-
Ειναι οτι ζηταει κανεις...!Εγω προτιμω το μαμμοθρεφτο εσυ το αλητικο!Ειναι αναλογα και με τις ικανοτητες καθε οδηγου.Το ηλεκτρονικο γκαζι για το c2 ειναι σιγουρο?????
Ειναι σαν του ibiza?????Το ηλεκτρονικο γκαζι ειναι οτι πιο ξενερωτο υπαρχει.Δεν ξερω καν γιατι υπαρχει??? -
Εγώ αυτό πού διαπιστώνω καί μέ λυπεί,είναι ότι,οι επιδόσεις αυτών τών τριών αυτοκινήτων (0-100 καί 0-160) είναι κατά πολύ χειρώτερες (50% στό 0-160!!! )από τό 'μικρομεσαίο' τότε Καντέτ καί μάλιστα μέ τήν ίδια σχεδόν (καί μεγαλύτερη στό C2) ιπποδύναμη.
Μού φαίνεται ότι δέν θά αγοράσω ποτέ καινούριο αυτοκίνητο ρέ γμτ.
Σέ δέκα χρόνια από σήμερα,τά 'μικρά' θά ζυγίζουν 1600 κιλά καί θά χρειάζονται 200 άλογα γιά νά κινηθούν σβέλτα. -
Βλέποντας τα σημερινά gti,μάλλον θα ψάξω να αγοράσω κανένα 205 gti,rallye και θα το κρατήσω για πάντα για να δείξω στους απογόνους μου (όταν και αν έρθουν)τι χαρά πρόσφεραν κάποτε τα αυτοκίνητα Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Το κόκκινο Ignis που είχαν για test το έχω οδηγήσει. Δεν ξέρω αν το πήρα μετά ή πριν το συγκριτικό αλλά σε εμένα τα λάστιχα ήταν ταλαιπωρημένα.Τα ελαστικά με τα οποία μας παραχωρήθηκε το Ignis της δοκιμής ήταν καινούρια. Επίσης, το C2 έχει ποντως ηλεκτρονικό γκάζι. Αυτά.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
sado σχεδον σε ολες τις μετρησεις ειναι ιδια.Μαλιστα σε μερικες ειναι πανω το σιτροεν.Το εσπ βγαινει παντως.Αν και για μενα καλο θα ηταν να μην το βγαζει κανεις στους αθλιους ελληνικους δρομους.Το ιγκνις παντως στα μεγαρα εκανε 1.20.60 και το σιτροεν 1.17.60.Επισης το σιτροεν εχει καλυτερο τιμονι.Απο την αλλη το ιγκνις ειναι πιο διασκεδαστικο με καλυτερα φρενα και καλυτερη τιμηΣυμφωνώ για τις μετρήσεις αλλά προσωπικά δεν το θέλω για κόντρες ή για χρόνους αλλά για Π.Φάληρο – Σούνιο και Μέγαρα. Η αλήθεια είναι ότι αν το ΚΑ είχε τον κινητήρα του Ignis και χώραγα μέσα σίγουρα θα έπαιρνα αυτό χωρίς κουβέντα.
Ενας φίλος μου στην Αγγλία έκανε Test Drive το C2 GT και το C2 VTS και μόλις κατέβηκε από το VTS παράγγειλε το GT.Με βάση προσωπική άποψη και άποψη άλλων στην παρέα που τα έχουν οδηγήσει
Τα + του C2 είναι- Τιμόνι
- Στιβαρότητα
- Καθίσματα
- Ωραία σχεδίαση
Τα - του C2 είναι
- Βάρος
- Φρένα
- Κινητήρας
- Τιμή
- Κόστος συντήρησης
- 16’ ζάντες
Τα + του Ignis
- Κινητήρας
- Ήχος
- WRC look
- Στήσιμο
- Ελαφρύ
- Αντιπροσωπεία
Τα – του Ιgnis
- Σχεδίαση Ταμπλό
- Εταζέρα
- Μικροανέσεις
ageloskalp: Πολύ σωστά! Συμφωνώ μαζί σου. Ο καθένας ζητάει διαφορετικά πράγματα.
Το γκάζι του C2 είναι σίγουρα ηλεκτρονικό. Δεν θα το πολύκαταλάβεις στην κανονική οδήγηση αλλά σίγουρα θα το καταλάβεις στις απότομες γκαζιές. -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Το κόκκινο Ignis που είχαν για test το έχω οδηγήσει. Δεν ξέρω αν το πήρα μετά ή πριν το συγκριτικό αλλά σε εμένα τα λάστιχα ήταν ταλαιπωρημένα.
Τα ελαστικά με τα οποία μας παραχωρήθηκε το Ignis της δοκιμής ήταν καινούρια. Επίσης, το C2 έχει ποντως ηλεκτρονικό γκάζι. Αυτά.
Αχααααα!! Ωστε εσείς τα φάγατε!! Τουλάχιστον δεν με πέρνατε μαζί σας;;!
-
Δεν ξερω αν εχεις οδηγησει ibiza αλλα πηγαινα ξεκινησω και το αμαξι εφευγε μισο δευτερολεπτο μετα το πατημα του γκαζιου!!!
Τοσο πολυ θα ειναι και στο C2?
Μια ακομη βοηθεια:τα 120-0 τα εχει σε 59,9 δλ.Μπορει καποιος να μου πει τους χρονους αλλων αυτοκινητων εκτος των sportKa και Ignis sport για να εχω ενα μετρο συγκρισης!!! -
Ο χρήστης ageloskalp έγραψε:
Δεν ξερω αν εχεις οδηγησει ibiza αλλα πηγαινα ξεκινησω και το αμαξι εφευγε μισο δευτερολεπτο μετα το πατημα του γκαζιου!!!
Τοσο πολυ θα ειναι και στο C2?Στην Ελλάδα Ibiza έχω. Σίγουρα δεν είναι σαν το Ibiza αλλά το καταλαβαίνεις....
-
4 ΤΡΟΧΟΙ
SPORTKA: 0-100 10.8, TELIKH 173, 0-140 23, 0-400 17.7, 0-1000 32.8.
C2 VTS 0-100 9.7, TELIKH 202, 0-140 19.4, 0-400 17, 0-1000 31.2.
IGNIS SPORT: 0-100 9.4, TELIKH 185, 0-140 19.9 KAI 0-1000 31.4.Tα αντίστοιχα στοιχεία για το Saxo VTS
επιτ.απο σταση :
0-100=8,6δ
0-160=22,3δεπιτ.εν κινηση :
με 3η:50-80=4,7 | 80-110=4,6
με 4η:80-110=6,7 | 110-140=7,1
με 5η:80-110=9,0 | 110-140=11400μ απο σταση :16,2/140χλμ/ωρα
1000μ απο σταση:29,7/175,2χλμ/ωραΠήγα και είδα ένα στη Σιτροέν στην Μεσογείων.Είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!
-
Για τα φρένα μια αλλαγή στα υλικά τριβής σίγουρα θα αλλάξει τα πράγματα προς το πολύ καλύτερο αφού τα δισκόφρενα είναι ανθεκτικα. Από εκει και πέρα το C2 δυστυχώς έχει το φιλικό για μέσο οδηγό και αδίαφορο για τον ψαγμένο στήσιμο που έχουν όλα τα καινούργια. Ουδέτερο ουδέτερο ουδέτερο και αυτό αποδίδει στην πίστα αφού δεν χάνεται χρόνος σε 'χαζογλιστρήματα' αλλά έτσι χάνεται η χαρά της οδήγησης στο όριο. Κατά τα άλλα το C2 είναι ένα σύγχρονο GTi με ότι αυτό σημαίνει σε βάρος-επιδόσεις-εξοπλισμό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι ως το νέο VTS. Αυτό μας τέλειωσε άλλωστε πολύ το αποκάλεσαν σκοτώστρα και την ευχάριστη για τον γνώστη οδική συμπεριφορά επικίνδυνη.
Το Ignis δεν ξέρω ποτέ δεν μου έκατσε καλά λόγω άκαμπτου ο οποίος δεν τα πάει και τόσο καλά με τις ανωμαλίες των Ελληνικών επαρχιακών 'δρόμων'. Προσωπικά θα ήθελα το SportKa με κινητήρα C2 και εξοπλισμό C2. Επειδή δεν υπάρχει επιλέγω C2 μεταξύ των τριών και επιφυλάσομαι για προσωπικές εντυπώσεις μετά απο test drive όταν και αν θα υπάρχει αμάξι διαθέσιμο.
Και οι 4Τ πάντως το βγάζουν καλύτερο της τριάδας. -
Παρόλο που μου αρέσει πολύ το C2,νομίζω ότι το Sportka παραμένει η επιλογή πού πιστεύω ότι θα χαιρόμουν να οδηγώ παντού και πάντα!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Τοσο πολυ θα ειναι και στο C2?Στην Ελλάδα Ibiza έχω. Σίγουρα δεν είναι σαν το Ibiza αλλά το καταλαβαίνεις....
Ε με σένα μέσα τι περίμενες;
Αντε να κερδίσεις σε φανάρι μετά
-
Οι συντακτες ειπαν οτι αν δεν εισαι και πολυ καλος οδηγος μπορει να κανεις ανετα 2-3 τετ-α-κε με τα σαξοραλα.Για φανταστειτε στο δρομο τι θα γινεται.Γι'αυτο βλεπουμε καθε τρεις και λιγο διαλυμενα σαξοραλλα.Εγω πιστευω πως στον δρομο ειτε εχεις το c2 ειτε το ignis ειτε το sportka μπορεις να κερασεις τσαγακι στα σαξοραλλα.Παντως το 1.17.60 στα μεγαρα ειναι καταπληκτικος χρονος και εγινε απο συντακτες και χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο.Αυτοι οι χρονοι ειναι μακραν καλυτεροι απο οποιοδηποτε σημερινο gti και ειναι το ιδιο με του 16βαλβιδου ραλλου και μαλιστα αυτος ο χρονος εγινε ευκολα και το αυτοκινητο ηταν προβλεψιμο και ασφαλες.Αυτο ειναι αμαξι για την νεολαια κατα την γνωμη μου.Αν εβγαινε παλι καποιο gti σαν το ραλυ τοτε θα βλεπαμε πολλους νεκρους.Δεν αδικω την σιτροεν που το εκανε προβλεψιμο.Παντως το τιμονι θυμιζει παλιες καλες εποχες με 2.6 στροφες και πολυ καλη αισθηση.Δεν ξερω αν το γκαζι ειναι ηλεκτρονικο αλλα δεν εγραψαν καποιο παραπονο αυτοι που τ οδηγησαν.Και δεν νομιζω οτι ειναι ακριβο.Το 106 gti ειχε 15.000 ευρο και το σιτροεν εχει 15.700 και εχει ηλεκτρονικο κλιματισμο,εσπ,αεροσακους,αβς και γενικα που καλυτερη ποιοτητα.
-
Τα πραγματα νομιζω οτι ειναι απλα: η προκληση πλεον για ολες τις εταιριες ειναι να φτιαξουν αυτοκινητα τα οποια ναι μεν να ειναι γρηγορα, αλλα ταυτοχρονα ευκολοδηγητα απο την πλειοψηφια των οδηγων.
Χαρακτηριστικα παραδειγματα πολλα. Παρτε το Punto GT & Rallye. Στην εποχη τους ηταν οτι πιο γρηγορο μπορουσε να αγορασει κανεις με λογικο κοστος. Ομως και τα 2 ηθελαν προσοχη, ειδικα στους Ελληνικους δρομους. Χαριζαν χαμογελα στον οδηγο οχι μονο λογω της ταχυτητας τους αλλα και γιατι εκει στο οριο απαιτουσαν να εισαι 100% παρων και να μην κανεις λαθη. Απαιτουσαν προσοχη και ηθελαν πολλα χλμ για να μπορεις να τα μαθεις...
Οι σημερινοι εκπροσωποι της κατηγοριας ibiza FR, C2 vts, πανε το ιδιο γρηγορα, αλλα πλεον ειναι ευκολο για οποιονδηποτε να πιασει το 80-90% των δυνατοτητων τους. Συγχωρουν λαθη και προστατευουν τον οδηγο τους απο αυτα.
Δε νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση πλεον να δουμε σημερα αυτοκινητα οπως εκεινης της εποχης.
-
Παντως το 1.17.60 στα μεγαρα ειναι καταπληκτικος χρονος και εγινε απο συντακτες και χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο.Αυτοι οι χρονοι ειναι μακραν καλυτεροι απο οποιοδηποτε σημερινο gti και ειναι το ιδιο με του 16βαλβιδου ραλλου και μαλιστα αυτος ο χρονος εγινε ευκολα και το αυτοκινητο ηταν προβλεψιμο και ασφαλες.Παραθετω τους χρονους που εκαναν οι 4Τ στα Μεγαρα, λιγους μηνες πριν κατα το 3ωρο τεστ αντοχης. Σημειωνω βεβαια οτι για τα συγκεκριμενα μοντελα εγιναν περισσοτεροι γυροι, αρα ειναι πιο ευνοημενα σε σχεση με το C2.
yaris ts --------------1:18.098
206 1600 ------------1:18.335
ignis sport ----------1:18.341
ibiza 1400 -----------1:18.544
punto sporting -----1:18.995
polo 1400 -----------1:19.535
clio 1400 ------------1:19.758
micra racing --------1:19.786
fiesta 1600 ---------1:20.234 -
spiro το εχω το περιοδικο.Τα αμαξια τα οδηγησαν οδηγοι αγωνων.Με συντακτες το φιεστα εκανε 1.24 το πουντο 1.23 και 206 1.20.50.Πιστευω πως με πολλους γυρους και με εναν οδηγο αγωνων θα κατεβει κατω απο 1.17 το σιτροενακι
-
spiro το εχω το περιοδικο.Τα αμαξια τα οδηγησαν οδηγοι αγωνων.Με συντακτες το φιεστα εκανε 1.24 το πουντο 1.23 και 206 1.20.50.Πιστευω πως με πολλους γυρους και με εναν οδηγο αγωνων θα κατεβει κατω απο 1.17 το σιτροενακισυμφωνω απολυτα μαζι σου, γιαυτο εκανα και την αναλογη παρατηρηση αμεσως πριν.
-
Μόνο που το VTS υπερτερεί κατά 15-30 άλογα (με ανάλογα βάρη αμαξώματος) από τα άλλα μοντέλα. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι γρήγορο, ή ικανό, αλλά έχει πλεονέκτημα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μόνο που το VTS υπερτερεί κατά 15-30 άλογα (με ανάλογα βάρη αμαξώματος) από τα άλλα μοντέλα. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι γρήγορο, ή ικανό, αλλά έχει πλεονέκτημαΚαι επίσης αρκετά από αυτά παίζουν στα ίδια επίπεδα τιμής... ...άντε 1-2 χιλιάρικα φτηνότερα με χειρότερο επίπεδο εξοπλισμού όμως!
Μπράβο λοιπόν στην Citroen που έβγαλε ένα αμξάκι που θα ευχαριστήσει πολύ κόσμο και όχι μόνο τους 'χεράδες'..
-
Ο χρήστης ageloskalp έγραψε:
Τοσο πολυ θα ειναι και στο C2?
Μια ακομη βοηθεια:τα 120-0 τα εχει σε 59,9 δλ.Μπορει καποιος να μου πει τους χρονους αλλων αυτοκινητων εκτος των sportKa και Ignis sport για να εχω ενα μετρο συγκρισης!!!Η μέτρηση είναι σε μέτρα και όχι δλ. Για περισσότερα νούμερα σχετικά με άλλα αυτοκίνητα υπόσχομαι να επανέλθω τη δευτέρα, οπότε και θα έχω πρόσβαση στο αρχείο μετρήσεων του περιοδικού. Πάντως αρκετά 1600άρια ίδιου ή μεγαλύτερου βέρους, τα οποία δεν είναι σπορ, επιτυγχάνουν αυτήν την επίδοση -ή έστω πολύ παραπλήσια- γι'αυτό και τα σχόλιά μας δεν είναι πολύ θετικά.
C2 VTS