-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
η γνωση ειναι δυναμη
η οδηγηση ειναι λιγα μαθηματικα, αρκετη φυσικη και παρα πολυ λογικηpopolare έχεις κάνει Safetrack?
Aυτό το σλόγκαν μόνο εκεί ακούγεται.
NTαπο εσας το ''εκλεψα''
Α ρε Γιάννη κινούμενη διαφήμιση είσαι
Έρχομαι καλοκαίρι για Safetrack κι εγώ...Ελπίζω να προλάβω ελεύθερες θέσεις στα σεμινάρια...
Υ.Γ.1 Όταν το περάσω κι εγώ το Safetrack με το καλό μπορώ να το χρησιμοποιώ ή χρεώνονται χωριστά τα πνευματικά δικαιώματα;
Υ.Γ.2 Τι έγινε στις Σέρρες; -
Τι θα λέγατε για πέρασμα των παλαιότερων τευχών σε CD-rom ή DVD σε μορφή pdf;
-
Μου φαίνεται ότι το είχα προτείνει κι εγώ σε κάποια προηγούμενη σελίδα. Αν βγει στη μορφή που βγάζει τα τεύχη κάθε χρόνο το PC Magazine (pdf με html οδηγό περιεχομένων), θα είναι τέλειο.
-
Να σας πω τι θα μου άρεσε εμένα να έβλεπα; Τεστ από παλιά (ή και σημερινά) αυτοκινήτων παλιών! Π.χ. ένα τεστ για το Φίατ Ούνο ή για την Λάντσια Ιντεγκράλε, για την Αλφασούντ, για τις Κορόλα/Σάνι του '80 ή του '90, για το Ασκόνα, για..., για..., για.... Πάντα όταν σε ένθετα (π.χ. Αυτοκίνητο της χρονιάς) έβλεπα να γράφουν για αυτά, τα κατάπινα! Ειδικά όταν αναφέρονται σε αυτοκίνητα που τα έχει ζήσει ο κόσμος. Να αναφέρονται τα προβλήματα, τις λύσεις, τις καινοτομίες και όλη την ιστορία του μοντέλου. Δεν νομίζω ότι θα είχε μεγάλη έκταση και νομίζω ότι ειδικά για τους παλιότερους (ή για τους ορεξάτους νέους) θα είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο. Γιατί, καλά τα Έβο και τα Ιμπρέζα και η 430Μ (που είναι τελικά καλύτερη από την Γκαγιάρδο, ναι, είναι αλήθεια! ), αλλά όλοι σε άλλα λιγότερο γκαζιάρικα και μοδάτα μεγαλώσαμε...
-
ΠΑιδια συγχωρεστε με αλλα δεν ηξερα που να το γράψω και νομιζω ειναι υπερβολη να ανοιξω νέο Topic ..
Διαβάστε αυτό το άρθρο στις σελίδες του rally.gr :
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... le_id=7076Αρθρα που θα μπορουσαν να είναι ακομη περισσότερα (στον αριθμο)
-
Όντως πολύ ωραίο άρθρο!!!!Μάκάρι όπως είπες και εσύ φίλε Νiko να υπήρχαν περισσότερα τέτοια άρθρα!Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να ευχόμαστε και να ελπίζουμε όλα αυτά που λέει ο Mr Takis να γίνουν πραγματικότητα μια μέρα!Και αν δεν προλάβουμε να τα χαρούμε εμείς να τα χαρούν τα παιδιά μας τουλάχιστον!
-
Κατ΄αρχήν θα ήθελα να επισημάνω ότι όλο το project '0-100-0' είναι πολύ καλή, κρατώντας χαμηλούς τόνους στις παρουσιάσεις - αξιολογήσεις των όποιων 'επεμβάσεων' γίνονται.
Μια μικρή επισήμανση:
Στο τεύχος Ιανουαρίου 2005, χρειάζεται μια μικρή διόρθωση στην παρουσίαση των ρυθμιζόμενων αναρτήσεων, στην αιτιολόγηση χρήσης φιάλης αζώτου.
Η θερμοχωρητικότητα του καθαρού αζώτου δεν διαφέρει από αυτή του ξηρού (απαλλαγμένου από υγρασία) αέρα,
[σχετικό link] http://www.airliquide.com/en/business/p ... /index.asp
έχοντας ως αποτέλεσμα κοινή άνοδο της θερμοκρασίας με παροχή αντίστοιχης θερμότητας. Η ύπαρξη υγρασίας στα αέρια συνεπάγεται αποκλίσεις από τη συμπεριφορά ιδανικού αερίου.
Η ανυπαρξία υγρασίας στο αποθηκευμένο υπό πίεση άζωτο, σε συνδυασμό με την εξάλειψη φαινομένων οξείδωσης του λαδιού σε αδρανή ατμόσφαιρα είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα.Καλή χρονιά και καλή συνέχεια στην πολύ καλή προσπάθεια,
Γιάννης
-
Πολύ καλό το 0-100-0 ...... μπράβο !!!
Πολύ σωστή προσέγγιση στα θέματα των βελτιώσεων.
Ισως να χρειάζεται και ..... μεγάλωμα η ύλη , αν τραβάει και είναι εφικτό.Καλή χρονιά και καλή συνέχεια
-
Εξαιρετικό το 0-100-0 αλλά μικρό. Πιστεύω οτι σύντομα θα μεγαλώσει.
Πολύ ωραία τα καινούργια χρώματα στον πίνακα τιμών.
Με την ιστοριούλα στο τέλος τι έγινε? Τελικά κόπηκε? Πάντως δεν θα μου λείψει προσωπικά.
Καλή χρονιά σε όλο το προσωπικό των Τεχνικών Εκδόσεων Α.Ε. και καλή συνέχεια. -
Αγαπητοί κύριοι των 4Τ, από πότε το Civic type R έχει ελεγχόμενο διαφορικό?
Από το πρόσφατο facelift και μετά?
Ή είχε και παλιότερα?Και γιατί δεν είχε αναφερθεί ποτά ξανά στο περιοδικό παρά μόνο στο τωρινό συγκριτικό με το Golf GTi?
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Αγαπητοί κύριοι των 4Τ, από πότε το Civic type R έχει ελεγχόμενο διαφορικό?
Από το πρόσφατο facelift και μετά?
Ή είχε και παλιότερα?Και γιατί δεν είχε αναφερθεί ποτά ξανά στο περιοδικό παρά μόνο στο τωρινό συγκριτικό με το Golf GTi?
Εγινε η ερώτηση και σε άλλο θέμα περί Golf GTi vs Type R και δεν πήραμε απάντηση
Πάντως το προηγούμενο δεν είχε , το δοκίμαζα γι αυτό το λόγο και 'σπίνιαρε' την εσωτερική ρόδα ανεξέλεκτα. -
Και οι 4Τροχοί αλλά και το Drive αναφέρουν στα τεύχη αυτού του μήνα, με φοβερή άνεση θα έλεγα, οτι το Type-R έχει μπλοκέ διαφορικό. Και τα δύο άρθρα αφορούν συγκριτικό ενώ στις πρώτες δοκιμές του ανανεωμένου Type-R δεν είχε αναφερθεί τίποτα. Τώρα το έμαθαν τα περιοδικά;
Όσο για το 0-100-0 να προσθέσω και εγώ οτι είναι εξαιρετικό και μακάρι να συνεχίσει έτσι,αν όχι να μεγαλώσει. Το κόμικ στο τέλος καλύτερα που σταμάτησε να υπάρχει.
-
Σύμφωνα με αυτό: http://www.civictype-r.co.uk/spec.htm
Chassis
Employs toe-control link strut suspension in the front and reactive-link double-wishbone suspension in the rear. This combines with the sharp steering feel of the VGR (variable gear ratio) and EPS (electric power steering) to attain a level of performance handling one would expect in a TYPE R.
The suspension arm and hub bearing have been strengthened for higher road-contact rigidity, resulting in improved handling response and linearity.
Tension angles in the rear suspension's upper and lower arms have been optimized. Hypothetical arm length has been extended, reducing change in the rear roll-center height during roll. The suspension is set to always maintain a front-down roll stance. This makes it easy for the driver to understand the car's behavior, for an improved sense of unity between man and machine.
Employs torque-responsive helical limited-slip differential and 205/45R17 large-diameter tires. The front brakes incorporate 16-inch ventilated disks, with master power assembly, piston configuration, bands, and so on tuned to attain superb responsiveness with a minimum of brake pressure. This firm, responsive brake feel helps increase driving pleasure.
διαθέτει περιορισμένης ολίσθησης διαφορικό
-
Αυτή είναι η μεταφορά από το press kit της HONDA Ιαπωνίας
και είναι για το γιαπωνέζικο ...... αφού μέσα στο κείμενο αναφέρει 215 ίππους για τον κινητήραEngine
Employs a high revving, high-output 2.0-liter DOHC i-VTEC engine that combines VTEC, which adjusts intake / exhaust valve timing and lift at high engine speeds, and VTC (Variable Timing Control), which continuously varies the intake valve timing phase in accordance with engine load. The result is a maximum power output of 158kW (215PS) and maximum torque of 202N/m (20.6kg/m).
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εξαιρετικό το 0-100-0 αλλά μικρό. Πιστεύω οτι σύντομα θα μεγαλώσει.Θα ήθελα να ασχοληθεί και με πιο 'γήινα' αυτοκίνητα. Για παράδειγμα το project βελτίωσης του Focus 1.6 σε προηγούμενο τεύχος ήταν εξαιρετικό και αφορούσε πολύ περισσότερο κόσμο από το STI.
-
Επίσης και τα SportKa, Clio, Fiesta, 206 κλπ θα αποτελούσαν καλό αντικείμενο για άρθρα βελτίωσης. Ενδιαφέρον (και πολύ μάλιστα) ήταν το άρθρο για τα αμορτισέρ με τον κύριο Κολιγιάννη, που κατέρριψε αρκετούς μύθους.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
**Συγκριτικό
Να φανούν οι διαφορές Haldex-μόνιμης τετρακίνησης**
Μία ψήφο κι από μένα....
Υπάρχει ήδη σε συγκριτικό ανάμεσα σε TTquattro και Μιtsu Evo VI στο τεύχος Μαΐου 2000.
Ορίστε και το URL...
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=6684**Υ.Γ. Σε αυτό το άρθρο υπάρχει και αναφορά στην υπερστροφική συμπεριφορά του TT. Για διαβάστε τη... **
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
**Συγκριτικό
Να φανούν οι διαφορές Haldex-μόνιμης τετρακίνησης**
Μία ψήφο κι από μένα....
Υπάρχει ήδη σε συγκριτικό ανάμεσα σε TTquattro και Μιtsu Evo VI στο τεύχος Μαΐου 2000.
Ορίστε και το URL...
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=6684
Υ.Γ. Σε αυτό το άρθρο υπάρχει και αναφορά στην υπερστροφική συμπεριφορά του TT. Για διαβάστε τη...Καμία αντίρρηση, με τη διαφορά ότι πρόκειται για αυτοκίνητα διαφορετικών εταιρειών, ενώ τα Α3 & Α4 φοράνε τον ίδιο κινητήρα κι έχουν παραπλήσιο βάρος. Επίσης έχει εξελιχθεί σε κάποιο βαθμό και ο Haldex.
Βέβαια έχω κάποιες απορίες (όπως πάντα ) από το τεστ του Α4:
Ποια άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν 'ημι-τετρακίνηση';
Μήπως ήταν λίγο 'πειραγμένος' ο κινητήρας; Πιο γρήγορο τo A4 (ή εξίσου γρήγορο) απο το Golf GTI, έχοντας περισσότερο βάρος και περισσότερες τριβές.
Ακόμα βγάζουν τα ίδια άλογα στον τροχό ενώ το Α4 περισσότερη ροπή και είναι τετρακίνητο. Λίγο δύσκολο να χουν τις ίδιες απώλειες.Μιας κι έρχονται τα Φώτα θα μας διαφωτίσετε και μας;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Καμία αντίρρηση, με τη διαφορά ότι πρόκειται για αυτοκίνητα διαφορετικών εταιρειών, ενώ τα Α3 & Α4 φοράνε τον ίδιο κινητήρα κι έχουν παραπλήσιο βάρος. Επίσης έχει εξελιχθεί σε κάποιο βαθμό και ο Haldex.Με αυτό το σκεπτικό είμαι σύμφωνος και εγώ.
Μήπως ήταν λίγο 'πειραγμένος' ο κινητήρας; Πιο γρήγορο τo A4 (ή εξίσου γρήγορο) απο το Golf GTI, έχοντας περισσότερο βάρος και περισσότερες τριβές.
Ακόμα βγάζουν τα ίδια άλογα στον τροχό ενώ το Α4 περισσότερη ροπή και είναι τετρακίνητο. Λίγο δύσκολο να χουν τις ίδιες απώλειες.Μιας κι έρχονται τα Φώτα θα μας διαφωτίσετε και μας;
To A4 ήταν πιο γρήγορο μόνο σε επιταχύνσεις από στάση προφανώς λόγω τετρακίνησης (=καλύτερη εκκίνηση) και επιπλεόν πιάνει τα 100 με 2α οπότε γλυτώνει μία αλλαγή.
Αν προσέξεις τις ρεπρίζ, το Α4 είναι πολύ πίσω σε σχέση με το Golf λόγω βάρους και μακρύτερου κιβωτίου. -
Ωραίο το τελευταίο τεύχος, και η συγκριτηκή golf gti - civic typeR δια χειρός sx ήταν πολύ καλή, είχε κάτι το ρομαντικό μαζί με την περιγραφή της διαδρομής! Όσο γιαυτό που γράφει στο 'ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ' να ήταν ο άγιος κλειστός και να έμπαινες για παιχνίδι με διόδια θα ήταν ότι καλύτερο!!! Τρομερή ιδέα αλλά στους κάτοικους της περιοχής δε θα άρεσε και τόσο...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό