-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα λάστιχα σε 2 αυτοκίνητα που είδα είναι Pirelli P6
Κανονικό ασφάλτινο, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματαΚαλά κάνουν, η αγορά αυτό απαιτεί. Αφού για το 99% της ζωής του θα κινηθεί στην άσφαλτο το αυτοκίνητο, καλά κάνουν. Έχεις ιδέα ΠΟΣΟ χειρότερα φρενάρει και στρίβει το ίδιο SUV με all terrain ελαστικά αντί των ασφάλτινων; Τα πουλάνε έτσι λοιπόν, και όποιος έχει... ανησυχίες ας πάρει μια τετράδα all terrain ζαντολάστιχα να κάνει τη δουλειά του.
Προσωπικά, ΔΕΝ θα κυκλοφορούσα στιγμή με M+S ή all terrain ελαστικά στην άσφαλτο. Έχω, πάντως την αίσθηση, ότι στην έκδοση 28 (αυτή με τη μεγάλη γωνία προσέγγισης) ή διατίθενται από την αρχή ή μπορείς να ζητήσεις all-terrain χωρίς αλλαγή στην τιμή.
Νομίζω οτι δε θα έβλαπτε κανένα να έβαζαν ασφάλτινου προσανατολισμού λάστιχα για 4χ4.
π.χ. τα Scorpio STR (που τα φοράνε X3 kai Cayene)
Να ΄'εχεις και μια υποτυπώδη δυνατότητσ για χιόνι, ή λίγη λάσπη -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τα λάστιχα σε 2 αυτοκίνητα που είδα είναι Pirelli P6
Κανονικό ασφάλτινο, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματαΚαλά κάνουν, η αγορά αυτό απαιτεί. Αφού για το 99% της ζωής του θα κινηθεί στην άσφαλτο το αυτοκίνητο, καλά κάνουν. Έχεις ιδέα ΠΟΣΟ χειρότερα φρενάρει και στρίβει το ίδιο SUV με all terrain ελαστικά αντί των ασφάλτινων; Τα πουλάνε έτσι λοιπόν, και όποιος έχει... ανησυχίες ας πάρει μια τετράδα all terrain ζαντολάστιχα να κάνει τη δουλειά του.
Προσωπικά, ΔΕΝ θα κυκλοφορούσα στιγμή με M+S ή all terrain ελαστικά στην άσφαλτο. Έχω, πάντως την αίσθηση, ότι στην έκδοση 28 (αυτή με τη μεγάλη γωνία προσέγγισης) ή διατίθενται από την αρχή ή μπορείς να ζητήσεις all-terrain χωρίς αλλαγή στην τιμή.
Νομίζω οτι δε θα έβλαπτε κανένα να έβαζαν ασφάλτινου προσανατολισμού λάστιχα για 4χ4.
π.χ. τα Scorpio STR (που τα φοράνε X3 kai Cayene)
Να ΄'εχεις και μια υποτυπώδη δυνατότητσ για χιόνι, ή λίγη λάσπηΕίναι ακριβά. Στο Tiguan έπρεπε οπωσδήποτε η τιμή να μείνει χαμηλά
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...
...
......
Είναι ακριβά. Στο Tiguan έπρεπε οπωσδήποτε η τιμή να μείνει χαμηλά
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ
-
Οποιος θέλει χώμα να πάρει NIVA!
-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ έγραψε:
Οποιος θέλει χώμα να πάρει NIVA!και οποιος θελει να κινειται στη πολη να μη παρει LEXUS...
-
-
Ερώτηση : Επειδή είμαι σχεδόν ψημένος να το πάρω και σκέφτομαι την escape αλλά και την sport : Ποια θα είναι η διαφορά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο αν από την escape που έχει 16άρες ζάντες πάω στην sport που έχει 17άρες ; Είναι περισσότερο άνετο ; Χάνει σε επιδόσεις ; Μεγαλύτερη κατανάλωση ίσως ; Χτυπάει σε λακούβες ;
Επίσης : Χρόνο παράδοσης βρήκαμε κάπου κάτω από 4 μήνες ; Ο Μανδύλας στη Θεσσαλονίκη τόσο δίνει...
-
Εχθες πήγα με τον πατέρα μου σε μια αντιπροσωπεία της VW και ρωτήσαμε για το Tiguan. Μας είπαν πως αν το κλείναμε σήμερα θα ερχόταν τον Φλεβάρη του 2009!!! Όλα τα ετοιμοπαράδοτα έχουν πουληθεί, ακόμα και αυτό στην έκθεση.
-
Τον Φεβρουάριο του 2009 θα έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν κατά ορδές τα ελαφρώς μεταχειρισμένα ενός έτους Tiguan από Γερμανία, οπότε κάνει λίγο υπομονή....Ειδικά στα 1400cc είναι λουκούμι για εισαγωγή από εκεί....Και όπως θα τα έχουν οι Γερμανοί, δηλαδή full extra δέρμα-xenon-parktronic-navi ενώ εδώ στην Ελλάδα θα είναι όλα γυμνά όπως τα πέρνει το 90%....
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εχθες πήγα με τον πατέρα μου σε μια αντιπροσωπεία της VW και ρωτήσαμε για το Tiguan. Μας είπαν πως αν το κλείναμε σήμερα θα ερχόταν τον Φλεβάρη του 2009!!! Όλα τα ετοιμοπαράδοτα έχουν πουληθεί, ακόμα και αυτό στην έκθεση.2008 εννοείς....γιατί αν είναι 2009 πάτωσε ...
-
Ξέρω κάποιον dealer που περιμένει μια παρτίδα μέσα στον Φεβρουάριο 2008. Αν και τα περισσότερα έχουν ήδη πουληθεί, έχει κάποια διαθέσιμα τα οποία όμως είναι πλούσια εξοπλισμένα (με extra στοιχεία εξοπλισμού). Δηλαδή αν κάποιος σταθεί τυχερός και πετύχει ένα από αυτά με το χρώμα και εξοπλισμό που επιθυμεί, θα το έχει σε 2 μήνες.
Αν βάλει κάποιος τώρα παραγγελία, εκείνο που άκουσα εγώ είναι πως θα το παραλάβει 3,5-4 μήνες μετά (στην καλύτερη περίπτωση). Δηλαδή οι περισσότεροι βάζουν παραγγελία τώρα για να το έχουν το Πάσχα.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εχθες πήγα με τον πατέρα μου σε μια αντιπροσωπεία της VW και ρωτήσαμε για το Tiguan. Μας είπαν πως αν το κλείναμε σήμερα θα ερχόταν τον Φλεβάρη του 2009!!! Όλα τα ετοιμοπαράδοτα έχουν πουληθεί, ακόμα και αυτό στην έκθεση.Φλεβάρη του 2009????
Ε όχι και έτσι....
Νομίζω γύρω στους 3-4 μήνες παίζει αυτή τη στιγμή η αναμονή αν δεν βρείς ετοιμοπαράδοτο. -
3,5-4 μηνες ειναι αυτη την στιγμή η παράδοση του οχι 13,5-14
-
Ο χρήστης dwbh έγραψε:
3,5-4 μηνες ειναι αυτη την στιγμή η παράδοση τουΜε κλεισμένη τιμή από την παραγγελία ή με την παράδοση?
(Συνήθως κάθε Μάρτιο γίνονται αυξήσεις...)Μήπως ξέρει κάποιος φίλος τι επιτόκιο έχει η VW με πάνω από 20% προκαταβολή?
-
Κανείς να γνωρίζει αυτό που ρώτησα παραπάνω για τις ζάντες ; (διαφορά στην συμπεριφορά/κατανάλωση/άνεση της 16αρας με 17αρα)
-
Ο χρήστης Sinnay έγραψε:
Κανείς να γνωρίζει αυτό που ρώτησα παραπάνω για τις ζάντες ; (διαφορά στην συμπεριφορά/κατανάλωση/άνεση της 16αρας με 17αρα)Φίλε δεν είμαι και ο πιο ειδικός (φαντάζομαι θα σου απαντήσουν κι άλλοι).
Το sport έχει λαστιχο 235 αντί 215, ζάντα 17 αντί 16, και προφίλ 55 αντί 65. Οι νόμοι της φυσικής και η λογική λένε:
Μεγαλύτερη διάσταση στην επιφάνεια πρόσφυσης του ελαστικού και χαμηλότερο προφίλ σημαίνει καλύτερο κράτημα, καλύτερη οδική συμπεριφορά στο δρόμο, ειδικά σε στροφές, και γενικά τα αυτοκίνητο θα 'πατάει' καλύτερα. Από την άλλη οι περισσότερες τριβές από την μεγαλύτερη επιφάνεια πρόσφυσης πιθανόν να αυξάνουν κατα κάτι λίγο την κατανάλωση. Λόγω του χαμηλότερου προφίλ τωρα έχουμε σίγουρα μικρότερη απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρωματος και σε συνδυασμό με την σπορτ ανάρτηση θα είναι σίγουρα λιγότερο άνετο σε λακούβες-χώμα κλπ. Ελπίζω να σε βοήθησα. -
Να συμπληρώσω αυτό που ξέρω εγώ γενικά, ότι η μεγάλη ζάντα με το χαμηλοπρόφιλο ελαστικό είναι για εντός δρόμου, η μικρότερη ζάντα με το ψηλοπρόφιλο ελαστικό καλύτερη για εκτός δρόμου κίνηση.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα λάστιχα σε 2 αυτοκίνητα που είδα είναι Pirelli P6 Κανονικό ασφάλτινο, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα
Στις παραπάνω φωτογραφείες το ασημί έχει Michelin και το μαύρο Pirelli. Διαλέγουμε?
Εχω δεί 2 tiguan sport. Το ένα είχε michelin και το άλλο goodyear. Βλέπω εδώ και pirelli. Καλά με πόσα διαφορετικά λάστιχα το βγάζουν?
-
Μ1234 ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Χρόνια Πολλά σε όλους.
Πέμπτη πάω για τεστ drive και επανέρχομαι με review
VW Tiguan 2007