-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τα πραγματα νομιζω οτι ειναι απλα: η προκληση πλεον για ολες τις εταιριες ειναι να φτιαξουν αυτοκινητα τα οποια ναι μεν να ειναι γρηγορα, αλλα ταυτοχρονα ευκολοδηγητα απο την πλειοψηφια των οδηγων.Χαρακτηριστικα παραδειγματα πολλα. Παρτε το Punto GT & Rallye. Στην εποχη τους ηταν οτι πιο γρηγορο μπορουσε να αγορασει κανεις με λογικο κοστος. Ομως και τα 2 ηθελαν προσοχη, ειδικα στους Ελληνικους δρομους. Χαριζαν χαμογελα στον οδηγο οχι μονο λογω της ταχυτητας τους αλλα και γιατι εκει στο οριο απαιτουσαν να εισαι 100% παρων και να μην κανεις λαθη. Απαιτουσαν προσοχη και ηθελαν πολλα χλμ για να μπορεις να τα μαθεις...
Οι σημερινοι εκπροσωποι της κατηγοριας ibiza FR, C2 vts, πανε το ιδιο γρηγορα, αλλα πλεον ειναι ευκολο για οποιονδηποτε να πιασει το 80-90% των δυνατοτητων τους. Συγχωρουν λαθη και προστατευουν τον οδηγο τους απο αυτα.
Δε νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση πλεον να δουμε σημερα αυτοκινητα οπως εκεινης της εποχης.
Σπύρο, πολύ σωστά τα λες, οι σημερινές αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθουν να φτιάξουν αυτοκίνητα τα οποία θα οδηγηθούν από όλους τους οδηγούς απαιτώντας όχι μεγάλων αξιώσεων οδηγικά προσόντα και ταυτόχρονα να μπορουν να συγχωρούν ακραίες καταστάσεις....
Γι αυτό ας δώσουμε τα εύσημα στην citroen για την προσπάθειά της αυτή.
Η εποχή με τα rally, vts, crx, punto gt έχει περάσει όπως φαίνεται ανεπιστρεπτί παρόλο που αυτό μπορεί να στεναχωρεί μερικούς.
-
Το ιδιο ακριβως σκηνικο συμβαινει και με τις μηχανες. Πριν λιγα χρονια επρεπε να ησουν 'χερας' για να πας οριακα τα 1000αρια της εποχης εκεινης.
Σημερα, ακομη και μοντελα-πυραυλοι με 170αλογα και 300χαω τελικης, μπορουν να οδηγηθουν παρα πολυ γρηγορα απο οδηγους 'μεσαιας κλασης', πραγμα αδιανοητο πριν 10 χρονια... -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Η μέτρηση είναι σε μέτρα και όχι δλ. Για περισσότερα νούμερα σχετικά με άλλα αυτοκίνητα υπόσχομαι να επανέλθω τη δευτέρα, οπότε και θα έχω πρόσβαση στο αρχείο μετρήσεων του περιοδικού. Πάντως αρκετά 1600άρια ίδιου ή μεγαλύτερου βέρους, τα οποία δεν είναι σπορ, επιτυγχάνουν αυτήν την επίδοση -ή έστω πολύ παραπλήσια- γι'αυτό και τα σχόλιά μας δεν είναι πολύ θετικά.
Κώστα,άν σού είναι εύκολο,δέν κάνεις καί μία 'σούμα' όλων τών αυτοκινήτων πού έχουν μετρηθεί στήν πίστα;Θά ήταν πολύ ενδιαφέρων,δέν νομίζεις;
-
Δε ξερω κατα ποσο αυτο θα ειναι αντιπροσωπευτικο, διοτι οι δοκιμες καθε φορα γινονται υπο διαφορετικες συνθηκες.
-
Έτσι ακριβώς είναι και το έχουμε ξαναπεί. Διαφορές μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο είναι λιγάκι δύσκολο να είναι αντιπροσωπευτικές. Ωστόσο όταν κάνει το ένα 1:18 και το άλλο 1:20 δείχνει ότι κάποιο είναι λιγάκι πιο γρήγορο στην πίστα. Πάντως για να μην μπερδευόμαστε, τα φρένα του VTS θα σας φανούν πολύ καλά για όσους τα δοκιμάσετε, απλώς όταν οι καταστάσεις ξεφεύγουν από το σύνηθες, ίσως είναι λιγάκι 'λίγα'. Με ένα άλλο τακάκι μπορεί πολύ εύκολα να διορθωθεί η όποια κατάσταση μιας και το 195/45 R16 σου δίνει το δικαίωμα να πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις σε πολύ καλά νούμερα. Ωστόσο μην μπερδευόμαστε, τα 53 (πχ.) μέτρα του Focus RS ...δύσκολα θα τα κάνει...
-
To C2 νομίζω ότι είναι ευκαιρία.
Είναι πολύ όμορφο (μαύρο με ηλιοροφή και καθίσματα δίχρωμα με πορτοκαλί πλαινά) και από αυτά που διαβάζω μου αρέσει.
Τώρα για τις επιδόσεις, ε δεν είναι και τίποτε σπουδαίο αλλά φαντάζομαι ότι με λίγα πράγματα ξεφιμώνει το μοτεράκι. -
Βγαινει και με ηλιοροφη???
Εβγαλε συγκριτικο το EVO c2-saxo
Tι λεει το EVO σαν περιοδικο?Αξιοπιστο? -
Εντάξει, καλό αυτοκινητάκι το C2 VTS, νομίζω ότι εξαντλήθηκε το θέμα.
Ελπίζω να μην εξελιχθεί στη νέα μικρή νεκροφόρα των δρόμων μας, αφού με τόση ιπποδύναμη και τέτοιο μέγεθος, μάλλον θα γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα αμάξια των κουλών της παραλιακής. -
Παραθέτω εδώ το post του zoranb μιας και το topic που άνοιξε κλειδώθηκε...
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι, ας του απαντήσει...Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Ρε παιδιά τι γινεται εδώ? Στο συγκριτικό (στο πρόσφατο τεύχος) με το Ignis και το Sportka το C2 VTS δίνει 0-100 σε 9.7sec και όπου αλλού εκτός απο συγκριτικό έχω δεί τις επιδόσεις του στα 0-100 του δίνει 8.3sec. Βασικά ξενέρωσα γιατί το περιμέναμε πως και πως να σκίσει τον προκάτοχό του αλλά έλεος οχι και 9.7????
Τι φταίει???????? ESP??? Τί???? -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Ρε παιδιά τι γινεται εδώ? Στο συγκριτικό (στο πρόσφατο τεύχος) με το Ignis και το Sportka το C2 VTS δίνει 0-100 σε 9.7sec και όπου αλλού εκτός απο συγκριτικό έχω δεί τις επιδόσεις του στα 0-100 του δίνει 8.3sec. Βασικά ξενέρωσα γιατί το περιμέναμε πως και πως να σκίσει τον προκάτοχό του αλλά έλεος οχι και 9.7????
Τι φταίει???????? ESP??? Τί????Κατ'αρχήν μιλάς για προκάταχο και μπορεί να νευριάσεις τους saxάκηδες
Τι να φταίει απλό είναι:16άρες,1050+κιλά και πόσο πιο κοντό κιβώτιο να έχει για να καλύψει αυτές τις ουσιαστικότατες διαφορές.
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Τι φταίει???????? ESP??? Τί????Κατ'αρχήν μιλάς για προκάταχο και μπορεί να νευριάσεις τους saxάκηδες
Τι να φταίει απλό είναι:16άρες,1050+κιλά και πόσο πιο κοντό κιβώτιο να έχει για να καλύψει αυτές τις ουσιαστικότατες διαφορές.
δε νομιζω οτι τα 70 κιλα διαφορα εχουνε τοση επιπτωση... Μαλλον στις 16αρες, και ισως ειναι λογω κινητηρα, αφου δεν παιζουνε ρολο μονο τα αλογα.
-
Αφού γνωρίζετε ότι αποκλείεται (ουσιαστικά απαγορεύεται) να βγουν ξανά αμάξια τύπου rallye, γιατί περιμένετε διαδόχους τους που να είναι σαν αυτά (ελαφριά, γρήγορα, με μικρούς τροχούς και παιχνιδιάρικη οδηγική συμπεριφορά), αλλά ταυτόχρονα να πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και σταθερότητας του σήμερα;
Φανταστείτε να έβγαινε ένα νέο rallye, όμοιο με το παλιό. Θα το έπαιρνε η NCAP και θα του έδινε μισό αστέρι κι αυτό με το ζόρι. Άντε μετά να πουλήσει, όταν θα το έχουν ονομάσει 'χάρο' πριν καν βγει στην αγορά. -
Διαβασα το EVO και επιασαν 0-100 σε 9.4δλ.Αυτη η μετρηση εγινε με οδηγο και συνοδηγο.Μετα δοκιμασαν μονο με οδηγο (-90κιλα) και πετυχαν 8,6.Αρκετα ικανοποιητικο...!
Βεβαια δεν ξερω ποσο αξιοπιστο περιοδικο ειναι EVO. -
Δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστο το περιοδικο, αλλα δε νομιζω οτι καποιος που ενδιαφερεται για το αυτοκινητο πρεπει να δωσει και πολυ μεγαλη προσοχη στις απολυτες επιδοσεις. Ετσι και αλλιως αν καποια στιγμη θελησει κατι παραπανω, το μοτερ αυτο εχει αποδειξει οτι ειναι ευκολο στη βελτιωση.
-
Νομίζω ότι, τα περισσότερα περιοδικά, χρησιμοποιούν τον ίδιο εξοπλισμό για τις μετρήσεις τους.
Ψέματα δε νομίζω να λένε...
Μήπως λοιπόν εκτός των άλλων (καιρικές συνθήκες, φορτίο κλπ.) είναι και θέμα δοκιμαστή;;
Λέω μήπως! -
Εγώ πάντως πιστεύω ότι το C2 θα είναι σχεδόν παντού πιο γρήγορο από το Σάξο.
Ξέρει κανείς τις σχέσεις του κιβωτίου του? -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Εγώ πάντως πιστεύω ότι το C2 θα είναι σχεδόν παντού πιο γρήγορο από το Σάξο.ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ
-
Ξέρουμε πόσο γυρνάει το Saxo στα Μέγαρα?
-
Apantao se spyro kai gatony pou lene pos ftaine ta kila kai oi zantes klp. Paidia den katalavate ti leo. Leo pos to C2VTS i citroen tou dinei 8.3 stis prodiagrafes eno to periodiko 4troxoi se prosfato sigritiko dinei 9.7. Lete na allaksan ta kila kai tis zantes tou mama sto periodiko mono kai mono gia to sygritiko???
I think not. AN kai exw steilei email sto periodiko pos eksigeitai afti i epidosi akoma perimenw. Ma kala kokkala exei afti i apantisi????[/b] -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Apantao se spyro kai gatony pou lene pos ftaine ta kila kai oi zantes klp. Paidia den katalavate ti leo. Leo pos to C2VTS i citroen tou dinei 8.3 stis prodiagrafes eno to periodiko 4troxoi se prosfato sigritiko dinei 9.7. Lete na allaksan ta kila kai tis zantes tou mama sto periodiko mono kai mono gia to sygritiko???
I think not. AN kai exw steilei email sto periodiko pos eksigeitai afti i epidosi akoma perimenw. Ma kala kokkala exei afti i apantisi????[/b]Στο ελληνικο EVO κανει 8,6 με τον οδηγο μονο,με συνοδηγο κανει 9,6.Τα παραπανω κιλα του συνοδηγου επιβαρυνουν τις επιδοσεις.
Καλα αυτος ο συνοδηγος παλαιστης του σουμο ειναι ;
C2 VTS