-
Kι εγώ ήθελα να το θέσω αυτό το θέμα, με πρόλαβες... Δεν το κατάλαβα καθόλου το γεγονός οτι ρώτησε ο ΚΚ 'το όνομα στο δίπλωμα δεν το έχετε ξανακούσει, ούτε το 4Τ;'
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
και πως ειπωθηκε? και τι σημασία έχει η ερωτηση αν γνωρίζουν το όνομα Καββαθάς?Υποθέτω ότι και καλά ήθελε να δείξει ότι οι 'τροχαίοι' είναι 'ασχετοι' και 'κουτά όργανα του νόμου'. . . .Anyway δεν τον υποστηρίζω, ουτε επικροτώ την αντιμετώπιση του, και φυσικά δε μπορώ να ξέρω πως ακριβώς έγινε στην πραγματικότητα ο διάλογος. Πάντως στο περιοδικό γράφεται ώς εξής:
- Τι έγινε ρε παιδιά;
- Πηγαίνατε με 100 με όριο το 70
- Ωιμέ! Έκανα τέτοιο έγκλημα;
- Μας δουλεύετε;
- Όχι. Μαλλον εσείς με δουλεύετε , αλλά ορίστε το δίπλωμα μου. (Η ποινή; 350 Ευρώ και . . . αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες)
- Έχετε ακούσει το όνομα Πήγασος;
- Ποιο όνομα;
- Κ.Κ.;
- Όχι
- 4 τροχοί;
- Όχι.
- Σας ευχαριστώ,
Με 'έγραψαν', πλήρωσα με 'φραγκολεβαντίνικη' εκπτωση τα 350 Ευρώ και έκανα αίτηση για να πάρω πίσω το εργαλείο της δουλειάς μου. . . . .
Γενικά το όλο κείμενο καταλήγει στα γνωστά (οδηγάτε ζωηρά, με σεβασμό, τηρείται τον ΚΟΚ κλπ κλπ), και επίσης στο να αντισταθούμε στην φοροεισπρακτική λογική των προστίμων και να εφοδιαστούμε όλοι με συσκευές αντιραντάρ . . . .
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
και πως ειπωθηκε? και τι σημασία έχει η ερωτηση αν γνωρίζουν το όνομα Καββαθάς?
Υποθέτω ότι και καλά ήθελε να δείξει ότι οι 'τροχαίοι' είναι 'ασχετοι' και 'κουτά όργανα του νόμου'. . . .Anyway δεν τον υποστηρίζω, ουτε επικροτώ την αντιμετώπιση του, και φυσικά δε μπορώ να ξέρω πως ακριβώς έγινε στην πραγματικότητα ο διάλογος. Πάντως στο περιοδικό γράφεται ώς εξής:
- Τι έγινε ρε παιδιά;
- Μας δουλεύετε;
- Όχι. Μαλλον εσείς με δουλεύετε , αλλά ορίστε το δίπλωμα μου. (Η ποινή; 350 Ευρώ και . . . αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες)
- Ποιο όνομα;
- Κ.Κ.;
- Όχι
- 4 τροχοί;
- Όχι.
- Σας ευχαριστώ,
Με 'έγραψαν', πλήρωσα με 'φραγκολεβαντίνικη' εκπτωση τα 350 Ευρώ και έκανα αίτηση για να πάρω πίσω το εργαλείο της δουλειάς μου. . . . .
Γενικά το όλο κείμενο καταλήγει στα γνωστά (οδηγάτε ζωηρά, με σεβασμό, τηρείται τον ΚΟΚ κλπ κλπ), και επίσης στο να αντισταθούμε στην φοροεισπρακτική λογική των προστίμων και να εφοδιαστούμε όλοι με συσκευές αντιραντάρ . . . .
Το όνομα Πήγασος που κολλάει??? Εχει εταιρικό?
-
πως προκύπτει το 'ασχετα και κουτα οργανα του νομου' με το να μη γνωριζουν τους 4Τ και τον ΚΚ?
-
καπου τα μπερδευει πολυ ασχημα , απο τη μια λεει το περιοδικακι οτι δεν μπορεις να αποφυγεις το προστιμο για αντιρανταρ-ανιχνευτη και μετα αυτος λεει να αγορασουμε συσκευες αντιρανταρ .
μα αυτο ειναι ξεκαθαρη 'ευκαιρια στους φοροειπρακτορες να μας μαδησουν' . ο Κ Κ θα μας δινει τα διχιλιαρα?
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέση έχει το συγκεκριμένο κείμενο στο περιοδικό.
Ο πρώτος είναι που του έκοψαν κλήση για «υπερβολική ταχύτητα» ή ο τελευταίος?
Και η άδεια οδήγησης είναι πλέον εργαλείο για τη δουλειά όλων σχεδόν.
Επίσης δεν στέκει το «εσείς με δουλεύετε» στο «όργανο». Αυτά να τα πεί στο αφεντικό του και στον υπουργό του.Εμένα με παραπέμπει στο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Δυστυχώς το καλάμι καλά κρατεί…
-
Πως παραπέμπει στο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Αφού πλήρωσε τη κλήση, του πήραν το δίπλωμα και ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ να του το δώσουν πίσω αντί να το ζητήσει κάποιο μέσον του.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πως παραπέμπει στο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Αφού πλήρωσε τη κλήση, του πήραν το δίπλωμα και ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ να του το δώσουν πίσω αντί να το ζητήσει κάποιο μέσον του.Όταν μου λέει κάποιος για τον εαυτό του:
*Έχετε ακούσει το όνομα Πήγασος;
- Ποιο όνομα;
- Κ.Κ.;
- Όχι
- 4 τροχοί;
- Όχι. *
Για μένα παραπέμπει στο ξέρεις ποιός είμαι εγώ.
Τώρα το ότι πλήρωσε το πρόστιμο τι σχέση έχει με το παραπάνω? -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πως παραπέμπει στο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Αφού πλήρωσε τη κλήση, του πήραν το δίπλωμα και ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ να του το δώσουν πίσω αντί να το ζητήσει κάποιο μέσον του.πως αλλιως θα το επαιρνε πίσω χωρίς αίτηση? Για πες μας?
Αλλο η αίτηση και αλλο οι γνωστοι... Προσοχή αλλα δε σου λέω τι έκανε.... Σου λέω απλώς πως γίνεται.
Και εγω είχα μία κλήση για παρκάρισμα και έκανα αίτηση. Η αίτηση πρεπει να υπάρχει βάλεις δε βάλεις μέσον
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
πως προκύπτει το 'ασχετα και κουτα οργανα του νομου' με το να μη γνωριζουν τους 4Τ και τον ΚΚ?Όπως είδες το έβαλα σε εισαγωγικά (όπως και εσύ), εννοώντας έτσι ότι ίσως ο ΚΚ να ήθελε να βγάλει αυτό το νόημα. Μια εκτίμηση έκανα, σαφώς μπορεί να είναι και λάθος. Και για μένα δε προκύπτει ότι είναι 'άσχετοι' κλπ μη γνωρίζοντας το όνομα του Καβαθά. Ωστόσο απλά προσπάθησα να φανταστώ τι συλογισμό θα μπορούσε να έχει κάνει ο Καβαθάς για να κάνει αυτές τις ερωτήσεις . . . .
Ξανα λέω πάντως (για να μην παρεξηγούμε ) ότι δεν κάνω το συνήγορο του ΚΚ, αλλά δε μου αρέσει ωστόσο να παρουσιάζεται ένα κομμάτι από κείμενο κάποιου σαν αυτούσιο, αλλά στην ουσία να είναι ο διάλογος που μπορεί να φαντάστηκε κάποιος (και εδώ εννοώ το πρώτο κομμάτι που έγινε παράθεση από το coltclub). Γιατί αν πραγματικά κάποιος (ο ΚΚ στην προκειμένη περίπτωση) έβαζε μέσα στο περιοδικό του τέτοιο κείμενο (όπως το γράψανε στο coltclub) τότε πραγματικά θα ήταν για τρελό φτύσιμο . . .
Το αν ο καθένας από εμάς φαντάζεται ότι ο διάλογος μπορεί να έγινε κάπως έτσι, είναι δικαίωμα μας να το κάνουμε. Αλλά το να λέμε 'ορίστε κοίτα τι λεέι και γράφει ο ανθρωπος' και να τα παραθέτουμε διαστραβλωμένα είναι πολύ λάθος. -
αφου ρωτάω αν έγινε έτσι.... και μετά απαντά κάποιος πως έγινε ακριβώς....
Ας πάρει κάποιος από το τεύχος ακριβώς να μας πει τι έγινε....
Αν κατάλαβα καλά καταλήξαμε ότι εγραψε
- Τι έγινε ρε παιδιά;
- Μας δουλεύετε;
- Ποιο όνομα;
- Κ.Κ.;
- Όχι
- 4 τροχοί;
- Όχι.
- Σας ευχαριστώ,
-
Στο χωριό μου ρωτάνε αν ξέρεις τον τάδε.... που είναι Διευθυντής της αστυνομίας... Αυτό πιάνει
-
Είσαστε τόσο βέβαιοι πως δεν τον αναγνώρισε?
Το ενδεχόμενο να απαντούσε εσκεμμένα αρνητικά το έχετε αποκλείσει? Ξέρουν και αυτοί να κάνουν χειρισμό υποθέσεων... Και εγώ στη θέση του τροχονόμου τις ίδιες αρνητικές απαντήσεις θα έδινα. Προσέξτε πόσο σύντομος ήταν ο διάλογος. Ας υποθέσουμε τώρα ότι απαντούσε ναι σε κάτι... Μετά θα τον έπρηζε στο μπλα μπλα και ιστορίες για αγρίους. Πολλαπλασιάστε το αυτό επί κάμποσα άτομα που σταματάει... Άρα συμπερασματικά καλά κάνουν και παριστάνουν τους ανήξερους σε όσους σταματάνε με υφάκι 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ' ή κάνοντας πονηρές ερωτήσεις.
-
Το φοβερό δεν είναι ότι ο ΚΚ είπε αυτή τη φράση στους μπάτσους (ποιό το νόημα άραγε? Αν δηλ ήξεραν το όνομα ΚΚ ή 4 τροχοί τι θα γινόταν? Δημοσκόπηση έκανε?)
Το φοβερό είναι ότι ο άνθρωπος το γράφει και δημόσια. Με τι σκοπό άραγε? Για να δούμε ότι οι μπάτσοι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο αυθάδειας ώστε να 'γράφουν' τον περίφημο ΚΚ? ..
Είναι περιττό να πω ότι τα ελληνικά μου είναι εξαιρετικά φτωχά για να περιγράψουν σωστά την χαμηλότατη ποιότητα της αρθογραφίας του ΚΚ και την απροσμέτρητη αυταρέσκειά του...
Το παραπάνω περιστατικό όμως δείχνει εκτός από τη χαμηλή δημοσιογραφική ποιότητα του αρθογράφου και κάτι άλλο : 'ου γαρ έρχεται μόνο' γιατί αλλιώς θα ντρεπόταν λίγο - ακόμα και ο υπερφύαλος ΚΚ - να ρωτάει τους μπάτσους αν ξέρουν τον ΚΚ...
Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω γιατί τους απηύθυνε αυτή την ερώτηση? Είχε σάλιο για ξόδεμα ή ήθελε να τους απειλήσει?
Τι να πει κανείς (ποιός μιλάει για Νεάντερταλ άραγε?) -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Άρα συμπερασματικά καλά κάνουν και παριστάνουν τους ανήξερους σε όσους σταματάνε με υφάκι 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ' ή κάνοντας πονηρές ερωτήσεις.Μα δεν κατέκρινε κανείς το 'όργανο' στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Σίγουρα έκανε πολύ καλά. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί κομπλεξικοί που αντι για ευχαριστώ στο τέλος θα του πουν 'ξέρεις που μπορώ να σε στείλω εγώ?' και οι οποίοι βέβαια είναι για κλωτσιές.Γενικά δικαιολογίες σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωράνε. Σε σταματήσανε τελείωσε. Μη γελοιοποιείσαι στον υπαλληλάκο που σε σταμάτησε αφού δεν πρόκειται να βγάλεις τίποτε. Αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη κάνε το κορόϊδο...
-
Μάλλον άλλο θέλει να πει ο 'ποιητής', πόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο του σύγχρονου νεοέλληνα, και ιδίως αστυνομικού, που δεν ξέρει τον ιδρυτή του κομματιού του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, και άρα δεν υπάρχει ελπίδα καμιά κτλ. Δε νομίζω πως εννοεί πως επειδή είναι ο ΚΚ έπρεπε να του τη χαρίσουν. Εξάλλου, μπορεί και η όλη φάση να είναι αποκύημα φαντασίας.
Πολύ κουραστικός έχει γίνει δυστυχώς ο ΚΚ... Σε σχέση με το κόσμημα του Στάθη στις επόμενες σελίδες η διαφορά γίνεται ακόμα πιο μεγάλη. Δυστυχώς
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μάλλον άλλο θέλει να πει ο 'ποιητής', πόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο του σύγχρονου νεοέλληνα, και ιδίως αστυνομικού, που δεν ξέρει τον ιδρυτή του κομματιού του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, και άρα δεν υπάρχει ελπίδα καμιά κτλ. Δε νομίζω πως εννοεί πως επειδή είναι ο ΚΚ έπρεπε να του τη χαρίσουν. Εξάλλου, μπορεί και η όλη φάση να είναι αποκύημα φαντασίας.Πολύ κουραστικός έχει γίνει δυστυχώς ο ΚΚ... Σε σχέση με το κόσμημα του Στάθη στις επόμενες σελίδες η διαφορά γίνεται ακόμα πιο μεγάλη. Δυστυχώς
Ειλικρινά ανάμεσα στα 2 θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να ήθελε να πει ' να του τη χαρίσουν γιατί θα'...(=απειλή)...Πρόκειται για μια αλήτικη συμπεριφορά, συνηθισμένη για το μέσο επίπεδο του Έλληνα...Τίποτα παραπάνω...
Η φράση όμως 'πόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο του σύγχρονου νεοέλληνα, και ιδίως αστυνομικού, που δεν ξέρει τον ιδρυτή του κομματιού του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, και άρα δεν υπάρχει ελπίδα καμιά...', αν είναι αληθινή ως προς το νόημά της, δεν έχει όμοιά της όταν διατυπώνεται ή υπονοείται δημόσια...Μόνον ο Dali ίσως να είχε τέτοιες τάσεις
Δεν περιγράφεται πλέον η αρρωστημένη υπεροψία του και καλά θα ήταν να σταματήσει να γράφει (σαν την Άντζελα Δημητρίου της δημοσιογραφίας έχει καταντήσει : κάθε φορά που γράφει (μιλάει) χώνεται και πιο βαθιά στα ......) -
ίσως ο ΚΚ να την είχε γλυτώσει κάποιες φορές στο παρελθόν χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του κουβεντιάζοντας με τους αστυνομικούς και απλά να του κακοφάνηκε που αυτό δεν συμβαίνει πάντα.
Όλοι γνωρίζουμε το υπερβολικό των πρόσφατων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά και το γεγονός ότι τα όργανα της τάξης είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τους νόμους είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Στην περίπτωση μας απλά ο αστυνομικός έκανε την δουλειά του...ήταν λάθος λοιπόν του ΚΚ που δημοσιοποίησε το περιεχόμενο του διαλόγου του με τον αστυνομικό. Δεν τον θεωρώ τόσο αφελή ώστε να αυτοαναιρείται...κάτι άλλο θα εννοούσε και απλά δεν το εξέφρασε σωστά. Είμαι σίγουρος ότι θα το διευκρινίσει στο επόμενο. Αν δεν το κάνει θα προσθέσει μερικές σελίδες στο τόπικ των προτάσεων προς το περιοδικό. -
Πέρα από αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα.
Αν δεν είχε συμβεί αυτό το γεγονός στον ΚΚ θα υπήρχε το ειδικό ένθετο???
Γιατί αν ήταν κάτι το ήδη αποφασισμένο απλά συνέπεσε. Αν όχι τότε ο ΚΚ είναι άγρια εκτός παιδειάς καθώς και αυτός γνωρίζει περισσότερο από όλους μας ότι 'Σκληρός Νόμος αλλά Νόμος'.
Αγαπητέ ΚΚ (και γνωρίζω ότι παρακολουθείς) η κακές παρέες φθείρουν (Μάκης, Θέμος και δεν συμμαζεύεται στο Πρώτο Θέμα). Προσωπικά επειδή σε παρακολουθώ από 12 χρονών παιδί (το 1981 δηλαδή) θυμάμαι κάποια πράγματα που είχες γράψει κατά καιρούς και όπως βλέπω πια το περιοδικό δεν τηρεί τίποτα από αυτά (ή σχεδόν τίποτα). Ίσως βέβαια 27 χρόνια να είναι και αρκετά για να αλλάξουν ιδέες και απόψεις. Πάντως υπάρχει κόσμος που με τη συμπεριφορά σου έχει απογοητευθεί καθώς όπως αποδεικνύεται το σύστημα τελικά τους στρώνει όλους!!!!! ΜΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πέρα από αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα.Αν δεν είχε συμβεί αυτό το γεγονός στον ΚΚ θα υπήρχε το ειδικό ένθετο???
Ναι, θα υπήρχε. Το ένθετο ετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν το συμβάν.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό