-
Δεν ξέρω αν το ακούσατε στις ειδήσεις, αλλά άλλη μια 'ολυμπιακή' επιτυχία (για να μην πω ρεκόρ) ήταν τα 20.000.000 σουβλάκια (!) που καταναλώθηκαν την περίοδο των αγώνων...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
και τέλος έζησα την συγκλονιστικότερη εμπειρία που είχα ποτέ βλέποντας Μαραθώνιο στο Παναθηναϊκό. Οποιος ήταν εκεί καταλαβαίνει! Οποιος δεν ήταν, δεν μπορώ να το περιγράψω! Τελετή λήξης είδα αποσπάσματα αλλά πραγματικά μετά τον μαραθώνιο δεν με ενδιαφέρει να την δω! Δεν μου λεει τίποτα!
Αντε... μαζεύουμε λεφτά για Κίνα τώρα!!!!!!!!
ήθελα να το γράψω κι εγώ αυτό. Ο Μαραθώνιος είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ άθλημα απ'όλες τις απόψεις. Ειδικά όμως όταν πραγματοποιείται στην κλασική διαδρομή (πολύ δύσκολη, με ανηφόρες κατηφόρες και αυτή τη φορά και με δυνατό αέρα στη μαραθώνος) και όταν τερματίζεις στο ένα και μοναδικό στολίδι που λέγεται Παναθηναϊκό Στάδιο, είναι το κάτι άλλο όπως και να το δεις... έχει και τη χάρη ότι είναι πάντα το τελευταίο αγώνισμα των Αγώνων.
το καλύτερο όμως ήταν που έγινε απονομή εν μέσω της τελετής λήξης, ειλικρινά ΖΗΛΕΨΑ (ίσως επειδή είμαι κι εγώ αθλητής) τον Ιταλό που άκουσε τον εθνικό του ύμνο μπροστά σε 70.000 κόσμο που τον επευφημούσε και σε γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως και το Βραζιλιάνο που μάλλον ήταν αυτός που κέρδισε τον κόσμο...
Σπύρος
-
Τελικά η ουσία είναι οτι ακόμα και κακία να ήθελε να γράψει δεν του βγήκε!Γιατι δεν υπήρχε κάτι για να το κάνει!
Περισσότερο με τον Αμερικάνο γυμναστή τα είχε!!ΥΓ Στην κατανάλωση σουβλακίων ΔΕΝ συνέβαλα αλλά ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ειδικά οι δύο τελευταίες προτάσεις μου χτύπησαν πολύ άσχημα.Ίσως κάνω λάθος (οπότε και παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό) αλλά τελικά δεν έχει και πολύ σημασία. Είναι απλώς ένα ακόμα άρθρο. Θετικό ή αρνητικό, who cares?
Δεν έχει σημασία, αλλά κουβέντα να γίνεται! Εχω όρεξη σήμερα!
Εγώ νομίζω ότι οι τελευταίες προτάσεις είναι κορυφαίες! Ειρωνικότατες προς τους ίδιους τους Αμερικανους και έρχονται και δένουν με το υπόλοιπο άρθρο!!!!
Λεει λοιπον, οτι αυτό που εισέπραξε η μικρή και φτωχή Ελλάδα από την ανάθεση τον Ολυμπιακών ήταν ενα χρεος 8.5 δις δολλαρίων, μπόλικο αρνητισμό και υστερία σχετικά με την ασφάλεια. Μία κατάσταση για την οποία ευθύνονται οι ίδιοι οι Αμερικανοι, οι οποίοι δεν μπορούν πλεον να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, οπότε γκρινιάζουν στις άλλες χώρες. Το οτι προτείνει την Βαγδάτη για το 2016 είναι εμπνευσμένο!!! Δεν ξέρω, εγώ γέλασα πάρα πολύ όταν το διάβασα!!!
-
διπλο μήνυμα μολις σβήστηκε!!!!
-
Το μεγάλο γεγονός τελείωσε λοιπόν και μείναμε μονάχοι...
Τι μου μένει;
Η μοναδική ατμόσφαιρα που ζήσαμε στην Αθήνα, τα υπέροχα στάδια και γενικότερα οι υποδομές, τα χαμόγελα όλων, οι αθλητικές στιγμές που ήταν πολλές και ΒΕΒΑΙΑ οι εθελοντές που ήταν απίστευτοι.
Είδαμε και την κακή πλευρά. Αυτούς που εξυμνούσαμε πριν από λίγο καιρό, τώρα τους ρίχνουμε στην πυρά. Έτσι απλά. Εγώ διαφωνώ βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Στο αθλητικό μέρος τώρα θα μας μείνει ο αποχαιρετισμός στον Δήμα, το φοβερό double του El Guerrouj, η φοβερή Isinbayeva, το 4ο συνεχόμενο χρυσό του Pinsent που πάει να ισοφαρίσει τον Redgrave, το υψηλότατο επίπεδο των τουρνουά του Βόλεϊ και του Πόλο και άλλα που ίσως ξεχνάω.
Έδωσα το παρόν πολλές φορές:
[list:1ajqvhwb]
[:1ajqvhwb]Ελλάδα - Κούβα στο baseball. Εκπληκτική ατμόσφαιρα αφού το στάδιο ήταν γεμάτο με 7500 κόσμο . Βέβαια την περισσότερη ώρα εξηγούσα στους φίλους το παιχνίδι αλλά χαλάλι γιατί ήταν πραγματικά πολύ ωραία. Άρεσε σε όλους.[/1ajqvhwb]
[:1ajqvhwb]Ελλάδα - Πολωνία και Βραζιλία - Ιταλία στο Βόλεϊ. Απλά εκπληκτικά παιχνίδια (ειδικά το 2ο). [/1ajqvhwb]
[:1ajqvhwb]Ελλάδα - Ιταλία, Σερβία - Ισπανία, Ρωσία - Γερμανία, Ουγγαρία - Ρωσία στο πόλο (3 μέρες). Το τέλειο πόλο. Τί είναι αυτοί οι Ούγγροι ρε παιδί μου [/1ajqvhwb]
[:1ajqvhwb]3 ημέρες ποδηλασία πίστας. Το ποδηλατοδρόμιο υπέροχο, η πίστα ίσως η πιο γρήγορη του κόσμου και να τα Παγκόσμια και Ολυμπιακά ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο. Το άθλημα πολύ εντυπωσιακό από κοντά.[/1ajqvhwb]
[:1ajqvhwb]Στίβο μια ημέρα αλλά η θέση όχι πολύ καλή. Το επι κοντώ ανδρών μπροστά μου και ο Stevenson να δίνει παράσταση [/1ajqvhwb]
[:1ajqvhwb]Ρυθμική γυμναστική στον τελικό του ομαδικού. Θεατρική παράσταση και είναι απίστευτο το τι κάνουν αυτές οι κοπέλες [/1ajqvhwb][/list:u:1ajqvhwb]Και τώρα; Τελείωσε η άδεια, τελείωσε το καλοκαίρι, τελείωσαν οι Ολυμπιακοί. Ρε, τι πάθαμε
-
Τρίτη πρωί.Εθελοντής επάνω στο βάθρο του με ντουντούκα.
Καλημέρα και καλωσήρθατε στους Ολυμπιακούς Αγώνες,σε πολλές γλώσσες!!
'Προχωρήστε δεξιά για τις θύρες 1-6 και φροντίστε να έχετε τα εισητήρια σας για τον έλεγχο!Δεν είναι έλεγχος ντοπινγκ βέβαια αλλά αν δεν τα έχετε θα σας αποβάλουν απο τους αγώνες!'Με καλή διάθεση και πολύ χιούμορ!
Αυτό μου έμεινε!
Η καλή διάθεση κάποιου,μέσα στον ήλιο,να κάνει αγνωστους σε αυτον να αισθανθούν πιο άνετα!
-
Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να δώ ότι ήθελα να δώ, μιας και έλειπα διακοπές...είδα όμως:
Ποδόσφαιρο Ελλάδα-Μεξικό στο Βόλο...τέλεια ατμόσφαιρα, θέαμα μέτριο, απο την ελληνική ομάδα.Μπάσκετ ανδρών Ημιτελικά...Εξαιρετικό παιχνίδι, απο Λιθουανία, Ιταλία και Αργεντινή με λίγα μόνο ξεσπάσματα των Αμερικάνων...μάλλον ήθελαν να το δώσουν το παιχνίδι, ποιος ξέρει γιατί...
Μπάσκετ ανδρών τελικοί...φοβερά παιχνίδια και τα δύο, ο κόσμος τρομερός με αποθέωση τους Φοίβο και Αθηνά που έδωσαν ρεσιτάλ στο χορό...εξαιρετικές οι χορεύτριες και οι αθλητές/ζογκλέρ!!!
Εθελοντής με ντουντούκα προσκαλούσε τους έλληνες να μιλήσουν για τους Ολυμπιακούς για την χώρα τους κλπ...'Τι θέλετε να σας πώ, που είναι το στάδιο? Μπροστά σας είναι, δεν το βλέπετε? τυφλοί είστε? Ελάτε να μας μιλήσετε, μόνο οι Έλληνες, γιατι αν το πώ στ'αγγλικά θα πλακώσουν όλοι οι ξένοι' !!!!
Απλά άπαιχτοι, χαράς το κουράγιο τους....ειλικρινά στεναχωρήθηκα που τελικά δεν πήρα ενεργό μέρος σ'αυτό το πανηγύρι...εκτός βέβαια τα βράδυα στην Πλάκα και του Ψυρρή
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
[...]Όμως, ντοπαρισμένοι αθλητές μας θα διοριστουν αξιωματικοί και θα ζουν αργόμισθία εις βαρος μας μια ζωή.[...]Αργομισθία όσον αφορά πως πληρώνονται από τις ένοπλες δυνάμεις και δεν ξέρουν να βαρέσουν ούτε προσοχή, αλλά ούτε να δώσουν το ίδιο αυτό παράγγελμα σε άλλους συμφωνώ.
Γενικότερα όμως αργόμισθοι ΔΕΝ είναι...
Ντοπαρισμένοι ή μη ζούνε σε ρυθμούς και με περιορισμούς που (σχεδόν) κανείς μας δεν θα μπορούσε.
Ναι, ίσως κατέβασαν δραματικά τα προσωπικά τους ρεκόρ, αλλά εξ αρχής τα ρεκόρ αυτά βγήκαν με αίμα, και αν ντοπαρίστηκαν η ντόπα τους έκανε να βελτιώσουν μεν τα ρεκόρ αυτά (που αλλιώς δεν θα κατέβαιναν), με αίμα όμως και πάλι...
(Δεν είναι σαν τα φιστίκια του Σούπερ Γκούφη!! )Οπότε δεν θα τους χαρακτήριζα γενικότερα αργόμισθους... Αν το πρόβλημα είναι ο τίτλος των ενόπλων δυνάμεων θα μπορούσαν να τους δίνουν τα ίδια λεφτά, από το ίδιο πορτοφόλι με άλλο τρόπο.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Η αυτοκτονια δεν ειναι αστειο ο** λογος ειναι γελειος/αστειος. Αν ο καθε αθλητης που περιμενε να κερδισει μεταλιο και δεν κερδισε αυτοκτονουσε ** θα ειχαμε 40-50 νεκρους στην καθε Ολυμπιαδα. Να μην πω οτι οι μισοι Ελληνες πρεπει να αυτοκτονισουν γιατι πρεπει να πληρωσουν τα 8,5 δισ.Νικος
Νομίζω πως είσαι λίγο εκτός θέματος...
Ο λόγος που αυτοτόνησε η εν λόγω αθλήτρια δεν είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σχέση με διακρίσεις και μετάλλια, αφού αγωνιζόταν στην κατηγορία τζούντο βαρέων βαρών που διεξήχθη στις 20/8 (και εκεί ήμουν!! ) και η κοπέλλα αυτοκτόνησε κάπου πριν την τελετή έναρξης, δηλαδή μια βδομάδα πριν...Οπότε το επιχείρημα πως Ο ΛΟΓΟΣ είναι γελοίος απλά δεν στέκει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
το καλύτερο όμως ήταν που έγινε απονομή εν μέσω της τελετής λήξης, ειλικρινά ΖΗΛΕΨΑ (ίσως επειδή είμαι κι εγώ αθλητής) τον Ιταλό που άκουσε τον εθνικό του ύμνο μπροστά σε 70.000 κόσμο που τον επευφημούσε και σε γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως και το Βραζιλιάνο που μάλλον ήταν αυτός που κέρδισε τον κόσμο...Σπύρος
Εγώ με τη Χαλικιά τρελλάθηκα... 70.000 κόσμος όρθιος να τραγουδάει τον εθνικό σου ύμνο, και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος για αυτό να είσαι εσύ...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Έδωσα το παρόν πολλές φορές:
Ελλάδα - Κούβα στο baseball. Εκπληκτική ατμόσφαιρα αφού το στάδιο ήταν γεμάτο με 7500 κόσμο . Βέβαια την περισσότερη ώρα εξηγούσα στους φίλους το παιχνίδι αλλά χαλάλι γιατί ήταν πραγματικά πολύ ωραία. Άρεσε σε όλους.Βρε κοίτα που μπορεί και να καθόμασταν δίπλα δίπλα!!!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
.....Στο αθλητικό μέρος τώρα θα μας μείνει ο αποχαιρετισμός στον Δήμα, το φοβερό double του El Guerrouj, η φοβερή Isinbayeva, το 4ο συνεχόμενο χρυσό του Pinsent που πάει να ισοφαρίσει τον Redgrave, το υψηλότατο επίπεδο των τουρνουά του Βόλεϊ και του Πόλο και άλλα που ίσως ξεχνάω....Πω! Πω! βρε παιδί μου τι μουν..... ήταν αυτή η Isinbayeva! Έτσι μου ερχόταν να μπω μεσα να την.... τιμήσω!
-
Δε μου λέτε ρε πατριώτες …
-
Μήπως το γεγονός ότι η ΔΟΕ θέλει να διευρύνει τους πιθανούς αγοραστές του “προιόντος” που εκείνη, σε συνεργασία με τους χορηγούς και τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, προωθεί και διαχειρίζεται, απευθυνόμενη KAI σε μικρότερες υποψήφιες διοργανώτριες χώρες, έχει καμία σχέση με την “μεταστροφή” των διεθνών ΜΜΕ έναντι της Ελλάδας και με την παρουσίαση της ως “μικρής διοργανώτριας χώρας-πρότυπο”?
-
Το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ με κάθε ευκαιρία τονίζουν τα “οφέλη” που αποκόμισε η “μικρά πλην τιμία Ελλάς” από την διοργάνωση των αγώνων στον τομέα των υποδομών, αποσιωπώντας συστηματικά τις αρνητικές οικονομικές πλευρές του ζητήματος είναι τυχαίο?
-
Η μεταστροφή των αμερικανικών ΜΜΕ έχει κάποια σχέση με τις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τον προσεταιρισμό της ελληνικής εκλογικής “πελατείας” υπέρ του κατά περίπτωση εκλεκτού τους?
-
Το χάιδεμα της Ελλάδας από τα αμερικάνικα ΜΜΕ έχει κάποια σχέση με το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα το τελειότερο παγκοσμίως σύστημα ασφαλείας και επιτήρησης αστικών περιοχών (σε επίπεδο υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας) το οποίο, όμως, για να παραμείνει λειτουργικό και να χρησιμοποιηθεί σαν δοκιμαστική πλατφόρμα για την αντιτρομοκρατική γυμναστική των ΗΠΑ, ΑΠΑΙΤΕΙ την συναίνεση ενός πληθυσμού με το ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟ αντιαμερικανικό συναίσθημα στην Eυρώπη?
ΖΗΤΩ OI 28οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,
ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ,
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ GIANNA AGGELOPOULOS, DASKALAKIΜΠΕΕΕΕΕΕΕ!!!
-
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
[...]Όμως, ντοπαρισμένοι αθλητές μας θα διοριστουν αξιωματικοί και θα ζουν αργόμισθία εις βαρος μας μια ζωή.[...]
Αργομισθία όσον αφορά πως πληρώνονται από τις ένοπλες δυνάμεις και δεν ξέρουν να βαρέσουν ούτε προσοχή, αλλά ούτε να δώσουν το ίδιο αυτό παράγγελμα σε άλλους συμφωνώ.
Γενικότερα όμως αργόμισθοι ΔΕΝ είναι...
Ντοπαρισμένοι ή μη ζούνε σε ρυθμούς και με περιορισμούς που (σχεδόν) κανείς μας δεν θα μπορούσε.
Ναι, ίσως κατέβασαν δραματικά τα προσωπικά τους ρεκόρ, αλλά εξ αρχής τα ρεκόρ αυτά βγήκαν με αίμα, και αν ντοπαρίστηκαν η ντόπα τους έκανε να βελτιώσουν μεν τα ρεκόρ αυτά (που αλλιώς δεν θα κατέβαιναν), με αίμα όμως και πάλι...
(Δεν είναι σαν τα φιστίκια του Σούπερ Γκούφη!! )Οπότε δεν θα τους χαρακτήριζα γενικότερα αργόμισθους... Αν το πρόβλημα είναι ο τίτλος των ενόπλων δυνάμεων θα μπορούσαν να τους δίνουν τα ίδια λεφτά, από το ίδιο πορτοφόλι με άλλο τρόπο.
Σωστός Γιώργο!
Αργόμισθοι?Ποιοί?
Οι αθλητές που κάνουν προπόνηση 12 ώρες την ημέρα,365 μέρες τον χρόνο?
Δεν θα έπρεπε η Πολιτεία να φροντίσει ώστε αυτοι οι άνθρωποι να έχουν τα προς το ζειν και μετα την αποχώρησή τους απο τους Αγώνες?Που μάλιστα γίνεται και σε σχετικά μικρή ηλικία?
Η θεωρείς Tiger οτι θα έπρεπε να ψάξουν τότε να βρουν δουλειά?!Η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει αυτούς τους ανθρώπους που αφοσιώνονται 100% στον αθλητισμό!Και πολύ καλά κάνει ότι κάνει!
-
Ευθύμη δεν συμφωνώ!
Γιατι ακόμα και ετσι να είναι,οι Αγώνες είχαν απόλυτη επιτυχία!
Το τι μπορεί να επιδιώκει ο οποιοσδήποτε δεν μειώνει αυτό το γεγονός! -
Ο χρήστης sado έγραψε:
.....Στο αθλητικό μέρος τώρα θα μας μείνει ο αποχαιρετισμός στον Δήμα, το φοβερό double του El Guerrouj, η φοβερή Isinbayeva, το 4ο συνεχόμενο χρυσό του Pinsent που πάει να ισοφαρίσει τον Redgrave, το υψηλότατο επίπεδο των τουρνουά του Βόλεϊ και του Πόλο και άλλα που ίσως ξεχνάω....
Πω! Πω! βρε παιδί μου τι μουν..... ήταν αυτή η Isinbayeva! Έτσι μου ερχόταν να μπω μεσα να την.... τιμήσω!
Καλύτερη ήταν η Ισλανδή με το περίεργο όνομα που ήρθε 5η
-
το καλύτερο όμως ήταν που έγινε απονομή εν μέσω της τελετής λήξης, ειλικρινά ΖΗΛΕΨΑ (ίσως επειδή είμαι κι εγώ αθλητής) τον Ιταλό που άκουσε τον εθνικό του ύμνο μπροστά σε 70.000 κόσμο που τον επευφημούσε και σε γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως και το Βραζιλιάνο που μάλλον ήταν αυτός που κέρδισε τον κόσμο...
Σπύρος
Εγώ με τη Χαλικιά τρελλάθηκα... 70.000 κόσμος όρθιος να τραγουδάει τον εθνικό σου ύμνο, και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος για αυτό να είσαι εσύ...
Αυτο ηταν οντως τεραστια επιτυχια στο στιβο!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ευθύμη δεν συμφωνώ!
Γιατι ακόμα και ετσι να είναι,οι Αγώνες είχαν απόλυτη επιτυχία!
Το τι μπορεί να επιδιώκει ο οποιοσδήποτε δεν μειώνει αυτό το γεγονός!Ναι, απ ότι φαίνεται ήταν επιτυχημένοι οργανωτικά. Και αυτό ασχέτως των επιπτώσεων (οικονομικών και άλλων).
Και να σου πω κάτι? Και 'γω (όπως οι περισσότεροι πιστεύω) συγκινήθηκα, χάρηκα ή μελαγχόλησα με διάφορα που είδα και άκουσα είτε ζωντανά είτε από την τηλεόραση στην διάρκεια των ολυμπιακών … ΟΜΩΣ …
… Η συγκίνηση του κοινού, Οι προσπάθειες των αθλητών, Το μεράκι των εθελοντών, Η δουλειά των χιλιάδων τεχνικών και διοικητικών που δούλεψαν με σοβαρότητα για να γίνει πραγματικότητα αυτό το πανηγύρι, δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε την απλή αλήθεια:
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.
Συνεπώς, τις δηλώσεις και τον “ενθουσιασμο” του οποιουδήποτε “αρμόδιου”, πολιτικού, “παράγοντα” ή δημοσιογράφου σχετίζεται με αυτό το πανηγύρι εγώ τουλάχιστον τις αντιμετωπίζω με πολύ μεγάλη επιφύλαξη …
Ευτύχης
-
Σπύρος
να με συμπαθάς φίλε, αλλά εγώ τη Χαλκιά δεν την πιστέυω... είχε σταματήσει λέει τον αθλητισμό εντελώς, δούλευε στον Τριανταφυλλόπουλο, και ξαφνικά ασχολήθηκε 1,5 χρόνο, κατέβηκε Ολυμπιακούς και ρήμαξε τα ρεκόρ??? δεν θέλω να μιζεριάζω, αλλά... άσε που είπε ένα σωρό ψωνίστικες αηδίες μετά στη συνέντευξη!
κορυφαία ελληνική στιγμή για μένα το χρυσό της κοπελίτσας στα 20 χμ. βάδην. Σεμνή, συγκινημένη, ηρωική προσπάθεια (με τη βοήθεια του κόσμου) στα τελευταία μέτρα, ακόμα και ο τρόπος που πανηγύρισε με κέρδισε τι να πω...εύγε!
Σπύρος
Ολυμπιακές επιτυχίες!