραφουν και στα τεστ).+1
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δυστυχώς η κατρακύλα της ποιότητας του περιοδικού μετά το 2000, οι λανθασμένες επιχειρηματικές κινήσεις (με λεφτά του 'κοσμάκη' από το ΧΑ, μην το ξεχνάμε) και η απέραντη γκρίνια, μιζέρια θάμπωσαν αυτή την εικόνα.Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να αγοράζω τους 4Τ περισσότερο γιατί το θεωρώ ως ηθική υποχρέωσή μου και σαν ελπίδα για το μέλλον. Αλλά παραδέχομαι ότι δεν τους διαβάζω με την ίδια όρεξη που το έκανα στο παρελθόν.
Και κάποια στιγμή όταν γυρίσεις σπίτι από το περίπτερο και πας να το βάλεις στο κομοδίνο, συνειδητοποιείς ότι μετά το αρχικό ξεφύλλισμα μόλις το αγόρασες, δε διάβασες τίποτα από το περιοδικό. Κάπου εκεί σταματάς να το αγοράζεις κι εσύ όπως κάναμε τόσοι και τόσοι.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το ξαναλέω γιατί μάλλον δεν έγινα αντιληπτός.
Δεν μιλούσε για αυτούς που ψώνιζαν με δανεικά ή φέσια. Μιλούσε για όσους είχαν ακριβό αυτοκίνητο ή βελτιωμενο γιατί προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα.Την ίδια στιγμή περιέγραφε βόλτες χιλιάδων ευρώ.
Φυσικά αυτές δεν είναι πρόκληση. Όλοι έχουμε να διαθεσουμε μερικά χιλιάρικα για κάτι που διαρκεί ενα δίωρο....τοσα ξερεις, τοσα λες...Διαβασες αποσπασματικα 2-3 αρθρα, και εβγαλες συμπερασμα οτι να ναι...
-
Καπου μπερδευεστε μου φαινεται. Αποστολη του τυπου δεν ειναι ουτε τα συσσιτια (!) που εγραψε καποιος φιλος παραπανω, ουτε τα κουπονια για το σουπερμαρκετ. Οι 4Τ και οι ΤΕ κινηθηκαν για πολλα χρονια σε ενα ασυνηθιστα υψηλο για τον ελληνικο τυπο επιπεδο: Ειχαν μια αναγνωρισμενη στο χωρο τους διεθνη παρουσια, παρειχαν πληροφορηση που δεν βρισκαμε απο αλλου (προ ιντερνετ), φιλοξενησαν διακεκριμενους αρθρογραφους με πληρη ελευθερια εκφρασης, βοηθησαν νεους σχεδιαστες και οδηγους αγωνων, παρουσιασαν καποιες ιδεες για την αναπτυξη της αυτοκινησης στη χωρα, συνεβαλαν στην ιδεα της οδικης ασφαλειας, δημιουργησαν (αποτυχημενα εμπορικα) περιοδικα σε τομεις ανυπαρκτους στην Ελλαδα. Ο δε ΚΚ αποτελεσε εναν προφητη του κακου που ερχοταν, στρεφομενος εναντιον της ιδιας της αγορας που στηριζε το περιοδικο του και των εταιριων του χωρου για τις υπερβολες, που ολοι βλεπαμε, αλλα μονο αυτος κατεκρινε. Ο θαυμασμος του για τα ακριβα μηχανηματα (αυτοκινητα. αεροπλανα, μοροσικλετες) ηταν παντα απο πλευρας τεχνολογιας και ποτε απο πλευρα επιδειξης. Τη στιγμη πχ που εκθειαζε πανακριβα αγωνιστικα αυτοκινητα, εκραζε τα ποσα που ξοδευονταν για τις παρουσιασεις των νεων μοντελων και για εξοπλισμο πολυτελειας.
Δεν λεω οτι εσωσαν τη χωρα. Δεν παραβλεπω τα πολλα λαθη (επιχειρηματικα, ασυνεπεια λογων/εργων καποιες φορες, υπερβολες οπως το 'κομματι του συγχρονου ελληνικου πολιτισμου', συνεργασιες με λαμογια τυπου Αναστασιαδη, Ρουμελιωτη, καλυψη φιλων τυπου Απεργη-Μοσχου κλπ).
Λεω απλα οτι ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ του, δεν βρισκω αλλον δημοσιογραφο/εκδοτη, που να εκανε τοσα πραγματα απο μονος του και να προσφερε πληροφορηση, γνωσεις και διευρυνση οριζοντων στους νεους, εστω με τον δικο του, ψυχαναγκαστικο και γκρινιαρικο τροπο.
Αν μου ονομασετε αλλους ανθρωπους του τυπου με μεγαλυτερη προσφορα, ειμαι ετοιμος να ανακαλεσω. Μεχρι τοτε, για μενα ειναι ο καλυτερος στη δουλεια του (συγκριτικα, που γραφουν και στα τεστ).+00
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ... όσοι λάτρεις- μερακλήδες του καλού ελληνικού εντύπου, αγοράστε ΆΜΕΣΑ το συλλεκτικό τεύχος** του ΙΕΚ**...
ΞΥΝΗ ?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν μιλούσε για αυτούς που ψώνιζαν με δανεικά ή φέσια. Μιλούσε για όσους είχαν ακριβό αυτοκίνητο ή βελτιωμενο γιατί προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα.Την ίδια στιγμή περιέγραφε βόλτες χιλιάδων ευρώ.
Φυσικά αυτές δεν είναι πρόκληση. Όλοι έχουμε να διαθεσουμε μερικά χιλιάρικα για κάτι που διαρκεί ενα δίωρο....τοσα ξερεις, τοσα λες...Διαβασες αποσπασματικα 2-3 αρθρα, και εβγαλες συμπερασμα οτι να ναι...
Οτι πεις.
Έχεις δίκιο. -
kantoniou και nass, αυτά που γράφετε στα μηνύματά σας λίγο παραπάνω με βρίσκουν σύμφωνο. Ιδιαίτερα, το:
'Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να αγοράζω τους 4Τ περισσότερο γιατί το θεωρώ ως ηθική υποχρέωσή μου και σαν ελπίδα για το μέλλον. Αλλά παραδέχομαι ότι δεν τους διαβάζω με την ίδια όρεξη που το έκανα στο παρελθόν' είναι μια μεγάλη αλήθεια και ισχύει και για μένα 100%.
Jacob
-
Οτι πεις.
Έχεις δίκιο....χαιρομαι που το καταλαβαινεις...
-
πήρα και εγώ το νέο τεύχος...τυλιγμένο τεύχος και με μια αίσθηση περισσότερης ύλης μετά από καιρό 'χύμα' τευχών!
-
Αν μου ονομασετε αλλους ανθρωπους του τυπου με μεγαλυτερη προσφορα, ειμαι ετοιμος να ανακαλεσω. Μεχρι τοτε, για μενα ειναι ο καλυτερος στη δουλεια του (συγκριτικα, που γραφουν και στα τεστ).+1
Μην παλεύεις με καταστροφολόγους, αρνητές των πάντων χωρίς να προτείνουν παρά το ..κενό. Δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Άλλωστε έχουμε χορτάσει από αυτούς.
-
Απο την αλλη σιγα μη κλαψουμε για τον ΚΚ που πλουτησε καποτε απο μενα κ απο εσας.Εν ετει 2013 δε χωραει ρομαντισμος,ορεξη να χεις να ψαχνεις στο νετ,θα βρεις εκατομμυρια ενδιαφεροντα πραγματα εξειδικευμενα ή γενικα για το αυτοκινητο,εκατομμυρια αντικειμενικοτερες κριτικες απο αυτες των 4Τ,ποιοτικες τεχνικες αναλυσεις,πιο συναισθηματικες αναλυσεις.Υπαρχουν τα παντα,εκεινοι επελεξαν να μη σεβαστουν τον κοσμο που τους εκανε μαγκες 30 χρονια και βγαζουν εδω και καιρο κατι που αξιζει μονο για το wc (οχι σαν ευαγγελιο που το χουν μερικοι απο μεσα).Aς πανε εκει που σε παει η εποχη οταν δεν την ακολουθεις.Γιατι κ ο ΚΚ προεβλεπε και προεβλεπε,αλλα και στο Χρηματηστιριο την πατησε και κατεληξε η ιδεα του να παλευει καθε μηνα για το αν θα βγει ή οχι.Οποτε μαλλον 0 αποτελεσμα και παλι.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Οτι πεις.
Αυτό θέλω και εγώ. Να χαίρεσαι.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Απο την αλλη σιγα μη κλαψουμε για τον ΚΚ που πλουτησε καποτε απο μενα κ απο εσας.Εν ετει 2013 δε χωραει ρομαντισμος,ορεξη να χεις να ψαχνεις στο νετ,θα βρεις εκατομμυρια ενδιαφεροντα πραγματα εξειδικευμενα ή γενικα για το αυτοκινητο,εκατομμυρια αντικειμενικοτερες κριτικες απο αυτες των 4Τ,ποιοτικες τεχνικες αναλυσεις,πιο συναισθηματικες αναλυσεις.Υπαρχουν τα παντα,εκεινοι επελεξαν να μη σεβαστουν τον κοσμο που τους εκανε μαγκες 30 χρονια και βγαζουν εδω και καιρο κατι που αξιζει μονο για το wc (οχι σαν ευαγγελιο που το χουν μερικοι απο μεσα).Aς πανε εκει που σε παει η εποχη οταν δεν την ακολουθεις.Γιατι κ ο ΚΚ προεβλεπε και προεβλεπε,αλλα και στο Χρηματηστιριο την πατησε και κατεληξε η ιδεα του να παλευει καθε μηνα για το αν θα βγει ή οχι.Οποτε μαλλον 0 αποτελεσμα και παλι.πάρε ρε τάμπλετ και θα έχεις σοβαρά περιοδικά και στο χέσιμο...
-
Υπαρχουν τα παντα,εκεινοι επελεξαν να μη σεβαστουν τον κοσμο που τους εκανε μαγκες 30 χρονια και βγαζουν εδω και καιρο κατι που αξιζει μονο για το wc (οχι σαν ευαγγελιο που το χουν μερικοι απο μεσα).Αλλο ελληνικο περιοδικο (με οποιοδηποτε αντικειμενο) ή εφημεριδα, που να εχει μεγαλυτερη προσφορα και καλυτερη ποιοτητα απο τους 4Τ τα τελευταια 40 χρονια, εχεις να μας υποδειξεις;
-
Υπαρχουν τα παντα,εκεινοι επελεξαν να μη σεβαστουν τον κοσμο που τους εκανε μαγκες 30 χρονια και βγαζουν εδω και καιρο κατι που αξιζει μονο για το wc (οχι σαν ευαγγελιο που το χουν μερικοι απο μεσα).
Αλλο ελληνικο περιοδικο (με οποιοδηποτε αντικειμενο) ή εφημεριδα, που να εχει μεγαλυτερη προσφορα και καλυτερη ποιοτητα απο τους 4Τ τα τελευταια 40 χρονια, εχεις να μας υποδειξεις;
ναι και ?
-
Υπαρχουν τα παντα,εκεινοι επελεξαν να μη σεβαστουν τον κοσμο που τους εκανε μαγκες 30 χρονια και βγαζουν εδω και καιρο κατι που αξιζει μονο για το wc (οχι σαν ευαγγελιο που το χουν μερικοι απο μεσα).
Αλλο ελληνικο περιοδικο (με οποιοδηποτε αντικειμενο) ή εφημεριδα, που να εχει μεγαλυτερη προσφορα και καλυτερη ποιοτητα απο τους 4Τ τα τελευταια 40 χρονια, εχεις να μας υποδειξεις;
Θες να μου υποδειξεις αλλο ελληνικο αυτοκινητο εκτος του Pony ,με καλυτερη ποιοτητα?Οχι γιατι δεν υπαρχει αλλο ελληνικο αυτοκινητο.Αυτο σημαινει οτι αντι να παρει ο αλλος ενα golf,πρεπει να παει να παρει Pony επειδη ειναι ελληνικο και προσφερε θεσεις εργασιας σε Ελληνες?.Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος,απο κει και περα η αγορα ειναι καιρο τωρα παγκοσμιοποιημενη.Καθε μερα κυκλοφορουν τονοι πληροφοριας εκει εξω απο twitter και facebook μεχρι podcasts online magazines,καναλια στο youtube και 10αδες φοβερα site (δε χρειαζεται να τα αναφερω πιστευω).Τωρα αν εσυ επιλεγεις να στεναχωρεθεις που δε θα χεις πια τη δυνατοτητα να σκας 5.5 ευρω για να διαβαζεις αισθαντικο Σ.Χ,τη γκρινια του ΚΚ,τις πανηλιθιες ερευνες (δες υδρογονο ) και ειδησεις/τεστ που αν ηθελες θα ειχες διαβασει 1 μηνα νωριτερα,εμενα δε μου πεφτει λογος.Οι 4Τ προσεφεραν για σενα,οχι για ολους.Εμενα μπορει να μου προσφερε το Τ3,τον παραδιπλα το playboy και τον παραδιπλα το Nitro και το Κλικ.
-
Το άρθρο με το 'υδρογόνο' δεν είναι 'πανηλίθια έρευνα', αν υπήρχε έστω και η παραμικρή αμφιβολία αυτή εξανεμίστηκε με τα ποστ του αρθογράφου στο ανάλογο τόπικ. Είναι η πιο χυδαία απόπειρα λαμογιάς που έχω δει σε περιοδικό αυτοκινήτου ever.
Σκεφτείτε κάποιος χωρίς γνώσεις στο θέμα που εμπιστεύτηκε το περιοδικό και ΠΕΤΑΞΕ στα σκουπίδια 600 ή όσα ευρώ, θα έπρεπε όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό να ντρέπονται. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω το κίνητρο για μια τέτοια αισχρή πράξη.
Κατά τα άλλα, επειδή διάβαζα 4Τ επί δεκαετίες, οι περισσότερες προβλέψεις του ΚΚ έχουν πέσει εντελώς έξω. Ειδικότερα, όσον αφορά το κράξιμο στις ΣΙΕΛΚΕΪ και τους πεσμένους ΚΩΛΟΥΣ (ότι και αν είναι αυτό) οι πράξεις έδειξαν πως αν ήταν σωστό κάτι από αυτά ήταν απλή σύμπτωση.
Ο πυρήνας της γκρίνιας του ΚΚ τα τελευαία 10 χρόνια εστιάζει στην κατάφορη ΑΔΙΚΙΑ που έγινε εις βάρος του στις εξής 3 περιπτώσεις:
- δεν του έκατσε η αρπαχτή του χρηματηστιρίου
- δεν πήγε καλά το τερατώδες άνοιγμα με τα τυπογραφεία (ποιοπς του φταίει?)
- δεν του έδωσε το κράτος άπειρα λεφτά (γιατί έτσι) για το safetrack ή δεν ξέρω τι άλλο.
Φέρτε μου ένα βιολί.
-
Οτι πεις.
Αυτό θέλω και εγώ. Να χαίρεσαι.
...και εγω, να καταλαβαινεις.
-
Προφανώς και πλέον τα περιοδικά δεν είναι ο βασικός μας τρόπος ενημέρωσης και το γνωρίζουν και οι συντάκτες τους.
Τα περιοδικά απλά συγκεντρώνουν τις ειδήσεις και τις παραθέτουν τουλάχιστον θεωρητικά με αντικειμενικό τρόπο! Στις δοκιμές αυτό θα έπρεπε ν' αποτελεί αξίωμα.
Από εκεί και πέρα πρέπει να εστιάζουν σε ειδικά άρθρα, που να εξηγούν το κάτι παραπάνω με όσο το δυνατόν πιο κατανοητό τρόπο στον αναγνώστη τους.
Το γεγονός λοιπόν ότι το διαδίκτυο αποτελεί το βασικό μας μέσο για να ενημερωθούμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκλείψουν τα περιοδικά ειδικού τύπου. -
Θες να μου υποδειξεις αλλο ελληνικο αυτοκινητο εκτος του Pony ,με καλυτερη ποιοτητα?Οχι γιατι δεν υπαρχει αλλο ελληνικο αυτοκινητο.
Σωστα, αλλα εγω περιοδικο ή εφημεριδα ρωτησα αν υπάρχει, οχι αυτοκινητο.
Υπαρχουν αλλα ελληνικα περιοδικα και εφημεριδες; Υπαρχουν.
Υπαρχει (υπηρχε, αν θελεις) καποιο καλυτερο; Περιμενω να μου το πειτε.Αυτο σημαινει οτι αντι να παρει ο αλλος ενα golf,πρεπει να παει να παρει Pony επειδη ειναι ελληνικο και προσφερε θεσεις εργασιας σε Ελληνες?.Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος,απο κει και περα η αγορα ειναι καιρο τωρα παγκοσμιοποιημενη.Καθε μερα κυκλοφορουν τονοι πληροφοριας εκει εξω απο twitter και facebook μεχρι podcasts online magazines,καναλια στο youtube και 10αδες φοβερα site (δε χρειαζεται να τα αναφερω πιστευω).
Συμφωνω σε ολα αυτα.
Τωρα αν εσυ επιλεγεις να στεναχωρεθεις που δε θα χεις πια τη δυνατοτητα να σκας 5.5 ευρω για να διαβαζεις αισθαντικο Σ.Χ,τη γκρινια του ΚΚ,τις πανηλιθιες ερευνες (δες υδρογονο ) και ειδησεις/τεστ που αν ηθελες θα ειχες διαβασει 1 μηνα νωριτερα,εμενα δε μου πεφτει λογος.Οι 4Τ προσεφεραν για σενα,οχι για ολους.Εμενα μπορει να μου προσφερε το Τ3,τον παραδιπλα το playboy και τον παραδιπλα το Nitro και το Κλικ.
Εχω γραψει πολλες φορες τη γνωμη μου, δεν την αλλαζω, ουτε προφανως θελω/μπορω να αλλαξω τη δικη σου.
Οι 4Τ ηταν (στον 20 αιωνα) το πιο πληρες μεσο για πληροφορηση στο χωρο. Το ιντερνετ προφανως το ανετρεψε αυτο.Ειχαν τον Αντιλογο, με εξαιρετους αρθρογραφους και ποικιλη θεματολογια.
Ειχαν θαυμασια ταξιδιωτικα κειμενα.
Ειχαν αναλυτικα και (αρκετα) αντικειμενικα τεστ.
Ειχαν πολλες διεθνεις αποκλειστικοτητες.Τελος ξεχωριζαν ποιοτικα μεταξυ των ολων αλλων ελληνικων εντυπων (ασχετως θεματολογιας). Μεταξυ τυφλων ο μονοφθαλμος; ΟΚ, αλλα αυτα ειχαμε.
Ολα τα παραπανω πλεον λιγο-πολυ δεν ισχυουν (λογω πληθωρας πληροφορησης απο αλλες πηγες και πτωσης της ποιοτητας του περιοδικου). Δεν ειμαι ανοητος να μην το βλεπω. Με εκνευριζει ομως η απαξιωση του παρελθοντος και επιμενω να αγοραζω το περιοδικο, οπως και αλλοι φιλοι παραπανω εγραψαν, για να στηριξω τις οποιες ελπιδες επιβιωσης και ανακαμψης.
Αν στη δουλεια σου εχεις εναν υπαλληλο, που σου προσφερε πολλα επι 40 χρονια, και τωρα στα 60 του εχει πεσει η αποδοση του, και καποιος νεοτερος κανει την ιδια ή και καλυτερη δουλεια, με λιγοτερο μισθο, τον διωχνεις; Εγω εκτιμω, εκτος απο το τωρα, και την προσφορα του παρελθοντος...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό