-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
3. υπάρχει και και αυτός ο άγραφος νόμος που λέει πως όταν κάποιος θέλει να σε προσπεράσει κράτα σταθερή την πορεία σου!Είναι απολύτως γραμμένος στον ΚΟΚ αυτός ο νόμος:
'Όταν ένα όχημα δείξει την πρόθεσή του να προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος υποχρεούται να μετακινηθεί όσο δεξιά μπορεί και να μην αυξήσει την ταχύτητα του οχήματός του'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
- υπάρχει και και αυτός ο άγραφος νόμος που λέει πως όταν κάποιος θέλει να σε προσπεράσει κράτα σταθερή την πορεία σου!
Είναι απολύτως γραμμένος στον ΚΟΚ αυτός ο νόμος:
'Όταν ένα όχημα δείξει την πρόθεσή του να προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος υποχρεούται να μετακινηθεί όσο δεξιά μπορεί και να μην αυξήσει την ταχύτητα του οχήματός του'.
Έχεις δίκιο! Το διόρθωσα.
-
Να του πει κι ευχαριστώ... Όχι κι έτσι!
Απολύτως υπεύθυνος για τη μετωπική; Απολύτως κιόλας;
Διαφωνώ φίλε inderland... -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι εγκληματικό να επιταχύνει κάποιος όταν κάποιος άλλος προσπαθεί να τον προσπεράσει. Το ότι ο φίλος επέμενε γιατί θεώρησε ότι προλάβαινε να προσπεράσει δε μειώνει την ευθύνη του εγκληματία στο ελάχιστο! Αυτός δημιούργησε τη δύσκολη κατάσταση με την εγωιστική και παράνομη συμπεριφορά του. Άλλωστε κάποιος άλλος στη θέση του φίλου μπορεί να μην είχε την εμπειρία να καταλάβει καν ότι ο άλλος επιτάχυνε.Αμάν πια με την ηθικολογία και τον καταμερισμό ευθυνών εδω μέσα, λες και είμαστε δικαστήριο!
Ηρέμισε ρε φίλε. Έχω μια καθως πρέπει 'κουβέντα' με τον ενδιαφερόμενο και του λεώ την άποψη μου για το συμβάν. Αν έχεις να σχολιάσεις κάτι ας μην είναι οι γνώμες των άλλων.
Τι ηθικολογία και πράσινα άλογα μας λές. Ο φίλος είπε την γνώμη του για το συμβάν και έκρινε την συμπεριφορά του άλλου και εγώ και των δύο ως τρίτος. Αν νοιώθεις ασφηξία εδώ μέσα βγές έξω να πάρεις λίγο δροσερό αεράκι. Δεν σου φταίμε εμείς για τα νεύρα σου!
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Το όλο περιστατικό εξελίχθηκε σε 2 σκηνές. Η πρώτη μέχρι που πήγες να τον προσπεράσεις και πάτησε γκάζι και η δεύτερη αφού πάτησε γκάζι αποφάσισες να τον προσπεράσεις γιατί ήθελες να τον προσπεράσεις ότι και να γινόταν.
Στην πρώτη σκηνή έχεις δίκιο και στην δέυτερη έχεις άδικο. Το ατύχημα όμως θα ήταν συνέπεια της δεύτερης πράξης οπότε θα ήσουν απόλυτα υπέυθυνος για την μετωπική.
Αυτός θα έφταιγε αν κινδύνευες την στιγμή που θα ήσουν στο αντίθετο ρεύμα και θα γκάζωνε. Παρόλα αυτά αυτός έκοψε για να σε σώσει. Λέμε και κανένα ευχαριστώ όταν η σκόνη κάτσει!!!Εδώ νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος! Όχι στο ότι έφταιγα κι εγώ (αυτό είναι σίγουρο), αλλά:
- μιλάμε για μια στιγμή που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα,
- όταν κάποιος είναι στη μέση μιας προσπέρασης λίγο δύσκολο να κόψει και να κάτσει πίσω από κάποιον που πριν πήγαινε αργά,
- υπάρχει και αυτός ο νόμος που λέει πως όταν κάποιος θέλει να σε προσπεράσει κράτα σταθερή την πορεία σου!
Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου μέχρι και την στιγμή που πήγες να τον προσπεράσεις.
Απο εκεί και κάτω σύμφωνα με τα λεγόμενα σου:
'Εγώ αποφασισμένος καθώς ήμουν να τον προσπεράσω γιατί μέχρι τότε πήγαινε αργά επιτάχυνα περισσότερο. Αυτός επέμενε και δεν με άφηνε να περάσω. Κάποια στιγμή και ενώ ήμουν δίπλα του εμφανίστηκε ένα φορτηγό στο βάθος του δρόμου και με πλησίαζε όλο και περισσότερο. Τελικά βλέπω ότι δεν με πέρνει και αποφασίζω να φρενάρω για να μπω πίσω του'... δούλεψε ο εγωισμός (που όλοι τον έχουμε ζήσει στον δρόμο) και σε προέτρεψε να κάνεις αυτή την (αποφασισμένος) βιαστική κίνηση που θα οδηγούσε σε μετωπική.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Είναι εγκληματικό να επιταχύνει κάποιος όταν κάποιος άλλος προσπαθεί να τον προσπεράσει. Το ότι ο φίλος επέμενε γιατί θεώρησε ότι προλάβαινε να προσπεράσει δε μειώνει την ευθύνη του εγκληματία στο ελάχιστο! Αυτός δημιούργησε τη δύσκολη κατάσταση με την εγωιστική και παράνομη συμπεριφορά του. Άλλωστε κάποιος άλλος στη θέση του φίλου μπορεί να μην είχε την εμπειρία να καταλάβει καν ότι ο άλλος επιτάχυνε.
Αμάν πια με την ηθικολογία και τον καταμερισμό ευθυνών εδω μέσα, λες και είμαστε δικαστήριο!
Ηρέμισε ρε φίλε. Έχω μια καθως πρέπει 'κουβέντα' με τον ενδιαφερόμενο και του λεώ την άποψη μου για το συμβάν. Αν έχεις να σχολιάσεις κάτι ας μην είναι οι γνώμες των άλλων.
Τι ηθικολογία και πράσινα άλογα μας λές. Ο φίλος είπε την γνώμη του για το συμβάν και έκρινε την συμπεριφορά του άλλου και εγώ και των δύο ως τρίτος. Αν νοιώθεις ασφηξία εδώ μέσα βγές έξω να πάρεις λίγο δροσερό αεράκι. Δεν σου φταίμε εμείς για τα νεύρα σου!
Ηρεμότατος είμαι, αν πρόσεξες (που δεν πρόσεξες) δε χρησιμοποίησα πουθενά το ':evil:'. Αντίθετα, εσένα σε βλέπω λιγάκι 'μπλαβί'.
Εντάξει, παίρνω πίσω το σχόλιο περι 'ηθικολογίας' που ήταν υπερβολικό, αλλά με τη σειρά μου απαιτώ όταν απευθύνεσαι προσωπικά σε μένα να μου μιλάς καλύτερα, τουλάχιστον όσο καλά σου μιλάω κι εγώ. Δε με ξέρεις κι από χθες, έτσι;
Τώρα τσαντίστηκα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι απολύτως γραμμένος στον ΚΟΚ αυτός ο νόμος:
Διά το ακριβές:
'Aρθρo 17
Πρoσπέρασμα - Kυκλoφoρία σε στoίxoυς
...........- Oδηγός πoυ αντιλαμβάνεται ότι άλλoς oδηγός πρoτίθεται να τoν πρoσπεράσει, υπoxρεoύται να κινείται πλησίoν τoυ δεξιoυύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς και να μην επιταxύνει την κίνησή τoυ. O oδηγός βραδέως κινoύμενoυ ή oγκώδoυς oxήματoς, τoυ oπoίoυ δεν είναι ευxερές και ασφαλές τo πρoσπέρασμα, λόγω της στενότητας ή της κατάστασης τoυ oδoστρώματoς, σε συνδυασμό με την πυκνότητα της αντιθέτως ερxόμενης κυκλoφoρίας, υπoxρεoύται να μειώνει την ταxύτητά τoυ και να πλησιάζει κατά τo δυνατό, στo δεξιό άκρo τoυ oδoστρώματoς, για να διευκoλύνει τo πρoσπέρασμα από oxήματα πoυ ακoλoυθoύν.'
Είναι νομίζω καλή ιδέα να βγάλω μερικά αντίγραφα τέτοιων διατάξεων, τις οποίες είναι προφανές ότι πολλοί οδηγοί αγνοούν, και αντί ανταλλαγής μπινελικίων να τα δίνω στους τσαντισμένους κυρίους-ες που δεν σηκώνουν κουβέντα γιατί 'έχουν μεγάλη εμπειρία'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι νομίζω καλή ιδέα να βγάλω μερικά αντίγραφα τέτοιων διατάξεων, τις οποίες είναι προφανές ότι πολλοί οδηγοί αγνοούν, και αντί ανταλλαγής μπινελικίων να τα δίνω στους τσαντισμένους κυρίους-ες που δεν σηκώνουν κουβέντα γιατί 'έχουν μεγάλη εμπειρία'.Σωστός ο manosk!
Όση εμπειρία και να έχει ένας οδηγός πάντα ο νόμος θα τον αποδεικνύει κάπου λάθος! Και το 'οδηγώ 30 χρόνια' δεν σημαίνει 'οδηγώ σωστά', έτσι? -
Πόσες άραγε σημαντικές διατάξεις του ΚΟΚ είναι άγνωστες από μεγάλο μέρος των οδηγών;
Το ξέρετε ότι μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι όταν επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα οι οδηγοί που βρίσκονται στη λωρίδα που επιχειρεί να μπει είναι υποχρεωμένοι να τον αφήσουν να μπει απλά και μόνο αν βγάλει φλας;
-
Για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα εδώ μέσα!
Νομίζω, interland.gr, ότι ο τρόπος που περιγράφω το παραπάνω περιστατικό 'φωνάζει' ότι θεωρώ και τον εαυτό μου υπεύθυνο. Δεν νομίζω όμως ότι ήταν εγωιστικό (από μέρος μου) το να θέλω να προσπεράσω ένα όχημα που πηγαίνει αργά σε μία άδεια μέχρι στιγμής ευθεία. Αντιθέτως, θα τολμήσω να πω, ότι εγωιστής ήταν αυτός που οδηγούσε το προπορευόμενο αυτοκίνητο γιατί θεώρησε ότι δεν πρέπει να τον προσπεράσει κάποιος με ίσως 'κατώτερο' αυτοκίνητο.
Βέβαια ξαναλέω ότι έκανα κι εγώ λάθος. Το λάθος μου όμως ήταν που δεν εκτίμησα σωστά την κατάσταση και επέμενα στην προσπέραση και όχι για την μετωπική που ίσως γινόταν.Στο φίλο ping of death (τι ψευδώνυμο κι αυτό ) που έγραψε παραπάνω 'Μονο μια φορα στα 5 χρονια το εχεις παθει; Εισαι σουπερ τυχερος, μην μιλας καθολου!' θα απαντήσω ότι δεν είναι τυχαίο, απλώς έχω την ικανότητα να μαθαίνω από τα λάθη μου!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πόσες άραγε σημαντικές διατάξεις του ΚΟΚ είναι άγνωστες από μεγάλο μέρος των οδηγών;Το ξέρετε ότι μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι όταν επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα οι οδηγοί που βρίσκονται στη λωρίδα που επιχειρεί να μπει είναι υποχρεωμένοι να τον αφήσουν να μπει απλά και μόνο αν βγάλει φλας;
Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατυχημάτων προκαλείται από την κατανάλωση αλκοόλ, την κούραση καθώς και από την αγανάκτηση των οδηγών. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι ο ΚΟΚ δεν είναι σημαντικός! Κάπου είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι που) ότι είχαν κάνει ένα πείραμα σε μια πόλη. Είχαν βάλει μεγάφωνα που έπαιζαν κλασική μουσική. Τα ατυχήματα και οι τσακωμοί μεταξύ των οδηγών είχαν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι εγκληματικό να επιταχύνει κάποιος όταν κάποιος άλλος προσπαθεί να τον προσπεράσει. Το ότι ο φίλος επέμενε γιατί θεώρησε ότι προλάβαινε να προσπεράσει δε μειώνει την ευθύνη του εγκληματία στο ελάχιστο! Αυτός δημιούργησε τη δύσκολη κατάσταση με την εγωιστική και παράνομη συμπεριφορά του. Άλλωστε κάποιος άλλος στη θέση του φίλου μπορεί να μην είχε την εμπειρία να καταλάβει καν ότι ο άλλος επιτάχυνε.
Αμάν πια με την ηθικολογία και τον καταμερισμό ευθυνών εδω μέσα, λες και είμαστε δικαστήριο!
Ηρεμότατος είμαι, αν πρόσεξες (που δεν πρόσεξες) δε χρησιμοποίησα πουθενά το ':evil:'. Αντίθετα, εσένα σε βλέπω λιγάκι 'μπλαβί'.
Εντάξει, παίρνω πίσω το σχόλιο περι 'ηθικολογίας' που ήταν υπερβολικό, αλλά με τη σειρά μου απαιτώ όταν απευθύνεσαι προσωπικά σε μένα να μου μιλάς καλύτερα, τουλάχιστον όσο καλά σου μιλάω κι εγώ. Δε με ξέρεις κι από χθες, έτσι;
Τώρα τσαντίστηκα!
Όπως μου μίλησες σου μίλησα και απο την στιγμή που παίρνεις πίσω το περί ηθικολογίας (μιας και δεν ξέρεις ούτε εμένα απο χθές) έληξε και το θέμα της απάντησης μου πρός τα εσένα.
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Βέβαια ξαναλέω ότι έκανα κι εγώ λάθος. Το λάθος μου όμως ήταν που δεν εκτίμησα σωστά την κατάσταση και επέμενα στην προσπέραση... (και όχι για την μετωπική που ίσως γινόταν. )... που παραλίγο να οδηγήσει στην μετωπική.
Καλές προσπεράσεις...
-
Τώρα αισθάνομαι ότι το βάρος της ευθύνης και του λάθους το ρίχνεις όλο πάνω μου και πραγματικά δεν ξέρω γιατί...
Δέχθηκα ένα ΜΙΚΡΟ μέρος της ευθύνης και όχι όλο!
ΑΥΤΟΣ έφταιξε για την όλη κατάσταση και δεν μπορείς να του ρίχνεις το δίκιο ή έστω την μικρή μερίδα του λάθους κι εμένα το άδικο.
Για εμένα ήταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ (όπως είπε και ο φίλος kyan) αυτή του η ενέργεια. Ο δρόμος είναι για όλους και όχι για μερικούς που έχουν τάσεις να πηγαίνουν στον δρόμο λές και είναι όλος δικός τους και να μην λογαριάζουν τους άλλους οδηγούς. Δεν έγραψα το ποστ για να βρεθώ εγώ ο ένοχος αλλά για να δούν κάποιοι το τι κάνουν μερικοί μερικοί (κι εγώ μέσα στους μερικούς).
Τώρα, αν εσύ θα καθόσουν από πίσω από ένα όχημα που πηγαίνει αργά και δεξιά στο δρόμο ενώ θα μπορούσες άνετα να το προσπεράσεις αυτό είναι άλλο ζήτημα.
Οδηγώ εδώ και 15 περίπου χρόνια και δεν έχω πάθει ποτέ το παραμικρό! Μην προσπαθείς λοιπόν άλλο να μου μάθεις τι είναι το λάθος και τι το σωστό, ειδικά για κάτι που μου έγινε μάθημα με τον χειρότερο για μένα τρόπο πριν 5 χρόνια! -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Στο φίλο ping of death (τι ψευδώνυμο κι αυτό )
http://searchsecurity.techtarget.com/sD ... 96,00.html
που έγραψε παραπάνω 'Μονο μια φορα στα 5 χρονια το εχεις παθει; Εισαι σουπερ τυχερος, μην μιλας καθολου!' θα απαντήσω ότι δεν είναι τυχαίο, απλώς έχω την ικανότητα να μαθαίνω από τα λάθη μου!
Ναι, εννοειται αυτο, κ γω πλεον σε αυτη την κατηγορια μπαγλαμαδων βγαζω φλας κ αν αρχισουν να επιταχυνουν απλα το σβηνω κ μενω πισω τους. Την Κυριακη που ταξιδευα για Αθηνα αυτη η τακτικη με εσωσε μια φορα (μαλιστα ο προπορευομενος μολις 'ξυπνησε'εκανε κ προσπερασμα χωρις φλας στο καπακι..).
Κ για την ιστορια, λιγο πιο πριν ειχα μπροστα μου pick-up τυπου hilux, πιο μπροστα φορτηγακι, σε μια με ευθεια απλετη ορατοτητα κ τελειως καθαρο το αντιθετο ρευμα βγαζω φλας, περιμενω 2-3 sec, ξεκινω το προσπερασμα κ τοτε βγαζει φλας κ το pick-up, επεσα στα φρενα κ αρχισα τις κορνες (οχι για κραξιμο αλλα γιατι αν εκανε καμια κινηση αριστερα θα γινομασταν μπαχαλο αμφοτεροι), ε, μερικοι δεν τρωγονται, τι αλλο να κανεις πια!Πόσες άραγε σημαντικές διατάξεις του ΚΟΚ είναι άγνωστες από μεγάλο μέρος των οδηγών;
Το ξέρετε ότι μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι όταν επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα οι οδηγοί που βρίσκονται στη λωρίδα που επιχειρεί να μπει είναι υποχρεωμένοι να τον αφήσουν να μπει απλά και μόνο αν βγάλει φλας;
Τωρα τι ξυνεις κ συ παλιες πληγες; Μια φορα προσπαθησα να εξηγησω οσο πιο ευγενικα μπορουσα σε μια 'γλυκυτατη' κοπελα που μου το εκανε, οτι εθεσε σε κινδυνο κ των 2 μας τις ζωες κ μονο που δεν με εβρισε! Εφοσον ημουν πισω της λεει (ασχετα αν αυτη πηγαινε με 40 κ γω λιγα μετρα πιο πισω ερχομουν με 80) κ εβγαλε φλας ηταν δικαιωμα της να μπει μπροστα μου κ αν την χτυπαγα θα την πληρωνα κ απο πανω! (στο τελευταιο νομιζω εχει κ δικιο.. κατα τραγικη ειρωνεια..). Εκτοτε επαψα να ασχολουμαι κ με αυτη την κατηγορια οδηγων..
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Στο φίλο ping of death (τι ψευδώνυμο κι αυτό )
http://searchsecurity.techtarget.com/sD ... 96,00.html
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατυχημάτων προκαλείται από την κατανάλωση αλκοόλ, την κούραση καθώς και από την αγανάκτηση των οδηγών. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι ο ΚΟΚ δεν είναι σημαντικός! Κάπου είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι που) ότι είχαν κάνει ένα πείραμα σε μια πόλη. Είχαν βάλει μεγάφωνα που έπαιζαν κλασική μουσική. Τα ατυχήματα και οι τσακωμοί μεταξύ των οδηγών είχαν μειωθεί σε μεγάλο βαθμόΑκριβώς!
Επειδή λοιπόν κάποιοι δεν ξέρουν τον ΚΟΚ σε εκνευρίζουν. Επομένως αυξάνεται και η πιθανότητα ατυχήματος λόγω αγανάκτησης όπως λες.
-
Μα καλά πάνε τα 1000αρια με 150????[/quote]
Σε κατηφορα εχει παει μεχρι και 170!!!
-
Κι όμως μπορεί να φρέναρε επίτηδες όχι για να τον περάσεις αλλά για να μην μπορέσεις να φρενάρεις και να βρεθείς σε ακόμα δυσκολότερη θέση.... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου που μπορεί να ήταν απλά αφηρημένος....
Γενική αρχή μου είναι όταν κάποιος με φτάνει καλό είναι να με περάσει το συντομότερο και όταν κάποιον τον φτάνω καλό είναι να τον περάσω το συντομότερο. Είναι μεγάλη βλακεία να επιταχύνουμε όταν κάποιος μας πλησιάζει ή μας προσπερνά. Το γεγονός ότι κάποιος φτάνει κάποιον (σε διαδρομή και όχι στην πόλη) σημαίνει ότι γενικά έχει υψηλότερη μέση ταχύτητα οπότε είναι λάθος να τον εμποδίζουμε επειδή συνειδητοποιήσαμε ότι πάμε πιο αργά από όσο νομίζαμε-θέλαμε, ή ανάβαμε τσιγάρο, μιλάγαμε στο κινητό κλπ.
Από την άλλη όταν εγώ φτάσω κάποιον προσπαθώ να τον περάσω σύντομα και αποφασιστικά ώστε να αποφύγω τυχόν τέτοια κακά παιχνίδια. Δεν κολλάω πίσω του για να μην τον προκαλέσω και όταν βρώ ευκαιρία προσπαθώ να είμαι σαφώς πιο γρήγορος όταν τον φτάνω για προσπέραση (καλύτερα με φόρα) ώστε να είναι και πιο δύσκολο να αντιδράσει κακά αλλά και να μην με βλέπει ανταγωνιστικά (αναγνωρίζει το ότι είναι με λάθος ταχύτητα και πιο αργός και μέχρι να το σκεφτεί τον έχω περάσει και έχει ληξει το πράγμα). Σε άγνωστο δρόμο βέβαια είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και μπορεί να ακολουθείς για ώρα.... Ή αν ο ένας είναι πιο γρήγορος σε στροφές και ό άλλος στις ευθείες.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ή αν ο ένας είναι πιο γρήγορος σε στροφές και ό άλλος στις ευθείες....Αυτό είναι το χειρότερο σπάσιμο. Να έχεις βγει να διασκεδάσεις σε έρημο επαρχιακό δρόμο και να βρεις ένα μπάρμπα μπροστά σου με δυνατότερο αυτοκίνητο, ο οποίος στις ευθείες να ανοίγει ώστε να μη σε αφήνει να επιχειρήσεις προσπέραση και στις στροφές να στρίβει αργά. Η συμβουλή μου σε αυτή την περίπτωση είναι να σταματήσουμε όπου μπορούμε και να περιμένουμε ώστε να δημιουργηθεί αρκετή απόσταση από τον εγωιστή μπάρμπα και μετά να ξεκινήσουμε. Αν προσπαθούμε να βρούμε ευκαιρία να περάσουμε ή να τον πείσουμε με το ζόρι να μας αφήσει (αδύνατον, αφού συνήθως εσκεμμένα δε μας αφήνει) το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να εκνευριστούμε και να κάνουμε σοβαρό και επικίνδυνο λάθος ρισκάροντας προσπέραση 'αυτοκτονίας'.
ΑΜΑΡΤΗΣΑ!!!