-
-
Τhe Boss is back!
...τα λεει χυμα και τσουβαλατα, προς τα κατακαθια της εξουσιας. Δυστυχως βεβαια προκειται για τετοια
χοντροπετσα 'ζωντανα' που οπως και απο παλαιοτερες τετοιου τυπου δημοσιευσεις του, οχι μονο δεν ντρεπονται, αλλα δεν καταλαβαινουν και τιποτα. Χρειαζεται συντονισμος, οργανωση απλων πολιτων, χωρις ταμπελες, πολιτικες ετικετες, αλλα με διαθεση ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ σε ολους αυτους που μας εφεραν σε αυτη την κατασταση... -
Τοση επιρροη πια ο ΚΚ?
-
Νταξ, δε θα τον θεοποιήσουμε κιόλας, η αλήθεια ειναι όμως οτι χρειαζεται περισσότερους ΚΚ η χώρα για να έρθει στα ίσα της.
-
...και όμως τα έχωσε άσχημα στην τρισέλιδη επιστολή του. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται βαρετό αλλά είχε προβλέψει τα σημερινά κατάντια χρόνια πριν. Επίσης πράγματι τον βρίζανε τότε για τις προβλέψεις του όμως, δικαιώθηκε! Μακάρι να μην δικαιωθεί και στις δυσοίωνες προβλέψεις του για το μέλλον.
Το τεύχος Φεβρουαρίου είναι αρκετά καλό...έχει και μια όμορφη αφίσα του fiesta μαζί με το αγωνιστικό ημερολόγιο του έτους για όποιον ενδιαφέρεται.
-
Και ένα χαλασμένο ρολόι, δείχνει 2 φορές την ημέρα σωστά την ώρα.
Για κάθε σωστή πρόβλεψη του ΚΚ μπορώ να βρώ 10 που είναι λάθος. Εκτός πχ αν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας είναι στη Θεσσαλονίκη και δε το έχω πάρει ακόμα χαμπάρι.
Μήπως προέβλεψε και το κραχ του χρηματιστηρίου? Τροφή για σκέψη..
-
συμφωνω με τον προλαλησαντα.(αν κ δεν λαλησε,αλλα εγραψε..κυριλεκτικα κ μεταφορικα)
-
Για το θέμα του δανεισμού ήταν σαφέστατος. Επίσης είχε γράψει για το γεγονός ότι θα μας ζητήσουν πίσω τα χρήματα οι δανειστές. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Οι προβλέψεις του σε αυτά δεν ήταν τυχαίες ή ασφαλείς. έβλεπε πράγματα που ο μέσος Έλληνας δεν έβλεπε. Του αναγνωρίζω αρκετές ιδέες και προτάσεις...
Τώρα για τα λάθη του...ναι είναι πολλά και τα πλήρωσε/πληρώνει! Από την άλλη δεν ξέρω κανέναν αλάνθαστο... -
Πολu Diesel αυτο το τευχος!!Το QQ εχει τι τιμητικη του!
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ο μόνος που τα έλεγε αυτά δημόσια, θυμίζω και τον Γιάννη Μαρίνο. Βέβαια μέσα στο γενικό κλίμα κασσάνδρες τους ανέβαζαν, καταθλιπτικούς τους κατέβαζαν
-
Κάτι σχετικό με το τεύχος του Ιανουαρίου, το οποίο χτες μόλις πρόσεξα, αλλά μου έκανε άσχημη εντύπωση...
ΟΚ, σου έχει πληρώσει η Φάου-Βε τα έξοδα για να πας στο εργοστάσιό της, να δεις το καινούριο σκαραβαίο και να γράψεις ένα πιασάρικο αρθράκι που να παραλληλίζει το νέο με το παλιό και-και-και...
Από αυτό το σημείο, ως το σημείο να γράφεις οτι 'θα βγάλουμε απο τη λίστα (του πιο σημαντικού αυτοκινήτου όλων των εποχών) το αγαπημένο Mini του Αλέξανδρου, γιατί δε θα πρέπει να μπερδεύουμε το fashion icon με την αυτοκίνηση', απέχει πολύ και δείχνει ή απόλυτη ασχετοσύνη ή απόλυτη υποκειμενικότητα. Και αν δεν έχει καταλάβει για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε, πρόκειται για ένα κατασκέυασμα που ΔΙΔΑΞΕ τι πάει να πει εκμετάλλευση χώρων σε μήκος ένα μέτρο και ένα milko και ΔΙΔΑΞΕ οδική συμπεριφορά για προσθιοκίνητο και όχι μόνο.
Αν είναι κάτι που εγώ θεωρώ εκτός αυτοκίνησης είναι αυτός ακριβώς ο σκαραβαίος που δίδαξε πώς ειναι να σκοτώνεσαι μετά από πιρουέτες στο ίσωμα, μας έδειξε πώς ειναι να στριμώχνεσαι σαν σαρδέλα στην κονσέρβα και μας έδωσε μια άλλη πτυχή του χωρόχρονου με τις αναιμικές του και αναμφισβήτητα επικίνδυνες επιδόσεις. -
Κώστα, μολονότι δεν έχω διαβάσει το άρθρο για να έχω μια πλήρη εικόνα, αδυνατώ να πιστέψω ότι ο συντάκτης εννοεί το πρώτο mini του Άλεκ Ισιγόνη.
Μήπως εννοεί το σύγχρονο mini, το οποίο απλώς τυγχάνει αγαπημένο κάποιου φίλου του περιοδικού, ονόματι Αλέξανδρου;
-
Λες να τον παρεξήγησα τόσο?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
μήκος ένα μέτρο και ένα milko -
Των φρονιμων τα παιδια πριν κλπ,κλπ.
Την πρωτομαγια με το καλο θα κυκλοφορησει το τευχος των 4Τ με νουμερο 500.Μπας υπαρχει κανα σχεδιο για καμια εκδηλωση για να εορτασθει το γεγονος; -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κάτι σχετικό με το τεύχος του Ιανουαρίου, το οποίο χτες μόλις πρόσεξα, αλλά μου έκανε άσχημη εντύπωση...
ΟΚ, σου έχει πληρώσει η Φάου-Βε τα έξοδα για να πας στο εργοστάσιό της, να δεις το καινούριο σκαραβαίο και να γράψεις ένα πιασάρικο αρθράκι που να παραλληλίζει το νέο με το παλιό και-και-και...
Από αυτό το σημείο, ως το σημείο να γράφεις οτι 'θα βγάλουμε απο τη λίστα (του πιο σημαντικού αυτοκινήτου όλων των εποχών) το αγαπημένο Mini του Αλέξανδρου, γιατί δε θα πρέπει να μπερδεύουμε το fashion icon με την αυτοκίνηση', απέχει πολύ και δείχνει ή απόλυτη ασχετοσύνη ή απόλυτη υποκειμενικότητα. Και αν δεν έχει καταλάβει για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε, πρόκειται για ένα κατασκέυασμα που ΔΙΔΑΞΕ τι πάει να πει εκμετάλλευση χώρων σε μήκος ένα μέτρο και ένα milko και ΔΙΔΑΞΕ οδική συμπεριφορά για προσθιοκίνητο και όχι μόνο.
Αν είναι κάτι που εγώ θεωρώ εκτός αυτοκίνησης είναι αυτός ακριβώς ο σκαραβαίος που δίδαξε πώς ειναι να σκοτώνεσαι μετά από πιρουέτες στο ίσωμα, μας έδειξε πώς ειναι να στριμώχνεσαι σαν σαρδέλα στην κονσέρβα και μας έδωσε μια άλλη πτυχή του χωρόχρονου με τις αναιμικές του και αναμφισβήτητα επικίνδυνες επιδόσεις.Εντελως ατυχης, και ΛΑΘΟΣ φυσικα διατυπωση. Χωρις να θελω να δικαιολογησω τον συντακτη, (δεν ξερω αλλωστε εαν εννοει αυτο που λεει, ή αλλο εννοουσε, και αλλο ειπε...?)
απο την δικη μου πλευρα, σαφεστατα δικαιολογω το να βγει απο την λιστα το mini, ΜΟΝΟ και μονο για το...κοινωνιολογικο/πολιτισμικο αν θελεις κομματι και μονο, της προσφορας του beetle, με την εννοια φυσικα της κολλοσιαιας παραγωγης, των 21,5 εκατομυριων οχηματων συνολικα, εναντι των μολις(?) 1,5 εκατομυριων παραγωγης του Mini
του Ισιγονη.
Φυσικα, σε μηχανολογικο/τεχνολογικο επιπεδο, σε οδικη συμπεριφορα, αλλα και στο χωροταξικο θεμα, οπως ειπες και εσυ, το Mini ΔΙΔΑΞΕ κανονικοτατα, και ειναι προτυπο της αυτοκινησης μεχρι και σημερα.
Τωρα σε επιπεδο οδικης συμπεριφορας, δυνατοτητων κτλ, του παλαιου beetle, επειδη τυχαινει ο πατερας μου να εχει κερδισει αρκετους αγωνες δεξιοτεχνιας, αλλα και καποια Ραλλυ, με ενα τετοιο χρονολογιας 67' , την τριετια 68'-71' οπου και συμμετειχε, θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη αποψη.
Οχι οτι ηταν ενα ευκολο-φιλικο αυτοκινητο στο να παει γρηγορα, -τα Mini 'εκλεβαν εκκλησιες' αντιστοιχα, οταν εσκασαν μυτη-ομως ηταν στην εποχη του (μεχρι να ερθουν στην Ελλαδα τα πανακριβα τοτε cooper s, Abarth, R8 Gordini, ΝSU TT, κτλ) ενα αρκετα προσιτο, και προσβασιμο, σε πειραγματα αυτοκινητο, το οποιο υπο προυποθεσεις (λεγε με και supercharger... ) και σωστο στησιμο, μπορουσε (αναλογικα φυσικα) να φτασει σε οδηγικα χαρακτηριστικα να θυμιζει αρκετα τις πρωτες, 'απλες' 912 της Porsche. -
Ο σκαραβαίος ήταν καλό αυτοκίνητο πριν το '60. Μετά συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό ήταν άθλιο και μόνο επειδή υπήρχαν ηλίθιοι στην VW επέμεναν να το κατασκευάζουν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70.
Κόντεψε να κλείσει την εταιρεία το κωλάμαξο και καλά που το σούταραν και έβγαλαν το μπροστοκίνητο και υδρόψυκτο Γκολφ. -
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=14084
ενώ μεγαλύτερα κατά 36 χλστ. αναμένονται να είναι τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μεταξόνιο.
Εχμ, ...μετατρόχιο!
-
Δεν το ειχα προσέξει αυτό και πράγματι έχεις δίκιο...ας ευχηθούμε να είναι λόγω επικείμενης επικαιροποίησης διότι υπάρχουν πολλά λάθη στα παλαιότερα στοιχεία.
Πάντως το τεύχος είναι σε καλό επίπεδο αν και δεν έχω προχωρήσει αρκετά! -
Επισης στα τεχνικα χαρακτηριστικα, αρκετα λαθη σε διαφορα μοντελα, συν την ελλειψη της αντιστοιχης ενδειξης λιτρων στον χωρο αποσκευων, και μεταξονιου, μαζι με τις διαστασεις, αλλα και κλασσικα, εδω και πολυ καιρο, ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ στην τιμολογηση, καποιες περεταιρω διαθεσιμες εξοπλιστικες εκδοσεις, μοντελων, αρκετων εταιριων...
Τελος, παρατηρειται αποσπασματικο 'ανεβασμα' αρθρων στην ηλεκτρονικη βιβλιοθηκη, ηδη απο το τευχος πχ Οκτωβριου 2011, οπου και αναζητησα ενα αρθρο.
Για αρκετα παλαιοτερα ετη, φυσικα ουτε λογος, ενδεχομενης παραθεσης των αντιστοιχων αρθρων-περιεχομενων...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό