-
Υπάρχει κανένα νέο, ενημέρωση για τη συνέλευση των μετόχων και το μέλλον του περιοδικού;
Διαβάζοντας και συμφωνώντας με τους προηγούμενους, θυμήθηκα κι εγώ τα πρώτα χρόνια που το διάβαζα. Εννοείται ότι θυμόμουν όλα τα εξώφυλλα απ’ έξω. Επίσης, τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα να το διαβάζω, 1986-87, ήταν και λίγο δυσεύρετο και υπήρχε μόνο σε κεντρικά σημεία. Στην Άνω Τούμπα δεν το είχαν τα περισσότερα περίπτερα και πήγαινα στο πρακτορείο τύπου, όπου τους ζάλιζα πριν ακόμα κατεβεί από τα φορτηγάκια, σαν ντάνα, και μοιραστεί στα περίπτερα. Το έπαιρνα πριν μοιραστεί στα σημεία πώλησης. Κάποιες φορές δε μου το πουλούσαν με τη δικαιολογία ότι ήμουν μικρός, «τι το θέλεις, εσύ ποιος άλλος το διαβάζει; δεν είναι για σένα» (λες και αγόραζα πορνοπεριοδικά), και τότε έστελνα τον πατέρα μου να μου το αγοράσει. Όταν τελείωσα το δημοτικό και πλέον υπήρχε στα περίπτερα της γειτονιάς, πήγαινα στο κέντρο γιατί εκεί έφθανε μία μέρα νωρίτερα, οπότε όταν εμφανίζονταν στη γειτονιά είχα διαβάσει και τις αγγελίες.
Τότε η δοκιμές ενός μοντέλου (γιατί οι συγκριτικές ήταν υπερπαραγωγές με 20+ σελίδες) ήταν πολύ αναλυτικές. Ξεκινούσε από την περιγραφή των πάντων με κάθε λεπτομέρεια. Π.χ. στη δοκιμή του 205 έλεγε ότι ο κινητήρας είναι μεν ο γνωστός μας XU, αλλά έχει αλλάξει αυτό, εκείνο, κλπ, κλπ
Σε μία εκδήλωση του περιοδικού, τέλη δεκαετίας ’90 το είχα επισημάνει στον ΣΧ, «ότι οι δοκιμές πλέον είναι πολύ περιληπτικές και χάνουν σε αξία» και η απάντηση ήταν ότι ο κανείς πλέον δε διαβάζει μακροσκελείς δοκιμές και πρέπει το περιοδικό να προσαρμοστεί.Εκτός από το χιούμορ για το οποίο έγραψα και νωρίτερα, πιστεύω όπως γράφτηκε και από άλλους παραπάνω, ότι το περιοδικό πάσχει από χαρακτήρα και άποψη. Η άποψη και ο χαρακτήρας δίνεται μόνο από τους συντάκτες του. Στη εποχή της άμεσης πληροφορίας στο διαδίκτυο, ο λόγος να πάρω το περιοδικό είναι η άποψη, το προσωπικό χρώμα κάθε συντάκτη και το ύφος, ο τρόπος γραφής. Βέβαια οι καλοί συντάκτες/ πένες πρέπει να αμείβονται και ανάλογα…
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Στην Άνω Τούμπα δεν το είχαν τα περισσότερα περίπτερα και πήγαινα στο πρακτορείο τύπου, όπου τους ζάλιζα πριν ακόμα κατεβεί από τα φορτηγάκια, σαν ντάνα, και μοιραστεί στα περίπτερα. Το έπαιρνα πριν μοιραστεί στα σημεία πώλησης. Κάποιες φορές δε μου το πουλούσαν με τη δικαιολογία ότι ήμουν μικρός, «τι το θέλεις, εσύ ποιος άλλος το διαβάζει; δεν είναι για σένα» (λες και αγόραζα πορνοπεριοδικά), και τότε έστελνα τον πατέρα μου να μου το αγοράσει. Όταν τελείωσα το δημοτικό και πλέον υπήρχε στα περίπτερα της γειτονιάς, πήγαινα στο κέντρο γιατί εκεί έφθανε μία μέρα νωρίτερα, οπότε όταν εμφανίζονταν στη γειτονιά είχα διαβάσει και τις αγγελίες.Μήπως σε.. ξέρω εσένα??? Από το ίδιο μαγαζί ψωνίζαμε, πληροφοριακά! Μάλλον τους ζάλιζα και εγώ νωρίτερα, γαυτό σε έδιωχναν!
-
Ο χρήστης giorgosrallyman έγραψε:
Στην Άνω Τούμπα δεν το είχαν τα περισσότερα περίπτερα και πήγαινα στο πρακτορείο τύπου, όπου τους ζάλιζα πριν ακόμα κατεβεί από τα φορτηγάκια, σαν ντάνα, και μοιραστεί στα περίπτερα. Το έπαιρνα πριν μοιραστεί στα σημεία πώλησης. Κάποιες φορές δε μου το πουλούσαν με τη δικαιολογία ότι ήμουν μικρός, «τι το θέλεις, εσύ ποιος άλλος το διαβάζει; δεν είναι για σένα» (λες και αγόραζα πορνοπεριοδικά), και τότε έστελνα τον πατέρα μου να μου το αγοράσει. Όταν τελείωσα το δημοτικό και πλέον υπήρχε στα περίπτερα της γειτονιάς, πήγαινα στο κέντρο γιατί εκεί έφθανε μία μέρα νωρίτερα, οπότε όταν εμφανίζονταν στη γειτονιά είχα διαβάσει και τις αγγελίες.
Μήπως σε.. ξέρω εσένα??? Από το ίδιο μαγαζί ψωνίζαμε, πληροφοριακά! Μάλλον τους ζάλιζα και εγώ νωρίτερα, γαυτό σε έδιωχναν!
πολύ πιθανό
το πρακτορείο τύπου υπάρχει ακόμα, τέρμα Λαμπράκη, πριν τη Σταγειρίτη. -
Ακριβώς!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξαναπάρτο δάσκαλε!!!μακάρι ρε γαμώτο.
Τα posts των τελευταίων 2 σελίδων ουσιαστικά περιέγραψαν πως νιώθουμε όλοι εμείς οι παλαιοί αναγνώστες απέναντι στους 4τ! Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά αλλά τουλάχιστον όσα γράφτηκαν μακάρι να διαβαστούν από τους νέους ιδιοκτήτες μα κυρίως ν' αξιολογηθούν σωστά απ' όσους μείνουν σε αυτό!
Δεν κρύβω την πικρία μου όμως για ένα γεγονός.... θυμάστε όσοι παρακολουθείτε το θέμα πως με αντιμετώπισε σε αυτό πριν καιρό ο ΣΧ όταν κριτίκαρα όσα διάβαζα με την ιδιότητα του τακτικού και παλαιού αναγνώστη!
Δεν του άρεσε η αλήθεια έστω και αν ήξερε ότι έγραφα ότι έγραφα επειδή με πονούσε η συνεχόμενη κατρακύλα του περιοδικού που δεν χάνω ούτε τεύχος εδώ και 24 χρόνια!!!
Αντιθέτως επέλεξε να γράψει σαν αλεξιπτωτιστής, μου τα έχωσε επειδή και καλά τον έθιξα και χάθηκε πάλι από το φόρουμ νομίζοντας ότι έδωσε απαντήσεις! Για μήνες δεν ξαναμπήκε στο φόρουμ τουλάχιστον επώνυμα!
Εγώ συμπέρανα ότι δεν επιθυμούσε τον διάλογο με τους αναγνώστες που στήριζαν το περιοδικό -και θα συνεχίσουν να το κάνουν- διότι ήξερε ότι καταλαβαίναμε τι συνέβαινε και ότι μπορούσαμε να τον στριμώχνουμε σε κάθε νέο τεύχος για τις επιλογές του περιοδικού!
Δεν το έκανα όμως ...αντιθέτως κάθε μήνα έγραφα ένα θετικό σχόλιο εδώ παρόλο που σπάνια έβλεπα αντιδράσεις αφενός γιατί έβλεπα κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες ανάκαμψης αφετέρου ήθελα και θέλω το περιοδικό να μην απαξιωθεί στα μάτια εκείνων που δεν το αγόραζαν πλέον!
Ξαναγράφω λοιπόν ότι θέλω να σωθεί το περιοδικό και να γιορτάσουμε σε λίγα χρόνια τα 50στά του γενέθλια!
Όμως κάποια πράγματα πρέπει ν' αλλάξουν για να γίνει αυτό, πέραν του σταθερού ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Να θυμούνται και να μην ξεχνούν ποτέ ότι το περιοδικό αυτό στηρίζεται κυρίως στους κλασσικούς αναγνώστες του και όχι στους ευκαιριακούς! Να θυμούνται ότι χάρις στο περιοδικό αυτό διαθέτουμε πλέον ένα υπόβαθρο σε σχέση με την αυτοκίνηση οπότε δεν μπορούμε να δεχόμαστε την προχειρότητα μα κυρίως την σκοπιμότητα!
Αυτά τα λίγα για την ώρα.... -
Δυσκολα τα πραγματα...Μαλλον υπαρχει προβλημα χρηματοδοτησης...
http://kavvathas.com/2012/11/19/ξ% ... %B5%CF%82/ -
Τεχνικές Εκδόσεις: Καταγγελία σύμβασης πίστωσης από ΕΤΕ
Καταγγελία της σύμβασης πίστωσης με ανοικτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό πιστωτικού ορίου 550.000,00 ευρώ, εκ του οποίου το υπόλοιπο ανέρχεται σε 517.883,40 ευρώ, έλαβαν χθες από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος οι Τεχνικές Εκδόσεις.
Η Διοίκηση της εταιρείας αρνείται την καταγγελία ως αδικαιολόγητη, δοθέντος ότι ούτε το πιστωτικό όριο είχε εξαντληθεί, οι τόκοι καταβάλλονταν όπως είχε με την τράπεζα συμφωνηθεί και η εταιρεία συνεχίζει έως και σήμερα κανονικά την λειτουργία της εκδίδοντας όλα της τα προϊόντα - περιοδικά.
Σημειώνει, μάλιστα, πως η καταγγελία πραγματοποιήθηκε σε περίοδο που έχει αποφασιστεί η σύγκληση Εκτάκτου Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας.
Η διοίκηση των Τεχνικών Εκδόσεων εκτιμά ότι η εν λόγω καταγγελία είναι ιδιαιτέρως βλαπτική ως προς την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της, ως προς τους 56 εργαζόμενους που αυτή την στιγμή απασχολεί, ως προς την ευρύτερη αγορά όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται, καθώς και ως προς τους μετόχους της.
Η διοίκηση θα πράξει όλες της προσήκουσες ενέργειες στα πλαίσια των θεσμών και του νόμου, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας μας, καταλήγουν οι Τεχνικές Εκδόσεις στην ανακοίνωσή τους.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία επί 40 συναπτά έτη εκδίδει τίτλους όπως οι «4 ΤΡΟΧΟΙ», «ΠΤΗΣΗ», «ΗΧΟΣ», «AUTOBILD» και αρκετά άλλα διαδικτυακά και ένχαρτα προϊόντα.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Στην Άνω Τούμπα δεν το είχαν τα περισσότερα περίπτερα και πήγαινα στο πρακτορείο τύπου, όπου τους ζάλιζα πριν ακόμα κατεβεί από τα φορτηγάκια, σαν ντάνα, και μοιραστεί στα περίπτερα. Το έπαιρνα πριν μοιραστεί στα σημεία πώλησης. Κάποιες φορές δε μου το πουλούσαν με τη δικαιολογία ότι ήμουν μικρός, «τι το θέλεις, εσύ ποιος άλλος το διαβάζει; δεν είναι για σένα» (λες και αγόραζα πορνοπεριοδικά), και τότε έστελνα τον πατέρα μου να μου το αγοράσει. Όταν τελείωσα το δημοτικό και πλέον υπήρχε στα περίπτερα της γειτονιάς, πήγαινα στο κέντρο γιατί εκεί έφθανε μία μέρα νωρίτερα, οπότε όταν εμφανίζονταν στη γειτονιά είχα διαβάσει και τις αγγελίες.
Μήπως σε.. ξέρω εσένα??? Από το ίδιο μαγαζί ψωνίζαμε, πληροφοριακά! Μάλλον τους ζάλιζα και εγώ νωρίτερα, γαυτό σε έδιωχναν!
πολύ πιθανό
το πρακτορείο τύπου υπάρχει ακόμα, τέρμα Λαμπράκη, πριν τη Σταγειρίτη.μια που το φερε η κουβέντα το φαγε και αυτό η ανάπτυξη!
-
έχουμε κανά νεο?
πέρισυ τέτοια εποχή είχα παει στo διαγωνισμο του autobild περνοντας τελεια, με όλους τους συντάκτες μες στο κέφι κ στο (ωραίο) χαβαλέ (παρόλο που από τότε είχαν προβλήματα) κ φέτος παίζει να μην υπάρχουν καν τα περιοδικά -
πάντως νέο τεύχος δεν διαφημίζουν ακόμα ούτε στο site και εχουμε 1/12! Βέβαια είναι Σάββατο οπότε από Δευτέρα θ' ανησυχήσουμε!
-
Ο ΣΧ στο φεισμπουκ του εχει δειξει ηδη το νεο τευχος απο προχθες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
-
Τροφή για σκέψη 1:
-
' Η εξασφάλιση μιας καλής GT3 στην Ελλάδα, και μάλιστα σε έκδοση ClubSport (CS) με roll bar, αυστηρά μπάκετ καθίσματα, κόκκινες ζώνες έξι σημείων κτλ., είναι από δύσκολο έως απίθανο, και για αυτό, άλλωστε, επί του προκειμένου αξιοποιήσαμε την πολύχρονη φιλία που μας συνδέει με τον Κώστα Απέργη, και να ’μαστε με μια σχεδόν καινούργια GT3 χωρίς πρόγραμμα και χωρίς περιορισμούς. «Στράτη, να βάλει ο κ. Σμυρνιός τα καλά, τα κεραμικά φρένα και δική σας» ήταν η απάντηση του επιτυχημένου ντίλερ, ενός ανθρώπου του οποίου ο λόγος αποδεδειγμένα ισοδυναμεί με συμβόλαιο αγγλικών προδιαγραφών, και είναι σαφές πως, ακόμα και σήμερα, έτσι απλά γίνονται οι συμφωνίες, όταν δεν υπάρχουν στη μέση συμφέροντα και διαπλοκές. '*
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13920
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_307678
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=2616815Τροφή για σκέψη 2:
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το επίμαχο άρθρο των 4Τ Φεβρουαρίου 2012 σελ. 128-132viewtopic.php?p=2475980#p2475980
Το περιοδικό (και οι ΤΕ γενικότερα) τουλάχιστον στις 2 άνωθεν περιπτώσεις (ίσως οι πιο τρανταχτές) έφτυσαν στα μούτρα τους αναγνώστες τους, τους θεώρησαν ζώα και βλάκες, θύματα άξια προς εκμετάλλευση του κάθε αλητάμπουρα. Δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι (ούτε καν η εξαίρεση), τα γεγονότα έχουν σημασία ακριβώς επειδή διαβάζοντας τα περιοδικά των ΤΕ εδώ και δεκαετίες (..) έχω πάρει πάρα πολλά θετικά.
Τι να πει κάνεις, c'est la vie mes petites chatons
edit: είχα ξεχάσει ένα λινξ
-
-
ούτε ο james bond να ήσουν δε θα έκανες τετοια ανακάλυψη
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
edit: είχα ξεχάσει ένα λινξνα βάλω και εγώ ενα ακόμα. λινξ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
edit: είχα ξεχάσει ένα λινξ
να βάλω και εγώ ενα ακόμα. λινξ
Γιατί περίμενε το μυαλό μου κατευθείαν αυτό όταν λες για ένα ακόμα λινξ???
Πάντως από τις σελίδες των 4Τ έχουν περάσει πολλοί απατεώνες που απλά το χρήμα τους επέτρεπε να ασχοληθούν με το αυτοκίνητο ή με τα μηχανοκίνητα ζμπορ (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε). Φυσικά πάντα ήταν 'κύριοι με Κ κεφαλαίο', 'άνθρωποι με σπάνιο ήθος' κτλ. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, απλά στην Ελλάδα δυστυχώς το πολύ χρήμα πολλές φορές* συνδυάζεται με απατεωνιά, και το χρήμα, πολύ ή μη, συνδυάζεται με το αυτοκίνητο. Δατ σίμπλ...
*εννοείται όχι πάντα!!
-
Πήξαμε στους λύγκες ρε παίδες!
Πολλή τροφή για σκέψη!! -
Άραγε εκείνο το συλλεκτικό πρώτο τεύχος να πωλείται ακόμη ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Άραγε εκείνο το συλλεκτικό πρώτο τεύχος να πωλείται ακόμη ;Εχει περάσει στην κατοχή μου. Του το αντάλλαξα με το συλλεκτικό πρώτο burda και το επίσης συλλεκτικό πρώτο Super Κατερίνα.
-
Φωτοζ/βίντεοζ or it didn't happen !
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό