-
Χαριζονται τευχη των 4τ απο το 1994 ως το 2006,οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει πμ.
-
συγχαρητηρια στη vw για το πιο ελαφρυ pick up ever, ζυγιζει μολις 1135 κιλα, λιγοτερα και απο το polo. πραγματικο κατορθωμα. με τοση ροπη και ισχυ, σε τοσα λιγα κιλα ειναι πραγματικη προκληση για τους λατρεις των επιδοσεων
αυτο το quattro concept ποσα αλογα βγαζει τελικα; 408; 480; να το αφησω καπου ενδιαμεσα;
αχ αυτος ο δαιμονας...
-
Εντάξει, δεν είμαι μηχανικός F1, αλλά πόνεσαν τα μάτια μου με το παρακάτω κείμενο:
Στα μονοθέσια της F1, τα ελατήρια της ανάρτησης έχουν αντικατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια με δοκούς στρέψης (torsion bar), οι οποίοι είναι ευθύγραμμοι, ατσάλινοι συνήθως, σωλήνες των οποίων η αντίσταση καθορίζεται από το υλικό κατασκευής, το μήκος και τη διατομή τους. Η αντίστασή τους στο λύγισμα, παρέχει το ελατήριο μέσο που υποστηρίζει τη μάζα του μονοθεσίου. Οι αποσβεστήρες (damper), αντικαθιστούν τα αμορτισέρ και ελέγχουν την παλινδρομική κίνηση των τροχών, ενώ η αντιστρεπτική δοκός (antiroll bar) ελέγχει την ποσότητα μεταφοράς βάρους από την μια πλευρά του μονοθεσίου στην άλλη. Το τρίτο -κεντρικά τοποθετημένο- damper ή inerter, αποτρέπει το μονοθέσιο να βυθίζεται υπερβολικά (ακουμπώντας στο έδαφος) υπό τα υψηλά αεροδυναμικά φορτία και σε περιπτώσεις συμπίεσης, ενώ βοηθάει στην απορρόφηση των ταλαντώσεων που μεταδίδουν τα ελαστικά στο πλαίσιο, κατά τις αναπηδήσεις.
Από εδώ.
Από που να το πιάσεις και τι να πρωτοσχολιάσεις.
-
Kαποιες παρατηρησεις-ερωτησεις, που αφορουν το τευχος Φεβρουαριου, (αν και απ' οσο εχω καταλαβει μαλλον σπανια διαβαζονται, ποσο μαλλον λαμβανονται υποψιν οι δημοσιευσεις στο εν λογω τοπικο, απο τους ανθρωπους των 4τροχων...), για δυο συγκριτικες δοκιμες.
Στην σελιδα 92 συγκεκριμενα, αναφερεται οτι η C180, υπερεχει στην χωρητικοτητα του πορτμπαγκαζ κατα 15λιτρα.
Δυο σελιδες μετα, βλεποντας τον πινακα διαστασεων, βλεπουμε 475λιτρα χωρο αποσκευων για την C180 και 460λιτρα αντιστοιχα για το S60, για το οποιο γνωριζουμε ηδη απο το τευχος Σεπτεμβριου 2010, (αλλα και απο την επισημη ιστοσελιδα της Volvo: http://www.volvocars.com/intl/all-cars/ ... -spec.aspx ) οτι ο χωρος αποσκευων του ειναι μολις 380λιτρα.
Παρατηροντας στην συνεχεια λιγο καλυτερα τις φωτο, αφου το κειμενο εχει ηδη αναγνωστει, βλεπουμε μια λευκη Blue efficiency C-180 ( το μικρο οβαλ ταμπελακι στο εμπροσθιο φτερο φανερωνει την συγκεκριμενη εκδοση), με 17αρες ζαντες της εκδοσης avantgarde, αλλα στο κειμενο της σελιδας 90, διαβαζουμε οτι τα ελαστικα της εκδοσης Blue Efficiency ειναι τα οικολογικα Michelin, διαστασης 195/60/16, τα οποια και ευθυνονται, λογω στενου πελματος οπως διατυπωνει ο συντακτης, για τις μετριες τιμες ακινητοποιησης.
Οκ, σαφως και η βασικη εκδοση, φερει αυτη την διασταση ελαστικων, και δεχομαστε οτι κανει την συγκεκριμενη επιδοση.
Εμεις ομως που βλεπουμε μια C-180 Βlue Efficiency στις φωτο, με τις 17αρες, τι να υποθεσουμε,
οταν στις εντυπωσεις της οδικης συμπεριφορας, στην τελευταια παραγραφο της σελιδας 92, αναφερεται η πιο σπορτιφ αισθηση, και συμπεριφορα της Γερμανικης προτασης, η οποια κερδιζει τις εντυπωσεις?
Αυτες εχουν προκυψει απο την δοκιμη της C-180 με τους 17αρηδες τροχους -και αντιστοιχα πιθανοτατα, με μη οικολογικα λαστιχα(?)-, ή με αυτους των 16 ιντσων της βασικης εκδοσης?
Τελος, σε οτι αφορα την εντυπωσιακη και καλογραμμενη κατα τα αλλα καταγραφη εντυπωσεων του KTM X-BOW, ομολογω οτι μπερδευτηκα με τον τιτλο του αρθρου, και τις επιγραφες που αντιστοιχα φερει το συγκεκριμενο διθεσιο.
Απο την μια διαβαζουμε 'Superlight' στον τιτλο, και απο την αλλη, βλεπουμε στα πισω πορτοκαλι φτερα την ενδειξη 'Clubsport'. Βεβαια την συγκεκριμενη επιγραφη φερει και το μικρο κομματι κατω απο την πινακιδα που φιλοξενει
συνηθως την ονομασια του εκαστοτε εισαγωγεα (οντως αυτη ειναι και η επωνυμια του...), αλλα στο σημειο που συνδεονται οι προστατευτικες μπαρες οροφης, λιγο κατω απο την ενδειξη 'X-BOW', βλεπουμε και την αντιστοιχη 'clubsport' παλι.
Oποτε, αυτη της φωτο, ειναι η εκδοση superlight ή clubsport? -
Καλησπέρα,
Clubsport είναι όντως η επωνυμία της εταιρείας που συνεργάζεται με την ΚΤΜ Hellas και το X-Bow (έκδοση Superlight) γεμάτο με τα αυτοκόλλητα λογότυπά της... Η 'αληθινή' clubsport έκδοση έχει πενταμπούλονες ζάντες, πλαστικά φτερά τροχών, ζώνες έξι σημείων, ατσάλινα ρολ-μπαρ και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές.
Σωστά, το S60 έχει χώρο αποσκευών 380 λίτρα, 460 έχει το V60.
Το σχόλιο για την οδική συμπεριφορά της C180 αφορά στην έκδοση με 17αρες ζάντες, παρατίθεται και η διαφορά στην απόσταση ακινητοποίησης σε σχέση με τη βασική έκδοση.
Ν.Κ. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
κάποιο άλλο περιοδικό αξιόλογο?
Αυτοκίνηση ανατολικής Μακεδονιας & Θράκης. Κορυφή .
http://www.autokinisimag.gr/ -
ειναι τοσο βλακες σε αυτο το περιοδικο που ουτε στην τουαλετα αξιζει να το ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΙΣ.... δεν μιλαω για διαβασμα!!!
-
Έριξα μια ματια στην ιστοσελίδα τους, παραθέτω ένα απόσπασμα:
'Μεταξύ των πολλών προσόντων του θρυλικού V7 Sport είναι ότι πρόκειται και για το πιο επιθυμητό μοντέλο ανάμεσα σε όλες τις τροποποιημένες μοτοσυκλέτες παραγωγής.'
(..)
Οπότε τείνω να εμπιστευτώ τον popol@ro μάλλον
-
παντα να με εμπιστεύεσαι
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Kαποιες παρατηρησεις-ερωτησεις, που αφορουν το τευχος Φεβρουαριου, (αν και απ' οσο εχω καταλαβει μαλλον σπανια διαβαζονται, ποσο μαλλον λαμβανονται υποψιν οι δημοσιευσεις στο εν λογω τοπικο, απο τους ανθρωπους των 4τροχων...),Το παράπονο αυτό το έχω και εγώ...κύριοι μας διαβάζετε;
-
4 ποστ πιο πάνω απαντήθηκε η απορία σου
-
@Koun
Ευχαριστω για τις διευκρινησεις. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
4 ποστ πιο πάνω απαντήθηκε η απορία σουΡωτάει για τον εαυτό του!
-
Mόνο σε μένα φάνηκε παράξενο που στο τεύχος φεβρουαρίου έγραφε πώς στους τροχούς η giulietta QV έχει εργοστασιακή τιμή ίππων 235 και στους τροχούς έβγαζε 199;Πρόκειτε για γνωστό θέμα με τις τζουλιέτες ή απλά ότ νάναι το περιοδικό;
-
εσυ εισαι οτι να ναι, και μην κανεις τετοιες ερωτησεις γιατι εκτίθεσαι....
-
-
Ποπολάρειο χιούμορ
Sent from my Tab using a pigeon.
-
@fastmanakos:
Δες εδώΟ ποπολάρος δεν καταλαβαίνω τί εννοεί.
-
Καλό το τεύχος Φεβρουαρίου 2011 ενδιαφέρον και με περισσότερες δοκιμές σε σχέση με τα προηγούμενα τεύχη.
Ξεχωρίζω, ανάμεσα σε αρκετά ενδιαφέροντα, το κείμενο για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τις συνεντεύξεις, τη στήλη του Σ.Χ. και την αγωνιστική γνωριμία με τα Peugeot.
Δεν είδα να γράφει ο Ν. Μάργαρης, θα ξαναελέγξω μήπως μου ξέφυγε. Η στήλη του Κ. Μακεδόνα, όπως συνήθως, λίγο ενδιαφέρον. Αντιγράφω: “…η τεχνολογία έκανε άλματα, η ζωή απέκτησε ευκολίες, δυστυχώς όμως χάθηκαν η αγνότητα, τα αληθινά αισθήματα, η ειλικρίνεια, η αγάπη προς το συνάνθρωπο…». Μόνο εμένα μου φαίνεται σαν μέτρια έκθεση μαθητή Λυκείου ή ένα σύνολο από κοινοτυπίες?
Απουσιάζει, βέβαια, η αντιπαράθεση Passat-Avensis, όπως υπάρχει «υπόσχεση» στο τεύχος Ιανουαρίου 2011, σελ. 114, αλλά φυσικά λόγοι επικαιρότητας κλπ λογικό είναι να αλλάζουν την ύλη.
Jacob
-
τα 14χχ σε ποσα κιλα αντιστοιχουν στη giulietta της δοκιμης; 50; 60; να κανει η μανα;
τιμη βασικης εκδοσης του gti ποση ειναι τελικα; αλλο γραφεται στο 'χρωμα του χρηματος' αλλο στο πινακακι. συνεχομενος δαιμονας για πολλα τευχη. συμπτωση επαναλαμβανομενη ομως... (οτι αναγραφεται και 7η σχεση στο πινακακι ενω τα κιβωτια εχουν 6, ειναι ασημαντο ctrl-c - ctrl-v η save as χωρις αλλαγη...)
καλα, τετοια δοκιμη κι ουτε μια αναφορα στο εξωφυλλο; κι αυτη βαλμενη στο τελος;
ναι ξερω δεν ενδιαφερουν αυτα τα αυτοκινητα, αλλα και τους αναγνωστες των 4τ δεν ενδιαφερουν ιδιαιτερα κατι νεα μικρα και συγκριτικα urban suv xover και τρεχα γυρευε...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό