-
Κι εγώ κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι δεν το χρειαζόμουν το περιοδικό όπως παλιότερα που το περίμενα να βγει στα περίπτερα. Έχω να το αγοράσω μερικά χρόνια και δεν μου λείπει όπως παλιά.
Φυσικά και άλλαξα, φυσικά και άλλαξε και το περιοδικό. Ίσως πιο σωστά εξελιχθήκαμε, εκτεθήκαμε σε νέα ερεθίσματα, προχωρήσαμε πιο πέρα, προσαρμοστήκαμε σε νέες συνθήκες και πάει λέγοντας. Και τελικά η σχέση έκανε το κύκλο της και ολοκληρώθηκε, το ειδύλλιο τελείωσε και γάμος δεν έγινε!
Και οι δύο φταίνε σε μια σχέση. Εγώ ωρίμασα έτσι αυτό αλλιώς, αλλάξαν οι στόχοι, τα ενδιαφέροντά μας. Πάψαμε να πορευόμαστε μαζί με σύμπνοια. Εσωτερικοί (πείσματα, λάθη, παρεξηγήσεις) και εξωγενείς παράγοντες (βλακείες, συμφέροντα, διαδίκτυο) επηρέασαν τη σχέση. Ίσως να μην ήταν ποτέ όσο δυνατή νομίζαμε και δεν άντεξε... Ίσως η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη και μας πήρε κάμποσα χρόνια να το καταλάβουμε... Έτσι είναι οι σχέσεις... που λέει και η Ηρώ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι εγώ κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι δεν το χρειαζόμουν το περιοδικό όπως παλιότερα που το περίμενα να βγει στα περίπτερα. Έχω να το αγοράσω μερικά χρόνια και δεν μου λείπει όπως παλιά.
Φυσικά και άλλαξα, φυσικά και άλλαξε και το περιοδικό. Ίσως πιο σωστά εξελιχθήκαμε, εκτεθήκαμε σε νέα ερεθίσματα, προχωρήσαμε πιο πέρα, προσαρμοστήκαμε σε νέες συνθήκες και πάει λέγοντας. Και τελικά η σχέση έκανε το κύκλο της και ολοκληρώθηκε, το ειδύλλιο τελείωσε και γάμος δεν έγινε!
Και οι δύο φταίνε σε μια σχέση. Εγώ ωρίμασα έτσι αυτό αλλιώς, αλλάξαν οι στόχοι, τα ενδιαφέροντά μας. Πάψαμε να πορευόμαστε μαζί με σύμπνοια. Εσωτερικοί (πείσματα, λάθη, παρεξηγήσεις) και εξωγενείς παράγοντες (βλακείες, συμφέροντα, διαδίκτυο) επηρέασαν τη σχέση. Ίσως να μην ήταν ποτέ όσο δυνατή νομίζαμε και δεν άντεξε... Ίσως η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη και μας πήρε κάμποσα χρόνια να το καταλάβουμε... Έτσι είναι οι σχέσεις... που λέει και η Ηρώ!Σωστά τα λες.
Εδώ οπτικοποιημένα τα λεγόμενά σου.
Youtube Video -
Εγώ πολύ απλά λέω πως οι λόγοι που με κάνουν να απορώ γιατί αγοράζω ακόμα 4Τ οφείλονται κατά 12% στο ότι οι απαιτήσεις μου από ένα περιοδικό έχουν αυξηθεί και κατά 88% στο ότι το περιοδικό δεν καλύπτει ούτε τις απαιτήσεις που είχα πχ πριν 20 χρόνια (και που τότε -δυστυχώς για την τωρινή κατάσταση του περιοδικού- κάλυπτε ).
-
Μην το αγοραζεις ρε φιλε,σιγα το πραγμα.
-
Εγω λεω να παρω το επομενο τευχος.... εχω σταματησει να το παιρνω εδω και καιρο ....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι εγώ κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι δεν το χρειαζόμουν το περιοδικό όπως παλιότερα που το περίμενα να βγει στα περίπτερα. Έχω να το αγοράσω μερικά χρόνια και δεν μου λείπει όπως παλιά.με μία λέξη ...το λένε internet.
-
διαφωνω, εμενα μου αρεσει να διαβαζω παραδοσιακο τυπο γενικοτερα, απλα θα ηθελα πιο εκτενεις αναλυσεις και λιγοτερες φωτογραφιες
τα περιοδικα δε μπορουν να απευθυνονται μονο στους περιστασιακους αναγνωστες που τα αγοραζουν μονο την εποχη που κοιτανε για καινουριο αυτοκινητο, πρεπει να δημιουργησουν φανατικο κοινο κατα την ταπεινη μου αποψη και φυσικα να το διατηρησουν με νυχια και δοντια (περα απο το να το ανανεωνουν με 18χρονα)
μετα υπαρχει και το θεμα της (οσο το δυνατον γινεται, γιατι ανθρωποι ειναι και οι δημοσιογραφοι ) αντικειμενικοτητας , το οποιο βεβαια ειναι πολυπλοκο..
εχω παρατηρησει οτι πολλοι αν δε διαβασουν καλα πραγματα για τη μαρκα τους τα παιρνουν στο κρανιο
εδω φταινε και οι αναγνωστες που δεν ξερουν τι θελουν.. γιατι στο κατω κατω αυτο ειναι το νοημα του να διαβασεις ενα αρθρο
να εντοπισεις τυχον ατελειες (που δε θα διαπιστωσεις σε ενα συντομο test drive) και να αποφυγεις μια ατυχη αγορα
το να γραφονται διθυραμβοι για καθε μοντελο , λες και διαβαζεις δελτιο τυπου ειναι ο,τι χειροτεροοταν ομως υπαρχουν ατομα (μεταξυ των οποιων και εγω πολλες φορες, αν και αλλοι εχουν τα πρωτια σε αυτο ) οι οποιοι πιανονται απο τα ενα δυο αρνητικα που ¨τολμησαν¨ να γραψουν οι δημοσιογραφοι και δαιμονιζονται , τοτε δε μπορει να γινει δουλεια
πρεπει τα περιοδικα να τολμησουν να γραψουν την αληθεια, να γραψουν πειρισσοτερες τεχνικες λεπτομερειες (λιγοτερες φωτο γιατι και στο internet/fora αμα το σκεφτειτε δεν υπαρχουν πολλες φωτο ) και αν ετσι δημιουργησουν ενα μεγαλο και φανατικο κοινο δε νομιζω οτι καμια αντιπροσωπεια θα μπορεσει να επιβαλλει τις αποψεις της με τις διαφημισεις της
αμα εχεις τρομερη κυκλοφορια και κοινο απο πισω σου κανεις και λες ο,τι θες (βλεπε top gear, οκ αλλα τα μεγεθη, αλλα ειναι ενα καλο παραδειγμα. οσο εκκεντρικος και παπαρας και αν ειναι ο κλαρκσον ειναι σιγουρα ειλικρινης και αυτο δε νομιζω οτι το αμφισβητει κανεις)
μπορει βεβαια ολα αυτα να ειναι χαζες και ρομαντικες αποψεις , αλλα υπαρχει μια λογικη
ο τυπος (γενικως) για μενα δεν πεθανε ετσι τυχαια και λογω του 'κακου' internet.. απλα αποφασισε να αυτοκτονησει με αφορμη το 'κακο' internetτο internet απλα μας εδειξε και καποια αλλα πραγματα και μας εκανε πιο σκεπτικους , αν ο τυπος διατηρουσε καποιο κορυφαιο επιπεδο δε νομιζω οτι ο κοσμος θα τον αμφισβητουσε μαζικα.
ομως σε πολλες περιπτωσεις αποφασισε να αντιδρασει ριχνοντας τη ποιοτητα του προκειμενου να μειωσει τα κοστη του, αντι να αντιδρασει οπως πολλοι απο μας θα ελπιζαμε, να γινει δηλαδη ακομα καλυτερος ωστε να αντιμετωπισει τις νεες εξελιξεις
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
με μία λέξη ...το λένε internet.Από τότε που έβαλα internet διαβάζω κάθε μήνα πολύ περισσότερα περιοδικά και σχεδόν σε όλα είμαι συνδρομητής.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
με μία λέξη ...το λένε internet.
Από τότε που έβαλα internet διαβάζω κάθε μήνα πολύ περισσότερα περιοδικά και σχεδόν σε όλα είμαι συνδρομητής.
εγώ πάλι όχι.
διαβάζω πολύ ξένα sites ενώ μου αρέσει πολύ η αμεσότητα των νέων.
το περιοδικό υπερισχύει σε τεχνικά (ειδικά) άρθρα που πάλι μπορείς να βρεις κάποια στο νετ αλλά πάσχει πολύ στην επικαιρότητα μιας και ο 1 μήνας είναι 1 αιώνας πλέον στην κοινωνία της πληροφορίας που ζούμε.
-
Το Internet όμως δεν έχει τις αναλυτικές δοκιμές-μετρήσεις που έχουν τα καλά περιοδικά. Ή μάλλον πρέπει να περιμένεις τον επόμενα μήνα που θα ανέβουν τα άρθρα στις ιστοσελίδα του εκάστοτε περιοδικού (με προεξέχων το Quattroruote ).
Θα συνεχίσω να αγοράζω ειδικό τύπο, όπως κάνω για πάνω από 20 χρόνια τώρα. Πολλές φορές απογοητεύομαι από την προχειρότητα και τα λάθη αλλά πολλές φορές χαίρομαι για αυτά που διαβάζω (καλά συγκριτικά, ειδικές διαδρομές, πιστάδικα και βουνίσια θέματα με μικρούς και μεγάλους πυραύλους!).
-
Ο χρήστης koun έγραψε:
κυριε Κουνιτη για την Ιστορια....
υπερστροφη ισχυος σε προσθιοκινητο υφίσταται;
Σας παραπέμπω στο post του κ. Καμπά (σελ. 202)
Ν.Κ.μετα απο 11 χρονια που διαβαζω και ασχολουμαι, πρωτη φορα το ειδα γραμμενο....
εχω καταλαβει τι θελει να πει ο Κ. καμπας και το εχω δει να γινεται σε βιντεο με ενα 106 ραλλυ κοκκινο (νομιζω πρεπει να ηταν ο GLF).
τι σιγουρο ειναι οτι ποτε μου δεν θα το χαρακτηριζα υπερστροφη ισχυος!
-
Μισο λεπτό για να καταλάβουμε. Υπερστροφή ΙΣΧΥΩΣ σε προσθιοκίνητο... δηλαδή πατάμε γκάζι σε μια στροφή και το προσθιοκίντο ΥΠΕΡΣΤΡΕΦΕΙ... ποιό προσθιοκίνητο το κάνει αυτό κύριε Ν.Κ? ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΩΡΑ
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Μισο λεπτό για να καταλάβουμε. Υπερστροφή ΙΣΧΥΩΣ σε προσθιοκίνητο... δηλαδή πατάμε γκάζι σε μια στροφή και το προσθιοκίντο ΥΠΕΡΣΤΡΕΦΕΙ... ποιό προσθιοκίνητο το κάνει αυτό κύριε Ν.Κ? ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΩΡΑΥπάρχει αναλυτική απάντηση στην σελίδα 203
-
Μισο λεπτό για να καταλάβουμε. Υπερστροφή ΙΣΧΥΩΣ σε προσθιοκίνητο... δηλαδή πατάμε γκάζι σε μια στροφή και το προσθιοκίντο ΥΠΕΡΣΤΡΕΦΕΙ... ποιό προσθιοκίνητο το κάνει αυτό κύριε Ν.Κ? ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΩΡΑΜάλλον κάτι τέτοιο εννοεί, γιατί είναι και το όχημα που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που περιγράφει...
Youtube Video -
Μισο λεπτό για να καταλάβουμε. Υπερστροφή ΙΣΧΥΩΣ σε προσθιοκίνητο... δηλαδή πατάμε γκάζι σε μια στροφή και το προσθιοκίντο ΥΠΕΡΣΤΡΕΦΕΙ... ποιό προσθιοκίνητο το κάνει αυτό κύριε Ν.Κ? ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΩΡΑBρες ένα μπλοκάτο καμπερωμένο 106 και θα το δεις στην πράξη, εύκολα.
Φυσικά και δεν μπορεί να οριστεί ως υπερστροφή ισχύος αυτό, ο ΙΚΕ τα έγραψε πολύ σωστά.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μισο λεπτό για να καταλάβουμε. Υπερστροφή ΙΣΧΥΩΣ σε προσθιοκίνητο... δηλαδή πατάμε γκάζι σε μια στροφή και το προσθιοκίντο ΥΠΕΡΣΤΡΕΦΕΙ... ποιό προσθιοκίνητο το κάνει αυτό κύριε Ν.Κ? ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΩΡΑ
Bρες ένα μπλοκάτο καμπερωμένο 106 και θα το δεις στην πράξη, εύκολα.
Φυσικά και δεν μπορεί να οριστεί ως υπερστροφή ισχύος αυτό, ο ΙΚΕ τα έγραψε πολύ σωστά.
Τι θα δω στην πράξη? Οτι ένα αυτοκίνητο ενδέχεται υπο συνθήκες να υπερστρέψει? Χαίρω πολύ, αυτό το γνωρίζω ήδη. Οτι προσθιοκίνητο υπερστρέφει λόγω ισχύως και όχι liftoff (τώρα είδα το πόστ παραπίσω, sorry δεν διαβάζω ενα θέμα ολόκληρο πριν απαντήσω) δεν το έχω ξαναδιαβάσει ποτέ παγκοσμίως και πάνω σε αυτό σχολίασα, και για αυτό έγραψα 'πατάμε γκάζι σε μια στροφή'.
Το φόκους στο βίντεο φυσικά και δεν δείχνει υπερστροφή ισχύως αντίθετα η υπερστροφή στο βίντεο είναι εμφανώς απο άφημα, και μόλις πατάει γκάζι υποστρέφει.
Και μιας και με προτρέπεις σε δοκιμή, βρές εσυ ενα μπλοκάτο καμπερωμένο 106 και φέρτο μου να δω στην πράξη οτι υπερστρέφει με την ισχύ (πχ σε μια πλατεία) και απο εμένα οτι θέλεις -
Το φόκους στο βίντεο φυσικά και δεν δείχνει υπερστροφή ισχύως αντίθετα η υπερστροφή στο βίντεο είναι εμφανώς απο άφημα, και μόλις πατάει γκάζι υποστρέφει.
Και μιας και με προτρέπεις σε δοκιμή, βρές εσυ ενα μπλοκάτο καμπερωμένο 106 και φέρτο μου να δω στην πράξη οτι υπερστρέφει με την ισχύ (πχ σε μια πλατεία) και απο εμένα οτι θέλειςΕγώ το έχω δει και το έχω οδηγήσει αυτό που αναφέρω και σε skidpad και σε στροφή από είσοδο μέχρι έξοδο, αν τύχαινε να βρεθεί ξανά το δείγμα γιατί όχι να σε πήγαινα και βόλτα, δεν μου κοστίζει τίποτα, αν και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σου φαίνεται τόσο περίεργο σε αυτό (και βάσει θεωρητικών dynamics στέκει μια χαρά).
Το video με το Focu, ωστόσο, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που συζητάμε, οι τοποθετήσεις και τα φλικαρίσματα κάνουν μπαμ και άρα ήταν μια μάλλον άκυρη παρέμβαση. Ίσως υπό άλλες συνθήκες και το focus να μπορεί να στρίψει έτσι, αλλά σίγουρα εδώ δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.
-
Και συνεχίζοντας την πρωτοπορία στην μηχανολογία, εδώ (http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11939) μαθαίνουμε ότι σήμερα πια μικραίνοντας την διαδρομή και αυξάνοντας την διάμετρο των κυλίνδρων, ο κινητήρας ΔΕΝ γίνεται πιο εύστροφος όπως γίνονταν ως τώρα, αλλά πλέον έχει καλύτερη ροπή στις χαμηλομεσαίες!!!
'Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο επίπεδος κινητήρας των 2,0 λίτρων, όσο και εκείνος των 2,5 διαθέτουν πλέον μεγαλύτερη διάμετρο και μικρότερη διαδρομή προκειμένου να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά καύσης αλλά και η ροπή στις μεσαίες και χαμηλές στροφές λειτουργίας.'
Αυτό δεν είναι περιοδικό... η Αγία Γραφή που περιγράφει θαύματα είναι!
-
Δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί πως ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να υπερστρέψει. Η ένσταση ήταν στο 'υπερστροφή ισχύος' που για ένα προσθιοκίνητο είναι εξ'ορισμού λάθος.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί πως ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να υπερστρέψει. Η ένσταση ήταν στο 'υπερστροφή ισχύος' που για ένα προσθιοκίνητο είναι εξ'ορισμού λάθος.+1
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό