-
Ο Εν Λευκώ 87.7 εχει πουληθεί στη Δασκαλοπουλου (κόρη του εισοδηματία προεδρου του ΣΕΒ ) εδώ κ μήνες.
πλεον οι μισες συχνότητες-σταθμοί πωλούνται/χαρίζονται... -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Πάντως διάβαζα 4Τ από την Τρίτη δημοτικού για 20 συναπτά έτη! Όμως σταμάτησα προ 10 ετίας, γιατί είχαν γίνει εξαιρετικά σοβαροί, χωρίς ίχνος, ούτε ψήγμα, ούτε υποψία χιούμορ. Άμα είναι να μου αναλύουν μόνο τα κακώς κείμενα και να μου μαυρίζουν την ψυχή τι να το κάνω; Χάθηκε μια τεράστια μαγιά των προηγούμενων ετών και πήγε σε άλλους του ειδικού τύπου. Ιδιαίτερα το drive που ήταν τότε μες το κέφι, όμως τα τελευταία χρόνια είναι μες στη μαυρίλα και αυτό και έτσι το παίρνει η κατηφόρα.
Αυτή είναι η αιτία της κατηφόρας του περιοδικού. Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης το χιούμορ είναι η μόνη διέξοδος. Μα θα μου πεις τους μειώνουν τους μισθούς να μην στενοχωριούνται. Ναι, αλλά να μην πέφτουν σε κατάθλιψη και περισσότερο να μη βυθίζουνε σε αυτή τους αναγνώστες, γιατί δεν θα τους αγοράζουν και αυτοί~Συμφωνώ απολύτως! ΒΛ. Top Gear (UK EDITION of course.. )
-
Ο χρήστης The Black Earl έγραψε:
ΒΛ. Top Gear (UK EDITION of course.. )Μέτριο περιοδικό για μένα. Σαφώς πίσω από CAR και EVO.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΒΛ. Top Gear (UK EDITION of course.. )
Μέτριο περιοδικό για μένα. Σαφώς πίσω από CAR και EVO.
Το CAR (λόγο φωτογραφιών) αξίζει, το EVO ποτέ δε μου γέμισε το μάτι ... όμως για Clarkson (και Hammond, May ) και supercars, δε το αλλάζω με τίποτα!
Υ.Γ. Το ουσιαστικότερο μειονέκτημα του για εμένα είναι η τιμή αλλά αυτό νομίζω ισχύει για όλα τα περιοδικά από την Βρετανία (ίσως και γενικά από την Ευρώπη).
-
Ο χρήστης The Black Earl έγραψε:
Υ.Γ. Το ουσιαστικότερο μειονέκτημα του για εμένα είναι η τιμή αλλά αυτό νομίζω ισχύει για όλα τα περιοδικά από την Βρετανία (ίσως και γενικά από την Ευρώπη).Με το που ήρθα στο νησί, φρόντισα να κάνω συνδρομή στο Racecar Engineering ( ). Όταν είδα την τιμή έπαθα κοκομπλόκο. Στο 1/3 της τιμής που θα πλήρωνα για το ίδιο περιοδικό αν ήταν να κάνω την συνδρομή από Ελλάδα.
Μετά από λίγο καιρό κανόνισα να πληρώνω την συνδρομή με πάγια εντολή και πλέον μου βγαίνει 3 λίρες το τεύχος.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Υ.Γ. Το ουσιαστικότερο μειονέκτημα του για εμένα είναι η τιμή αλλά αυτό νομίζω ισχύει για όλα τα περιοδικά από την Βρετανία (ίσως και γενικά από την Ευρώπη).
Με το που ήρθα στο νησί, φρόντισα να κάνω συνδρομή στο Racecar Engineering ( ). Όταν είδα την τιμή έπαθα κοκομπλόκο. Στο 1/3 της τιμής που θα πλήρωνα για το ίδιο περιοδικό αν ήταν να κάνω την συνδρομή από Ελλάδα.
Μετά από λίγο καιρό κανόνισα να πληρώνω την συνδρομή με πάγια εντολή και πλέον μου βγαίνει 3 λίρες το τεύχος.
Έχω να το διαβάσω 5-6 χρόνια, είναι ακόμη τόσο καλό;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Με το που ήρθα στο νησί, φρόντισα να κάνω συνδρομή στο Racecar Engineering ( ). Όταν είδα την τιμή έπαθα κοκομπλόκο. Στο 1/3 της τιμής που θα πλήρωνα για το ίδιο περιοδικό αν ήταν να κάνω την συνδρομή από Ελλάδα.
Έχω να το διαβάσω 5-6 χρόνια, είναι ακόμη τόσο καλό;
To έχουν γυρίσει πολύ στα 'μοδάτα' θέματα (υβριδικά στους αγώνες, ντίζελ, ηλεκτροκινητήρες κλπ), τα οποία προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο.
Με εξαίρεση αυτό, κατά τα άλλα το περιοδικό γ@μεί...
-
Με τη βενζίνη εκεί που έχει πάει θα έπρεπε να ήσουν πιο καταδεκτικός!
Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με τη βενζίνη εκεί που έχει πάει θα έπρεπε να ήσουν πιο καταδεκτικός!
Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς...Βρε σύμφωνοι, αυτή είναι η αγωνιστική τάση της εποχής.
Απλά, εμένα δεν με ενδιαφέρει να μάθω για τις καινούργιες μπαταρίες που δοκιμάζει η Πόρσε...
-
Κι όμως η τεχνολογία των μπαταριών είναι από τα πολύ σημαντικά πράματα και επηρεάζουν όλους μας.
Διάφορες ουσίες, διάφορες τεχνολογίες, ασύρματη φόρτιση κλπ.Μπορεί να μην μας νοιάζει τώρα αλλά σε μερικά χρόνια που κάποιες ελαφριές αλλά σούπερ γουάου μπαταρίες θα σου κάνουν το αυτοκίνητο 'τούρμπο' με ροπές από τις μηδέν στροφές να δεις πως θα σου αρέσει!
Και εκεί να δεις βελτιώσεις..... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι όμως η τεχνολογία των μπαταριών είναι από τα πολύ σημαντικά πράματα και επηρεάζουν όλους μας.
Διάφορες ουσίες, διάφορες τεχνολογίες, ασύρματη φόρτιση κλπ.Μπορεί να μην μας νοιάζει τώρα αλλά σε μερικά χρόνια που κάποιες ελαφριές αλλά σούπερ γουάου μπαταρίες θα σου κάνουν το αυτοκίνητο 'τούρμπο' με ροπές από τις μηδέν στροφές να δεις πως θα σου αρέσει!
Και εκεί να δεις βελτιώσεις.....Καμιά απολύτως αντίρρηση! Μην με παρεξηγείς, δεν έχω κανένα κόλλημα με την ηλεκτροκίνητη αυτοκίνηση ή με τις μπαταρίες γενικότερα.
Απλά όταν έχω στα πλαίσια του συγκεκριμένου περιοδικού να διαλέξω μεταξύ 2 άρθρων, το ένα για μπαταρίες και το άλλο με τίτλο 'Understanding the interaction between a-arms' (για να δανειστώ και έναν πραγματικό τίτλο), μάντεψε ποιο θα διαβάσω πρώτο...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το φόρουμ είναι μάλλον ό,τι καλύτερο έχουν σήμερα οι 4Τροχοί.Αυτό το ξέρει ο ΣΧ ?
-
Δεν ξέρω, αν μπαίνει και διαβάζει εδώ μέσα, μπορεί και να το ξέρει. Αν και λογικά, όλοι αυτοί ζούνε σε έναν γυάλινο πύργο. Νομίζουν ότι η δική τους γνώμη εκφράζει και το σύνολο. Πού να ήξερε πού γράφουν τα περιοδικό του οι περισσότεροι αυτοκινητόφιλοι...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν και λογικά, όλοι αυτοί ζούνε σε έναν γυάλινο πύργο.γεμάτοι σοβαρότητα, δεν επιτρέπεται ούτε μειδίασμα στα χείλη. Σου λέει είμαστε επιστήμονες των αυτοκινήτων. Αυτό δεν μου άρεσε και όλοι οι φίλοι αυτό λέγαμε. Η πλήρης έλλειψη χιούμορ εδώ και 15 χρόνια είναι η γραμμή του περιοδικού. Συμβόλιζε στο μυαλό των υπευθύνων την ανωτερότητα έναντι των άλλων περιοδικών αυτοκινήτου. Ξεκίνησε από το 1986 περίπου. Πιστεύω ότι όσο ανέβαινε ο ΣΧ τόσο επέβαλε την πλήρη σοβαρότητα, με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΚ.
Τελικά εμφανίστηκε το Drive, που τους έκλεψε πολλές πωλήσεις με τα αστεία και το κέφι τους. Μέχρι που έγινε καταθλιπτικό και αυτό μετά το διωγμό του Πάτελου.
Μετά τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
Δηλαδή να δώσεις τον οβολό σου, για να στενοχωριέσαι; Άστο, με λίγες ειδησιές από την τηλεόραση, το καταφέρνω τζάμπα. Εμ ο Clarkon στο Αγγλικό top gear είναι βλάκας! Εδώ η ελληνική έκδοση top gear ξεχειλίζει από σοβαρότητα και ανία.
Μα θα σκάσω, το οφθαλμοφανές έως εξώφθαλμο δεν βλέπουν! -
Το έριξαν στη σοβαροφάνεια φοβούμενοι μη θεωρηθούν όχι σοβαροί..... ανασφάλεια το λέμε αυτό.
-
Καλά, εγώ δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα τις απαράδεκτες δοκιμές, τα μαγειρεμένα αποτελέσματα στα συγκριτικά, τη βαρετή ύλη. Από τη στιγμή που το ίντερνετ προάγει την παγκοσμιοποίηση, από τη στιγμή που μπορώ να βλέπω τσάμπα τον Chris Harris σε συγκριτικό Zonda με Enzo, από τη στιγμή που γκουγκλάρω 20 δευτερόλεπτα και βρίσκω να κατεβάσω το τελευταίο τεύχος του βρετανικού EVO (ίσως και του Car και του Top Gear, απλά δεν ασχολούμαι με δαύτα), από τη στιγμή που τρώω όλη μου τη μέρα στα φόρουμ... τι στο καλό θα το κάνω το περιοδικό; Τι παραπάνω έχει να μου προσφέρει; Υπάρχουν φόρουμ για κάθε μοντέλο,που οι κάτοχοι γνωρίζουν μέχρι την τελευταία βίδα. Ένα περιοδικό δεν ξέρει ούτε το 1/10 από αυτά.
Εγώ για παράδειγμα έχω ένα Miata. Το να διαβάσω σε κάποιο περιοδικό μια δοκιμή (π.χ. το τελευταίο Miata ενάντια στο προηγούμενο) ή ένα αφιέρωμα για μεταχειρισμένα Miata, μόνο γέλια μπορεί να μου φέρει. Τόσο απλά. -
Έχω ασκήσει κριτική στους 4Τ μέσα από αυτό το φόρουμ, πάντα με σεβασμό, έχοντας διαβάσει κάθε τεύχος του περιοδικού από το 1988 μέχρι σήμερα.
Την έλλειψη χιούμορ (μάλιστα, όπως γράφηκε πλήρη έλλειψη χιούμορ) δεν την έχω διαπιστώσει. Το περιοδικό έχει, φυσικά, αλλάξει, είναι διαφορετικό από αυτό που ήταν πριν από 25 χρόνια, είναι ζωντανός οργανισμός, και δε θα το θεωρούσα φυσιολογικό να μην είχε συμβεί αυτό. Έχουμε, όμως αλλάξει κι εμείς οι αναγνώστες του, όπως και η εποχή. Η δεκαετία του ’80 ήταν η εποχή της αθωότητας - σχεδόν ο,τιδήποτε από το σήμερα κι αν συγκρίνει κάποιος με εκείνη την εποχή θα του φανεί βαρετό.
Γενικά, τα αστεία και το «κέφι» κάποιων περιοδικών για να κερδίσουν πωλήσεις ποτέ δε μου άρεσε. Προτιμώ κάποιο περιοδικό χωρίς ιδιαίτερο χιούμορ, αλλά να μου σερβίρει αυτό που «βγαίνει» μέσα από το δημοσιογράφο, κι όχι αυτός να σκέφτεται τι θέλω εγώ να διαβάσω και να μου το σερβίρει.
Επίσης, δε γνωρίζω που γράφουν οι περισσότεροι αυτοκινητόφιλοι το περιοδικό. Εγώ, πάντως, παρόλα τα ελαττώματά του, το θεωρώ αρκετά καλό. Και επειδή δεν περνάω όλη την ημέρα μου στα φόρουμ (ευτυχώς η εργασία μου, η οικογένειά μου και πολλά άλλα μου γεμίζουν ευχάριστα την ημέρα), επειδή δε γνωρίζω τα πάντα για τα αυτοκίνητα, αλλά και επειδή δε θεωρώ το διαδίκτυο ως υποκατάστατο για τα πάντα, συνεχίζω να διαβάζω αυτοκινητικά περιοδικά.
Jacob
-
Γράφεις με πολύ ωραίο τρόπο και δείχνεις ως άνθρωπος με αξίες και φυσικά η άποψή σου είναι σεβαστή. Είναι φανερό ότι σε καλύπτει πλήρως το περιοδικό, οπότε ζητάς να μην αλλάξει τίποτε.
Όμως αν κάτι δεν γίνει, πως θα επιστέψουν οι χιλιάδες αναγνώστες του; -
Ό,τι και αν κάνει, δεν πρόκειται να επιστρέψουν. Το Διαδίκτυο έκλεψε τους αναγνώστες του, όχι μόνο των 4Τ άλλα όλων των εντύπων. Δυστυχώς, έτσι είναι οι εποχές. Χαρτί τέλος.
-
το διαδίκτυο εχει κλεισει*** εφημεριδες με τεραστια ιστορια πισω τους, δε θα κλεισει περιοδικα που εχουν ειδησεις 15-30 μερες πισω; Πολυ περισσοτερο αυτη τη στιγμη που το ενδιαφερον για αγορα αυτοκινητου στην Ελλαδα ειναι ελαχιστο.
για να μην πουμε για χορηγιες εταιριων στα περιοδικα την εποχη των παχιων αγελαδων ε;
που διαβαζες δοκιμες και νομιζες οτι ηταν το press kit της εταιριας ή που επρεπε να διαβασεις 4 φορες το ιδιο κειμενο για να βγαλεις συμπερασμα απο το στρογγυλεμα που επεφτε για χαρη της διαφημισης. Ε καποια στιγμη το βαρεθηκαν/ψιλιαστηκαν οι αναγνωστες.τεραστια λαθη τακτικης για χαρη προσκαιρων εσοδων και στο καπακι η οικονομικη κριση, εδεσε το γλυκο.
(δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενο περιοδικο)
*** αλλες εχουν προσαρμοστει και πουλανε το περιεχομενο τους online.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό