-
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
Παιδιά όταν στο δείκτη λιπαντικού σε Tiguan 1,4 TSI, μόλις που διακρίνεται το λάδι στην άκρη του, τι ποσότητα πρέπει να συμπληρωθεί πάνω κάτω?
1-1,5 λίτρο?
0.8 με 1 λιτρο . βαλε 0,5 πρωτα δες το και μετα βαζεις αναλογως.
Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη για την άμεση απάντησή σου.
-
Μετά απο 7 μήνες και 12.000ΚΜ με το εργαλείο, μπορώ να πω οτι είμαι ακόμα εντυπωσιασμένος. Δεν περιμενα τέτοιο αυτοκίνητο. Το πως καταπίνει κάθε είδους χλμ δεν περιγράφεται. Η ανάρτηση χωρίς να είναι σκληρή, συμμπεριφέρεται εκπληκτικά. Δεν παίρνει κλισεις, δεν ταλαιπωρει επιβάτες.
Να προσθέσω πως η μέση κατανάλωση για τα χλμ που έχω κάνει, είναι στα 11,5 l/100. Σε ήρεμα ταξίδια μπορεί να πέσει και κάτω απο τα 8 l/100.
Το μόνο αρνητικό που υπάρχει είναι η εταζέρα στο πίσω μέρος, που δεν είναι συρόμενη και δεν διευκολύνει στις πολλές αποσκευές. -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Παιδιά όταν στο δείκτη λιπαντικού σε Tiguan 1,4 TSI, μόλις που διακρίνεται το λάδι στην άκρη του, τι ποσότητα πρέπει να συμπληρωθεί πάνω κάτω?1-1,5 λίτρο?
τόσο πολύ λάδί καίει??
-
Προσωπικά σε μένα, δεν έχει κατέβει καθόλου η στάθμη. Αν κατέβει όμως, θα ανάψει λαμπάκι.
Τα λάδια τα μετράμε με κρύο κινητήρα. -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Προσωπικά σε μένα, δεν έχει κατέβει καθόλου η στάθμη. Αν κατέβει όμως, θα ανάψει λαμπάκι.
Τα λάδια τα μετράμε με κρύο κινητήρα.Αν ανάψει το λαμπάκι τότε αυτό σημαίνει μειωμένη πίεση λαδιού αφού η στάθμη έχει κατέβει κάτω από το ύψος της βέργας που αντιστοιχεί σε μια Α ποσότητα και όχι στην συνολική ποσότητα λαδιού. Οπότε έλεγχος ανα 1000 χλμ έτσι για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο
-
Ένα νέο φόρουμ για το αυτοκίνητο που αγαπήσαμε
www.clubtiguan.gr -
θα μπορουσε καποιος φιλος να με πληροφορησει για το κοστος συντηρησης ενος Tiguan 2.0 ?
-
Καλησπερα σε ολους...ψαχνει γνωστος μου το εγχειριδιο (manual) σε μορφη pdf του 1.4tsi...μπορει να βοηθησει κανεις?
-
Ο χρήστης portole έγραψε:
Καλησπερα σε ολους...ψαχνει γνωστος μου το εγχειριδιο (manual) σε μορφη pdf του 1.4tsi...μπορει να βοηθησει κανεις?Τα βρίσκεις εδώ: www.clubtiguan.gr/viewtopic.php?f=7&t=151
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν ανάψει το λαμπάκι τότε αυτό σημαίνει μειωμένη πίεση λαδιού αφού η στάθμη έχει κατέβει κάτω από το ύψος της βέργας που αντιστοιχεί σε μια Α ποσότητα και όχι στην συνολική ποσότητα λαδιού. Οπότε έλεγχος ανα 1000 χλμ έτσι για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχοΠλέον υπάρχουν αρκετα αυτοκίνητα τα οποία εκτός απο λαμπάκι για την πίεση λαδιού, έχουν ξεχωριστό λαμπάκι για τη στάθμη του λαδιού.
Κάποια άλλα έχουν και ένδειξη της στάθμης ψηφιακά και όχι μόνο ένδειξη χαμηλής στάθμης.
-
Στο Tiguan αλλά και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα του goup, που χρησιμοποιούν τα ίδια χειριστήρια κλιματισμό, υπάρχουν και ενδείξεις, για θερμοκρασία και πίεση λαδιού. Εχει να κάνει με κάποιο συνδυασμό στους διακόπτες.
-
πως ειναι δυνατον στις μετρησεις 0-100 για το Tiguan , αντι για 9,6'' να δινουν πολυ πανω απο 10'', ενω στα αλλα SUV να δινουν τιμες ιδιες σχεδον με την αντιπροσωπεια? Υπαρχει καποιος λογος? Εγω που διαβαζω τις επιδοσεις, παιρνω ενα RAV4, X3, Qasqai, CRV και νομιζω οτι ειμαι κοντα στο Tiguan, αλλα οταν παω να το φτασω στο δρομο, το Tiguan εξαφανιζεται! βλεπω οτι τα περιοδικα κανουν λαθος και κανενα δεν γραφει την πραγματικη διαφορα που υπαρχει μεταξυ Tiguan και αλλων!!!
-
Θεωρω απιθανο ο ειδικος τυπος να 'πολεμαει' ενα vw...
-
Mήπως ευρισκόμεθα ενώπιον ενός υπόγειου πολέμου που στόχο έχει όχι μόνο να σπιλώσει το μοντέλο και την εταιρεία, αλλά και τον αυριανό κάτοχο του?
Εγώ μόνο γι' αυτό δεν θα το πλησίαζα καν. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Mήπως ευρισκόμεθα ενώπιον ενός υπόγειου πολέμου που στόχο έχει όχι μόνο να σπιλώσει το μοντέλο και την εταιρεία, αλλά και τον αυριανό κάτοχο του?
Εγώ μόνο γι' αυτό δεν θα το πλησίαζα καν. -
Ποιος τα βάζει με την πολυαγαπημένη μας VW???
Πείτε ανοιχτά ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να βλέπουν το Γερμανικό αυτό υπεραυτοκίνητο πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου?? Ελεεινοί κρετίνοι χρηματιζούμενοι δημοσιογραφίσκοι!! -
Καλησπερα σας!
Παντως δεν γινεται μονο στο Tiguan αυτο!Δειτε τι γινεται στο Q5 2.0 TFSI.Η Audi δινει στα τεχνικα χαρακτηριστικα 0-100 7,2' και τα περιοδικα το δινουν πανω απο 8'!!Καπου διαβασα για 8,4'...Φιλικα.
-
Ο χρήστης thanasis_tsi έγραψε:
πως ειναι δυνατον στις μετρησεις 0-100 για το Tiguan , αντι για 9,6'' να δινουν πολυ πανω απο 10'', ενω στα αλλα SUV να δινουν τιμες ιδιες σχεδον με την αντιπροσωπεια? Υπαρχει καποιος λογος? Εγω που διαβαζω τις επιδοσεις, παιρνω ενα RAV4, X3, Qasqai, CRV και νομιζω οτι ειμαι κοντα στο Tiguan, αλλα οταν παω να το φτασω στο δρομο, το Tiguan εξαφανιζεται! βλεπω οτι τα περιοδικα κανουν λαθος και κανενα δεν γραφει την πραγματικη διαφορα που υπαρχει μεταξυ Tiguan και αλλων!!!το 0-100 ειναι ενδεικτικο, αλλα δε λεει και πολλα.
τα αυτοκινητα που αναφερεις ειναι ατμοσφαιρικα, αν τα 'σκισεις' στην εκκινηση, μπορει να εχουν καλο 0-100.
σε επιταχυνση εν κινησει ομως το τουρμπο υπερτερει.
κι εγω σε κοντριτσα με ραβ4 (156 αλογα) απο φαναρι, δυσκολευομουν να του φυγω.
Στο δρομο ομως, μολις πατουσα το γκαζι με εχανεκαι για να παμε στο θεμα μας ειναι πολυ συνηθισμενο να μετρανε τα περιοδικα διαφορετικο χρονο απο τον επισημο (και βαρος )
-
Στο 80% των αυτοκινήτων συμβαίνει αυτό γιατί οι εταιρίες (και ειδικά κάποιες συγκεκριμένες) είναι αριθμολάγνες και δηλώνουν ότι νάναι! Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι ένα αμάξι 1800 κιλά και 211 άλογα έχει το ίδιο 0-100 με το προηγούμενο Golf GTi πχ με 1350 κιλά και 200 άλογα!!
Σημασία πάντως στο real life έχουν μόνο οι ρεπρίζ...
-
Α ρε Στέφανε πως φαίνεται ότι δεν είσαι κοντράκιας για να μη σε απασχολεί το 0-100 και το 0-1000.
VW Tiguan 2007